Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannekoeken : snel klaar deeg gemaakt in de shaker.
    Een vlug recept voor Lichtmis....want er is geen vrouwtje nog zo arm of ze bakt haar pannetje warm dan. Vermits ik vorige jaar reeds een lekker recept hiervoor beschreven heb...ga ik er nu ééntje posten dat ook zeer smakelijk is maar bovendien een beslag is dat gewoon in de shaker kan worden gemaakt en net goed is voor 6 à 7 pannenkoekjes. 

    Als de kinderen dus nog eens zeuren voor een pannenkoeken...neem je snel de shaker uit de kast en je begint eraan......;-)

    Nodig :

    - Shaker
    - 300 ml melk
    - 1 ei
    - 2 soeplepels olie
    - 80 gr bloem ( inhoud van 1 deksel van de shaker) 
    - een snufje zout
    - 1 pakje vanillesuiker


    Werkwijze :

    Alles goed schudden en klaar.....De pan verhitten met wat olie en bakken maar !











    01-02-2014 om 22:17 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:shaker
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pizza glutenvrij : bodem op basis van bloemkool en mozzarella
    Onwaarschijnlijk ! Niet te geloven......hoe ik deze bodem heb gemaakt.....Gaat u de uitdaging aan ?
    Waarom een andere bodem voor iets dat al bestond vraagt u zich af. 

    1° Voor de afwisseling
    2° Voor glutenvrij te zijn
    3° Het is wat bijzonder
    4° Heel snel te maken in de extra chef of quickchef
    5° Minder calorieën dan in de originele versie
    6° Het doet de kinderen groenten eten die ze anders misschien minder graag lusten. Maar je mag ze niet vertellen hoe je het hebt klaargemaakt !

    Nodig voor de bodem :

    - 1 bol mozzarellakaas (voor mij de lightversie)        (135 gr )
    - hetzelfde gewicht bloemkool als de bol mozzarellakaas   ( bij mij was dit 135 gr)
    - 1 ei
    - 1 teentje knoflook
    - fijngehakte peterselie

    Nodig voor het garnituur :

    - 1 blikje tomatensaus voor pizza
    - 2 sneden gekookte hesp
    - olijven
    - zongedroogde tomaten (falcutatief)
    - ringen ajuin
    - schijfjes paprika
    - enkele verse champignons
    - provençaalse kruiden
    - light geraspte kaas (voor mij heel weinig)

    Werkwijze :

    Haal de mozzarella uit het zakje en giet het nat weg. Kuis de bloemkool en weeg hetzelfde gewicht als de mozzarella af. Doe de bloemroosjes in de extrachef en hak fijn, voeg de mozzarella in stukjes gesneden toe en hak verder fijn. Voeg het ei toe en de fijngehakte peterselie. Pers het teentje knoflook uit met de Tupperware knoflookpers en doe alles verder mengen in de extrachef met de messen erin.
    Deeg is al klaar. Strijk het met de siliconen spatel uit over de deegmat op de rooster van je oven. Of op bakpapier kan ook. Verdeel het deeg in een mooie ronden en strijk hem glad. Bak deze nu af op 240 °C gedurende 12 minuten in een voorverwarmde oven.  
    Dan de tomatensaus uitstrijken over de voorgebakken bodem en garnituur naar eigen smaak toevoegen. 
    Nog ongeveer 12 minuten verder afbakken in een oven van 220 °C.

    Opdienen met wat sla naar eigen zin......Laat het smaken en zeg nu zelf....heb jij de bloemkool geproefd ?       Ik niet....het is eigenlijk niet te geloven.


















    01-02-2014 om 14:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:extrachef, siliconen spatel, bakmat
    >> Reageer (0)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensla met kappers
    Meer moet dat niet zijn om heerlijk te scoren.......zelfs de jongste die anders zijn tomaten uit zijn broodjes haalt vroeg me nu zelf om ook een bordje als voorgerecht te mogen hebben.....simpel, lekker en licht....en smaakvol...want moet een mens meer hebben...het zit hem ook wel wat in de dressing.

    Nodig :

    - 1 tomaat per persoon
    - 1 sjalotje
    - kappers
    - olijfolie
    - witte wijnazijn (ik had met knoflooksausje erbij genomen van Maille)
    - peterselie
    - basilicum
    - fleur de sel
    - peper


    - turbomax
    - Tupperware tomatenmes
    - shaker

    Werkwijze :

    Was de tomaten en snij met het tomatenmes fijne schijfjes. Hak de sjalot fijn in de turbomax als ook de peterselie en de basilicum. Schik de tomaten op een mooi bordje naast elkaar. Strooi er wat kappers overheen. Doe in de shaker 2 dl olijfolie en voeg er wat witte wijnazijn aan toe. Doe er ook de fijngehakte sjalot en peterselie en basilicum bij.. Doe verder het zout en de peper erbij. En schud krachtig zodat je dressing een mooie homogene vloeistof wordt.  Giet over de tomaten wat van deze dressing een half uurtje voor je aan tafel gaat. Zodat de smaken goed hebben kunnen inwerken.


    Tip : tomaten zijn het lekkerst als ze niet in de koelkast hebben gelegen zodat ze hun smaken beter afgeven.







    31-01-2014 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:tomatenmes, turbomax, shaker
    >> Reageer (0)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprikasoep
    In de ultra pro een lekkere paprikasoep binnen het kwartier.

    Nodig : 

    - 3 paprika's
    - 3 uien
    - 3 kippenbouillonblokjes
    - 3 smeerkaasjes maredsous light
    - 1 teentje knoflook
    - provençaalse kruiden
    - 3 sneden brood
    - 1,5 liter water
    - peper en zout

    Werkwijze :

    Kuis de uien en versnipper ze. Was de paprika's en schil ze met de dunschiller ( de gekartelde rand gebruiken) en versnij ze dan ook in kleinere reepjes. Doe deze 2 groenten in ultra pro rond en voeg een heel klein beetje water toe. Doe het deksel op de pot en zet dan 7 minuten op 800Watt. Dan voeg je de bouillonblokjes erbij samen met de smeerkaasjes en het brood zonder korst. Tevens giet je er kokend water op en breng peper en zout erop. Terug deksel erop en plaats nu 6 minuten op 800 watt. Mix de soep maar zorg dat je de randen van de ultra pro niet raakt. Werk af met wat provençaalse kruiden.

    Smakelijk !










    29-01-2014 om 22:19 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Soepen
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yoghurtdressing met komkommer
    Een gezonde en heerlijk dressing voor op de salade met weinig calorieën..... dit receptje zeker uitproberen en vlug klaar in de shaker !

    Nodig :

    - 2 potjes magere yoghurt van elk 125 gr 
    - 2 fijngehakte sjalotjes
    - 2 ml paprikapoeder
    - 50 gr geraspte komkommer
    - zout en peper

    Werkwijze :

    Rasp de komkommer. Dit kan gemakkelijk in het kaasmolentje of in de staafrasp...als het maar heel fijn is. Snipper de sjalotjes fijn in de turbochef of turbomax. Doe de geraspte komkommer samen met de fijngehakte sjalot in de shaker en voeg de yoghurt toe en de kruiden... Even schudden en de gezonde maar bovendien super heerlijke dressing is klaar.  












    29-01-2014 om 20:56 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:Shaker, turbomax
    >> Reageer (0)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Preisoep in de ultra pro
    Dat soep maken niet veel tijd kost en toch lekker smaakt, tevens gezond en licht is....bewijst dit receptje weer.

    Nodig :

    -  ui
    - 2 wortelen
    - 1 dikke prei
    - 2 stengels selder
    - 1.5 l water
    - 2 mager bouillonblokjes
    - peper en zout
    - ronde ultra pro van 2.250 ml

    Werkwijze :

    Doe de gesneden groenten in de ultra pro, voeg een lekje water toe. Zet de pot met deksel op 5 minuten in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de bouillonblokjes bij en kokend water (van de waterkoker). Kruid met peper en zout. Zet nu 7 minuten terug in de microgolf. Mix en je soep is klaar.










    28-01-2014 om 09:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Light recepten
    Tags:ronde ultra pro van 2.250 ml
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs