Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
30-11-2013
Vis met fijne groenten
Lekker receptje voor de ultra pro en vlug klaar !
Nodig :
- 1 dikke prei
- 1 dikke wortel
- 1 teentje look
- handvol peterselie
- een soeplepel maïzena
- een geut witte wijn
- 1 brikje room van 2 dl
- 1 kippenbouillonblokje
- 1/2 kilo vis (kabeljauw, pangasius,zalm)
- 15 tal scampi's of spekblokjes
- peper, zout, cayennepeper
Werkwijze :
Maak een marinade van wijn, peterselie, peper, zout en een geperst teentje knoflook en leg er de scampi's in.
Was de groenten en snij ze heel fijn.
Doe de groenten in een microgolfkommetje en plaats deze samen met het kippenbouillonblokje in de microgolfoven voor 6 minuten op 600 Watt.
Doe de vis in de ovale ultra pro en giet er een geutje witte wijn bij en ook de voorgekookte groenten en zet nu alles tesamen in de microgolf ongeveer 7 minuten op 600 Watt.
Shake ondertussen de room samen met de soeplepel maïzena in de shaker en voeg het bij de vis en groenten. Roer eens met de lepel door de saus en plaats de schotel nu zonder deksel 2 minuten terug in de microgolf voor 2 minuten op 700 Watt.
Leg dan tenslotte nog de scampi's op de vis en groenten en bestrooi met cayennepeper en plaats het geheel nog eens 4 minuten op 700 Watt en de bereiding is klaar.
Gisteren van een lieve fb vriendin wonende in Torrevieja (Spanje) dit heerlijke recept ontvangen. Ik had haar gevraagd of ze eens een typisch recept van bij hun wou mailen....daar moest ze niet lang over nadenken, vermits ik alle ingrediënten in huis had heb ik het recept onmiddellijk uitgeprobeert.
Het is super gemakkelijk te maken in de siliconen Tupperware taartvorm en super lekker ! Kan ik jullie echt aanbevelen. Je zou hem natuurlijk ook in de tartelettevorm kunnen bakken zodat je 6 mini taartjes hebt.
Nodig voor deze lekkere taart :
- 250 gr gemalen amandelpoeder
- 250 gr suiker
- 125 gr boter
- 175 gr bloem
- 125 ml melk
- 3 eieren
- zeste van 1 citroen
Werkwijze :
Doe de amandelpoeder samen met de suiker in een mengkom bv. die van 3.5 liter en meng. Doe de boter in het schenkkannetje en smelt deze op 600 Watt gedurende 2 minuten en meng dan bij het voorgaande mengsel met behulp van de menglepel. Voeg de 3 eitjes erbij en meng weer. Voeg ook de melk eraan toe en de bloem. Zet alles goed onder elkaar en voeg tenslotte de zeste van een citroen toe....mag ook zeste van een appelsien zijn naar smaak.
Giet het deeg in de siliconen taartvorm en bak vervolgens in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 à 25 minuten.
Wanneer ze is afgekoeld bestrooien met poedersuiker. Standaard wordt deze amandeltaart gemaakt met een figuur van een zwaard bovenop (kruis van Sint Jacobus)
Nota : Deze taart is opgedragen aan de apostel Jacobus wiens graf is in Santiago de Compostella....het recept zou reeds dateren van in de Middeleeuwen en gaat dus al een tijd mee.
Met de mandoline heb je in geen tijd heerlijke home made chips op tafel staan wanneer je eens gasten ontvangt of gewoon voor je eigen gezin. Het leuke eraan is dat je zelf de smaak bepaalt door je kruiding aan te passen.
Nodig :
Enkele aardappelen
Tupperware mandoline
Schaal voor de microgolf
Aardappelmesje
Werkwijze :
Eerst en vooral de aardappelen schillen en dan de aardappelen in heel dunne schijfjes snijden op stand 1 van je Mandoline. Op een microgolf bestendige schaal leggen en 5 minuten op 800 Watt in de microgolf zetten. Overstrooien met zout en of chips kruiden. Mijn kruiden komen van de kookwinkel Alice Délice uit het Shoppingcentrum te Antwerpen maar er zijn vast en zeker meerdere winkels die deze lekkere kruiden verkopen.
De chips bewaren in een ruimtekom met deksel om hem krokant te houden.
Wanneer ik langs de bakkerij afdeling wandel in een warenhuis kan ik moeilijk weerstaan aan deze lekkere koeken. Het zat al een tijdje in mijn hoofd om er zelf ook maar eens te maken...na wat rondvraag of de 'Wat of Waar eten wij vandaag' facebook groep waar ik al een tijd actief ben als mede moderator ben ik met volgend receptje aan de slag gegaan. Persoonlijk vind ik ze heel geslaagd en voor herhaling vatbaar !
Nodig voor 7 koffiekoeken :
- 1 kant en klaar bladerdeeg
- 125 gr pecannoten
- 50 gr suiker
- 25 gr gesmolten boter
- 90 ml ahornsiroop
- 1 ei
- 1 soeplepel vloeibare honing/glucose (gewone honing kan ook)
- 1 geklutst ei voor de bovenkant in te strijken
Werkwijze :
Smelt de boter in de microgolfoven gedurende 30 sec. op 800 W in het microschenkkannetje. Voeg er dan de suiker, ahornsiroop, honing en het ei aan toe. Roer goed om. Hak de pecannoten fijn (niet te fijn) in de turbomax of turbochef en meng ze bij het eerste mengsel.
Snij het bladerdeeg in 7 stukken zoals op de foto. Snij links en rechts van de stukken inkepingen zoals op de foto. Doe een beetje notenmengeling op ieder stuk bladerdeeg en vlecht de links en rechts inkepingen nu naar elkaar toe.
Bestrijk met een geklutst eitje de bovenkant met behulp van het Tupperware patisserieborsteltje.
Verwarm de oven voor op 200 °C en leg de koeken op een bakpapier en verder op de bakplaat en bak ze af gedurende 25 à 30 minuten op 180°C
Naar dit simpele receptje was ik al een poosje naar op zoek en eindelijk gevonden en heerlijk bevonden ! Hmmmmmmmmmmm.......