Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
11-05-2013
Speculoosmousse
Heerlijk voor de speculoos lovers maar ook voor zij die van mousses houden. In elk geval : het is weer eens wat anders.
Nodig :
- 250 gr mascarpone
- 2 eieren
- 10 speculoosjes van Lotus
- 1 soeplepel suiker
Werkwijze :
De speculoosjes fijnmalen in de Tupperware kaasmolen. Het eiwit stijfkloppen in de speedychef. En de eigelen + suiker mixen in de 2 liter maatbeker van Tupperware. Hierbij de mascarpone voegen en weer goed mixen of kloppen. Ook de fijngemalen speculoos toevoegen en als laatste voorzichtig het eiwit eronder spatelen met behulp van de spatel.
Verdelen over kleine glaasjes en in de ijskast laten opstijven.
Laat het U smaken, en misschien nog een ideetje voor morgen op Moederdag te serveren !
Een egel gespot in mijn tuin.....;) zou ik kunnen schrijven...... wel leuk om bv. op een woensdagnamiddag met de kinderen als fruithapje te maken. Met behulp van het nieuwe klein reverso vergietje van het tupperware allegra gamma heb ik mijn druifjes gewassen en nadien in het kommetje laten uitlekken. Met behulp van de dunschiller heb ik mijn peer geschild.
Verder heb ik met de tandenstokers de druifjes op de peer geprikt, voor het neusje een blauwe en voor het lichaam de groene druiven. De ogen zijn gemaakt van 2 kruidnagels.
Dus al wat je nodig hebt is :
- een peer
- groene druiven
- blauwe druif
- 2 kruidnagels
- reverso vergiet + kommetje (ook ideaal voor aarbeien in af te spoelen)
De eerste rabarberstengels schieten de grond al uit en vond ik het tijd om er iets mee te doen. Vandaar mijn keuze voor deze gemakkelijke rabarbercake. Heerlijk van smaak .....zo'n beetje zoet-zuur....daar hou ik wel van.
Nodig :
- 150 gr gesmolten boter
- 150 gr suiker
- 150 gr zelfrijzende bloem
- 100 gr amandelpoeder (optie)
- 3 eieren
- 2 eetlepels vanille puddingpoeder
- 500 gr rabarber
- beetje extra suiker naar smaak voor bij de rabarber
Werkwijze :
Met de dunschiller de schillen van de rabarber doen en met het groentenmesje de rabarber in stukjes van ong. 2 cm snijden. De stukjes even in een ruimtekom zetten samen met suiker naar smaak en de vanille puddingpoeder. Goed onder elkaar mengen.
De gesmolten boter mixen met de suiker. Dan 1 voor 1 de eitjes toevoegen. Goed blijven mixen en dan de amandelpoeder en zelfrijzende bloem toevoegen. Alles onder elkaar goed mengen en in een ingevette siliconen bakvorm doen of in de terinne ultra pro van Tupperware zoals ik heb gedaan. De rabarberstukjes bovenop het deeg doen. Door het bakproces komen ze vanzelf op zijn plaats te zitten. Deze keer heb ik de ultra wel ingevet en bebloemd om zeker te zijn dat hij er goed zal uitkomen nadien.
Bakken in een voorverwarmde oven van 180 ° gedurende 50 minuten à 1 uurtje naargelang uw oven. Heb het deksel van de ultra pro niet gebruikt deze keer.
Laten afkoelen en bestrooien met bloemsuiker, bewaren in de recto-verso.
U heeft het goed gelezen....een cheesecake voor 1 persoon gemaakt in de microgolf. Na mijn eerder gepost recept van cupcake, chocolate chip cookie voor 1 persoon nu dus een cheesecake.
Makkelijk te maken in 2 1/2 minuut tijd maar dan wel wat geduld uitoefenen vooraleer te degusteren want hij moet toch wel een tijdje in de koelkast om koel te zijn en op te stijven. Maar uw geduld zal beloond worden ;))
Nodig :
- 60 gr roomkaas
- 2 theelepels zure room
- 1 ei
- 1/2 theelepel citroensap
- 1/4 theelepel vanille extract (home made)
- 2 tot 4 theelepels suiker naargelang uw smaak
- optie : wat diepvries frambozen of aardbeien of chocoladeparels naar smaak
Werkwijze :
Bovenstaande ingrediënten allen te samen mengen in een kommetje en dan 1 minuut op 650 Watt zetten in de microgolf. Even uithalen en eens mee schudden, terug 1 minuut op 650 Watt zetten, weer uithalen en eens mee schudden, dan nog 30 seconden terugzetten op 650 Watt en klaar. Indien uw microgolf niet dezelfde wattage heeft moet je gewoon kijken dat de bovenkant van het mengsel begint te bubbelen, wanneer dit gebeurt onmiddellijk eruit nemen en klaar.
Het kommetje dan nog 2 uren in de koelkast plaatsen om te laten koud en stijf worden. Eventueel afwerken met speculooskruimels op de bovenkant. Geniet ervan en zet nu niet dat het moeilijk is.