Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
21-02-2013
Mini bladerdeeghapjes met zoete vulling
De multi crousti party is een supernieuw produkt vanaf heden in vast assortiment bij Tupperware. De mogelijkheden zijn enorm wat de vullingen betreft. Ik heb me momenteel beperkt tot de zoete kant maar heb nog een heel lijstje in mijn hoofd voor de hartige vullingen. Ik heb het geluk dat ik dit produkt al kende van vorig jaar in Frankrijk waar ik mij toen al een receptjeboekje heb aangeschaft wat me toch weer andere ideeën geeft dan het meest voor de hand liggende.
Nodig voor 12 mini hapjes :
- 1 kant en klare bladerdeeg of het kan ook met kruimeldeeg natuurlijk
- de nieuwe multi croustiparty = prijs is 10.95
- 1 losgeklopt eigeel om de bovenkant mee te bestrijken
Vulling 1 :
- 1 appel
- beetje bruine suiker
- oranjebloesemessence
- beetje lopende honing
- beetje amandelschilfers
Vulling 2 :
- chocoladespeculoospasta
Vulling 3:
- 60 gr amandelpoeder
- 30 gr suiker
- 30 gr boter
- 1 ei
Alles goed mengen en je hebt een amandelpasta
Vulling 4 :
- 8 gedroogde zachte abrikozen
- 10 gr gemengde noten
- beetje rhum of notenlikeur
De abrikozen in de turbomax of turbochef fijn cutteren, vervolgens de noten cutteren en mengen met de drank om het smeuiig te krijgen.
Werkwijze :
Rol het bladerdeeg open en leg er de croustiparty op. Je kan er 3 keer de vorm uithalen met de onderkant van het toestel. Voor de 4 de keer moet je het restdeeg terug wat aan elkaar plakken met behulp van een beetje water. Je kan dus 12 hapjes halen uit 1 taartdeeg.
Dan het deeg op de bovenkant leggen van het toestel en de gewenste vulling erin doen. Toestel dichtklappen en bovenkant bestrijken met een losgeklopt eigeel. Eventueel bestrooien met amandelschilfers naar keuze.
Bakken op 180° gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven.