Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    08-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super ervaring beleefd deze namiddag !
    Super namiddag "bak workshop" met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken", dankzij de wedstrijd van Solo Baking Battle waarbij ik gewonnen had.  Een unieke ervaring......ook een filmploeg was aanwezig om alles vast te leggen voor een filmpje binnen 2 weken op VT 4 van de winnaars van de Solo wedstrijd dat gaat worden uitgezonden net voor het programma "Goe Gebakken". Ben zelf ook benieuwd wat er uiteindelijk gaat verschijnen.  De locatie was in het restaurant van Wim Ballieu zelf in te Sint-Jacobsnieuwstraat te Gent. Balls'n Glory noemt zijn restaurant waar je elke middag een lunch kunt eten aan 12 € met als specialiteit alle soorten frikadellen vandaar de naam van het restaurant.
    Na afloop kregen we nog een mooi aandenken mee naar huis namelijk een gevulde tas van Unilever met o.a. een Solo keukenshort, een pak solo van 1/2 kg, een busje vloeibare solo, klein receptenboekje, ons zelfgemaakt gebak en nog een mooi kookboek van "Goe Gebakken" gesigneerd door Wim zelf.  En binnenkort zullen alle winnende recepten verschijnen in een kookboekje dat te downloaden is via de site van Solo Open Kitchen. Dat zijn er 10 in totaal.












    08-12-2012 om 21:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktbrood in de nieuwe terrine ultra pot
    Zelf een heerlijk gehaktbrood maken is echt geen kunst en zo klaar met de nieuwe terrine ultra pot van Tupperware

    Nodig :

    - 800 gr gehakt kalfs/runds
    - 8 à 10 dunne reepjes ontbijtspek
    - 1 ajuin
    - 1 rode paprika
    - 2 eieren
    - peper en zout
    - chapelure
    - klein beetje gehakte peterselie (turbomax)

    Werkwijze : Eerst het gehakt aanmaken door het te kruiden met peper, zout , 2 eitjes toevoegen en goed mengen. Tenslotte de chapelure eronder mengen en de fijngehakte ui en de fijngesneden paprika.  Maak er een ronde langwerpige worst van ter grootte van de terrinepot en leg hem hierin. Omwikkel met het ontbijtspek en steek er eventeel nog wat laurier bovenop bij in. Sluit de pot met het deksel en zet hem 9 minuten op 800 watt in de microgolfoven. Draai uw gehaktbrood om en sluit terug af met het deksel en zet weer 9 minuten op 800 Watt.

    Uw bereiding is nu klaar. 

    Altijd lekker voor groot en klein ;)












    07-12-2012 om 21:31 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Vleesgerecht
    Tags:terrinepot ultra pro
    >> Reageer (0)
    06-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Super nieuws ontvangen vandaag !
    Hartelijk dank aan iedereen die een tijdje geleden voor mijn receptje heeft gestemd via de Solo website voor de Baking Solo Battles. Heb vandaag een mailtje ontvangen dat mijn recept is verkozen is tot één van de meest favoriete bij de wedstrijd.  Hier ben ik echt wel heel blij mee. En de prijs is nog veel leuker namelijk een bakworkshop met Wim Ballieu van het programma "Goe Gebakken". 

    Ik vond dat ik  dit gewoon even moest laten weten omdat het toch dankzij jullie is dat ik deze workshop mag gaan doen. Zaterdag aanstaande al te Gent. Kijk er al naar uit !  Het receptje van mijn taart vind je gewoon op mijn blogje terug.  Als u ook zin hebt gekregen om het eens uit te proberen typ bij de zoekfunctie dan even in 'zeer luchtige chocoladebavaroistaart' van 4/9/2011




    06-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek in de Ultra pro terrine pot van Tupperware
    Deze maand reeds te verdienen als gastvrouw bij 29 sterren en in januari in de promo voor iedereen. Een geweldige nieuwe ultra pro bij Tupperware. Keek er al heel lang naar uit en sinds gisteren heb ik hem in mijn bezit zodat ik volop al kan experimenteren met receptjes om iedereen aan fijne ideetjes te helpen. Niet alleen geschikt om paté's in klaar te maken, maar ook om brood in te bakken (ééntje van 800 gr gaat perfect), cake, cassata's (soort roomijs zonder hulp van ijsmachine), peperkoek, gehaktbrood, tonijnbrood en nog zoveel meer. Echt een multi pot met vele mogelijkheden.

     Vandaag deel ik jullie alvast mijn peperkoek recept mee dat heel licht en lekker eet. Het proberen waard...mijn huisgenoten vinden hem alvast de moeite ;-) 

    Nodig :

    - 250 gr patisseriebloem

    - 120 gr donkere suiker

    - 1/2 zakje bakpoeder

    - 1 koffielepel bicarbonaatpoeder

    - koffielepel peperkoekkruiden of speculaaskruiden

    - 2 soeplepels lopende honing

    - 150 ml melk

    Werkwijz :


    Alle ingrediënten tesamen mengen in de Kenwood of met de elektrische mixer. De oven ondertussen voorverwarmen op 200°C. En de terrinepot lichtjes invetten en bebloemen. Het deeg erin doen met behulp van de Tupperware siliconen spatel. Bovenaan het deeg naar keuze parelsuiker strooien. Het deksel op de ultra pro doen en de peperkoek bakken gedurende 45 minuten op 180°C. De laatste 5 minuutjes heb ik het deksel eraf gehaald.  De koek nog even laten zitten in de ultra pro alvorens hem te ontvormen. Na een 10 tal minuten eruit halen en verder laten afkoelen op een taartrooster. Wanneer hij helemaal koud is in fijne snede snijden met het Tupperware broodmes.  


    Nota : Peperkoek is heerlijk als tussendoortje, ' s morgens bij het ontbijt gewoon puur natuur of besmeerd met boter of zelfs choco voor de kleintjes. Maar ook ideaal als voorgerechtje te gebruiken in combinatie met foie gras en gecarameliseerde appeltjes. Lekker tijdens de feestdagen. Ik kom hier later nog wel even op terug.














    06-12-2012 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:ultra pro terinne pot tupperware
    >> Reageer (0)
    05-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde koeken
    Het woord zegt het zelf al : een koek gevuld met een smakelijke amandel/suiker/ei mengeling. Heel gemakkelijk te maken en een heerlijk resultaat.
    Voor dit deeg heb je wel een deegroller nodig maar daarvoor hebben we bij Tupperware een heel goei exemplaar en tevens staat er momenteel ook nog ééntje in de stockverkoop.

    Nodig voor het deeg :

    - 150 gr roomboter (in stukjes)
    - 225 gr bloem
    - 100 gr suiker
    - 1 theelepel bakpoeder
    - 1 geklopt ei
    - 1 eetlepel citroensap
    - snufje kaneel
    - snufje zout

    Voor de vulling :

    - 125 gr amandelpoeder
    - 125 gr witte suiker
    - 1 ei

    Deze 3 benodigdheden tesamen kan je ook kant en klaar aankopen als amandelspijs waarbij je dan 1 geklopt eitje moet toevoegen. Maar ik heb mijn amandelspijs zelf gemaakt.

    Afwerking :

    - 1 geklust eitje
    - hele witte amandelen

    Werkwijze :

    Oven voorverwarmen op 175 °C.  Maak eerst het boterdeeg : doe de ingrediënten in een kom en kneed boter er zo snel mogelijk onder.  Doe er eventueel wat melk bij als het deeg te droog zou zijn. Bij mij was dit niet nodig.  Wikkel het deeg dan in plasticfolie en leg een half uurtje in de koelkast. Bestrooi uw werkoppervlakte met wat bloem en rol het deeg dan uit met behulp van je deegroller tot een dikte van ong. 3 mm.  Met de grootste van de decoringen (10 cm) steek je nu 12 rondjes uit waarvan je er 6 op een met bakpapier bekleedde plaat legt. Hierop komt nu één of twee soeplepels van de amandelspijs.

    Amandelspijs : De 3 ingrediënten goed mengen en is klaar.

    De 6 overige rondjes deeg druk je nu aan bovenop de amandelspijs. Met behulp van een vork druk je de kantjes goed aan. Bovenop in het midden leg je één amandel en met het patisserieborsteltje strijk je de bovenkant in met een geklust eitje. 
    Bakken op 175 ° C gedurende 40 minuten.

    Bewaren in de clickplus dozen.  Smakelijk

















    05-12-2012 om 10:13 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:deegroller, mengkom, menglepel, grootste van de serveerringen
    >> Reageer (0)
    04-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A cup of cake !
    Smaakvol en heel vlug klaar.....en oogt het niet mooi !     Slechts 1 minuutje in de microgolf op 800 Watt en je hebt je eigen cakeje. 


    Nodig :

    - 15 gr amandelpuree ( 1 soeplepel)
    - 1 koffielepel zonnebloemolie
    - 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel )
    - 1 eigeel
    - 2 à 3 druppels amandelextract
    - 10 gr zelfrijzende bloem ( 1 soeplepel )
    - 20 gr amandelpoeder ( 1 soeplepel )
    - 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel )

    Werkwijze :

    Meng de amandelpuree met de olie.  Voeg dan suiker, eigeel en amandelaroma toe. Voeg amandelpoeder en bloem toe alsook de chocoladeparels. Goed onder elkaar mengen en in een tasje doen. In de microgolf zetten 1 minuut op 800 Watt. Niet te geloven maar het is erg lekker.  Zeker ook eens proberen !


    Heb nog een 2 de manier zonder de amandelen.

    Nodig 

    - 15 gr boter (1 soeplepel)
    - 20 gr suiker ( 1.5 soeplepel)
    - 1 eigeel 
    - 3 druppels vanille extract
    - 30 gr zelfrijzende bloem ( 2 soeplepels)
    - 15 gr chocoladeparels ( 1 soeplepel)

    Werkwijze :

    Laat de boter smelten in de tas ong. 20 sec. in de microgolf op 800 Watt. Voeg dan de suiker, eigeel en vanille toe. Voeg de bloem en de chocoladeparels toe en meng.  Zet 1 minuut op 800 Watt in uw microgolf.


















    04-12-2012 om 15:42 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:Menglepel, ruimtespaarders
    >> Reageer (1)
    03-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomervakantie 2013
    Voor diegene die het nog niet moesten weten. Wij verhuren ook een vakantiewoning in het zuiden. Voor meer info...zie onze website :  
    www.freewebs.com/zuidfrankrijk  of via fb www.facebook.com/maisonlagarrigue






    03-12-2012 om 14:32 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    02-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tafelrasp met 3 bijhorende raspen tijdelijke in promo
    Deze superrasp met 3 verschillende raspen en vingerbescherming nu voor een heel interessante prijs: nl. 29.90 € voor het geheel. Deze was in de maand juni nog 74,40 €. Als dit nu geen promo is dan weet ik het ook niet meer. Maar de aktie is maar tijdelijke en loopt nog tot 29/12/2012


     <center>

    02-12-2012 om 21:18 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    Tags:tafelrasp Tupperware
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs