Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
25-08-2012
Merci aan mijn bezoekers
Buiten koken hou ik ook enorm van Frankrijk waar ik tijdens de zomermaanden graag verblijf. De avonden zijn hier zo mooi vooral wanneer de zon juist ondergaat. Ik kan er stil van worden en heb dan ook geprobeerd dit in een foto vast te leggen. De werkelijkheid is natuurlijk veel mooier maar toch wou ik voor deze gelegenheid hem even delen met jullie.
Heerlijk af en toe een konijntje in de kookpunt. Jammer genoeg eten mijn huisgenoten dit niet zo graag maar niet getreurd dan maak ik het gewoon voor mezelf klaar en vries ik de overschot gewoon in voor een volgende keer.
Nodig :
- 1 schoongemaakt konijn
- 1 pakje gerookte spekblokjes
- 1 ajuin
- 4 laurierblaadjes
- 1 klein takje rozemarijn
- een takje thym
- 6 cocktailtomaten (niet de allerkleinste)
- 3 teentjes knoflook
- 2 glazen witte wijn
- zout en peper
- olijfolie
- 1 soeplepel mosterd
- 1 snede brood
- water naargelang het nodig is
Werkwijze :
Doe olijfolie in de kookpot en laat warm worden. Leg de stukken konijn in de pot en laat aanbakken. Kruid met peper en zout. Voeg de spekblokjes toe. Laat meebakken. Voeg dan de fijngesneden ajuin toe en de kruiden : rozemarijn, laurier, thym. Voeg de soeplepel mosterd toe en breek de snede brood in kleinere stukjes en strooi die ook over het konijn. Snij de cocktailtomaten tenslotte in 2 of 3 stukjes en doe die er ook bij. Pers de knoflook over het konijn en giet er de 2 glazen wijn bij en ook al wat water. Doe het deksel op de pot en laat nu zachtjes sudderen. Af en toe kijken zodat uw konijn nooit zonder vocht komt te staan. Indien er te weinig in zit dan aanvullen met water. Mijn konijntje was maar 900 gr. en heeft een uurtje staan pruttelen. Maar indien uw konijn zwaarder is moet je natuurlij de kooktijd aanpassen.
Ik heb mijn konijntje laten vergezellen van heerlijk gestoomde aardappelen uit de microgourmet met daarbij fijngesneden rauw witloof vermengd met mayonaise.
Voor mij een echt feestmaal dat me deed terugdenken aan mijn kinderjaren thuis waar dit wekelijks op het menu stond.
Gisterenavond kreeg ik ineens zin in een lekkere poire belle Hélène. Met de microgourmet in de buurt is dan natuurlijk geen enkel probleem.
Nodig :
- 1 peer Williams per persoon
- steranijs
- ijscrème
- chocolade
- beetje melk
Werkwijze :
Vul de onderste schaal van de microgourmet met water en gooi er 1 steranijs in. Zet enkel de diepste schaal op het reservoir en zet hierin de geschilde peer. Sluit af met het deksel en zet 15 minuten op 800 Watt.
Ondertussen doe je wat chocolade samen met een beetje melk in het microplus schenkkannetje. Wanneer de peer gestoomd is kan de chocolade in de microgolf voor ong. 3 minuten ook op 800 Watt. Roer dan flink door en zet indien nodig nog 1 minuutje terug.
Neem een schaaltje schep 2 bolletjes ijscrème erop, schik de gestoomde peer ernaast en overgiet met de chocoladesaus.
Met dit zalige weer zal er op vele plaatsen wellicht al eens een BBQ worden aangestoken. Waarom eens geen groenten mee op de BBQ. Ik deed het vorige week en iedereen was er zeer tevreden over.
Wat heb je ervoor nodig :
- 1 paprika
- 1 ajuin
- 1 courgette
- champignons (naargelang hoeveel brochettes je wenst te maken)
- kerstomaten
- provençaalse kruiden
- olijfolie
Werkwijze :
Kuis de groenten en versnij ze in grote stukken die nadien aan het stokje kunnen worden gestoken. Indien je houten stokjes gebruikt, leg ze dan een tijdje van tevoren in koud water te week. Dit om verbranden ervan te voorkomen tijdens het bakken. Ik gebruik meestal mijn stokjes in inox.
Doe zoals op de foto eerst een pel ajuin op het stokje, dan stukje courgette, een champignon, een kerstomaat, eventueel terug stukje courgette en dan paprika. Overstrooi ze met wat provençaalse kruiden en sprenkel er wat olijfolie over maar ook niet te veel.
De groentenbrochettes zijn klaar om op de BBQ te worden gelegd.