Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten ! nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
19-11-2011
Knolselder-wortelsoep
Een echt feestsoepje wat zeker in de smaak zal vallen bij je gasten is volgend receptje :
Nodig :
- 1 ui - 400 gr knolselder - 500 gr wortelen - 2 kippenbouillonblokjes - peper en zout
Werkwijze :
Hak de ui fijn in de quickchef of turbomax. Zelfde voor de wortelen en knolselder. Eventueel kan je de knolselder ook met het koksmes in kleinere stukken snijden. Neem de ultra pro en doe hierin de ui, sluit met het deksel. Zet hem 2 min. op 800 watt in de microgolf. Voeg dan de knolselder en de wortelen toe en zet terug 7 min. op 800 watt met gesloten deksel steeds. Roer een keer en terug in de microgolf zetten ong. 8 min. dan 1 liter kokend water toevoegen samen met de bouillonblokjes en peper en zout. Nog 3 minuten terugzetten op 800 watt en dan mixen. Opdienen in een mooi bordje en afwerken met peterseliesnippers.
Ook heerlijk hierbij is wat snippers van gerookte heilbot of gerookte zalm. Vooral als het wat feestelijk mag zijn. Een wolkje van room kan ook nog maar is alleen voor de liefhebbers.
De nieuwe ultra cocottes van 250 of 500 ml die tijdelijk in de verkoop zijn bij tupperware zijn ook ideaal om de soep in op te dienen. Je kan dan eventueel ook nog een velletje bladerdeeg over de cocotte leggen, bestrijken met eigeel en nog even in de oven zetten. Zo krijg je een mooi opgeblazen krokant laagje boven je soep.
Vandaag in in minimum van tijd 24 kleine petit fours gebakken met de nieuwe snoepjes-pralinevorm van tupperware. Wie hem nog in zijn bezit wil krijgen heeft nog kans tot 30/12/11 om hem aan te kopen want daarna is de kerstfolder gedaan. Bij aankoop van zulke siliconen vorm zit een blad boordevol receptjes voor de vorm. Had al één keer iets van het receptenblad uitgeprobeerd en vond het ook toen heel geslaagd nl. de chococos. Vandaag heb ik de mini- mini cakejes uitgeprobeerd en dat is me heel goed bevallen.
Nodig voor 24 mini snoepjes hetzij 24 mini cakes
- 1 eiwit - 30 gr bruine suiker - 30 ml bloem ( = 15 gr bloem) - 2 ml bitter amandelaroma - 5 ml amandelpoeder - 30 gr gesmolten boter
Werkwijze :
Meng in de Turbomax met behulp van de kloppers het eiwit met de bruine suiker. Voeg vervolgens de overige ingrediënten in de hierboven opgesomde volgorde toe en meng opnieuw. Verdeel het deeg over alle vormpjes van de multiflex mini snoepjes. Laat bakken gedurende 14 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven. Laat 5 min. rusten alvorens te ontvormen.
Dit recept vond ik laatst terug bij de appelenboer in Oud-Turnhout. En gisteren vond ik dat het tijd werd om het eens uit te testen. Het is inderdaad snel klaar en ideaal te bereiden in de nieuwe siliconen princessevorm van 20 cm doorsnede. Voor diegene die deze nog niet hebben dan kan het ook wel in een springvorm. De smaak is echt wel lekker. En voor herhaling vatbaar.
Nodig :
- 250 gr bloem (geen zelfrijzende) - 250 gr (riet)suiker - 150 gr havermout - 200 gr gesmolten boter - 4 à 5 appels - kaneel
Werkwijze :
Schil de appels, snij ze klein en bestrooi met kaneel, meng alle ingrediënten behalve de appels. Leg een bakpapier in de princessevorm. Dit dient om de taart zonder brokken nadien uit de vorm te krijgen. Idem bij een springvorm. Bekleed met het kruimelbeslag (3/4 de deel) de randen en de bodem van de vorm. Doe de appels erop en strooi de rest van het kruimelbeslag erover. Bak de taart in de oven op 180 °C gedurende een uur. Ook lekker met een bolletje vanilleroomijs erbij.
De nieuwe promofolder voor de periode 28/11 t/m 31/12/2011
De folder met geschenken is bekend voor de laatste maand van het jaar. In de verkoop tijdelijk opnieuw het dubbelzeefje. Zelf heb ik dit al heel lang in mijn bezit en ik zelf ben daar heel enthousiast over. Heel gemakkelijk om bloem fijn te zeven maar ook om bloemsuiker over taarten te strooien. Voor de kleinste is er de Stencil Art. Wie vlug is kan hem nog in huis halen voor de komst van de goede Sint. Ook de junior wok uit de chef series is een mooie aanbieding.
Eens wat anders dan de meest voor de hand liggende confituren zoals appels, peren, braambessen, kersen en noem maar op. Ik kende het recept eerst niet maar bij tupperware worden er geregeld receptjes meegedeeld en zo ben ik in de ban geraakt van deze heerlijke zachte confituur. Men kan deze verder gebruiken om bij in brooddeeg te doen. Heerlijk bij een kaasschotel. Of ook wel in koekjesdeeg smaakt de confituur lekker. Maar ook gewoon zo op de boterham komt hij best tot zijn recht.
Nodig :
1 kg pompoen 600 gr suiker 2 appelsienen 4 kaneelstokjes
Werkwijze:
Kuis de pompoen door hem te schillen en van zijn pitten te ontdoen. Snij in dobbelsteentjes. Voeg de suiker, het sap van 1 appelsien en de schillen van 2 appelsien en de kaneelstokjes bij de pompoen. Doe alles in de ultra pro. Zet het geheel in de microgolf gedurende 10 min. op 800 Watt. Roer goed en zet het geheel terug tot het goed gaar is.(Bij mij duurde het 25 min.) Pas de kooktijden aan zodat de pompoen niet overkookt. Verwijder vervolgens de appelsienschillen en de kaneelstokjes. Draai de confituur door de pass-vite en bewaar in confituurpotjes en draai goed was terwijl de confituur nog goed warm is.