Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    23-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wasemmer of is het wonderemmer ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Beetje nostalgie misschien want aanvankelijk dacht ik echt dat deze emmer niet meer bestond. Mijn schoonmoeder had deze 25 jaar geleden reeds in haar bezit. En telkens we op bezoek gingen zag ik haar emmer staan aan de zijkant van het bad gevuld met water en haar kostbare kledingstukken erin. Als ik haar vroeg waarom ze toch de wasmachine niet gebruikte, kreeg ik  als antwoord dat de wasmachine de vlekken er nooit helemaal zo goed uithaalde als haar wasemmer. Oh, wat heb ik toch vaak mogen aanhoren hoe goed die toch wel niet waste.  Dus toen tupperware begin dit jaar terug de wasemmer in zijn assortiment bracht wist ik dadelijk waarvoor hij kon dienen. Wellicht zijn er meer jonge mensen die hem nog herinneren uit hun kindertijd en hem nu ook nog willen.  Ik geef hierbij daarom graag nog een opsomming hoe het juist in zijn werk gaat :

    Neem altijd de onderstaande grondregels in acht:
    Vul de emmer met water ( ook bij weinig wasgoed) altijd tot 4 cm onder de bovenrand.
    Gebruik slechts 1/3 van het wasmiddel dat u normaal zou gebruiken.
    Sluit de emmer goed af.
    Ontluchten en schudden een aantal keren herhalen.
    Laat wasgoed nooit lang staan in warm sop aangezien vuil boven komt drijven en bij het afkoelen van het water terugslaat op het wasgoed.

    De Tupperware emmer kunt u voor elk soort was gebruiken. Hieronder zijn enkele voorbeelden voor u op een rij gezet:

    Fijne was

    Lamswol, zijde etc. en ook sommige stoomgoed. Dit stoomgoed moet wel Koud water kunnen verdragen. Dit kunt u bij uw stomerij navragen. Doe de fijne was in de emmer en vul deze met koud water tot ongeveer 4 cm onder de rand. Voeg ca 2 dopjes Woolite toe. Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 3 min. In de emmer staan. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen en nat Ophangen of voorzichtig opgevouwen centrifugeren.

    30 *C was
    Wasgoed natmaken met koud water. Emmer vullen met lauw water en iets wasmiddel toevoegen. Doe het wasgoed in de emmer en vul haar bij tot ongeveer 4 cm onder de rand met lauw water.Sluit vervolgens de emmer goed af. De emmer dient u nu te ontluchten en te schudden. Herhaal dit ontluchten en schudden enige keren. Laat het wasgoed 30 min. In de emmer staan.Tijdens dit staan dient u de emmer nog
    ��n of twee keer te schudden. Daarna kunt u het wasgoed uitspoelen. Bij nat ophangen van het wasgoed behoeft u nagenoeg niet te strijken.

    50 *c was
    Zie de aanwijzingen van de 30 graden was hierboven, maar gebruik in uw Tupperware-emmer voor uw witte en bonte wasgoed nooit water met een hogere temperatuur dan 50 graden. U loopt n.l de kans dat bij een te hoge temperatuur van het water, het deksel van de emmer schiet.

    Inweken
    U dient altijd in te weken met een sopje van koud water. Zo kunt u Bijvoorbeeld waspoeder oplossen in heet water en later koud water Toevoegen. U kunt ook inweken met een echt inweekmiddel, b.v BIOTEX. Met koud water kunt u de was gerust een nacht laten staan. Vul de emmer dan ook tot ongeveer 4 cm onder de rand en vergeet ook Nu niet het ontluchten en het schudden een aantal keren te herhalen.


    TIP:De Tupperware-emmer is ook ideaal om LEGO te wassen.

    Wie hem graag toch ook nog wil aanschaffen, kan mij altijd een mailtje sturen.

    23-06-2011 om 23:16 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalige vlaamse rijstpap met bruine suiker in de ultra pro
    Gisteren nog eens rijstpap gemaakt als dessert voor mijn man die dit wat graag eet.
    Gelukkig heb ik daar tegenwoordig mijn ultrapro pot voor zodat ik niet heel de tijd aan het vuur moet blijven staan om aanbranden te voorkomen.   Dus hoe ik dit maak wil ik je hierbij graag toelichten.

    Wat hebben we nodig :

    1 liter volle melk of verse melk van bij de boer
    125 gr dessert rijst
    1 potje saffraan
    3 soeplepels witte suiker

    Hoe gaan we te werk :

    Doe alle ingrediënten te samen in de ultra pro en laat aan de kook komen in de microgolfoven gedurende 10 min. op 700 watt met gesloten deksel.    Dan roer je de rijst los en plaats het gedurende 30 min terug op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel.
    Roer nog eens en zet het terug gedurende 30 min op 250 watt in de microgolf met gesloten deksel.
    Kijk nu hoe de rijstpap eruit ziet, is er nog vocht dan is hij juist goed wanneer de rijstpap afgekoeld is.  Lijkt u de dikte van de rijstpap nu al goed dan is het nodig om nog wat melk bij te doen.  Anders gaat de rijstpap te stijf zijn bij afkoeling.

    Lekker om te eten met een beetje bruine suiker bij.




    23-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappelspiesjes op de Barbecue








    Wil je eens origineel uit de hoek komen bij je volgende BBQ dan moet je zeker onderstaand receptje eens proberen.

    Neem vastkokende aardappelen, was ze goed maar schil ze niet. Snij ze in 4 overlangs wanneer ze wat te groot zijn. Anders is in 2 ook goed.Doe ze in de Microgourmet en stoom ze ong. 17 min. niet langer want ze mogen niet volledig gaar zijn anders vallen ze uitéén als je ze op de BBQ hebt liggen.

    Neem satéstokjes die je vooraf een tijdje hebt laten weken in koud water. Dit is om het verbranden tegen te gaan op de BBQ.
    Prik de aardappels op de satéstokjes afgewisseld met een blaadje laurier. Dus telkens een schijfje aardappel, blaadje laurier, schijfje aardappel.  Bestrooi ze wanneer ze samen op een schaal liggen nog even met wat provencaalse kruiden en juist voor ze op de BBQ nog met enkele druppels olijfolie.

    Het is weer eens wat anders en zelf heb ik er al vaak succes mee gehad.






    19-06-2011 om 17:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Bijgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst koken in de tupperware rijstkoker







    Sinds ik in het bezit ben van deze fantastische rijstkoker komt er hier geen enkele rijstbuiltje meer in huis.  Voortaan koop ik alleen nog maar de losse rijst. En binnen het kwartier heb ik  rijst op tafel staan perfekt op punt, daarmee bedoel niet te plat gekookt of niet nog rauw.
    Hoe gaat dat in zijn werk :

    Neem 2 tassen rijst en doe ze in de rijstkoker, neem het dubbele aan water. In dit geval is dat 4 tassen water. Doe het groene tussen deksel op de pot en daarna het blauwe bovendeksel. Zet in de microgolf gedurende 12 min. op 800 watt. Ondertussen doe je even nog wat ander werk en als de bel gaat neem je de rijstkoker uit de microgolf en laat hem nog 3 à 4  min. afgesloten staan op het aanrecht. Daarna kan je hem openen en omroeren. Je zal aangenaam verrast zijn van het gebruiksgemak. Nooit nog overkokend water op je vuur en je hoeft voor niks nog in de buurt te blijven om je min. in het oog te houden. 

    Kortom : heel praktisch en vlug.




    19-06-2011 om 17:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Niets zo gemakkelijk als je eigen surimisalade te maken met de quickchef natuurlijk.

    Wat heb je nodig :

    - 6 staafjes surimi (namaakkrab)
    - 2 hardgekookte eieren
    - mayonaise
    - peper en zout
    - wat peterseliesnippers (optie)
    - mespuntje ketshup (optie)

    Hoe ga je tewerk :

    Doe de plastiekjes van de surimistaafjes en leg ze in de quickchef. Draai een paar maal en voeg de hardgekookte eieren toe. Weer een paar maal draaien. Voeg tenslotte de mayonaise toe en kruid af met peper en zout. Voeg er nog het mespuntje ketshup en wat peterseliesnippers aan toe. Nog eens draaien en klaar.

    Lekker op de boterham maar ook op toastjes, als hapje op wat witloofblaadjes of als vulsel in kleine cocktailtomaatjes.

    19-06-2011 om 17:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs