Mijn favorieten
  • www.freewebs.com/zuidfrankrijk
  • www.facebook.com/MaisonLaGarrigue
  • www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    Maison la Garrigue | Promoot jouw pagina ook
    Categorieën
  • Aperitiefdranken,drankjes en likeuren (25)
  • Aperitiefhapjes (54)
  • Barbecuegerechten (9)
  • Bijgerechten (47)
  • Desserten (89)
  • Eigerecht (1)
  • Gebak (247)
  • Kerst (20)
  • Kipgerecht (18)
  • Light recepten (19)
  • micro minuut pot (1)
  • Microgourmet (16)
  • Nieuwtjes (61)
  • Omeletparty (4)
  • Pastagerecht (13)
  • Rijstgerecht (5)
  • Siliconen bakvormen recept (4)
  • Soepen (13)
  • ultra pro (5)
  • Visgerechten (9)
  • Vleesgerecht (20)
  • Voorgerechten (11)
  • Zoeken in blog

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Brésiliennetaart
  • Kip zoetzuur
  • Zebracake
  • Moelleux citroen
  • Supersnelle rijsttaart
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    Edithshapjes
    Er is geen oprechter liefde dan de liefde voor lekker eten !
    nu ook op www.facebook.com/groups/Edithshapjes
    19-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst koken in de tupperware rijstkoker







    Sinds ik in het bezit ben van deze fantastische rijstkoker komt er hier geen enkele rijstbuiltje meer in huis.  Voortaan koop ik alleen nog maar de losse rijst. En binnen het kwartier heb ik  rijst op tafel staan perfekt op punt, daarmee bedoel niet te plat gekookt of niet nog rauw.
    Hoe gaat dat in zijn werk :

    Neem 2 tassen rijst en doe ze in de rijstkoker, neem het dubbele aan water. In dit geval is dat 4 tassen water. Doe het groene tussen deksel op de pot en daarna het blauwe bovendeksel. Zet in de microgolf gedurende 12 min. op 800 watt. Ondertussen doe je even nog wat ander werk en als de bel gaat neem je de rijstkoker uit de microgolf en laat hem nog 3 à 4  min. afgesloten staan op het aanrecht. Daarna kan je hem openen en omroeren. Je zal aangenaam verrast zijn van het gebruiksgemak. Nooit nog overkokend water op je vuur en je hoeft voor niks nog in de buurt te blijven om je min. in het oog te houden. 

    Kortom : heel praktisch en vlug.




    19-06-2011 om 17:51 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    Categorie:Rijstgerecht
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Niets zo gemakkelijk als je eigen surimisalade te maken met de quickchef natuurlijk.

    Wat heb je nodig :

    - 6 staafjes surimi (namaakkrab)
    - 2 hardgekookte eieren
    - mayonaise
    - peper en zout
    - wat peterseliesnippers (optie)
    - mespuntje ketshup (optie)

    Hoe ga je tewerk :

    Doe de plastiekjes van de surimistaafjes en leg ze in de quickchef. Draai een paar maal en voeg de hardgekookte eieren toe. Weer een paar maal draaien. Voeg tenslotte de mayonaise toe en kruid af met peper en zout. Voeg er nog het mespuntje ketshup en wat peterseliesnippers aan toe. Nog eens draaien en klaar.

    Lekker op de boterham maar ook op toastjes, als hapje op wat witloofblaadjes of als vulsel in kleine cocktailtomaatjes.

    19-06-2011 om 17:21 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    >> Reageer (0)
    17-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hekenspul ........ ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Nee hoor, niet één of ander toverdrankje maar een heerlijk


    Gezondheidslikeurtje met anijs

    Een van mijn bezigheden is o.a. het brouwen van likeurtjes. Laatst kwam ik weer bij een nieuw receptje uit dat ik nog niet eerder heb geprobeerd. En omdat alle de ingrediënten in mijn tuin groeien moet ik het toch zeker eens geprobeerd hebben.

    Nodig :
    - 1/2 l pure alcohol
    - 750 ml water
    - 300 gr suiker
    - 15 gr anijszaad
    - 5 gr steranijs
    - 10 gr verse munt
    - 10 gr rozemarijn
    - 12 gr salie
    - 5 gr thijm

    Bereiding :

    Het anijszaad, steranijs, verse munt, rozemarijn, salie en thijm worden in de alcohol gelegd in een glazen pot die je goed afsluit met een deksel.  Deze mengeling laat je 1 week macereren (trekken) en nadien alles goed zeven.  Maak dan een suikersiroop van 300 gr suiker samen met 750 ml water.  Als de suikersiroop afgekoeld is voeg je hem toe aan de gezeefde vloeistof.   In een mooie fles doen en af en toe een borreltje nuttigen.          Dit recept zou volgens de samenstelster stimulerende eigenschappen bezitten.

    17-06-2011 om 15:48 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    16-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Financiers à la Edith
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Lekkere luchtige amandelgebakjes.

    Nodig :
    - 60 gr boter
    - 25 gr zelfrijzende bloem
    - 25 gr amandelpoeder
    - 75 gr poedersuiker
    - snufje zout
    - 2 eiwitten
    Werkwijze :

    Verwarm de 60 gr boter in een pannetje en laat die notenbruin worden.  Laat dan op kamertemperatuur komen.
    Doe in een kom 25 gr bloem, 25 gr amandelpoeder en 75 gr poedersuiker samen met een snufje zout.  Meng dit een beetje en voeg er dan de 2 eiwitten aan toe.  Neem de klopper en klop tot een goed lopend beslag.  Voeg dan als laatste de gesmolten hazelnootboter toe. En klop nog een laatste maal.

    Neem je tupperware mini tartelettevorm en doe hier het beslag in. (De vorm altijd eerst even omspoelen met koud water alvorens te vullen). Met deze hoeveelheid beslag kom je juist toe voor 15 financiers.

    Bak ze tenslotte 12 min. op 220 ° C.     Probeer hier maar eens aan te weerstaan !

     


    16-06-2011 om 16:24 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke luchtige koekjes die doen verlangen naar meer......






    Wat te doen bij 1 eiwitoverschot......
    Dan moet je onderstaand receptje zeker eens proberen. Al surfend kwam ik dit receptje tegen op een frans blogje en het leek me wel iets dat vlug klaar zou zijn en bovendien zag het er lekker uit.  Vandaar dat ik dit vandaag ook maar eens heb uitgeprobeerd.  En ik moet zeggen het doet verlangen naar meer.........     Die heerlijke chocolade nasmaak in je mond is echt geweldig.

    Wat heb je nodig :

    - 85 gr chocolade ( ik heb dit maal pure toblerone chocolade gebruikt omdat dit pak nog open lag in de kast)
    - 25 gr poedersuiker
    - 1 eiwit

    Werkwijze:

    De chocolade in stukjes breken en smelten in de microplus schenkkan samen met een heel klein beetje melk op een lage wattage gedurende 1 min.  Ondertussen het eiwit stijfkloppen m.b.v. mixer, speedychef of turbomax. Als het al wat begint stijf te worden dan de poedersuiker geleidelijk eronder mengen en verder stijf kloppen. Als laatste de gesmolten chocolade eronder mengen. Oven al voorverwarmen op 180 °C
    De ovenplaat bekleden met bakpapier en hoopjes deeg opleggen. Van deze hoeveelheid kan je juist 9 grote koeken vormen. Bakken gedurende 10 min. op 180°C  Laat ze nadien eerst afkoelen alvorens ze van het bakpapier af te nemen.


    Ik ga ze zeker nog eens opnieuw maken want hier waren ze binnen het uur op. Niet alleen door mij hoor ........;)  De vriendjes van onze Wessel vonden ze super lekker.




    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Tags:bakmat, luchtige koekjes, 1 eiwit overschot
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemelse Mousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Een tupperware receptje dat al een tijdje als "word" bestandje in mijn receptenmapje zat maar waar ik verder niks mee had gedaan tot gisteren dus.

    Wat heb je nodig :
    - 250 gr ricotta
    - 2 dl room
    - 30 gr bloemsuiker
    - 150 gr chocolade

    Werkwijze :
    Doe 100 gr chocolade in de microplus schenkkan met een heel klein beetje melk en verwarm ong. 1 min. op een lage wattage. Roer om en zet indien nodig nog even terug tot het volledig gesmolten is.  Van de overige 50 gr kan je met de dunschiller schilfers afschaven om te laten dienen als decoratie. 
    Klop met behulp van de speedy chef dan de slagroom stijf samen met de bloemsuiker. Voeg dan de ricotta toe en meng nog eens goed door elkaar. Op het laatste de gesmolten chocolade toevoegen en flink ondereen zetten. Giet het in enkele mooie glaasje en zet het weg in de koelkast. Als afwerking de chocoladeschilfers gebruiken of zoals ik gedaan heb een chocoladeboon.

    Tip: Deze mousse kan ook heel goed worden gebruikt in de nieuwe ijslollyvormen van tupperware. Steek ze dan wel in de vriezer. En je kinderen zullen er heel blij mee zijn.  De smaak van de mousse is heel goed vergelijkbaar met de luxedessertjes die momenteel worden aangeboden in de Aldi en Delhaize in glaasje potjes. Daar kosten ze ong. 1 euro per klein glazen potjes.

    15-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    Tags:ricotta, ijslollytups
    >> Reageer (0)
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vleugje Provence..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Vanillesuiker kent iedereen, maar al gehoord van lavendelsuiker ?

    Heel eenvoudig zelf te maken. Je neemt een deel suiker en stopt die in een pot die je goed kan afsluiten, doe hierbij enkele takjes lavendelbloempjes. Weliswaar niet bespoten. Je kan ze er vers insteken zoals ik vandaag heb gedaan of ook in gedroogde vorm kan je ze kopen. Wanneer je ze er in gedroogde vorm aan toevoegd neem er dan iets minder. Laat deze pot een 3 tal weken onafgesloten staan en je je hebt voortaan je eigen heerlijke lavendelsuiker.

    Te gebruiken in verse yoghurt, in koekjes en andere dessertjes.


    14-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisutaart met aardbeien en verse boudoirkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen










    Nodig voor de taartbodem :

    - 200 gr bastognekoekjes of speculooskoekjes
    - 75 gr boter
    - 1 pakje boudoirs (lange vingers) of zelf gemaakt volgens mijn recept eerder gepost
    - een scheutje amaretto of eigen drank naar keuze

    Vulling :

    - 6 gelatineblaadjes
    - 250 ml slagroom ( + 40° vetgehalte)
    - 125 gr suiker
    - 500 gr mascarpone
    - 1/2 kopje aardbeienlikeur of amaretto naar keuze
    - een bakje verse aardbeien  (een deel in de helft snijden voor de vulling, enkele voor de decoratie bovenop)

    Nota : indien je niet met aardbeien wilt werken kan dit ook met koffie. Dan vervang je de halve kop aardbeienlikeur door een kop koffie en als versiering neem je ongezoet cacaopoeder.

    Werkwijze :

    Week de gelatineblaadjes in een potje met koud water.
    Smelt de boter in de microgolfoven m.b.v. het microplus schenkkannetje.
    Doe de bastognekoekjes in een plastiekzakje dat je afsluit en ga er met de deegrol een paar maal overheen zodat ze fijngemalen worden. Voeg ze dan toe aan de gesmolten boter en meng het goed onder elkaar. Neem een springvorm en bedek de onderkant van het bakblik met een rond vel van bakpapier en doe hier het koekjesmengsel over, druk goed aan.  Dep elke lange vinger met de ongesuikerde kant in de amaretto of aardbeienlikeur en bezet de binnenrand van de springvorm rondom rond met de rechtopstaande lange vingers.  Zorg ervoor dat telkens de gesuikerde zijde van het koekje tegen de rand staat.  Zet de koekje stevig vast op de taartbodem. (Ik snij het onderste deeltje telkens van een koekje zodat alles mooi horizontaal staat.) Plaats de springvorm nu even in de ijskast en begin aan de vulling.

    Neem de speedychef en schenk daarin de volle room, voeg er de kristalsuiker bij en klop op tot een smeuige luchtige slagroom.  Kan ook in een keukenmachine, reken dan op 2 min .  Voeg de mascarpone toe aan de slagroom en zet de machine op een lage draaistand en laat alles goed mengen (je mag geen klonters meer zien) of met de speedychef een paar maal goed draaien.

    Verwarm nu de aardbeienlikeur of amaretto en los hierin de uitgeknepen blaadjes gelatine op.  Voor de andere optie met koffie doe je de hetzelfde met de uitgeknepen gelatineblaadjes maar dan met een ganse kop sterke koffie. 
    Voeg nu de opgeloste gelatine samen met de likeur of koffie toe aan het mascarpone-roommengsel en blijf nog even mengen.
    Maal of verkruimel nog enkele lange vingers en zet de koekjeskruimel even opzij.

    Haal de taartbodem uit de koelkast en schep twee derde van het mascarponemengsel in het bakblik. Verdeel het mengsel m.b.v. de brede tupperwarespatel gelijkmatig en strijk het oppervlak vlak.
    Leg hierop de half doorgesneden aardbeien en/of koekkruimels, schep dan de rest van het mengsel over de aardbeien en/of koekkruimels.  Verdeel het mengsel opnieuw gelijkmatig en strijk het oppervlak mooi glad.

    Plaats de taart in de koelkast en laat zeker 3 à 4 uren opstijven.

    Werk nadien af met nog enkele aardbeien en voor diegene die met koffie hebben gewerkt dan met cacaopoeder. Maak de springvorm los en presenteer de tiramisutaart op een mooie schaal.

     



    12-06-2011 om 11:53 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekruide gehakballetjes met provençaalse saus in de micro gourmet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen







    Dit recept heb ik vorige week doorgemaild gekregen van een toffe tupperwarecollega uit Tongeren. Vrijdag heb ik het uitgeprobeerd en de kinderen waren er heel enthousiast over. Heerlijke kruidig. Ik vind het echt een aanrader en super vlug klaar in onze micro gourmet.

    Nodig :
    - 400 gr gehakt
    -2 soeplepels gedroogde peterselie of tuinkruiden mogen natuurlijk ook vers zijn
    - zout, currypoeder
    -1 ei
    - 50 gr gerapste kaas
    - paneermeel

    Meng dit onder elkaar en rol er gehaktballetjes van maar niet al te groot ( iets groter dan de soepballetjes).

    Nodig voor de saus :
    - 1 rode, 1 gele, 1 groene paprika
    - 1 ajuin
    - 1 courgette (optie)
    - 1/2 bakjes champignons
    - 1 brikje tomato fritto van Heinz of 1 blik van 1/2 l tomatenconcassé
    - 1 kippenblokje, zout, peper
    - 1 kippenbouillonblokje

    Doe de groenten in de quickchef en hak het in stukken, ze mogen nog wat grof zijn.

    Werkwijze :

    Doe nu de groenten in het hoge vergiet en de gehaktballetjes in het lage vergiet. Wanneer de balletjes niet allemaal passen in het lage vergiet mag je gerust nog enkele bij op de groenten van het hoge vergiet leggen.
    Vul het onderste waterreciëpt met 400 ml water. Deksel erop en stoom 18 min. op 800 watt. Laat 5 min. rusten.

    Terwijl de groenten en de gehakballetjes aan het rusten zijn doe je in de microplus schenkkan het brikje tomato fritto met de kruiden, zet dit 2-3 min. in de microgolf op 800 watt.   Doe de groenten en de gehaktballetjes samen in de saus.

    Dit kan je serveren met spirelli of penne (pasta). Doe je spirelli in het serveerwonder, laat water koken in de waterkoker, giet dit over je pasta zodat hij onder staat en laat het dubbele van de tijd staan van wat er op de verpakking staat. (vb. 7 min. op de verpakking is 14 min in het serveerwonder). Na die tijd neem je het vergiet eruit en doe de pasta bij de saus.

    Je kan deze gehakballetjes ook heerlijk serveren bij rijst die is klaargemaakt in onze rijstkoker.  Voor 2 tassen rijst neem je 4 tassen koud water en doe het in de rijstkoker.Zet die in de microgolfoven op 800 watt gedurende 12 min. Laat de rijstkoker nog 5 min afgedekt staan op het aanrecht. Dan openen en je zal zien dat je een heerlijk drooggekookte rijst heb zonder naar om te kijken.

    Bijlagen:
    DSC_1082 (Small).JPG (68.2 KB)   

    12-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:Microgourmet
    Tags:micro gourmet
    >> Reageer (0)
    10-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini cupcakes met versiering




    Een leuke en toffe variatie op de gewone cupcake is de minicupcake gemaakt in onze mini muffinvorm van tupperware.
    Afgewerkt met een toefje meringue crème au beurre en wat choco crispiesmix.

    Recept :
    200 gr boter
    200 gr suiker
    4 eieren
    200 gr zelfrijzende bloem
    Werkwijze:
    Boter goed mengen in de Kenwood, suiker toevoegen en weer mengen. Daarna één voor één de eieren en mengen. Als laatste de gezeefde bloem weer mengen maar niet te lang. De mini muffinvorm omspoelen met koud water en vullen met het deeg. 
    Bakken op 170 ° ong. 20 min.  Bij het uit te oven nemen nog een beetje laten rusten in de vorm alvorens te ontvormen. Je zal zien dat de cakes er dan vanzelf uitkomen.  Voor je de cupcakes gaat versieren doe je met een appelboor een klein stukje cake uit het midden van het gebakje om daar ook wat crème te kunnen spuiten en dan blijft het toefje ook beter op zijn plaats liggen, dan is het als het ware verankerd.

    Voor de meringue crème au beurre zie eerdere posting.








    10-06-2011 om 09:43 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini quiches zonder deeg

    Gisteravond als hapje gegeven aan vrienden maar helaas vergeten een foto te maken.  Zodra ik dit nog eens maak heb je nog een foto tegoed.

    Maar het is zeer simpel en vlug klaar en ook nog lekker.
    Nodig :

    Quickchef en de mini tartelettevorm van tupperware

    Ingrediënten :

    1 kleine ui
    100 gr bacon in kleine stukjes
    2 soeplepels bloem
    2.5 dl melk
    3 eieren
    100 gr geraspte kaas
    peper, zout

    Werkwijze :

    Hak de ui fijn in de quickchef. Voeg al de rest van de benodigheden toe en draai nog een paar keer met de quickchef. Vul m.b.v een pollepel de vooraf omgespoelde mini tartelettevorm met het vrij vloeibare deeg.  Bak het deeg ong. 20 min op 170 °C.


    10-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefhapjes
    Tags:siliconen mini tartelettevorm
    >> Reageer (0)
    08-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rolbiscuit




    Dit recept gaat hier al jaren mee. Het wordt bij vele gelegenheden gemaakt omdat het een echte favoriet van onze kinderen is. Met de nieuwjaarsdagen noemen we het kerststronk, bij de verjaardagen toen de kinderen nog klein waren noemde het een muizentaart (vanwege de versiering dan) en gewoon tussendoor is het rolbiscuit.

    Nodig :

    5 eieren
    120 gr witte suiker
    150 gr zelfrijzende bloem
    amandelessence (optie: ik doe dit steeds)

    Werkwijze :

    De eieren in zijn geheel samen met de suiker zeer goed mixen tot het volume dubbel zoveel is geworden en bijna wit ziet. Ik gebruik hiervoor mijn Kenwood.  Daarna de gezeefde bloem er voorzichtig onder spatelen.
    Bakplaat nemen en bekleden met bakpapier. Hierop het deeg  ong. 10 min. laten bakken op 200 °C. Wanneer je het deeg uit de oven neemt onmiddellijk een keukenhanddoek nat maken en goed weer uitwringen. Deze bovenop het deeg leggen en daarna alles omkeren zodat de keukenhanddoek helemaal onderaan ligt op het aanrecht. Nu kan je het bakpapier verwijderen en dan de rolbiscuit oprollen. Deze mag zeker een 3 kwartier opgerold blijven liggen. Ondertussen heb je tijd om een crème au beurre te maken. Ik gebruikte deze keer mijn meringue crème au beurre van mijn recept  dat ik eerder heb geplaatst op deze blog.  Maar je kan evengoed een opgeklopte slagroom gebruiken of gewoon wat confituur.
    De afwerking heb ik gedaan met muizenkorrels. Eén deel met melkchocolade en één deeg met pure chocolade. Want ik heb 2 kinderen die elk hun eigen favoriet hebben en om de kerk in het midden te houden passen we ons maar aan zeker !







    08-06-2011 om 10:28 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewonnen bij Tiense Suiker
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eergisteren nog leuk nieuws vernomen.  Sinds een tijdje kan je via Facebook vriend worden van de Tiense Suiker.  En omdat ik nogal eens op zoek ben naar nieuwe receptjes was ik daar ook maar eens gaan kijken. Toen ik zag dat je zelf een receptje mocht opsturen en er nog iets leuks mee kon winnen dacht ik : wie niet waagt, niet wint. 2 weken geleden vroegen ze dus een receptje op basis van aardbeien. Daar moest ik niet lang over nadenken en heb ik mijn San Remo aardbeiendessert gemaild. Dit recept heb ik hier reeds eerder gepost.
    En het toeval wil nu dat ik hier dus een prijs mee gewonnen heb. Hij moet nog wel aankomen maar ik weet al wat het zal zijn. Je raadt het nooit :     een TUPPERWARE bakset.   Toch ben ik er heel blij mee horen.  Van zodra het aankomt plaats ik een fotootje.

    A propos :  als er onder mijn lezers nog mensen zijn die leuke receptjes hebben, echt zo'n succesreceptje waar je telkens naar terug grijpt dan mag je mij dat alleen mailen. Ik zal je er dankbaar voor zijn. Ben benieuwd wie mij als eerste gaat mailen.                                                  Mijn mailadres:  vadied@hotmail.com                                                               En wie weet plaats ik het hier  als het mag natuurlijk.

    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Nieuwtjes
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoetzure kip in de ultra pro met rijst







    Wil je eens graag de chinese toer opgaan dan kan je dit perfect met onderstaand receptje. In een half uurtje tijd zet je een heerlijke maaltijd op tafel.
    Nodig :
    - 1/2 kg kippenfilet in stukjes
    - 1 ajuin
    - 1 pak wokgroenten fijngesneden
    - 1 rode paprika
    - 2 soeplepels ketshup
    - 3 soeplepels azijn
    - 3 soeplepels fijne witte suiker
    - 1 klein doosje tomatenpuree
    - 150 ml water + 1 kippenbouillonblokje (in stukjes gebrokkeld)
    - 1 klein doosje ananas
    - peper en zout en kippenkruiden

    Bereiding :

    Hak de ajuin fijn in de turbomax of quickchef en doe die dan in de ultrapro. Zet hem 2 min. in de microgolf op 700 watt met een gesloten deksel.  Doe dan de rest van de fijngesneden groenten er ook bij en meng goed dooreen en zet 7 min op 700 watt met gesloten deksel.
    Doe nu de kip erbij en roer, zet dit 3 min. met gesloten deksel in de microgolf. Goed roeren met de menglepel en nogmaal 3 min. terugzetten op 700 watt.  Indien je meer kip neemt dan een 1/2 kg, dan zal je waarschijnlijk nog een keer 3 min moeten terugzetten op 700 watt.   Doe nu de azijn, de suiker, de ketshup en het kleine blikje tomatenpuree en de ananas erbij en goed mengen.
    Zet alles nog eens 3 à 4 min. in de microgolf op 700 watt met gesloten deksel.

    Heel lekker  om dit gerecht te serveren met rijst of bami. Eventueel kan je een roerei bakken en in reepjes er ook aan toevoegen.




    08-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro
    >> Reageer (0)
    03-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Romig aardbeiendessertje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen








    Volgend receptje kan gemaakt worden met alle soorten fruit. Het enige wat je wel dient te doen op voorhand is het fruit versnijden in kleine stukjes en ze diepvriezen in een doosje. Natuurlijk kan je ook bosvruchten in een zak diepgevroren kopen.
    Dit maal maakte ik mijn receptje met aardbeien die ik gisteren had diepgevroren.

    Nodig :

    250 gr diepgevroren frambozen of aardbeien of bosvruchten of andere fruit
    2,5 dl room
    125 gr poedersuiker

    Werkwijze:

    Je neemt de quickchef of wanneer je de helft neemt van alles kan het ook in de turbomax en je vult die met het diepgevroren fruit. Draai een paar maal aan de hengel of trek aan het touwtje tot het fruit grof gehakt is.  Open de quickchef en voeg de poedersuiker tot draai weer een paar maal tot het fruit "granito" is.  Weer openen en slagroom toevoegen.  Sluiten en meteen weer snel draaien.  Het mengsel wordt nu vanzelf ijs. Heerlijk met dit warme weer.

    03-06-2011 om 16:41 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cupcakes met een toefje meringue botercrème
    Klik op de afbeelding om de link te volgen









    Al een geruime tijd is het cupcake hier en cupcake daar. Er verschijnen zelfs kookboeken geheel gewijd aan het fenomeen cupecake.
    Ik heb er mij nooit fel voor geinteresseerd omdat ik zo niet voor al die kleurtjes ben en cupcakes is voor mij niet meer dan eigenlijk een klein cakeje in een papieren vormpje gebakken of zoals ik doe in de siliconen muffinvorm van tupperware. Kleine cakejes bak ik al meer dan 20 jaar maar ik heb er nooit de naam cupcake aan gegeven.   Naar het schijnt zou het voortkomen uit Engeland.  Daar deed men het deeg in een tas of cup om zo in de oven te bakken. De cupcake verwijst naar het kopje waarmee de ingrediënten vroeger werden afgemeten.  Om cakes te bakken deed men 1 kopje boter, 2 kopjes suiker, 3 kopjes bloem en 4 eieren.  Goed kloppen en het kopje bakken. Simpel en snel klaar.
    Laatst was ik ergens en werd er mij een cupcake met een toefje aangeboden. Daar ik die toefjes nog nooit zelf op een cake had gespoten was het mij nog wat onbekend.  Maar ik vond het wel overheerlijk.  De smaak was echt blijven hangen en zodoende ben ik zelf een beetje beginnen surfen op het net en uiteindelijk heb ik een recept gevonden wat me meer dan 100 % bevalt.  Niet zo maar een gewone creme au beurre want dat is soms nogal zwaar, ik zocht iets luchtiger. Bij deze dus het recept.

    Nodig voor ong. 18 cakejes :
    -250 gr boter
    -250 gr suiker (ik neem altijd helft witte suiker, helft rietsuiker)
    -250 gr zelfrijzende bloem
    - 5 eieren
    - half klein flesje amandelaroma

    Werkwijze :

    Boter  roeren tot hij goed mals en witter is geworden. Suiker bijvoegen en weer roeren.  Ei één voor één toevoegen. d.w.z. één ei toevoegen, mixen weer één ei toevoegen enz.......Tenslotte de gezeefde bloem bijvoegen en het aroma en weer goed mixen. Ik heb de gewoonte mijn deeg altijd even te laten rusten alvorens het te bakken.  Voor mij geeft dit altijd betere bakresultaten.  De oven voorverwarmen en ong. 20 min. bakken op 180°C.

    De topping tenslotte :  overheerlijke meringue botercreme

    Nodig :
    85 gr eiwitten
    170 gr fijn witte suiker
    250 gr goei roomboter in kleine blokjes gesneden
    snufje zout

    Werkwijze :

    De eiwitten, zout en de suiker samen in een rvs kom doen en los kloppen met een handmixer of klopper in een au bain marie pot op het vuur. Dus de pot niet rechtstreeks op vuur zetten maar in een groter castrol met warm water gevuld zetten;
    Blijven mixen of kloppen tot de suiker door de verhitting helemaal is opgelost.
    Giet dan het mengsel in de kom van de kenwood of kitchenaid. Klop dan met de klopper op medium snelheid tot de meringue opgesteven is en de kom koud aanvoelt.
    Dan beetje bij beetje kleine blokjes boter toevoegen terwijl de mixer verder aanblijft.  Ik had mijn boter een dagje voordien uit de ijskast gehaald zodat die al goed zacht aanvoelde. Goed blijven kloppen tot de boter volledig opgenomen is.  Het kan er eventjes vreemd uitzien, waterig, karnemelkachtig maar gewoon doorkloppen en het komt helemaal goed. De snelheid opdrijven en doorkloppen tot er zich een glad geheel vormt. Nu kan je smaakjes toevoegen. ( vanille, framboos, nutella, citroen, chocolade, mokka). Ik heb gekozen voor wat mokka.  Deze creme bewaart een week in de ijskast en 6 maanden in de diepvries.  Het is wel nodig om voor gebruik de creme weer eventjes terug op te kloppen.
    Deze creme is werkelijk overheerlijk. U zou hem echt een keertje moeten proberen.



    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vidée in de ultra pro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen











    Sinds ik dit receptje ken maak ik mijn vidée nooit nog op het vuur in een kookpot. De reden hiervoor is dat het veel sneller gaat in de ultra pro in de microgolf en de smaak is net dezelfde. Binnen het half uur heb ik voortaan heerlijk vidéevulsel op tafel staan. Soms geserveerd met aardappelpuree maar soms ook met rijst klaargemaakt in de rijstkoker van tupperware.

    Hoe begin je eraan en wat heb je nodig :

    - 2 dubbele kipfilets
    - 400 gr gehakt voor balletjes
    - 200 ml melk
    - 2 soeplepels bloem
    - 1 bakje champignons
    - 200 ml room
    - 1 kippenbouillonblokje
    - kippenkruiden, peper, zout
    - 4 druppels citroen culinaire oliën (alternatief kan zijn een 1/2 citroen uitgeperst)
    - peterselie

    Werkwijze :

    Knip de kip in blokjes met de schaar en doe ze in de ultra pro en bestrooi met kipkruiden.
    Plaats de kip 5 min. in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Roer dan eens door en plaats nog eens 4 min. terug in de microgolf met deksel op 700 watt.
    Doe de gehaktballetjes erbij en roer om. Deze moet je niet vooraf koken. Dus rauw eronder roeren.  Snij de champignons in schijfjes en voeg bij de kip en gehakt.  Meng de bloem en een beetje melk in de quikschaker en doe de overige melk bij de kip.
    Plaats het geheel in de microgolf gedurende 8 min. op 750 watt met gesloten deksel tot alles kookt.  En opnieuw omroeren.
    Schud de bindstof op in de shaker en voeg toe aan het geheel, roer dan even om.
    Plaats zonder deksel de ultra pro terug in de microgolf gedurende 3 min. op 700 watt.  Roer weer en plaats terug in de microgolf zonder deksel op 700 watt tot je de kookbubbels hebt gezien.   Voeg nu de room erbij en plaats opnieuw 4 min op 700 watt.
    Doe tenslotte de culinaire citroendruppels of  citroensap erbij en de fijngehakte peterselie.

    Variatie :  Je kan ook spekblokjes bijvoegen, dan is het best het spek even op voorhand in de microgolf te bakken ong. 4 min. met gesloten deksel.









    03-06-2011 om 00:00 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (63 Stemmen)
    Categorie:Kipgerecht
    Tags:ultra pro, vol au vent
    >> Reageer (0)
    29-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anijsdrank (zoals Pernod of Ricard)
    Voor de liefhebbers van anijssmaak is het nu het juiste moment om je hier zelf eens aan te wagen. Omdat de lindebloesem nu volop in bloei staat en dat heb je nodig in dit receptje. Hiervoor ken ik een gemakkelijk recept dat wij kennen onder de naam "pastis".  De merknamen Ricard en Pernod zijn misschien beter bekend.

    Mijn mengsel staat sinds gisteren te macereren of trekken en moet dit nog 3 weken doen alvorens we een teugje kunnen proeven. De onderste foto is van een fles pastis die al klaar is en die we zelf als geschenk hebben gekregen van onze vrienden. Daar mijn man deze nog lekkerder vindt dan de gekochte versie was ik bijna verplicht er nu zelf ook te maken.

    Wat heb je nodig :

    - 1/2 liter alcohol van 90° (verkrijgbaar bij  Colruyt, apotheek maar het goedkoopste is die in de apotheek in Frankrijk)
    - 1/2 liter water
    - 5 lindebloesems
    - 5 soeplepels kristalsuiker
    - 1 soeplepel anetol (anijsextract) bij de apotheker
    - 1 stuk zoethout

    Bereiding :

    De lindenbloesem is gewoonlijk te plukken eind juni maar dit jaar is die erg vroeg en kan nu dus al geplukt worden.
    Doe alle ingrediënten in een bokaal met grote opening en die groot genoeg van inhoud is.  Roer eens goed door en zet de bokaal op een donkere plaats bij kamertemperatuur. Schud regelmatig eens met de bokaal.  Na 3 weken filteren over een koffiefilter.  Opdienen met gekoeld water of ijsblokjes maar dat wist U zeker wel. 









    29-05-2011 om 16:57 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienshake voor 2 personen in de Turbomax
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Volop aardbeienperiode en dan genieten we daar ook volop van. Volgende receptje in zo klaar en is lekker voor jong en oud.

    Aardbeienshake in de tupperware turbomax  (momenteel in de aanbieding voor 43 euro). Hierbij wil ik laten zien dat je dit toestel niet altijd kunt gebruiken om ajuin, knofloof of peterselie  fijn te haken. Maar eveneens geschikt is om vlug een heerlijke shake te maken of zelfs tapenades, pesto of mayonaise.

    Wat heb je nodig :

    -100 gr aardbeien
    -1 soeplepel vanillepoeder
    -1 bol vanilleijs
    - 150 ml halfvolle melk

    Werkwijze :
    De Aardbeien samen met de suiker en vanillepoeder in de turbomax doen. Een paar keer aan het touwtje trekken en je hebt al een fijne saus. Voeg nu de melk toe en trek nog een paar aan het touwtje. Schenk de shake in een mooi glas en serveer met een rietje en eventueel een aardbei.






    29-05-2011 om 16:34 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Aperitiefdranken,drankjes en likeuren
    >> Reageer (0)
    28-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokkacrème met bitterkoekjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Deze middag in de rapte volgend receptje gemaakt. En het is goedgekeurd door de huisgenoten.
    Nodig :
    250 gr mascarpone
    100 gr gecondenseerde gesuikerde melk
    100 gr bitterkoekjes
    5 soeplepels sterke koude koffie
    2 soeplepels koffielikeur

    Werkwijze :
    De bitterkoekjes verbrokken en mengen met 5 soeplepels sterke koude koffie en de 2 soeplepels koffielikeur.
    Dan doe je laag om laag het mengsel in een mooi glaasje. Versieren met een klein bitterkoekje en een beetje cacao.

    28-05-2011 om 01:37 geschreven door Edith  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:Desserten
    >> Reageer (0)


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per week
  • 19/12-25/12 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 29/06-05/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 05/01-11/01 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 24/12-30/12 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011

    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Gratis product van de dag - Belgie
  • 300 000 BEZOEKERS
  • Proficiat
  • Super ideeën
  • mevrouw

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs