Inhoud blog
 • zondag ... 't is fieste
 • de fieste brengt weere veele noar booven
 • Het is zover
 • Proficiat!
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  in de marge
  mijn levensverhaal
  23-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zondag ... 't is fieste
  Den Tour komt vandaag aan in Parijs, in Gent zijn ze oan de loatsten dag van de Gentsche Fieste toe, en veur me begint het nieuw seizoen in de gazette. Een beetje volleybal, veel voetbal ... nu nog wat kalm aan, korte berichtjes, late transfers, oefenwedstrijdjes en staks de beker van BelgiŽ. Deze morgen croissantjes afgebakken, koffie gezet voor vrouwtje en kleinzoon (die uiteindelijk slechts om 11u30 uit zijn bed kwam). Schoteltjes gewassen, afgedroogd en weggezet. Bloemkooltje gekuist, gekookt, bechamel sausje gemaakt, wat burgertjes gebakken, patatjes klaargemaakt. Kortom eventjes de nieuwe man gespeeld. Maar ook veel nagedacht.
  Momenteel ben ik nog steeds aan het betalen voor wat eerder in 't leven is misgelopen. Mijn schuld? Toch wel voor een groot deel ... maar ja gedane zaken maken geen keer. Een statement dat ik nog veel zal tegenkomen en moeten beamen.Kijk, gisteren was ik nog lector in de mis, morgen zal ik dit voor het eerst zijn tijdens een begrafenis. Momenten waarna ik dikwijls begin te denken. En dan kom ik steeds maar op hetzelfde terug . het had wellicht zoveel beter gekund. Het is niet voor niets dat ik steeds maar in de marge leef. In de volgende stukjes moet ik nog eens opnieuw terugkomen naar het prille begin en dan jullie chronologisch laten meevolgen.
  Nu besef ik dat ik wellicht nooit uit de marge zal weggeraken hoe ik ook mijn best doe want ik herval nogal eens in minder fraaie zaken niettegenstaande mijn goede bedoelingen en heel veel gesprekken met ... ja God ... voor velen wellicht heel conservatief ... voor mij dikwijls een houvast ... die ik echter iets veel zelf eventjes loslaat.

  23-07-2017 om 12:52 geschreven door eddy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de fieste brengt weere veele noar booven
  De voorstelling van de volleybalmeisjes van VDK Gent Dames heeft heel wat los geweekt. Het was duidelijk een stuk van mijn levenswandel dat opnieuw naar boven kwam. Ja ! Volleybal toch wel een van mijn passies en ook in het volleybal was ik steeds iemand in de marge. Het begon allemaal in Lovendegem ... heel jong begonnen en net niet goed genoeg om gevorderden als Andre Poppe uit de ploeg te spelen. Maar ondertussen leerde ik heel wat mensen uit het volleymilieu kennen en groeide de passie. Het zette mijn pa, die vooral de damesploeg met heel wat ijver begeleidde en kilometers aflegde met de auto om de speelsters af te halen voor de wedstrijden, aan om zijn connecties aan te spreken en mij te versassen naar Zovoc Zomergem. In Zovoc was ik tweede spelverdeler na Freddy Van Helleputte, speelde de reservewedstrijden en bleef voor de rest in de marge. Niettegenstaande dat het duidelijk werd dat ik nooit een hoogvlieger zou worden raakte ik toch ingeburgerd in het Oost-Vlaams volleygebeuren. Hoe het levensverhaal naast het volleybal er uitzag is een ander verhaal en daar moet ik zeker nog op terug komen. Een en ander raakt met elkaar verweven maar dat is voer voor later.

  18-07-2017 om 08:00 geschreven door eddy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover
  Eindelijk is het zover ... sinds goed een jaar ben ik verplicht door de dokters op pensioen gegaan, een stap die ik nog niet helemaal heb gemaakt voor mezelf ... maar het is zo en je moet verder met je leven dus ...
  Mijn gezondheid en de daarmee gepaard gaande zaken zorgen er wel voor dat ik ben gaan terugdenken over mijn leven. Mijn jeugd, mijn studies, mijn eerste liefdes, mijn passie voor sport en volleybal in het biezonder, mijn huwelijksleven ... kortom mijn hele levenswandel. En ik ben er niet bepaald fier op, in tegendeel zelfs. Maar ik ben zowat gans mijn leven een open boek geweest en met die blog zal het ook niet anders zijn. Hiermee wil ik enkel mensen laten meekijken naar dat leven in de marge ... als ik het ga volhouden is nog zeer de vraag maar ik zal het in elk geval proberen. En ondertussen hoop ik ook jullie mee te nemen in mijn huidige wandel.

  Zo ga ik nu morgen maandag 17 juli naar de Gentse Feesten, ik ben momenteel persverantwoordelijke van damesvolleybalclub VDK Gent Dames en de ploeg voor de nieuwe competitie wordt er om 17 uur aan de pers voorgesteld door radioman Tom Boudeweel op het Sint Baafsplein. Uiteraard wil ik daar getuige van zijn al is het zeer de vraag als er daar veel aandacht zal voor zijn als je week dat meteen daarna voetbalgrootheid KAA Gent aan de beurt is.

  16-07-2017 om 13:07 geschreven door eddy  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
  Proficiat!

  Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

  U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/ed1951

  We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

  U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

  Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

  Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

  Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

  WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
  De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
  - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
  - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

  WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
  Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

  WAT IS DE "WAARDERING"?
  Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


  Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

  Met vriendelijke groeten,
  Bloggen.be-team

  16-07-2017 om 11:48 geschreven door  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
  >> Reageer (0)

  Archief per week
 • 17/07-23/07 2017
 • 10/07-16/07 2017

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!