Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  17-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 16 augustus 2014: Andenne
  met dank aan Yvan !

  Verslag rit zaterdag 16 augustus 2014 : Andenne

   

  Met een redelijk frisse temperatuur deze morgen was bij enkele de motivatie al wat minder maar toch stonden we met 7 aan het vertrek : Valère, Paul, Omer, Roger J, Rudi, Marcel en Yvan

   

  Onze Jos kwam helemaal uit  Genk om ons uit te wuiven want daar regende het om 7 uur en daar door gaf onze “schönwetter –pilot “ forfait. Wij vertrokken en nog vooraleer we uit Diepenbeek waren hadden we een eerste buitje te verwerken, gelukkig de enige want voor de rest van de dag bleef het helemaal droog.

   

  Met een frisse tegenwind vertrokken we onder richting Kortessem – Guigoven – Gors-op-Leeuw – Jesseren – Haren – Bommershoven – Vechmaal – Heks – Horpmaal - Heers – Opheers – Oleye – Waremme – Petit-Axe  - Grand-Axe – Hollogne-sur-Geer – Omal – Latinne – Braives – Burdinne – Oteppe - Lavoir – Héron – Couthuin – Seilles – Andenne.

   

  Hier genoten we op het terras van “Le Brueghel” van onze welverdiende koffie / frisdrank met lekkere taart.

   

  Voor de terugweg genoten we van  een deugddoende rugwind en ging het gezwind richting  Seilles – Java – Bas-Oha – Hoei – Villers-le-Bouillet – Chapon-Seraing – Seraing-le-Château – Haneffe – Donceel – Limont – Remicourt – Lamine – Hodeige – Bergilers – Oreye – Vechmaal – Bommershoven – Haren – Jesseren – Guigoven – Wintershoven – Vliermaalroot  – Diepenbeek.

   

  Ruim op tijd(Rudi wilde vroeg thuis zijn)  arriveerden we aan het Demerstrand  en genoten we van onze ijzerhoudende drankjes en kwam Roger D even langs om ook wat bij te praten nu hij eventjes wat rust gaat inbouwen.

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Valère, Paul, Omer, Roger J, Rudi, Marcel en Yvan

                           Afstand : 140 km, gemidd 30.6 km , hoogtemeters 1.000 m

   

  17-08-2014 om 12:14 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  13-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 12 augustus 2014: Sprimont

  Verslag rit dinsdag 12 augustus 2014 : Sprimont

   

   

  Na het slechte weer van de afgelopen dagen, kregen we deze morgen bij het vertrek een mooie blauwe hemel  en zo stonden we met 10 vrouw/mannen aan de start : Sabine, Valère, Paul, Omer, Roger J, Roger D, Marcel, Jos B en zijn kameraad Paul, Yvan.

   

  Met behoorlijk wat tegenwind vertrokken we richting Kortessem - Guigoven – Gors-op-Leeuw -  Jesseren  – Bommershoven – Haren – Vechmaal  waar Jos en Paul terugkeerden richting Tongeren.

   

  De rest reed verder richting Otrange – Crisnèe – Momalle – Donceel – Jeneffe – Grâce-Hollogne – Hozèmont – Awirs – Engis.   Hier rijden we de Maas over en kan het grote werk beginnen met de klim van de Trente-Six Tournants – Neuville-en Condroz – Neupré – Rotheux-Rimière – Petit-Berleur – Baugnée – Hody – Villers-aux-Tours – Poulseur  - Chanxhe waar we de Ourthe oversteken en  onze weg vervolgen richting Sprimont terwijl we toch wel genieten van de” mooie plaatjes” .

   

  In taverne Le Parc genieten we van onze verdiende taart en koffie/frisdrank zodat we er voor de terugweg flink tegenaan kunnen.

   

  Met de wind in de rug rijden we via Damré – Cornémont – Louveigné – Fraipont – Nessonvaux – Olne waar we de drinkbussen bijvullen en Bounty’s worden genuttigd.  Verder gaat het richting Soumagne – Melen – Barchon – Housse – Saint-Remy - Argenteau – Hermalle-sous-Argenteau – Visè  waar we langs het kanaal huiswaarts reden. In Lixhe moesten we even schuilen voor een forse regenbui , maar na een 10-tal minuten ging het verder richting Kanne – Vroenhoven – Hees – Mopertingen – Eigenbilzen – Munsterbilzen – Spurk – Schoonbeek – Diepenbeek.

   

  Omdat  het bij onze aankomst begon te regenen, genoten we in het cafetaria van het Demerstrand van onze drankjes en werd er druk bijgepraat van een heel leuke rit, ondanks de 4 lekke banden die deskundig werden gerepareerd door onze “super-technieker” Marcel waarvoor onze dank.

   

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Sabine, Valère, Paul, Omer, Roger J, Roger D, Marcel, Jos B, Paul en Yvan

                           Afstand : 155 km, gemidd 28,30 km, hoogtemeters 1.500 m

  13-08-2014 om 18:07 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Monschau Ultramarathon, zondag 10 augustus 2014

  Verslag Ultramarathon Monschau, 10 augustus 2014

  In plaats van de dodentocht viel onze keuze dit jaar op de Ultramarathon ( 56 kms ) in Monschau. Deze loop is opgenomen in de ultracup dus zouden we sowieso veel bekende gezichten zien. Bovendien hadden de bovenbenen baat aan extra training, gezien we sinds de Zugspitze door prive-problemen er niet aan toe gekomen zijn hoogtemeters te lopen. Maar soit, we zijn toch terug aan ’t lopen, voorzichtig maar met veel plezier.

  Het startschot van de Ultramarathon zou om 6u05 gegeven worden. Te vroeg om er met de auto ’s zondags naar toe te rijden, dus maar in een trekkingtentje geïnvesteerd. ’s Zaterdags eerst het tentje opzetten op de weide die de organisatie hiervoor voorzien had. Een geruststelling dat er toiletten en warm water beschikbaar zijn. En dan ons inschrijven en onze nummers afhalen. Al meteen lopen we er Joeri en Lydia tegen het lijf. Jawel, ’t doet deugd terug onder de lopers te vertoeven. De rest van dag een brengen we een bezoekje aan het mooie historische Monschau. Terug op de “camping” brengen we de rest van de avond gezellig door met Marc Bemong en Patrick. Wijselijk slaan we de geestrijke dranken af en besluiten we vroeg te gaan slapen. Van slapen komt er niet veel in huis: niet gewoon op zo’n harde matras te slapen, ik rol constant bergaf en geniet intussen van het snurkconcert dat gegeven wordt door onze overbuurman. Tegen de tijd dat we moeten opstaan dommel ik wel even in, maar uitgerust aan de start staan zit er niet op. Om 4u30 loopt de wekker af, eten, omkleden, tentje afbreken en naar de start waar Joeri en Lydia al genieten van een tas koffie. Ik zie weinige wakkere mensen, iedereen is heel wat rustiger dan anders.

  Om 6u00 starten de wandelaars die de marathonafstand zullen afleggen. Ons startsein wordt vijf minuten later gegeven. Wij lopen eerst een lus van 14 km vooraleer we op het parcours van de marathon belanden.


  De eerste 14 kilometers lopen goed, vooral waar het vlak en bergaf is. Maar ik verplicht mezelf om ook de glooiende stukken te lopen. Ik weet dat m’n eerste kilometers altijd de moeilijksten zijn en probeer me niet mee te laten trekken door de snelle starters. Maar helaas lukt dat niet echt. Pas na een sanitaire stop, als het gros door is lukt het om zorgeloos aan eigen tempo te lopen en wordt het genieten.

  Omstreeks 7u35 passeren we terug de aankomst waar de marathonlopers al aan ’t wachten zijn om om 8u00 te starten. In het marathonstuk zitten toch wel enkele trail-achtige stukken waar we terug wat volk inhalen in de rotsige afdalingen. We worden door het mooie ( en nu nog stille ) Monschau geloodst, lopen een heel stuk langs de Rur, mooi mooi.


  Drankbevoorradingen genoeg, maar iets om te eten is er de eerste 25 kms ( op onrijpe bananen na ) niet te bespeuren. Ik neem dan maar een gelleke om te vermijden dat ik leeg loop. Eerlijkheidshalve moet ik er wel aan toevoegen dat later tijdens de wedstrijd er wel wat meer voorradig was, maar toch absoluut niet te vergelijken met onze trails.

  Om 8u45 worden we al gepasseerd door de eerste marathonlopers, waar ik het moeilijk heb bergop te wandelen zie je die mannen aan een hoog tempo omhoog zoeven. Op diezelfde helling steekt ook Lydia ons volle goede moed voorbij.

  Ook leuk was het om de marathon-walkers voorbij te steken, zo ontmoetten we clubgenoot en Micha’s beste vriend Ben Mol. Ook Fernand waarmee we een heel stuk samenliepen op Limburgs Zwaarste komen we tegen. Zo heerlijk om iedereen weer terug te zien !  

  Maar ook de supporters onderweg dragen hier zeker hun steentje bij. Er zijn zelfs mensen die aan hun voordeur zelf een bevoorradingspost voor de lopers opgesteld hebben !  En zo komen we na 6u43 lopen hand in hand onder luid applaus aan. De gefinishte vrouwen krijgen in Duitsland altijd een rode roos, en dan nog ieder een medaille. Nadien met vrienden in de feesttent heerlijk wat bijbabbelen over de loop. Ikzelf heb aan deze pittige natuurloop een goed gevoel over gehouden, en dat is heel belangrijk naar volgende week toe. Dan lopen we de Ultratrail in LaRoche.  Link naar de loop: http://connect.garmin.com/activity/561704146

  Video-impressie van loopvriend Rinus ( marathon-editie 2010 ): http://www.youtube.com/watch?v=W5I9QIZY2Xg

  56 kms, 857 hms

  11-08-2014 om 21:15 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!