Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  10-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 9 november: Aubel

  Met dank aan Yvan voor het verslag en Jean-Pierre voor de foto's !


  Verslag rit zaterdag 09 november 2013 : Aubel

   

  Na een periode met veel nat weer, konden we deze morgen onder droge omstandigheden vertrekken met zelfs af en toe een schuchter zonnetje dat zich liet zien.

  Met 11 man aan de start hadden we best een leuk groepje : Jean-Pierre, Paul, Quinten (met de mountain-bike), Jos B, Omer, Roger D, Paul H, Marcel, André, Rudi en Yvan.

   


  We reden onder leiding van Jean-Pierre en Paul richting Hoeselt – Rijkhoven – Membruggen – Genoelselderen – Millen – Bassenge – Houtain-Saint-Siméon  (waar Jos en Kwinten reeds afdraaiden om op tijd thuis te zijn)– Hallembaye – Loen – Lixhe – Moelingen – ’s Gravenvoeren – Schophem – Sint-Martens-Voeren – Veurs – Hagelstein – Aubel.

   

  Hier genoten we in de “Taverne Aubeloise” van koffie/frisdrank en de taart werd door André getrakteerd voor zijn verjaardag waarvoor onze dank.

  Voor de terugweg nam Rudi  de plaats in van Paul op kop en met de nodige rugwind zat er onmiddellijk een “boost” in de snelheid. Zo reden we onze vertrouwde weg via Val-Dieu – Mortroux – Dalhem – Richelle – Hermalle-sous-Argenteau – Haccourt – Heure-le-Romain – Houtain-Saint-Siméon – Bassenge – Valmeer – Herderen – Spouwen – Martenslinde – Bilzen – Spurk – Heesveld – Schoonbeek – Diepenbeek.

  Een dikke proficiat en merci aan de 3 kopmannen van dienst Jean-Pierre, Paul en Rudi.

   

  In de cafetaria van het Demerstrand genoten we van onze welverdiende drankjes en werd druk bijgepraat over een leuk ritje.

  Het was een zeer aangename verrassing toen we onze Valère zagen binnenkomen ; wij duimen  voor een goed en volledig herstel.

   

  Ritgegevens :  Aanwezigen : Jean-Pierre, Paul, Quinten, Jos B, Omer, Roger D, Paul H, Marcel, André,

                                                     Rudi en Yvan

                            Afstand : 110 km,  gemidd 29,00 km 

  10-11-2013 om 19:40 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 4 Cimes du Pays de Herve: zondag 10 november 2013

  Verslag Les 4 Cimes de Pays de Herve, zondag 10 november 2013

  Gisteren ondanks het mooie weer niet mee gaan fietsen, omdat ik vandaag een loop had opstaan. Wel was ik gisteren even naar Maastricht afgezakt waar bevriend ultraloper Henk Sipers zijn tweede boek uitbracht en signeerde. Voor de lopende lezers van deze blog ( en dat zijn er intussen toch ook heel wat ) wil ik hier toch wel een woordje uitleg plaatsen over dit boek.

  Henk Sipers was in 2007 tijdens een Ultraloop in Algerijnse woestijn bevriend geraakt de Duitse arts Eberhard Schaaf. Sinds die tijd liepen ze samen verschillende mooie wedstrijden. In mei 2012 ontmoette ik tijdens mijn eerste marathon zelf deze vriendelijke man. De week nadien vertrok hij naar Nepal, waar hij na de beklimming van de Mount Everest, in een afdaling het leven liet. Z’n vriend Henk Sipers trok deze zomer zelf naar Nepal, om er tijdens de hoogste marathon ter wereld de chorte van Eberhard te bezoeken en al hardlopend afscheid van hem te nemen. Het boek “Afscheid” gaat over Henk’s tocht naar Nepal en de marathon die hij er liep. Een aanrader voor iedere (ultra)loper.

  “Afscheid” en de herdruk van “ Hardlopen als Avontuur “ zijn te koop via www.aquazz.com

  http://www.youtube.com/watch?v=WSW6I-fGznU&sns=fb  Vandaag zakte ik samen met Edwin en Patrick ( z’n eerste loop na z’n blessure sinds Xhoffraix ) af naar Battice. Hier vindt al voor de 28e keer “ Les 4 Cimes de Pays de Herve” plaats. Een gratis loop door het mooie land van Herve waarin 4 heuvels bedwongen moeten worden. Slechts 2 vlakke kilometers .. dus de berggeest is hier wel duidelijk aanwezig.

  We ontmoeten Runfortheclimate Peter ( in m’n volgend verslag zal ik zijn project voorstellen ) en diens loopmaatje Wendy. Wendy zal in december in Aalter haar eerste marathon lopen en kon een lange duurtraining wel gebruiken. En als je die kms bergop aankunt zullen ze vlak zeker wel lukken, dacht coach Peter.

  Beetje socializen met de andere lopers die we kennen, dat zijn er intussen toch al een paar handen vol. Medeorganisator voor de Nederlandstaligen, Jo Schoonbrood maakt even tijd om met ons op de foto te staan. Stilaan loopt de feestzaal vol. Ook veel onbekende gezichten aanwezig maar dit is dan ook geen marathon, en zeker geen trail.  Omdat het regent, en de oorlogsveteranen met hun rolstoel naar het fort van Aubin moeten rijden, wordt de start een kwartiertje uitgesteld.

  Een echt startschot is er niet, wel heel veel ambiance aan de start ! Gelukkig is het intussen gestopt met regenen.

  Peter, Patrick, Wendy en ik lopen samen. We zijn goed voorbereid, Patrick heeft opgeschreven waar de bevoorradingen vallen, Wendy heeft zelfs het hoogteprofiel afgedrukt. Ik onthou alleen dat er 4 heuvels zijn: Croix de Charneux, Fort d’Aubin, Mauhin, Chapelle de Transpineu en als afsluiter de muur naar de finish. Wat tussen deze heuvels ligt is bergop en bergaf.
  Patrick moet voorzichtig lopen, goed luisterend naar zijn lichaam. Mentaal zit ie goed, wat zenuwachtig in ’t begin, maar als de eerste kilometers voorbij zijn is ie toch wat meer op z’n gemak. Voor Wendy vind ik het vandaag heel belangrijk dat ze een goed gevoel aan deze wedstrijd over houdt, wat heel belangrijk is voor het zelfvertrouwen naar haar marathon toe.  Tijdens het lopen proberen we zoveel mogelijk te praten, zodat onze ademhaling goed blijft. Op de steile stukken maan ik aan tot wandelen, zoals we dat gewoon zijn. Zoals reeds vele malen uitgelegd verlies je hier niet zoveel mee. Je opblazen omdat je hardnekkig wilt blijven doorlopen zou gewoon jammer zijn. Peter heeft wel wat problemen om te wandelen, want dat is natuurlijk ook weer een kunst op zich. Hij loopt dat ook verschillende stukken vooruit, maar later op het parcours vinden we hem dan toch weer ergens terug.

  Op kilometer zes ligt de eerste heuvel, die van het kruis van Charneux op 269 meter hoogte. Op de top van de heuvel staat sinds 1913 een vijftien meter hoog wit kruis dat in de wijde omtrek van het land van Herve te zien is. De kilometer voor kilometer netjes aangeduid, kruispunten die verkeersvrij worden gehouden. En héél belangrijk: voor iedere heuvel zie je een bord met de afstand van de helling. En, ook interessant om te weten, dat we de top bereikt hebben.

  Het mag dan wel niet meer regenen, maar m’n regenjasje hou ik toch maar aan, al was het maar om de felle schrale wind op te vangen.  De tweede heuvel is die naar het Fort van Aubin, in Neufchâteau, een voormalig Belgisch militair verdedigingsfort dat gebouwd werd tussen de twee wereldoorlogen. Het fort heeft in 1940 amper 11 dagen stand gehouden.


  Tijdens deze loop maakt Peter op een off road stukje kennis met de modderige leemgrond en hij wordt ervan overtuigd om zich voor Olne Spa Olne toch maar trailschoenen aan te schaffen. Zo door de modder ploeteren is ook niet Wendy haar ding, ze is maar al te blij als ze terug de harde ondergrond onder zich voelt.
  Op naar de derde heuvel “ Mauhin”, gelegen op kilometer 22. We weten uit het hoogteprofiel dat de loop dan eigenlijk pas begint.

  De laatste loodjes …. Dus wandelen we weer wat. Peter geeft aan dat ie vandaag goede benen heeft en door wil lopen, geen probleem voor ons. Wij amuseren ons onder ons drietjes ook wel hoor. We leren Wendy wat kniebesparende trukjes in de afdalingen, we babbelen en maken tijd om foto’s te maken. Heerlijk toch … zo zonder stress kunnen lopen.
  Op km 30 krijgen we de laatste heuvel voorgeschoteld: la Chapelle du Transpineu. Supporters roepen dat het nog maar 3 kilometers zijn. Niks forceren, gewoon blijven doordoen zoals we bezig zijn want zelfs op 3 kilometers kan je je serieus kapot lopen. Her en der halen we andere lopers die ook wandelen in.  

  Op km 32 komt Peter ( die inmiddels al gefinisht is ) teruggelopen om ons een hart onder de riem te steken om de muur de doen. Patrick wil z’n kans wel wagen om die op te lopen. Aan 10% loop ik niet op als het niet écht moet, dus wandelen Wendy en ik onder luid applaus tot aan de finishboog.  Nummerke laten scannen, een lekkere warme thee, en dan op zoek naar Edwin om ons te douchen.

  We halen na het douchen, met ons startnummer ons bordje streekproducten: boterhammen met kaas en siroop. Lekker en allemaal gratis !  Marc L had een plaatsje op het podium vrijgehouden en trakteerde ons op zelfgebakken taart en éclairs. Merci Marc !

  Mooie loop, prachtig georganiseerd, de terecht fiere organisator deed zelfs de moeite om iedereen persoonlijk aan te spreken ! De après was ook heel plezant, en werd na enkele Val Dieu-kes nog plezanter ;-)
  Volgende afspraak: 25 november Olne Spa Olne

  http://www.televesdre.eu/www/athletisme_gert_theunis_remporte_les_4_cimes_du_pays_de_herve-82868-999-115.html

  Link naar de loop: http://connect.garmin.com/activity/402498890

  3u23 op 33 kms met 634 hms

  10-11-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!