Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  03-11-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Rursee Marathon, zondag 3 november 2013

  Verslag Rurseemarathon, zondag 3 november 2013

  Eigenlijk wilden we hem niet gaan lopen. Jacques voelde er niet zoveel voor, en voor mij moest het niet per se na de Beartrail van vorige week. Maar Els kreeg ons beiden toch zover. Geen echt fietsweer tegenwoordig dus was ik eigenlijk toch wel content met deze uitdaging.

  De Rursee is een stuwmeer dat in het Eifelgebied ligt. Het belangrijkste doel voor de aanleg van dit stuwmeer ( de Rurtalsperre ) was het tegengaan van overstromingen van de dorpen die stroomafwaarts aan de Rur liggen.

  Terwijl we naar Einrurh rijden begint het al te regenen. Ik dacht in mezelf “ allez, wat doe ik me nu toch weer aan”. Maar regen is anderzijds voor iedereen hetzelfde, we zijn nu eenmaal hier en moeten er door. L

  We schrijven ons in, wat heel wat vlotter verloopt dan vorig jaar. We hebben zelfs nog tijd om een thee te drinken en wat te babbelen met de aanwezige Belgen en Nederlanders die we kennen.


  Intussen hebben we clubmaatjes Micha, Elsi  en Rene Pipeleers ook in de menigte gevonden. Even een groepsfoto maken en ons dan naar de start begeven.  De regen heeft intussen plaats gemaakt voor een schrale herfstzon, mij hoor je hier niet over klagen.

  Ook vandaag starten we weer helemaal achteraan. Ik ben een trage starter dus voor mij is dat best zo. Els vraagt aan mij na ene kilometer wat ik daar vanachter nog doe. Tja, wat doe ik daar nog ? Beetje opschuiven dan maar.
  En nog een beetje. Ik zie Joeri reclame maken voor de bosmarathon van Aalter waar ik ook ingeschreven ben. Ik passeer het groepje en loop op m’n gemak door, op weg naar de eerste klim die ik zeker weten op zal wandelen.
  Joeri en diens loopmaatje Filip tot bij me gelopen. Beetje babbelen, foto-ke maken. De eerste bevoorrading, op de stuwdam, is al in zicht.

  Bergaf loopt Joeri stevig door, Filip blijft wat bij me. Maar al snel maant ie me aan om door te lopen wegens te snel.

  Dat doe ik dan ook maar. Maar niet snel, want bergop is hij veel sterker dan mij. We blijven samen, en halen Joeri terug in. Op een gegeven moment ben ik ze allebei kwijt, mp3 dan maar in m’n oren en op eigen tempo verder.

  Hoe mooi is het hier om te lopen ! Herfstpracht die nog eens extra in de kijker wordt gezet door de zon. Maar anderzijds is het ook wel oppassen geblazen. We lopen constant over een rotsige ondergrond, weliswaar bedekt met bladeren en slijk. Stevige enkels kan je hier wel gebruiken.


  Ik kom stilaan in een mooi ritme en begin meer en meer mensen in te halen. Iggy Pop zingt “Lust For Life”, en dat is net wat me vandaag wel overkomt. Lust, vooral om ’t hoofdje leeg te maken, de longen volop te laten werken en de benen leeg te lopen. De muziek zit mee, ’t hoofdje nog meer.  Het enige wat niet altijd mee zit is de wind. Best wel zwaar bij momenten, zeker als je niemand hebt om achter te kruipen. We verzetten ons niet tegen de wind, als we hem tegen hebben passen we onze tred en snelheid aan, en als we hem mee hebben laten we ons meevoeren op zijn ritme.

  Goede bevoorradingen toch wel, waar ik meestal warme thee en een stukje banaan mee gris. Vriendelijke mensen ook wel, alhoewel ik ze niet versta. Ook de supporters en wandelaars die ik tegen kom zijn allemaal even vriendelijk. Ik knik dan maar beleefd, steek m’n hand op of geef aan de kinderen een high-five.  ’t Loopt nog altijd even goed, bergop wandel ik stevig door want ik weet dat ik door m’n stevige wandeltempo uiteindelijk eerder onderaan de berg ben dan de mensen die de helling hardnekkig blijven oplopen.

  En dan krijg ik Wilbert en een loopmaatje in ’t vizier. Ze zijn nog ver weg, laat maar lopen. Weer een bevoorrading, chocolade laat ik toch maar liggen. Thee en banaan verdraag ik goed dus hou ik me hier maar aan.

  En plots wandel ik samen bergop met Wilbert die me toevertrouwt dat de UTMB nog niet volledig uit z’n benen is. Maar daar kan ik heel goed inkomen.


  Ik loop bergaf een heel stuk voor hem uit en kan de voorsprong behouden. Weer op m’n eentje verder, af en toe wel een loper die me van elders kent. Maar helaas kan ik niet op alle gezichten een naam plakken, ’t zijn er de laatste twee jaren wat te veel geweest.

  Ik weet dat op km 37 nog een trail-achtige helling op me ligt te wachten. En eens als die achter de rug is, zit het er eigenlijk zo goed als op. Da’s toch wel het voordeel van eenzelfde marathon twee keren te lopen: je weet wat komt en kan daardoor nog beter doseren.

  En dan kom je binnen … op een nog betere tijd dan vorig jaar ( 4u10 ) voor toch 682 hoogtemeters. De prijsuitreiking heb ik gemist, was nochtans derde in m’n categorie ( vorig jaar vierde ). We praten wat na en vertrekken huiswaarts.

  Link naar de loop: http://connect.garmin.com/jsPlayer/399429694

  Ook nog een dankjewel aan de fietsers die me succes wensten ;-)  03-11-2013 om 21:49 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  29-10-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 29 oktober 2013: Amay
  Sabine kroop nog eens in de pen en leverde dit mooie verslag af , bedankt !

  Verslag Amay dinsdag 29 oktober 2013

   

  De wind doet me vandaag twijfelen. De onzekerheid om mee te fietsen slaagt dan toch om als ik naar deTacx kijk. Binnen trainen vind ik helemaal niet leuk. Ik hou van de buitenlucht, de zon en de wind in mijn gezicht. Het geeft me zoveel meer energie. Bovendien is de groepstraining met mijn maten een enorm motiverende factor.

   

  Ik voel een tikkeltje teleurstelling bij mijn aankomst aan het bushokje. Slechts drie man daar: Yvan, Marcel en Roger J. Een lach verschijnt als ik ook de anderen zie arriveren: Jos B, Leon, Flor en Roger D. Ietsje minder talrijk dan de afgelopen weken.  Het is immers vakantie en dan willen de mama’s, de papa’s en de opa’s ook wel eens graag bij de kindjes blijven, wat zeker zo mooi is. De verjaardagskusjes worden uitgewisseld. Vandaag is Yvan het feestvarkenJ. We overleggen een beetje over het te rijden parcours. We stemmen unaniem om te kiezen voor een rit met de wind op kop naar onze bestemming zodat we tijdens onze terugreis naar huis kunnen vliegen J. Dus het wordt: Amay ! Een favoriete locatie van Jos B  want daar consumeren we iets bij vriendelijke Carla J.

   

  Yvan en Flor starten al gezwind op kop. Samen met Leon fiets ik achteraan. We rijden via Vliermaalroot. Zo passeren we mijn huis en de gedachte speelt uiteraard: ik had me hier beter laten oppikkenJ. Verder naar Vliermaal-Gors-Op-Leeuw-Jesseren-Haren-Bommershoven-Vechmaal-Oreye. Nu is het goed opletten om in het wiel van de voorganger te blijven plakken. Eruit waaien met sterke kopwind is geen lachertje, probeer dan maar eens een gat toe te rijden;-). Leon is een kei in het vinden van een goede positie, zeker omwille van zijn koerservaring. Ik echter zal het nooit leren, zit telkens pal in de wind;-). Gelukkig wijst Leon me wel eens aan waar ik best fiets. Omwille van de sterke wind wil ik vandaag ook wel mijn steentje bijdragen en vertel wegkapitein Yvan dat hij op me kan rekenen.  Maar hij heeft er geen oren naar, de mannen slaan hun er wel doorheenJ. We hebben al 20 kilometer op de teller en  de leiders worden verlost van hun sterk kopwerk door Roger D en Roger J. Het parcours leidt ons verder via Bergilers-Lamine-Remicourt-Limont-Donceel-Haneffe-Oudoumont-Verlaine-Bodegnée-Jehay totdat we de fijne afdaling tot in Amay krijgen. Het snel bergaf rijden boezemt me vandaag wat angst in. De zijwind speelt me hier parten. Veilig en wel bereiken we cafeetje “Carpe Diem” ! Carla verwelkomt ons met een kusje. De drankjes worden besteld terwijl Yvan naar de bakker gaat. Flor trakteert ! Dankjewel FlorJ. Ook tijd om wat fotootjes te maken.
  Fietsend lukt het niet altijd, daar hebben we goede fotografen voor nodig (denk aan Jean-Pierre of Peter). Jammer dat de foto met Joske niet gelukt is, teveel lichtinval L Volgende rit een nieuwe poging!  Thans maakt de zon even plaats voor dreigende wolken. Het wordt donker buiten. Weerman Marcel stelt ons gerust, we geraken wel droog thuis !

   

  De tijd vliegt en het is altijd zo gezellig achter dat bakje koffieJ. Dan maar verder keuvelen op de fiets. Zelf ben ik niet een een zodanige babbelaar tijdens het fietsen maar vind het wel leuk om de anderen te horenJ. Yvan en Roger J nemen de leiding. Plezant fietsen wordt het met de wind in de rug. We kiezen voor het volgend parcours:  Flône - Engis – Awirs – Hozémont – Fexhe – Fexhe-le-Haut-Clocher – Fooz – Villers-l’Evêque – Othée – Rutten – Hamal – Tongeren – Henis – Riksingen – Sint-Huibrechts-Hern – Schalkhoven – Romershoven – Diepenbeek.

   

  Yvan en Roger brengen ons te snel tot in Diepenbeek want café “Het Demerstrand’ is nog niet geopend. Normaal gezien zijn we nooit zo vroeg terug. Cafeetje “Ganzenbroek” is ook wel leuk om nog wat na te pratenJ. Nog even een gekke annekdote: Joske had tijdens de rit ‘dikke benen’ ! Wij dachten dat z’n knie z’n elleboog was J.

  Graag zeg ik nog een extra bedankwoordje aan onze kopmannen Yvan, Flor, de twee Roger’s en de rest van het team voor de leuke rit !

   

  Mijn ritgegevens: 120 km – 800 hm – 28,8 gem.

  Aanwezigen: Yvan-Roger J-Roger D-Flor-Marcel-Jos B-Leon en Sabine

  29-10-2013 om 22:48 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 22/04-28/04 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!