Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  12-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail Koning van Spanje: 12 mei 2013

  Zondag 12 mei 2013 …. Moederdag

  “Sorry mama, maar dat gedichtje moeten we van de juf voorlezen en dat past niet bij jou”.

  “Geeft niet vriend, zeg maar … “

  “Ik wens je een prettig feest en … een luie dag het allermeest “ zie je wel mama, en jij staat klaar om te gaan lopen.

  “Na het lopen Jarno, zal mama een beetje lui proberen te zijn “

  Vandaag stond Koning van Spanje op het programma, een Salomon-trail in organisatie van Mud Sweat Trails. In het begin van de week leek het te gaan uitdraaien op een Dust Sweat Trail, maar de hevige regenbuien van de laatste dagen zouden er toch voor zorgen dat we modder zouden krijgen.

  Welliefst 1400 deelnemers op de drie afstanden ( 9,4 kms, 16,8 kms en 31,6 kms ), en toch kom ik al direct clubmaatje Jo tegen. Altijd fijn om wat bij te praten.


  We begeven ons in de menigte en komen her en der bekenden tegen. En zo vliegt het uurtje wachten ( in de koude ) eigenlijk wel best snel om.  Natte voeten, daar hebben we geen probleem mee … zolang het maar niet regent hoor ik rond me. Af en toe komt de zon even kijken, maar heel even dan maar.

  11u00: het startschot wordt gegeven.
  De gekleurde massa komt in beweging. Opwarmen zit er helaas niet in: na 120 meter mogen we al meteen klimmen. Een lusje, speciaal voor de meegereisde supporters. En dan al “ de koning van Spanje “, een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door de Nederlanden tijdens de 80 jarige oorlog werd bezet. En de Koning had gelijk: boven kreeg je een mooi overzicht over rondom liggende velden.

  Een afdaling door het bos, om weer te klimmen, de tweede op 4 kilometers afstand, pittig genoeg. Ik loop vandaag zonder echt loopmaatje maar sla wel regelmatig een praatje met de anderen, als die mogelijkheid er is. Voor de rest geniet ik van de natuur maar ook van m’n muziek.

  Dan is het dalen richting Beutenaken waar we in het Groote Bosch weer een helling te verwerken krijgen. Tijdens de afdalingen is het zo mooi om de gekleurde slinger door de groene weilanden te zien.  Nauwelijkse de vorige helling verteerd, krijgen we weer eentje te verwerken ( nr 4 op 9 kms ). We draaien weg van Slenaken, blijven heel even op een plateau lopen om weer te dalen.

  Na een tijdje kan ik het aantal hellingen niet meer bijhouden, het zijn er veel, dat weet ik wel. Ik doseer goed door te wandelen, lopen op die stukken is dodelijk. Af en toe krijgen we een kleine bui, het zoute zweet mengt zich met de wellicht zure regen.  Km 12, daar is ie dan: de Gulp waar we door moeten. Als je al heel wat trails gedaan hebt is dit riviertje maar een kleintje, nauwelijks drie stappen en je bent er door. Yes, dat is trailen ! De eerste bevoorrading komt er aan, voor alle zekerheid neem ik een gelleke, wie weet hoeveel hoogtemeters er nog aankomen.

  Het Kruisbos bergaf, de Molt omhoog. Eperheide, af en toe een weg over waar het verkeer netjes wordt tegen gehouden. Het Onderste Bos, het Bovenste Bos, toch al redelijk bekend terrein door met Willem de Zwaarste van Limburg gelopen te hebben ( met de twee oefenlopen ). Maar ik verveel me geen enkel moment.  In één van die bossen een grappig moment. Ter hoogte van één van die bossen, net waar een geel lintje hangt duikt een man de bosjes in. De loopster voor me wil volgen, en beseft opeens dat die man gewoon een plasmoment inlast. Ik zou hetzelfde gedaan hebben, en roep dat naar haar. Blijkt het Annemie uit Beveren te zijn, die ik al kende van op Facebook. De muziek gaat uit m’n oren en we babbelen over van alles en nog wat. Dat is nu het leuke aan trailen, mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen.

  Een paar ellendige knikskes, die we moeten stappen. Annemie is duidelijk sneller dan mij, ik maan haar aan door te gaan. M’n oortjes terug in en op eigen tempo verder. Plots een hevige regenbui, ik besluit om dan toch maar m’n regenjasje aan te trekken en m’n kodak veilig weg te bergen.  Eindelijk een stukje dalen richting Epen, door groene velden opgefleurd met gele bloemen. Wat een zicht ! De wandelaars die we tegen komen groeten ons, komen we door een dorpje worden we daar ook enthousiast doorgeloodst.

  Richting tweede bevoorrading is er nog een kuitenbijterje en dan een serieuze glibberige met stenen bezaaide afdaling. Aan de bevoorrading een man, die blijkbaar gevallen is en verzorgd wordt. Het toeval wil dat we aan de praat geraken en verder de rest van de trail samen uitlopen. M’n loopmaatje is eigenlijk een veldloper die voor ’t eerst in het zomerseizoen z’n conditie op peil wil houden met trailen. Ik garandeer je dat hij volgend jaar veel sterker z’n seizoen zal kunnen starten.

  Scheibergerbosch en Dunnenbosch omhoog, toch wel erg steil maar dat wordt beloond met een afdaling van welliefst vier kilometers. En dan het venijn dat hem in de staart zit: nogmaals de Koning van Spanje op. Onze eigen veldtocht zit er op. Annemie staat voor me te supporteren aan de finish, m’n loopgezel bedankt me om hem door de laatste kilometers heen te sleuren, da’s graag gedaan !

  Een Erdinger Alcoholvrij bier, Limburgse vlaai, een medaille … een super trail, 90 % onverhard, een prachtig landschap, prima georganiseerd, kortom een droomtrail ! Geen wonder dat ie in januari op twee dagen tijd uitverkocht was !

  Beetje napraten met clubmaatje Gerd die de 16 kms gedaan heeft, en snel naar thuis voor een lui moederdagmoment: een heerlijk warm badje !


  Link naar de trail: http://connect.garmin.com/activity/311727451

  Loopgegevens: 31,4 kms, 3:32, 713 hms

  Link naar filmpje van vorig jaar ( omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan woorden): http://vimeo.com/42538875

   

  12-05-2013 om 21:14 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 11 mei 2013: Huy => Amay
  Een verslag binnen gestuurd door Flor, waarvoor ne dikke merci ! 

  We waren met zeven aan de start, de beteren van de 3x20 reden de Waalse Pijl en onze collega Paul moest bij zijn doodzieke hond blijven.

  We beslisten om niet naar Hoei te rijden maar wel naar Amay wegens het wisselvallige weer.

  Onder een donkere wolken hemel  vertrokken we met Omer en Yvan op kop,met
  een stevige wind in het nadeel en dat zou zo blijven tot in Amay.

  Er werd een goed tempo gereden in functie van de groep en er werd geluisterd wat noenke
  kwebbel Marcel allemaal te vertellen had en zo kwamen we zonder problemen aan in Amay.

  Onze route liep langs Kortessem,Wintershoven,Gors op Leeuw, Jesseren,Haren,Vechmaal, Otrange, Thys, Chrisnee, Jeneffe, Momalle, Verlaine, Bodegnee, Jahay en Amay.

  Yvan ging op zoek naar taart en werd bijna omver gereden , gelukkig liep het goed af.
  Met de nodige koffie en choco ging de taart goed naar binnen, toen was het tijd om de terugrit aan te vatten.
   
  Met Flor en Sylvain Omer op kop vertrokken we en de eerste druppels vielen al, Jos B zei " nu hebben we wind van achter tot Diepenbeek" maar dat kwam weer eens verkeerd uit.

  Na ongeveer 5km moesten we gaan schuilen voor toch wel stortbuien en na een halfuur konden we onze weg voort zetten en weer was het een strijd tegen de wind.

  De terugweg verliep als volgt, Horion, Momalle, Thys, Vechmaal, Jesseren, Wintershoven, Kortessem, Troot en tenslotte de sporthal.
       
  Hier werd het ijzer gehalte weer bij gevuld en straffe verhalen verteld, iedereen was weer tevreden over de fijne rit die we weer gereden hadden.

  Ritgegevens:      106 km       27,3 gem
        
  De deelnemers: la machine Omer, joewe joewe Jos B, sleepijzer Marcel, natte klak Yvan, Degenkolp Rudi, Kyrienka Flor

  12-05-2013 om 08:25 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  07-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 7 mei 2013: Comblain-au-Pont
  Met dank aan Yvan voor het verslag !

  Verslag rit dinsdag 07 mei 2013 : Comblain-au-Pont

   

   

  Eindelijk eens een aangenaam weertje bij de start deze morgen en dus hadden we 10 mannen op het appel : Quinten, Valère P, Jos B, Paul, Omer, Flor, Rudi, Johnny, Marcel en Yvan. Na kort  overleg besloten we om naar Comblain-au-Pont te rijden.

   

  We vertrokken onder leiding van Valère en Kwinten richting Kortessem – Guigoven – Gors-op-Leeuw – Jesseren – Haren – Bommershoven – Vechmaal – Oreye – Bergilers – Lamine – Remicourt – Limont -  Donceel – Haneffe – Oudoumont – Verlaine – Saint-Georges – Engis.

   

  Hier reden Jos B, Flor en Paul op hun tempo terug naar huis en de 7 overblijvers konden aan het zwaardere werk beginnen. 

   

  We reden verder richting Neuville-en-Condroz – Rotheux – Grand-Berleur – Hody – Anthisnes – Mont – Poulseur  - Comblain-au-Pont .  Tot onze spijt was er nergens een open bakkerij te bespeuren zodat we besloten verder te rijden via Chanxhe tot in Sprimont.  Na bijna 90 km konden we genieten van koffie/frisdrank en lekkerre rijsttaart. 

   

  De terugweg ging via Louveigné – Trooz – Flèron – Queue-du-Bois – Saive – Cheratte – Hermalle-sous-Argenteau – Oupeye – Heure-le-Romain – Houtain-Saint-Siméon – Bassenge – Boirs - Glons – Sluizen – Millen – Genoelselderen – Membruggen  - Rijkhoven – Alt-Hoeselt  - Sint-Huibrechts-Hern  - Schalkhoven – Vliermaalroot waar we in een hevige regenbui  richting Diepenbeek reden.

   

  Terwijl het buiten  hevig regende genoten we in de sporthal van de nodige extra vitaminen die we vandaag ec ht wel verdiend hebben na een leuke rit.

   

  Een extra dankwoord aan de goede kopmannen van dienst : Valère, Quinten, Johnny en Omer.

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Quinten, Valère P, Jos B, Paul, Omer, Flor, Rudi, Johnny, Marcel en Yvan

                            Afstand : 177 km , gemidd 28,7 km , hoogtemeters 1.560 m

  07-05-2013 om 22:17 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!