Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  09-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 9 februari 2013: Zutendaal

  Een mooi verslag dat tot stand kwam door Yvan ( tekst ) en Jean-Pierre ( beeld ), bedankt mannen !

  Verslag rit zaterdag 09 februari 2013 : Zutendaal

  Omdat we deze morgen met wintertemperatuur zaten kregen we slechts 5 dapperen aan de start :

  Valère P, Jean-Pierre, Rudi, Marcel  en Yvan.

   

  Goed ingepakt tegen de koude wilden we wel een ritje naar Visè proberen. Zo vertrokken we via Schalkhoven richting Sint-Huibrechts-Hern waar we echter moesten vaststellen dat de wegen er gevaarlijk bijlagen en tevens bleek er steeds meer mist op te komen zodat we besloten om in de andere richting te rijden.

   

  Dus reden we via Hoeselt – Bilzen – Spurk – Munsterbilzen naar Zutendaal. Hier leek de winterprik van gisterenavond minder intens te zijn geweest en waren de wegen goed bereidbaar. Omdat we last kregen van koude voeten besloten we om hier halt te houden en een koffie of choco te nuttigen om weer terug op temperatuur te komen.

   

  De verdere rit ging via de Mechelse heide – As – Niel-bij-As – Wilhelm Tell – Opglabbeek  - Houthalen-Oost – Kelchterhoef  waar we moesten halt houden omdat Marcel lek reed.

   

  Na een klein oponthoud ging het verder via Europark Industriezone – Meulenberg – Holsteenbron – Termolen  - Bokrijk – Kiewit – Godsheide – Diepenbeek.

   
  In Diepenbeek konden we in “Het Paenhuys” onze ijzertekorten aanvullen bij de lekkere suikerwafels van Jan waarvoor onze dank. Onze dank gaat ook naar de kopmannen van dienst Valère en Jean-Pierre.

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Valère P, Jean-Pierre, Rudi, Marcel  en Yvan

                           Afstand : 88 km, gemidd 26,7 km


  09-02-2013 om 20:58 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail des Bosses: zaterdag 9 februari 2013

  Verslag Trail des Bosses zaterdag 9 februari 2013

  Eén van m’n doelen voor dit jaar zijn de 60 zwaarste van ( Nederlands ) Limburg, en daar moet uiteraard voor getraind worden. Normaal was Trail des Bosses m’n tweede trail dit jaar, maar de hevige sneeuwval van een aantal weken geleden deed me verstek gaan voor Le Trèfle à 4 Feuilles. Trainen zijn we wel blijven doen, in Spa, in de Voerstreek, de laatste week wel wat minder door m’n verkoudheid die maar niet weg lijkt te gaan.

  Vandaag een heerlijk zonnetje, ideaal om af te zakken naar ‘s Gravenbrakel. Koud ( amper 2°C ) maar droog is ideaal loopweer. In het oprijden werd al duidelijk dat Brabant helemaal niet vlak is. De mail van de organisatie sprak over “21 bosses”, ik nog van ’t goed gedacht dat we 21 bossen moesten doorkruisen, maar “bosses” zijn dus heuvels. 21 heuvels op 45 kilometers.

  Goed op tijd vertrokken, startnummer  en opplooibare drinkbeker afgehaald.  In de drukke ( en warme ) kantine wat face-book trailers ontmoet, altijd leuk. Ook Willem, organisator van de 60-80-100 zwaarste, was ook van de partij. “Niet te hevig” drukte hij me op ’t hart, “ want volgende week zal de 50 km oefenloop ook niet gemakkelijk zijn”


  met Willem op de foto


  en met Carmen

  Een kwartier later dan voorzien werd het startsein gegeven. De massa ( deelnemers van de 25 en de 45 km ) komt in beweging. Vandaag loop ik alles op eigen tempo, m’n muziek zal de tijd sneller doen gaan.
  Het eerste gedeelte loopt door het bos van Houssière, op een oude trambedding, redelijk vlak. Gekeuvel alom. Maar dat duurt niet lang: plots zien we voor ons een muur opduiken. Met behulp van koorden geraken we boven, de schoenen van de uitglijdende voorganger vermijdend. Pff, ik hoop dat de andere 20 hellingen een beetje vlakker zijn.

  xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> 
  Door de gesmolten sneeuw en de overvloedige regen van de laatste dagen was er aan modder helemaal geen gebrek. En in aanzuigende modder lopen is heel zwaar.


  Handschoenen en muts gaan al uit. Maar ik ben blij dat ik m’n windbreker aan heb, zeker op de momenten dat de zon niet meer schijnt. Plots begint m’n garmin te reclameren, het geheugen zit blijkbaar vol. “Wis ronde, druk op enter”, maar het vervelende gepiep houdt niet op. Het enige voordeel is dat iedereen me spontaan voor laat gaan, zonder dat ik moet roepen. Ik voel me juist Pac-Man met m'n geluidje. Door m’n muziek heb ik zelf gelukkig niet al te veel last van ’t gepiep, je zou voor minder knetter worden na 45 kms.  Vanaf de splitsing 25-45 km lijk ik helemaal alleen te lopen, zeker een uur kom ik niemand tegen. Genietend van de zon, m’n muziek en het lopen.

  Nadeel van m’n niet meewerkende garmin is dat ik moeite krijg met het indelen van m’n trail. Af en toe vraag ik aan een medeloper hoeveel kilometers we al gelopen hebben. Maar ik heb geen idee over m’n snelheid. Luisteren naar het lichaam dan maar. Op sommige trails zie je onderweg wel eens een aanduiding van hoeveel kilometers je al gelopen hebt, bijvoorbeeld na iedere 5 kms. Maar hier staan enkel de nummers van de hellingen aangeduid. Ik besef dat ik er nog heel veel moet doen. Uit voorzorg een gelleke, en we kunnen er weer tegen aan.

  Bossen, grasvelden, akkers volgen elkaar op. Na 20 kilometer krijgen we onze eerste bevoorrading. En wat voor één: foi gras, gepekeld vlees, fruit, noten, rozijnen, chocolade, rijstwafels, peperkoek, jeneverkes … Ik eet wat zoutige dingen, en neem wat peperkoek mee.


  Terug op pad, en ja hoor, vanaf dat moment begin ik m’n ritme te vinden. Ik haal her en der wat dames in, maar heb er geen idee van hoeveel er nog voor me lopen. Maar vandaag is dat niet zo belangrijk, uitlopen zal al moeilijk genoeg zijn door de modder. Op sommige hellingen lijkt het wel de processie van Echternach: één stap vooruitzetten en twee naar beneden glijden. Waar er touwen gespannen zijn gaat het al iets gemakkelijker, maar het verhindert het wegglijden niet. Op handen en voeten is soms de beste tactiek.

  De modder doet me vaak net niet vallen, maar twee keren kan ik me echt niet houden en val ik zonder veel erg. De weinige stukken die we op de weg mogen lopen zijn een welgekomen afwisseling. Het doet deugd eens te lopen zonder aan vallen te denken. De hellingen blijven elkaar opvolgen. Maar het gaat goed, bergop wandelen, vlak en bergaf lopen, of schuiven.


  Op een gegeven moment wil ik m’n handen eens toeknijpen en merk ik dat m’n vingers nauwelijks bewegen en wit zien. Ik heb geen zin om m’n handschoenen in m’n rugzakje te zoeken en trek m’n truitje dan maar over m’n handen, een wereld van verschil.

  Enige “bezienswaardigheid” is het hellend vlak van Ronquières, en af en toe wat dingen die verwijzen naar de slag van Waterloo, die in 1815 in deze contreien gestreden werd. Op de tweede bevoorrading, na 33 kms, vul ik m’n waterzak bij en neem ik nog een gelleke.

  Mooie natuur onder een dun laagje sneeuw, stukken natuurlijke hulst, naaldbossen, maar veel aandacht kan je niet aan schenken, wil je niet onderuit gaan.

  M’n laatste kilometers gaan zoals gewoonlijk beter dan m’n eerste. Her en der haal ik wat mensen in. Velen zitten echt kapot, maar ’t is dan ook een zware trail. Moe maar voldaan kom ik aan de finish, onder aanmoediging van de lopers die al binnen zijn. Geen besef van kilometers, hoogtemeters of tijd die ik gelopen heb, ik schat zeker 5 uren, maar wat maakt het uit … deze pakken ze me niet meer af ! ( uiteindelijk heb ik er 5u03 over gedaan, was ik 6e vrouw en 3e in m'n categorie )

  Loopmaatje Patrick had een supertijd van 4u04, Willem moest voortijdig uitstappen door rugproblemen.

  Impressie van het parcours ( omdat woorden meer zeggen dan beelden):
  http://www.youtube.com/watch?v=0NJ00X-qqAA&feature=player_embedded

  Als alles volgens plan verloopt sta ik binnen twee weken terug in deze streek ( in Lasne ) met Jacques voor de Trail de Mazerine ( 62 kms ), bij deze al een waarschuwing voor Jacques dat het geen vlakke loop kan zijn.

  Terwijl ik dit verslagje schrijf voel ik de verzuring in m’n benen, spierpijn die me sterker zal maken.

  Morgen help ik op de LPM marathon, georganiseerd door de loopclub ( Run & Fun ) waar ik bij aangesloten ben. Een weerzien met tal van bekende gezichten, ik kijk er al naar uit !


  09-02-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  06-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 5 februari 2013: Waremme

  Slechts 3 moedigen deze morgen aan de start : Valère P, Omer en Yvan.

  Grote afwezige was Marcel maar zoals later bleek had hij een goed excuus (Betty was maar wat blij dat hij ’s morgens terug zijn bed was ingekropen omdat het fel stormde).

   

  Na wat overleg besloten we om naar Waremme te rijden en in functie van het weer te beslissen hoe we naar huis zouden rijden.

   

  Met een zeer harde tegenwind ging het richting Vliermaalroot – Wintershoven – Guigoven – Opleeuw – Kerniel – Groot-loon – Bommershoven – Heks – Horpmaal – Heers – Opheers – Oleye – Waremme.

   

  Mijn 2 sterke kopmannen konden een wat rust gebruiken, dus werd de nodige koffie en taart genuttigd zodat we er weer konden invliegen.

   

  We besloten om de terugweg wat langer te maken omdat intussen een lekker zonnetje wat warmte bracht. Zo reden we richting Bettincourt – Jeuk-Roost – Niel-bij-Sint-Truiden  - Gingelom – Attenhoven – Velm – Halmaal – Sint-Truiden – Terbiest – Melveren – Kortenbos – Alken (waar we even halt hielden bij Omer’s dochter Evi) – Printhagen – Kortessem om via de kasseien van de Luimertingenstraat terug in Diepenbeek te komen.

   

  Hier genoten we in het Paenhuys van een verdiend drankje .

  Mijn oprechte dank aan de 2 kopmannen Valère en Omer die mij de ganse dag op sleeptouw genomen hebben.

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Valère P, Omer en Yvan

                           Afstand : 90 km, gemidd. 26,80 km

  06-02-2013 om 18:30 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 2 februari 2013: Zoutleeuw

  Verslag rit zaterdag 02 februari 2013


  Na enkele weken van nat en koud winterweer konden we ons opmaken voor een rustig winterritje maar omdat het toch weer druilerig weer was deze morgen kregen we slechts 4 man aan de start :

  Valère P, Rudi, Marcel en Yvan.

   

  Zo besloten we om eerst een koffie te gaan drinken in de Alver  en om 10 u vertrokken we richting Zoutleeuw.

   

  We reden richting Rapertingen, Sint-Lambrechts-Herk, Terkoest, Kozen, Nieuwerkerken, Binderveld, Ossenweg om in Zoutleeuw te genieten van taart en koffie.

   

  De terugweg verliep onder droge omstandigheden over Wilderen, Sint-Truiden, Zepperen, Ulbeek, Wellen, Vrolingen, Kerniel, Gors-op-Leeuw, Schalkhoven, Romershoven, Diepenbeek.

   

  Hier konden we in “Het Paenhuys” na enkele weken droog te hebben gestaan onze ijzervoorraad terug op peil brengen bij de suikerwafels  door Miet aangeboden, waarvoor onze dank. Hier kwam Didi met zijn zoontje ons goedendag zeggen.

   

  Ritgegevens : Aanwezigen : Valère P, Rudi, Marcel en Yvan

                           Afstand : 80 km , gemidd. 27,00 km

  04-02-2013 om 06:47 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/03-24/03 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!