Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  04-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 4 augustus 2012: Eupen
  Flor kreeg de moeilijke opdracht om Sporza Didi Duvel te vervangen, ne dikke merci hiervoor Flor !

  Aan het bushokje stond vandaag een bruin verbrande Omer Chavanel die drie weken hoogte stage gedaan had in de Sierra Nevada. Aan zijn fietsen te zien heeft hij er resultaat van, amaai!!!! Remi stond, terecht, te pronken met zijn nieuwe koers schoenen die hij van Mieke gekregen had. De schoenen mochten zeker niet nat worden, we vertrokken onder een bewolkte hemel die snel open trok en plaats maakte voor 't zonnetje.

  We vertrokken met acht richting Eupen, de wind in ons nadeel, maar daar worden we sterk van hé. De heenrit ging via Munster, Eigenbilzen, Mopertingen, Hees waar het fietspad berijdbaar was net nu Valere Ph met pensioen is.

  Dan Kesselt,Vroenhoven, Kanne, Lixhe, Moelingen, Voer, Aubel. We genoten van de prachtige vergezichten,mooie plaatjes zou Valere Ph zeggen. Dan Henri-Chapelle, Plombières,Welkenraed, Baelen, Membach en we arriveerden
  in Eupen waar eindelijk de weg door het centrum vernieuwd was. 

  We nestelden ons op het zonnig terras en de vla, koffie en choco smaakten heerlijk. Een Duitse meneer kon niet goed passeren achter de stoel van Remi en had een opmerking voor Remi en die antwoorde "op uw gemak want gij hebt mijn opa nog dood geschoten in de oorlog". Of de man het begrepen heeft laten we in het midden.

  Dan werd het tijd voor de terug rit via Walhorn,Montzen,Plombieres,Remersdaal, Aubel,Val Dieu, Mortroux, Richelle, Argenteau, Heure-le-Romain, Opeye, Bassenge, Herderen. Op de muur van Herderen liet Leon zien dat hij goede benen had, dan Spouwen, Martenslinde, Bilzen, en hier werden we tegen gehouden omdat er koers was in het peleton werd Erwin Bollen opgemerkt en die zou de koers ook winnen,wat Leon voorspelde,voorzichtig vervolgden we onze
  weg en namen een andere weg via Schoonbeek om vlug van het parcours te zijn en via Lutselus kwamen aan de eindmeet aan het Paenhuys waar we weer op een zonnig terras konden plaats nemen.

  Een dikke proficiat voor Omer Chavanel die de ganse rit het kopwerk op zich nam.

  De koeken van het (Paen)huis smaakten weer lekker, bedankt.

  Remi kreeg op het terras nog een opmerking over zijn nieuwe schoenen waar hij zo mee pronkte een mevrouw zei "dat zijn schoenen van kabouter Plop" amaai!!
     
  Er werd nog nagekaart over de fijne rit die we weer gereden hadden mooi weer,goede wegen en een fijne vriendschap.
     
  De krakken van dienst waren:Marcel,Remi,Leon,Roger,Valere B,Omer,Yvan en Flor.
                                                156km   27,5gem   1270hm

  04-08-2012 om 21:49 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  02-08-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag woensdag 01/08/2012 : Coo

  Wel Yvan had vorige week aan mij gevraagd om het ritje naar Coo wat voor te bereiden, want het ging er toch van komen. Ja, ja na wat wikken en wegen, had ik toch een parcours uitgestippeld wat in mijn ogen voor iedereen doenbaar was.

  Toch wat zenuwachtig was ik weer uiteraard wakker voor mijn wekker die normaal om 5u30 afliep. Het voordeel was dat ons Mina (=Els) er nu niet van kon wakker worden.

  Niet zenuwachtig dat ik het niet zou aankunnen, maar dit was wel mijn eerste ritje met en voor 3x20. En dan weet ge het… Da moet perfect inorde zijn, want anders…

  Ter tij, arriveerde ik met mijne kamelenzak gevuld met buitenband en alles op de rug en mijn kartonnen ros voor een keer want nu gaven ze vandaag toch fantastisch weer. En ge weet mijn kartonnen ros smelt van de regen of beter gezegd die komt pas van stal enkel voor het grote werk.

  Wel, wat we verleden zaterdag te veel hadden, zouden we vandaag te weinig hebben door de hitte. Hoewel, de Bronnen van Bru, Spa zijn we gepasseerd, die van Chaudfontaine bijna.

  Terug over naar het buskotteke. Met 10 man konden we vertrekken voor het“Pluk het dag-ritje” van 1/08/2012 naar Coo. Valère Ph. en ikzelf (DidiDuvel) vertrokken aan de kop van het peloton om de zaken in goede baan/banen te leiden naar Coo. Achter ons reed JP voor in geval ik het moeilijk kon/zou krijgen. Ik moet ook eens op mijn gemakske kunnen eten hé (graptsche). Valère heeft da niet nodig, want die is niet kapot te krijgen.

  Heenreis:

  Buskotje Dbp - Krijt – Kotshoven – Guigoven – Gors-Opleeuw - Jesseren - Haren -Bommershoven – Vechmaal – “Fize”-le-Marsal – Momalle – Fexhe-le-Haut-Clocher – Noville - Hozément – Gleixhe – Awirs – Engis –Neuville-en-Condroz – Rotheux-Rimière –Esneux – Poulseur – Comblain-au-Pont.

  Hier werd een eerste maal gestopt om normaal een stukske vlaai te verorberen, maar het was nog maar 9u30, en ons normaal zaakske stond “à Vendre”, dus nergens iets open in de Walen hé. Dan maar via Comblain-la-Tour tot in Xhoris, maar hier kwamen we ook van een kaal kermis thuis.

  Ik had nog gezegd tegen Valère “Stoumont” en ik zou nog gelijk krijgen ook, want nergens anders was nog iets “open” te bespeuren.

  Voor hier te geraken moesten we wel nog Harzé – Houssonloge – Lorcé – Targnon passeren. Stoumont ja hier was het: http://www.boulangerie-bourotte.be/

  Hier werden de uitgehongerde maag gestild en de dorst gelaafd en de bidonnekes ook weer aangevuld indien nodig. Traktatie vlaai en koffie was van Didi voor zijne verjaardag van 10/08 die nog komen moet. Ge kunt al niet vroeg genoeg zijn hé. Er werd zelfs gedacht om niet naar Coo te gaan en rechtstreeks op Spa te rijden, maar we zijn voor Coo gekomen en als we er bijna zijn moet dit ook gebeuren.

  “Alles of Niets.”

  Zodus werd de terugreis in gang getrokken via La Gleize - Roanne-Coo tot de Waterval van Coo. Je zag ze misschien niet, maar je stond er op. Vandaar die zweetdruppels op jullie gezicht en natte sokken. Om deze droog te krijgen keerden we een stukje terug om côte de Roanne te bekampen en daarna via Moulin-du-Ruy ipv de Rosier-Oost (nog steeds berg op uiteraard) tot in Francorchamps. Deze beiden achteraan is +/- 8km berg op. Da begint al op een kleine col de Wallon te trekken. Boven kon je gebulder van de koersauto’s horen, maar onze rossen uiteraard ook.

  We daalden en stegen af tot in Spa om daarna de weg te vervolgen via Spixhe – Theux- Juslenville – Pepinster – Nessonvaux - Olne – Fécher – Soumagne. Hier werd in een naftpomp nog eens bijgetankt om onze weg te kunnen vervolgen. Ondertussen had JP mij al eens wat afgelost uiteraard, waarvoor dank. Ik wou me niet stukken vaneen rijden hé.

  Verder Melen – Cerexhe-Heuseux – Barchon - Housse– St.-Remy – Richelle – Hermalle-sous-Argenteau – Haccourt – Heure-le-Romain –Houtain-St-Siméon – Bassenge – Petit-Lourdes - Val-Meer – Herderen – Grote Spouwen – Kleine Spouwen – Martenslinde – Bilzen – Gansbeek – Spurk – Heesveld– Schoonbeek – d ’n Alver Dbp daar ’t Paenhuys sluitingsdag heeft op woensdag.

  Amai, we hebben misschien afgezien. De ene misschien al wat meer dan de andere. Iedereen is overal boven geraakt en als je straks naar ons gemiddelde kijkt mogen we fier op ons eigen zijn. Da zullen er niet veel ons nadoen.

  Voldaan en tevree ben ik nog ’n coca en uiteraard ’n Duvel gaan sotsen vooraleer Marcel nog thuis te gaan afzwieren. Die was gepresseerd, daar hij nog moest “gaan” eten, dus had ik nog ’n cartouche afgeschoten langs ons Canal St-Lambert . Gene Heksenberg vandaag. Zo werd ons gemiddelde nog wat omhoog gekrikt met jawel 0,2km/u . Na Marcel af te zwieren kon ik het toch weer nie hebben dat mijn teller niet op 250km zou eindigen nu ik de 240km gepasseerd was. Door gewoon het kanaal tot in Stokrooie te nemen zou ik wel aan het gewenste aantal geraken. Maniak, ik hoor het jullie zeggen. Maar ja, ik ben wie ik ben. Op mijn eigen manier, eigen tempo, hoe ik dat zelf en met wie wil.

  “Mijn 3x20-maten uiteraard”.

  Ik kreeg nog ’n telefoontje van Cisse dat hij frietjes ging halen. Jammie, jammie, dat lustte ik ook wel. Terug wat bijvullen en bijeten na deze toch wel warme dag. En mooie afsluiter van de dag frietjes samen met vrouw en kind en drank. Ik wou eerst ’n Duvel pakken (want dat had ik wel verdiend), maar ik heb da toch maar wijselijk vervangen door 2L water.

  Ik word nog ’n sportman (in mijn dromen).

  Merci allemaal en tot ons volgend tourke. Pas op als ge nog eens aan mij vraagt om een ritje uit te stippelen, want dat smaakt nu naar meer.

  Opgelet, hier zijn DE gegevens van de dag.

  Aanwezigen: Marcel, Leon, Valère B., Roger, Etgard, Marcel, Yvan, JP (of Jean-Pierre), Valère Ph. & DidiDuvel (uw reislei/ijder)

  Ons rit(je) vanuit Dbp: 213km – en jawel 27km/u avg met 2150hm’s in de benen.

  Foto’s: https://picasaweb.google.com/101051041367179904571/3x20Coo1Augustus2012#

  02-08-2012 om 21:57 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!