Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  29-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 28 juli 2012: Visé

  Pluk het uur – Visé

  Om 8u stond op de blog,

  Of was 11u de smog.

  Om iets voor 9 vertrokken we toch met 7

  Of was het maar even.

  De oudste en de jongste van het kud aan kop

  En de oudste reed iedereen het frut van…

  Na wat lichte regen zei één,

  Ik geef in Visé er één;

  Dus allen daarheen.

  Flor  had dik getrokken van z’n accident,

  dus onze koffie en choco was maar ’n klein %.

  Na het lange wachten op de droogte,

  Was er nog toch nog duisternis in het Verre Oosten.

  Veel lucht in de lucht dat geef de dag ons vandaag,

  Al waren er ook tenten in het besla...g

  We waren toch content om weg te zijn,

  Zo was het weer een gezellig 3x20-festijn.

  Op nar ’n droge woensdag ,ja zo

  Want daar is ja de enige echte Coo.

  Niet van de poes,

  Maar toch allemaal in een roes.

  Tot woensdag 7u30

   

  Natte katers: Roger, (oude vos) Leon, Yvan, Flor, Marcel, Valère Ph. & Didi

  Ritgegevens: (1)75km –avg 29km/u

   

  Neem allen maar congé,

  En kom woensdag aanstaande ipv dinsdag maar mee.

  29-07-2012 om 14:05 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  24-07-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Innige deelneming
  We melden het overlijden van Mevr Henriette Brauns, grootmoeder van Didi.
  24-07-2012 om 21:35 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (7)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 24 juli 2012: Retie

  Verslag rit dinsdag 24 juli 2012: Retie

  Vandaag had ik een dagje verlof kunnen versieren, stralende zon, ideaal fietsweer dus. Zaterdag met succes de 93 km van de TLL gereden, weliswaar op een klein verzetje om m’n knie te sparen.

  Blij dat ik al terug kan sporten, volgende donderdag eindelijk naar de specialist, ik wil zo graag ook terug kunnen lopen.

  Tina en ik zakten af naar Lutselus, waar een vlakke rit van ca 150 kms gepland was. Limburgia-route of Retie was me nog niet echt duidelijk.

  Met 8 vertrokken we over Sledderlo, As, Niel bij As. Mooie schaduwrijke wegen, de temperatuur was ’s morgens al geklommen tot 26°. Plots sloegen we links af: richting Opglabbeek. Niet de Limburgia maar Retie ging het dus worden, met toch wel wat extra kilometers.


  Op het industrieterrein reed Bère G lek. Tijd dus om een banaan te eten. Na herstelling rijden we  verder op het fietspad naast de N76 richting Meeuwen, Peer.

  Met de wind in de rug rijden we terug door bebost gebied in Eksel, Kerkhoven. Aan brasserie Lommel Broek houden we halt voor een eerste drankpauze. Ik maak van deze pauze gebruik om m’n hoofd onder de kraan te steken, wat doet dat een deugd.  Na onze stop rijden we door het natuurreservaat van Keiheuvel, de ring in Lommel over. Ter hoogte van het zilvermeer in Mol komen scoutsherinneringen naar boven: hoeveel keren zouden we hier onze tentjes wel niet opgezet hebben na een fikse wandeling ?

  Na een mooi stukje langs ’t kanaal Dessel-Kwaadmechelen. We zien de pannekoekenboot liggen, was me eigenlijk al een mooie hoofdstop geweest, de magen beginnen te knorren.
  Even verder bereiken we Retie waar het wemelt van dagjestoeristen, en fietsers. We kiezen de minst drukke zaak op de pontfortsedijk. Ne croque leek me toch wat te warm, ik ga ( zoals vele anderen ) voor een broodje gezond. Drie drankjes erbij en we zijn anderhalf uur verder. Maar dat hoort er bij …


  Vanaf het keerpunt komt de wind op, in ons nadeel. Al doe ik vandaag geen kopwerk, de wind was duidelijk voelbaar. Werbeek, Postel: hier houden we halt, neen niet om ne crème te eten, maar om drank te kopen.


  Een mooie beboste streek, maar ’t is uitkijken voor tegenliggers, voorliggers …. Iedereen geniet vandaag terecht van een fietstochtje.

  Ik merk dat m’n hartslag sinds de luchpauze veel te hoog gaat, zeker als je bedenkt dat dit een vlakke rit is. Ik maan aan om rustiger te rijden, maar zakken doet ie niet. Wellicht zal de warmte er zeker parten bij gespeeld hebben. Edgard, die de rit doet, belooft snel nog eens te stoppen.

  Gestel, Lutlommel, Lindel. Drie cola’s krijgen me terug op de been, de rest van de rit heb ik geen last meer gehad van een hoge hartslag. In Eksel nemen we het fietspad Noord-Zuidverbinding. Allemaal netjes achter elkaar, tegenliggers genoeg.

  Nadeel van dit fietspad is wel dat je telkens wegen moet oversteken, waar je voorrang aan de auto’s moet verlenen. Door niet voldoende in het wiel te rijden, zag een automobilist niet dat Tina er ook nog aan kwam. Tina moest in de remmen gaan, en bij een heel bruuske beweging om uit te klikken kreeg ze pijn ter hoogte van haar quadriceps.

  Ter hoogte van Helchteren houdt ze het niet meer, en gaat even aan de kant zitten. We halen haar vooraan in de groep, en adviseren op een klein verzetje verder te rijden. Af en toe een helpende hand en zo geraken we via  Kelchterhoef, Hengelhoef en Winterslag toch allemaal heelhuids thuis.


  Een mooie rit, gelukkig met heel wat schaduw. Gezellig ook, een blij weerzien. Een dikke proficiat voor Tina, net een jaar op de fiets en dan toch zulke afstanden al kunnen meerijden ! Super !

  Mannen, bedankt voor de compagnie !

  Reden mee: Edgard B, Ludo B, Rik R, Roger, Bère, Jos P, Tina & Vanessa

  Ritgegevens: 177 kms, 26,7 km/u

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/202684437

  24-07-2012 om 21:25 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 24 juli 2012 : Gemmenich

  Na een bedroevend eerste deel van juli zijn we nu eindelijk toegeraakt aan het mooie weer (alé voor zolang het duurt).  Dus laten we maar snel wat gaan fietsen en profiteren.

  Vandaag was het peloton helemaal mannelijk getint.  Davina en Sabine gaven verstek.  Vanessa en Tina (loop/werk/winkel/….. –partner)  gingen vandaag met de lutselus-groep mee.  Niet dat wij loeiendhard fietsen maar toch om de tegenstribbelende knie toch nog wat te ontzien.

  Om door de week te fietsen lukt het ons toch altijd om een mooi groepje te krijgen.  Vandaag niet anders.  Met z’n 11-en stonden we goedgezind en breedlachend aan onze denkbeeldige startstreep aan de 3x20.

  Als kersverse papa werd Quinten al direkt overladen met felicitaties en handjes-geschud.  Nogmaals een dikke proficiat voor de mama en papa vanwege heel de 3x20 fietsgroep.  Veel geluk en vele mooie momenten.

  Quinten was vroeger al ne snelle jongen maar nu nog des te meer.  Met zijne nieuwe fiets wordt wind klieven geen probleem meer.  Veel succes ermee en veilige kilometers !

  Op de blog stond dat de bestemming van vandaag Gemmenich zou zijn en dat bleef ongewijzigd (kan soms nogal eens veranderen qua humeur en bewolking).

  Samen onder toezicht oog van Quinten en David werd er koers gezet richting munsterbilzen.  Echter in Gellik was het al half crossfietsen.  Gelukkige was het droog en enkel stoffig maar de werken voor het plaatsen van de nieuwe brug aldaar zijn nog steeds in volle gang.  Een beetje gemopper hoort er wel bij maar ach ja ……. Gewoon vergeten zeker en verder fietsen.

  Wat is het toch heerlijk als je zo langs het kanaal met een lekker tempo kan bollen.  Via Veldwezelt en onder de torenhoge brug van vroenhoven door, werd er verder gereden tot in Kanne.  Om geen natte voeten te hebben bij het oversteken van het kanaal, werd er toch maar gekozen om via Eben-Emael en Lanaye de brug over te rijden tot in Lixhe (de poort die leidt tot de voerstreek).

  De dorpjes in de voeren werden één voor één doorgereden tot aan het veursbos.  Hier ging de jonge garde ervandoor en de bus kwam met lichte tred wel achterna (tjiep tjiep).

  Hier werd linksaf gedraaid en via Teuven werd een klein ommetje gemaakt via “den hollander”.  Zo kom je via Epen en Sippenaken dan toch (eindelijk) in Gemmenich terecht.

  Helaas kwam Yvan vandaag zonder rijstvlaai terug van de bakker.  Maar kers- en appeltaarten zijn ook best te “pruimen” (hahaha wat een woordspeling met fruitsoorten).  De vlaai werd getrakteerd door Julie (dochter van Quinten).  Ook Quinten merci voor de traktatie.

  Om zeker niet zonder drinken te vallen onderwege, werden er al wat flessen water gekocht en de bidonnen werden netjes bijgevuld.

  Op de terugrit heeft er veel volk afwisselend op kop gereden.  Zowel Flor, Jean-pierre, Quinten, David, Marc, …  Alvast een dikke duim voor jullie.

  “Pluk de dag” roept Leon altijd.  Dus wat extra kilometers konden vandaag dus ook niet ontbreken.  Genieten van het mooie weer als het kan hé.  In Hombourg werd er linksaf gedraaid en verder zuidwaarts naar Henri Chapelle.  Hier moet je zeker genieten van de mooie vergezichten.  Tja Valere Ph. was er helaas niet bij om de “mooie plaatjes” te bewonderen.

  Aubel, Blegny werden doorgereden om zo in Wandre de Sarolay naar beneden te bolderen.  Roger viel zelfs in volle afdaling nog plat vanvoor.  Maar koelbloedig als hij is, wist hij veilig te stoppen en werd er een nieuwe “chambre d’air” gestoken.

  Omdat de warmte toch al zijn tol begon te eisen bij sommigen, werd er in Visé nog eens bijgetankt (sommigen zouden buiten hunne bidon ook nog wat super in eigen tank willen gooien) en via de vlakke kanaalweg richting Diepenbeek gereden.

  Quinten ging direkt naar huis (moest wellicht nog de borst gaan geven hahahaha), ook David bracht zijne fiets direkt naar huis en  Marc tankte effe Aquarius bij en reed ook verder naar huis.

  Dus helaas moet ik u al de straffe verhalen en heel het gebeuren in het Paenhuys onthouden.  Maar uit traditie weet ik dat het vochtgehalte daar zonder twijfel op peil wordt gebracht en dat Jan met zijn mandje wafels is rondgekomen.

  Misschien een klassiek fiets-recept op dinsdag maar oh zo heerlijk om dat met je fietsvrienden door te brengen.  Zo mogen er nog veel volgen.

  Salut en tot binnenkort

  link naar rit : http://connect.garmin.com/activity/202673068

  video-verslag"ske" : http://www.youtube.com/watch?v=YnbL0ogGrdU

  Gereden door : Yvan, Marcel, Flor, Leon, Valere B, Jos B, David, Jean-Pierre, Quinten, Roger en Marc

  193 km; 27,7 km/h gemiddeld; 1550 hm

  24-07-2012 om 00:00 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!