Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  10-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 9 juli 2012: Namen
  Noenke Flor is weer in de pen gekropen om een verslag neer te schrijven van de rit naar Namen, bedankt Flor !

  We waren vandaag met acht deelnemers. Nadat we afgesproken hadden hoe we gingen rijden, konden we ons wagonnetje aanpikken aan locomotief Valere, bijgestaan door David,

  De aangekondigde wind was er en het was een stevige kille wind en die bleef zo waaien tot Namen. De heenrit ging langs Guigoven, Jesseren,
  Horpmaal waar David ons verliet want hij wou tegen de middag thuis zijn.

  Hij werd afgelost door Omer aan kop. We reden verder via Waremme,Oteppe en hier gingen we een koffie en choco drinken want door de wind was het een zware rit. Dan ging het via Ciplet om in Namen aan te komen: de vla, koffie en choco was welgekomen.

  We kregen een bericht van Yvan en Godelieve die achter lekkere koffie in Nieuwpoort zaten terwijl wij aan het afzien waren maar het is
  hun gegund.

  Toen werd het tijd om de terug weg aan te vatten Omer werd door Flor afgelost. Toen we in Beez passeerden remde Valere Ph en er geschiedde een wonder: oud ijzer Marcel op kop zeer zeldzaam ....

  Na enkele kilometers nam Valere terug over " zo'n gesukkel " zei hij. Het meeste hadden wind van achter maar toch regelmatig nog op kop.

  Vervolgens ging de terugrit over Marches-Les-Dams, Noblesse, Burdinne, Geer, Jeuk, Brustem waar de madammen op ons wuifden.

  Hoepertingen,Wellen en hier begon het te regenen,Wimmertingen,Diepenbeek en tenslotte het Paenhuys.
       
  Jan zette dadelijk wafels en koeken op tafel want na zo een zware rit krijgt een mens toch honger, Jan bedankt voor de altijd vriendelijke ontvangst.

  Er werd nog gebabbeld over de fijne rit die we gereden hadden. De groep vraagt zich af waar onze Marc toch zit, niets meer van gehoord,ook wil de groep langs deze weg Paul Lia een spoedig en volledig herstel toe wensen,succes Paul.
       
  De sterke prestatie van Valere Ph nog vermelden, de ganse rit op kop gereden, proficiat !!!!!!
    
       
  De deelnemers waren:Valere Ph,David,Roger is progressie aan het maken,Edgard,Leon,Omer,Marcel en Flor.
       
  Ritgegevens: 171km  30,1gem  1160hm
       

  10-06-2012 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  06-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 5 juni 2012: Eupen
  Een verslag doorgestuurd door Flor, opgefleurd met foto's van Sporza Peter. Bedankt mannen !

  We stonden met negen aan het buskotje: Edgard had zijn bidon bij, en Flor zijn helm op. Dus konden we vertrekken met Omer Chavanel en Peter Di Luca op kop ( tot Eupen ).

  Er was een droge dag voorspeld wel bewolkt en was frisjes maar het was best te doen.

  De route heenweg naar Eupen was via Munster, Eigenbilzen, Hees,V roenhoven, Kanne. Toen we Lixhe naderden kwamen dreigende donkere wolken opzetten, we vreesden voor regen maar de wolken trokken gelukkig weg.
   
  Verder ging het over de Voer, De Planck, Remersdaal,Teuven. Van Henri-Chapelle  word je toch een beetje stil als je ziet dat duizenden Amerikanen hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid.

  Vervolgens naar Welkenraed, Raeren om tenslotte te arriveren in Eupen.

  Wegens wegwerkzamheden was onze gebruikelijke bakker dicht. Dan maar verder richting centrum waar Yvan en 
  Omer vla gingen halen.  We vonden een terras waar we in het zonnetje konden eten en drinken, mét een mooie bediening (lees: ferme decolleté ) waar oud ijzer Marcel zijn ogen niet kon vanaf houden en zei "daar geniet ik van"

  De terugweg werd aangevat met Omer en Peter op kop en toch weer wind op kop niet te geloven maar daar worden we
  sterk van zegt Leon ( rijdend in het wiel ).  

  Het wolkendek trok verder open en de zon kwam goed uit. We reden via Walhorn: hier nam Yvan over van Omer, en 
  Yvan bleef tot Djoppenbeek op kop rijden sterke prestatie met zo gezegde slechte benen. 

  Montzen, Plombières, Teuven en hier demarreerde Peter, Leon er achter en die twee reden tegen 50km/u vlot van ons weg mooi om te zien.  Dan De Planck, Moelingen, de Houtain werd aan twee zijden beklommen omdat er nog genoeg gas over was. Ver volgens Herderen Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Schoonbeek en de rit eindigde in het Paenhuys waar Miet dadelijk lekkere cake op tafel zette,bedankt Miet ! 

  Het ijzerhoudend vocht ging vlot naar binnen en we waren weer tevreden van de fijne rit die we samen gereden hadden.
    
  De deelnemers waren: Leon, Edgard, Peter,Yvan, Roger, Martin, Omer, Marcel en Flor.
                                     
  155km  28gem    1350hm
                                           
  Tot de volgende.


  06-06-2012 om 17:50 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  04-06-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag marathon nature: La Roche 3 juni 2012

  Verslag Marathon Nature La Roche 3 juni 2012

  Tijdens de marathon van Visé had ik coach Jacques halvelinge beloofd om in la Roche de natuurmarathon mee te lopen. Met m’n trailervaring moest dit een doenbare uitdaging zijn, om de 850 hoogtemeters te overbruggen. Belofte maakt schuld … en zo vertrok ik op zondag 3 juni om 6u ’s morgens met een bang hartje ( in regenweer ) naar La Roche. Vriend Tom(tom) wees me de weg, want foutloos La Roche bereiken was voor mij al een uitdaging op zich.

  Inschrijven ter plaatse gebeurde in een wip, m’n startnummer was 159, wat er al op wees dat het aantal deelnemers toch wel beperkt was. Ik parkeerde m’n wagen aan het hotel waar Jacques en diens vrouw Noëlla logeerden en wandelde samen met hen naar de start.

  Omdat het nog steeds regende hokte iedereen er samen in de tent, eigenlijk toch wel gezellige boel. Jacques is blijkbaar een bekend figuur op zulke evenementen, iedereen goedendag zeggen en voor de rest maar één gespreksonderwerp: lopen. Fier zei Jacques tegen iedereen dat ik vandaag m’n tweede marathon liep. Ik zag menigeen de wenkbrauwen fronsen maar anderzijds wensten ze me veel succes toe.  Toen de speaker riep dat de start over 5 minuten was, liep de tent leeg. Zowel de deelnemers van de halve marathon als die van de hele wachtten het startschot af. En weg waren we ….


  La Roche ligt in een dal, en daar moest uit geklommen worden. De loop begon al direct met een helling, richting Burcht. “Wandelen” zei Jacques. We keken om, iedereen op één andere wandelende loper was weg. “ Maar je zal zien” zei Jacques “ die rapen we seffens allemaal weer op “. En inderdaad: voor we boven waren op de eerste helling, staken we al een deel uitgeputte lopers al wandelend voorbij. En in de afdaling nog meer, de lopers moesten recupereren in het bergaf lopen, terwijl wij voluit konden gaan. We passeerden enkele bekende gezichten van Trailrunning.nl , maar ’t is hun vergeven … de dag voordien liepen zij hier ook een zware trail.


  Op de tweede helling stond Noëlla te supporteren. Ondanks de regen had ik het toch al warm en gaf m’n jasje af. Ook deze helling deden we al wandelend met hetzelfde resultaat. Het enige wat wij in ’t oog moesten houden was dat we op km 33 gepasseerd waren voor 15u00, anders zouden we uit de wedstrijd genomen worden.


  Euforisch riep Jacques op km 7, we liggen al een kwartier voor op ’t schema. Maar we waren er ons van bewust dat de weg nog lang was: doseren bleef de boodschap. Hellingen deden we aan een stevig wandeltempo. En het bleef regenen … ’t was wel zielig om de mensen aan de sponsenpost te zien staan: in regenkledij smekend opdat je een spons zou aannemen. Vorig jaar was het 35°, en stond de brandweer zelfs op het parcours om de deelnemers nat te spuiten. Geef mij dan maar regen hoor.

  De bevoorradingen waren ieder 5 km en waren goed uitgerust: water, energiedrank, banaan, sinaasappel, tuc-koekjes, ardeense worstjes, suikerwafel, cake. Iedere bevoorrading at ik wat en dronk ik een grote beker energiedrank. Onderweg dronk ik van m’n camelback.
  Jacques had alle edities al meegelopen ( dus al 9 keer ), en kende het parcours van buiten. Hij wist me op tijd in te tomen, en wist perfect wanneer we wat tijd konden winnen. Maar ’t ging me goed, en ondanks de regen had ik het op geen enkel moment koud.

  Terwijl we liepen namen we ook de tijd om rond te kijken en het mooie van de natuur in ons op te nemen. Hier kom je tot rust, zelfs al lopend. Een gespreksonderwerpen geen gebrek, op een gegeven moment hoorden we een doorweekte toeschouwer zelfs roepen “ amai, als jullie zo babbelen zitten jullie nog fris “. En waarom zouden ons van de adem aflopen ? Om er nadien een slecht gevoel aan over te houden ? Dat is het me echt niet waard hoor.

  De marathon zelf loopt bijna geheel onverhard over Borzée, en Bérisménil waar een bevoorrading voorzien is aan het oorlogsmonument “ les crestelles “. In de tweede wereldoorlog vloog de 20 jarige Amerikaanse soldaat James Young met z’n bommenwerper tegen de helling “ Les Crestelles “. Dat in deze streek sporen van WOII duidelijk voelbaar zijn, merken we aan het oorlogsmuseum history 44 (http://www.history44.com/ ) dat we passeren.
  Richting Maboge is ’t weer bergaf om de Ourthe over te steken, we zijn bijna halfweg. Jacques cijfert zo hier en daar en stelt vast dat we ruim voor liggen op het vooropgestelde schema. Ikzelf denk alleen aan lopen en vooruit te gaan, gewoon op het gevoel, en dat zit goed.

  M’n coach vertelt over al z’n marathons die hij al gelopen heeft, geen enkele vakliteratuur kan overtreffen wat ik van hem kan leren, mijn ervaringsdeskundige loopt vandaag dan ook al z’n 272e marathon. Nochtans ook op latere leeftijd begonnen, maar lopen is dan nog verslavender dan fietsen.
  En dan weer klimmen uit het dal, van Hubertmont naar Lavaux. Het moet hier ergens geweest zijn waar we plots door een schuur moeten lopen, waar een live-orkest voor ons net "Waterloo" speelt. Zouden ze hun repertoire aan ’t weer aangepast hebben ?  

  In Lavaux komen we aan de bevoorrading waar we binnen de 5 uur moesten passeren, we zijn ruim op tijd. Aan de bevoorrading wordt verteld dat er net een loper weggereden werd met een gebroken enkel. Op de off road stukken bergaf is ’t inderdaad oppassen geblazen, vooral op de gladde leistenen. Toch heb ik m’n gewone loopschoenen en  niet m’n trails aan, maar soms mis ik ze wel.


  Jacques telt en denkt dat we binnen de 5 uur binnen geraken. De laatste kilometers zijn bergaf, op asfalt …. Heerlijk , tempo maken. En ook vele uitgeputte medelopers inhalen. Er is niets dat me nu nog kan stoppen, ik loop, loop, loop …. en denk alleen maar aan de verkwikkende douche die zal volgen. We lopen La Roche binnen, moeten keren aan de brug, en langs de Ourthe oplopen tot aan de finish die we zien liggen. Jacques roept “ zie je de tijd ? “, maar ik zie niks. Maar opeens roept hij “ spurt en je bent voor de 4u50 binnen ! “. We hebben het gehaald, wat een euforie …. We krijgen een Aquarius toegestopt. Marc van Scarabee outdoor-shop komt me proficiat wensen. Noëlla geeft onze jasjes aan.


  We halen ons T-Shirt af, en zien na het uitrollen van ons diploma dat ik als tweede in m’n categorie geëindigd ben ( vrouwen t/m 39 jaar ). De prijsuitreiking mis ik doordat ik nood heb aan een warme douche. Ik rijd naar huis, en blik met een tevreden gevoel terug op de pittigste Belgische marathon.

  Ik dank Jacques die vandaag het beste in mezelf bovengehaald heeft en stiekem droom ik er van om net als hij ooit een ultraloper te worden.

  Wedstrijdgegevens: 42,195 kms, 850 hms, 4:49:58

  Link: http://connect.garmin.com/player/185102751

  Hoogteprofiel: http://www.youtube.com/watch?v=Q1f-Lf4lX2A

  Link naar een filmpje dat in 2011 ( in zonnige omstandigheden ) gemaakt werd: http://www.youtube.com/watch?v=jb9fNzo7amM

  04-06-2012 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (5)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!