Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  01-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

  Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

  Gisteren nog eens voor de zoveelste keer deze week gehoord dat het “ te warm voor de tijd van ’t jaar” was. Voor ons, wielertoeristen, kan het niet lang genoeg warm zijn, we hebben in de zomer al genoeg ritten moeten laten schieten of inkorten wegens “ te koud, te nat voor de tijd van ’t jaar”. Nadeel is wel dat we pas om 9u00 kunnen vertrekken, anders moet Marcel licht op z’n “aad ijzer” monteren. Tja, de lange ritten ( Monschau, Durbuy ) zullen we volgend jaar pas doen. We nemen vandaag genoegen met een rit naar Banneux, wellicht de laatste keer dit jaar.

  Jos zou ons een andere weg tonen ( hoeveel wegen kent ie naar Banneux ? hopelijk dit keer niet dalen tot op de markt in Verviers om nadien vast te stellen dat we daar helemaal niet moesten zijn en kretsen om uit dat gat te geraken ). Maar we hebben vertrouwen in onze “ chauffeur”, die ons al meer “ wauw” heeft doen zeggen, dan “ oei”.

  Voor ’t vertrek maak ik snel nog een foto van Quinten, die zich al aan ’t afvragen was hoeveel ritten ie wel moest meerijden om op de blog bij de hoofdpersonages te mogen staan.

  Even een check-up van ’t wiel van David. De aftrap wordt gegeven.


  Valère Ph op kop, David naast hem op.  Schoonbeek, in Munsterbilzen rechts langs ’t water op, de schaduwkant dus. David betrouwt z’n wiel toch niet en controleert nog eens ter hoogte van Veldwezelt.  Nog steeds Valère en David aan kop, Vroenhoven, de Calvarieberg af. Kanne, Lanaye, Lixhe, aan een strak tempo. Ik roep dat ik pas om 16u30 moet thuis zijn, niet om 15u00. De boodschap wordt begrepen, Valère matigt snelheid, David heeft het daar moeilijker mee, maar ’t is hem vergeven, hij is nog jong.

  Op de Richelle is het ieder op zijn tempo: papa, Leon, Marcel en Valère B peddelen met me mee. 

  Link naar de beklimming van de Richelle: http://www.youtube.com/watch?v=ey-MPs74mp8

  We houden een plaspauze ( allez, de mannen toch ), weer een controlemoment voor het “wiel van de fiets van David”. Degenen die nu nog mouwkes aanhebben doen deze uit, de t° is inmiddels tot 20° geklommen . Afdalen, we kiezen niet voor de helling naar Saint-André, maar die er langs ligt, richting Mortier. Toch goed voor 10 kilometer klimmen, en op een hoogte van 308 meter uit te komen. Aan onze rechterkant zien we de kerk en de mijn van Blegny liggen. Het land van Herve levert mooie vergezichten op.


  En het wordt nog mooier. Bergaf door Bryuère, Soiron, Cornesse: het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. Kasseien en oude gebouwen, een puur genot om naar de kijken. Al ben ik geen klimmer, van de helling naar het fort van Tancrémont heb ik echt kunnen genieten, op m’n eigen tempo weliswaar. Op het hoogste punt , 313 m, blijken we plots al in Banneux te zitten. Zonder overdrijven mag gesteld worden dat dit voor mij de mooiste weg naar Banneux is.


  In het bedevaartsoord lijkt het wel de mei-maand ( Maria-maand ), zelden heb ik er zoveel volk gezien. Maar ’t water was er ook voor niks vandaag, grapte Quinten. Bidons bijvullen, opfrissen, kaarsjes branden. Hier hebben ze tenminste nog echte kaarsjes en moeten we ons niet content stellen met LED-lichtjes zoals in Santiago de Compostella.  We rijden verder naar de bakker op ’t rond punt waar we ons in de zon neervleien. De rijsttaart betalen we zelf, was Marc T meegefietst had hij ze wellicht getrakteerd voor zijne verjaardag, maar dat houden we nog te goed. Proficiat Marc !  Jos stelt nog voor om terug naar huis te rijden over Esneux om de Roche Aux Faucons nog eens over te doen ( a ja, de foto’s waren dinsdag mislukt ). De klimgeiten onder ons zagen dat direct zitten, de anderen niet, dus werd er ( in functie van de groepsgeest ) gekozen om over Romsée naar huis te rijden. Eerst nog een stukje RAVEL, waar het natuurlijk, met het mooie weer, zigzaggen was tussen de vele wandelaars en voetgangers. ’t Kopwerk van David wordt afwisselend overgenomen door Quinten en Peter.

  Dalen tot in Trooz, om nadien door het Bois de la Rochette te klimmen naar Romsée. 27° hebben terwijl de bladeren verkleurd zijn en sommigen zelfs al neerdwarrelen: dit voelt onnatuurlijk aan, maar we klagen er helemaal niet over.

  Link naar de beklimming Romsée: http://www.youtube.com/watch?v=eIbKx-4kQEY
  Weer een afdaling, richting Maas, in Wandre. We passeren de plaats waar Flor bij een  vorige rit naar Banneux omvergereden werd, deze plaats zal ons altijd bijblijven. Dan volgt, volgens Jos,  de gemakkelijkste klim om uit Herstal te geraken. We zullen hem maar geloven zeker. Fexhe-Slins, vals plat van 5% ! Pa, ge zijt goed in form ! Ik peddel met Leon en Marcel naar boven.

  Het bord “ de limburgers heten u welkom “ , doet me meer “iever” krijgen. Sluizen, Millen, Genoelselderen. David weer naast Valère op kop. Alt Hoeselt, Rommershoven. De eindsprint ( tussen Quinten, Peter en David ) wordt vandaag wel heel vroeg ingezet. David, toch wat moe van ’t kopwerk haalt het niet, maar da’s helemaal geen schande. Wie de bloemen verdient heeft op Reitjes Brug heb ik niet kunnen zien, maar ze zullen dubbel en dik verdiend zijn.

  In ’t Paenhuys wachten Wivine, Mieke en Remi ons op. Nog een maandje, belooft Remi, dan zal ie terug mee kunnen rijden. We eten de lekkere cake op die Jan ons presenteert, bedankt ! En met een goed gevoel verlaat ik de groep(sgeest).

  David gaat nog wat losrijden, of “ z’n wiel recht rijden” lacht Marcel.
  Bedankt aan de kopmannen ! Bedankt aan de man van Sporza, bedankt aan degenen die met me meepeddelden ! And last but not least: bedankt aan Jos de GPS !

  Ritgegevens: 152 kms, mijn gemiddelde 26,9 km/u, 1339 mooie hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/118291445

  Gereden door: Valère Ph, Quinten, Peter, David , Jos P, Valère B, Leon, Marcel, Yvan, Vanessa

  01-10-2011 om 22:37 geschreven door eaglejos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  28-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

  Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

  Deze week had ik nog een dagje verlof kunnen versieren, een prachtig najaarszonnetje, “te warm voor de tijd van het jaar” hoorde ik Frank de Boosere nog zeggen, maar daar hebben wij wielertoeristen helemaal geen probleem mee. Ondanks de zware benen na de trail van zaterdag ging ik, onder het motto “ afzien kan gene kwaad “ toch mee.

  Met z’n negen verzamelden we aan het bushokje. Korte broek, wel de armstukken aan. De rit zou vandaag naar Esneux, uitgestippeld door Jos die weer heel wat in petto had. Jos zei tegen Sabine “ ik heb vandaag speciaal aan jou gedacht “, waarop Marcel droog “ hebt ge dan korstjes bij ? “.

  Onder kopwerk van Yvan en Flor vertrokken we over Vliermaal, Wintershoven, Jesseren, Haren. De eerste mouwkes vlogen al uit, de t° was immers al geklommen naar 21°.  El Pistolero


  Bommershoven, Vechmaal, Oreye: alles in licht stijgend lijn. Het sprokkelen van hoogtemeters liep verder over Grandville, waar we de E40 kruisten. Lamine, Limont, Donceel, Haneffe: voor ons al lang geen onbekend terrein meer. In Verlaine de E42 over, in Amay dalend langs een heel slecht wegdek naar het Renaissance kasteel van Jehay.

  We dalen naar de Maas, rijden over de kasseien in Amay langs het spoor ( “ oud ijzer “  ) op. Klimmen uit het dal via de Côte de  Hermalle-sous-Huy: 2200 meter lang, 6,41% gemiddeld, max 9 %. We sturen ons berggeitje Sabine naar boven om foto's te schieten.
  Aux Houx, Nandrien, Tavier, en snel zijn de in Esneux. We werpen een blik op het mooie kasteel dat boven de bomen uitstijgt. De kopmannen halen taart, terwijl de rest een Café zoekt waar ze ons niet wegjagen. Bijna aan ’t spoor, zitten nog enkele wielertoeristen: we wagen onze kans. De taart en koffie/cola zijn meer dan welkom.


  Een zeldzaam moment .... wetende wat komen gaat ?

  Wie als eens mee heeft gereden met de  “3x20 “ weet  dat na de koffie onmiddellijk een beklimming volgt. Dit keer is ie niet van de minste “ la Roche aux Faucons “, de  ( kalken ) valkenrots die sinds 2008 opgenomen werd in Luik-Bastenaken-Luik. http://www.youtube.com/watch?v=J12mTfEe2rQ

  Alhoewel ik absoluut geen klimmer ben, is het toch wel ( tijdens het afzien ) genieten van deze mooie helling. Het prachtige zicht op de Ourthe doet me even het afzien vergeten. Eens bovengepeddeld hoor ik pa roepen “ dat ga ik m’n eigen toch niet meer aandoen “.

  De finish-foto’s zijn jammer genoeg mislukt waardoor we hem nog eens zullen moeten doen.
  Plainevaux, Neupré om zo te dalen via de 36 tournantes tot in Engis. Ik zie Willy hier nog op de linkervangrail afstevenen, dus ben ik hier voortaan wat voorzichtiger. Een ongeluk schuilt soms in een klein hoekje.

  We tanken onze bidons bij, ik heb er al twee leeggedronken.

  De Maas wordt voor een tweede keer overgestoken, en we moeten natuurlijk terug uit de maasvallei zien te geraken. Het tempo bergop wordt netjes getemporiseerd. De wind die we in het heengaan heel lichtjes mee hadden is, aangewakkerd en nu hebben we hem dus tegen.

  Les Cahottes slaan we over. Fexhe, Freloux, Odeur waar we de blauwe borden van het fietsroutenetwerk tegen komen. Limburg nadert ! Herstappe, Lauw waar Jos even de kop neemt en ons straatje in, straatje uit de wegwerkzaamheden doet vermijden. Patat, nog zo’n verraderlijk klimmetje war ik me niet aan verwacht had. Piringen, en dan via het fietspad dat er nogal vettig bij ligt op Jesseren.

  En voor we ’t weten hebben we Diepenbeek bereikt. De vrouwen gaan naar huis, die hebben nu wel andere dingen te doen. De mannen gaan nog ene drinken in ’t Paenhuys, ’t is hen gegund !

  Een dikke proficiat aan Jos voor het uitstippelen van het mooie parcours ! Een dankjewel aan de kopmannen die de groep goed samen gehouden hebben ! M’n benen hebben het overleefd.

  Ritgegevens: 153 kms, 26,6 km/u, 1506 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/117453198

  Gereden door: Jos, Flor, Yvan, Leon, Marcel, Sabine, Edgard, Valère B, Vanessa

  28-09-2011 om 07:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 11/02-17/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!