Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  17-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 16 oktober 2010: Amay

  Verslag rit zaterdag 16 oktober ’10: Amay

  De 3x20-ers zijn vandaag natuurlijk ook gaan fietsen. Flor was er bij een schreef volgend verslag, bedankt Flor !


  Aan de 3x20 werd beslist om naar Amay te rijden. Zoals altijd nam Valere Ph de kop. Omer  nam ( na een revalidatie van een half jaar ) ook zijn vertrouwde kopplaats terug in. Tot in Amay deden ze de kop, amaai, klasse !

  De weergoden waren ons gunstig gezind: we reden onder een stralende zon, soms zelfs de wind in de rug. We reden op via Vechmaal, Oreye, Haneffe en Seraing. In Seraing kreeg David een gebroken spaak in zijn achterwiel. Van verder rijden geen sprake meer, zijn carbonnen wiel was krom. Hij heeft toen familie gebeld die in Waremme wonen, die zouden hem naar huis brengen. Achteraf hoorden we dat ie tevergeefs gezocht heeft naar een café dat open was. Niet dus, hij heeft in de kou moeten wachten op hulp. Jammer, maar dat zijn dingen die kunnen gebeuren.


  Wij bereikten eindbestemming Amay. Omer zorgde voor lekkere rijsttaart die met smaak werd verorberd vergezeld van een lekkere koffie en choco. Intussen was het beginnen te regenen maar
  dat was ook zo weer over.  Er werd besloten om de terug weg aan te vatten.

  Omer werd aan de kop afgelost door Flor, Valere bleef natuurlijk aan kop rijden, zoals altijd. Op de terug weg hadden we wel een stevige tegen wind. We reden langs Nandrin, Engis, Fooz, Villers Leveque en Otee. Het stuk Tongeren-Hoeselt-Diepenbeek legden we in de regen af. Aangekomen in den Alver bestelden we snel koffie en warme choco. De morele steun werd verleend door Mieke en Wivine. De kou en de regen waren snel vergeten.

  Aanwezigen: David, Valère Ph, Marcel, Omer, Flor, Leon, Remi

  Ritgegevens: 115 kms, 28,5 gemid

  Knap gereden mannen !

  17-10-2010 om 10:05 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 16 oktober 2010: Scherpenheuvel

  Verslag rit zaterdag 16 oktober 2010: Scherpenheuvel

  Na een zwaar fietsseizoen besloot ik vandaag samen met papa een vlakke rit te doen. De koude van afgelopen dinsdag nog in ons achterhoofd, vertrokken we een uurtje later dan normaal. Een rit die we in het voorjaar al eens deden met de mannen van Lutselus werd in de garmin ingeladen, klaar voor vertrek. En nu maar hopen dat we de voorspelde buien konden ontwijken.

  Onder een dreigend wolkendek vertrokken we over Rapertingen, Sint Lambrechts Herk. Ter hoogte van de Kannaert-kasteelhoeve begint het lichtjes te druppelen. Geen nood, denk ik nog, nu we toch in Stevoort zijn kunnen we gerust gaan schuilen bij Marc T. Maar de regen breekt gelukkig niet door.
  Herk de Stad, Halen, nog altijd beukend in die lelijke zijwind. Loksbergen, waar diverse gedenktekens de herinnering aan de Slag der Zilveren helmen levendig houden.

  We fietsen door het hageland waar de akkers een mooi lappendeken vormen. Hier en daar worden de laatste appels geplukt. De herfst heeft duidelijk z’n intrede gedaan. De fietspaden liggen vol bladeren en eikels, voorzichtigheid is geboden.

  Molenbeek-Wersbeek, Bekkevoort, de blauwe fietsroutenetwerk-bordjes maken plaats voor de wit-groene die in alle andere provincies menige fietser de weg moeten wijzen. Als je ’t mij vraagt zijn de Limburgse toch nog altijd het meest zichtbaar van op afstand.

  Scherpenheuvel is in zicht. De Basiliek valt nauwelijks op door de hoge gebouwen die er om heen staan. Met kaarsjes branden houden we ons vandaag niet bezig. We rijden door naar ’t Molenhuis waar we halt houden. Terwijl papa de drank bestelt loop ik bij de plaatselijke bakker in en koop daar twee Jamaica gebakjes: cakejes gevuld met in rum geweekte rozijnen.


  In ’t Molenhuis zit nog een deel wielertoeristen. Als we hen vragen of ze nog ver moeten zeggen ze “ van Boom, deze rit is wekelijkse kost “. Ik kan m’n oren niet geloven ….week in, week uit dezelfde rit maken. Op mijn vraag of dat niet saai is antwoorden ze negatief. Tja, ieder zijn plezier hé. Maar volgende week zou het de laatste keer zijn dit jaar. Vanaf november gingen ze de andere kant uit rijden, daar zullen ze ook wel een of andere stamcafé hebben, die ietsje dichter bij huis gelegen is.


  In ’t wiel van de andere toeristen vertrekken we dezelfde kant uit, maar snel slaan ze af. Wij rijden in Zichem langs “ de Heren van Zichem “, waar we ook al wel eens gestopt zijn tijdens de een of andere rit.

  We slaan rechtsaf richting Diest, de grasbosweg ( beter bekend als “ de muur van Diest “ ) laten we links liggen. Papa heeft het al moeilijk nog met z’n 15 jaar oude reservewiel. Net als Bère Bollen toe is, heeft z’n andere velg het voor bekeken gehouden. Op z’n reserve-wiel moet ie per twee tanden schakelen, voorzien van het nodige geluid. Maar ja, ’t is dat of niet fietsen hé.

  Nog steeds die vervelende zijwind, onze hoop op wind-mee verdwijnt volledig. De vallei van de zwarte beek is gehuld in een mooi kleurenpallet door de herfstbladeren. Zelem, Lummen waar we een stukje van de Melkweg doen. De weg huiswaarts wordt vanaf Stokrooie langs ’t Albertkanaal gereden waar we vanaf Godsheide nog met regen af te rekenen krijgen. Maar we mogen niet klagen, de beentjes hebben weer goed kunnen ronddraaien, en van regen smelten we niet hé.

  Papa, bedankt voor ’t gezelschap !

  Ritgegevens: 105 kms, 27,2 km/u, 345 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/53150700

  Foto’s heb ik vandaag niet gemaakt, maar om het verslag een beetje op te fleuren, heb ik er een paar van ’t net geplukt.

  16-10-2010 om 17:11 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 13 oktober 2010: Hannut

  Mijn verlof is beperkt, maar Noenke Flor had er nog wat staan. Hij ging mee naar Hannut en schreef dit verslag, waarvoor dank.

  "Hallo mijn zuster Vanessa.
   
  Hier een kort verslag van de rit van woensdag.

  Met vier aan de 3x20 werd er vergaderd waar we naar toe zouden rijden, Hannut kwam uit de bus. Omdat Flor dinsdag ook
  al in Hannut was geweest werd er getwijfeld, maar dat vormde voor Flor geen probleem.

  We vertrokken met mist maar die was snel verdwenen en maakte plaats voor een zonnige dag waar we van genoten hebben.

  De rit ging via Diepenbeek, Kortessem, Borgloon, Orye,Waremme, Geer, Boele en Hannut. In Hannut aangekomen ging Leon de taart
  halen die met smaak opgegeten werd, vergezeld van een lekkere kop koffie en choco.

  De terugweg liep via Lantremont, Berloz, Jeuk, Mielen, Hoepertingen,Wellen en Diepenbeek. Het kopwerk werd door een zeer sterke
  wegkapiteins Paul en Flor gedaan. Tijdens die terugweg hadden we een sterke tegen wind. De sfeer was vandaag weer opperbest.

  In den Alver werd er nog nagekaart over de rit. Het was mooi om te zien hoe Leon genoot van zijn Kasteelbiertje. Marcel moest nog een lekke band herstellen vooraleer hij terug naar Kuringen kon rijden.

  Tevreden keerden we huiswaarts."

  aanwezigen: Leon,Paul,Marcel en Flor.
  ritgegevens: 111km, 27,6 gem

  14-10-2010 om 07:20 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  13-10-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 12 oktober 2010: Blés d'Or

  Verslag rit dinsdag 12 oktober 2010: Blés d’or

  De eerste nachtvorst was een feit. Maar het zou een zonnige dag worden, dus besloot ik de Blés d’or mee te rijden met de mannen van Lutselus. Drie kwart broek, wintersokken, handschoenen, vestje met lange mouwen met daaronder een koers-truike en een onderlijfje …. Dat moest voldoende zijn, de temperatuur van 5° zou met de zon wel snel stijgen. Bij aankomst aan Lutseluspleintje bleken de liefhebbers niet meer dan zeven man te bedragen. Willy T en kameraad Paul S hadden hun opwarming van Houthalen  tot hier al gehad. Verder kwamen Valère B, Edgard B, Noenke Flor en pa en ik aan de start.

  Bibberend van de kou vertrokken we. Jos had de route in z’n garmin gezet en was van plan de hele Blés d’Or te doen. Kortessem, Guigoven. Ter hoogte van het kasteel van Gors ( Gors-op-Leeuw ) slaan we rechtsaf richting Jesseren.  Haren, Bommershoven, de wind in de rug, ’t zou zware toebak worden op de terugweg. En de noordooster is koud, de zon heeft geen kans om door het wolkendek te geraken .  Vechmaal, Thys, Crisnée, Fize-le-Marsal, Kemexhe. Ik bedenk me dat deze route wel echt de moeite waard is om ze in de maand mei, wanneer het koren in bloei staat, te rijden. Vandaag hebben deze bloeiende korenvelden plaats gemaakt voor akkers die winterklaar gemaakt werden.

  Fexhe-Le-Haut Clocher, waar we afslaan richting Jeneffe. Nog steeds zitten we te wachten op de beloofde zon. Haneffe, Seraing-le-Château waar we het net niet langs het kasteel rijden maar verder fietsen naar Berloz.

  Het prachtige château Les Waleffes doet me denken aan de lessen geschiedenis waar de middeleeuwse boederijen, in ruil voor bescherming, één tiende van hun oogst moesten afstaan aan hun beschermheer.

  Dat dit een prachtige streek is getuigen de talrijke symbolen op de weg, van de verschillende toertochten.

  Termogne, Tourinne, Latinne, Braives, Avennes, Moxhe, de koffie mocht voor mij stilaan komen. In Hannut houden we halt. Edgard gaat twee kleine rijsttaartjes halen die met veel smaak naar binnen gewerkt worden met de nodige warme drank.

  En dan terug vertrekken …. brrr nog even koud. Nog steeds geen zon . Klappertandend vervolgen we het parcours. Het duurt weer even vooraleer we ons warm gereden hebben.

  Lens Saint Remi, Lens Saint Servais, Hollogne sur Geer, Waremme, Oleye. We rijden Limburg terug binnen waar de zonnestralen ons een beetje opwarmen. Opheers, Vechmaal van waaruit we de weg volgen zoals we opgekomen zijn. Willy en Paul drinken nog ene mee in ’t Paenhuys, zij moeten met hun neus in de wind nog een hele afstand afleggen. Een mooie rit maar de kou maakte hem extra zwaar. Ikzelf denk het een tijdje kalmer aan te gaan moeten doen, wat in deze periode van het jaar niet abormaal is.

  Mannen, bedankt voor het toffe gezelschap. Speciaal een dankjewel aan Noenke Flor die altijd omkeek of z’n zuster wel kon volgen.

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/52704168

  Ritgegevens: 155 kms, 27,6 gem, 1180 hms

  Gereden door : Valère B, Paul S, Willy T, Edgard B, Noenke Flor, Jos, Vanessa  13-10-2010 om 14:12 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 01/10-07/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!