Inhoud blog
 • Programma
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
 • Engis
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  14-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 14 augustus 2010: Durbuy

  Verslag zaterdag 14 augustus 2010: Durbuy

  Gisteren was ik naar een trouwfeest, dus zou ik sowieso wat slaap inschieten. ’s Nachts natuurlijk nog een paar keer wakker geworden … met als gevolg dat ik vanmorgen een wrak was. Dan maar m’n gezond verstand gebruikt en afgemeld om mee te gaan fietsen, en terug in m’n bedje gekropen. Dit verslag kwam tot stand dankzij de foto’s van Jean-Pierre ( die ik vanmorgen een sms gedaan had ) en een interview met Noenke Flor.

  De weermannen hadden voor vandaag slecht weer aangekondigd, maar de mist wees erop dat ze weer eens ongelijk zouden krijgen. En mist die was er, zo fel dat Marcel al nat aan de start verscheen. We waren content Marc T nog eens te zien, het was de laatste weken wel altijd iets, werken, vakantie … maar daar hebben we alle begrip voor.  Valère Ph en Jean-Pierre trokken de kop, en dat bleven ze de hele rit doen … en nooit met de wind mee in de rug. Toch straffe mannen hé. De andere straffe ( Paul ) ontwaakte op dit moment in Parijs … Paris s’éveille !

  De rit ging op langs Kortessem, Jesseren, Bommershoven en Vechmaal. Het glooiende parcours verliep verder over Oreye, Remicourt, Donceel. Vanuit Jehay waar we het prachtige kasteel zagen, kregen we een afdaling tot in Amay. Daar werd onze eerste stop gehouden, in het cafeetje aan het station.

  En dan maar klimmen om uit de Maasvallei te geraken, tot in Strée, en dan via Atrin en Borlon tot in Durbuy.

  We zien het kasteel van Petit Somme liggen, waarin  de Hare Krishna gemeenschap zijn Europees hoofdkwartier gevestigd heeft. Het andere site-seeing gedeelte wordt overgeslagen, dat hebben we vorige keer gedaan.

  We laten Valère Ph zien dat we inderdaad maar 3 km van Rome zitten en vervolgen onze tocht ( via een steile klim ) naar Barvaux.

  Daar trakteert Valère Ph koffie en taart omwille van z’n 60 jaar. Merci Valère !  Als we koers zetten naar Hamoir, om onze bidons te vullen in het winkeltje passeren we het maïslabyrinth van Barvaux. Dit maal staat de maïs hoog genoeg om erin verlopen te lopen. We volgen de Ourthe en genieten van de mooie plaatjes: Comblain La Tour, Comblain-au-pont, Rivage. We spreken af om halt te houden in Engis, dat we bereiken via Esneux en Neupré.  Het café waar we intussen al tot het vast cliënteel behoren, was gesloten wegens jaarlijks verlof. We zien ons dus genoodzaakt andere horeca-zaken van Engis ook wat te gunnen.

  Door andere Diepenbeekse wielertoeristen worden we nog gewaarschuwd dat er wegenwerken zijn op het parcours dat we anders nemen. We passen het traject aan en komen via Saint-Georges sur Meuse, Fexhe-Le-Haut Clocher en Crisnée terug op het stuk waar we vanmorgen nog geweest waren. Vanaf daar volgen we hetzelfde parcours, want een ritje Durbuy staat toch altijd gelijk aan kilometers vreten.  Aangekomen in ’t Paenhuys bellen we fuifbeest Vanessa die vanmorgen niet uit haar bed geraakte, in de hoop dat ze langs zou komen. Maar ze was zelf een toerke aan ’t maken en zou bij Flor langsgaan voor  ’t verslag. We mogen zeker niet vergeten te vermelden dat we in ’t Paenhuys weer in de watten gelegd werden, dit keer met cake en bananen. Merci Jan !

  Ritgegevens: 181 kms, 29,5 gemiddeld, 1875 hms

  Link naar de rit: ( met dank aan Marc T ): http://connect.garmin.com/activity/44508299

  Bijeen gepeddeld door: Valère Ph, Jean-Pierre, Edgard B, Valère B, Marc T, Yvan, Leon, Marcel, Flor

  Nvdr: we wensen Flor een mooie Mont Ventoux !!!

  14-08-2010 om 22:55 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Blegny

  Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Blégny

  Eerst was er op de blog aangekondigd dat de rit op woensdag zou doorgaan. Maar op dinsdag belde Paul me dat de rit toch op dinsdag zou doorgaan, wegens te weinig kandidaten op woensdag en ook wellicht omdat er op woensdag een kwakkelweertje voorspeld werd. Ikzelf ging mee met de mannen van Lutselus, Flor zorgde voor foto’s en voor ’t verslag. Merci Flor !


  Aan de start ( om 8u30 ) werd besloten om naar Blégny te gaan, waar Jos Bollen zeer tevreden mee was. Zoals altijd vertrokken we vrolijk op weg.

  De rit ging op  langs Beverst, Membruggen, Millen en  Bassenge. Na de beklimming van de Houtain, reden we via Opey, dan de Richelle op en zo naar St Rémy. Op de beklimming naar Blégny had Jos Bollen het moeilijk. En toen hij  even later boven kwam had hij zogezegd z’n ketting af gehad. Wij plaagden hem wat door te zeggen dat dat wel snel gebeurd was, zo je handen vuil maken aan de ketting. Gelukkig kan Jos tegen een grapje, we vinden het sowieso een dikke pluim waard dat hij, gezien z’n zware val van in ’t begin van dit jaar, toch al zulke ritten mee durft te doen.

  In Blegny zorgde onze vriend Yvan ( wie anders ? ) weer voor lekkere rijsttaart en na de koffie en de choco werd de terugweg aangevat. We fietsten via Trembleur en Dalhem naar Visé. Dan deden we na Lanay-berg, het mooie Kanne aan en beklommen we de Muizenberg waar Paul een prachtige demarrage uit z’n benen schudde . Niemand van ons kon hierop antwoorden. En dan de gebruikelijke weg naar ’t Paenhuys: Vroenhoven, Veldwezelt, Gellik, Munsterbilzen en Beverst.

  Nog vermelden dat we prachtig weer hebben gehad,de laatste 20km wel wind op kop. Het kopwerk werd vandaag gedaan door Paul en Flor. De sfeer was weer goed ( zoals gewoonlijk )

  Ritgegevens : 100km en 28,1 gem.
  Samenstelling van het peloton: Jos Bollen, Yvan, Paul,Marcel en Flor

  Belangrijke mededeling: De hond van Marcel wordt 3jaar en de groep mag bij Marcel friet-stoofvlees gaan eten
  ( nvdr: waarom geen hot-dog ? )
  11-08-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 10 augustus 2010: Herstappe

  Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Herstappe

  Vandaag stond er voor de groep van Lutselus geen dagrit op het programma. Ik werk ’s dinsdags een halve dag en moest dus geen verlof inzetten om mee te kunnen rijden. We verzamelden om 13u00 aan Lusteluskerk. Welliefst 18 man aan de start, wellicht omdat de weersvoorspellingen “droog “ gaven.

  De rit zou naar Herstappe gaan, enfin, daar zouden we koffie gaan drinken. Jean Jorissen, chauffeur van dienst voor deze rit, was ziek. Hij had Bère G gevraagd de weg te doen.

  We reden op via Hoeselt waar we de Lourdesgrot passeerden. Dan reden we via de Bilzersteenweg richting Tongeren, langs Riksingen, tussen Mal en Nerem door waar de herinrichting eindelijk voltooid was. Een gewone fietser kon op tijd zien dat het fietspas plots linksaf draaide, maar Edgard en Jefke Bollen werden verrast toen plots een muurtje van 15 cm hoog opdook. Wie hier ’s avonds passeert weze gewaarschuwd …

  De gevangenis in Paifve lieten we links liggen, we vervolgden onze route door Villers-Saint-Simeon, Liers, dan over de E313. Tot dan toe verliep alles eigenlijk vlotjes, mooie fietspaden. En toen begon het …. Een betonnen weg die ons wie weet waarheen leidde. De E40 werd ook nog eens gekruist in Vottem . Ikzelf ben nog niet lang genoeg aan ’t fietsen om te weten waar we konden zitten, maar ik vnd het wel raar toen andere doorwinterde wielertoeristen rond me zich hardop begonnen af te vragen waar we in godsnaam zaten.

  En opeens herkende ik me …. De Cora, De Decathlon. Dit moest een grap zijn, of zouden we echt Luikse balletjes gaan eten in de Macro ? Gelukkig werd er niet gestopt, zouden we dan een rondje gaan maken op deVélodrome in Rocourt ? Neen, ook het “stade Jules Georges “ lieten we liggen. Op Terlaemen lukte het me al aardig maar een wielerpiste is toch nog wel iets anders hé.

  Het wegdek verbeterde er echt niet op. Zigzaggend tussen de gaten in het wegdek baanden we ons een weg door Xendremael en Villers L’Evêque om na 58 kms faciliteitengemeente Herstappe te bereiken. Om de kleinste gemeente in België te zijn ( net geen 100 inwoners ) was het nochtans druk in ‘t Tolhuys. Dit pand was in 1770 een echt Tolhuis, waar de reizigers van destijds die het prinsbisdom Luik en het graafschap Loon wilden oversteken, tol moesten betalen.

  Na twee drankjes werd de rit naar Diepenbeek aangevat. Rutten, Vreren en Millen waar Alex ( Team Spar-Oki ) lek reed. Z’n ploegmaat Edgard was hem zodanig aan ’t opjagen dat ie z’n zelfs te fel oppompte met een bommeke. Valère B sprong een halve meter omhoog toen er plots een luide knal klonk: een slip van 15 cm in het pas opgelegde binnenbandje. Tweede keer goede keer, we waren terug klaar voor vertrek.

  Genoelselderen, Membruggen, Kleine Spouwen, Martenslinde , Hoeselt, Beverst, Schoonbeek, Lutselus. Dan nog even langs de Zigeuner doorrijden zodat Bère G z’n nieuwe sponsor kon laten zien dat het truitje wel effectief gedragen wordt.

  Ikzelf reed rechtstreeks naar huis ( ’t was al laat genoeg ), terwijl er verschillende anderen ( degenen die geen kwade vrouw hebben ) nog wat gingen drinken in ’t Paenhuys.

  Ritgegevens: 98 kms, gem 26,9, en toch 537 hms.

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/43967336

  Kilometervreters: Jefke Bollen, Jef Buntinx, Jean-Pierre, Team Spar Oki: Edgard B & Alex C, Jos P, Flor, Kristof V, Ludo B, Cyriel ( net 79 zomers jong geworden ), Ludo A, Fernand, Bère G, Valère B, Romain L, Rik R, Johnny, Vanessa

  Bedankt voor ’t toffe gezelschap !

  10-08-2010 om 21:39 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/02-24/02 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!