Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  05-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 5 juni 2010: Cristal Alken

  Verslag rit zaterdag 5 juni 2010: Cristal Alken

  Om 7u30 verzamelden we aan de 3x20. Allemaal de korte broek aan ( zelfs Marcel ), al dan niet armstukken aan. Ik koos ervoor om mouwloos te gaan, ’t zou een hete dag worden. 

  En mooi weer brengt natuurlijk een mooie opkomst mee. Liefst 12 man verzamelden aan ’t vertrek, Marcel werd opgepikt aan de brouwerij in Alken. Degenen die zich in wilden schrijven deden dat, de drank aan de bevoorradingen zou zeker nodig zijn .

  Na Ulbeek, Hoepertingen ,Gelmen  en Heers kwamen we snel op Waalse bodem.  Het landschap werd alsmaar glooiender. Er was heel wat volk onderweg op deze Semi-Klassieker en dat maakte het af en toe toch wel gevaarlijk, zeker als er op de verkavelingswegen ook nog eens auto’s uit de tegenliggende richting kwamen. Het kopwerk werd strak verzorgd door Valère Ph en Marc K, uitgedost in Cancellera-tenue. ’t Was wel grappig toen we achter ons hoorden zeggen “ laten we dat groepje van Cancellara volgen “.

  Na de splitsing met de 113 kms werd het peloton al wat uitgedund en was het terug aangenaam om te rijden. We beklimmen de côte d’Awirs en verlaten het parcours om in Engis taart te gaan eten. Onder een stralende zon wordt er veel gelachen, en zorgen we voor de innerlijke mens.

  En dan die helling terug omhoog, dat doet pijn na stilgezeten te hebben. Terug op het parcours volgt de  côte de Stockay waar Peter Sporza enkele actiefoto’s schiet. Na het kasteel van Jehay volgt de volgende splitsing. Ikzelf had me voorgenomen om de 139 kms te doen, Leon, Alex en Willy kwamen met me mee. Nochtans had Cancellera zich zo uitgesloofd om me te overhalen de grote toer te doen, ik kon (nipt) weerstaan aan z’n charmes, Sabine (nipt )niet.

  Hier volgt verder het relaas van de “korte” toer.

  Op een minder snel tempo werd het eerste stuk  gereden, na de hellingen, zoals de côte de Fumal, wordt netjes gewacht tot iedereen boven is. Vanaf dan worden we vergezeld door een oudere man uit Arendonk, waar ik een plezante babbel mee heb. In Oteppe stoppen we aan de forellenvijver waar we even bijtanken. En dan bergop, de côte de Vissoul en in Braives  de côte de Braives. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 31°C. Het triestige weer van enkele maanden geleden is daarmee snel vergeten.

  Dorstig weertje … en we zijn dan ook genoodzaakt aan de schuiven aan de bevoorrading van Les Waleffes.  Allemaal glazen flesjes !!! ’t Duurde dan ook even eer onze bidons gevuld waren.

  Vanaf dan kunnen we ons aanklampen aan een groepje van Eksel. Geloof het of niet, Remi z’n vriendin ( die blonde van vorige week ) zat daar ook al tussen ! De groep rijdt een tempo om u tegen te zeggen, mooi gelijkmatig, na iedere glooing wordt er even wat ingehouden om de zwakkeren bij te laten komen.

  In Mielen-Boven Aalst gaat deze groep nog eens bevoorraden, wij rijden door. Maar snel krijgen we de hulp van twee jongere gasten die mooi het kopwerk met ons afwisselen. En da’s tegen een hels tempo, maar zolang je goede benen hebt ( en die had ik vandaag ) lukt dat wel. Toch nog even vermelden dat de fazant nog net op tijd kon wegspringen. Alex was content de brouwerij te zien. We peddelen op een rustiger tempo terug richting Diepenbeek, hierdoor zakt het gemiddelde wel maar ach, dat zijn maar cijfers hé. Belangrijker vind ik dat je onderweg iets kan zien, kan genieten van het landschap en van de babbel van de mensen rond je, en dat iedereen een goed gevoel aan de rit overhoudt.

  Om iets voor 15u00 komen we aan in Diepenbeek waar we wachten op de rest van de groep. Peter, Ivan en Flor komen als eersten aan. Flor rijdt rechtstreeks naar huis…. Omdat ie gevallen was !!!

  Om één of andere reden is hij in de afdaling van de côte de wanne ( 15% )van het wegdek geraakt, in een gat beland en gevallen. We kunnen er niet genoeg op drukken dat een helm wel degelijk z’n nut heeft. En dan toch nog, ondanks het bloed, en de schaafwonden, verder rijden, niet tot aan de volgende bevoorrading waar Mavic je voorstelt je per wagen naar huis te rijden. Neen, doorrijden tot thuis, ondanks de pijn…. Flor, we wensen je een spoedig herstel toe !!!! Na de rit ben ik zelf toch nog even langs geweest bij Flor… en ’t doet overal pijn … op de wonden kan ie niets verdragen, ook last aan de schouder en in de nek. Zelfs z’n vingertoppen waren blauw gekneusd.

  Aan ’t Paenhuys werd het nog een gezellige boel. Iedereen  dronk z’n favoriet drankje: Tom Tom voor Valère Ph en Marc K, ne duvel voor de fotograaf, en Marcel … donkere Westmalle met grenadine. Ik weet niet of ’t van de zon of van de Westmalle was maar Marcel was toch wat verward: de hond veranderende in z’n verhalen plots van geslacht. Maar onder het motto “ het moet niet waar zijn, als ’t maar spannend is “ hingen we aan z’n lippen.

  Me rest ook nog vanwege de ganse groep een spoedig herstel toe te wensen aan Marc T die tijdens z’n fietsvakantie in de Vogezen in een afdaling gevallen is. Ook hier weer heeft de helm menselijke drama’s voorkomen. Z’n fiets heeft minder geluk gehad,  en kan vervangen worden, maar ’t doet toch pijn om je fiets waar je zovele kms mee rondgereden hebt vaarwel te moeten zeggen…

  Ook aan Mieke en Remi wensen we veel sterkte toe.

  Ritgegevens: 168 kms, gem 28,1, 1342 hms

  Link naar de (korte ) rit: http://connect.garmin.com/activity/35783007

  Degenen die de grote toer gedaan hebben zijn niet meer tot Alken gereden en hadden 193 kms op de teller.

  Aanwezigen: team Novecolli Valère B & Edgard, Marc K, Valère Ph, Peter J, Flor, Sabine, Ivan, Alex, Leon, Marcel, Willy, Vanessa


  kasteel van Jehay, een bezoekje waard


  lang leve de helm !


  Tom Tom voor Valère


  mmmm...... melk ?


  neen Marcel, 't is gene koffie .....

  05-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 1 juni 2010: Route des Chateaux

  Jammer kon ik er zelf niet bij zijn ... maar Alex heeft een mooi verslag van deze rit geschreven, bedankt Alex

  Verslag rit dinsdag 1 juni 2010: Route des Chateaux, Kelmis

  Het was inderdaad wat mistig zoals voorspeld, 12°c en de luchtvochtigheid was zeer groot maar er waren toch 7 vertrekkers aan de start in Lutselus Edgard B,Valère B, Gilbert (club krijt),Bère Geraerts, Alex, Marcel en Leon.

  De wind was matig bij het vertrek maar op de terugweg hebben we hem helemaal in het nadeel gehad. De Burgenroute is aangeduid met plaatjes die je dan moet volgen en Bère leidde ons tot aan het eerste plaatje dat boven op de Planck (Voerstreek)begon.  Het traject leidde ons verder naar Teuven, Sippennaken  en in de afdaling lag het eerste prachtige kasteel links van ons. Verder ging het richting Gemmenich en zo hadden we na een 80km onze eerste bestemming “Kelmis” bereikt ; daar heet dat “La calamine”.

  De zon kwam daar tegen het middaguur uit en sommigen onder ons besloten de mouwtjes uit te gooien maar je kon ze toch nog goed verdragen want verderop had ikzelf al spijt dat ik ze uitgedaan had.

  Marcel zat naast een vrouw en die was opeens plat Hasselts aan 't kallen en die vrouw verstond dat, was wel een beetje grappig!! Het geleek een beetje op het plat Duits wat ze daar praten merkte Marcel op en dat was ook zo.

  Tot nu toe nog niet vele kastelen gezien maar die zouden nog komen beloofde Bère. Leon zorgde voor de vlaai terwijl wij onze fietsen stalden en tegenover de kerk het café binnen gingen. Leon voegde er aan toe dat de vlaai zeker zo lekker was dan in Blégny en dat was ze ook en zeker niet duur.

  Na de rust ging het verder richting Moresnet  waar omleiding was maar die we niet genomen hebben en we riskeerden het ,maar de weg was daar een beetje opgebroken maar het was te doen. De hellingen werden steeds zwaarder en langer. Het volgende dorp dat we aandeden was Raeren, 6km van Eupen. Hier kwamen we her en der wel eens een leuk, prachtig kasteeltje tegen. Verder ging het naar Herzogenrath en zo naar Walhorn waar we terug op Belgisch grondgebied reden. Bère zei nog tegen mij "niet te geloven dat we hier in België aan het fietsen zijn". We hebben echte mooie wegen doorkruist met mooie asfalt, een juweeltje zegt Edgard ons. Het volgende dorp was Lontzen, Montzen. We zagen een heel grote brugconstructie voor treinen. Aan de splitsing bergaf zeiden de plaatjes opeens naar links te gaan richting Gemmenich ipv richting Hombourg.

  Edgard reed de berg omhoog en ik ook en Leon was aan de splitsing blijven staan en die riep ons terug en zei : we zijn rond ,we volgen de plaatjes niet meer. We hebben naar Leon geluisterd maar volgens Edgard vormen de plaatjes een lus, een grote cirkel en moesten we op dezelfde plaats terug uitkomen waar we vertrokken waren daar aan de plank ergens maar dat heeft hij mij pas verteld als we al een eind verder aan het rijden waren, maar dat zou dan voor een volgende keer worden als we de rit nog eens opnieuw gaan doen. We wisten dat we achter de Voerstreek waren en er nog volledig door zouden moeten om terug in Visé te geraken. Het ging gestadig bergop in de omgeving van Vaals. Marcel had de Toren van Vaals opgemerkt en zei dat we er ongeveer een 10km vandaan waren, mooie plaatjes her en der en een zeer mooie streek en het parcour natuurlijk ook. Spijtig dat onze fotograaf er vandaag niet bij was.

  Zo reden we naar Hombourg , en zo richting Plombières ,je  weet wel waar dat grote witte kruis boven op die heuvel pronkt, prachtige streek. Een zeer heuvelachtig gebied en niets is er plat. Aubel nog 10km stond er en we passeerden er en volgden de grote baan verder richting Visé.

  De baan vertoefde her en der redelijke gaten en lag er slecht bij op sommige plaatsen en dan moet je heel goed opletten wil je niet lek rijden.

  De wind was weer van de partij en zat hier weer in ons nadeel tot in Diepenbeek. Bère zei "we zullen nog wel effen stoppen in Visé voor een drankje"  zo gezegd zo gedaan. We hadden 130 à 140km op de teller.

  We besloten gezamenlijk terug te keren langs het Albertkanaal ipv langs de Houtain want we hadden genoeg hoogtemeters. In Diepenbeek aangekomen zijn we nog gezellig wat gaan drinken in 't Paenhuys en hebben we nog wat nagepraat over de rit en dat we volgende keer die plaatjes richting Gemmenich nog eens verder gaan volgen, eens zien als we er daar ook nog wat kastelen tegenkomen. Zo mannen dat was het dan en we hebben ons goed geamuseerd. Edgard en Bère een dikke proficiat voor jullie kopwerk. Tot zaterdag. Daaaaaaaaag !!!

                                                                                   Mvg Alex C.     
  Ritgegevens: 169 kms, 2660 hms

  De fotograaf was er inderdaad niet bij, maar op 't net heb ik wel wat "mooie plaatjes" gevonden van de streek waarin gefietst werd. Volgende keer kom ik zeker mee !

  Kasteel Beusdael te Sippenaeken.


  Teuven - Kasteel De Hoof 

  Hammerbrücke, Lontzen


   Waterburcht, Raeren

  de kastelen: (1) Kasteel Eyneburg (2) Herrenhaus Amstenrather (3) Kasteeltoren van Raaf (4) Burcht Raeren
  (5) Huis Raeren (6) Kasteel Libermé (7) Kasteel Waldenburg (8) Kasteel van Thor (9) Kasteel van Lontzen
  (10) Kasteel van Baelen  (11) Kasteel van Ruyff (12) Kasteel Bempt (13) Kasteel van Streverstrop
  (14) Kasteel van Broich (15 ) Kasteel van Vieljaeren (16 ) Kasteel Commanderie (17) Kasteel Hof Van Draeck
  (18)  Kasteel van Sinnich (19 ) Kasteel van Obsinnich (20 ) Kasteel van Buesdaal

  zie ook: http://www.trois-frontieres.be/N/chateaux_liste.php
  01-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 22/04-28/04 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!