Inhoud blog
 • Programma
 • Verslag rit dinsdag 07 november 2017 : Valkenburg
 • Verslag rit zaterdag 15 juli 2017 : AMAY
 • Aubel 3-12-2016
 • Verslag rit dinsdag 27 september 2016 : Gemmenich
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  29-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit zaterdag 28 augustus 2010: Namen

  Verslag rit zaterdag 28 augustus 2010: Namen

  De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet al te gunstig. Buienradar gaf nochtans de eerste drie uren geen regen aan, wat me toch wat meer “iever” bezorgde. Maar toen ik, natuurlijk al in koers-outfit klaar stond begon het om 7u15 te regenen. Willy had al afgezegd via wielertoerist.be, van Jean-Pierre kreeg ik een sms-je of het wel te riskeren was. Ik sms-te dat ik toch ging vertrekken, als het fel zou regenen onderweg kon het parcours nog altijd aangepast worden liet ik hem weten.

  Aan de 3x20 verzamelden we toch met 9 liefhebbers, allemaal uitgerust met een regenjasje. Een grote verrassing was dat papa er nog eens bij was . Die mocht dan ook meteen de rit chauffeuren, Marc haalde de rit op uit z’n garmin en we vertrokken over Guigoven, Jesseren, Bommershoven, en Vechmaal, Valère Ph en Jean-Pierre aan kop.

  Zoals te denken kwamen we uit op de kasseien in Horpmaal, hier en daar hoorde ik wat gegrommel want dat hebben ze niet graag, kasseien ( ikzelf ook niet hoor ). Tot nu toe hadden we een redelijk  proper wegdek, en dat zou ook zo blijven verzekerde Jos, want in de week was hij ook nog zo gereden naar Oteppe. Maar in Batsheers kregen we opeens een heel diepe plas, over de volledige breedte van het wegdek als hindernis. Ik was al content dat ik vanmorgen m’n spatbord op m’n fiets gemonteerd had, dat zou ervoor zorgen dat m’n derrière tenminste droog zou blijven.  Zachtjes reden we door de plas, wat moesten we anders doen ? We konden natuurlijk ook stoppen en ons omdraaien zoals Valère deed, die hebben we nadien niet meer gezien.

  Pa vervolgde zijn parcours, de anderen aan ’t grommelen dat die kleine wegen maar niets waren. We stopten even, in de hoop dat Valère zich nog bedacht, Marc T reed rechts in plaats van links, we dachten dat ie verderop ging kijken of de wegen daar beter waren. En daar stonden we dan: zonder Valère, zonder Jos en zonder Marc. Ik belde pa, die nam niet op. Ook naar Marc belde ik, ik vroeg hem op ons te wachten en snel waren we terug herenigd. Allemaal steenezels, dacht ik bij mezelf, maar zoals in andere verslagen reeds aangegeven: als je niet koppig bent kan je in deze groep niet veel komen doen.

  Via Waremme en Omal reden we naar Oteppe. Alles wind opzij, maar vooral wind tegen. Ik wachtte nog steeds op de progressie die Leon me de dinsdag beloofd had. In plaats van progressie kreeg ik meer en meer problemen. Maar in Oteppe zou gestopt worden voor een welgekomen tas koffie. Dat gaf me weer moed, dat zou ik nog wel halen.
  Na de koffie, en wat koeken, trokken we verder richting Namen. Geen binnenwegen dit keer, gewoon de grote weg, waar in Wallonië toch sowieso minder verkeer is als bij ons. Na 87 kms bereiken we Jambes. Terwijl Marc T en Jean-Pierre de citadel er nog bijnemen nestelen we ons bij onze vaste bakker. En wie komt daar net buiten ? Jos natuurlijk, koeken en blikje cola in de hand. We nemen hem terug mee naar binnen en vragen hem de terugweg samen met ons mee te rijden. Toch wel straf hé … hij had dan wel niet die tussenstop gemaakt in Oteppe, maar had wel het hele parcours wind tegen op z’n eentje afgelegd…

  goed zo mannen !  De terugweg mocht Jos opnieuw chauffeuren, maar zonder modderpoelen en waterplassen dit keer. Het kopwerk in de weg terug werd vooral verzorgd door Jean-Pierre, Yvan en Marc. Dus reden we over Champion, Forville, Wasseiges, langs Hannut door. Als Remi de plaat “ de Limburgers heten u welkom “ ziet staan gaat ie helemaal uit z’n dak: hij zet een sprintje in maar Leon en Jean-Pierre laten dat zomaar niet gebeuren.

  In Mielen-boven-Aalst stoppen we even om naar de koers te kijken, die er net passeert. De renners waren duidelijk nog niet opgewarmd … aan een slakkengangetje kwamen ze voorbij, maar dat zou toch wel snel veranderen.  veel kabaal voorop maar het peloton jaagde zich niet op ...

  En dan ging het snel … de wind meestal in ons voordeel: Gelmen, Hoepertingen, Kortessem, Diepenbeek. In ’t Paenhuys werden we verwend met wafels, bedankt Miet ! De bananen laat je maar liggen tot dinsdag, dan zijn ze rijp !

  Bedankt voor het fijne gezelschap, een dikke pluim voor Jean-Pierre die weer al maar eens de hele weg op kop gereden heeft. Flor: bedankt om aan ons te denken vanuit Frankrijk, en dikke proficiat trouwens met je beklimming.

  Nicole wensen we een spoedig herstel, en we mogen zeker Marcel niet vergeten te feliciteren met de adoptie van een … CHIHUAHUA !!! Dus als je voortaan iets verdachts ziet in Marcel z’n achterzakje zal ’t het hondje zijn dat stiekem meegeglipt is!

  Ritgegevens: 165 kms, gemid 28,8 km/uur, 1296 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/46478647

  Aan de start: Valère Ph, Jean-Pierre, Leon, Jos P, Marc T, Marcel, Yvan, Remi, Vanessa

  ’s Avonds had ik Valère nog aan de lijn … hij was op z’n eentje naar Jambes gereden …  het schuim van de Westmalle van Marcel ...  29-08-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 24 augustus 2010: Epen/Gemmenich

  Verslag rit dinsdag 24 augustus 2010: Epen/Gemmenich

  Zondag beloofden we met een deel feestgangers dinsdag aan de start te verschijnen. En zo weze het ook: met welliefst negen liefhebbers stonden we vanmorgen aan de 3x20.

  Het zou sowieso een zware beproeving voor mezelf worden: al enkele weken niet meer kunnen meerijden met deze groep, en de kilometers die ik maakte waren allemaal vlak. De rit beloofde extra zwaar te worden door een strakke zuidwestenwind, die in de loop van de dag aanwakkerde tot welliefst 18 km/uur.  wachten op Leon, en bijpraten over 't afgelopen geweldige weekend !


  Van de vaste kopmannen was alleen Paul er bij zodat anderen noodgedwongen mee de kop moesten doen. Leon startte met kopwerk, naast Paul. Genoeg kandidaten voor ’t kopwerk … er waren er veel die de overtollige alcohol uit hun benen wilden rijden. We reden op over Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt en Kesselt naar Vroenhoven waar de wegwerkzaamheden volop bezig waren.

  In Kanne mochten we de Muizenberg afdalen om nadien in Eben-Emael de Hallembaye te beklimmen.  In Lixhe staken we de Nederlandse grens over . Via Eisden en Mesch bereiken we Sint Geertruid waar we instappen op de Mergellandroute. Vanaf hier volgt de ene, weliswaar korte, klim op de andere. Her en der zien we spandoeken hangen die herinneren aan de 5e rit in de Eneco Tour van afgelopen zondag.

  In Slenaken beklimmen we de Loorberg, en volgt snel de mooie beklimming van Camerig Zuid/Vijlenerbos en Zevenwegen. Doseren, niets forceren is voor mij de boodschap, Willy geeft uitleg bij de prachtige panorama’s die ik te zien krijg: . Leon rijdt nog even terug om er zeker van te zijn dat Remi de afslag eerder niet genomen heeft. Dit maal had ik eindelijk de kans om aan “ het hijgend hert “ een foto te maken.  Even een klein misverstand, we zouden niet in Epen stoppen voor taart maar in Vijlen, dus degenen die op dat moment aan de kop rijden slaan linksaf richting Vijlen. Neen, neen zegt Leon, we moeten naar rechts. Waarop Paul zegt “ dan kunnen we beter in Gemmenich taart eten “, maar dat was dus wat Leon eigenlijk bedoelde. Dus werd de taart gegeten op Belgisch grondgebied, in Gemmenich. De bakker waar de taart anders gehaald wordt was met jaarlijks verlof, een vriendelijke café-bazin wees Yvan de weg naar een volgende bakker.  In ons vertrouwde café werden negen koffie’s besteld, dit maal geen warme choco want Noenke Flor zat nu aan de Mont Ventoux, en we betwijfelen het ten zeerste of ie daar aan warme choco geraakt.  Vlak na ons kwam een wielerclub uit het Genkse binnen, één van hen riep al dadelijk “ hey Bieleke “, Valère bleek al eens meegereden te hebben met die mannen die blijkbaar iedere dinsdag de trip Genk-Gemmenich ( of die kanten in ieder geval ) doen.
  Na een tweede koffie waren we klaar voor vertrek. Paul had een sterke kopman nodig, eentje die tegen de wind in kon rijden, die taak kreeg Yvan toebedeeld. De terugweg ging bergaf van Aubel tot Dalhem. We beklommen de achterkant van de Richelle, kregen een prachtige afdaling voor de wielen en klommen weer in Oupey, Remi z’n terrein.  
  In Oupey stopten we even aan ’t winkeltje om de bidons te vullen. Dan reste nog de Hautain en de klim van Bassenge naar Valmeer. Niets ergerlijker dan daar over die drempeltjes van blauwe steen te moeten rijden.    En dan is het tijd om de ketting stijf te houden … aan een hoog tempo fietsen we door Herderen, Grote Spouwen,  Martenslinde en Schoonbeek. In Diepenbeek wordt een eindsprintje gehouden dat nipt gewonnen wordt door Marc T.

  We praten nog gezellig na in ’t Paenhuys … waar de meest populaire drank Hoegaarden Rosé was.

  M’n dank en bewondering gaat deze rit vooral uit naar Paul die de ganse rit op kop gereden heeft ! Maar ook een dankjewel aan alle anderen voor het toffe gezelschap en morele ondersteuning ! De actie-foto’s werden door Marc T getrokken, merci !

  Ritgegevens: 145 kms, 1627 hms, mijn gemiddelde 27,1 ( dat van de snelsten was  28 km/u door het snellere klimwerk )

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/45957493

  Gereden door: Paul, Valère B, Yvan, Remi, Leon, Willy, Marcel, Marc T, Vanessa  24-08-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  23-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 22 augustus 2010: pensioenfeest
  In naam van de groep bedank ik via deze weg Yvan en Godelieve voor het mooie feest.

  23-08-2010 om 19:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 21 augustus: te gast op het line dance festival
  sfeerbeelden .... fijn dat jullie er bij waren, bedankt

  23-08-2010 om 18:47 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 21 augustus 2010: Willy Vannitsen Classic

  Verslag rit zaterdag 21 augustus: Willy Vannitsen Classic

  Omdat ik dit weekend wel andere dingen aan m’n hoofd had ( country festival ) bleef voor mij de fiets op stal. Flor zorgde voor een verslag, voor foto’s ( en zelfs onbewust voor een aantal filmfragmenten ). Merci Noenke Flor !

  Vandaag zou de Willy Vannitsen Classic gereden worden. We zouden het parcours opgaan in Engis, er was wel even discussie over de kortste weg naar Engis, en zeker nadat Flor in de wegwerkzaamheden lek reed. Flor had nadien ook nog problemen met z’n versnelling maar Yvan herstelde alles in een mum van tijd. In Engis zelf maakten we een koffie/choco stop, wat goed uitkwam voor Marcel die zich op z’n gemak op ’t wc installeerde.

  Onder een stralende zon, maar met een flinke wind tegen moesten we uit de maasvallei klimmen via de Route des 36 Tournants … om er de tel bij kwijt te geraken ( 4 km klimmen aan een gemiddelde van 4,3% ). Het parcours zette zich verder via Neupré en Berleur. Volgende klimmen waren de côte de Limont, en de Côte de Line in Ghanche. Ook kregen we in Sprimont de côte de Florzé voor de wielen, in Awaille de côte de Niaster.

  Flor had vandaag een echte off-day, maar de groep wachtte, en super ploegmaten Valère en Peter verschafte hem morele en fysieke steun. Merci hiervoor ! We passeerden Harze en Oneux. In Comblain au Pint ging Yvan lekkere taart halen. Marcel dronk een Rochefort, nadien kreeg ie als het ware vleugels op z’n fiets en hoorden we hem kwebbelen over “ gas geven”, “ daar zitten precies vitaminen in “.

  Leon was weer in form vandaag: hij schudde een drietal prachtige demarrages uit de benen, echte klasse ! In Comblain au Pont kregen we Rue des Grottes te beklimmen: 2,9 km en welliefst een gemiddelde van 6,6 %. We volgden het parcours tot in Nandrin, waar we de kortste weg naar Diepenbeek namen.

  Vandaag waren de kopmannen Valère Ph, Peter en JP. Puik werk mannen ! Ook nog een bijzondere dank aan de takelwerken van Valère en Peter.

  Ritgegevens: 187 km,   27,3  gem,   2230 h

  Gereden door: Valere Ph, J-P,vPeter,vValere B,vYvan de bakker,vLeon,vMarcel Rochefort, Edgard en Flor.  23-08-2010 om 18:05 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit donderdag 19 augustus 2010: Meerhout

  Verslag rit donderdag 19 augustus 2010: Meerhout

  Eindelijk nog eens een zonnige namiddag. Reden genoeg om de namiddagrit met de mannen van Lutselus mee te fietsen. En zo dachten nog 19 anderen. Willy had z’n neefje meegebracht … die amper anderhalve maand fietst, maar gemotiveerd was ie wel. ’t Deed me een beetje denken aan mezelf meer dan een jaar geleden. De eerste keer in groep rijden was toch niet zo simpel, nu doe ik niets lievers.

  De rit zou een vlakke rit worden, naar Meerhout. We vertrokken via ’t sas in Diepenbeek waar er al een bende fietsers verzameld had, wachtend op de ijskar die daar gouden zaken doet.

  We volgden het kanaal ( met de neus in de wind ) tot in Stokrooie. Daarna volgden we een heel stuk de E313 tot in Paal, waar we de watermolen van de zwarte beek passeerden. Via de Paalse plas werd Ravenshout en Kwaadmechelen bereikt en kwamen we terug uit aan het kanaal. De zes 111 meter hoge windmolens van Nike kwamen dichter bij.   Jefke Bollen snakte naar koffie ( allez, voor Jefke is het bier ) en die kwam er ook snel, in het centrum van Meerhout.  “Bij den Beir “ gingen we niets drinken, we kozen voor taverne de Kroon, en maar goed ook, want daar kregen we nog allemaal een suikerwafel mee voor op de terugweg.

  De terugweg verliep voor een groot stuk via het fietsroutenetwerk: mooie, bijna autovrije wegen, af en toe wel wat oppassen voor tegenliggers wat heel normaal is. Iedere fietslievende Limburger komt met de zon graag naar buiten.

  Heppen, Korpsel, dan via het melkpad door de vallei van de zwarte beek, het natuurreservaat gelegen op Koersels grondgebied. Nadien bereiken we via Lindeman, de lus van het zwarte goud: de lifttoren van de mijn van Heusden kijkt naar ’t peloton. We laten dit stukje Limburgse geschiedenis achter ons en vervolgen onze rit richting Zonhoven: daar zien we de restanten van het onlangs ontplofte huis.  In Kiewit snuiven we de sfeer van pukkelpop een beetje op, maar kijken we vooral of we veilig weg kunnen geraken tussen de menigte geparkeerde wagens, de fietsers en de voetgangers.

  De kinderboerderij en Bokrijk geven wat meer rust, en voor we ’t weten zitten we met een sterk uitgedund peloton aan ’t Paenhuys.

  Bedankt voor de mooie rit en het toffe gezelschap !

  Ritgegevens: 116 kms, 27,5 km/u

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/45211438

  Peloton: Jos Bollen, Jos Put, Jef B, Jefke Bollen, Valère B, Marc T, Edgard B, Ludo B, Rik, Bère G, Willy W, Joeri, Ludo A, Jean J, Johnny P, Harry Dello, Romain, Vanessa  19-08-2010 om 22:52 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag woensdag 18 augustus 2010: Aubel

  Ikzelf kon vandaag niet mee fietsen ( weeral niet ), maar ging ’s morgens wel een kijkje nemen wie in dat regenachtige weer aan de start stond. Slechts drie moedige fietsers aan de start: Leon, Marcel en Yvan. Het aangekondigde Epen werd al dadelijk veranderd in “ de Voerstreek”, of “ Oteppe”. Ik nam een paar foto’s en Yvan beloofde een verslagje te schrijven, waarvoor mijn dank. Het kodakske moest in ieder geval niet mee …

  Ziehier het verslag:

  Deze morgen om 9 uur waren er slechts 3 moedige fietsers op de afspraak (Leon, Marcel en Yvan). Na wat overleg werd besloten om toch maar naar Aubel te gaan.

  Onze rit verliep over de traditionele route : Diepenbeek - Romershoven - Hoeselt - Rijkhoven - Spouwen - Herderen - Valmeer - Bassenge - Visé - Dalhem - Aubel.

  Tijdens het eten van onze welverdiende lekkere rijsttaart begon het echter te regenen, waardoor wij ons verplicht zagen om 1 uur 45 te wachten in het café .

  Omdat we reeds de vaste consumpties zoals koffie en cola hadden genoten, namen we ieder ook nog een lekkere Rochefort om alle regenmiserie te vergeten.

  Om 13 u 20 konden we eindelijk de terugweg aanvatten onder een nog grijze hemel. Dadelijk na de start begon Leon al te demarreren onder invloed van de Rochefort . Als hij zaterdag een café ziet met Rochefort op de kaart, gaat hij er zeker één drinken heeft hij beloofd !

  De tocht verliep verder over de Planck - 's Gravenvoeren - Moelingen - Lixhe - Kanne - Vroenhoven - Vlijtingen - Rosmeer - Mopertingen- Eigenbilzen - Munsterbilzen - Eik - Schoonbeek - Diepenbeek .

  Gelukkig werd het wegdek na de start almaar droger, vanaf Vroenhoven bleek zelfs dat het hier helemaal niet geregend had. Zo bereikten we rond 15 uur "Den Alver" , waar we nog enkele consumpties genoten.

  Rond 16 uur kregen we het sympathieke gezelschap van Valère Philtjens samen met Wivine en haar zus Elly met kleinkind. Dit betekende wel dat het cafébezoek eventjes uitliep tot na 17 uur.


  Nvdr: straffe mannen zunne ! Nu begrijp ik waarom dat kodakske niet mee moest !

  Ritgegevens kreeg ik van deze rit niet door maar ik denk dat gezelligheid dit keer belangrijker was dan kms, hms en snelheid, en geef ze eens ongelijk  19-08-2010 om 08:40 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  14-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 14 augustus 2010: Durbuy

  Verslag zaterdag 14 augustus 2010: Durbuy

  Gisteren was ik naar een trouwfeest, dus zou ik sowieso wat slaap inschieten. ’s Nachts natuurlijk nog een paar keer wakker geworden … met als gevolg dat ik vanmorgen een wrak was. Dan maar m’n gezond verstand gebruikt en afgemeld om mee te gaan fietsen, en terug in m’n bedje gekropen. Dit verslag kwam tot stand dankzij de foto’s van Jean-Pierre ( die ik vanmorgen een sms gedaan had ) en een interview met Noenke Flor.

  De weermannen hadden voor vandaag slecht weer aangekondigd, maar de mist wees erop dat ze weer eens ongelijk zouden krijgen. En mist die was er, zo fel dat Marcel al nat aan de start verscheen. We waren content Marc T nog eens te zien, het was de laatste weken wel altijd iets, werken, vakantie … maar daar hebben we alle begrip voor.  Valère Ph en Jean-Pierre trokken de kop, en dat bleven ze de hele rit doen … en nooit met de wind mee in de rug. Toch straffe mannen hé. De andere straffe ( Paul ) ontwaakte op dit moment in Parijs … Paris s’éveille !

  De rit ging op langs Kortessem, Jesseren, Bommershoven en Vechmaal. Het glooiende parcours verliep verder over Oreye, Remicourt, Donceel. Vanuit Jehay waar we het prachtige kasteel zagen, kregen we een afdaling tot in Amay. Daar werd onze eerste stop gehouden, in het cafeetje aan het station.

  En dan maar klimmen om uit de Maasvallei te geraken, tot in Strée, en dan via Atrin en Borlon tot in Durbuy.

  We zien het kasteel van Petit Somme liggen, waarin  de Hare Krishna gemeenschap zijn Europees hoofdkwartier gevestigd heeft. Het andere site-seeing gedeelte wordt overgeslagen, dat hebben we vorige keer gedaan.

  We laten Valère Ph zien dat we inderdaad maar 3 km van Rome zitten en vervolgen onze tocht ( via een steile klim ) naar Barvaux.

  Daar trakteert Valère Ph koffie en taart omwille van z’n 60 jaar. Merci Valère !  Als we koers zetten naar Hamoir, om onze bidons te vullen in het winkeltje passeren we het maïslabyrinth van Barvaux. Dit maal staat de maïs hoog genoeg om erin verlopen te lopen. We volgen de Ourthe en genieten van de mooie plaatjes: Comblain La Tour, Comblain-au-pont, Rivage. We spreken af om halt te houden in Engis, dat we bereiken via Esneux en Neupré.  Het café waar we intussen al tot het vast cliënteel behoren, was gesloten wegens jaarlijks verlof. We zien ons dus genoodzaakt andere horeca-zaken van Engis ook wat te gunnen.

  Door andere Diepenbeekse wielertoeristen worden we nog gewaarschuwd dat er wegenwerken zijn op het parcours dat we anders nemen. We passen het traject aan en komen via Saint-Georges sur Meuse, Fexhe-Le-Haut Clocher en Crisnée terug op het stuk waar we vanmorgen nog geweest waren. Vanaf daar volgen we hetzelfde parcours, want een ritje Durbuy staat toch altijd gelijk aan kilometers vreten.  Aangekomen in ’t Paenhuys bellen we fuifbeest Vanessa die vanmorgen niet uit haar bed geraakte, in de hoop dat ze langs zou komen. Maar ze was zelf een toerke aan ’t maken en zou bij Flor langsgaan voor  ’t verslag. We mogen zeker niet vergeten te vermelden dat we in ’t Paenhuys weer in de watten gelegd werden, dit keer met cake en bananen. Merci Jan !

  Ritgegevens: 181 kms, 29,5 gemiddeld, 1875 hms

  Link naar de rit: ( met dank aan Marc T ): http://connect.garmin.com/activity/44508299

  Bijeen gepeddeld door: Valère Ph, Jean-Pierre, Edgard B, Valère B, Marc T, Yvan, Leon, Marcel, Flor

  Nvdr: we wensen Flor een mooie Mont Ventoux !!!

  14-08-2010 om 22:55 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  11-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Blegny

  Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Blégny

  Eerst was er op de blog aangekondigd dat de rit op woensdag zou doorgaan. Maar op dinsdag belde Paul me dat de rit toch op dinsdag zou doorgaan, wegens te weinig kandidaten op woensdag en ook wellicht omdat er op woensdag een kwakkelweertje voorspeld werd. Ikzelf ging mee met de mannen van Lutselus, Flor zorgde voor foto’s en voor ’t verslag. Merci Flor !


  Aan de start ( om 8u30 ) werd besloten om naar Blégny te gaan, waar Jos Bollen zeer tevreden mee was. Zoals altijd vertrokken we vrolijk op weg.

  De rit ging op  langs Beverst, Membruggen, Millen en  Bassenge. Na de beklimming van de Houtain, reden we via Opey, dan de Richelle op en zo naar St Rémy. Op de beklimming naar Blégny had Jos Bollen het moeilijk. En toen hij  even later boven kwam had hij zogezegd z’n ketting af gehad. Wij plaagden hem wat door te zeggen dat dat wel snel gebeurd was, zo je handen vuil maken aan de ketting. Gelukkig kan Jos tegen een grapje, we vinden het sowieso een dikke pluim waard dat hij, gezien z’n zware val van in ’t begin van dit jaar, toch al zulke ritten mee durft te doen.

  In Blegny zorgde onze vriend Yvan ( wie anders ? ) weer voor lekkere rijsttaart en na de koffie en de choco werd de terugweg aangevat. We fietsten via Trembleur en Dalhem naar Visé. Dan deden we na Lanay-berg, het mooie Kanne aan en beklommen we de Muizenberg waar Paul een prachtige demarrage uit z’n benen schudde . Niemand van ons kon hierop antwoorden. En dan de gebruikelijke weg naar ’t Paenhuys: Vroenhoven, Veldwezelt, Gellik, Munsterbilzen en Beverst.

  Nog vermelden dat we prachtig weer hebben gehad,de laatste 20km wel wind op kop. Het kopwerk werd vandaag gedaan door Paul en Flor. De sfeer was weer goed ( zoals gewoonlijk )

  Ritgegevens : 100km en 28,1 gem.
  Samenstelling van het peloton: Jos Bollen, Yvan, Paul,Marcel en Flor

  Belangrijke mededeling: De hond van Marcel wordt 3jaar en de groep mag bij Marcel friet-stoofvlees gaan eten
  ( nvdr: waarom geen hot-dog ? )
  11-08-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 10 augustus 2010: Herstappe

  Verslag rit dinsdag 10 augustus 2010: Herstappe

  Vandaag stond er voor de groep van Lutselus geen dagrit op het programma. Ik werk ’s dinsdags een halve dag en moest dus geen verlof inzetten om mee te kunnen rijden. We verzamelden om 13u00 aan Lusteluskerk. Welliefst 18 man aan de start, wellicht omdat de weersvoorspellingen “droog “ gaven.

  De rit zou naar Herstappe gaan, enfin, daar zouden we koffie gaan drinken. Jean Jorissen, chauffeur van dienst voor deze rit, was ziek. Hij had Bère G gevraagd de weg te doen.

  We reden op via Hoeselt waar we de Lourdesgrot passeerden. Dan reden we via de Bilzersteenweg richting Tongeren, langs Riksingen, tussen Mal en Nerem door waar de herinrichting eindelijk voltooid was. Een gewone fietser kon op tijd zien dat het fietspas plots linksaf draaide, maar Edgard en Jefke Bollen werden verrast toen plots een muurtje van 15 cm hoog opdook. Wie hier ’s avonds passeert weze gewaarschuwd …

  De gevangenis in Paifve lieten we links liggen, we vervolgden onze route door Villers-Saint-Simeon, Liers, dan over de E313. Tot dan toe verliep alles eigenlijk vlotjes, mooie fietspaden. En toen begon het …. Een betonnen weg die ons wie weet waarheen leidde. De E40 werd ook nog eens gekruist in Vottem . Ikzelf ben nog niet lang genoeg aan ’t fietsen om te weten waar we konden zitten, maar ik vnd het wel raar toen andere doorwinterde wielertoeristen rond me zich hardop begonnen af te vragen waar we in godsnaam zaten.

  En opeens herkende ik me …. De Cora, De Decathlon. Dit moest een grap zijn, of zouden we echt Luikse balletjes gaan eten in de Macro ? Gelukkig werd er niet gestopt, zouden we dan een rondje gaan maken op deVélodrome in Rocourt ? Neen, ook het “stade Jules Georges “ lieten we liggen. Op Terlaemen lukte het me al aardig maar een wielerpiste is toch nog wel iets anders hé.

  Het wegdek verbeterde er echt niet op. Zigzaggend tussen de gaten in het wegdek baanden we ons een weg door Xendremael en Villers L’Evêque om na 58 kms faciliteitengemeente Herstappe te bereiken. Om de kleinste gemeente in België te zijn ( net geen 100 inwoners ) was het nochtans druk in ‘t Tolhuys. Dit pand was in 1770 een echt Tolhuis, waar de reizigers van destijds die het prinsbisdom Luik en het graafschap Loon wilden oversteken, tol moesten betalen.

  Na twee drankjes werd de rit naar Diepenbeek aangevat. Rutten, Vreren en Millen waar Alex ( Team Spar-Oki ) lek reed. Z’n ploegmaat Edgard was hem zodanig aan ’t opjagen dat ie z’n zelfs te fel oppompte met een bommeke. Valère B sprong een halve meter omhoog toen er plots een luide knal klonk: een slip van 15 cm in het pas opgelegde binnenbandje. Tweede keer goede keer, we waren terug klaar voor vertrek.

  Genoelselderen, Membruggen, Kleine Spouwen, Martenslinde , Hoeselt, Beverst, Schoonbeek, Lutselus. Dan nog even langs de Zigeuner doorrijden zodat Bère G z’n nieuwe sponsor kon laten zien dat het truitje wel effectief gedragen wordt.

  Ikzelf reed rechtstreeks naar huis ( ’t was al laat genoeg ), terwijl er verschillende anderen ( degenen die geen kwade vrouw hebben ) nog wat gingen drinken in ’t Paenhuys.

  Ritgegevens: 98 kms, gem 26,9, en toch 537 hms.

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/43967336

  Kilometervreters: Jefke Bollen, Jef Buntinx, Jean-Pierre, Team Spar Oki: Edgard B & Alex C, Jos P, Flor, Kristof V, Ludo B, Cyriel ( net 79 zomers jong geworden ), Ludo A, Fernand, Bère G, Valère B, Romain L, Rik R, Johnny, Vanessa

  Bedankt voor ’t toffe gezelschap !

  10-08-2010 om 21:39 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  08-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 7 augustus: Sean Kelly

  Verslag zaterdag 7 augustus: Sean Kelly

  We hadden om 6u00 afgesproken aan de carpoolparking en iedereen was netjes op tijd. Niets dan blije gezichten dat we weer samen een rit konden rijden. De autorit naar Vielsalm verliep probleemloos, we hebben een Luik een ommetje gemaakt via Sclessin om de wegwerkzaamheden te omzeilen.

  Aangekomen werd de koerskledij aangetrokken en werden de fietsen gemonteerd. Toen richting inschrijving, wat vlot verliep, allez .. ik wist het adres van Peter ( die naar ’t toilet was ) niet en heb hem dan thuis maar onderdak gegeven. Ook schatte ik hem vier jaar jonger, maar daar was ie niet kwaad van. Om 7u45 startten we het parcours .
  Valere Ph en Peter waren weer superkopmannen. Valere Ph moet niet ongerust zijn na zijn zestig jaar is hij nog altijd even sterk. Het weer was prachtig en windstil. Alleen de laatste 50km hadden wind op kop.

  Om een idee te geven dat er gevlamd werd: na 80km hadden we 30,7 gemiddeld en 950 hms. En wat we moesten beklimmen, amaai even de bekendste vernoemen: de Wanne,la Redoute, de Chambralle, de Ferrieres en nog tien andere zware beklimmingen. Maar de prachtige panorama’s maakten het afzien waard !
  De bevoorradingen waren zeer goed er was veel te krijgen ( ’t was ook nodig ). Op één van de bevoorradingen stond een dame te roepen “ Aquarius keeps you going “. Valère kreeg het hier van op z’n heupen, hij begint tegen de dame te discussiëren waarom dat altijd in het Engels moet… maar uiteindelijk wordt de “ruzie” snel bijgelegd. Op de gevaarlijke punten stonden er zelfs seingevers. Een puike organisatie !  Op 20km van het einde zijn Valere Ph, Paul en Peter doorgereden hun tempo lag voor ons ( Yvan, Marcel en Flor ) te hoog.

  Bij aankomst werd gezegd dat de rit van vandaag zwaarder was als L-B-L. We hadden wel onze koffie, choco en rijsttaart gemist. Tevreden met onze prestatie keerden we huiswaarts, nadat Valère zich fris gewassen had.

  In Luik hebben we wel een uur in de file gestaan door werken. Aangekomen in het Paenhuys werd er nog nagekaart over de rit.


  Valere Ph, Peter en Paul hadden 27,8 gem, 135km, 2230 hms
  Yvan, Marcel en Flor hadden 26 gem, 135km, 2230 hms

  Noot van de redactie: bedankt mannen voor ’t verslag en de foto’s ! Ik heb weer wat gemist

  08-08-2010 om 12:56 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  07-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 7 augustus: Monschau

  Verslag zaterdag 7 augustus: Monschau

  Naar deze rit had ik al lang uitgekeken … maar toch had ik m’n twijfels … vorig weekend niet kunnen rijden omdat ik aan zee zat, deze week ook al niet omwille van de vakantie, donderdag niet op Zolder omwille van de regen … Maar goed dat ik me niet had opgegeven om de Sean Kelly mee te doen, dat zou zeker te hoog gegrepen zijn. Met z’n zessen waren ze vanmorgen om 6u00 per auto naar de Baraque Fraiture gereden om daar het parcours van de 130 te gaan doen.

  Om 8u00 vertrokken we in Lutselus, liefst 12 man kwam opdagen, wat zeker niet slecht is voor zo’n rit als deze, vooral de afstand en de hoogtemeters zouden deze rit toch wel pittig maken. Chauffeur van dienst was Jos, die deze rit veertien dagen geleden op z’n eentje was gaan verkennen.     We vertrokken richting Munsterbilzen, Rosmeer, Riemst, Vlijtingen en Eben waar we op de Hallembaye kunnen kijken of de benen goed zitten. Voor mij een meevaller, ze waren nog niet goed opgewarmd, maar ze voelen goed aan. Ik denk bij mezelf “ geen vleugels krijgen,doseren, want de weg is nog heel lang “. De volgende kuitenbuiter is de Richelle, voor mij een bijzonder mooie klim, Kristof heeft hier minder prettige herinneringen aan sinds hij hier omgereden is. Toen ik bovengepeddeld was vertelde Remi me trots hoe hij het gat nog had kunnen dichten, Leon zei “ dat moet ge laten “, wetende dat de rit nog lang zou duren.

  De weg zet zich verder over Dalhem en Froidhier, we klimmen tot Clermont waar Jezus ons met open armen ontvangt.
     Thimister-Clermont, genoemd naar de tijm die er in de Middeleeuwen geteeld werd, heeft z’n historisch uitzicht behouden, maar daar horen jammer genoeg kasseien bij ..

  Genietend van de mooie vergezichten komen we door Limbourgh, Goë, en rijden we via de kortste weg naar Eupen. We zetten ons bij onze vertrouwde bakker op het terras neer en bestellen koffie en taart. Maar de pret was er snel af, snel krioelde het er van de wespen ( en die waren niet tammer als bij ons ! ). Leon, Remi, Kristof en ik verhuisden naar binnen, de anderen bleven volharden.


  En dan is ’t klimmen en klimmen, welliefst 12 km om een hoogteverschil van 345 meter te overbruggen, een helling die te vergelijken is met de Gileppe en de Baraque Michel, maar dan met een slechtere kwaliteit van het wegdek. Het zicht daarentegen is even adembenemend, pal door de Hoge Venen ...  Boven werd op gewacht door de klimgeiten, de afdaling kan beginnen … maar wat voor één ! Eéntje die eindigt in de vallei van de Roer, in ’t centrum van Monschau : kasseien, zigzaggend tussen de toeristen. We stoppen even om onze bidons te vullen en geven onze ogen intussen de kost. Het is niet voor niets dat Monschau “de parel van de Eifel” genoemd wordt.

  Pa fluistert tegen me “ en nu gaat Leon seffens kwaad op me worden “. We moeten uit dit dal klimmen over kasseien, en vlak na de kasseien wijst m’n garmin 13% aan! Ik denk dat niet alleen Leon kwaad was ! Maar we haalden allemaal probleemloos de top, ieder op eigen tempo.

  De weg naar huis werd ingezet over Roetgen en Raeren, waar we even stopten bij een bakker om onze koolhydraten en suikers aan te vullen. Daar kreeg ik een sms van Paul binnen: ze zaten al in de auto op terugweg, die hadden weer eens goed door gereden dacht ik nog.

  Dan volgde een stukje Route Des Chateaux over Lontzen, Montzen, Hombourg. Het viel ons op dat er in Wallonië “ kermis à volonté “ was. Welliefst drie keren moesten we ons een weg banen tussen de foorkramen.

  En dan die andere parel, onze voerstreek … waar we het zwaartste stukje Limburgs fietsroutenetwerk voorgeschoteld krijgen: de helling van de plank, via de plankerweg. Wees maar blij dat we dit met een koersfiets mogen doen !

  Na de voerstreek gaat onze rit langs het gekende traject terug naar huis: vanaf Lixhe langs het kanaal tot in Vroenhoven, Gellik, Schoonbeek en Diepenbeek.

  ’t Was een heel mooie rit, in een goed gezelschap, en de benen waren beter dan verwacht ... wat wil een mens nog meer ?

  Merci pa, je hebt dat goed gedaan !

  Bijeen gepeddeld door: Jos P, Edgard B, Valère B, Fernand, Kristof, Robby, Leon, Remi, Bère G, Gislain K, Alex, Vanessa

  Ritgegevens: 193 kms, gem 26 km/uur, 1929 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/43501403

  07-08-2010 om 22:28 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit woensdag 4 augustus: Scherpenheuvel

  Verslag woensdag 4 augustus 2010: Scherpenheuvel

  Ikzelf moest  (voor de verandering weer eens werken ), maar gewoontegetrouw werd ik opgebeld toen de “mannen” terug in Diepenbeek waren, ze zouden me opwachten in den Alver. Op basis van hetgene wat ik gehoord heb, een kort relaas over deze rit.

  We waren maar met vijf vandaag, wellicht zat de slechte weersvoorspelling  daar voor iets tussen. De rit zou normaal gezien naar Aubel gaan, maar daar gaf buienradar nog meer regen aan, dus werd als bestemming Scherpenheuvel gekozen.

  De rit ging op over Terkoest, Stevoort, Geetbets, Kortenaken en  Wersbeek waar we een pittige klim voor de wielen geschoven kregen. Deze Bekkevoortste helling, de Wijndries, heeft amper een lengte van 400 meter, maar op die korte afstand wordt toch 32 meter hoogteverschil overbrugd, max 12%.

  In Scherpenheuvel, na de taart, demarreerde Leon , we dachten dat ie vergeten was een kaarske te branden . Na Zichem werd de Grasbosweg, beter gekend als de muur van Diest, werd ook nog beklommen en zetten we de rit huiswaarts verder over Meldert en Genebos. In Godske bleven we toch niet gespaard van de regen, maar al bij al was het doenbaar fietsweer, de afwezigen hadden weer eens ongelijk.

  We ( Leon, Edgard, Flor, Paul en Yvan ) sprokkelden 110 kms bijeen aan een gemiddelde snelheid van 28,8 km/uur.

  In den Alver werden de volgende ritten bepaald. Zaterdag zal de groep gesplitst rijden, één deel zal kiezen voor hoogtemeters ( Sean Kelly Classic ), een ander deel zal kiezen voor kilometers ( Monschau )

  We wensen kopman Valère Ph nog een dikke proficiat met z’n verjaardag !
  eindelijk nog eens iemand die de bus neemt,
  een mens zou beginnen te denken dat dat buskotje er speciaal voor ons staat
  Noenke Plop

  04-08-2010 om 16:21 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  31-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 31 juli 2010: Andenne

  Verslag zaterdag 31 juli 2010: Andenne

  Dit weekend was ik aan zee, en moest ik, spijtig genoeg, deze rit aan mij voorbij laten gaan. Het fietsen zelf heb ik vervangen door een uur met zo’n mastodont van een go-cart te rijden. Pffff ... lang leve m’n carbonnen fiets ! Niet alleen het fietsen heb ik gemist maar vooral onze vriendschap, de leuke babbel, de rijsttaart en zelfs het samen afzien ! Maar volgende week ben ik er terug bij !

  Dat ook jullie de blog hoog in het vaandel dragen doet me een enorm deugd want in m’n mailbox vond ik zojuist én een verslag én foto’s. Bedankt Jean-Pierre en Flor voor de geleverde prestaties !

  Ziehier wat ik in m’n mailbox vond:

  Hallo tante Kwebbel,

  Zonder Vanessa aan de start is het toch maar stil. We stonden met elf aan de start. Er werd nog even gewacht op Peter, maar uiteindelijk werd het startschot gegeven door Leon.

  De rit ging langs Guigoven, Orey, Waremme, Remicourt en Oteppe,waar Marcel plat viel. Er
  werd besloten om in de kantine aan de forellenvijver iets te drinken. Dan ging onze rit verder naar Andenne, onderweg hadden we een paar stevige beklimmingen maar  boven werd er altijd mooi gewacht.

  In Andenne aangekomen leverde onze vaste leverancier Ivan weer drie lekkere rijsttaarten. Tijdens het eten vertelde onze Marcel weer een grote wijsheid: hij zei “oude wijven kun je overal krijgen”,de hele groep plat van het lachen.

  Na de koffie en de choco werd de terugweg aangevat. We reden via Villers-le Bouillet
  en we kregen weer stevige hellingen voor de wielen, maar ook hier werd boven altijd gewacht.
   

  Op ongeveer 70km van het einde haalde Remi ineens een verdacht zwart flesje* uit z'n zak, Leon riep “nog te vroeg Remi”  maar hij dronk het toch uit. Verder ging het langs St-Georges, Orey, Heers, Wellen, en Vliermaal waar er stevig gedemarreerd werd door Marc K, Paul en J-P. De eindsprint werd gewonnen door Remi.

  Marc K heeft de ganse rit kop gedaan en werd geholpen door Valère Ph, Paul en J-P. Valère Ph hield altijd de groep in het oog hield, een top-kapitein ! In het Paenhuys werden we verwend met een banaan en een frangipane wat toch deugd deed ( merci hiervoor ! ).
   

  Het was een mooie rit die bewolkt begon maar zonnig eindigde.  De wegen waren droog en goed berijdbaar en zoals Valère Ph het zegt “ we hebben weer mooie plaat(s)jes gezien “.

  Bijeen gesprokkeld door: Valère B, Ivan, Remi, Valère Ph, Marc K, Marcel, Paul, Leon, Jean-Pierre, Edgard en Flor
    

  Ritgegevens: 160 kms, 29,4 gemiddeld, 1545 hms

  Met sportieve groetjes.
                  Flor”

   

  Noot van de redactie: het zwarte flesje is “ Energizer Plus “ (Performance) dat genomen kan worden in de laatste fase van de training, het geeft energie op korte termijn.
  animator Remi


  maar geloven ze alles wat ie zegt ???


  koprijder Marc K, in de mooie uitrusting van de "mannen van Godske"


  In Oteppe


  pech onderweg ...


  sanitaire stop


  Remi & Leon


  poseren voor het stadhuis van Andenne  31-07-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  27-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 27 juli 2010: Banneux

  Verslag rit dinsdag 27 juli 2010: Banneux

  Een dikke kaars moesten ze branden ( of was ’t uitblazen ? ) voor Remi. Ikzelf kon er vandaag niet bij zijn maar sprokkelde nadien in ’t Paenhuys wat gegevens voor ’t verslag.

  Om 8u30 werd verzameld aan de 3x20, al heel wat frisser dan de voorgaande weken, wat zijn we het snel gewend dat mooie weer !

  Aan de start: Peter ( Ciao Bello !, net terug van Italië ), Florke Vertongen ( welcome back ! ), Marcel ( “pure dynamiet” ), Yvan ( die zeker niet in een zwart gat gevallen is ), klimgeit Valère B, koptrekker Paul, m’n leermeester Leon …. But most of all….. Jos Bollen , eindelijk terug na een lange revalidatie !!! Het mag gezegd worden dat die man een bewonderenswaardig karakter heeft … maar dat moet je ook wel hebben, wil je met deze groep mee willen/kunnen rijden. Jos zou wel maar een gedeelte meerijden want hij moest op tijd thuis zijn voor een BBQ, maar we zijn blij dat ie er bij was !
  In april gingen we ook naar Banneux, maar nu werd de route omgekeerd gereden. Dus op via Visé waar Jos B de groep verliet, over de Richelle en via Blégny. Bij de bakker aan ’t rond punt werd gestopt om de hongerige magen te stillen.

  De kaarsjes werden gebrand maar Marcel kreeg wat prul door z’n luidruchtigheid ( maar goed dat Remi er niet bij was  ). De terugrit werd ingezet … de ene trapte hier al wat meer in de boter als de andere, maar da’s normaal hé … iedereen heeft z’n sterke momenten, en ieder z’n zwakke momenten en deze vallen spijtig genoeg niet voor iedereen samen.

  Ritgegevens: 145 kms, 28,4 gemid, 1560 hms

  In ’t Paenhuys werd bij ne goeie Westmalle, Kriek,Duvel en warme choco wat bijgebabbeld. Ik was was content jullie allemaal gezien te hebben, want volgende week kan ik niet mee ( ik mis het nu al ! ). En net toen ik naar huis wilde gaan kwamen de mannen van Lutselus van hun dagrit terug, dus weer wat bijpraten !

  Een dikke merci aan de fotografen, wat een luxe: vandaag twee fotografen van dienst !

  27-07-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 24 juli 2010: Xhoris

  Verslag rit zaterdag 24 juli 2010

  ’t Weer zag er vanmorgen bedenkelijk uit. Kmi blogde regen ten zuiden van Samber en Maas, maar op de buienradar was geen spatje regen te zien, althans niet de eerste uren. De benen voelde in eerste instantie ook niet erg geweldig aan, misschien had ik iets te veel van mezelf gegeven in de Tocht der Lage Landen van afgelopen woensdag.

  Aan de start stonden we met 10 man, grote afwezige was Flor die het misschien nog niet verteerd had dat hij er vorige week in laatste instantie van af gereden werd en dat er eigenlijk niet op hem gewacht werd, althans niet zoals het hoorde. Bij deze biedt de groep haar excuses aan Flor, we hebben je d’er graag (terug) bij.  De rit van vandaag zou naar Xhoris gaan. We reden de kortste weg naar Engis, over Kortessem, Jesseren, Crisnée, Fexhe-Le-Haut Clocher. Dit alles aan een zeer strak tempo, onder kopwerk van Jean-Pierre en Valère die zoals gewoonlijk regelmatig achterom keek om te kijken of iedereen volgde. En we volgden … al was de babbelgrens op een bepaald moment overschreden. De mannen hadden op een veldweg in Fexhe al de kans gehad om te plassen, voor mij vertaalde dat zich in “ tijd voor een banaan te eten “. Valère zei heel bezorgd dat als ik ook moest, ik dit maar moest zeggen, dan zouden we in Engis wel stoppen. Maar ’t was niet nodig en ’t tempo zat goed strak, dat wilde ik absoluut niet verstoren.

  Vanuit Engis klimmen we uit de Maasvallei via de “ Rue des trente-six tournants “ en overbruggen zo welliefst 300 hoogtemeters. Maar op eigen tempo lukt dat probleemloos, de benen protesteren niet. En dan is ’t bergaf tot in Esneux … wat een gevoel ! We kregen door de bomen in de hoogte het prachtige Kasteel van Fy ( villa van Parys ) te zien. Valère B was zich al meteen aan ’t afvragen of je tot aan het kasteel kon klimmen, ook een ritje waard. Meer info over het Kasteel: http://www.belgiumview.com/belgiumview/tl1/view0000859.php4

  Omdat er in keerpunt Xhoris niet veel taart te rapen valt, stoppen we op verzoek van Leon in Comblain-au-Pont. We nuttigen onze koffie naast de bakker, kan het gemakkelijker ? Bovendien kon de rijsttaart niet verser zijn … ze was zelfs nog warm !


  En maar goed dat we de nodige suikers weer binnen hadden ! Een volgende klim lag op ons te wachten… Vanuit Comblain-la-tour  naar Xhoris. We bevinden ons op de route Buissoniere, ook wel gekend als de kreupelhoutroute. In vakantieoord Relaxhoris laten we een groepsfoto maken en zetten we de weg naar huis in.
  Na een klim komt gelukkig ook een afdaling, dit keer tot in Aywaille. Druk was het daar anders genoeg, terrassen overvol. En dan ? Weer een klim tot in Florzé, waar netjes gewacht werd tot iedereen boven was. En dan volgt er een mooie afdaling tot aan Chaudfontaine. Net aan de voet van de afdaling horen we Leon’s band springen, “ je moet geluk hebben zegt ie “. Uiteindelijk bleek er een scheur in de buitenband te zitten, een lapje wordt gestoken. We staan net aan een tankstation zodat de bidons gevuld kunnen worden . Remi houdt een sanitaire stop, in een bijna doorzichtig wc-kotje. Maar ’t kan maar deugd doen hé.


  We klimmen naar Romsée, zoals we ook al wel eens gedaan hebben tijdens een ritje Banneux. En dan is ’t bergaf tot thuis, alhoewel je dat met een korrel zout moet nemen. Herstal, Juprelle, Tongeren brengen ons dichter bij de stal. In Romershoven roept Remi: ketting stijf ! Valère Ph, de hele rit al op kop, stuurt Remi de kop op maar die beseft heel snel dat wind tegen de ketting niet stijf gehouden kan worden en verdwijnt braafjes terug achter Valère.   We horen hem nog iets mompelen van “ amaai, en die mannen rijden de hele rit op kop “.

  En voor we ’t weten strandden we in ’t Paenhys waar Jan ons opwachtte met bananen en cake. Merci Jan !

  ’t Was weer een mooie en plezante rit, onverwacht waren de benen super vandaag. Wel was ’t jammer dat Flor er niet bij was, we hopen dat ie snel terug mee gaat !

  Ritgegevens: 166 kms, 28,5 gemidd, 1694 hms

  Aanwezigen: Valère Ph, Jean-Pierre, Paul, Valère B, Remi, Leon, Marcel, Yvan, Willy, Vanessa

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/41602490

  25-07-2010 om 16:08 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 17 juli 2010: Route des Chateaux

  Verslag rit zaterdag 17 juli 2010: Route des Chateaux

  We hadden gisteren wel wat gevierd maar toch stonden we met 10 man aan de start.  Vandaag stond de burgenroute op het programma, maar daarvoor moesten we eerst naar Sippenaken rijden. We reden over Eigenbilzen, Hees, Vroenhoven. Daar reden we over de verplaatste brug richting kanaal, waar het toch wat frisser aanvoelde dan vorige week.  In Lixhe verlieten we het kanaal en fietsten we over  Eijsden en Mesch de Voerstreek in. De eerste helling kondigde zich aan: de Plank. Boven werd netjes op me gewacht, m’n compagnons hadden daar ook m’n vader gesignaleerd maar die verkoos liever alleen te rijden, op eigen tempo.

  Na de volgende helling, tussen Teuven en Beusdael, stootten we op het Draadmonument dat de Voerense en Limburgse slachtoffers van de draadoorlog herdenkt.

  Na 63 km bereiken we het eerste kasteel, dat van Beusdael . Dit indrukwekkende kasteel dateert uit de veertiende eeuw. Meer info ? zie: http://www.trois-frontieres.be/N/chat_beusdael.php

  We klimmen verder richting Gemmenich, waar Leon onderweg lekke band krijgt. Remi en ik nemen wat voorsprong in het klimwerk. We komen onderweg zingende padvinders tegen en genieten van de prachtige vergezichten.

  En dan komen we aan in Kelmis, la Calamine. Leon en Yvan gaan taart halen, die getrakteerd wordt door Yvan vanwege z’n brugpensioen, merci Yvan. Marcel kan dankzij z’n Kurings perfect communiceren met de plaatselijke klanten, die vandaag blijkbaar allemaal met hun hond op café gingen.  Na onze rust klimmen we verder tot in Raeren waar we ons hoogste punt op 340 meter bereikten.

  Door de westenwind, hadden we de wind op kop en opzij, wat de rit niet gemakkelijk maakte. Korte venijnige klimmetjes die toch in de benen bleven hangen …. Hier en daar werd ik een beetje bijgeduwd, waarvoor dank.

  Toch hadden nog maar één kasteel gezien. Na 103 km zagen we ons tweede kasteel, eindelijk ! Het 13e eeuws kasteel van Lontzen prijkte boven de bomen uit. Meer info vind je op http://www.trois-frontieres.be/N/chat_lontzen.php  In Hombourg kozen we ervoor om de weg naar huis via een stop in Aubel in te zetten. En voor mij was die rust welkom. Na een paar cola’s, energierepen en een banaan kon ik er weer even tegen. We reden over Mortroux, Dalhem en beklommen de Richelle. In de afdaling van de Richelle zaten  mensen aan de kant van de weg in klapstoelen, wachtend op een koers.

  Oupey, Heurle le Romain, Bassenge … het einde nadert … maar goed. Dan die ellendige klim in Valmeer … Plots verschijnt Remi aan de kop, naast Paul, Valère schuift naast me op de tweede plaats. De ketting wordt strak gehouden: Herderen, Grote Spouwen, Kleine Spouwen, en dan (neen niet Kotshoven Remi maar) Martenslinde. Een hele rits dames op de vespa staan klaar om een groepsfoto te trekken, net op ’t wegje waar we in moesten … maar ze hadden er duidelijk pret in !

  Hier is Remi op gekend terrein, 't is z’n weg terug van ’t werk .. hij is niet meer te houden. Zonder we het beseffen wordt Flor er van af gereden, we laten hem bijkomen maar z’n cartouchen zijn op. Misschien had Leon hem toch maar beter een “chocolat chaud” moeten laten drinken ipv fruitsap.

  En wie zat er op ons te wachten in ’t Paenhuys ? Jawel, Jos Put die uiteindelijk op eigen tempo ook de route des chateaux gedaan had, met één stop minder, en één kortere stop waardoor ie ocharme al aan z’n vierde Hoegaarden Rosé zat toen wij arriveerden.

  ’t Was vandaag een mooie rit, prachtige landschappen heb ik gezien maar dit maal was het niet de warmte maar zeker de straffe wind die de rit nog wat zwaarder maakte.

  Een dankjewel aan de kopmannen: Valère, Paul, Jean-Pierre en voor ’t eerst ook Remi. Merci voor de duwtjes in m’n rug waar dit nodig was, maar bovenal: bedankt voor ’t gezelschap ! Aan Jan van ’t Paenhuys: merci voor de bananen ( dan hadden we nog eens reden om de aap uit te hangen ! )

  Ritgegevens: 174 kms, 1691 hms, mijn gemiddelde ( het laagste van iedereen ) was 28,5

  Reden mee: Valère Ph, Valère B, Leon, Marcel, Paul, Jean-Pierre, Remi, Yvan, Flor, Vanessa

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/40715668  18-07-2010 om 09:33 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  17-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yvan met pensioen

  Yvan met brugpensioen


  De voorbereidingen

   

  Enkele weken geleden ving ik tijdens één van onze fietstochten op dat Yvan binnenkort ’s dinsdags wel mee kon fietsen want hij zou met brugpensioen gaan. Dit konden we niet onopgemerkt voorbij laten gaan, ik deed een oproep met de vraag wie wist wanneer hij z’n laatste dag zou maken en wie ideeën had om er een onvergetelijke dag van te maken.

   

  Jos Bollen sprong snel op de kar en bood direct z’n hulp aan, waarvoor dank. Het idee om Yvan van ’t werk af te halen met de fiets leek zo vanzelfsprekend. Maar ’t mocht natuurlijk niet zomaar met de fiets zijn …. De minifiets van Jos zou nog eens van stal gehaald worden. En ’t is net op zulke fietsen dat Yvan het niet zo begrepen heeft, maar voor één keer zal ie wel een uitzondering maken zeker ?

   

  Tja, afhalen met de fiets. En dan ? Allen naar huis ? Niks van, gezellig blijven hangen … dat zagen we meer zitten. Dus werd beslist er een kleine receptie van te maken. Het geheel moest ingekleed worden, we wilden Yvan letterlijk in de bloemetjes zetten. Dus moesten er bloemen gemaakt worden. In ’t Paenhuys spraken we af om met z’n allen bloemen te maken. De vrouwen hielpen gelukkig ook mee … Zelfs de mannen die op driedaagse geweest waren hebben, nog in koerstenue gekleed, meegeholpen. Er werd natuurlijk nog wat nagekaart met een goei pint.

   

  Ikzelf wilde Yvan nog een blijvend aandenken schenken in de vorm van een gedicht. Om wat meer informatie te bekomen, sprak ik af met Godelieve, de vrouw van Yvan. Het werd een gezellige namiddag, en het belangrijkste: ik kreeg stof genoeg om m’n gedicht te spijzen.

   

  Donderdag 15 juli: paniek ! Yvan wilde om 12u00 stoppen met werken ipv om 15u30 … Maar Tine, Liesbeth en Godelieve hebben hem toch kunnen overhalen te blijven tot 15u30.

   
  Yvan ’s laatste dag

   

  Om 13u00 spraken we af bij Yvan z’n thuis. De camionette van Jos werd leeggehaald en dankzij de deskundige aanwijzingen van Edgard stond de partytent in een mum van tijd recht. De bloemen en foto’s werden opgehangen, tafels en stoelen werden aangerukt, het zag er mooi uit.

   

  Om 14u45 vertrokken we met de fiets naar Jos. Daar werd de“Colnago “ mini-fiets opgepikt, Leon bracht hem naar Polyvision, het bedrijf waar Yvan werkt.

   

  En dan maar wachten … en wachten .. Maar om 15u45 kwam ie toch afwandeld… Godelieve en de dochters namen z’n boekentas over. Groot was z’n verbazing met wat voor ’n fiets hij naar huis zou moeten rijden. Meteen begon ie te sleutelen: de zadel werd op z’n hoogste gezet zodat ie niet met z’n knieën tegen het stuur zou komen.

   

  Keuvelend reden we naar z’n thuis waar intussen nog wat feestvierders verzameld hadden. Godelieve had hapjes voorzien, en drank was er in overvloed. Ik las het gedicht voor waarvan ie toch wel even stil werd. Als herinnering kreeg ie het gedicht mooi ingekaderd als cadeau, ik ben er zeker van dat dit een speciaal plaatsje zal krijgen.

   

  Yvan, nogmaals van harte gefeliciteerd !


  Yvan is met brugpensioen

  Ocharme, en hij heeft de poen zo vandoen

  In de plaats krijgt hij een zee van tijd

  Waarin hij hopelijk vele kilometers rijdt

  Want zijn geliefkoosde tijdverdrijf is fietsen  

  Yvan is geen mens om te “nietsen”

   

  Wij fietsvrienden vinden deze dag voor jou heel speciaal

  En daarom staan we hier ook allemaal

  In een gedicht

  Wordt nu toegelicht

  Wat we allemaal van je weten

  Maar geloof ons … ’t was zwoegen en zweten

  Maar… we hebben hulp gekregen van je dochters lief

  En van je vrouwtje Godelieve

   

  In je jeugd ging je voetballen:

  Lekker tegen de bal knallen

  Eerst in Alken, je geboorteplek

  Nadien in Gellik en Waltwilder na je vertrek

  Bevordering was je hoogste niveau

  Daartegen hadden de Veteranen van Rozendaal maar een pover tempo

   

  Na het voetballen koos je voor lopen

  Maar na wat knie-blessures kwam je naar huis gekropen

  Wist je dat Yvan zelfs ooit deelnam

  Aan de marathon van Rotterdam ?

   

  Dan maar fietsen, dat was minder zwaar

  Dat dacht je toen…maar wat gebeurde was onvoorspelbaar

  15 jaar geleden strandde je bij Vet Te Veel

  Daar reed iedereen netjes z’n deel

  Maar toen Valère er de brui aan gaf

  Belandde jij aan kop, en was je na iedere rit bekaf

  Maar je hield vol en werd alleen maar sterk

  Vandaar dat je altijd spreekt van “ het grote werk”

   

  Eén van die grote werken is de beklimming van de Mont Ventoux

  En daar ga je naar samen met Valère en de vrouwen in september naar toe

  Zo’n dingen doen is puur genieten

  Als de krampen ten minste niet in je kuiten schieten

  Maar ’t fietsen liep niet altijd van een leien dak

  Denk maar aan hoe je je sleutelbeen brak

  En enkele jaren geleden kwam je in Herstappe lelijk ten val

  Een gesplinsterde schouder en pijn overal

   

  Als geen ander weet jij de beste bakkers te vinden

  Zodat we met z’n allen massa’s rijsttaarten kunnen verslinden

  Overtijd ging je alleen met Paul naar Aubel

  Allebei een halve vlaai, zo ging het wel !

  Je bent ook een kei in het wijzen van de weg

  En heel belangrijk… een helpende hand in geval van pech

   

  In ’t Paenhuys zitten we na onze ritten

  En drinken we wat Westmalles tegen het verhitten

  Er wordt dan gelachen en gepraat

  En voor we ’t weten wordt het dan snel laat

  Tijd om weer op te stappen,

  Op de fiets te springen en naar moeder de vrouw te trappen

   

  Maar buiten het fietsen kan jij ook genieten

  Van een vidée in de Zjat, al dan niet met frieten

  Of wat dacht je van een Rochefort, een Kasteelbier of een Chimay blauw ?

  Gewoon bier smaakt je wat flauw

   

  Maar jij hebt ook je ruige kant

  Zo heb je een concertje van U2 gepland

  Of op muziek van de Stones luchtgitaar spelen….

  Dat boekhouders saaie mensen zijn, zijn alleen maar vooroordelen

   

  En zoals van een nieuwe man wordt verwacht

  Weet je dat je vrouwtje glimlacht

  Als haar helpt in het huishouden

  Da’s wat andere koek dan balansen en belastingsfraude

   

  En plots valt er ineens zoveel over je te schrijven

  Maar we gaan nu ook weer niet overdrijven

  We zijn hier samen komen sieren

  In de hoop nog verder te kunnen vieren

   

  Een dikke proficiat vanwege

  Je fietsvrienden

  17-07-2010 om 19:17 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit woensdag 14 juli 2010: Huy

  Deze week was er geen rit op dinsdag maar op woensdag, Leon moest gisteren oppassen op z’n kleinzoon.  Ik vroeg Jean-Pierre een verslagje te maken en wat foto’s te trekken om de blog op te fleuren, waarvoor dank.

  " Met zeven man vertrokken we voor de rit naar Hannut. Voor ’t eerst zag ik Marc T, die er net een nachtshift had opzitten en dan nog eens van Stevoort was afgekomen. Buiten een “klein klopke” tijdens het oprijden ondervond hij geen hinder van zo’n nachtje door doen … gene gewone dus !

  Ook nieuw aan de start was Erik, nieuw voor de groep maar voor mij al ruim 30 jaar een collega op de Ford. Het was hem heel goed meegevallen, hij bood zich zelfs spontaan aan om kopwerk te verrichten tijdens de terugrit.

  Via Kortessem, Borgloon en Waremme ging de rit naar Huy ipv naarHhannut, wegkapitein Leon had een afslag gemist. De taart die hij ons in Huy serveerde was lekker genoeg om daar niet over te zeuren.  Wel een grappig voorval: toen nieuweling Erik z’n helm en bril af deed werd ie plots herkend door Leon en Paul … de kleren maken de man ?!

  Op de terugweg over Amay, en een klim naar Stockay ging het met de wind vol in de rug via een rits mooie dorpjes die Edgard op z’n ‘harde schijf ‘ heeft staan naar den Alver.

  Aan de Alver werden volop plannen gesmeed voor de volgende weken. Marcel wil de Sean Kelly wel meerijden maar vraagt zich af of z’n auto wel tot boven op de Baraque de Fraiture geraakt ! In noodgeval moet ie z’n fiets maar uit de auto halen en naar boven fietsen.

  Gereden door Marcel, Paul, Leon, Edgard, Jean-Pierre, Erik, Marc T

  Een leuk ritje van 114 km met een gemiddelde van 28,9"  Link naar de rit, gegevens van Marc T (merciekes ! ):
  http://connect.garmin.com/activity/40433566

  Voor degenen die voorstelden bij mij  te komen ontbijten …. Hier het recept uit het Wielerkookboek ( echt een aanrader !):

  Wafel van melkbrood met banaan en hazelnoot/chocopasta

  Voor 4 personen: 16 sneetjes toastbrood, 4 bananen, 8 eetlepels chocopasta, magere melk

  -          Smeer de chocopasta op de sneetjes brood

  -          Snij de banaan in schijfjes en beleg er de sneetjes brood mee

  -          Smeer de boterhammen in  met melk en plaats in een heet wafelijzer ( zeker 4 minuten )

  Voedingswaarde pp: 566 kcal, 103 g Koolhydraten, 14 g Eiwitten, 11 g Vet

  Smakelijk !

  14-07-2010 om 23:04 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  11-07-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 10 juli: Eupen

  Verslag zaterdag 10 juli 2010: Eupen

  Alhoewel de weermannen adviseerden om vandaag geen zware inspanningen te verrichten stonden we toch weer met 12 man aan de 3x20. Vandaag zouden we naar Eupen rijden: amper vier weken geleden was dit nog een bibberrit met meer dan 50 km regen. Vandaag was er geen wolkje te bespeuren en was de vertrektemperatuur 23°.

  De rit ging andersom gereden worden dus met de beklimming van de Gilippe en de Baraque Michel. Er werd beloofd voldoende te stoppen om bij te tanken.

  We reden op over Hoeselt en Rijkhoven, waar we al deelnemers aan de Alden Biezen Classic tegen kwamen. ’t Is te hopen dat de organisatie voldoende drank hebben laten aanrukken. We passeren Herderen, Val Meer en Bassenge waarna we de Houtain beklimmen als opwarmertje. Tot nu toe valt de hitte nog wel mee. Toch is het een warme verademing als we de schaduwrijke Richelle aandoen. Dalhem, Mortroux en Saint-Jean Sart  en de abdij van Val Dieu worden gepasseerd vooraleer we rond 9u30 stoppen in Aubel.

  Geen enkele café open , maar we zijn vindingrijk: kopen onze drank in een krantenwinkel en zetten ons op het terras van de nabijgelegen cremerie. Boterhammen en bananen worden naar binnen gewerkt, de bidons worden bijgevuld. We kunnen er weer even tegen aan.  Stiekem begint de temperatuur te klimmen, drinken is en blijft de boodschap. Ikzelf had een beetje zout in m’n bidons gedaan om daar toch geen tekort aan te krijgen. Ook zouden de Magnesiumtabletten me moeten sparen van krampen.

  We steken het riviertje Berwinne ( Berwijn ) over en klimmen richting Clermont en dalen naar Limbourg.
  Het grote werk nadert… maar Leon roept plots “ rechtdoor “, Remi volgt hem en wij blijven verweesd achter. Dit was niet afgesproken, ik neem het heft in handen en sla rechtsaf, Valerè B volgt me, en nadien de anderen ook. Wij zouden we de Gileppe en de Baraque Michel opgaan, “wel op m’n eigen tempo” roepte ik ze nog na… Willy stond me bij tijdens de prachtige beklimming van de Gileppe. We bevinden ons in de bosrijke Hoge Venen, maar kunnen op geen enkel moment genieten van een beetje schaduw. De zon, staat pal boven ons en maakt van dit “ grote werk “ een nog groter werk, maar de leeuw blaast me moed in.
  Boven aan de Gileppe staan de anderen te wachten. Een deel van hen is drank kopen, maar Willy, Valère B, Valère Ph, Jean-Pierre en ik rijden door de Baraque Michel op, ik heb nog één volle bidon, dat moest lukken. Jean-Pierre trekt lustig wat foto’s terwijl ik zorg dat m’n cadans tussen trappen en ademen niet verstoord wordt. De anderen zijn, zoals  gewoonlijk weer veel sterker, maar Valère B blijft bij me. Gefascineerd luister ik naar de verhalen die hij heeft te vertellen van de driedaagse waarvan hij net terug is. En op die driedaagse werd ook deze helling aangedaan … chapeau mannen … denk ik bij mezelf. Na 12 kilometer peddelen stegen we van 231 naar wel liefst 579 meter. En dan volgt de beloning: een afdaling van 11 km, eindelijk wat afkoeling !!!  In Eupen zitten Remi en Leon al op ons te wachten, we schuiven aan en laten ons de taart en cola ( dit maal geen koffie ) smaken. Alleen Flor houdt voet bij stuk en bestelt zich een warme choco. We vragen ons wel af of dat gezond is met zo’n weer.  Loei-heet is het, ik lees 33° af, gelukkig zit het zwaarste er op. Over Baelen en Welkenraedt passeren we het Amerikaans kerkhof in Henri-Chapelle. Snel is Limburg in zicht: we tanken bij aan een tankstation in ’s Gravensvoeren. De hitte is onmenselijk … intussen al 41° . Ik proef het zout op m’n lippen en voel het zweet van me afstromen. Eén bidon zit vol water en daarmee zal ik me af en toe verfrissen, alhoewel … het water is warm, frisdrank proeft naar appelthee. Eten blijkt moeilijk te gaan, m’n lichaam protesteert bij iedere hap die ik neem … maar toch prop ik een banaan naar binnen.
   
  De enige die “fris” zit is Remi, die heeft nog de moed om bij iedere auto die uitgedost is met Nederlandse vlagjes “ Eviva Espana “ te zingen. Hij ziet duidelijk liever de Spanjaarden wereldkampioen worden. Remi rijdt op zonne-energie !

  Oververhit rijden we verder, langs ’t kanaal. Ik hoop dat ellendig bergske in Vroenhoven nog omhoog te kunnen. Dat lukt me nog net, Flor moet afstappen wegens krampen. Een deel van ons blijft bij hem, anderen zoeken, over de brug, de schaduw op. Intussen draait Yvan, die zelf last heeft van opkomende krampen,  m’n bidonhouder vast. Het einde nadert … en maar goed ook.

  In Eigenbilzen houden we nogmaals halt om bij te tanken en even op adem te komen. Op de industrieweg perst Remi Zonne-energie er nog een sprintje uit, maar wordt toch nog geklopt door Jean-Pierre. In ’t Paenhuys worden we opgewacht door Sabine. Tof dat we nog eens hebben kunnen bijpraten !

  Buiten het kleine misverstand over het al dan niet beklimmen van de Gileppe was het weer een plezante rit, het had iets minder warm mogen zijn, maar als ’t regent of vriest klagen we ook hé. Een speciale dank aan de koprijders van dienst, aan Valère Ph voor het samenhouden van de groep, aan Willy en Valère B voor de morele steun tijdens het klimmen, aan Leon voor het duwtje in de rug toen m’n cartouches op waren. Ook een dankjewel aan Jean-Pierre voor het maken van de actiefoto’s.

  Eigenlijk was het onverantwoord om in zo’n hitte zware inspanningen te leveren …. De weermannen hadden gelijk.

  Ritgegevens: 174 kms, 1662 hms, mijn gemiddelde snelheid: 26,5

  Deelnemers: Valère Ph, Flor, Paul, Marcel, Leon, Yvan, Remi, Willy, Valère B, Jean-Pierre, Edgard, Vanessa

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/39880729

   

  11-07-2010 om 19:53 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 18/06-24/06 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 05/12-11/12 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!