Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  19-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 19 juni 2010: Esneux

  Verslag rit zaterdag 19 juni 2010: Esneux

  Vanmorgen voelde ik me niet echt in fietsstemming, zware benen, beetje keelpijn. Bovendien zag het weer er niet zo denderend uit, en eerlijk gezegd had ik er geen behoefte aan om weer eens 50 kms in de regen te hangen, niet zozeer voor de regen maar wel voor de afdalingen die dan zo gevaarlijk worden. Ik sms-te wat collega fietsers en liet verstek gaan. Van Willy kreeg ik al direct een sms terug dat het in Houthalen al aan ’t regenen was. Wel van de partij waren Valère P, Marc K, Flor, Paul, Leon, Ivan, Remi en Marcel.

  Van Flor kreeg ik volgende gegevens ivm de rit door. Merci Flor !

  Kopmannen van dienst waren Paul en Marc K, duidelijk in conditie want hij was vandaag weer niet te houden . Het parcours ging op over Tongeren, waar ze al een regenbui mochten trotseren . Esneux werd bereikt na Engis en Neuprée doorgereden te hebben, een pittig parcours met de nodige hellingen. Zoals gewoonlijk ging Ivan de taart halen en werd de regenbui snel vergeten. De “droge” terugweg ging over Nadrin, Amay, Donceel, Remicourt, Oreye en Kortessem. Op de hellingen werd boven netjes gewacht, maar Remi kreeg onverwacht een energieboost na een slok van ’t drankje van Valère …. Redbull geeft je vleugels ? Of zou het één of ander verjongingsdrankje geweest zijn ? Zou best kunnen want ’s avonds werd Remi in de botsauto’s gespot.

  Na de rit belde Paul me om te laten weten dat ze in ’t Paenhuys gestrand waren. ’t Werd nog een gezellige boel. Tussen pot en pint werden herinneringen opgehaald. Marcel was weer in z’n sas …. Vooral na enkele Westmalles begon ie goed op dreef te geraken. Vooral “den hond die in augustus gaat verhuizen”  … en z’n vrouw “ 48 kg maar dynamiet “ waren ’t gespreksonderwerp.  Met handen en voeten wordt dan alles uit de doeken gedaan .. maar die handen duwden eerst z’n glas om, en een tweede keer overleefde het glas de val niet. “ Ach, da’s niet zo erg .. want van ’t drinken krijgen ze die glazen van den brouwer toch niet versleten “ was z’n repliek. Maar onderweg waren ze ook al zo uitbundig geweest. In ’t café in Esneux maande Leon Remi aan tot kalmte “ want die Walen denken dat we ambras hebben “. Allemaal even enthousiast…. Is er iets mooiers ?  

  Ritgegevens: 134 kms, 28,2 gem

  Hopend op deftig weer werd afgesproken om volgende week naar Durbuy te gaan.

  We wensen Willy een tof verblijf aan zee, en Sabine een mooie fietsvakantie !

  19-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 15 juni 2010: Roermond

  Verslag dinsdag 15 juni 2010: Roermond

  Naar gewoonte keek ik ’s morgens naar buienradar: geen wolkje te bespeuren dus het regenjasje kon thuis blijven. Om 9u verzamelden we aan Lutselusplein, negen andere liefhebbers waren van de partij. Toen Jos z’n hartslagmeter piepte wegens te lage hartslag, werd het startsein gegeven om naar Roermond te rijden.

  Met een Noordoostenwind van wel liefst 18 km/uur tegen rijden we via Wiemesmeer, Niel-bij-As en het Dilserbos richting Maaseik. In Elen passeren we de windmolen die nog het ouders huis van Bère de Coiffeur geweest is. Intussen is de molen mooi gerestaureerd en heet hij nu “ De Hoop “, wie er meer over wil te weten komen moet maar eens een kijkje nemen op www.dehoop.be .

  In Maaseik rijden we pal door het stadscentrum waar een vreemd standbeeld ons begroet. Kasseien zijn niet m’n ding maar als je mooie oude gebouwen wilt zien, moet je er die nu eenmaal bijnemen. In Aldeneik rijden we langs  eetcafé “die sjievendorpel”, de gerestaureerde vierkantshoeve  Leeuwerikhof, daterend uit 1804. En dan gaat de rit een stukje langs de statige Maas op, waar we de runderen aan de overkant zien grazen. Op naar het witte stadje Thorn, weer prachtige plaatjes te zien, maar ook weer bonkige kasseien … al snel word ik ingehaald door m’n medefietsers die verderop blijven wachten.

  Intussen bevinden we ons op Nederlandse bodem … en dat uit zich vooral in het oranje op straat. De WK-gekte is na de overwinning op Denemarken alleen maar aangewakkerd. Onder de oranje vlagjes door rijden we van het ene dorp naar het andere. Dorpen waar ik nooit eerder van gehoord heb: Heel, Beegden , Horn, Buggenum. Fietsen is altijd een beetje je grenzen verleggen: Leon heeft zijn grens vandaag zeer zeker verlegd: voor de eerste keer heeft ie het gedurfd om de Maas over te steken met een veerpont ! Da’s ook progressie maken hé Leon .

  In Beesel houden we halt aan Herberg de Bongerd. Hongerig wordt er op de menukaart gekeken … maar de gerechten die er op staan vergen toch even een vertaling. “Kruimeltaart” blijkt “ Knubbelkesvlaai te zijn “, “ Tosti” moest besteld worden als je een “ Croque “ wilde eten. En “ broodje speld “ is zeker geen “broodje met spelden” Willy.

  De terugweg zou via het Nederlandse knooppuntennetwerk gaan. Maar wij inwoners van het Limburgs Fietsparadijs zijn beter gewoon. Onze mooie duidelijk aangegeven blauwe bordjes werden vervangen door kleine wit-groene plaatjes die nauwelijks zichtbaar waren. Een fietser die een stevig tempo heeft, rijdt sowieso een deel van die plaatjes voorbij, en zeker als ze hoekje om opgehangen zijn. Maar we hebben volhard in de boosheid en vinden de weg naar België terug via Asselt, Asenray, St Odiliënberg, Montfort, Echt en Stein. Alles aan een razend tempo, want die strakke wind die we tegen hadden in het opgaan hadden nu wel in ons voordeel.

  In Kotem stoppen we in de Ponderosa, waar de vriendelijke cafébazin iedere fietser trakteert op een stukje cake. De bidons worden weer bijgevuld, en we zetten onze weg verder huiswaarts. Bij  Sappi in Lanaken zijn de poorten open en rijden we dus door. Maar we worden tegen gehouden door een grijparm van een kraan . We rijden dan maar achter de kraan door, zigzaggend tussen het boomschors door. En na Gellik en Munsterbilzen komen we terug in Diepenbeek aan.

  Een woordje dank aan Fernand voor de mooie rit . Ook bedankt aan de anderen voor ’t plezante gezelschap.

  Ritgegevens: 180 kms, 615 hms, 28 km/u

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/36980156

  Aanwezigen: Jos P, Valère B, Marcel, Leon, Fernand, Willy T, Jean, Bère G, Edgard, Vanessa

  15-06-2010 om 20:36 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  12-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 12 juni 2010: Eupen

  Verslag rit zaterdag 12 juni 2010: Eupen

  Alle weermannen voorspelden overwegend droog weer. Alleen Sabine voorspelde regen. Buienradar gaf inderdaad in het zuidoosten regen aan, dus nam ik m’n regenjasje toch maar mee.

  Acht anderen verzamelden om 7u30 aan de 3x20. Verrassend genoeg stond Noenke Flor er ook al weer. Amaai Flor, dat doen je er weinig na hoor, maar voor ons is dit een bewijs dat je graag in ons gezelschap vertoefd, en daar zijn we blij mee want we hebben je d’er ook heel graag bij !

  Er werd afgesproken dat de rit naar Eupen via Aubel zou gaan. Daar zouden we eventueel stoppen indien nodig. Over Mopertingen en Vroenhoven bereikten we het Albertkanaal. Ik zal het beeld blijven koesteren van de reiger die verschrikt door onze kleurenpracht opvloog en,weliswaar op een voor hem veilige afstand, ons een aantal kilometers de weg wees.

  In Lixhe laten we Flor z’n werk achter ons en arriveren we zo in het mooiste stukje van Limburg, de Voerstreek. Moelingen, ’s Gravensvoeren , St Maartens Voeren en Veurs brengen ons naar een klim in het rode bos. Een prachtig stukje natuur, dat je zelfs doet vergeten dat je aan ’t afzien bent, puur genieten was het, als je tenminste de tijd nam om rond je te kijken.

  Ter hoogte van Aubel begon het te druppen. Omdat we toch eerder gezegd hadden misschien in Aubel te stoppen zochten we een café om iets te drinken, tot de ergste regen voorbijgewaaid was. Maar de cafés waren nog niet open om 9u30, ofwel zat de kermis die er stond er voor iets tussen. We zetten, tussen de botsauto’s en de kermismolentjes, ons parcours verder naar Eupen. Intussen was ’t regenen gestopt en arriveerden we, na Henri-Chappelle en Baelen het Duitse grondgebied.

  Bij de bakker werden de fietsen in het steegje geparkeerd. De rijsttaart, koffie’s en cola’s werden gretig naar binnen gewerkt. Tijd voor het zwaardere werk: de Baraque Michel ( Nord ) zou overwonnen worden. Paul, Flor en Edgard hadden we na enkele honderden meters al niet meer in ons vizier. Wij peddelden gedoseerd verder. Ik zocht een cadans tussen tred en ademhaling, en ’t ging me eigenlijk goed af, op m’n eigen tempo weliswaar. ’t Was een lange klim, de hoogtemeters op m’n garmin vermeerderden zienderogen, maar hij was best doenbaar doordat er tussenin voldoende ruimte was om te recupereren. Bovendien bleef ons groepje samen en was er zelfs nog adem genoeg om een babbeltje te slaan.

  De klim werd beloond met een prachtige afdaling: de côte du Barrage de la Gileppe. Op ons allergrootste plateau werden er supersnelheden gehaald … en toen begon het te regen. Alle afdalingen die zouden volgen moesten voorzichtig genomen worden, zigzaggend tussen de riooldeksels door. Heel gevaarlijk werd het in Clermont, waar we bonkige kasseien moesten overwinnen. Regen en kasseien, regen en bergaf ….. stiekem hoopte ik op bergop, wat me minder rillingen bezorgde. Over rillingen gesproken …. Alleen Valère B en ik hadden een regenjasje bij… de anderen kregen het heel koud. Kledij die we uitgetrokken hadden zoals armstukken werden terug aangedaan. En als je ’t zo koud hebt ben je blij de kortste weg naar huis te nemen … Eindelijk … in Visé stopte het met regenen. Maar op de brug over de Maas verloor Valère B z’n evenwicht, gelukkig kwam ie bijna tot stilstand door de bergop en viel ie zonder al te veel snelheid te hebben, de schade bleef beperkt tot enkele schaafwonden.

  Langs ’t kanaal werd er langs de gekende weg teruggereden, aan een stevig tempo, alleen al maar om het warm te krijgen. In ’t Paenhuys aangekomen merkten we zelfs dat Leon z’n lippen blauw van de kou waren. Een paar tassen koffie, knuffels en hartverwarmde woorden jegens elkaar maakten veel goed. Maar de dag werd nog beter …. Omer kwam afgezakt naar ’t Paenhuys… ’t deed ons deugd hem nog eens te zien. Ik moet wel zeggen dat ie nogal armspieren gekweekt heeft door het verplichte krukkenwerk !!!

  Rest me nog een dankwoordje te richten Paul, die de ganse rit op kop gereden heeft, netjes bijgestaan door de anderen. Ook een merci voor Leon die bij me bleef op die lastige pavés.

  Ook een dikke proficiat aan Peter die goud behaald heeft op “Les Trois Ballons “

  Ritgegevens: 175,5 km, 1457 hms, 27,2 gem

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/36567793

  Aanwezig: Paul, Flor, Edgard, Ivan, Valère B, Marcel, Leon, Remi, Vanessa

  12-06-2010 om 23:17 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  10-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Vogezen van Marc T

  Vandaag zijn Noenke Flor en ik op ziekenbezoek geweest bij Marc. Voor z'n vakantie had ik hem gevraagd een verslagje te maken voor de de blog, maar toen hadden we er nog geen flauw benul van dat ie z'n vakantie in mineur is moeten afsluiten met een valpartij. Marc heeft zich, ondanks de hoofdpijn en nekpijn, toch achter de pc gezet om dit mooie verslag in elkaar te boksen. Bedankt Marc, we hopen dat je snel uit de ziekenboeg geraakt !

  Verslag fietsvakantie Vogezen van Marc T

  Na een maandje werken, keek ik al uit naar mijn weekje fietsen in de Franse vogezen.  ‘ t Is wel niet het steilste gebergte hier in de buurt maar toch goed genoeg om menig literke zweet op te laten.  Samen met 2 fietsmaten (Dietrich en Ronny – die al eens meegeweest is met ons groepje van Diepenbeek naar Eupen) zouden we afzakken naar fietsherberg “la haute fourche” in Corravillers (voor de geïnteresseerden : http://www.lahautefourche.com)

  Om alles een beetje vlot te laten verlopen, werden de fietsen en reiszakken het weekend ervoor al netjes afgeleverd bij mij thuis.  Zodoende zou maandag niet te veel tijd verspeeld worden en konden we sneller richting Frankrijk en konden we de dag zelf ook nog rap een inlooprondje fietsen.

  Maandag 31 mei

  Half acht vertrok de “espace”-bus, geladen met 3 fietsen in de kofferbak en de nodige bagage, om iedereen op te halen.  Eerst richting Kuringen en dan als laatste werd Ronny in Zutendaal opgepikt.  Ronny was nog wakker na zijn nachtje werken en zou onderweg nog wat slaap proberen in te halen.  Via Luik, Aarlen,  Luxemburg, Thionville, Metz, Nancy en Epinal reden we zuidwaarts richting de Vogezen.  Goed voor een 4,5 uurtjes rijden en een dikke 450 km op de teller.   Met  niet het allermooiste weer waren we thuis vertrokken, maar ook het goede weer was nog niet tot in de Vogezen afgezakt.  Het was droog, licht overtrokken maar niet al te warm fietsweer toen we toekwamen.   Onze Nederlandse gastvrouw Hendrika ging ons voor naar de kamer en fietsstallingen en nadien werden alles rap uitgeladen en werden de wielertenue’kes bovengehaald om ons dadelijk klaar te maken voor ons eerste verkenningstochtje.  Het eerste rondje zou er eentje van 74 km worden  met daarin 2 collekes (Ballon de Servance en Col de Chevrères) en een 1780 hoogtemeters.

  Net om 18u kwamen we terug binnen gerold.  Voor ons eerste ritje was het zeker de moeite.  Met ons drieën hadden we al ondervonden dat de Vogezen geen plat gebied was. J

  Dinsdag 1 juni

  Voor onze tweede dag was het weer net hetzelfde als gisteren.  ’s Morgens toch maar de ¾ kniestukken, armstukken en bodywarmer aan.  Voor vandaag stond al dadelijk een zwaar ritje op het programma, nl  164 km en 3350 hoogtemeters.  Via Col de Croix ging het verder richting Col de Menil, Col d’oderen richting Lac de Kruth.  Een beetje verder aan het grote meer begon de klim naar Col de Bramont.  Na de top werd er niet volledig afgedaald tot het volgende dal, maar werd er afgeslagen om verder naar de route de Crètes te rijden.  Boven op deze heuvelrug krijg je een mooi zicht van alle hellingen van de Vogezen.  Licht glooiend gaat het verder op en af op de route de Crètes via de top van de Markstein richting de grand ballon (1400 meter hoogte).  What goes up, must come down hé.  Dus  ging het hier terug een dikke 1000 meter naar beneden.   We waren nog lang niet thuis want er stond nog het één en het ander op het programma:  Col de Hundsruck en Ballon d’alsace.  Om niet telkens dezelfde weg naar huis te moeten nemen werd in Le Thillot gekozen voor de “voie vert”, een vlak fietspad.  Maar dat vlakke stuk zou ons later toch zwaar gaan bevallen.   Want de hoogte naar ons herberg moest daarom op kortere afstand overwonnen worden.  Maw een free steil stukje door de bossen aldaar, nl. La colline.  Om alle reserves terug aan de vullen hadden Hendrika haar kookkunsten weer bovengehaald en werd er weer lekker gegeten.  ’s Avonds met de voetjes tegen de stoof en een tas koffie erbij.  Weer een geslaagde fietsdag.
  Woensdag 2 juni

  Voor vandaag gaven de weersvoorspellingen niet zo goed weer en was de kans op neerslag beduidend hoger dan de voorbije dagen volgens de meteoberichten.  Omdat we gisteren toch al aardig wat kilometers en hoogtemeters hadden bijeengesprokkeld, werd er gezamenlijk beslist om de rit van 115 km vandaag maar te rijden.  Vanuit het herberg werd de andere vertrekrichting eens gekozen en gingen we neerwaarts om de voie vert verder te volgen waar we gisteren waren afgeslagen.  Zodoende hadden we toch alle kanten van de Vogezen eens gezien.  Om niet heel de tijd vlak te moeten rijden werd er  niet altijd in het dal gereden.  Een colleke in de bossen waar ik nog nooit van gehoord had (Col de Chenau) werd dan rap meegepakt.  Daarna kwam een helling (Col de Sapois) die zonder haarspeldbochten rechtdoor omhoog liep vanuit Sapois tot Gerardmer.  Omwille van wegenwerken werden we nog een stukje verder omgeleid en gingen we zelfs nog iets hoger dan de Col de Sapois.  Vanaf Gerardmer staken een groepje Nederlanders ons met een stevig tempo voorbij richting Grosse pierre.  Ze moesten een beetje imponeren met de snelheid dat zij de berg konden oprijden.  Een paar honderd meter verder kozen onze 2 Nederlanders al voor een lager tempo en een groter kransje op hun versnellingen.  Haha cartouche verschoten?????  Deze kans kon ik niet laten liggen om mezelf eens te meten met hun en eens te kijken wie de beste aan de top zou zijn.  Al snel werd er één overmoedige Nederlander  terug opgerakeld.  Netjes in het wiel van onze enig overblijvende Nederlander gingen we samen naar de top van de Grosse Pierre.  Omdat ik mijn gps zo had ingezoomd wist ik dat ik 600 meter voor de top zat.  Tijd voor een Belgisch cartoucheke !!!!  Tegen 31 km/u ging het naar boven .  Voila waar waren nu de stoere Nederlanders nu????    Achteraf babbelden we nog wat op de top en toen bleken het Friesen te zijn die niet gewoon waren om in hun vlakke land bergjes te beklimmen.  Van daaruit ging het in de afdaling richting La Bresse om (hoe raadt ge het !!!!) terug te stijgen naar de col de la Croix de Moinats en Col de Hayes, Col le Grand Ventron, Col de Croix.  (goed voor een 2400 hm).  Bij thuiskomst was deze dag een zeer mooie dag geworden ook al was er slecht weer voorspeld !

  Donderdag 3 juni

  Vandaag was het volgens de meteo de schoonste dag van de week.  Dus werd het wit fietsteneuke boven gehaald.  Het zou weer zwoegen en zweten worden vandaag.  Weer een lange rit voor de boeg  met verscheidene hellingen op het programma.

  Onze eerste col was weer een onbekend klimmetje midden in de bossen.  (blijkbaar Col de Morbieux)  Omdat het niet altijd gemakkelijk moet gaan werd daarna van Cornimont naar La Bresse gereden via de steile puist (Col de Brabant).  Collekes genoeg in de Vogezen zunne !!!!  De volgende die we opzochten waren Col de Feignes, Col de la Schlucht.  Schoon weer????? Nougabollen ja !!!    Het weer was ondertussen volledig omgeslagen.  Daarom werd boven op de Schlucht rap een warme tas koffie/choco gedronken om het terug wat warm te krijgen en werd er beslist om Col de Calvaire maar links te laten liggen.  Van de Schlucht ging het dan rechtstreeks naar beneden naar het stadje Munster.  Tijdens de klim naar de Petit Ballon kwam het wolkendek bovenop de toppen van de Vogezen te liggen.  Dus met lichte regenval kwamen we boven aan.  Dralen en druilen was er niet bij en dadelijk ging het richting Platzerwasel.  Als je dan een beetje verder over de toppen rijdt dan kan je via de Markstein terug het Lac de Kruth.  Nog 2 colletjes voor de boeg en dan zat het er weer op voor vandaag. (Col d’oderen en Col de Croix)

  Na vier dagen bergop en bergaf rijden, feliciteerde ik ons drietjes dat we toch zonder kleerscheuren over berg en dal waren gefietst.  Dat had ik niet mogen doen, want in de laatste kilometer voor ons herberg sloeg het noodlot voor mij toe.  Ik reed achteraan ons groepje in een lichte afdaling richting ons herberg en opeens besefte ik “oho hier loopt ergens iets mis”.  Ineens licht uit en een heel zwart gat in mijn geheugen.  Blijkbaar was de zijkant van mijn achterbuitenband ergens opgelopen, doorgescheurd en ontploft met een klapband als gevolg.  Volgens de gps had ik op dat moment een snelheid van 54 km/u.  Mijn fietshelm is mijn reddende engel geweest.  Ter hoogte van mijn schedel en slaap is de helm helemaal plat genepen en gescheurd.  De rest van de klap werd opgevangen door rechteroogkas, rechterzijde onderkin, rechterschouder, rechterelleboog, rechter- en linkerknie.  Van het hagelwit tenue-ke van deze morgen was enkel de koersbroek nog gans maar wel bebloed en mijn koersschoenen.  De rest was vuilbak.  Dankzij het koelbloedig ingrijpen van mijn fietsmaten (Dietrich en Ronny) en onze herbergierster Hendrika werd ik met de auto naar het ziekenhuis van Remiremont vervoerd.  De fiets was niet ongeschonden uit de strijd gekomen.  Beide wielen krom, linkerbeen van de voorvork afgebroken, beide shifters verwrongen en weggeschuurd.

  Op de spoedafdeling werden alle wonden netjes gekuist (met het nodige tandengebijt en geblaas), hechtingen geplaatst en alles verbonden.  Omdat men toch vreesde voor de harde slag op mijn hoofd werd ik toch maar even door de scanner getrokken en de nodige RX foto’s werden genomen.  Geen bloedophopingen en breuken !!! Oef!   Het resultaat was een bond en blauw opgezwollen Marcske.  Van fietsen was voor mij geen sprake meer voor de volgende dag.  Ik zou een nachtje mogen blijven slapen in het ziekenhuis.  Dietrich en Ronny zagen het ook niet zitten om vrijdag nog snel een laatste rondje te gaan fietsen.  In plaats daarvan stonden mijn 2 vrienden langs mijn ziekenbed vrijdagmorgen.  Ze hadden alles netjes voor mij ingeladen en ze zouden me met mijn eigen auto naar huis vervoeren.  Met de nodige pijnstillers zat ik op de achterbank en ging het terug naar huis.  Merci kerels om me zo op te vangen !!!!!

  Eindresultaat :

  Totaal van 511 km en 11360 hoogtemeters


  10-06-2010 om 22:56 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  07-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 8 juni 2010

  Verslag rit dinsdag 8 juni 2010

  De stralende zon van afgelopen zaterdag was nergens te bespeuren. In de plaats kregen we vlak voor 9 u ’s morgens regen en nog eens regen. Ik die speciaal congé genomen had om de dagrit naar Banneux mee te fietsen bleef niet bij de pakken zitten en fietste ’s namiddags mee met de mannen van Lutselus. Ik weet zelfs niet of er toch Flandriens ’s morgens vertrokken zijn, en anders chapeau zunne.

  De namiddagrit, altijd beperkt tot 100 kms, ging vandaag onder leiding van Bère G naar Diest. Om 13u vertrokken we amper met 12 man, ik denk dat de meesten het weer toch niet betrouwden. Sommigen opperden nog voor een rondje rond Diepenbeek om bij eventuele regen snel thuis te kunnen zijn maar daar had de chauffeur geen oren naar.

  We reden aan ’t sas langs ’t kanaal ( wind tegen ) tot in Genebos. Het kopwerk werd, zoals altijd in deze groep, netjes verdeeld onder de deelnemers: vier km links, dan vier km rechts en dan aansluiten achter de chauffeur. Eventjes maar kregen we wat regen, maar door de strakke wind waaide die bui ook snel over. Via een mooi parcours kwamen met door Lummen en Zelem, waar we de zwarte beek overstaken.

  In Schaffen staken we de grote baan over en deden we in Molenstede de afdaling van de muur van Diest ( grasbos ) , eerlijk gezegd had ik hem liever bergop gedaan … Sinds Michel Wuyts tijdens de live-uitzending van de Amstel Goldrace in 2009 verklapte dat de Rus Serguei Ivanov daar woont wordt deze helling nog meer dan ervoren overspoeld door wielertoeristen.

  Aan de station in Diest wordt halte gehouden aan “ den tram “, jammer dat er geen taart te krijgen was … wellicht de reden waarom bij het buurcafé “het spoor” de stoelen op het terras bezet waren.  

  De terugweg gaat over Meldert, tot aan het kanaal in Beringen. We volgen dit tot in Genebos waar we ons bevinden op de kastelenroute, misschien ook eens de moeite waard om eens te doen. Onze weg baant zich verder via Zolder, Zonhoven en Bokrijk terug in Diepenbeek aankomen.

  Het parcours naar huis  ( vanaf het verlaten van het kanaal ) was minder mooi dan de heenweg. Veel te veel grote wegen en dorpskernen, waardoor we enerzijds veel zwaar vervoer langs ons kregen en anderzijds veel moesten oppassen voor auto’s die in en uit straten gereden kwamen. Daarenboven moesten we te vaak opeens een fietspad op, wat veel te gevaarlijk is in groep. Zeker als het fietspaden waren waar er én traag fietsverkeer was én tegenliggend fietsverkeer was. Maar ach, de kilometers hebben we weer bij op onze teller.

  Na afloop van de rit hebben Jos, Alex en ik nog een bezoekje aan Flor gebracht. Z’n schaafwonden zijn goed aan ’t genezen en zaterdag zou ie misschien al terug aan de start staan.

  Binnenkort gaan de mannen van Lutselus op driedaagse, Alex en Jos ,die een kamer delen, zullen een verslag schrijven en wat foto’s maken … veel plezier aan degenen die meegaan.

  Link naar de rit van vandaag: http://connect.garmin.com/player/36166718

  Ritgegevens: 97 km, 287 hms, gem 28,1 km/u

  Aanwezigen: Jos, Alex, Jean Pierre, Edgard B, Bère, Willy W, Jefke B, Jean J, Romain, Ludo, Harry, Vanessa

  meer info over de route waar we eventjes ophingen:

  http://www.gpsbiketracks.be/i_041209%20kast%20M%20L.htm  start: Domein Bovy, Bolderberg ( traject loopt via Bolderberg, Zolder, Boekt, Genenbos, Viversel, Tiewinkel, Schalbroek en Groenlaren. Langs Viversel en terug Bolderberg )

  kastelen/gebouwen die je passeert tijdens deze route:
  Kasteel Vogelsanck, Museum Woutershof, Kasteel Domherenhuis, Kasteel Meylandt, Landhuis Obbeek,
  Kasteel Terlamen, Kasteel Saint-Paul, Kasteel van Loye, Kasteel De Burg, Het Hamel, Kapel van O.-L.-Vrouw van de Beukeboom, Kluis en kapel van Bolderberg

  07-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  05-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 5 juni 2010: Cristal Alken

  Verslag rit zaterdag 5 juni 2010: Cristal Alken

  Om 7u30 verzamelden we aan de 3x20. Allemaal de korte broek aan ( zelfs Marcel ), al dan niet armstukken aan. Ik koos ervoor om mouwloos te gaan, ’t zou een hete dag worden. 

  En mooi weer brengt natuurlijk een mooie opkomst mee. Liefst 12 man verzamelden aan ’t vertrek, Marcel werd opgepikt aan de brouwerij in Alken. Degenen die zich in wilden schrijven deden dat, de drank aan de bevoorradingen zou zeker nodig zijn .

  Na Ulbeek, Hoepertingen ,Gelmen  en Heers kwamen we snel op Waalse bodem.  Het landschap werd alsmaar glooiender. Er was heel wat volk onderweg op deze Semi-Klassieker en dat maakte het af en toe toch wel gevaarlijk, zeker als er op de verkavelingswegen ook nog eens auto’s uit de tegenliggende richting kwamen. Het kopwerk werd strak verzorgd door Valère Ph en Marc K, uitgedost in Cancellera-tenue. ’t Was wel grappig toen we achter ons hoorden zeggen “ laten we dat groepje van Cancellara volgen “.

  Na de splitsing met de 113 kms werd het peloton al wat uitgedund en was het terug aangenaam om te rijden. We beklimmen de côte d’Awirs en verlaten het parcours om in Engis taart te gaan eten. Onder een stralende zon wordt er veel gelachen, en zorgen we voor de innerlijke mens.

  En dan die helling terug omhoog, dat doet pijn na stilgezeten te hebben. Terug op het parcours volgt de  côte de Stockay waar Peter Sporza enkele actiefoto’s schiet. Na het kasteel van Jehay volgt de volgende splitsing. Ikzelf had me voorgenomen om de 139 kms te doen, Leon, Alex en Willy kwamen met me mee. Nochtans had Cancellera zich zo uitgesloofd om me te overhalen de grote toer te doen, ik kon (nipt) weerstaan aan z’n charmes, Sabine (nipt )niet.

  Hier volgt verder het relaas van de “korte” toer.

  Op een minder snel tempo werd het eerste stuk  gereden, na de hellingen, zoals de côte de Fumal, wordt netjes gewacht tot iedereen boven is. Vanaf dan worden we vergezeld door een oudere man uit Arendonk, waar ik een plezante babbel mee heb. In Oteppe stoppen we aan de forellenvijver waar we even bijtanken. En dan bergop, de côte de Vissoul en in Braives  de côte de Braives. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 31°C. Het triestige weer van enkele maanden geleden is daarmee snel vergeten.

  Dorstig weertje … en we zijn dan ook genoodzaakt aan de schuiven aan de bevoorrading van Les Waleffes.  Allemaal glazen flesjes !!! ’t Duurde dan ook even eer onze bidons gevuld waren.

  Vanaf dan kunnen we ons aanklampen aan een groepje van Eksel. Geloof het of niet, Remi z’n vriendin ( die blonde van vorige week ) zat daar ook al tussen ! De groep rijdt een tempo om u tegen te zeggen, mooi gelijkmatig, na iedere glooing wordt er even wat ingehouden om de zwakkeren bij te laten komen.

  In Mielen-Boven Aalst gaat deze groep nog eens bevoorraden, wij rijden door. Maar snel krijgen we de hulp van twee jongere gasten die mooi het kopwerk met ons afwisselen. En da’s tegen een hels tempo, maar zolang je goede benen hebt ( en die had ik vandaag ) lukt dat wel. Toch nog even vermelden dat de fazant nog net op tijd kon wegspringen. Alex was content de brouwerij te zien. We peddelen op een rustiger tempo terug richting Diepenbeek, hierdoor zakt het gemiddelde wel maar ach, dat zijn maar cijfers hé. Belangrijker vind ik dat je onderweg iets kan zien, kan genieten van het landschap en van de babbel van de mensen rond je, en dat iedereen een goed gevoel aan de rit overhoudt.

  Om iets voor 15u00 komen we aan in Diepenbeek waar we wachten op de rest van de groep. Peter, Ivan en Flor komen als eersten aan. Flor rijdt rechtstreeks naar huis…. Omdat ie gevallen was !!!

  Om één of andere reden is hij in de afdaling van de côte de wanne ( 15% )van het wegdek geraakt, in een gat beland en gevallen. We kunnen er niet genoeg op drukken dat een helm wel degelijk z’n nut heeft. En dan toch nog, ondanks het bloed, en de schaafwonden, verder rijden, niet tot aan de volgende bevoorrading waar Mavic je voorstelt je per wagen naar huis te rijden. Neen, doorrijden tot thuis, ondanks de pijn…. Flor, we wensen je een spoedig herstel toe !!!! Na de rit ben ik zelf toch nog even langs geweest bij Flor… en ’t doet overal pijn … op de wonden kan ie niets verdragen, ook last aan de schouder en in de nek. Zelfs z’n vingertoppen waren blauw gekneusd.

  Aan ’t Paenhuys werd het nog een gezellige boel. Iedereen  dronk z’n favoriet drankje: Tom Tom voor Valère Ph en Marc K, ne duvel voor de fotograaf, en Marcel … donkere Westmalle met grenadine. Ik weet niet of ’t van de zon of van de Westmalle was maar Marcel was toch wat verward: de hond veranderende in z’n verhalen plots van geslacht. Maar onder het motto “ het moet niet waar zijn, als ’t maar spannend is “ hingen we aan z’n lippen.

  Me rest ook nog vanwege de ganse groep een spoedig herstel toe te wensen aan Marc T die tijdens z’n fietsvakantie in de Vogezen in een afdaling gevallen is. Ook hier weer heeft de helm menselijke drama’s voorkomen. Z’n fiets heeft minder geluk gehad,  en kan vervangen worden, maar ’t doet toch pijn om je fiets waar je zovele kms mee rondgereden hebt vaarwel te moeten zeggen…

  Ook aan Mieke en Remi wensen we veel sterkte toe.

  Ritgegevens: 168 kms, gem 28,1, 1342 hms

  Link naar de (korte ) rit: http://connect.garmin.com/activity/35783007

  Degenen die de grote toer gedaan hebben zijn niet meer tot Alken gereden en hadden 193 kms op de teller.

  Aanwezigen: team Novecolli Valère B & Edgard, Marc K, Valère Ph, Peter J, Flor, Sabine, Ivan, Alex, Leon, Marcel, Willy, Vanessa


  kasteel van Jehay, een bezoekje waard


  lang leve de helm !


  Tom Tom voor Valère


  mmmm...... melk ?


  neen Marcel, 't is gene koffie .....

  05-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  01-06-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 1 juni 2010: Route des Chateaux

  Jammer kon ik er zelf niet bij zijn ... maar Alex heeft een mooi verslag van deze rit geschreven, bedankt Alex

  Verslag rit dinsdag 1 juni 2010: Route des Chateaux, Kelmis

  Het was inderdaad wat mistig zoals voorspeld, 12°c en de luchtvochtigheid was zeer groot maar er waren toch 7 vertrekkers aan de start in Lutselus Edgard B,Valère B, Gilbert (club krijt),Bère Geraerts, Alex, Marcel en Leon.

  De wind was matig bij het vertrek maar op de terugweg hebben we hem helemaal in het nadeel gehad. De Burgenroute is aangeduid met plaatjes die je dan moet volgen en Bère leidde ons tot aan het eerste plaatje dat boven op de Planck (Voerstreek)begon.  Het traject leidde ons verder naar Teuven, Sippennaken  en in de afdaling lag het eerste prachtige kasteel links van ons. Verder ging het richting Gemmenich en zo hadden we na een 80km onze eerste bestemming “Kelmis” bereikt ; daar heet dat “La calamine”.

  De zon kwam daar tegen het middaguur uit en sommigen onder ons besloten de mouwtjes uit te gooien maar je kon ze toch nog goed verdragen want verderop had ikzelf al spijt dat ik ze uitgedaan had.

  Marcel zat naast een vrouw en die was opeens plat Hasselts aan 't kallen en die vrouw verstond dat, was wel een beetje grappig!! Het geleek een beetje op het plat Duits wat ze daar praten merkte Marcel op en dat was ook zo.

  Tot nu toe nog niet vele kastelen gezien maar die zouden nog komen beloofde Bère. Leon zorgde voor de vlaai terwijl wij onze fietsen stalden en tegenover de kerk het café binnen gingen. Leon voegde er aan toe dat de vlaai zeker zo lekker was dan in Blégny en dat was ze ook en zeker niet duur.

  Na de rust ging het verder richting Moresnet  waar omleiding was maar die we niet genomen hebben en we riskeerden het ,maar de weg was daar een beetje opgebroken maar het was te doen. De hellingen werden steeds zwaarder en langer. Het volgende dorp dat we aandeden was Raeren, 6km van Eupen. Hier kwamen we her en der wel eens een leuk, prachtig kasteeltje tegen. Verder ging het naar Herzogenrath en zo naar Walhorn waar we terug op Belgisch grondgebied reden. Bère zei nog tegen mij "niet te geloven dat we hier in België aan het fietsen zijn". We hebben echte mooie wegen doorkruist met mooie asfalt, een juweeltje zegt Edgard ons. Het volgende dorp was Lontzen, Montzen. We zagen een heel grote brugconstructie voor treinen. Aan de splitsing bergaf zeiden de plaatjes opeens naar links te gaan richting Gemmenich ipv richting Hombourg.

  Edgard reed de berg omhoog en ik ook en Leon was aan de splitsing blijven staan en die riep ons terug en zei : we zijn rond ,we volgen de plaatjes niet meer. We hebben naar Leon geluisterd maar volgens Edgard vormen de plaatjes een lus, een grote cirkel en moesten we op dezelfde plaats terug uitkomen waar we vertrokken waren daar aan de plank ergens maar dat heeft hij mij pas verteld als we al een eind verder aan het rijden waren, maar dat zou dan voor een volgende keer worden als we de rit nog eens opnieuw gaan doen. We wisten dat we achter de Voerstreek waren en er nog volledig door zouden moeten om terug in Visé te geraken. Het ging gestadig bergop in de omgeving van Vaals. Marcel had de Toren van Vaals opgemerkt en zei dat we er ongeveer een 10km vandaan waren, mooie plaatjes her en der en een zeer mooie streek en het parcour natuurlijk ook. Spijtig dat onze fotograaf er vandaag niet bij was.

  Zo reden we naar Hombourg , en zo richting Plombières ,je  weet wel waar dat grote witte kruis boven op die heuvel pronkt, prachtige streek. Een zeer heuvelachtig gebied en niets is er plat. Aubel nog 10km stond er en we passeerden er en volgden de grote baan verder richting Visé.

  De baan vertoefde her en der redelijke gaten en lag er slecht bij op sommige plaatsen en dan moet je heel goed opletten wil je niet lek rijden.

  De wind was weer van de partij en zat hier weer in ons nadeel tot in Diepenbeek. Bère zei "we zullen nog wel effen stoppen in Visé voor een drankje"  zo gezegd zo gedaan. We hadden 130 à 140km op de teller.

  We besloten gezamenlijk terug te keren langs het Albertkanaal ipv langs de Houtain want we hadden genoeg hoogtemeters. In Diepenbeek aangekomen zijn we nog gezellig wat gaan drinken in 't Paenhuys en hebben we nog wat nagepraat over de rit en dat we volgende keer die plaatjes richting Gemmenich nog eens verder gaan volgen, eens zien als we er daar ook nog wat kastelen tegenkomen. Zo mannen dat was het dan en we hebben ons goed geamuseerd. Edgard en Bère een dikke proficiat voor jullie kopwerk. Tot zaterdag. Daaaaaaaaag !!!

                                                                                   Mvg Alex C.     
  Ritgegevens: 169 kms, 2660 hms

  De fotograaf was er inderdaad niet bij, maar op 't net heb ik wel wat "mooie plaatjes" gevonden van de streek waarin gefietst werd. Volgende keer kom ik zeker mee !

  Kasteel Beusdael te Sippenaeken.


  Teuven - Kasteel De Hoof 

  Hammerbrücke, Lontzen


   Waterburcht, Raeren

  de kastelen: (1) Kasteel Eyneburg (2) Herrenhaus Amstenrather (3) Kasteeltoren van Raaf (4) Burcht Raeren
  (5) Huis Raeren (6) Kasteel Libermé (7) Kasteel Waldenburg (8) Kasteel van Thor (9) Kasteel van Lontzen
  (10) Kasteel van Baelen  (11) Kasteel van Ruyff (12) Kasteel Bempt (13) Kasteel van Streverstrop
  (14) Kasteel van Broich (15 ) Kasteel van Vieljaeren (16 ) Kasteel Commanderie (17) Kasteel Hof Van Draeck
  (18)  Kasteel van Sinnich (19 ) Kasteel van Obsinnich (20 ) Kasteel van Buesdaal

  zie ook: http://www.trois-frontieres.be/N/chateaux_liste.php
  01-06-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  29-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 29 mei 2010: Bilzen Classic

  Verslag zaterdag 29 mei 2010: Bilzen Classic

  Vandaag namen we deel aan de Bilzen Classic. Met vier ( Valère Ph, Flor, Ivan, Peter J ) kozen ze ervoor de afstand van 175 te doen, zij vertrokken vanmorgen om 7u30 aan de 3x20. Degenen die verzamelden aan Lutseluskerk op hetzelfde uur zouden het parcours van 130 km rijden.

  Eerst het relaas van de 130 km

  Aan de start: Leon, Jos P, Valère B, Marcel, Edgard B, Remi, Vanessa

  We  reden in groep naar de Kimpel in Bilzen, waar we ons inschreven voor de 130 km. Amaai, daar was serieus wat volk thuis. Aan de inschrijvingen kwamen we Alex tegen, die de 100 km ging rijden omdat ie nog middagpost moest maken. Chapeau Alex !  Hij zou tot aan de splitsing met ons meerijden. Aan ’t vertrek hadden we ook nog afgesproken met Fernand en Kristof, die we na een telefoontje konden traceren tussen al dat volk. Even zagen we Valère Ph, Ivan en Flor nog zodat Peter, die ons onderweg had ingehaald, verder met hen kon meerijden.

  We reden over Hoeselt, Widooie, Crisnée. Op dat moment hangen we achter een iets te snelle groep. Ik reed lek, pech, maar anderzijds ook een welkome rustpauze. Jos en Alex zorgden ervoor dat ik verder kon rijden …. merci mannen voor de technische ondersteuning ! Op eigen tempo reden we verder. In Viemme verliet Alex ons, maar ’t was fijn hem d’er bij te hebben.

  De eerste bevoorrading was in Braives. Niet te doen … zoveel volk, we schoven in eerste instantie geduldig  aan maar beslisten toch maar in Oteppe aan de visvijver de innerlijke mens aan te sterken. Toch maar in de afdaling naar Oteppe links houden, zodat we niet omgereden zouden worden zoals Leon twee jaar geleden. Leon wist nog juist de plaats aan te wijzen waar ie een sleutelbeenbreuk aan over hield.

  En dan op naar het grote werk … de Côte Wanzoul ( 2 km, max 15%, gem 9% ) zou voor m’n nieuwe fiets de ultieme test zijn. Al peddelend en doserend ben ik zonder problemen boven geraakt, ik heb dus de goede tandwielen gekozen dankzij het advies van m’n ploegmaten.

  Op de vlakke stukken, en de afdalingen werd aan een stevig tempo gereden … zolang je het wiel kan houden is dat goed te doen maar als je dat niet gewend bent en spatie laat hang je aan een elastiek en vergt dat te veel energie.

  Vlak voor Les Cahottes was de volgende bevoorrading, waar we wel aanschoven en onze bidonnen vulden. De côte les cahottes werd weer op eigen tempo beklommen …. En boven werd netjes gewacht. Na deze helling werden we op mooie plaatjes getrakteerd: het kasteel van Jehay … één van de mooiste kastelen van ons land.

  Het zwaarste werk was achter de rug, de wind zat eindelijk mee ….. In Hoeselt verlieten Fernand en Kristof ons en reden wij richting Diepenbeek. In ’t Paenhuys keuvelen we na over de mooie rit en bespreken we wat we volgende week allemaal zullen rijden.

  Toch een paar dingen die ik zeker niet mag vergeten te vermelden:  vandaag heeft iedereen wel een deel kopwerk gedaan, maar m’n dank gaat vooral uit naar Edgard die de groep aan een redelijk constant tempo naar huis gebracht heeft. Ook mag ik niet vergeten te zeggen dat Remi vandaag wat last had van z’n testosteron …. Van ’t moment dat ie een vrouwke op een koersfiets zag kon ie z’n eigen niet bedwingen en kwam z’n haantjesgedrag naar boven. Geen wonder dat z’n hartslag niet meer omlaag te krijgen was !

  Het mooiste beeld dat ik vandaag gezien heb is de “ruzie” die Leon en Remi bijgelegd werden. Het verstand heeft dan toch de bovenhand gehaald op de koppigheid ….. Leon en Remi … jullie beseffen niet hoe m’n hart opfleurde, het beeld dat jullie op een bepaald moment hand in hand fietsten zal ik nooit vergeten. En ik hoop dat jullie daar ook aan zullen denken als er zich nog zo eens iets voordoet !

  Ritgegevens: 154 kms, 1295 hms, gemiddeld 28,5 km/uur

  http://connect.garmin.com/player/34938791  De 175 km dan.

  Toen we al een tijdje in ’t Paenhuys zaten kwamen Valère en Ivan aangereden. We vroegen dadelijk waar Peter en Flor waren. Bleek dat Ivan na de bevoorrading van Marchin krampen gekregen had en dat hij samen met Valère verder gereden is, via een zo kort mogelijke weg naar Diepenbeek. Waarschijnlijk is het hoge gemiddelde, na 80 km lag het gemiddelde op 30km/uur, de oorzaak van de krampen van Ivan. Het kan ons allemaal overkomen…

  Flor en Peter deden de voltallige 175 kms, Peter nam er zelfs de lus met de muur van Huy en de Forges er nog bij . Nu ben je helemaal klaar voor de Vogezen Peter !

  Ook deze groep sloeg de eerste bevoorrading, wegens te druk, over. Zij kozen ervoor om in Andenne even van het parcours af te wijken en een lekkere taart te gaan halen.

  Ik moest zeker nog het sterke kopwerk van Valère en Peter vermelden, alsook de loyaliteit van Valère om samen met Ivan terug te keren.

  Ritgegevens : 210 kms, 28,8 gemiddeld, 2041 hms

  Goed gereden mannen !  29-05-2010 om 22:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  26-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit donderdag 27 mei 2010: Banneux

  Verslag rit donderdag 27 mei 2010: Banneux

  Vanuit Diepenbeek vertrok vandaag, in organisatie van politieverbroedering HaDiZon, een rit naar Banneux. Om 9u30 werd aan het Demerstrand verzameld voor een rit onder begeleiding van motards en een volgwagen.

  Aan onze groep werd gevraagd het kopwerk te verzorgen, vandaar ook m’n oproep op de blog voor kopmannen/vrouwen. En ja hoor, m’n oproep had z’n doel niet gemist: kopmannen van dienst waren Paul, Valère Ph, Marcel, Marc K en Peter M. Kopvrouw niemand minder dan Sabina Pinarello. 

  In totaal waren er 60 deelnemers die de rit van 150 kms gereden hebben aan een gemiddelde van 30 km/uur, mede dankzij het verkeersvrij maken van de kruispunten door de politie.

  Een dikke proficiat mannen voor jullie kopwerk ! En een dikke proficiat aan Sabine die op de Forges als zesde boven kwam. Ik moet je er niet bij vertellen hoe daarover gesproken werd, en ik ben d’er zeker van dat ons mannen fier waren haar er bij te hebben !

  De volgende politierit gaat volgende week donderdag al door, maar dan wel te vertrekken vanuit Burg Reuland … dus wie vandaag te laat was om zijne congé goedgekeurd te krijgen .. men weze nu al verwittigd !

   

  26-05-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  25-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 25 mei 2010 Blegny

  Verslag dinsdag 25 mei 2010

  Een stralende lentedag, fietsweer dus. Ikzelf had ook een dagje vrij en koos ervoor om met Pa m’n EFX in te rijden. Ons ritje ging naar Oteppe. Ik vrees dat ik nog vele kms ga moeten maken vooraleer ik gewend ben op deze fiets, maar dat komt wel … en dan sta ik er terug. De afstanden die jullie 's zaterdags maken zijn een beetje te groot om even een fiets in te rijden.

  De rit van de groep dan. Met vieren stonden ze aan de start: Leon, Sabine, Paul en Flor. Er werd afgesproken om naar Blegny te rijden. Kwestie van het niet te zwaar te maken met het oog op de rit van donderdag ( met de politiebond naar Banneux ) en de rit van aanstaande zaterdag ( Bilzen Classic ).

  Flor leverde met de nodige info om dit verslagje te kunnen schrijven, merci Flor !

  We vertrokken goed gezind richting Blegny ( zal wel zijn, we hadden wind mee ! ). We reden via Beverst, Hoeselt, Rijkhoven, Bassenge. We beklommen de Houtain, en reden via Oupey naar de Richelle. In Blegny ging Leon lekkere rijsttaart halen, die werd op kosten van jarige Paul opgegeten met een tasje koffie. Gelukkige verjaardag Paul !

  De terugrit ging, wind tegen, over Visé, en Lanaye-berg waar Paul een stevige demarrage uit zijn benen schudde. Op de muizenberg was ’t weer van dat. Sabine probeerde nog maar kreeg het gat niet dicht. Paul was in z’n klimwerk niet onder de 20km/u geweest.

  Op de côte de Eik was het Leon zijn beurt om te demarreren, mooi om naar te kijken. In ’t Paenhuys werd nog nagekaart over de mooie rit.

  Ritgegevens: 100 km, gemid 28,6

  25-05-2010 om 16:34 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  22-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 22 mei 2010: Gemmenich

  Verslag rit zaterdag 22 mei 2010

  Tussen de communievoorbereidingen door toch even een verslag op de blog zetten. Ikzelf was er, om dezelfde reden, niet bij vandaag, maar ik haal dat nog wel in. Na afloop van de rit was ik, zoals afgesproken, afgezakt naar ’t Paenhuys om de getuigenverslagen te noteren.

  ’t Was een stralende lentedag, één van de eerste zaterdagen dit jaar, wie niet snel kou heeft kon zelfs mouwloos aan de start verschijnen. Terug na een aantal hoogtestages was Valère B, welcome back !

  We zouden vandaag oorspronkelijk naar Epen rijden, maar door het mooie weer werd al snel afgesproken dat Gemmenich ons keerpunt zou worden, de koffiestop zou wel in Epen gehouden worden.  

  Op de heenweg zijn we via Hoeselt, Membruggen en Millen naar de Houtain gereden. Remi, die het altijd wat moeilijker heeft om te klimmen bleef wat achter. Afspraak is dat we boven wachten, en Remi kennende zou die ons wel inhalen in de afdaling. Zoals gewoonlijk werd er afgeslagen in de afdaling. Leon keerde om er zeker van te zijn dat Remi zou zien dat we daar ingedraaid waren. Remi is waarschijnlijk in een groepje andere wielertoeristen de goede richting uitgereden, tot bij de rest van de groep. Leon vond Remi uiteraard niet en ging verder op zoek. Peter keerde om, om Leon te zoeken maar zonder resultaat. Leve de gsm, als je er eentje hebt tenminste.

  Na wat wachten besloot de groep zonder Leon te vertrekken. We reden langs het kanaal tot in Visé, over Haccourt naar Moelingen. Onderweg kreeg Sabine het nog aan de stok met een onvoorzichtige automobiliste    Gelukkig zonder al te ernstige verwondingen. In Nederlands Limburg volgden we de Mergellandroute tot in Epen.

  Leon had op z’n eentje de weg verder gezet naar Epen, en was net op tijd voor de koffie. In het zonnetje nuttigden we de rijsttaart van het huis. We moesten goed dooreten, want de tamme mussen lagen op euh...vinkeslag voor de gevallen kruimeltjes. Flor liet het lekkerste van de taart liggen .... op dieet Flor ?

  We moeten ook nog vermelden dat Sabine haar fiets de hele tijd (letterlijk ) binnen handbereik gehouden heeft , de foto’s spreken voor zich. Toen ze naar ’t toilet moest heeft de rest van de groep die taak dan maar even over genomen.

  Remi verteerde de taart niet zo best, geen probleem zolang er een takeldienst in de buurt is.

  De weg werd verdergezet richting Gemmenich om zo uiteindelijk in Aubel terug te belanden. In Visé werd het jaagpad langs het kanaal gekozen, om via de gekende weg via Vlijtingen, Rosmeer, Mopertingen, Eigenbilzen, in Diepenbeek ‘t Paenhuys te bereiken.Uiteraard werd de rit afgesloten met een fris glas op het zonneterras...  ;-)

  Niet iedereen z’n benen waren verbrand van het zonnetje, maar vermoeid waren ze toch allemaal. Vele superlatieven gehoord over de mooie rit in de prachtige streek.
    
  Ritgegevens:

  Coureurkes van dienst: Remi, Leon, Peter, Valère B, Flor, Sabine

  160 kms, gemid 27,5 km/u, 1680 hms

  De bergprijs was voor Sabina Pinarella, prijs voor de strijdlust voor Peter PinaWarrior, prijs van de mooist gebruinde benen voor Noenke Flor

  Ne dikke merci voor de free-lance fotograaf en free-lance journalist

  Nawoord: Wat het misverstand betreft van elkaar te verliezen kan ik enkel zeggen dat zulke dingen kunnen gebeuren? ’t Zal niet de eerste en zeker niet de laatste keer zijn. Natuurlijk is het niet aangenaam om je rit dan alleen verder te moeten zetten, en ben je geïrriteerd als je de groep uiteindelijk terug vindt. Heeft het zin om naar elkaar met een boze vinger te wijzen ? Natuurlijk niet. Waarom gebeurt dat dan ? Omdat we allemaal even koppig zijn. En da’s goed dat we koppig zijn want anders zouden we zulke ritten niet kunnen rijden, we zouden wilskracht missen. Maar wat belangrijk is dat je nadien dingen kunt uitpraten, in het belang van de groep. In alle menselijke interacties valt wel eens een woord, ’t is omdat we zo hecht zijn dat we geen woorden hoeven in te slikken voor elkaar. Maar de tweede fase, het uitpraten is ook nodig om onze vriendschapsbanden te herstellen. Ik hoop uit de grond van m’n hart dat het gezond verstand eens wint van de koppigheid, en dat we volgende week weer allemaal van de partij zijn.  22-05-2010 om 23:41 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 18 mei 2010: Blés d'or

  Verslag rit dinsdag 18 mei 2010: Blés d’Or

  Verslagje geschreven op basis van een interview met Jos.

  Vandaag werd gekozen om een rit te rijden samen met de mannen van Lutselus mee; zij hadden de Bles d’Or op het programma staan.

  We vertrokken om 9u00 in Lutselus met 13 man, in een mistig koud weertje, amper 8°. De meesten hadden hun lange broek aan, er waren er zelfs met winterhandschoenen aan. Mensen, dit voor de maand mei ! Als het waar is dat we dit jaar een hete zomer krijgen mag er nog veel veranderen. Maar soit, windstil is ook veel waard.

  Over Gelmen reden we naar Waremme waar we de lus rond Hannut doen. In Hannut zelf, in ’t café tegenover de bakker wordt, traditiegetrouw, de taart opgegeten.

  Het landschap was niet geel van ’t koren, daarvoor waren we enkele maanden te vroeg, maar stond wel geel van het in bloei staande koolzaad. We zullen de rit nog eens moeten doen als ’t Blé wel d’or staat.

  De tweede lus hebben we maar een klein stukje gedaan, tot in Otrange. Van daar uit reden we over Bommershoven, Jesseren, Gors-op-Leeuw en Wintershoven naar Diepenbeek waar we in ’t Paenhuys nog ne goeie drinken.

  “Chauffeur “ van dienst ( degene die de weg wijst ) was Bère Geraerts. Voor Noenke Flor was ’t weer een leerrijke rit. Voor ’t eerst mocht die niet de kop blijven doen en moest ie doorschuiven, wat ie eerst toch niet zo goed begrepen had, hij wilde de chauffeur z’n plaats innemen. Zo zie je maar dat iedere groep andere afspraken heeft…

  We hebben geen enkele echte helling gedaan maar door het glooiende landschap hadden we toch iets meer dan 1000 hms.

  Aanwezig: 13 man waaronder Leon, Marcel, Flor, Valère B

  Ritgegevens: 152 kms, 1032 hms, 27,3 gem

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/33749211  17-05-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 15 mei 2010: Frans Schoubben

  Verslag rit zaterdag 15 mei 2010: Frans Schoubben

  Bij het opstaan voelde ik het al … zware benen. Is dit de “terugslag” waar men wel eens over spreekt, had ik gewoon een slechte dag, heb ik deze week te veel gesport, ben ik ziek aan ’t worden … Het parcours van vandaag zou een uitgelezen kans zijn om de Redoute te beklimmen, voorbereid was ik alleszins, ik had m’n 11/28 opgelegd om zeker wat overschot te hebben.

  Om 8u00 spraken we af aan ’t buskotje. Acht strijdlustigen aan de start. We reden over Hoeselt naar Nerem waar het parcours van de Frans Schoubben Memorial vertrok. Sluizen, Glons en Heurle le Romain  brengen ons naar de Richelle. Veel recuperatie was er niet, de volgende klim volgde op amper 3 km: de Mortroux (1,5 km, gem 6% ). Ongeveer 4 km verder kondigde zich de volgende helling aan aan: côte de Charneux, ( 4km, gem 6% ) ….. eindelijk kreeg ik “ het kruis “ te zien waar m’n vader al zoveel over verteld heeft.

  Maar de benen wilden echt niet meer mee … ik schakelde firma Jacobs in om me te duwen. Remi kreeg het op dat moment ook zwaar te verduren. Na wat peptalk van Sabine, kon ik er weer even tegen.  Leon had me eerder al voorgesteld het parcours mee te volgen naar Banneux en dan samen met Remi terug te keren, op zich ook een mooie rit. Ik was met zo’n flanellen benen blij dat er een alternatief aangeboden werd. Maar dan moest ik wel eerst in Banneux zien te geraken. Via Soumagne en Olne reden we richting Nessonvaux waar Paul gisteren een noodlanding heeft moeten maken in de berm na een stuurpenbreuk.

  De Côte de Transester ( 5km, gem 7% ), die ik nochtans eerder beklommen heb werd een ramp. De top bereikte ik dankzij trek en sleurwerk van Peter. Hij liet de Waalse Pijl schieten maar ik denk dat ie door het depannagewerk vandaag een zwaardere rit gehad heeft. Remi werd door Leon naar boven gehaald, voor hem was ’t ook tijd dat we Banneux bereikten.

  Bij de bakker aan ’t rond punt konden we de innerlijke mens wat aansterken. Leon, Remi en ik reden niet naar Remourchamps, maar pikten in Louveignée terug in op het parocurs. De wondermooie Fôret ( 5,5 km, gem 7%, ) werd aan een rustiger tempo naar boven gepeddeld … ik kreeg zelfs de kans om m’n ogen de kost te geven en besefte dat ik de goede keuze gemaakt had door met Leon en Remi mee te gaan.  Na deze beklimming konden we ons achter een groepje uit Kasterlee hangen, tot we ter hoogte van Lixhe stopten voor een  sanitaire stop van Leon.  Maar er zouden nog genoeg groepjes ( en hoogtemeters ) volgen. We reden over Lanaye berg. Via Eben Emael, Wonck, Bassenge kwamen we terug in Nerem waar we in één ruk met ons drieën, wind op kop, naar Diepenbeek reden. Het knappe kopwerk van Leon mag ik hier zeker niet vergeten te vermelden.

  We kwamen moe maar voldaan in ’t Paenhuys aan, waar we zouden wachten op de anderen. Zij arriveerden na amper een half uurtje, ze hadden sneller gereden, heel wat meer hoogtemeters gemaakt maar qua afgelegde afstand was ’t verschil niet zo groot … amper 10 km. Ter hoogte van Kanne hadden ze het parcours verlaten en waren ze via de Muizenberg, Hees en Eigenbilzen naar Diepenbeek gereden.

  Een dikke proficiat aan degenen die wel de Rédoute en de Forges opgereden zijn. Een pluim voor kopmannen Valère en Peter ( die tussendoor de actiefoto’s getrokken heeft en hierin steeds meer bedreven geraakt … wat dacht je van je op de Redoute neer te leggen om je collega’s beter in beeld te kunnen brengen ? ).

  We moeten beseffen dat een doorsnee wielertoerist zulke ritten niet rijdt, en we moeten blij zijn dat we dit allemaal kunnen doen. Moet ik teleurgesteld zijn dat ik de Redoute en de Forges niet gedaan heb ? Een beetje wel, maar het belangrijkste voor mij is dat ik het fietsen als een plezier kan blijven zien, en dat zou niet gelukt zijn was ik de grootste groep gevolgd. Maar ik zal ze nog wel eens doen … Eerst zal ik m’n benen anderhalve week noodgedwongen rust geven, en kan dan hopelijk genieten van supercompensatie. En eindelijk die nieuwe fiets eens van stal halen ... jij ook hé Sabine !

  Aanwezigen: Sabine, Valère, Remi, Leon, Marcel, Yvan, Peter, Vanessa

  Ritgegevens groepje Leon: 180 kms, 1805 hms, gem 26,5

  Link naar rit ( groepje Leon ): http://connect.garmin.com/player/33348679

  Ritgegevens groep Valère: 190 kms, 2200 hms, gem 28

  15-05-2010 om 20:55 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  11-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 11 mei 2010: Engis

  Verslag rit dinsdag 11 mei 2010: Engis

  Dinsdagmorgen om 7u kijk ik (Marc T) met mijn slaapogen al naar de lucht en het belooft niet veel soeps te worden.  Op het venster hangen al menig wat druppels.  Toch wat moed bij elkaar geraapt en al mijn fietsspullen aangetrokken.  Een goed ontbijt hoort er zeker bij want in Diepenbeek zijn het straffe gasten die er een stevig tempo op na houden.  Ondertussen was het toch al wat minder beginnen te regenen dus  zou nog wel meevallen.  Voor de niet-Diepenbekenaren komt er elke keer een extra verplaatsing bij.  Dus voor mij komt dat telkens op een 17 km extra enkele rit.

  Netjes op tijd (8u50) kwam ik aan de bushalte van de 3x20, die er nog verlaten bijlag.  Het zou geen al te groot peloton worden want er waren maar 4 mensen die zich op de blog hadden aangemeld om vandaag mee te rijden.  Onze Flor had speciaal een dagje verlof gepakt om zijn pedalen nog eens rond te zwieren en daar bleef het dan ook bij.  Blijkbaar had Paul een berichtje gestuurd dat hij vandaag niet zou meegaan , maar dat bericht werd pas te laat opgemerkt.  Marcel vond het weer ook niet optimaal en hij koos ervoor om namiddag met de mannen van Lutselus mee te rijden.  (hij zou ook het gezelschap krijgen van ons elite-damesploeg nl. Vanessa en Sabine). Ook Alex en Jos Bollen reden met deze groep mee.

  Flor en ik zouden toch gaan fietsen maar dan niet al te ver.  Met behulp van ons Germain (lees garmin-gps) gingen we op pad richting Engis.  Het zou een tripje worden van 50 km.  Zelfs als we met z’n tweeën zijn wordt de traditie in ere gehouden van de rijstvlaai.  Het was wel niet het XL formaat, maar toch een Medium-formaat.  Dat werd bij Flor uiteraard doorgespoeld door zijne favoriete warme choco.  Bij wonder waren we droog tot in Engis geraakt maar droog terug geraken zat er zeker niet in.  De hemelpoortjes gingen toch redelijk goed openstaan en ons regenjaske werd toch bovengehaald.  Flor had direkt al last van “een nat poepeke”. ;-)  Onderwege viel het gesprek zo een beetje stil.  Volgens mij was Flor van elke regendruppel aan ’t genieten.  Of mss niet????    Wat dat tegenwoordig toch is met de wind, dat weet ik niet maar die blaast precies altijd op kop.  De terugweg werd langs bijna dezelfde weg gereden.  Veel korter dan dit ging niet en echt lang vertoeven in dit weer was niet echt plezant.

  Net voor Kortessem ging Flor richting Diepenbeek en ik ging via St Lambrechts Herk weer richting thuis.  Ach ja, eens je onder een lekker warme douche staat dan voel je de voldoening.  Ik ben toch weer tevreden want er staat toch weer een mooie 118 km op het tellertje vandaag.


  11-05-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  08-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 8 mei 2010: Huy via 8 van Zelem

  Verslag zaterdag 8 mei 2010: Huy via de 8 van Zelem

  Wat rond deze tijd van het jaar zachte lente-temperaturen moesten zijn werd een schamele 8 graden bij vertrek. Aan het vertrek werd iedereen op de hoogte gebracht van de ongelukkige val die Omer gisteren een beenbreuk bezorgde. Ter info: de val gebeurde niet tijdens het fietsen. Via deze weg wil ik , in naam van de groep,  Omer een spoedig herstel wensen….  We springen wel eens binnen Omer !

  Met z’n zevenen vertrokken we richting Alken, waar Marcel op ons zou wachten. Ter hoogte van Kozen kwamen we terecht op het parcours van de Semi-Klassieker “ de acht van Zelem “, we zouden deze pijlen volgen. We rijden door de Katarakt streek en beklimmen in Gelmen de St Jansberg ( 800 m, max 8 ). In Bovelingen ( Heers ) doen we de klim op de kloosterstraat ( 1100 m, max 7% ). We temporiseren even om op adem te komen, en hangen ons achter een groepje. Maar het groepje houdt er een te gezapig tempo op na en we verlaten deze groep. Al snel vormen wij de kopgroep en komen er  wat wielzuigers aanklampen.  Tot er een sanitaire stop ingelast wordt, en de anderen noodgedwongen alleen verder rijden. 

  In Lens-St Servais merk ik op dat op de splitsing het parcours van 200 km (!!) gekozen wordt, en niet dat van 130 km zoals ik dacht. In Huy zouden we de bewegwijzering verlaten en huiswaarts rijden, voor mij, Leon en Remi  een hele opluchting.

  In Marneffe krijgen we een klim voorgeschoteld van 2100 m, max 8 %, bijna onmiddellijk gevolgd door de Côte d’Oteppe ( 2000 m, max 10% ). Dan nog eens een klim, voor de verandering, te Huccorgne van wel liefst max 15% ( gelukkig was de klim maar 500 meter ). Na Moha komen we in Wanzoul en wordt de Côte de Wanzoul ( 2200 m, max 12% )beklommen. Door mij gepeddeld, anderen die kunnen gaan er wat (?!) harder tegen aan, maar doseren is voor mij de booschap, wil ik heelhuids Diepenbeek bereiken. Remi krijgt het moeilijker en moeilijker maar heeft wel geleerd bij een te hoge hartslag wat vaart te minderen. Depannage Jacobs helpt Remi door af en toe een duwtje in de rug te geven.

  We komen aan in Huy, waar er eindelijk taart was !!! Peter was woensdag verjaard dus trakteerde, waarvoor onze dank. Aan tafel werd afgesproken dat Leon, Remi en ikzelf de muur van Huy niet gingen doen, de andere vijf zouden hem wel beklimmen. Degenen die de muur gingen doen zouden boven op ons wachten. Er komt nog wel eens een tijd dat ik de muur wel eens zal doen, maar 22% max lijkt me op dit moment nog ondoenbaar.

  Leon, Remi en ik peddelen de “ Long Thier “, ook wel Rue de Sartre genoemd, 2000 meter lang, max 9%, dus op zich ook wel een mooie klim. Boven wacht de rest van de groep ons op. De weg huiswaarts loopt via Villers-le-temple en Ombret. In Hermalle-Sous-Huy steken we de Maas over en moeten we uit het dal zien te klimmen. Côte de la Kérité ( 1100 m, max 16%, gem 9,2 % )zal ons naar boven brengen.

  Op dat moment hebben we het zware werk achter de rug. ’t Is bergaf tot thuis, maar nu moet er natuurlijk een tempo-versnelling komen, om het gemiddelde toch iets of wat op te kunnen krikken. Verstandige kopmannen Valère en Peter kijken geregeld om ,  om te zien of we d’er nog allemaal aan hangen. Snelheden tussen de 35 en 40 km/uur werden probleemloos gereden, mede dank zij het vals plat naar beneden. Is het dan een wonder dat er tijdens het toer-tocht gedeelte ons niemand voorbij stak ?

  En zo bereikten we ’t Paenhuys rond 15u00 waar we getracteerd werden op bananen en suikerwafels, merci Jan !

  Een mooie rit, met prachtige vergezichten en wat nog veel belangrijker is: een goede sfeer. Een enorm samenhorigheidsgevoel ( daarvoor hebben wij geen clubbloesje nodig ). Gebaren van vriendschap en bezorgdheid om elkaar, op te tekenen uit kleine gebaren zoals het uitlenen van je enige zakdoek aan een collega-fietser. Of een duwtje in de rug wat zo’n deugd kan doen als je er bijna door zit ..Wat ben ik trots mee te mogen rijden in deze groep, vrienden voor het leven, dat weet ik nu al.

  Een dikke pluim voor de mannen die de muur gedaan hebben. Een dikke pluim voor de koprijders van vandaag: Flor, Valère en Peter.

  Een hele dikke duim voor Remi die z’n eigen weer overtroffen heeft.

  De knappe actiefoto’s werden getrokken door Peter, die na een halve nachtpost de ijver had mee te komen.

  Ritgegevens: 160 km, 1484 hms, 28,1 gemiddeld

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/32570732

  Aanwezig: Valère, Peter, Flor, Yvan, Marcel, Remi, Leon, Vanessa

   

  08-05-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  06-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag donderdag 6 mei 2010: Bloesemrit

  Verslag donderdag 6 mei 2010: politierit Haspengouw

  Vandaag vertrokken we om 8u00 met een temperatuur van amper 5 graden richting Nerem. Hier namen we deel aan de bloesemrit, ook wel de Grote Prijs Vic Ketelslegers genoemd, een organisatie van de politiesportbond. Er waren twee afstanden voorzien: 145 en 165 kms. Na wat overleg werd besloten toch maar de korte toer te doen, we moesten immers nadien nog terug naar Diepenbeek.

  Na de inschrijving dronken we een tas koffie en werden we opgeroepen om om 9u30 aan de start te verschijnen. Onder politiebegeleiding vertrokken we  met ongeveer 130 wielertoeristen. Wat een luxe …. niet te moeten stoppen aan kruispunten. We waanden ons als profs. We reden door een glooiend Haspengouw, en konden door de verkeersvrije kruispunten genieten van een prachtig uitzicht.

  Af en toe was het wel klimmen geblazen, in Boirs beklommen we de Thier Bégot ( 1,1 km, max 9%, gem 6,5% ). Als je deze helling in de Cotacol opzoekt lees je dat de Galgeboom op de top ligt. Deze 150 jarige kastanjeboom waar vroeger de veroordeelden aan opgehangen werden is tevens het hoogste punt van Limburg ( 151 m ). Maar de boom staat er niet meer , hij zou vervangen worden door een eik.  Op de Thier Bégot was Marc K als tweede boven, Omer zat ingesloten en kon niet tijdig uit het peloton geraken. Op de Hallembaye ( minst steile kant ) was ’t weer Diepenbeek boven: de bloemen waren voor Marc K. Ze hebben geweten dat Diepenbeek er bij was !

  St Maartens Voeren  was vandaag de eindhalte. Daar konden degenen die hun pic-nic aan de combi meegegeven hadden lunchen. De anderen moeten het stellen met wat er in de plaatselijke horeca aangeboden werd. Voor ’t eerst werd er geen rijsttaart gegeten …. We weten wat we volgende keer moeten doen hé : rijsttaart bij de Koel halen en die in de combi laten meegaan.

  Van de Voerstreek tot Diepenbeek moesten we onder ons vijfjes zien te redden. Kopwerk werd gedaan door Valère en Marc K, die ons onder een strakke wind naar Diepenbeek brachten.

  Echt een aanrader zo’n politierit … de volgende in onze contreien is gepland op donderdag 27 mei, de rit gaat dan naar Banneux.

  Flor, bedankt voor ’t verslag !

  Ritgegevens:

  aan de start: Valère, Marc K, Flor, Omer, Yvan

  165 kms, gem 29,5, hms 1195

  06-05-2010 om 20:22 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  04-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 4 mei: Banneux

  Verslag rit dinsdag 4 mei 2010: Banneux

  Ikzelf moest vandaag een halve dag werken en ging ( zoals gewoonlijk ) mee met de mannen van Lutselus. En weet je wie daar aan de start stond ? Jos Bollen !!! Ik kon m’n ogen niet geloven, vorige week nog op een kruk en nu al de fiets op. Jos zou vandaag een stukje meerijden, stilletjesaan beginnen hé. Jos, wat jij doet getuigt van grinta !!! Doe zo voort !!!

  De rit naar Banneux dan. Een kort relaas aan de hand van de gegevens die ik van fotograaf Flor heb meegekregen, waarvoor m’n oprechte dank.

  Vanmorgen om 9u00 stonden we met zeven aan de start voor de rit naar Banneux.  Wat zeker niet mee zat was ’t weer; amper 5° C, en een krachtige noorderwind die de gevoelstemperatuur nog wat lager maakte. En wind voel je vooral als je hem tegen hebt, en zo vertrokken we: wind op kop.

  We reden via Beverst, Hoeselt, Rijkhoven, Membrugge en Bassenge. Dan klimmen om ’t warm te krijgen… de Hautain en de Richelle richting Blegny. En dan maar verder klimmen onder onder kopwerk van een sterke Paul en Valère, over Bolland, Herve, Soumangne. Toen kregen we in Nessonvaux nog een lastige kuitenbijter voorgeschoteld. Omdat firma Jacobs niet present was werd het takelwerk vandaag uitgevoerd door Marc T, die ’s nachts nog had moeten werken. Leon had het vandaag moeilijk bergop, maar we zijn er om elkaar te helpen hé. Ik denk dat ieder van ons onmiddellijk zou tekenen om te kunnen wat Leon kan op een mooie leeftijd van 68 jaar. We zijn ook geen supermensen hé.  

  Dus na veel zwoegen en zweten bereikten we toch Banneux. In Banneux zelf was alles gereserveerd, mei is de Mariamaand en dan is Banneux “The Place To Be “ voor talrijke seniorenverenigingen. De bakker aan ’t rond punt had sluitingsdag, dus ’t was toch even zoeken naar een plaats om onze rijsttaart op te eten.

  De rijsttaart moest zeker z’n werk doen, de terugweg liep over Romsee, Jupille en Fleron waar een moeilijke klim ons opwachtte. Het laatste stuk ging over Herstal, Vreren, Tongeren en Vliermaal.

  In ’t Paenhuys werd een lekker pint gedronken en werden afspraken gemaakt voor de volgende ritten. Het moet zeker gezegd worden dat er vandaag een heel goede sfeer hing, en dat mag ook, we begrijpen gerust dat niet iedereen altijd even goed gemutst is.

  Ritgegevens: 141 kms, 1535 hms, 27,6 km/uur gemidd

  Deelnemers: Flor, Marc T, Marcel, Omer, Paul, Valère, Leon  04-05-2010 om 22:06 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  01-05-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 1 mei 2010: Engis
  Verslag rit zaterdag 1 mei 2010: Engis

  Ondanks de feestdag werd besloten om vandaag toch te gaan fietsen. Menige onder ons moesten passen om diverse redenen: de koptrekkers van Vet Te Veel ( Omer & Yvan ) hadden als clubrit de  Haspengouwroute opstaan; Marc T zat ( zonder fiets ) een weekendje in Voeren, Peter had gisteren moeten werken, ikzelf liet m’n gezin voor één keer voorgaan.  Dit verslagje schrijf ik dan ook op basis van een interview met één van de deelnemers.

  Sabine & Frank waren voor één keer mis in hun voorspellingen: de regen  bleef uit, het zonnetje, onze bondgenoot, lachte ons ’s morgens al toe . Aan de start stond als eerste, zoals altijd, Marcel. Fotograaf Flor vergezelde hem alsook Valère, Marc K, Paul, Leon en een uitgeziekte en uitgetenniste Remi.

  Zoals voorzien werd de rit richting Engis ingezet. Paul en Valère trokken, met een straffe wind tegen, de kop. Het traject liep over Kortessem, Jesseren, Oreye, Remicourt. Marc K loste Valère aan de kop af en via Donceel en St Georges werd keerpunt Engis bereikt. Leon nam de taak van Yvan op zich om rijsttaart te gaan halen die snel verorberd werd.  

  Dan terug richting Diepenbeek, wie dacht dat dit volledig wind mee ging had het goed mis. De kop werd getrokken door Paul en Marc K. Flor kreeg al snel de opmerking dat ie te veel in de wind reed, maar Leon zei “ van de wind word je sterk “, tja da’s ook weer waar maar dan moet je het tempo ook nog kunnen volgen. Maar goed dat fietsen geen nummerplaten hebben, want vandaag zouden jullie meermaals geflitst zijn, aan snelheden van 50 km/uur… De korte hellingen waren dan weer ideaal voor Leon die dan demarreerde en in z’n element was, mooi om te zien…  De terug weg liep langs Flemalle, Fooz, St Georges,Tongeren,Vliermaal,Vliermaalroot en Diepenbeek.

  In ’t Paenhuys werd nagekaart over de rit. Hier en daar hadden we wat meningsverschillen, ’t zal wel zijn omdat we allemaal andere karakters hebben … Ikzelf denk dat we stuk voor stuk even koppig zijn, anders zouden we zulke ritten niet kunnen rijden, want hier is doorzettingsvermogen, en jawel, koppigheid voor nodig.  Maar anderzijds zijn we ook volwassen genoeg om die dingen uit te praten. Meer rekening houden met elkaar zou volgens mij niet slechter zijn, maar ik begrijp ook wel dat de beteren onder ons zichzelf willen profileren.

  Daarom geef ik ook een dikke pluim voor Remi, en ook aan Valère die een prima groepsleider is en z’n eigen belang vaak voor ons aan de kant schuift.

  Ritgegevens: 96 kms, 580 hms, en een gemiddelde van 31 km/uur ( en dat terwijl er op 1 mei niet gewerkt mag worden ! )

  Citaat van de Griekse dichter Sophocles: "Een ander naar zijn beste krachten te helpen, is de hoogste taak."  01-05-2010 om 16:12 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 27 april 2010: Aubel

  Verslag rit dinsdag 27 april 2010: Aubel

  Alhoewel ik vandaag een dagje verlof had heb ik toch gepast voor de rit naar Aubel: de Mergellandroute was nog niet volledig uit de benen. Ik koos ervoor om met de mannen van Lutselus een mooie vlakke rit naar Heinsberg (D) te maken. Valère B, net terug uit Sardinië, had ook nog zware benen van al dat klimmen daar, dat zal wel zijn als je door de as-wolk nog vier dagen extra mag klimmen. Ook hij vergezelde me op de rit die volgende gegevens opleverde:  161 kms, toch 562 hms, en een mooi gemiddelde van 28,5 km/u.

  Maar de anderen gingen zoals voorzien naar Aubel. Onder een stralende ( maar toch nog frisse ) zon werd verzameld aan de 3x20 waar voor ’t eerst eens iemand op de bus stond te wachten. Men zou nog gaan denken dat het bushokje er speciaal voor ons gezet werd. Voor ’t vertrek werd Omer zijne nieuwe TREK uitvoerig bewonderd en gekeurd, klaar om hem eens te testen op een parcours met hellingen.

  Omer en Paul hebben in de heenrit het kopwerk voor hun genomen. De rit ging over Hoeselt, Membrugge en Bassenge. Dan  werden de Hautain en de Richelle beklommen om  vervolgens  via Blégny, Charneux, en Thimister, Aubel te bereiken.

  Aubel mag dan wel bekend zijn om z’n kaas, stroop, cider en bier, het meest van al wordt Aubel door ons gewaardeerd om z’n lekkere rijsttaart. Zelfs Peter M (de bakker ) beaamde dit, en die kan het weten !

  Op de terugreis schoot de temperatuur de hoogte in, niet zozeer omdat de zon op z’n hoogste punt stond maar wel omdat het kopwerk vanaf toen gedaan werd door Peter M en Marc K: het tempo ging de hoogte in maar toch kon er nog genoten worden van het prachtige lente-landschap.

  De terugweg ging over Gemmenich ( waar we zaterdag nog gestopt zijn ), St Maartens-Voeren en dan de Planck op. Daar ( en ook in de volgende hellingen ) zagen we Peter M, Marc K en Paul wegschieten, maar ’t is hun gegund zolang ze maar rekening houden met de groep.

  De weg naar  ( ’t Paen)huis werd verder gezet via Moelingen, Lanayeberg, de Muizenberg, de Calvarieberg in Vroenhoven, en dan langs Mopertinegn en Eigenbilzen.

  We kwamen in Diepenbeek aan als een tevreden ploeg.

  Aanwezigen: Paul, Omer, Leon, Flor, Marcel, Peter M, Marc K

  Ritgegevens: 135 kms, 1135 hms, gemidd 29 km/u

  Flor en Paul: bedankt voor deze gegevens die ik nodig had om dit verslagje te kunnen schrijven.

  Goed gereden mannen, ben blij dat ik geen klachten gehoord heb!

   

  27-04-2010 om 21:51 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 24 april 2010: Vaals

  Verslag rit zaterdag 24 april 2010: Vaals

  Weer zo’n koude start vandaag … amper 3°, probeer je daar maar eens op te kleden, wetende dat het kwik zou stijgen tot 23°. Toch de helft had gekozen voor de korte broek, al dan niet de benen geschoren/ingesmeerd. De benen fiets je zo wel warm … maar het bovenlichaam, da’s andere koek. Marcel en ik hadden allebei een plastic onderlijfje van de C&A aan, maar nog voor ’t vertrek besloot ik dit al uit te doen. Sabine moest hare parachute van Valère uitdoen, maar ze moest wel eerst een frangipanneke opeten om hare parachute kwijt te geraken. Allez, allen klaar voor ’t vertrek. 

  We reden  ( onder verstandig kopwerk van Valère en Peter ) op over Eigenbilzen, Hees, Vroenhoven. Via de Muizenberg kwamen we door Kanne waar JR Ewing ons, uitgedost in een witte cowboyhoed, toeriep “ Come on guys, move your ass “, zouden de bussen van Team Cervelo hier voor iets tussen zitten ?

  Langs ’t kanaal was ’t toch nog frisjes in de schaduw. In Lixhe verlieten we ’t kanaal en kruisten we Eijsden en bereikten we via de Heiweg/Mescherberg ( 1300m, gem 3,8%, max 8% )St Geertruid. De Duivenstraat ( 1400 m, gem 3,4%, max 7% ) bracht ons tot Mheer.

  Tijd om te recupereren krijgen we niet, het blijven korte opeenvolgende hellingen: de grensheuvel/dorpsstraat ( 500m, max 11% ), de wolfsberg ( 500 m, max 12% ), de Loorberg ( 1600 m, gem 5,1, max 8% ). Grappig blijf ik de handwijzer naar "'t hijgend hert" vinden, menige wielertoerist voelt zich dan zo wel.

  En dan begint het zware werk … waar de groten vorige week hun Amstel Gold Race streden: aan de Camerig leek geen einde te komen ( 3600m, gem 7%, max 9% ), maar het prachtige landschap en de zonsinval door het Vijlenerbos maakten veel goed.

  In Gemmenich werden drie rijsttaarten gehaald en in een plaatselijk café opgegeten.  We ontdeden ons van overtollige kledij en smeerden ons in tegen de gevaarlijke lentezon, en klimden verder tot aan het drielandenpunt, gelegen op een hoogte van 330 meter.

  De terugweg was allesbehalve bergaf. Als eerste kwam de Fromberg aan de beurt ( 1200m, gem 4,8%, max 9% ), maar het ergste hadden we gehad stelde Yvan me gerust. Toch heb ik nog wat op de tanden moeten bijten, maar heb nauwelijks beroep moeten doen op firma Jacobs.

  Via Maastricht , Beek, Maasmechelen, Zutendaal en Schoonbeek bereikten we ’t Paenhuys waar Jan ons trakteerde op versgeplukte bananen. Merci Jan !

  Mijn dank gaat ook uit naar Valère en Peter die een pluim verdienen voor hun kopwerk. Ook aan de bemoedigende woorden van ieder van m’n medefietsers, want  zo’n ritten zou ik op m’n eentje nooit kunnen doen.

  Het was een zware rit door de geniepige korte hellingen, maar het lentelandschap door het mergelland was met z’n bloesems op z’n mooist… hier komen we dit jaar nog terug, hopelijk als het gebladerte van de bomen van kleur begint te veranderen…

  Deelnemers: Valère, Peter, Sabine, Flor, Marcel, Willy, Yvan, Leon, Vanessa

  Ritgegevens: 162 kms, 1554 hms, gemidd 27,6 km/uur


  Link naar de rit http://connect.garmin.com/activity/31073724  de parachute van Sabine ... Valère had schrik dat ze de lucht in zou vliegen !


  Firma Jacobs: trek en sleurwerk, bijberoep: fotograaf


  Ge moet ze goed soigneren ....


  24-04-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 13/05-19/05 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!