Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    19-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 18 februari 2014: Hannut
    met dank aan Sabine voor dit mooie verslag !

    VERSLAG HANNUIT DINSDAG 18 FEBRUARI 2014

     

    Het belooft een mooie winterdag met een lentegevoel te worden, dus uitstekend om er weer eens een gezellige rustige rit van te maken. Wegkapitein Yvan stelt zijn elf ploegmaten voor om Hannut te rijden met een ommetje langs Waremme. Zo hebben we een kleine tien kilometer meer in onze benen op het keerpunt. Iedereen happy want het begint te kriebelen om onze lat iets hoger te leggen. Ook het startschot is alvast een half uurtje eerder. Fijn voor Marcel want dan ziet hij Snoepy weer J. We keuvelen nog wat gezellig over ditjes en datjes. Flor vertelt dat hij niet meer kan ontsnappen aan zijn knieoperatie en dat het al voor begin maart zal zijn. Jammer want nu is hij net zo goed in conditie. Maar aan de andere kant, zal hij met zijn nieuwe knie eens zo sterk zijn zodat hij terug de koppositie kan invullen J. Wij wensen hem nu alvast een succesvolle operatie en een spoedig herstel. Met zijn positieve ingesteldheid komt dit dik in orde ! Ah ja, niet te vergeten: de ziekenbriefjes ! Om vorige vrijdag niet onwettig afwezig te zijn, dienden Omer en ik ons ziekenbriefje in. Dus ook dat is alweer in de sjakos J !

     

    Zonder treuzelen kiezen Paul & Omer voor de kop. Sommigen onder ons hebben hun favoriete plaats in het peloton. Flor zonder twijfel op de tweede rij waardoor hij ook altijd een wat meer wind voelt en ook een beetje meewerkt met de kopmannen. Als Marcel snel genoeg is, zie je hem meestal op de derde rij. Deze keer was Leon hem voor ;-). Roger J en ik vechten dan weer voor de laatste positie. Dus meestal is Roger J mijn compagnon. Fiets wel graag langs Roger want hij vertelt me veel over de tuinbouw. Hij kent er alles van. Ook van plantjes en bloemen. Onderweg wijst hij me een mooie Japanse Kerselaar aan die “nu” al in bloei staat. Minstens een maand te vroeg omwille van de zachte winter.

     

    We fietsen een mooi tempo. Na ca. veertig km krijg ik honger, en niet alleen ik. Ik bewonder Valère Ph die al fietsend in een groepje, zelfs zonder handen een banaan durft te schillen. Ikzelf heb al moeite om een geopend stuk peperkoek uit mijn fietsjas te grabbelen. Neem dan zelfs wat afstand van de anderen. Ze moesten maar eens plots stoppen door één of ander manoeuvre. Grrrr..een hartig hapje en daar vliegt de rest van de peperkoek al door de lucht J. Wat mis ik toch die handigheid van de mannen. Ach, nog even en de dikke wanten worden weer ver opgeborgen.

     

    Bijna zestig km op de teller. We komen aan in Hannut. Omer & Paul hebben gezweet door het gevecht met de wind. Ondertussen is Yvan terug van de bakker met twee rijstvlaaien en een appelvlaai die we telkens in vieren snijden. Mmmm een gigantisch stuk kunnen we smullen en is meer dan welkom. We raden Flor ook aan om ietsje sneller in zijn hete chocomelk te roeren om niet op hem te moeten wachten tot Sint-juttemis J.

     

    Ziezo de pauze zit er weer op ! We leggen samen om alles af te rekenen. De ene wil geen kleingeld (hé Joske) en de andere weer wel. Roger D. is zelfs superblij met wat extra gewicht. De terugreis is meer bergaf dan bergop en dat speelt dan in zijn voordeel. Zo bolt hij bergaf met die muntjes sneller dan de rest J

    Wegkapitein Yvan voelt zich goed en wil zoals wij allen een niet te korte terugrit. Laten we via Landen rijden ! Hij trekt ditmaal de kop samen met Paul. Toch sterk van Paul hoor ! Het gemiddelde wordt natuurlijk weer opgedreven. Wat wil je met de wind in de rug ! Onze klein blad hebben we niet meer nodig. Het is even voorzichtig zijn in het centrum van Sint-Truiden en het industrieterrein. Maar hierna is het weer katoen geven. Het lijkt zelfs op Diepenbeek maar enkele trapjes ver van Hannut verwijderd was.

     

    Ikzelf pas ditmaal voor de plezante nababbel in het Demerstrand. De anderen laten dit niet aan hun voorbij gaan en groot gelijk dat ze hebben J.

    Moest wel hard lachen toen ik de zakjes van mijn fietsjackje leeg maakte bij het thuis komen. De mannen hadden ze volgepropt met mijn favoriete speculoosjes die we bij de koffie kregen. Gekkerds J

     

    Aanwezigen: Paul – Omer – Yvan – Leon – Valère Ph – Roger D – Marcel – Rudi – Jos B – Flor - Roger J – Sabine

     

    Mijn ritgegevens: 119 km – 28,8 gem – 740 hm

    19-02-2014 om 13:22 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    17-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 15 februari 2014: Visé
    Met dank aan Flor 

    Hier een verslagje van de rit vandaag naar Visé.
       
    Met negen waren we aan de start, Sabine en Omer onwettig afwezig, de boete
        zal volgen, een beetje discipline moet er zijn, er werd afgesproken om naar Visé
        te rijden in plaats van Amay, wegens het onstabiel weer, maar niet klagen als je
        ziet wat er in Engeland gaande is, we vertrokken met Yvan en Paul op kop, de zon
        was van de partij maar wel een koude wind tegen en de neuzen zagen er rood van
        Vanessa heeft een goede opvolger, noenke Kwebbel Marcel amaai!!! we kwamen
        veilig en wel aan in Visé, waar Marcel zorgde voor de taart, de route was Beverst,
        Rijkhoven, Membruggen, Millen, Opey, Richelle, Dalhem en Visé, met de nodige
        koffie en choco ging de rijsttaart lekker naar binnen, de terugrit werd aangevat met
        Yvan en Paul weer op kop, we hadden gehoopt dat we de terugrit wind mee gingen
        hebben, maar toch nog veel wind tegen, niet te geloven, maar daar word je sterk
        van zegt Leon, de terugrit ging via Berneaux, Moelingen, Lixhe, Kanne, Vroenhoven,
        Hees, Mopertingen, Eigenbilzen, Schoonbeek, hier reed Jos joewe, joewe naar huis
        en we kwamen droog aan de eindmeet,het Demerstrand, het ijzer gehalte werd dan
        aangevuld en er werden weer straffe verhalen verteld, weer een fijne rit vandaag.
        Een dikke proficiat voor Yvan en Paul die de ganse rit het kopwerk voor hun rekening
        namen, een sterke prestatie met zo een tegenwind.
       
    De aanwezigen waren: Leon, Roger D, Paul, Valere Ph, Yvan, Remi, Jos B, Marcel en
                                              Flor.
                                         
    Ritgegevens: 93km  27,2gem 870hm
      

    17-02-2014 om 06:35 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail des Bosses: zaterdag 15 februari 2014

    Verslag Trail des Bosses, Zaterdag 15 februari 2014

    Ik had met Theo afgesproken om 5u30 op de carpoolparking. Yves zou rechtstreeks na zijn nachtpost naar ’s Gravenbrakel afzakken. Een mens moet er wat voor over hebben …

    Omstreeks 7u zijn we ter plaatse en heeft Yves de startnummers al netjes voor ons opgepikt. Een gratis tas koffie en dan verbroederen met Oost Vlaanderen en Limburg. Toch opvallend veel meer Vlamingen dan Walen aan de start. Voor onze afstand, de 65 kms wel niet zoveel. Wie is er nu ook zo gek denken jullie ! Dames zijn al helemaal niet zo gek, ik twijfel of we met twee of drie dames zijn.



    Een briefing, waarin vooral de nadruk gelegd werd op oppassen voor de wind die door de bossen raast. Op het nieuws vanmorgen werd buiten wandelen ten stelligste afgeraden. Maar toch werd de trail ( gelukkig ) niet afgelast.






    Vorig jaar liep ik ook deze trail, wel de 44 kms. Intussen weet ik dat “ une Bosse” een heuvel is, en geen bos. Dat zou beloven, na weer een week niet gelopen te lopen. Ik wist zelfs niet of mijn knie zou meewerken.

    Het startschot, een simpele “ un deux trois “ wordt gegeven, de bende ( volgens mij amper 50 lopers ) zet zich in beweging. De mensen in Hennuyères slapen nog als wij een gekleurde sliert in hun straten vormen. Maar gelukkig duurt dat stuk op ’t straat niet lang. We duiken het Bois de la Houssière in, een 650 a groot bos dat een overblijfsel vormt van een kolenwoud, dat door de Bende van Nijvel gebruikt werd als uitvalsbasis. Maar van dat laatste is tegenwoordig gelukkig niets meer te merken. We klimmen en dalen, door mooie passages. Ik ben en blijf toch een diesel en laat steeds meer mensen ons inhalen. Ook Theo aan wie ik beloofd heb om achter hem aan terug naar huis te rijden, omdat ik vreest voor autopech.

    Op een gegeven moment komt Ludwig tot bij ons, een veel snellere loper dus moest hij daar toch wat mis gelopen zijn. Extra kms kunnen echt geen kwaad, denkt de echte trailer.

    Een stukje klimwerk met de touwen, natuurlijk net nadat ik m’n handschoenen heb weggestoken. We wachten even op Yves ’s loopvrienden tot boven geraakt zijn, en dan weer verder.






    Klimmen heeft natuurlijk wel het voordeel dat je boven mooie landschappen ziet. Stukken herinner ik me nog wel van vorig jaar, andere verrasten me op ’t moment zelf. Juan, Kristof en Tony waren toch wat voorzichtig op de diverse modderstukken. “Risico-analyse” is meerdere malen gevallen. Maar op een bepaald moment werd die risico-analyse toch niet goed gemaakt: Juan viel tegen de grond, ik krijg een tak tegen m’n hoofd maar gelukkig allemaal zonder erg.

    Het tempo van  Juan, Kristof en Tony ligt me iets te hoog, Yves en ik besluiten niet meer aan te klampen en laten hen gaan. Een wijze beslissing, want aanklampen maakt je kapot.










    Na 20 km de eerste, welgekomen bevoorrading, waar de drie heren ook nog staan. En wat voor een bevoorrading: toastjes foie gras die ik aan me voorbij liet gaan, jenevertjes evenzeer. Gelukkig ook nog wat rozijnen, zwarte chocolade en vers fruit. De waterzakken worden bijgevuld. En weer samen op pad.



    Wat me wel goed bijgebleven is van vorig jaar was de natte weide naar het hellend vlak van Ronquières toe. Deze wei lag er goed drassig bij, maar we zijn geen salonlopers hé. Weer moeten we het groepje laten gaan.





    Vorig jaar liep ik hier de 44 kms en konden we maar een glimp opvangen van dat hellend vlak maar bij deze afstand kom je er gewoon vlak aan te staan. Het is toch wel indrukwekkend te zien hoe zo’n scheepslift werkt. We lopen langs de verschillende genummerde écluses ( sassen ), die sinds de bouw van de scheepslift niet meer actief zijn.

    http://voiesdeau.hainaut.be/tourisme/voiesdeauhainaut/nl/template/template.asp?page=ronquieres&navcont=4,0,0






    We steken het kanaal Brussel Charleroi over en komen zo op het parcours van de 44 en de 24 kms. Na amper 100 meter lopen komen we Paul van Hiel met z’n vriendin al tegen, zij wandelen de 25 kms. Beetje bijpraten en dan weer verder. Op richting Bois de Rocq, gelegen naast de Samme.


    Toch wel een toeristische trekpleister hier in Nijvel, het Ravel pad 3 en de Camino naar Santiago passeren hier.

    Op de tweede bevoorrading komen we terug bij het groepje terecht. We horen dat Kristof heeft opgegeven. Weer onze waterzak bijvullen, lekkere erwtensoep eten, en weer verder. Wij weer op ons gemoedelijke tempo, bergop goed doserend door te wandelen.

    We lopen verder naar het Bois d’Arpes. Op en af, mooi toch. Stilaan kunnen we aftellen.




    Ik vraag aan Yves of ik op kop mag lopen, ik trek liever dan getrokken te worden. Het geeft wel een stimulans dat de lopers van de 44 kms tussen ons lopen. De beentjes zitten goed, het hoofdje nog meer. Af en toe wat op Yves wachten als ie krampen krijgt, maar hij is niet de enige … in de verte zien we Juan ook staan met krampen. We passeren hem, Yves probeert hem nog te motiveren maar ’t lukt niet echt. Hij besluit op eigen tempo verder te lopen, en dat is in zo’n geval ook het beste.  

    We kruisen terug het hellend vlak, en bereiken na het Bois de Fauquez de derde en laatste bevoorrading. Normaal is het niet nodig maar ik vul toch mijn waterzak maar bij. Je weet maar nooit. Het laatste stuk loopt vlotjes. Na 8u15 genieten komen we aan.

    Heerlijke maar koude douche, en dan wat napraten met de anderen die al binnen zijn.

    Een mooie trail, weinig asfalt, veel modder, kortom zoals een trail hoort te zijn. Ook een uitstekende bevoorrading, met voor elk wat wils. Seingevers bij het oversteken van de grote wegen, een goede uitpijling.

    Uiteindelijk blijkt dat we met vier dames waren, waarvan ik tweede werd.

    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/activity/446352946



    17-02-2014 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 11 februari 2014: Aubel
    Verslag rit dinsdag 11 februari 2014: Aubel

    Het buskot was goed gevuld en de ziekenboeg was leeg.

    Sabine, Paul en Jos B waren terug present, er werd afgesproken om naar Aubel te rijden.

    Met Omer en Peter op kop vertrokken we en we waren nog geen kilometer weg en Valere P
    moest al een pitsstop maken wegens een lekke band. Met de hulp van Marcel was het vlug in orde en konden we onze weg vervolgen.

    Met de zon in de lucht en droog weer was het fijn om te rijden wel een stevige tegenwind tot
    Aubel, maar de mannen en vrouwen van de 3x20 groep geven niet vlug af, we reden via
    Romershoven, Rijkhoven, Millen, Hautain, Voer, Warsage, La Heydt en hier lieten de
    berggeiten Paul en Peter de groep achter, niet te volgen, maar boven werd er gewacht tot
    iedereen er was, dan ging het verder richting Aubel.

    Yvan zorgde voor lekkere rijsttaart die door Roger J werd getrakteerd voor zijn verjaardag, proficiat Roger J !
    Met de nodige koffie en choco smaakte de taart heerlijk.

    Toen werd het tijd om de terugrit aan te vatten, Sabine zette zich naast Peter op kop van de groep en het ging vooruit, we hadden
    gedacht dat we de wind in het voordeel gingen hebben maar dat was verkeerd gedacht, weer veel wind op kop, in Dalhem loste Paul Sabine af, de terugrit ging via Val- Dieu,Dalhem, Richelle, Hermalle, Heur-le Romain, Bassenge, Valmeer, Vlijtingen, Spouwen,
    Bilzen, Schoonbeek en we arriveerden aan ons vertrouwde einddoel Het Demerstrand,

    Daar werden weer de ijzerhoudende dranken geserveerd en werd er nagebabbeld over de fijne rit die we weer gereden hadden.

    De kopmannen en vrouw nog bedanken voor het ideale kopwerk: Peter, Omer, Sabine en Paul.

    De groep ook bedankt voor de fijne vriendschap.

    Volgens Jos joewe joewe gaat het zaterdag geen weer zijn,  zaterdag 9u30 Amay, bij slecht
    weer zaterdag,dan gaan we zondag om 9u naar Amay.
     
    de aanwezigen vandaag waren, Roger J, Jos B, Valere P, Yvan, Peter, Paul, Sabine, Roger D,
    Omer, Marcel, Leon en Flor.   

    113km en 28gem.
                                                  
    Tot de volgende.

    11-02-2014 om 20:49 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zondag 9 februari 2013: Hivernal Trail

    Verslag Hivernal Trail, zondag 9 februari 2014

    Vandaag zakte ik samen met Yves af naar de Hivernal Trail in Landgraaf. Gelukkig geen sneeuw zoals bij de vorige editie. ’t Zou sowieso een zware trail worden, omdat ik een zeer emotionele week achter de rug heb en er van trainen geen sprake geweest is. Anderzijds was de trail welkom, om m’n gedachten even te verzetten.

    Natuurlijk waren we veel te vroeg ter plaatse dus hadden we alle tijd om wat te babbelen met andere trailers. Er waren beduidend minder bekenden dan anders, maar toch.  


    Met Peter, Yves en Ilse


    Met Joeri, Bjorn en Yves

    Startnummers afhalen, en onze eco-beker in ontvangst nemen. Als dat maar goed zou komen ;-)

    Om 11u00 werd het startschot gegeven. Rustig aan vertrekken, maar na 1 km kregen we ( onopgewarmd ) de Wilhelminaberg voor de voeten geschoven. http://www.youtube.com/watch?v=Vur906U796E




    De langste berg van Nederland bestaat uit 250 treden, maar goed dat ik deze info op internet terug vind, want ik was de tel na 80 trappen toch al helemaal kwijt. Yves was al lang boven, toen ik samen met zovele anderen uitgeput boven kwam.  Maar soit … na bergop komt bergaf, over de losse stenen van de mijnsteenberg. Hier was het toch wel een kwestie van je niet te fel te laten gaan, daar kan de loper die Yves nog net opving over meespreken.



    Dan wat mooie single tracks, op dezelfde berg, leuk zo bergop, bergaf. Ik die gewend ben te wandelen heb, door de korte stukjes, toch heel wat bergop gelopen. Stilaan lopen de benen dan toch wel vol, zonder dat je er echt erg in hebt.

    De eerste bevoorrading kwam er na 7 kms. Met ons eco-bekertje tankten we wat cola en namen we wat banaan. En weer verder.

    Mooie stukken door het bos, waar we her en der wat mountainbikers en wandelaars tegen kwamen.



    Eens uit het bos krijgen we, op weg naar de tweede bevoorrading toch wel af te rekenen met een verschrikkelijke tegenwind. Gelukkig kon ik me uit de wind zetten, door achter m’n loopmaatje te lopen. Bevoorrading twee.



    Toch maar een gelleke, want de benen voelen vandaag niet opperbest. Of is het het hoofdje ? En weer verder. Maar plots krijg ik last van m’n rechterknie. Even wat wandelen, maar in de afdalingen is de pijn verschrikkelijk. Ik probeer me niet te forceren, en na een tijdje is de pijn precies wat minder.



    We krijgen een mooie passage door de Anstelvallei, in het Gravenrodepark. Op een gegeven moment een beetje touwenwerk, toch best wel pittig deze trail.


    Mooi om te zien hoe sterk anderen zijn ...



    Na de laatste bevoorrading weer wat knieproblemen, Yves begint krampen te krijgen. Her en der staan er langs de kant lopers te stretchen wegens krampen. Meer en meer lopers wandelen. Ik vrees dat we nog eens die skipiste opmoeten maar dat is gelukkig niet het geval. Via de achterkant klimmen we terug over de Wilhelminaberg en rennen we zo door naar de finish.

    In de kantine drinken we nog iets met gemeenschappelijke vrienden. Kortom een geslaagde dag. Hopelijk verdwijnt de kniepijn zodat ik tijdig klaar ben voor m’n volgende trail.

    Link: http://connect.garmin.com/jsPlayer/443541148

    10-02-2014 om 23:27 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit donderdag 6 februari 2014: Scherpenheuvel

    Met dank aan Noenke Flor !

    Verslag rit donderdag 6 februari 2014: Scherpenheuvel

    Omdat ze slecht weer voorspelden voor zaterdag werd er afgesproken om
    op donderdag naar Scherpenheuvel te rijden.

    Yvan en Omer hadden familiale verplichtingen, Paul ziek en Bollen J onwettig afwezig.

    We vertrokken met vijf richting Scherpenheuvel, de wind zou ons de ganse rit parten spelen
    en het was een stevige wind die we tegen hadden. Buiten de wind was het weer goed, zon en droog.

    De heenroute was, Rapertingen, Moos-Herk, Herk de Stad, Loksbergen, Assent, Waanrode, Bekkevoort
    en Scherpenheuvel.

    Kort bij de Basiliek gingen we bij de bakker binnen en met koffie en choco smaakte de rijstvla heel goed, dan was het tijd voor de terugrit en nu hadden regelmatig de wind in het voordeel.

    We reden via Zichem, Schaffen, Lummen, Zolder en hier namen we het jaagpad langs het kanaal maar het was niet gemakkelijk rijden met de wind in het nadeel in Diepenbeek aangekomen reed ieder naar huis, het kopwerk was mooi
    verdeeld door de groep.
                       
    De moedigen van de dag: Leon, Remi, Roger D, Marcel en Flor.
                                                        
    Ritgegevens: 108km en 27,3gem

    06-02-2014 om 23:35 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 4 februari 2014: Huy
    Verslag rit dinsdag 4 februari 2014: Huy

    Met dank aan Florke voor 't verslag !

    Met tien waren we aan de start.
    Nadat afgesproken was hoe we gingen rijden vertrokken we richting Hoei, met Yvan en Omer op kop, met een felle tegenwind maar daar geven Yvan en Omer niet om

    Met prachtig weer en de zon in de lucht de ganse rit mochten we niet klagen.

    Op een lekke band van Leon na kwamen we zonder problemen aan in Hoei, deze keer moest Yvan niet 
    zorgen voor de taart, want we gingen bij onze vertrouwde bakker binnen waar ook een verbruik zaal is.

    We zaten juist op ons plaats toen ook Martin arriveerde en met de nodige koffie en choco en lekkere rijsttaart werden de 
    ledige magen gevuld. Dan vertrokken we terug richting Djoppenbeek met de twee locomotieven Yvan en Omer op kop, nu hadden de wind wel als bondgenoot en met een stevig tempo waren we snel aan het eindpunt aan het
    Demerstrand,  de ijzerhoudende drank had weer succes, Jos B kwam ons gerust stellen na zijn val de voorbije zondag,

    Wivine kwam ook langs om te vragen als Valere Ph zijn best gedaan had, en of!!!

    Weer een fijne rit gereden en daar doen we het voor.

    Yvan en Omer een dikke proficiat voor jullie kopwerk de ganse rit een sterke prestatie zeker de heen rit met zo 
    een tegenwind.
        
    de krakken vandaag waren: Omer, Yvan, Remi, Marcel, Roger D, Roger J, Leon, Valere Ph en Flor.
                
    Ritgegevens: 114km  28gem

    04-02-2014 om 21:20 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 31 januari 2014: Amay

    Verslag rit vrijdag 31 januari 2014 : Amay


    Omdat ze voor morgen zaterdag een regendag voorspelden, besloten we om op vrijdag onze rit te doen.  Ondanks  vriestemperaturen van -3° deze morgen kregen we toch 10 man aan het vertrek waarbij Remi   die nu, op pensioen zijnde,  hopelijk wat meer tijd kan vrijmaken om met de 3x20 groep regelmatig mee te rijden  zodat hij vlug zijn conditie kan opkrikken.

     

    Met een lekker winterzonnetje als welkome bondgenoot vertrokken we onder leiding van Omer en Paul richting Kortessem - Wintershoven – Guigoven – Gors-op-Leeuw – Haren -  Bommershoven –  Vechmaal – Oreye - Bergilers – Lamine – Remicourt – Limont – Donceel – Haneffe – Oudoumont – Verlaine – Bodegnée – Jehay – Amay.

     

    Hier hielden we halt bij Carla in de “Carpe Diem” waar we getrakteerd werden op taart door Remi voor zijn verjaardag, waarvoor onze dank.  Samen met koffie/choco/frisdrank konden we er weer tegenaan voor de terugweg.

     

    Met echt leuke temperaturen van 8° en een heerlijk zonnetje vertrokken we met Roger en Yvan op kop voor de terugweg.

     

    We reden volgens  de gebruikelijke weg : Flône – Hermalle-sous-Huy – Engis – Awirs – Hozèmont – Lexhy – Roloux – Fexhe-le-Haut-Clocher – Fooz – Villers-l’Evêque – Othée – Rutten – Tongeren – Riksingen – Sint-Huibrechts-Hern – Schalkhoven – Vliermaalroot  om via een klein ommetje langs  de Houbrichtsstraat  en Zwartveldstraat te arriveren in de cafetaria van het Demerstrand waar we genoten van de nodige drankjes om onze energievoorraad terug op peil te brengen.

     

    Ritgegevens :  Aanwezigen : Omer, Paul, Remi, Jos B, Valère P, Leon,  Roger D, Marcel en Yvan.

                              Afstand : 110 km , gemidd 27.5 km

    01-02-2014 om 14:05 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 28 januari 2014: Aubel

    Verslag rit dinsdag 28 januari 2014 : Aubel

     

    Ondanks de slechte  weersvoorspellingen kregen we toch 10 man aan de start vandaag.

    Na wat overleg besloten we om de geplande rit naar Epen te vervangen door een ritje naar Aubel.

     

    Onder leiding van Omer en Paul en met een frisse tegenwind maar toch een lekker winterzonnetje reden we richting  Hoeselt – Alden-Biesen – Membruggen – Genoelselderen – Millen -  Valmeer – Bassenge – Houtain-Saint-Siméon – Heure-le-Romain – Oupeye – Hermalle-sous-Argenteau – Richelle – Dalhem – Val-Dieu – Aubel.

     

    In ons vertrouwde “taverne Aubeloise”  genoten we van koffie/choco en lekkere rijsttaart.

     

    De terugweg beloofde iets vlotter te verlopen want voor het merendeel genoten we nu van een flinke rugwind.

     

    Na de start in Aubel ging het onmiddellijk bergop met de Côte de Hagelstein – Sint-Pieters-Voeren – Sint-Martens-Voeren – Schophem – ’s Gravenvoeren – Moelingen – Loën – Houtain-Saint-Siméon – Bassenge – Valmeer – Herderen – Grote-Spouwen – Martenslinde – Bilzen – Spurk – Schoonbeek – Diepenbeek.

     

    In de cafetaria van het Demerstrand genoten we van onze ijzerhoudende drankjes  en een hoop gezever zoals wij gewend zijn bij onze leuke 3x20 groep.

     

    Graag een heel dikke merci  en proficiat aan de kopmannen van dienst Omer en Paul.

     

    Ritgegevens  : Aanwezigen : Omer, Paul, Valère P, Roger D, Roger J, Andrè J, Leon, Marcel en Yvan.

                              Afstand : 108 km, gemidd 27,00 km

     

    28-01-2014 om 21:47 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 25 januari 2014: Blegny

    Verslag rit zaterdag 25 januari 2014: Blegny

    Een koude maar droge zaterdag. Net wat we nodig hadden om een winterritje naar Blegny te maken. Een paar weken geleden kreeg ik een mailtje van een trouwe lezer van deze blog, Jan uit Stein. Hij is steeds verbaasd over het grote aantal deelnemers dat ons groepje telt en vandaag was het weer van dat Jan. Met trots telde ik 17 liefhebbers die met een vertrektemperatuur van 2,5° hun carbonnen ros van stal haalden om naar Blegny te fietsen.


    Willy was samen met Paul en Pol afgezakt uit Houthalen/Zonhoven. De mannen van Kuringen/Schimpen waren er ook weer. Joske Bollen uit Genk. Het moet toch iets speciaals zijn dat menige deelnemer van buiten Diepenbeek komt.

    Een korte fotosessie aan ’t bushokje. De enige die tussen de dames in durfde te zitten voor de camera was Didi. Wat bijpraten over ’t pensioneringsfeest van Remi. Remi we hopen dat je snel terug de groep vervoegt met je grappen en grollen. Een brede rug om uit de wind te zitten heb je nu wel niet meer nadat je 11 kilo’s afgevallen bent. Maar je zag er goed uit, geniet van je pensioen !




    Yvan, Omer en Paul overlegden met Valère hoe we zouden rijden naar Blegny. Paul en Omer op kop, tegen de wind in. Ik links op de tweede rij, om toch wat van die wind op te vangen. Gezellig keuvelend met m’n rechtermaatje reden we op over Vrijhern en Alden Biezen, door die prachtige dreef die binnen enkele maanden weer roze en wit gekleurd zal zijn van de bloesems.

    De Tongerse Steenweg over waar we na Millen op amper 28 km rijden, de taalgrens oversteken naar Bassenge. Daar vraagt Sabine om een plaspauze in te lassen in het café op de hoek.








    Tja, je zou voor minder last van je blaas krijgen met zo’n koud weer. Of zijn we het deze winter een beetje goed gewend ? Didi had zijn ¾ broek al uitgehaald en Jean v H vond het zelfs niet nodig handschoenen aan te doen. Ik kreeg kou van hem te zien, ikzelf had me eigenlijk best wel goed gekleed wat ik altijd een probleem vind bij fietsen: thermo-craftje met windbreker, twee zomertruitjes en een thermovest en broek.

    Eerste helling van de rit: de Hautain, de groep mooi samen gehouden door Paul en Omer. Ik ben eigenlijk toch altijd content om het bruine bord met het hoedje te zien, dan zijn we halverwege.

    Veel recuperatie is er dan niet: het Albertkanaal en de Maas over in Hermalle-sous-Argenteau, en dan hopen dat je niet omver gereden wordt aan de oprit van de E25, erg veilig is het daar niet. De kleine op en peddelen op de Richelle. De beteren gaan aan hun snellere tempo. Ik blijf rustig, en geniet van deze toch wel mooie helling. Voor de verandering gaan we niet rechtdoor naar het dorpje Richelle maar slaan we rechtsaf richting Saint Remy. Iets minder steil dan de Richelle rechtdoor, maar des te langer blijft ie gaan. We passeren la Notre Dame de Wixhou. Koud hebben we het al lang niet meer na deze hoogtemeters.

    En de hoogtemeters blijven aandikken. Bergop tot in Blegny, Valère vraagt of het een beeje rustiger bergop kan, waarvoor dank Valère. Marcel vertrouwt me toe dat deze helling echt niet zijn ding is. Troost je Marcel, de mijne ook niet hoor. Maar we bijten door, af en toe krijg ik een vriendelijk duwtje in de rug van Jos Bollen die achter me rijdt. Mijn fietsspieren mogen nog heel wat aangezwengeld worden, maar een klimmer zal ik toch nooit worden. Maar ik doe het wel graag, of is het om nadien bergaf te gaan ?

    Yvan haalt taart terwijl wij plaatsnemen in het plaatselijke café. Jean v H heeft geen pauze nodig en rijdt door. Per 4 in een box. Ik deel de mijne met Leon, Didi en Marcel. De choco’s en koffie’s vliegen de toonbank over. Leon haalt zijn zakmes uit en snijdt onze taart.










    tellen hoeveel de vlaai kost per persoon



    Gezellig wat babbelen en na een tweede warme drank terug de fiets op. Wel frisjes zo bij ’t buiten komen en dit keer helaas geen helling na de pauze. Maar wel bibberen in de afdaling langs Blegny mijn naar Dalhem. De Richelle rijden we niet op, maar we trekken richting Visé waar kopmannen Rudi ( ook al handschoenloos ) en Paul ons het Albertkanaal laten volgen.

    Ik rij langs Valère, die wat tempo aanmaant. De grote molen op en stoempen. Awel dat is meer m’n ding hoor, dat snellere werk. Maar mooie liedjes duren niet lang. Vlak voor Lanaye, aan de werken was het wegdek heel nat gespoten en modder proberen we te vermijden. Dus keren we rechtsom en nemen we Lanaye berg. Ik peddel met Willy, terwijl de anderen al lang door zijn. Maar ze wachten wel hoor.

    Vanaf Kanne terug langs het kanaal, aan de kant van het Fort van Eben Emael. Valère zegt hou je hier maar klaar seffens. Lap, Vroenhoven berg omhoog. Peddel peddel, amai roept Leon wat is dat voor iets. Sabine kwettert lustig mee.

    En dan begint het serieus te korten. Hees, waar Valère ook nog eens met me van kant wisselt om me uit de wind te houden. Eigenbilzen, Munsterbilzen, Eik, Diepenbeek. En dan gezellig iets drinken in ’t Demerstrand waar ook nog een hele grote groep wielertoeristen uit Beverlo hunne schaft houden.

    Een leuke winterrit, prima tempo dankzij de kopmannen Paul, Omer en Rudi.

    Ritgegevens: 101 km, mijn snelheid 26,7 km/u, 828 hms

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/jsPlayer/435518627

    Gereden door: Paul, Omer, Rudi, Jos B, Valère, Marcel, Leon, Ollie, Sabine, Willy, Paul, Pol, Jean v H, Yvan, Didi, Vanessa



    Wivine terug boven water




    25-01-2014 om 22:55 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    23-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit woensdag 22 janauri 2014: Hannut
    Met dank aan Yvan voor het verslag ;-)

    Verslag rit woensdag 22 januari 2014 : Hannuit

     

     

    Omdat het gisteren echt geen weer was om te gaan fietsen, besloten we om vandaag een  rustig ritje te doen richting Hannuit. 

     

    Onder de kundige leiding van Omer en Paul vertrokken we via Vliermaalroot - Guigoven – Haren – Vechmaal – Heks – Horpmaal – Heers – Opheers (waar Jos B terugkeerde) – Oleye – Bettincourt – Berloz – Hollogne-sur-Geer – Lens-Saint-Servais – Poucet om halt te houden in Hannuit.

     

    Hier genoten we van onze koffie/choco met taart zodat we voor de terugweg het tempo wat konden optrekken met de nodige rugwind.

     

    De terugweg ging via Poucet – Trognéé – Cras-Avernas – Kortijs – Vorsen – Rosoux-Crenwick – Roost-Statie – Jeuk – Mielen-Boven-Aalst – Engelmanshoven  (waar Marcel een “pocahonta”- dame achter de vitrine zag ) – Groot-Gelmen – Helshoven – Hoepertingen – Berlingen – Herten –Wellen – Kortessem – Diepenbeek.

    Een oprechte dank aan Omer en Paul voor het goede kopwerk de ganse dag.

    Hier genoten we in de cafetaria van het Demerstrand van de gebruikelijke drankjes met het nodige gebabbel na een leuke rit.

     

    Ritgegevens :
    Aanwezigen : Omer, Paul, Valère P, Roger D, Roger J, Jos B, Marcel en Yvan.
    Afstand : 100 km , gemidd 27,7 km 

    23-01-2014 om 18:03 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zondag 19 januari 2014: Trèfle à 4 Feuilles, Olne

    Verslag zondag 19 januari, Trèfle a 4 Feuilles, Olne

    Vorig jaar hebben we deze trail moeten missen doordat het te gevaarlijk was om tot Olne af te zakken. Dat was dit jaar geen probleem, aangezien we eigenlijk niet echt van een winter kunnen spreken.

    Ik carpoolde met Theo, Jacques met Els, en Patrick ging alleen naar Olne, omdat ie niet wist hoeveel lussen hij zou kunnen lopen na zijn blessure.

    Natuurlijk waren wij weer ruim op tijd ter plaatse, startnummers oppikken en genieten van een koffie ( bij gebrek aan thee ). Het duurt niet lang of her en der duiken bekende gezichten op: Henk Sipers, Wilbert, Mottige Bever, … dus fijn wat bijbabbelen. Loopmaatje Yves komt uit Dendermonde afgezakt, en is maar wat blij dat ik z’n startnummer ben gaan halen. Snel wordt duidelijk dat de start niet om 10u00 zal kunnen plaatsvinden, dit evenement dreigt toch wel uit z’n voegen te barsten.

    Buiten wachten we tot de massa opeens vertrekt, 11 minuutjes later dan gepland, dat valt nog mee.








    Patrick vertrekt samen met Els en Jacques, ik blijf bij Yves ( of beter gezegd: hij bij mij ). Theo zien we al snel niet meer, nochtans ging die het vandaag ook rustig aanpakken met z’n verkoudheid.


    De eerste lus start bergaf, richting kerkhof van Trooz, waar we wel eens met de fiets passeren als we naar Banneux rijden. We lopen richting Fôret om dan te dalen in een weide. Twee jaar geleden stond het water hier nog tot op je enkels, dit jaar overleefde ik de afdaling met propere droge voeten. Of hoe de edities van jaar tot jaar kunnen verschillen.



    De lus eindigt met een afdaling in het slijk tot in Nessonvaux, om dan terug ( al wandelend ) te klimmen naar het vertrekpunt. Het eerste lusje ( 12 kms ) zit er op. Het valt me op dat hier al verschillende lopers voldoening mee nemen. Maar da’s ook juist het mooie, ieder op zijn eigen tempo en afstand.


    De tweede lus  start ook weer bergaf richting Riessonsart, een deelgemeente van Soumagne. Bergop en weer bergaf, maar nergens echt technisch, daarvoor is het de laatste weken te droog geweest. In de helft van de lus krijgen we een lintje. Het totaal aantal lintjes bepaalt nadien je uitslag, en het T-shirt dat je krijgt. Ook na deze lus ( 11 kms ) weer heel wat lopers die besluiten dat het zo wel genoeg geweest is.


    Lus drie is er eentje van 10 kilometers, mooie stukjes die samenvallen met het GR-pad 563. En wat ook wel belangrijk is: ideaal loopweer. We komen steeds minder lopers tegen, en dat zal in de vierde ronde nog wel wat minderen.

    Lus vier begint met een bergop, maar het duurde wel even vooraleer we wisten dat we juist liepen. Door de geparkeerde auto’s zagen we geen kalklijnen, linten zagen we nauwelijks hangen. We besluiten toch maar even terug te keren voor alle zekerheid, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig.













    In deze lus zou ik eindelijk kennis maken met het beruchte maïsveld dat Jacques altijd aanhaalt. Helaas lag er dit vandaag toch wel heel propertjes bij.






    De meest vettige trail bleek vandaag de meest propere geworden te zijn. We komen door het mooie dorpje Soiron, dan richting Xendelesse waar een voorbijkomende jogger ons wat moed inspreekt door te zeggen dat het niet meer ver is.



    Bewust werd deze trail door mij aan een langzaam tempo gelopen. Januari moet voor mij m’n rustmaand zijn, omdat februari weer veel van m’n lichaam gaat eisen.

    Een lekkere warme thee bij binnenkomst. Ons T-shirt ( alleen nog maar in de maat L beschikbaar ) en dan een heerlijke douche. Gezellig napraten doen we met Mottige Bever, Luc de Jaeger waar ik op 21 feb de marathon van Eeklo ga lopen, en Theo die ook al binnen is. Els en Jacques vervoegen ons ook nog.

    Een trail met dit jaar weinig trailgehalte, maar morgen zal ik het toch wel voelen aan m’n benen door de hoogtemeters. Maar geen nood, dat hoop ik er dinsdag uit te kunnen fietsen. Ne dikke merci aan Yves die samen met me gelopen heeft.

    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/jsPlayer/432596620

    19-01-2014 om 21:23 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 19 januari 2014: Engis

    Verslag Amay/Engis zaterdag 18 januari 2014

    Het bushokje in het centrum is enorm populair vandaag, de 3x20’ers stromen toe in trosjes. Als we bijna in de startblokken staan zien we van ver een Rowa-renner aankomen. Ik herken precies Peter’s tred. Yessss yessss roep ik, het is hem ! De kop is alvast goed gevuld samen met Paul. Twee sterke kerels die, oh ja de wel 15 andere fietsers tot Amay zullen brengen. Yvan geeft de goede raad om de lente-fietskriebels nog minstens enkele maandjes onder controle te houden. De extreem zachte temperatuur doet ons immers zweven en dromen van pieken en dalen. Maar we zijn nog maar midden januari en dan is het aangewezen nog steeds op te bouwen. We mogen ook niet te snel uitgeblust geraken.






    Het gewende parcours wordt gekozen. In Guigoven zijn de wegenwerken nog niet volledig ten einde. Voorzichtig is het zigzaggen tussen de uitstekende putdeksels. Ben blij dat we hier op het gemakje doorpeddelen en dat tijdig signalen worden aangegeven. Het is niet moeilijk om hier je velgen stuk te rijden of zelfs te vallen. Op het fietspad in Oreye hoor ik dat Olivier iets onder de wielen krijgt, klinkt alsof hij over een stuk hard metaal rijdt. Hopelijk straks niet lek. Maar het lot is dus toegeslagen: lekke band in Bergilers. In onze groep hebben we kopmannen, wegkapiteins maar ook een uitstekende mecanicien: Marcel J. In een wipje en een flikje steekt hij een nieuw bandje. Merci Marcel dat jij altijd je handen wil vuil maken voor ons !

    Terug op pad blijf ik zo goed als achteraan het peloton rijden en heb iedereen goed in het vizier. Valère fietst aan een mooie hoge trapfrequentie, ideale training. Van zo’n man leer ik graag bij en probeer me er ook aan te houden in een extensieve duurtraining.

    Héérlijk fietsweer is het, zo zacht. De Zuid-Oostelijke wind blaast zachtjes in ons gezicht en geeft een superfijn gevoel. Iedereen lacht en voelt zich happy ! Peter en Paul fietsen nog steeds flink tegen de wind in en zullen wel voelen dat de wind kan uitputten maar ze overwinnen de weerstand makkelijk.

    Oeps, een kleine hindernis: werken aan de overweg ! Willen we geen te grote lus tot in Amay, is het toch het beste om de spoorweg over te steken. De vriendelijke werkmannen geven ons toestemming. Met de fiets in de hand zal het wel lukken. Danny struikelt hier bijna en verwittigt me. Een dame zijn, heeft hier een voordeel. Mijn fiets wordt me uit handen genomen door een werker terwijl een andere me de helpende hand uitreikt J. Wel heb ik een kleine domme fout gemaakt door met mijn rechterschoen in de modder te stappen. Inklikken lukt langs geen kanten meer. De anderen zetten de koers verder en het dicht te trappen gat wordt groter en groter. Ik zie Roger J. achterom kijken. Bijna letterlijk met één been zet ik er alles op om bij de groep te geraken. Roger zakt een beetje af en geeft me een stevige duw, oef ! Yvan roept dan: plaaaaaatttttt ! Even de modder uit de schoenplaatjes en we zijn weer vertrokken.

    Aangekomen in Amay ! Helaas is de bakker in verlof. Dan maar een paar trapjes verder fietsen tot Engis. De wind zit in de rug en een kwartiertje later zitten we aan de vlaai. Het cafémadammeke heeft het wat moeilijk om zo’n grote groep snel te bedienen. Joske B. biedt alvast een helpende hand. Ikzelf stel hem voor om gezellig te gaan babbelen met zijn vrienden en neem de fakkel over. Voel me even een serveuse, hopelijk zonder koffietjes die in het rond vliegen J.








    Naar huis fietsten start met een lange zachte klim die onze spieren goed opwarmt. De wind zit goed, heel goed zelfs. De fietsen lijken nu wel brommertjes, zàààààliiiig J. Nog steeds is het dik genieten van de zachte lentelucht die zo zwoel aanvoelt. We zouden kunnen blijven fietsen totdat het donker wordt J. Roger J. wijst me de basiliek Tongeren aan die daar ergens in de verte ligt. En hupsekee, plots zitten we al in Tongeren.

    Aangekomen aan het Demerstrand prijzen we onze twee sterke koptrekkers. De afterdrankjes smaken. Wivine en Irma komen ons vergezellen.

    Iedereen heeft goed gefietst en vooral de dag geplukt !!!!

     

    Aanwezigen: Peter – Paul – Omer – Marcel – André J – Leon – Valère Ph – Roger D. – Roger J.- Olivier – Danny – Willy – Yvan – Rudi – Jos B -gastrijder Jos en Sabine

    Mijn ritgegevens:114 km – 750 hm – 28 gem.

    18-01-2014 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    14-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 14 januari 2014: Maaseik

    Verslag rit dinsdag 14 januari 2014: Maaseik

    Eén van m’n goede voornemens is dit jaar zeker wat meer te fietsen, maar wat een ontgoocheling als ik naar de weerberichten luisterde !

    Willy sms-te af, Sabine vroeg op facebook wat ik van plan was. Uiteindelijk hakte ik om 8u45 de knoop door: het regende nog niet, dus zou ik zeker vertrekken. Sabine was snel overtuigd.

    Toch wel wat frisjes, amper 2 graden, dus thermobroek en vest terug boven gehaald. Waterdichte schoenen, waterdichte sokken, waterdichte handschoenen want de regen zou langzaam opschuiven van west naar oost.

    Aan het bushokje stonden Yvan, Roger, Marcel, Omer en Roger al te overleggen dat Hannut zeker niet gereden zou worden, de regen kwam immers van die kant.




    Aubel dan maar ? Sabine die dat hoorde haalde prompt haar tweede ontbijt uit, een W-cup gelleke. Of zou ze denken dat dit beter is dan korstjes opeten ?




    Aan de Maaskant zou het het langste droog blijven, waarom dan niet eens die kant uittrekken ? Blije gezichten toen Valère afkwam, want ie kent daar overal de weg omdat hij en Wivine daar hun ritjes maken.




    Plots kreeg Yvan telefoon van Paul: David had hem gebeld dat ie met de fiets onderweg was van Paal naar Diepenbeek, en dat we even moesten wachten. Even bleek een kwartiertje te zijn door de wegomlegging die hij ook nog eens gehad had.

    Maar een kwartiertje is ook zo om. Hét gespreksonderwerp  was de uitzending van Wauters vs Waes waarin deze heren ongetraind op 48 uren 600 kms af moesten afhaspelen van Bordeaux naar Parijs op een oude herenfiets. Je zou als wielertoerist voor minder aan jezelf twijfelen hoor !


    Toen David arriveerde vertrokken we met ons elven.

    Yvan en Omer namen de kop, Valère en ik kozen de tweede rij. We reden op over Lutselus, Zutendaal, waar we ter hoogte van de Lietenberg een jogster als tegenligger tegen kwamen. “ Loslopend wild” riep Marcel. Waarop ik recpliceerde “ zeg je dat over mij ook”. “ Ja, ja … een gazelle hé”. Dat heb ik nu eens echt gemist, dat gezwans en gegek onderweg !

    In licht stijgende lijn richting Opgrimbie en Rekem, langs het asielcentrum en het OPZ. De Rijksweg over, het kanaal over. David vraagt een plaspauze aan. Even een terechte opmerking “ plassen we niet beter in Nederland, want daar kennen ze geen gasboete”. “Neen, neen, uwe afval in eigen land houden” was het antwoord van Valère.




    De brug in Boorsem over, Elsloo, en dan worden we door Valère gegidst langs een mooi stukje Julianakanaal. Berg, Obbicht … hier was ik nog nooit geweest, maar de anderen ook niet zo te horen. Prachtige stukken natuurgebied waar de ganzen neerstreken. We fietsten tussen de Maas en het kanaal, zo mooi … maar bij dagen van aanhoudende regen een echt rampgebied door de overstroming ervan. In Roosteren rijden we België terug binnen over de Grensmaas. We komen aan in Maaseik, stad van de gebroeders Van Eyck en de knapkoek.

     We zoeken echter geen knapkoek maar vlaai. Even wat rondcruisen in het centrum, tot we een café zien met een bordje “ koffie en taart 3,50 euro”. Meer moest dat niet zijn. Toen we allemaal binnen waren bleek de cafébazin geen taart te hebben. Ik vroeg of we er dan zelf mochten halen, geen probleem. Sabine en ik gingen op zoek naar een bakker en kochten er twee rijstvlaaien en een “greumelevlaai “. Trots met de oogst terug naar het café. En ach … heb ze dan ook maar getrakteerd, voor de toffe sfeer of weet ik veel wat.





    Plezant babbelen met ne warme choco, thee of koffie. Ja, ’t was eigenlijk best wel frisjes vandaag. Donkere wolken dienden zich aan … geen goed idee om lang te blijven hangen. De optimistische cafégangers zeiden dat we moesten denken dat er altijd meer regen naast ons zou vallen als op ons. Toch hoopte ik er op om droog te blijven…




    De terugrit begon langs de markt in Maaseik, en dan naar het bedevaartsoord Heppeneert. Op kop David en Omer, maar nu wind tegen. Valère en ik bleven op de tweede rij, waar de wind eigenlijk ook nog best voelbaar was. Maar dat maakt ons sterk.

    Valère schudde een stukje Tocht der Lage Landen uit z’n mouw, maar snel kwam de vraag ( omdat het toch nog droog was ), om een klein ommetje te maken over Opglabeek, Hengelhoef en Genk waar we afscheid namen van Jos Bollen.

    De Schom, Termien en dan langs ’t kanaal waar David als enige het jaagpad opzocht. Tja, ik ben dan maar een stukje op kop gaan rijden, langs Omer, hoe sterk moet ik eigenlijk nog worden ? David reed rechtsteeks terug naar Paal, wij met ons negenen verder. Roger sloeg ook nog af.

    We passeerden Omer z’n huis en dat van mij maar geen van ons tweeën maakte aanstalte om af te draaien. Ne lekker trappist, kriek, of wat dan ook hadden we wel verdiend in het cafetaria van het demerstrand. Zo’n grote bende zien ze graag komen, maar niet degene die daar een openbare verkoop aan ’t leiden was. We werden met veel poeha verzocht om ons heel rustig te houden … Jean-Pierre kwam na z’n morgenpost ook nog even binnen gesprongen, zijn training moest nog beginnen.








    Een mooie rit, prachtige dorpjes gepasseerd, eens iets anders dan anders. We zijn droog gebleven, en we hebben weer veel gelachen. Voor mij een geslaagde eerste rit met de koersfiets dit jaar, bedankt voor jullie gezelschap en jullie hartelijk onthaal ! En ne dikke merci voor chauffeur Valère en zijn kopmannen Omer, David en Yvan !

    Ritgegevens:

    Gereden door: Sabine, Valère Ph, Yvan, Omer, David, Jos B, Roger, Roger D, Leon, Marcel, Vanessa

    112 kms, 388 hms, 27,2 gemiddeld

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/429910849

    14-01-2014 om 22:27 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    13-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 11 januari 2014: Blégny

    met dank aan Yvan en Jean-Pierre !

    Verslag rit zaterdag 11 januari 2014 : Blegny

     

    Bij het ontwaken deze morgen ziet  alles er mooi wit uit door een kleine winterprik, maar dat belet toch niet dat er 20 (!!) vrijwilligers komen opdagen voor een ritje naar Blegny wat  Roger D de volgende opmerking  doet maken : “Als de belangstelling zo groot blijft, moeten we af en toe een parochiezaal huren om koffie te drinken”.

     

    Onder leiding van Jean-Pierre en Paul rijden we via Vliermaalroot  - Schalkhoven – Sint-Huibrechts-Hern waar Jean-Pierre het kopwerk overlaat aan Jean V om zijn Annemie bij te staan bij de klimmetjes die er aan komen. Via de Hernerweg gaat het richting Rijkhoven – Membruggen – Genoelselderen – Millen – Bassenge.  Bij de klim van de Houtain kan Jean V zich niet meer inhouden en besluit op zijn ééntje verder te rijden en het is Omer die samen met Paul het kopwerk opneemt. 

     

    We rijden rustig via Heure-le-Romain – Haccourt  - Hermalle-sous-Argenteau – Richelle -  Dalhem – Mortroux – Val-Dieu  waar we de klimmetjes  van de Haliguette en Julèmont nemen om via Mortier in Blegny aan te komen.  Iedereen  kan even op adem komen bij een koffie/choco/frisdrank en taart in ons vaste cafè “A Vi Blegne” wat uitgebaat wordt door iemand van Houthalen.

     

    Voor de terugweg nemen we de afdaling via Blegny-Mine – Feneur – Dalhem – Visè waar we het jaagpad langs het kanaal nemen.  Omdat de bewolking steeds dreigender wordt , gaat het tempo wat omhoog maar vanaf Kanne krijgen we toch de eerste regendruppels te verwerken.  Onder een druilerige  lucht met af en toe wat serieuze druppels rijden we gezwind via Vroenhoven – Hees –Mopertingen – Eigenbilzen – Munsterbilzen – Schoonbeek – Diepenbeek.

     

    Hier genieten  we in de cafetaria van het Demerstrand   van onze gebruikelijke drankjes en wordt  er bijgepraat over de leuke rit.

     

     

    Ritgegevens:
    Aanwezigen : Annemie, Sabine, Omer, Paul, Jean-Pierre, Roger D, Leon, Marcel, Jos B, Valère Ph, André J, Didi, Ollivier, Danny H, Rudi, Ludo, Yvan, Jean V, David en Danny V.                                                                                                                                                                                                                                                                      
               

    Afstand : 108 km, gemidd. 27,4                                                                                                                                      

























    13-01-2014 om 19:32 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 7 januari 2014: Valkenburg
    met dank aan Sabine voor het mooie verslag !

    VERSLAG VALKENBURG DINSDAG 7 JANUARI 2014

    Het is al even geleden dat het Zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg (NL) “Valkenburg” nogmaals op het programma staat. Zo te zien is dit mergelstadje populair want het bushokje staat vol J. We kunnen de rit op velerlei manier rijden. We kiezen om ze niet te pittig te maken. De fors uit ons lijf dient om de wind te trotseren en we gaan ervan genieten met volle teugen. Wat wil je immers op zo’n lentedag in januari!

    Er bieden zich twee sterke kopmannen aan: Paul & Omer. Iedereen dik tevreden natuurlijk. We rijden langs Zutendaal en Opgrimbie tot we langs de autosnelweg afdraaien in Elsloo. We merken onmiddellijk dat we in een ander decor komen. De wegen zijn hier rustiger maar ook altijd een beetje glooiend. Valère kent hier elk weggetje op zijn duimpje en zal onze gids zijn. Hij - als sterke fietser - komt hier wel vaker om de klimmetjes te bemeesteren. We blijven fietsen langs smalle wegen door kleine dorpjes. Het is een mooie streek, ook wel eens klein Zwitserland genoemd. In Ravenbos fietsen we langs een oud klooster waar nu een stoeterij is die mooie Friese paarden fokt. Fietsen in Zuid-Limburg staat synoniem voor pieken en dalen. Ik piek liever, zeker nu we langs een bergje naar beneden moeten. De naam ken ik niet maar volgens Leon is het een enorme kuitenbijter. Valère wijst ons een gezellig plaatsje: de Limburgse banketbakkerij Botterweck. Keuze in taartjes in alle geuren en kleuren. Alleen de koffie is voor kenners! Enkelen verkiezen een lekkere koffie van ’t machien J. De anderen het gewone zwarte goud dat iets minder prijslijk is. Tsja de koffie van ’t machien was wel lekker maar ook eentje om de lepel in recht te zetten: een rasechte Italiaanse Espresso. Paul heeft dorst en krijgt zijn dorst niet gestild met dit piepklein kopje. De colaatjes erna vloeien hartelijk J

    De wereldberoemde Cauberg laten we op onze terugweg links liggen. Die is voor een ander keertje. Zeker zo plezant is het omhoog peddelen van de Sibbeberg in Sibbe. Ze heeft een zachter stijgingspercentage dan de Cauberg maar wel wat langer. Ik zie dat Roger er een krachtberg van maakt en wijkt niet af van de grote plateau. Marcel heeft ook nog overschot, die kwebbelt er maar op los. We blijven nog een tijdje in het heuvelland, heuvel op – heuvel af. Nog steeds Omer en Paul op kop en ze houden vol, sjiek! We verlaten het zonnige Zuiden (door de Nederlanders genoemd) en komen via Kanne - waar we Willy voorbij steken -aan het kanaal. Hij is blij dat hij kan aansluiten in ons peloton. Een serieus duwtje in de rug, de wind blaast ons sterk vooruit. Joske neemt ietsje eerder afscheid van ons. Zijn lief kleindochtertje wacht op hem. Ikzelf wuif in Schoonbeek de groep uit. Zij gaan nog wat goede punten halen. Lees: nakaarten met smakelijke Trappisten in het Demerstrand J

    Dankjewel kopmannen: Paul & Omer ! Jullie hebben vaak door de wind moeten boren om ons: Valère Ph – Marcel –Yvan – Jos B – Roger D – Roger J - Martin – Leon -Willy & Sabine in de boter te laten trappelen.

    Mijn ritgegevens: 117 km – 689 hm – 27,4 gem.

    08-01-2014 om 18:22 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    05-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 4 januari 2014: Aubel
    Een verslag ( met foto's ) binnengestuurd door Jean-Pierre, waarvoor onze oprechte dank !


    Verslag Aubel zaterdag 04-01-2014

    De allereerste 3X20 rit van 2014 staat vandaag op het programma. Annemie die vrijdag nog haar schouder heeft laten behandelen besliste om een kortere rit te doen. Zo kan ze weer wat opbouwen om spoedig weer aan te sluiten bij de groep.

    Om 7u30 zet ik mijn eerste stap buiten om de weersomstandigheden te checken. Echt vrolijk word ik er niet van maar ’t kan slechter. Om 9u10 vertrekken we, Annemie voor een rit met een bevriend koppel en ik naar het buskotje.

    Van ver merk ik dat er weer een flink peloton staat te trappelen om te starten. Onder hen Danny H., een aangename verrassing. Met hem fietste ik een 20tal jaren geleden bij de snelle Dexters groep. Eerst nog nieuwjaar wensen en dan beslissen welk traject we nemen richting Aubel.

    We starten richting Schoonbeek; een eerste hindernisje is de Muizenberg. Paul die op dat moment naast me rijdt kijkt over zijn schouder om te zien of iedereen vlot volgt. Flor die de laatste tijd wat sukkelt met een weerbarstige knie doet teken dat alles ok is. Om in Lanaye niet over ‘vettige’ wegen te moeten rijden kiezen we om de Hallembaye te beklimmen. Iedereen kan weer vlot mee.                                      









    In de afdaling wordt een gedeelte van de groep opgehouden door verkeerslichten. Een kans om wat kledij uit te spelen en vlug wat te eten.  Nu de Voer doorkruisen om de beklimming in Veursbos aan te vatten. We fietsen aan een gezapig tempo omhoog. Ik kan het niet laten om een tandje bij te schakelen. Danny die in de jeugdreeksen flink wat koersen won springt achter me uit. Jammer genoeg staat ie iets te mollig(naar eigen zeggen 30kg
    L) om dit tempo vol te houden. Helemaal boven merk ik dat ‘Turbo Girl’ Sabine in m’n wiel zit te blinken J. Nu rest ons nog enkel de afdaling tot in Aubel waar Willy ons opwacht.










    Jarige Omer trakteert ons op rijst- en kersentaart. Proficiat Omer en dank u wel !




    Net voor aanvatten van de terugweg vraagt Leon me om de klimmetjes wat rustiger te nemen.

    Yvan en Flor zetten zich op kop en houden dat vol tot aan ’t Demerstrand. Constant een tempo van 30-32 km/u. Sterk mannen !





    Zo grijp ik de kans om wat bij te praten met Danny en houd ik Leon in de gaten om eventueel een duwtje te geven. Niet nodig zo blijkt.

    Jammer dat er tussen Martenslinde en de Letenberg net genoeg ‘smodder’ ligt om onze fiets vuil te maken L…








    In het Demerstrand weer de gekende taferelen. Olivier komt ons nieuwjaar wensen en zijn vrouwtje met de auto afhalen. Ook Didi en zijn zoontje komen ons de beste wensen overmaken. En Didi zou Didi niet zijn als hij geen Duveltje drinkt J.

    Voor dinsdag werd afgesproken om naar Valkenburg te rijden. Helaas kan ik er dan niet bij zijn, Ford roept mij L.

     

    Aanwezigen: Omer, Yvan, Marcel, Roger D., Roger J., Paul, Valère, Jos, Gert, Danny, Rudi, Leon, Flor, Willy, Sabine, J-P.

    Ritgegevens: 107km - 945hm – gem. 27,5

    05-01-2014 om 09:34 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    01-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 31 december 2013: Amay
    Een laatste verslagje voor 2013, geschreven door Yvan, geïllustreerd door Jean-Pierre, bedankt !

    Verslag rit dinsdag 31 december 2013 : Amay

     

    Voor onze laatste rit van het jaar kregen we veel volk aan de start : Paul, Jean-Pierre, Flor, Roger D, Roger J, Omer, Valère P, Peter, David, Ward, Rudi, Jos B en zoon Gert , André, Marcel en Yvan. De afspraak was dat we Sabine onderweg oppikten. Een mooi peloton om het jaar mee af te sluiten en we besloten om naar Amay te rijden.

     

    De heenweg ging via Vliermaalroot – Guigoven - Gors-op-Leeuw – Jesseren – Haren – Bommershoven – Vechmaal – Oreye - Bergilers – Lamine – Remicourt – Limont – Donceel – Haneffe – Oudoumont – Verlaine – Bodegnée – Jehay – Amay.

     

     








    Omdat Jos, Gert en Ward reeds waren teruggereden konden de overige 14 in de “Carpe Diem”  genieten van koffie/thee/ choco/ frisdrank en na lang wachten bij de bakker een lekker stukje taart.

     

    Graag een dankwoord voor de traktatie door David.

     

    De terugweg verliep volgens de gebruikelijke weg : Flône – Hermalle-sous-Huy – Engis – Awirs – Hozèmont – Lexhy – Roloux – Fexhe-le-Haut-Clocher – Fooz – Villers-l’Evêque – Othée – Rutten – Tongeren – Riksingen – Sint-Huibrechts-Hern – Schalkhoven – Romershoven – Diepenbeek.

     

















    Onze dank gaat uit naar de kopmannen van dienst Jean-Pierre, Paul, David, Ward, Peter die de schaapjes op een veilige en rustige manier op sleeptouw hebben genomen.

     

    Terwijl onze Flor nog wat ging bijtrainen genoot de rest in de cafetaria van het Demerstrand van de nodige drankjes en werd er nog wat bijgepraat en gelachen op deze laatste dag van het jaar.

     

    Ritgegevens : Aanwezigen : Sabine, Paul, Jean-Pierre, Flor, Roger D, Roger J, Omer, Valère P, Peter,                                  

                                                      David, Ward, Rudi, Jos B, Gert, Andrè, Marcel en Yvan.

                             Afstand : 107 km,  gemidd 28,00 km       



    01-01-2014 om 20:50 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Silvester Marathon Meerssen, zaterdag 28 december 2013

    Verslag SM-loop Meerssen, zaterdag 28 december 2013

    In augustus had ik me al ingeschreven voor dit ( gratis ! ) evenement. Voor mij is de SilvesterMarathon de gezelligste loop van het jaar. Zo tussen Kerst en Nieuwjaar al m’n (trail)vrienden nog eens zien en tevens kennis maken met andere lopers. Iedere loper krijgt hier voldoende kansen toe, de SM-loop is immers een groepsloop waarbij er een voorloper is die niet voorbij gestoken mag worden, en een achterloper die zich bekommert om de langzamere lopers. Aan de bevoorradigen wordt op elkaar gewacht, het ideale moment om te socializen.

    Zaterdagmorgen 6u: regen !!! De ganse nacht had ik het al horen regenen. Om 7u ’s morgens inderdaad het bericht van m’n loopmaatjes waarmee ik had afgesproken dat ze niet zouden meegaan. Twijfelen, kijken op buienradar. Het telefoontje van Theo deed me toch wel snel beslissen om toch naar Meerssen af te zakken. Snel nog wat reserve-kledij en een extra regenjasje in m’n rugzakje en naar de parking van de Carrefour waar Theo me zou oppikken.

    Onderweg nog steeds regen, Carry, gewapend met een paraplu, staat ons al op te wachten op de parking van de sporthal. Van daar uit zouden we een kilometertje moeten wandelen naar de Nachtegaal. Aangekomen in deze gezellige chalet, merk ik dat ik al niet meer droog ben.

    Sporttassen in de rode camionette, aanmelden, en lekker genieten van een gratis thee/koffie. Jacques, Els, Mottige Willem en Gislain Dops hebben zich al aan een tafel genesteld, waaraan wij ook nog een plaatsje vinden. Even m’n ronde doen en de mensen groeten die ik ken. Om iets voor 9 worden we verzocht naar buiten te gaan, voor de briefing in de regen.

    Een woordje geschiedenis, een bedankwoordje voor de talrijke inschrijvingen ( 260 stuks over de vier afstanden: 10, 21, 42 en 58 kms ) … alhoewel ik de indruk heb dat de regen uiteindelijk veel minder mensen heeft doen afzakken naar Meerssen.

    De marathon en ultralopers starten gezamenlijk. De halve start iets later.


    vlnr: Vanessa, Jacques, Mottige Bever, Twinky Jos, Els



    Ik loop met Theo en Jos ( Twinky ) mee, regenjasjes nog steeds aan, alhoewel het intussen toch gestopt lijkt met regenen. Leidraad van deze loop is de Geul, die we gaan volgen tot in Gulpen, en dan weer terug.  Eerst een stukje verhard en dan een weide in. Natuurlijk blijven de voeten hier niet droog, maar dat geeft echt niet. Zo krijg ik een beetje afkoeling, handschoenen en buffke zijn al opgeborgen, maar met ’t regenjasje is het me toch nog ietsje te warm wat me doet besluiten het toch maar uit te doen, eens we de weide uit zijn.




    Dan lopen we een stukje door het nu nog rustige Valkenburg, Oud-Valkenburg, richting Schin op Geul waar de eerste bevoorrading op km 10 is. Lekkere peperkoek met gezoete warme thee.



    Wachtend op het laatste groepje met Willem Muetze als achterloper, vliegt de tijd al babbelend. Mede-organisator Jo Schoonbrood fluit en weg zijn we weer ! De snelste groep loopt me toch ietsje te snel, dus zak ik wat meer naar achter. Wim Hogentoren uit Den Bosch komt bij me lopen, hij liep eerst samen met Jacques maar die had gezegd, “schuif maar wat naar voren, naar m’n clumaatje, die loopt even snel als jou”. Doordat ik m’n regenjasje had uitgedaan was m’n clubshirt duidelijk zichtbaar en was het voor hem niet moeilijk om me te traceren.


    Zoals altijd weer super gezellig ! Bedankt Jo !

    Altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen, zo liep ik vandaag stukjes samen met Lisette Wouters uit Bilzen. Theo bleek nadien samen een heel stuk met de man van Lisette gelopen te hebben.  






    Op km 21 krijgen we een tweede bevoorrading, cake en weer warme thee. Doet toch deugd hoor. ’t Is wel te hopen dat we niet té lang moeten wachten op de achterste lopers, want je koelt toch wel wat af door zo stil te staan. Dit keer kennis gemaakt met twee lopers uit Zonhoven. Streekgenoten zoeken elkaar blijkbaar op ;-)


    Een dankjewel aan de bevoorraders, hier met Annemarie

    Weer ’t fluitje en daar gaan we … op naar de plezantste bevoorrading in Gulpen. Intussen is de lucht helemaal open getrokken en komt er zelfs een waterzonnetje piepen. Dit geeft me toch wel een goed gevoel: ik heb de juiste keuze gemaakt, de afwezigen hebben weer eens ongelijk. Ik blijf samen met Wim lopen, en wandel als ’t bergop is. Wim volgt gedwee, op ’t laatst is ie al gewend om te wandelen als ’t bergop gaat.









    Ook Willem wandelt alles wat bergop is, een typische trailtechniek voor de langere afstanden omdat deze je spieren even doet strekken en je hartslag doet dalen. We genieten al babbelend van de mooie landschappen van het Mergelland. Wim heeft ooit wegmarathons op tijd gelopen maar kwam tot inkeer toen ie besefte dat lopen zoveel meer kan bieden dan alleen maar snel snel snel te willen zijn. En dat is naar mijn gevoel ook zo: in het dagelijkse leven zijn we ( al dan niet bewust )  heel gestresseerd, en als je jezelf dan ook nog eens extra stress gaat opleggen in je sport … waar blijft de ontspanning dan ? Ook veel repect voor de loper die zegt dat ie vandaag z'n laatste marathon loopt, omdat ie volgende week 70 ( ) jaar wordt !








    M'n loopmaatje voor vandaag: Wim

    En plots is daar ( op km 28 ) de brouwerij van Gulpen al. Ik geniet van m’n ( alcoholvrij ) Oud-Bruin, terwijl anderen zich tegoed doen aan de zwaardere ( maar allemaal lekkere ) soorten. Weer wat keuvelen en dan weer ’t fluitje van Jo. Willem is met zijn lopers net aangekomen en besluit op eigen tempo met z’n groepje terug te lopen zodat wij niet meer moeten wachten. Ik neem toch nog wat extra suikers tot me, in de vorm van een Mars ( houdt je immers aan de slag ).


    Lekker genieten van een biertje in de brouwerij van Gulpen

    Na een halve kilometer roept Henk Geilen de ultralopers tot zich, er wordt gesplitst. Naast de Geul op naar de volgende bevoorrading.



    ’t Is wel wat minder modderig als in het eerste deel, maar we krijgen toch nog voldoende off-road stukken te verteren. Op km 35 lopen we terug door het mooie Oud-Valkenburg dat intussen heel wat levendiger geworden is. Ik besluit dat ik hier morgen met m’n gezin terugkom om de kerstmarkt in de grotten te bezoeken.

    Op km 36 de laatste bevoorrading, wat worden we toch weer verwend. Carry roept " Vanessa, wat doe jij hier al ? Jij moet bij de ultralopers zo zijn! " Ik herinner haar eraan dat dit nog maar m'n tweede lange afstand is na m'n blessure. Maar volgend jaar misschien wel ( denk ik stiekem ).





    En dan is ’t eigenlijk alleen maar uitlopen naar de Nachtegaal, ik probeer het snelle tempo van Wim te volgen en roep af en toe als ie begint te sleuren. Maar uiteindelijk worden we hartelijk door Jo onthaald. Ik bedank Wim om samen gelopen te hebben, ik zal hem vast bij Limburgs Halfzwaarste terugzien. De sporttas wordt opgepikt, droge kleren worden aangedaan en dan samen met Theo genieten van een heerlijk donker biertje, dit keer wel met alcohol.




    Een dankwoordje aan de hele organisatie: Jo Schoonbrood, Klaus en Simon. Een dikke dikke merci voor de mountainbikers voor het ons veilig laten oversteken. Hartelijk dank aan de mensen van de bevoorradingen: Carry, Annemarie en de anderen wiens namen ik eigenlijk niet ken. Dank je wel aan de voorlopers, de medeloper en de achterlopers. Een heel mooi initiatief zo’n gratis loop met gelijkgestemden. Tot volgend jaar !

    Parcours: http://connect.garmin.com/jsPlayer/420712778

    28-12-2013 om 19:52 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    25-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit maandag 23 december 2013: Blegny
    Met dank aan Sabine voor het mooie verslag !

    Verslag Blegny maandag 23 december 2013

    Mijn baas op het werk stond me toe om dinsdag te ruilen met maandag. De mooie fietsdagen probeer ik met twee handen te grijpen. De weerberichten voorspellen veel wind en zelfs in de namiddag rukwinden tot wel 80 km/u. De schrik voor harde windstoten zit er wel wat in. Tegenwoordig bezitten we over ultra lichte racefietsjes en de meesten onder ons zijn ook maar een streepje breed J

    We zijn met negen windboksers ! Ook Alex is er nog een keertje bij, lang niet meer gezien bij de 3x20. Hij kent zelfs Snoepy niet meer ;-).

    Afgelopen zaterdag hebben Jean-Pierre en Peter me in het oor gefluisterd om vandaag eens een extra tandje bij te steken. J. Het gaat dus pittig worden !

    De zin is er om naar Aubel te fietsen. Helaas zijn de cafeetjes er vandaag gesloten en we nemen het zekere voor het onzekere: Visé/Blegny ! Zonder stop in een leuk café is onze rit niet geslaagd !

    Jean-Pierre en Peter houden belofte en starten op kop. Wijselijk eerst met een rustige opwarming. Zeker in de winter zijn onze spiertjes nog koud. In de Helstraat toetert er een vriendelijke automobilist: mijn papa J. Wat een verrassing ! Ik natuurlijk supertrots dat ik weer op pad ben met mijn sterke maten.

    We peddelen onze bekende route via Vliermaal en krijgen ons eerste opwarmer: de Zevenbonderberg. De kopmannen houden rekening met iedereen en sparen ons nog. ! In Millen rijdt Alex lek. Valt nog mee, zegt Joske. De band is enkel lek onderaan !

    We zetten onze koers verder. De wind probeert ons klein te krijgen maar we vechten. Alex heeft het een beetje moeilijk op de vals platte stukken. Hij heeft karakter en vertikt het om op te geven. De Hautain nadert en ik raad Alex aan om deze op eigen tempo omhoog te rijden. Boven wordt er altijd gewacht tot iedereen voltallig is. De volgende leuke klim is de Richelle ! Ik zou graag eens het onderste uit de kan willen halen en hoop op een demarrage. En of, Jean-Pierre & Peter versnellen en drijven het tempo op. Ik hoor ook Paul schakelen en ziet zijn kans om mee te springen. Ikzelf fiets naar hen toe en roep: allee mannen, vooruit, spaar me niet ! Wat een explosiviteit dat die drie heren hebben ! Maar ik spring mee op de wip. Helaas laat ik een gat vallen en de harde wind kraakt me. Jean-Pierre geeft me een schouderklopje. Wat een sterke beren zijn die kopmannen ! Ben ook onder de indruk van de prestaties van Paul. Zijn klimritme is zelfs nog gebeterd en heeft enorm kracht bijgewonnen.  Er volgt nog een helling. De klimmers zien hun kans weer en schieten als een boog vooruit. Joske en Marcel moedigen me aan om het gat dicht te rijden.  Die klim duurt en duurt, er komt geen einde aan. Ik zie dat Peter wijselijk denkt: hela het is winter en temporiseert een beetje. Alweer enorme voldoening en vreugde dat de klimmersbenen er nog zijn of zijn het de prijzende woorden van die 3 rasklimmers J. De rit blijft spannend en we steken zoveel mogelijk bergjes in onze broekzak. Het fijne aan deze dag is dat we ons mogen laten gaan, al zien we sterretjes. Ergens kort voor Blegny nog een serieuze kuitenbijter waar ook Joske z’n tanden in zet. Sterk ! De rest blijft altijd mooi samen en geniet evenzeer ! Mooi om te zien !

    Onze batterijtjes zijn leeg, tijd om ze weer op te laden in Blegny. Onze kopjes koffie/hete chocolademelk worden weer compleet met heerlijke rijstvlaai.

    Ook de weg terug naar huis gaan we het ons niet te makkelijk maken. Peter & Jean-Pierre zullen weer gaaazzzz geven en het klimwerk is nog lang niet voorbij !!! Deze keer kies ik voor de 2de positie in het peloton. Via Visé kanaal slaan we rechtstaf de brug over naar Lanaye-berg. Ook deze wordt weer stevig beklommen en is het bijten in de “kings of the Mountains” hun wiel. Daarna de Muizenberg. Ook hier wordt het weer strijden voor de bolletjestrui.

    Alex is in z’n tweede adem gekomen. De koptrekkers voelen dat het goed zit en ze steken nog een tandje bij. Mopertingen: lekke band voor Roger J. Hupsekee, onze racemachientjes terug op stevig doortrappen tot Diepenbeek. Leuk om in het Demerstrand zo lief onthaald te worden met lekkere pudding-kruimeltaarten. Het smaakt ons enorm, dankjewel J. Moedige Edgard heeft in z’n eentje z’n kilometertjes weer afgehaspeld. Ook Valère & Wivine komen weer fijn bijpraten. Wivine is jarig en trakteert ons op een drankje. We worden verwend vandaag J. Proficiat Wivine ! Nog een kwartiertje later komt fiere opa Omer met z’n twee prachtige kleindochtertjes binnen.

    Graag steken we een dikke pluim op de helmen voor onze sterke kopmannen, Jean-Pierre & Peter ! Iedereen was dik tevreden, een rit om in te kaderen !

    Ik wens in naam van de groep aan alle lezers van dit blog: prettige en gezellige feestdagen !

     

    Aanwezigen: Jean-Pierre, Peter, Paul, Yvan, Jos B., Marcel, Roger J., Alex en Sabine

    Ritgegevens: 101 km – 920 hm -27,5 gem.

    25-12-2013 om 11:25 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs