Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    21-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag dinsdag 21 mei 2013: Aubel
    Met dank aan Yvan voor het inzenden van dit verslag, knap gereden mannen !

    Verslag rit dinsdag 21 mei 2013 : Aubel

     

    Omdat ze voor vandaag slecht weer hadden voorspeld kregen we slecht 3 man aan de start deze morgen : Peter, Marcel en Yvan.

    Na een beetje overleg en bespreken van het weer, besloten we om naar Aubel te rijden.

    De rit ging via Schoonbeek – Munsterbilzen – Eigenbilzen – Mopertingen – Hees – Kesselt – Vroenhoven – Kanne – Eben-Emael  - Ternaaien – Eijsden – Mesch – Libeek – Mheer – Noorbeek –

    Vroelen – Ulvend  - De Planck – Aubel.

     

    Hier konden we genieten van een lekkere koffie met taart in onze vaste “Taverne Aubeloise”.

     

    De terugweg ging via Val-Dieu – Mortroux – Dalhem – Richelle – Hermalle-sous-Argenteau – Oupeye – Heur-le-Romain  - Houtain-Saint-Siméon - Bassenge – Millen – Genoelselderen – Membruggen – Rijkhoven – Alt-Hoeselt – Sint-Huibrechts-Hern – Schalkhoven – Vliermaalroot  - Diepenbeek.

    Ondanks dreigende wolken hebben we het droog kunnen houden zodat we nog even konden bijpraten bij de nodige drankjes.

     

    Ritgegevens : Aanwezigen : Peter, Marcel en Yvan

                             Afstand : 120 km,  gemidd 27,7 km    

     

    21-05-2013 om 21:55 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    20-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail La Grimace: zondag 19 mei 2013

    Verslag La Grimace, zondag 19 mei 2013

    Vandaag wel heel vroeg uit de veren. Om 5u45 vertrokken we richting Marche-en-Famenne om er de 55 km te lopen van La Grimace. Tevens ook het Belgisch kampioenschap, waar Jacques zijn titel kon verdedigen.

    Gezellige boel in de kantine, de helft van de deelnemers was Nederlandstalig. We halen ons startnummer af en krijgen al meteen van de organisatie mee dat het op km 42 heel gevaarlijk is. Jacques, die deze trail al twee keer gelopen heeft, was me dat al de ganse week aan ’t zeggen.



    Een Run & Fun groepsfoto, met Elsi en Micha. En dan her en der wat bijbabbelen.



    Om 8u00 wordt er na de drietalige briefing het startsein gegeven.

    Jacques en ik lopen, zoals gewoonlijk, samen. Het begin is voor mij altijd een ramp. Koude spieren, m’n lichaam nog niet wakker. Op ’t gemakske dan maar, terwijl de rest precies allemaal haast had.

    Na een kilometer of vier moet ik in het Bois de Nolaumont al een sanitaire stop maken. Intussen natuurlijk weer heel wat plaatsen verloren, maar tegen de natuur kan je nu eenmaal niets doen. ’t Voordeel is wel, dat als je de anderen je niet meer ziet, je sowieso op eigen tempo gaat lopen.

    Mooie klim van 223 meter naar 381 meter, maar m’n lichaam sputtert nog wat tegen. Ik weet dat dit wel goed komt, maar ’t heeft z’n tijd nodig. Een kilometertje afdalen, weer eentje stijgen, weer eentje dalen en weer eentje stijgen. Het stijgen doen we al wandelend, dalen al lopend. Op zo’n lange afstand moet nu immers gedoseerd worden.

    Vanuit Chéoux mag er twee kilometers geklommen worden, gelukkig wordt iedere klim beloond met een geweldig zicht: de natuur op z’n mooist, met de bomen in een frisgroen kleedje gestoken. Intussen hebben we Koenraad uit Brasschaat opgepikt, een gezellige babbel over diverse trails, maar vooral over de CCC waar ik vandaag weer een puntje voor aan ’t sparen ben.






    Op hoogte van 410 m, prachtige natuur, zelfs een voorbijspringende ree. Ik laat me helemaal opnemen in dit plaatje: de fluitende vogels, de geur van het hout en de planten, de zon, de wind.

    Op km 17 een eerste ( welgekomen ) bevoorrading. Cola, tuc-koekjes, en weer verder met ons drietjes. We lopen nu richting Hodister, veiligheidshalve neem ik toch maar een gelleke. Modderige paden, waar je net niet je schoenen verliest, maar ’t is dikke fun !




    Stilaan krijgt Koenraad meer en meer problemen om ons bij te houden, en voor we ’t beseffen lopen Jacques en ik weer onder ons tweetjes.



    Op kilometer 28 komt volgens mij het zwaarste stuk. Wandelaars gaven me voor dit stuk te kennen dat de inspanning met een prachtig zicht zou beloond worden. Een hele steile klim die ik bij momenten op handen en voeten moet opkruipen. Als ik merk dat m’n hartslag de hoogte in schiet, blijf ik even staan. Jacques is al lang door, maar zal boven zeker op me wachten. Het zweet vloeit me van m’n kin, maar ik geraak toch boven. Over die ene kilometer doe ik 20 minuten ! Maar inderdaad: wat een adembenemend zicht ! En wat een onthaal aan de bevoorrading waar ons startnummer genoteerd wordt ter controle.



    Een lange stenige afdaling tot in Rendeux. Ik stop even om een steentje uit m’n schoen te halen, een loper van de 80 km ( die om 6u vanmorgen vertrokken is ) komt tot bij ons. Toevallig kennen Jacques en Yves, ook een ultraloper, elkaar. Yves Vanhole komt vandaag 80 km trainen, ter voorbereiding van de Spartathlon. Gespreksstof genoeg dus.


    Stilaan verdwijnt ook de zon, als de regen maar uitblijft tot na de gevaarlijke passage over de rots die erg glad kan zijn. Maar ik voel me goed, veel beter dan in ’t begin, maar besef dat er nog altijd gedoseerd moet worden, en als ik er niet meer aan denk zal Jacques het me wel op tijd en stond zeggen. Ondanks wat krampen( in de billen ) kan Yves toch bij ons blijven.


    Richting kilometer 40 is het weer klimmen richting Hotton, vandaag stopt het precies niet. Op kilometer 42 begint Jacques nattigheid te voelen “ oei oei, hier begint de miserie “, zegt ie. We zien in Hotton een rots waar men op aan ’t bergbeklimmen is, een mooi zicht maar over die rots moeten we wel zien te geraken, heel voorzichtig, onder het oog van de fotografen. Ik help Jacques naar de overkant, daar zijn we veilig van af ! Gelukkig heb ik geen hoogtevrees !








    Na de rots begint het te regenen. We komen we op de plaatselijke rommelmarkt terecht, maar goed dat ik door Yves teruggefloten werd, ik had een afslag gemist. De afslag naar de laatste bevoorrading. Daar komen we Lieven Pieters tegen. Voor de niet lopers onder jullie: Lieven heeft in 2011 de Spartathlon ( 246 kms in 36 uren ) succesvol uitgelopen. http://www.youtube.com/watch?v=ITHvw0Dj2iA




    Vandaag loopt Lieven z’n allereerste trail, de afstand van 55 kms. Een hele eer om naast hem op de foto te mogen staan, een snelle babbel. Yves blijft even bij Lieven hangen, die zullen elkaar wel genoeg te vertellen hebben. Jacques en ik gaan verder maar na een dikke kilometer is Yves al terug bij ons. Met ons drietjes sleuren we ons door een beklimming van 4 kilometer waarna het terrein gelukkig vlak ( en bergaf ) wordt. Ik neem de kop en zorg dat we op een stevig tempo de finish halen.





    Yves bedankt ons om hem aan de finish te krijgen, wij babbelen even met andere lopers in de kantine. Maar haasten ons dan wel redelijk snel naar de auto, droge kleren aan en richting huis. De prijsuitreiking hebben we gemist, en zeker de uitreiking van de Belgische titels die er wegens een misverstand helemaal niet was. We zullen het wel lezen op internet.



    Proficiat aan de organisatie voor de uitmuntende briefing, bewegwijzering en vriendelijkheid aan de bevoorrading.

    Een prachtige trail, maar voor mij toch wel de zwaarste tot nu toe. Maar anderzijds mag ik ook niet te veel willen, ik loop nu een dikke twee jaar en heb er al 5 marathons en 8 ultra’s opzitten. Genieten blijft voor mij het allerbelangrijkste !


    Ik wens Yves heel veel succes in z’n voorbereiding naar de Spartathlon, een dikke proficiat aan Lieven voor het behalen van z’n eerste UTMB punt. Ook bedank ik m’n maatje Jacques waarmee ik toch veel plezier beleef !

    Een gefeliciteerd aan alle winnaars van deze trail, niet alleen voor de podiumplaatsen maar ook voor het verleggen van de eigen grenzen, tot op een volgende trail !

    Gegevens van deze trail: 55,3 kms, 1438 hms, 7u20 en heel veel modder !

    Link: http://connect.garmin.com/activity/314986035

    20-05-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    18-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 18 mei 2013: Banneux

    3x20: Banneux

    Wat een weer, bromde de beer. 

    Iik blijf ik blijf thuis, piepte de Muis. 

    De Vos zei " regen", daar kan ik wel tegen

    't is om te huilen, krasten de (koet)uilen

    en dan die wind ... zei het Einbiegelskind*

    't Is bar en slecht, tikte de specht

    Maar ... Didi, die guit

    ging doodgewoon uit

    Hij nam Duvel ter hand

    en na een flesje 6 of 7, waren de regenwolken uit 't land

    Dikke mist kwam in de plaats,

    Of was zijn zicht ineens ondermaats ?

    De Vos zei: Regen? Daar kan ik wel tegen 
    't Is om te
    Bij deze een kleine terugblik op ons ritje van verleden zaterdag,

    Het was droog, maar zeker geen superdag.

    Leon nog in de ziekenboeg,

    Een soort virus dat op hem neersloeg.

    Veel beterschap van ons allen,

    Hopelijk kan het best allemaal nog wat meevallen.

    Onze Roger is nog aan het overregenen in Spanje,

    Daar het weer van hier meer lijkt op kinderchampagne.

    Als ik mij goed herinner stonden we met 10 aan de start
    Op naar Banneux om steek de zieken een riem onder het hart
    moest rijmen op -art hé
    )

    Geen Tilff-Bastogne-Tilff voor een keer,

    Want ze gaven voor zondag in de Ardennen geen schoon weer.

    Zaterdag nog wel,

    En dat lusten de 3x20’s nog wel.

    Met Onze Valère & Didi aan kop,

    vertrokken we losjes en sloegen de km’s op hun kop.

    Didi’s Studio Brussel-rugzakske was niet vol,

    Geen Els-speculaas kunnen meescharen voor onze 3x20-lol.

    Dan maar rijstvlaai op het diner,

    gelijk ’n echte 3x20-routinier.

    De terugweg was voor Paul en onze sterke Valère,

    Zo kon ik achteraan wat gaan freewheelen; rustig niet al te spectaculair.

    Onze Flor had ’n moeilijke dag,

    Hopelijk staat hij er volgende keer met glimlach.

    Het peloton arriveerde mooi aan het Demerstrand.

    Er werd daarna tussen pot en pint nog wat nagekeuveld over onze reisafstand.

    Uiteraard ook nog over ander zaken,

    maar ik mag u niet teveel wijsmaken.

    Toen ik thuis kwam rook ik weer lekkere Schimpense speculaas,

    misschien zit volgende keer wel weer iets in mijn rugzakske als (vis-)aas.

    Voldaan & Tevree,

    zeg ik dan maar weer “Sjamayee”.

     

    Gegevens v/d dag: 149km – 1549hm – 28km/u avg

    3x20’s v/d dag: Flor, Yvan, Omer, Paul, Marcel, Marc, Jos B., Valère Ph., Rudi & Didi

     

    18-05-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    14-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 14 mei 2013: Eupen

    Met dank aan Florke

    Met zes waren we aan het bus kotje: Vanessa kreeg een verdiende rustdag, Leon was nog ziek en Paul verkoos om alleen te rijden.

    De locomotieven Valere Ph en Omer trokken zich op gang en de rest koppelde hun wagonnetje aan.
    Valere Ph en Omer reden de ganse rit op kop strijdend tegen de wind. Het was bewolkt maar op enkele
    verloren regendruppels zou het droog blijven.
     
    Er werd een goed tempo gereden en er werd op tijd en stond gelachen. In Dalhem keerde joewe Jos terug, een beetje bevreesd voor de kilometers.
     
    Na vele hoogtemeters kwamen we aan in Eupen.

    De heenweg verliep als volgt: Hoeselt, Rijkhoven, Millen, Bassenge, de steile Houtain, Heure le Romain, Richelle, Dalhem, Charneux, Fortier, Thimister, Bilstein, Limbourg, Membach en Eupen.
     
    Vandaag geen risico voor Yvan want we gingen bij de bakker onze taart bestellen en met koffie en choco smaakte die heerlijk. De terugweg werd aangevat en er vielen weer wat verloren regendruppels.

    In Moelingen werden de bidons nog eens gevuld. Toen we het jaagpad langs het kanaal opdraaiden gebeurde er toch een klein wonder: Valere Ph kreeg Marcel op kop niet te filmen, maar ja, mooie liedjes duren niet lang.
     
    Marcel reed gauw weer achter Valere. De terug weg liep via Walhorn, Montzen, Hombourg, Plombieres, Remersdaal, Moelingen, Lixhe, Kanne, Vroenhoven, Kesselt, Hees, Mopertingen, Hoelbeek, Waltwilder, Munster, Schoonbeek en tenslotte de sporthal van het Demerstrand waar we vriendelijk ontvangen worden en met de nodige ijzerhoudende dranken werden weer straffe verhalen verteld.
     
    Nog een dikke proficiat voor Valere Wiggins en Omer Nibali voor hun super kopwerk.
     
    Deelnemers: Valere, Omer, Yvan, Jos B, Marcel en Flor.

    Ritgegevens: 154km    28gem   1215hm

    14-05-2013 om 20:32 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail Koning van Spanje: 12 mei 2013

    Zondag 12 mei 2013 …. Moederdag

    “Sorry mama, maar dat gedichtje moeten we van de juf voorlezen en dat past niet bij jou”.

    “Geeft niet vriend, zeg maar … “

    “Ik wens je een prettig feest en … een luie dag het allermeest “ zie je wel mama, en jij staat klaar om te gaan lopen.

    “Na het lopen Jarno, zal mama een beetje lui proberen te zijn “

    Vandaag stond Koning van Spanje op het programma, een Salomon-trail in organisatie van Mud Sweat Trails. In het begin van de week leek het te gaan uitdraaien op een Dust Sweat Trail, maar de hevige regenbuien van de laatste dagen zouden er toch voor zorgen dat we modder zouden krijgen.

    Welliefst 1400 deelnemers op de drie afstanden ( 9,4 kms, 16,8 kms en 31,6 kms ), en toch kom ik al direct clubmaatje Jo tegen. Altijd fijn om wat bij te praten.


    We begeven ons in de menigte en komen her en der bekenden tegen. En zo vliegt het uurtje wachten ( in de koude ) eigenlijk wel best snel om.



    Natte voeten, daar hebben we geen probleem mee … zolang het maar niet regent hoor ik rond me. Af en toe komt de zon even kijken, maar heel even dan maar.

    11u00: het startschot wordt gegeven.




    De gekleurde massa komt in beweging. Opwarmen zit er helaas niet in: na 120 meter mogen we al meteen klimmen. Een lusje, speciaal voor de meegereisde supporters. En dan al “ de koning van Spanje “, een heuvel die door de Koning van Spanje tijdens de veldtochten door de Nederlanden tijdens de 80 jarige oorlog werd bezet. En de Koning had gelijk: boven kreeg je een mooi overzicht over rondom liggende velden.





    Een afdaling door het bos, om weer te klimmen, de tweede op 4 kilometers afstand, pittig genoeg. Ik loop vandaag zonder echt loopmaatje maar sla wel regelmatig een praatje met de anderen, als die mogelijkheid er is. Voor de rest geniet ik van de natuur maar ook van m’n muziek.

    Dan is het dalen richting Beutenaken waar we in het Groote Bosch weer een helling te verwerken krijgen. Tijdens de afdalingen is het zo mooi om de gekleurde slinger door de groene weilanden te zien.







    Nauwelijkse de vorige helling verteerd, krijgen we weer eentje te verwerken ( nr 4 op 9 kms ). We draaien weg van Slenaken, blijven heel even op een plateau lopen om weer te dalen.

    Na een tijdje kan ik het aantal hellingen niet meer bijhouden, het zijn er veel, dat weet ik wel. Ik doseer goed door te wandelen, lopen op die stukken is dodelijk. Af en toe krijgen we een kleine bui, het zoute zweet mengt zich met de wellicht zure regen.



    Km 12, daar is ie dan: de Gulp waar we door moeten. Als je al heel wat trails gedaan hebt is dit riviertje maar een kleintje, nauwelijks drie stappen en je bent er door. Yes, dat is trailen ! De eerste bevoorrading komt er aan, voor alle zekerheid neem ik een gelleke, wie weet hoeveel hoogtemeters er nog aankomen.





    Het Kruisbos bergaf, de Molt omhoog. Eperheide, af en toe een weg over waar het verkeer netjes wordt tegen gehouden. Het Onderste Bos, het Bovenste Bos, toch al redelijk bekend terrein door met Willem de Zwaarste van Limburg gelopen te hebben ( met de twee oefenlopen ). Maar ik verveel me geen enkel moment.







    In één van die bossen een grappig moment. Ter hoogte van één van die bossen, net waar een geel lintje hangt duikt een man de bosjes in. De loopster voor me wil volgen, en beseft opeens dat die man gewoon een plasmoment inlast. Ik zou hetzelfde gedaan hebben, en roep dat naar haar. Blijkt het Annemie uit Beveren te zijn, die ik al kende van op Facebook. De muziek gaat uit m’n oren en we babbelen over van alles en nog wat. Dat is nu het leuke aan trailen, mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen.





    Een paar ellendige knikskes, die we moeten stappen. Annemie is duidelijk sneller dan mij, ik maan haar aan door te gaan. M’n oortjes terug in en op eigen tempo verder. Plots een hevige regenbui, ik besluit om dan toch maar m’n regenjasje aan te trekken en m’n kodak veilig weg te bergen.







    Eindelijk een stukje dalen richting Epen, door groene velden opgefleurd met gele bloemen. Wat een zicht ! De wandelaars die we tegen komen groeten ons, komen we door een dorpje worden we daar ook enthousiast doorgeloodst.

    Richting tweede bevoorrading is er nog een kuitenbijterje en dan een serieuze glibberige met stenen bezaaide afdaling. Aan de bevoorrading een man, die blijkbaar gevallen is en verzorgd wordt. Het toeval wil dat we aan de praat geraken en verder de rest van de trail samen uitlopen. M’n loopmaatje is eigenlijk een veldloper die voor ’t eerst in het zomerseizoen z’n conditie op peil wil houden met trailen. Ik garandeer je dat hij volgend jaar veel sterker z’n seizoen zal kunnen starten.

    Scheibergerbosch en Dunnenbosch omhoog, toch wel erg steil maar dat wordt beloond met een afdaling van welliefst vier kilometers. En dan het venijn dat hem in de staart zit: nogmaals de Koning van Spanje op. Onze eigen veldtocht zit er op. Annemie staat voor me te supporteren aan de finish, m’n loopgezel bedankt me om hem door de laatste kilometers heen te sleuren, da’s graag gedaan !

    Een Erdinger Alcoholvrij bier, Limburgse vlaai, een medaille … een super trail, 90 % onverhard, een prachtig landschap, prima georganiseerd, kortom een droomtrail ! Geen wonder dat ie in januari op twee dagen tijd uitverkocht was !





    Beetje napraten met clubmaatje Gerd die de 16 kms gedaan heeft, en snel naar thuis voor een lui moederdagmoment: een heerlijk warm badje !


    Link naar de trail: http://connect.garmin.com/activity/311727451

    Loopgegevens: 31,4 kms, 3:32, 713 hms

    Link naar filmpje van vorig jaar ( omdat beelden nu eenmaal meer zeggen dan woorden): http://vimeo.com/42538875

     

    12-05-2013 om 21:14 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 11 mei 2013: Huy => Amay
    Een verslag binnen gestuurd door Flor, waarvoor ne dikke merci ! 

    We waren met zeven aan de start, de beteren van de 3x20 reden de Waalse Pijl en onze collega Paul moest bij zijn doodzieke hond blijven.

    We beslisten om niet naar Hoei te rijden maar wel naar Amay wegens het wisselvallige weer.

    Onder een donkere wolken hemel  vertrokken we met Omer en Yvan op kop,met
    een stevige wind in het nadeel en dat zou zo blijven tot in Amay.

    Er werd een goed tempo gereden in functie van de groep en er werd geluisterd wat noenke
    kwebbel Marcel allemaal te vertellen had en zo kwamen we zonder problemen aan in Amay.

    Onze route liep langs Kortessem,Wintershoven,Gors op Leeuw, Jesseren,Haren,Vechmaal, Otrange, Thys, Chrisnee, Jeneffe, Momalle, Verlaine, Bodegnee, Jahay en Amay.

    Yvan ging op zoek naar taart en werd bijna omver gereden , gelukkig liep het goed af.
    Met de nodige koffie en choco ging de taart goed naar binnen, toen was het tijd om de terugrit aan te vatten.
     
    Met Flor en Sylvain Omer op kop vertrokken we en de eerste druppels vielen al, Jos B zei " nu hebben we wind van achter tot Diepenbeek" maar dat kwam weer eens verkeerd uit.

    Na ongeveer 5km moesten we gaan schuilen voor toch wel stortbuien en na een halfuur konden we onze weg voort zetten en weer was het een strijd tegen de wind.

    De terugweg verliep als volgt, Horion, Momalle, Thys, Vechmaal, Jesseren, Wintershoven, Kortessem, Troot en tenslotte de sporthal.
         
    Hier werd het ijzer gehalte weer bij gevuld en straffe verhalen verteld, iedereen was weer tevreden over de fijne rit die we weer gereden hadden.

    Ritgegevens:      106 km       27,3 gem
          
    De deelnemers: la machine Omer, joewe joewe Jos B, sleepijzer Marcel, natte klak Yvan, Degenkolp Rudi, Kyrienka Flor

    12-05-2013 om 08:25 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 7 mei 2013: Comblain-au-Pont
    Met dank aan Yvan voor het verslag !

    Verslag rit dinsdag 07 mei 2013 : Comblain-au-Pont

     

     

    Eindelijk eens een aangenaam weertje bij de start deze morgen en dus hadden we 10 mannen op het appel : Quinten, Valère P, Jos B, Paul, Omer, Flor, Rudi, Johnny, Marcel en Yvan. Na kort  overleg besloten we om naar Comblain-au-Pont te rijden.

     

    We vertrokken onder leiding van Valère en Kwinten richting Kortessem – Guigoven – Gors-op-Leeuw – Jesseren – Haren – Bommershoven – Vechmaal – Oreye – Bergilers – Lamine – Remicourt – Limont -  Donceel – Haneffe – Oudoumont – Verlaine – Saint-Georges – Engis.

     

    Hier reden Jos B, Flor en Paul op hun tempo terug naar huis en de 7 overblijvers konden aan het zwaardere werk beginnen. 

     

    We reden verder richting Neuville-en-Condroz – Rotheux – Grand-Berleur – Hody – Anthisnes – Mont – Poulseur  - Comblain-au-Pont .  Tot onze spijt was er nergens een open bakkerij te bespeuren zodat we besloten verder te rijden via Chanxhe tot in Sprimont.  Na bijna 90 km konden we genieten van koffie/frisdrank en lekkerre rijsttaart. 

     

    De terugweg ging via Louveigné – Trooz – Flèron – Queue-du-Bois – Saive – Cheratte – Hermalle-sous-Argenteau – Oupeye – Heure-le-Romain – Houtain-Saint-Siméon – Bassenge – Boirs - Glons – Sluizen – Millen – Genoelselderen – Membruggen  - Rijkhoven – Alt-Hoeselt  - Sint-Huibrechts-Hern  - Schalkhoven – Vliermaalroot waar we in een hevige regenbui  richting Diepenbeek reden.

     

    Terwijl het buiten  hevig regende genoten we in de sporthal van de nodige extra vitaminen die we vandaag ec ht wel verdiend hebben na een leuke rit.

     

    Een extra dankwoord aan de goede kopmannen van dienst : Valère, Quinten, Johnny en Omer.

     

    Ritgegevens : Aanwezigen : Quinten, Valère P, Jos B, Paul, Omer, Flor, Rudi, Johnny, Marcel en Yvan

                              Afstand : 177 km , gemidd 28,7 km , hoogtemeters 1.560 m

    07-05-2013 om 22:17 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 4 mei 2013: Vaals

    Verslag rit zaterdag 4 mei 2013: Vaals

    Een heerlijk lentezonnetje doet het aantal gegadigden al meteen stijgen: met welliefst 12 mannen en 2 vrouwen verzamelden we vanmorgen aan ’t bushokje voor een ritje naar Vaals/Gemmenich. Didi had gisteren al gebeld naar de bakker in Gemmenich zodat we de terugrit zeker niet taartloos moesten aanvatten. Een nieuw gezicht aan de start: Johnny, kennis van Jos B, welkom bij de 3x20 ! Martin net terug uit Mallorca, in wintertenue ( hij was die kou niet meer gewend ), terwijl het “jong volk” allemaal de korte broek aan had.







    Valère, die gisteren al 172 km op z’n eentje gefietst had naar Stavelot en omstreken, werd vrijgesteld van kopwerk. “Kopmannen zijn er vandaag genoeg” stelde ik Eveline al gerust.

    Peter en Omer op kop, de hele rit, aan een mooi tempo, rekening houdend met iedereen. De heenweg loopt over Munsterbilzen, Eigenbilzen, Mopertingen, Hees. In Vroenhoven vroemmm bergaf tot aan het kanaal, tot we plots links van ons een fietsgroep zien. Gelukkig houdt die groep zich wat in zodat we nog wat van onze vaart kunnen profiteren. Kanne, en dan begint het … de Hallembaye over, ik krijg het al serieus warm.

    In Lixhe het kanaal en de Maas over, en dan de parel van Limburg binnen: Moelingen, dat we snel verlaten om in Withuis het Mergelland te ontmoeten. En hier is echt niks vlak … pracht van een streek, dat wel. Groene weides, grazende dieren, bloesems. En veel fietsende medemensen onderweg.

    Klimmend naar Mheer, Noorbeek. In Slenaken de mooie Loorberg op. Valère vergezelt me en duwt af en toe een tikje bij, wat echt wel deugd doet. Een klimmer zal ik nooit worden, maar ik geniet er wel van ( tijdens het afzien ) en da’s toch wel het belangrijkste.




    Dan een heerlijke bergaf ( daar doen we het voor ) tot in Epen. Nog zwaarder werk dient zich aan: Camerig. ‘ t Is net of Peter m’n vermoeide benen aanvoelt ( of wil ie stiekem wat extra krachttraining voor de Trois Ballons ? ), een helpende hand is veel waard. In Jos z'n geval was 't nog gemakkelijker: beetje aan een tractor kunnen hangen maar helaas reed ie niet door tot boven. Jammer genoeg hebben we dit niet op de gevoelige plaat kunnen vastleggen.

    Boven gekomen is Marcel ocharme helemaal zijne kluts kwijt. Hij zegt tegen degene die langs hem rijdt “ we moeten op Yvan wachten, die is nog achter “, waarop de andere “ ik ben Yvan toch “. Marcel heeft de rest van de rit zitten zeggen dat een stel borsten toch veel voordeel oplevert ( nvdr: da's ook wel extra gewicht om mee tot boven te zeulen ! ).

    Snel een banaantje dat me gepeld door mijne soigneur ( Valère ) aangereikt wordt. Marcel krijgt het met z'n drie laagskes toch wel wat warm en doet wat uit.








    Weer heerlijk bergaf vooraleer we de Vaalserberg beklimmen. Boven wachten we tot iedereen er bij is. Maar Yvan en Marcel blijven achter. Wachten, wachten. Wat foto’s maken. Nu begint het toch wel écht lang te duren. Paul en Didi rijden even terug om te gaan kijken. We vermoeden echter dat Marcel en Yvan de rechtstreekse weg naar Gemmenich hebben genomen. Wij beslissen door te rijden, wetende dat Yvan toch de weg naar Gemmenich kent waar er gestopt wordt aan het café.






    En inderdaad: aangekomen in Gemmenich hebben Marcel en Yvan de taart al gehaald ( en gelukkig nog niet opgegeten ). Even later komen ook Paul en Didi binnen en is de bende weer verenigd. De taart wordt getrakteerd door Peter voor z’n verjaardag, proficiat vanwege de hele groep !









    Op de terugweg wordt er nog snel gestopt aan een winkeltje om de bidons bij te vullen. Nog wat klimwerk over Plombière en Hombourg. En dan een mooi stuk vals plat naar beneden, in volle vaart: Aubel, Saint-Jean-Sart, Mortroux, Dalhem. De achterkant van de Richelle omhoog, Heurle-Le-Romain, Houtain-Saint-Simeon. Dus duidelijk toch niet bergaf tot thuis. Maar de kopmannen doen het voortreffelijk, houden bergop gelukkig in. Met af en toe een duwende vinger/hand blijf ik mooi in de groep.





    Bassenge, langs de grot van Petit Lourdes, dan die stomme helling in Valmeer. En dan zijn we al bijna thuis: eens de stal geroken wordt en er niet meer veel hoogtemeters te maken zijn wordt de snelheid opgetrokken ( daar heb ik veel minder problemen mee ). Even halt houden als Jos krampen krijgt. Herderen, Grote Spouwen, Kleine Spouwen, Bilzen, Schoonbeek, Diepenbeek waar er in de sporthal nog wat nagepraat wordt maar dat deel heb ik vandaag overgeslagen.

    Een heerlijke rit waarvan we alleen maar sterker worden, bedankt voor jullie gezelschap ! Chapeau voor de kopmannen die toch heel wat tegenwind gehad hebben op de terugweg. Bedankt ook aan Peter voor ’t maken van de actie-foto’s, en toch wel een merci aan de helpende handen…. Ik zou wellicht zelf ook boven geraakt zijn maar dan toch heel wat langzamer.

    Gereden door: Peter, Omer, Valère, Paul, Flor, Jos, Johnny, Eveline, Marcel, Martin, Yvan, Rudi, Didi, Vanessa

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/307439890

    Ritgegevens: 141 kms, 1468 hms, 27,4 gemidd

    04-05-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 27 april 2013: Andenne

    Verslag rit zaterdag 27 april 2013: Andenne

    Na enkele mooie lentedagen kwamen de aprilse grillen weer opzetten door de temperaturen te halveren en de wind wat aan te wakkeren. Maar ’t zou droog blijven, en da’s ook al veel waard. Twijfels bij wat aan te doen, een gekend probleem onder fietsers. Aan ’t bushokje werd ik verwelkomd door een vriendelijke Nederlandse bejaarde mevrouw die me prompt vroeg “ meneer, de bus naar Maastricht, stopt die hier ? “. Ik zei haar dat ze dan wel aan de verkeerde kant van de weg stond. Excuses van hier en van daar dat ze meneer tegen me gezegd had, want in hare tijd fietsten er alleen maar mannen met een koersfiets.



    Tweede die aankwam ( Yvan ) kreeg al meteen een hele ondervraging over z’n overtrekjes. “Allez, hoe kunt ge nu op die sokken rijden “. En snel had ze al met iedereen kennis gemaakt. We zorgden er toch uiteindelijk voor dat ze aan de juiste kant van de straat ging staan om naar Maastricht te geraken.


    Paul en Omer trokken de kop, de wind in ons voordeel. Vaste kopman Valère kroop vanachter in het peloton, hem wachtte straks nog een zware taak. Heenrit ging over Kortessem, Guigoven, Jesseren, Haren, waar we opeens een krak hoorden aan Omer z’n fiets. Veiligheidshalve toch maar gestopt om te kijken, diagnose: schroef ter hoogte van z’n zadel overgebroken. Materiaalmeester Yvan toverde onmiddellijk inbussleutels en een schroef tevoorschijn. Met behulp van de tang die Marcel en Marc bij de buren waren gaan lenen was het euvel snel hersteld.








    Heks, Horpmaal, Heers, genietend van de eerste bloesems. In Bettincourt de E40 over, nog altijd de wind heerlijk in de rug. Berloz, Hollogne Sur Geer, Lens-Saint-Servais, Lens-Saint-Remy, stukjes Route Blès D’or en Route Jolie. En ‘t was ook mooi … glooiende landschappen, de boeren in volle actie. Avenne, Braives, Visoul, en dan langs de visvijver in Oteppe door. En dan begint het zware werk. Ik roep dat ze boven maar moeten wachten, en terwijl de rest weg rijdt blijft Valère bij me, merci Valère. Het klimmen lukt me ieder jaar wat beter maar ik zal nooit een echte klimmer worden, maar ik doe het wel graag hoor !

    Lavoir, Héron en dan als beloning heerlijk dalen naar de Maas die we in Seilles oversteken. Snel bereiken we bestemming Andenne.

    Marc en ik gaan taart halen, we trakteren voor onze loopprestaties van de afgelopen maand.










    Na choco en koffie vatten we de terugrit aan. Voor een keertje niet meteen bergop ( daar ben ik al blij van ). Maar langs het water op tot in Huy. Aan kop Valère en Omer, met een straffe wind tegen !

    En nu maar uit het gat geraken: 5 kms klimmen, aan en verstandig tempo. Rechts van ons krijgen we een mooi zicht over Huy en Tihange.

    Fize-Fontaine, Chapon-Seraing, Seraing Le Chateau, Haneffe, Donceel, de pijltjes van de Cristal Alken Classic volgend. Lamine, Bergilers, Lens-Sur-Geer, Oreye, Vechmaal en zo terug zoals we opgereden zijn.

    Weer een mooie rit, fijn kunnen babbelen. Een dikke pluim voor Omer die de hele weg kop gedaan heeft, maar ook voor Valère die op terugweg tegen de wind gebeukt heeft.

    Gereden door: Omer, Valère, Paul, Marcel, Flor, Rudi, Marc, Yvan, Leon, Vanessa

    Ritgegevens: 144 kms, 1091 hms, mijn gemiddelde 28,4 km/u, windsnelheid 3-4 Bft N-O

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/303911331

    27-04-2013 om 17:30 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    23-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 23 april 2013: Eupen
    Met dank aan Yvan voor het insturen van dit verslag ...

    Verslag rit dinsdag 23 april 2013 : EUPEN

    Even wilde wat motregen deze morgen ons nog tegenhouden maar we besloten toch om met 9 naar Eupen te fietsen : Valère P, Omer, Marcel, Leon, Roger, Paul, Rudi, Jos B en Yvan.

     

    We vertrokken onder de leiding van Valère en Omer richting Schoonbeek – Munsterbilzen – Eigenbilzen – Mopertingen – Hees – Kesselt – Vroenhoven waar we langs het kanaal gezelschap kregen van Vanessa en Willy die een ritje gepland hadden naar Aubel.  Via Kanne ging het richting Eben-Emael – Hallembaye – Lixhe – Moelingen – ’s Gravenvoeren – Sint-Martens-Voeren – Sint-Pieters-Voeren – Hagelstein – Henri-Chapelle – Welkenraedt – Baelen – Membach – Eupen.

    Hier werd de inwendige mens voorzien van koffie/frisdrank en taart zodat we er weer tegenaan konden voor de terugweg die wel met de nodige tegenwind moest afgehaspeld worden.

    Met Paul en Yvan op kop reden we richting Limbourg – Bilstain – Thimister-Clermont – Froidthier – Val-Dieu – Mortroux – Dalhem – Visè waar we eventjes onze drinkbussen bijvulden. Na een korte pauze ging het verder richting Houtain-Saint-Simèon – Bassenge – Valmeer – Herderen – Grote-Spouwen – Martenslinde – Bilzen – Spurk – Schoonbeek – Diepenbeek.

    Bij het nodige vocht werden de energievoorraden aangevuld en genoten we na bij een aangename babbel van onze rit.

    Ritgegevens : Aanwezig : Valère P, Omer, Marcel, Leon, Roger, Paul, Rudi, Jos B en Yvan

                              Afstand : 148 km ; gemidd 28,00 km



    23-04-2013 om 21:28 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 20 april 2013: Banneux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met dank aan Didi voor het verslag !

    3x20:

    20/04/2013 Geen LBL, maar DBD

    Met 10 stonden we aan het buskotteke, voor ’n droog (mooi) lenteritje naar ons Waalse bedevaartsoord.

    Geen L(uik)-B(astenaken)-L(uik) voor ons, gelijk JP, Onze Phil, Paul, Quinten & Peter.  Wij gaven de voorkeur aan iets rustiger huiswerk. 

    Ne D(jopenbeek)-Banneux-D(jopenbeek) zou ook wel goed zijn zeker?! 

    Alhoewel, zo rustig was het nu ook weer niet met die wind en ’n ijzersterke Omer die reed op IceTea als je hem moest geloven.  T.h.v. Louveigne kwamen  de enige echte Gilbert, Van Avermaet en de rest van het BMC-pelotonvulsel “ONS” ook toevallig tegen.   “Yoh de mannen van 3x20”, even losrijden voor morgen? 

    Of was het nu iets anders?  Ik weet het niet meer zo, daar wij hem zo voorbij zoefden.  Of was het nu andersom?(hihihihi)

    Gesterkt door koffie/choco/rijstaart/Mina-speculaas konden we de terugweg weer aanvatten.  Eerst nog ’n bougieke aansteken en zoef richting Djopenbeek. 

    Toch ’n heel groot verschil zenne. 

    Ne carbon koersfiets tov alu tourfiets (9kg en 23”bandjes ↔13kg en 28”bandjes).  Het leek (in het begin) wel freewheelen (graptsche). 

    Op het laatste was ik toch blij dat ik mijne koersfiets genomen had met dieje sterke Omer langs mijn zijde.

    Allez, we hebben ons weer geamuseerd.  Goe gezeverd, gelachen, afgezien,  laten afzien, enz.

    Mooi op tijd zoefde we dus ‘t Paenhuys binnen waar de mannen die LBL gereden hadden de mannen van DBD al zaten op te wachten. Het nodige verloren vocht werd bijgevuld om zo mooi huiswaarts te keren.

    Dinsdag een leuk ritje richting Eupen zie ik wel zitten, maar of mijne baas dat maandag ook ziet zitten zullen we nog wel zien.

    Hoofdherder v/dag: sterke Beer Omer

    Assistenherders: Yvan & Didi

    3x20-Pelotonvulsel of schaapjes: Roger, Marcel, Jos B., Valère B., Leon, Rudi & Flor

    3x20-tripje: 140km – 1400hm – 26.6km/u avg

    20-04-2013 om 22:48 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Limburgs Zwaartse 60 kms: zaterdag 20 april 2013

    Verslag Limburgs Zwaarste 60 kms: 20 april 2013

    Een eerste modderige oefenloop van 50 km ( Limburgs halfzwaarste ) in februari, een tweede van 50 in maart in een sneeuwwit decor. Geen al te beste omstandigheden, maar deze moesten de 60 van vandaag zeker haalbaar maken.

    Jacques, Theo en ik reden samen naar Heerlen. De lopers van de lange afstanden ( 80 en 100 kms ) waren vanmorgen al om 6u00 vertrokken. Onze start was om 9u00, maar eerst ons startnummer bij Annemarie afhalen, onze sporttas in bewaring geven en gezellig bijkletsen met de mensen die we kennen. Amper 50 deelnemers aan de start voor de korte afstand. Willem meldt in de  briefing dat er veel linten en kaartjes verdwenen zijn, gelukkig hebben Jacques en ik de route op onze garmin staan.



    Theo plaatst zich bij de voorste lopers, Jacques en ik gaan gewoontegetrouw tussen de achterste lopers staan. Het startsein wordt gegeven. De route vertrekt door een klein stukje Imstenraderbos, en dan in stijgende lijn over Putberg, een uitloper van het plateau van de Ubachsberg op het grondgebied van de gemeente Simpelveld. We lopen voorbij de twee kalkovens, die zichtbaar zijn in de hellingwand.   



    Van km 6 tot 7 heerlijk dalen, de haren in de wind, want die is vandaag wel nadrukkelijk van de partij. Maar ’t parcours is droog, waar we de vorige keer overal aangezogen werden door de modderige leem lopen we nu soepel overal door.







    Vanaf kilometer 10 weer wat klimmen op het grondgebied van Boholtz, genietend van het landschap. Ik merk dat m’n lichaam nu wel opgewarmd is. Door het Platte Bosch is het dalen tot aan de eerste bevoorrading. Even wat drinken en eten, beetje babbelen, en stilaan wordt er een groepje lopers gevormd. Samen vertrekken we terug op pad. In dit groepje ook Jacolien uit Haarlem die samen met René loopt, en Heini uit het verre Aalten.



    Een stevige klim door het Kolmonder Bos. We waren zo tevreden dat we een stukje bergaf mochten lopen, dat we een afslag gemist hadden. Tja, opletten geblazen want iedereen volgt blindelings z’n voorganger, en dan is je hele groepje op ’t foute traject. Niets aan te doen, dan maar even terug lopen.

    Intussen ( km 16 ) bevinden we ons op Duits Grondgebied, door het Grosser Bosch en natuurgebied van Orsbach. Amper twee maanden geleden, maar ’t landschap ziet er nu zoveel groener uit. We klimmen tot kilometer 21, waar een tweede bevoorrading na de Schneeberg staat. We hebben er intussen al een halve marathon op zitten, ongeveer nog een volledige te gaan.




    Jacques rekent en zegt dat we heel goed zitten. Ik ben niet zo’n teller, loop eerder op m’n gevoel dat vandaag wel goed zit. En babbelen met René en Jacolien, da’s ook plezant. Even naast de golfende medemens in Aken door en dan … “dan begint het grote werk “ zegt Jacques tegen Heini. We lopen nu al een tijdje met ons vijven samen.


    Het zware werk is de beklimming van de Vaalserberg ( Preus Bosch ), vanuit Duitsland. De derde bevoorrading bevindt zich op het drielandenpunt. Hijgende fietsers komen ons tegemoet terwijl wij onze afdaling hebben ingezet. Door ’t bos bergaf, de Gemenicherweg over en dan de Wolfhaag naar beneden.





    Weer twee kilometertjes klimmen door het Malensbosch, uitloper van het Vijlenerbosch. En voor we het goed en wel beseffen bevinden we ons op de parking van boscafé het hijgend hert. Weer een bevoorrading … ’t is toch wel telkens welgekomen voor de innerlijke mens. Beetje knabbelen, beetje drinken, checken of er nog genoeg drank in de camelbag zit.




    Dalen langs Hilleshagen, Nijswiller, genietend van het mooie glooiende landschap. De lente is duidelijk begonnen, lammetjes en kalfjes dartelen langs hun moeder door de weides. Vanaf kilometer 35 komen we her en der lopers tegen van de langere afstanden. Een gezamenlijke bevoorrading, weer wat andere bekende gezichten. Hans, die de eerste oefenloop met ons meegelopen heeft, alsook Joeri uit Aalter doen de 100 km. Chapeau voor hen ! Heerlijke rijstpap, met plastieken lepeltjes ipv gouden maar wel een streling voor de tong !



    De lopers van de lange afstand moeten vanaf hier een extra lus doen, wij mogen rechtstreeks koers richting Wittem zetten. Toch wel een vervelend stuk wind tegen, Jacolien krijgt het hier zwaar en moet doseren, René blijft bij haar. Met z’n drieën lopen we verder. Mijn benen voelen heel goed aan, maar wat belangrijker is, het hoofdje zit nog beter. Een ultra loop je voor 25% met je lichaam en voor 75% met je hoofd.



    Kilometer 47, vlak voor de stevige klim in het Eyserbos, weer een bevoorrading. Lekkere taart en vla ( pudding ), naast de gebruikelijke peperkoek, suikerwafel, drop, chips, banaan, appelsien. Weer wat lopers van de lange afstanden. Ook Wilbert, die intussen wel bij alle leuke trails opduikt.












    Op kilometer 55, in Boschenhuizen staat de laatste bevoorrading. Carry geeft Jacques een borrel, ik roep dat ik hem niet ga dragen. Even oppassen geblazen, bijna nemen we de afslag van de 80 kms, maar eerlijk gezegd zou ik dat vandaag niet erg gevonden hebben. Huls, en dan zitten we wel heel dicht bij Heerlen. Bijna gegeneerd steken we lopers van de 80 kms voorbij, moet voor hen mentaal niet gemakkelijk zijn besef ik wel. Het venijn zit hem bij Willem in de staart, een serieuze klim door het Imstenraderbosch, maar dat gedeelte kenden we intussen wel al: doseren, al is het nauwelijks nog maar één kilometer.

    En dan zit het er na 7.40.31 op. Theo is derde geworden op de 60 kms, proficiat Theo, je bent een krak ! Gezellige boel nog in het cafetaria, douchen en iets drinken in afwachting tot ons “diploma” klaar is. We nemen Gislain D mee naar huis, ik geniet van z’n verhalen over de Spartathlon, zover ( 246 kms ) zal het bij mij wellicht niet komen, maar volgend jaar zeker wel ( minstens ) de 80 kms !

    Met dank aan Willem, Annemarie en de volledige groep helpers die achter hen staan !

    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/activity/300558035



    20-04-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 16 april 2013: Gemmenich

    3x20: Gemmenich

    Ik wilde voor de eerste maal dit jaar mijn koersfiets dan toch eens uithalen.

    Ja, want zaterdag zag ik toch wel zwarte sneeuw zonder veel te moeten achterhalen.

    Dus gisterenavond spinnenwebben weggeveegd en banden opgepomp.

    Alhoewel zei de achterste band deze morgen: “Wat ben jij lomp”.

    Zo plat als vijg en geen tijd voor een wissel.

    Dan maar gelijk de echte, ne volledige fiets, Wienerschnitzel.

    Mijne zware fiets was vandaag goed gevuld met speculaas,

    Niet met dikke keien van Sinterklaas.

    De marchandise  van thuisbakster Elske viel bij iedereen in de smaak,

    Dus konden we niet wachten tot in Gemenich en gingen ze al in Moelingen achter de kaak.

    Ah ja, we waren vandaag met 10 à 11 in totaal.

    David had wat technische problemen met zijn vélo, vandaar leek het abnormaal.

    Onze Phil & Omer trokken ons tot Gemmenich.

    Prompt trakteerde de jarige Roger op ’n goe stuk rijstvlaai besteld door Dietrich (moest rijmen).

    Willy Thoelen had weer goed gelezen en zat ons reeds op te wachten

    Of was het nu versmachten.

    Hij kreeg van Zwarte Piet & Sinterklaas,

    Een stukje rijstvlaai en ne dikke speculaas.

    De terugweg veel weer serieus tegen.

    De serieuze wind was niet verlegen.

    Omer zijn beste pijlen waren afgeschoten,

    Alhoewel hij hield er nog een paar sapperloten.

    Rudi kwam naast onze Phil,

    Zo dus voor elk wat Wil(s).

    Afzien nondedjeu bij deze wind,

    In’t Paenhuys kwamen we toch, dankzij de aanhouder wint.

    Voldaan & Tevree.

    Zeg ik tot zaterdag Sjamayee!!!

                               

    136km – 1240hm – 27.3 km/u avg

     

    Windblokkers: Valère Ph. Alias Phil, Omer, Rudi

     

    Pelotonvulsel: Valère B., Yvan, Roger, Marcel, Leon, Didi, terugweg Willy Th. Zijn remorqueske gelukkig ook aangehangen, David heel, heel klein stukske

    16-04-2013 om 20:56 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit Mallorca !!!!

    Dit mooie verslag bereikte m'n mailbox vanuit Mallorca, bedankt Martin !


    Hola,

    Flor en Paul met echtgenotes zijn reeds een paar dagen op Stage op Mallorca !!!

    Edgard kon jammer genoeg niet mee wegens zijn rollenongeval !!!

    Veel beterschap Edgard !!

    Maandag 15/04 stelde ik Flor en Paul voor met hen een rit te doen met een stukje door het tramuntana gebergte

    Om 9u stonden ze dan ook al klaar bij de fietskelder, Flor niet zo heel zeker en al fratsend vragen stellen !!!

    Eerst wat vlakke kleine binnenwegen om Palma, dan ging het toch al licht oplopend ri Bunyola en Ri Valdemossa

    De klim naar Valdemossa (5 km) was de eerste beproeving ! Beneden bij een plaspauze had Flor toch nog maar gauw een gelleke open gedaan, want hij zag de bergen nu voor zich opdagen!!!! Blijkbaar daar niet zoveel ervaring mee hingen al snel zijn handen stuur en halve fiets vol met het plakkerig ding. Hopelijk had hij ook nog wat binnen gekregen !



    Ik stelde nog snel voor dat hij met dat suikershot maar op kop zou rijden maar daar wilde hij niet van weten en probeerde zijn plakkerige handen schoon te krijgen wat niet echt lukte !!!

    Op de klim riep hij dan een paar keer of ik nog ergens de bus moest halen !

    Van Valdemossa naar Soller wat afwisselend klimmend en dalend verloopt hebben ze dan genoten van de prachtige uitzichten en het mooie dorpje Deia en werd er toch effe tijd gemaakt voor een paar kiekjes voor het thuisfront !


    Bij Soller werd dan op een terrasje genoten van een café con leche, rijsttaart kennen ze hier jammer genoeg niet.

    Ook konden de drinkbussen bijgevuld worden want het was een hele warme en zonnige dag.

    Dan maar de beklimming van de Soller aanvatten, begint da hier al direkt vroeg Paul.

    Het is een klim vanuit Soller 8 km met eerst een rechte en vrij taaie aanloop met dan een resem haarspeldbochten.

    Zowat halverwege toen ik Flor aankeek dacht ik dat zijn gelleke terug aan het uitkomen was, want het was alsof hij door de regen had gereden !!!!

    Maar we kwamen vlot en goed boven, al beweerde Flor dat hij zich de naam van zijn moeder niet meer herinnerde !!!!

    Nog snel een kiekje en dan voorzichtig naar beneden en dan meestal in dalende lijn terug ri Hotel.



    Ze vonden het beiden een hele mooie rit en besloten zelfs 's anderendaags een auto te huren en eens trug te gaan om hun vrouwen te tonen hoe mooi het wel was !!

    Rit gegevens:   105 km, 2100 hm, gem 25,5, gem temp 25,5

    Martin

    16-04-2013 om 18:28 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslat marathon 14 april 2013 : Rotterdam

    Yes yes yes, vanaf vandaag mag ik me een marathonloper noemen.  Ik had mijn hoofd zot laten maken om voor mijn 40e een marathon te ondernemen (wie de oorzaak hiervan is, laten we in het midden :-p )

    Heel de winter was ik vrijgebleven van ziektes maar vorige week kreeg ik ineens last van een verkoudheid.  Donder/vrijdag zag het er nog niet goed uit.  Het speelde door mijn hoofd om ook dit loopevent te moeten laten passeren.  Zaterdag voelde ik me wonder boven wonder terug de “oude” en dus gingen we ervoor.  Omdat we zondagochtend nog naar rotterdam moesten rijden en genoeg marge moest inbouwen om op tijd mijn startnummer te halen en me klaar te maken, was het zaterdagavond vroeg mijn bedje in.  Eigenlijk heb ik vrij goed kunnen slapen wat al een wonder op zich was.  Ik ben nogal een zenuwkieken als ik dingen moet gaan doen waar ik niet zeker van ben dat ik ze ga halen.

    Dus zondagmorgen om 6u ging de wekker.  De avond ervoor had ik alles netjes klaargelegd dus was het enkel aankleden, eten en vertrekken.  De voorbije nacht had het zelfs nog een goede bui geregend want de weg was goed nat bij vertrek.  Tot overmaat van ramp begon het achter Breda nog opnieuw te regenen.  En ik die dacht dat het zo een mooie dag zou worden.

    Netjes om 8u20 vond ik kortbij de start een parkeerplek.  Na een kilometertje wandelen kwam ik aan het WTC (ja ja niet alleen New York heeft er zo eentje) waar de startnummers konden afgehaald worden.  Alle soorten kom je hier tegen.  Van jong tot oud, superscherp tot minder afgetraind , ….  En ik liep hier tussen en mezelf afvragend of het allemaal al routinés waren.  Maar met de tips in het achterhoofd die ik van mijn persoonlijke loopcoaches (jawel meer dan eentje zelfs) had meegekregen zou het me wel lukken.  Het was vooral dimmen in het begin, niet opjagen en genieten van elke kilometer.

    Het ophalen van de enveloppe ging meer dan vlot dus had ik nog ruim wat tijd over om me terug naar de auto te begeven en mezelf nog wat vol te eten met koolhydraten.  Zeker met ne volle naftbak beginnen hé voor de motor halverwege droog komt te staan.  Ondertussen bleef de hemel maar grijs en af toe viel er nog een drupje op mijn voorruit.  Maar echt nat zouden we hiervan niet worden.  Op zich dus wel lekker loopweer.

                                                    afhalen van de startnummers

    Ietsjes na tienen stapte ik uit en mengde me in de meute toestromende deelnemers.  Goh dat gevoel om met duizenden aan de start te komen is fantastisch.  Bij de inschrijving in december werd me de vraag gesteld in welk startvak ik wou vertrekken.  Vooraan had ik niets te zoeken.  Met alle bescheidenheid had ik me in het voorlaatste vak (vak F dus) geplaatst.  Hier zou een haas of pacer lopen van 4u30.  Stilletjes had ik in gedachten om ergens tussen de 4u15 en 4u30 te eindigen, maar indien dit niet zo moest zijn dan was ik al tevreden om hem uit te kunnen lopen. “Leg nooit de lat te hoog of je gaat er onder door”.


    Net voor het startsein begon ineens heel die massa mensen “you’ll never walk alone” mee te brullen met Lee Towers himself.  Dit was al mijn eerste kippevel moment.  Ik had al genoten voor mijn eerste kilometer

    Het plastieke hesje van ABN-AMRO werd aan de kant gezwierd, de start-knop van de GPS werd ingedrukt en samen met duizenden anderen liet ik me meevoeren onder de startboog.  Hopelijk zou ik straks hier nog met flinke tred terug uit de andere richting onder door lopen.

    De massa mensen was zelfs zo groot dat aan beide zijden van de Coolsingel (vierbaansvak) werd gestart.  Ook de toeschouwers lang de weg was enorm.  Geroep, getier, getrommel, getoeter, ……  man man adembenemend.

    De kunst is om je in de start niet te laten meeslepen door een bende opgezweepte lopers.  Maar ik voelde me precies de enige die zo traag vooruit kwam.  Iedereen was zo gehaast !!!!  Kalmte bewaren en naar de GPS kijken en je richten tussen 9,5 a  10 km/u.  Ik hield me voor dat ze straks de rekening wel zouden gepresenteerd krijgen.

    De marathon van Rotterdam bestaat feitelijk uit 2 lussen.  De eerste en grootste lus gaat via de Erasmusbrug, het Feyenoord-stadion, het zuiderpark en zo terug naar de Erasmusbrug.  Al goed voor zo een 27 kilometer.  De tweede lus ligt noordwaarts en gaat helemaal rond de Kralingse plas.

    Elke 5 kilometer was er een bevoorrading voorzien van water en energiedrank, met daar tussenin nog haltes met natte sponzen.  Mijn eerste stop sloeg ik over omdat ik nog voldoende drank ter hand had en mijn bidonnen nog vol.  Hier maakte ik al een heel deel goed op de snelle meute van de start.  Maar ik liep waar ik me goed bij voelde.  Dat vond ik belangrijk.

    Op tien kilometer kreeg ik zelfs al mensen in de gaten die al moesten stappen.  Turbo verbrand dus !!!!  Voor hun zou het nog afzien worden dus.

    Ik had gedacht dat op de buitenwijken van Rotterdam de toeschouwers wat zouden minderen.  Helaas pindakaas zeggen ze in Nederland.  Er bleef maar volk langs het parcours staan klappen en ratelen …. en scooter/fietsers reden lang ons op.  Jongens geen moment heb ik me verveeld.

    De kilometers vlogen voorbij en ondertussen kwam ook het zonnetje al effe piepen.  Je voelde dat de lucht al zwoeler aan het worden was.  Genoeg drinken dus maar met zoveel bevoorradingen was dat geen enkel probleem.

    Van bij de start was er een man langs me blijven lopen.  Hier en daar babbelden we wat tegen elkaar en stilaan had ik mijn compagnon precies gevonden.  Een zekere Arjan Van Vlierde (misschien komt hij hier ooit op de blog terecht -> dus dank je wel Arjan).  Hij liep zijn derde marathon en dus vermoedde ik dat hij hier al wat ervaring in had en me wel in de goede richting zou meenemen.  Het tempo bleef netjes rond de 6 min/kilometer (dus 10 km/u).  Als ik dit zou kunnen volhouden zat er zeker een goede tijd in.

    Eén ding moet je de Nederlanders nageven.  Het zijn super-enthousiaste en wel ter sprake mensen.  Overal bleef je maar “kom op man”,  “wat een kanjers” en “blijven gaan man” horen.  En zeker die gillende meiden niet te vergeten.  Ik had me nog geen moment verveeld en het bordje van de halve marathon dook al op.  We liepen terug het havengedeelte van de stad in en zo richting de Erasmusbrug (toch een lichte kuitenbijter).


    Net voor de start/finish draaiden we af en begonnen ons tweede lusje.  So far so good.  Nog steeds met één oog op de GPS om zeker te zijn dat het tempo niet te fel omhoog ging.  Arjan was nog steeds bij me.  Bij elke bevoorrading zochten we elkaar weer op en liepen we samen verder.

                                                                        Blijven gaan !! woeh woeh !!!


    Bij kilometer 30 stond er een groot bord maar aan de andere zijde van de weg stond het bord van de 40 kilometer voor de mensen die al op de terugweg waren.  Dit gaf me toch wel ergens een mentale deuk.  Je ziet de mensen die al een uur op je voor liggen en je weet dat zij bijna aan de finish zitten en jij kan nog een uur rond het park liggen lopen.  Komop Marc, hoofdje omhoog en gaan (met die banaan -> letterlijk dus).

    Men zegt dat de marathon pas begint op kilometer 30.  Blijkbaar wel ja, want Arjan gaf me teken dat hij na de bevoorrading wat meer tijd nodig had en me gebaarde om verder te lopen.  De spieren stonden wel strak maar echt zeer deden ze nog niet.  Dus 9,5 a 10 km/u aanhouden dus.  Zo zonder compagnon lopen was toch anders.  Dus ging de mp3-speler maar in de oren.  Rammstein begon met Duitse opzwepende muziek , via mijn trommelvliezen en hersenen, mijn beenspieren aan te sturen.

    Blijkbaar zit het getal 30 bij velen toch tussen de oren want hier sloeg de man met de hamer genadeloos toe.  Van al die ik in het begin heb moeten voorlaten heb ik er hier massa’s terug ingehaald.  Stap per stap, meter per meter kon ik het tempo netjes constant houden.  Niet nadenken, gewoon lopen, drinken en genoeg water in je nek en over je hoofd kletsen.

    Vanaf km 37 begon het zuur toch stilaan in de bovenbenen te kruipen.  Maar je moet net dat knopje vinden in je hoofd en de klik kunnen maken dat de pijn er deels bij begint te horen.  Je legt de pijngrens gaandeweg hoger en het eergevoel om nu te stoppen haalt hier de bovenhand.

    Als ik het bordje van de 40 km passeer denk ik terug aan daarstraks.  Lang kan het nu niet meer duren.  Net geen kwartiertje meer afzien en …..

                                       afstand = check  ;  snelheid = check  ;   benen = (behoorlijk) check


    41 km and still running maar bij elke stap voel je elke spier in je been.  Onder de gekende kubus-woningen door, rechtsaf (net op 42km) en naar de finish toe.  Als je je armen omhoog gooit, joelt de massa met je mee.  Dit is lopen op suuuuuuuuuuuuuuuuuper-benzine.  Hier vergeet je de pijn.  Enkel tijd voor euforie.  Je ziet de bordjes van de laatste honderden meters, ….. De finishboog wordt groter…….ergens toch wel spijt dat het nu stopt maar toch apetrots…..  4u24 op de klok !!!  Oh yes doel bereikt en nog wel binnen de vooropgestelde tijd.  Mijn eigen lichaam goed ingeschat dus.

                                                                                         4u 24m (netto tijd)

    Nu pas voel je de geleverde prestatie.  Bij het uitwandelen voel je elke vezel in je lijf.  Maar de medaille die rond je nek wordt gelegd verzacht heel veel van die pijn.  Mijn eerste marathon zit erop ! Wat me ooit zo ongrijpbaar leek, staat nu netjes op mijn palmares.  Dit nemen ze me nooit meer af.  Zie hier, ooit begonnen met start to run en nu …….


                                                         't is misschien maar een medaille maar voor mij een heel belangrijke  !



                                                                                 yes yes i did it !!!


    Ik heb er zeker geen slechte ervaring aan overgehouden.   Ik vermoed dat Rotterdam zeker één van de mooiste marathons is.  Echt over heel het parcour heb ik supervriendelijke/enthousiaste mensen gezien, overal ambiance/muziek, geweldige bevoorradingen en nog geweldig goed weer ….

    http://evenementen.uitslagen.nl/2013/marathonrotterdam/details.php?s=6129&o=1&t=nl#.UWxyKCwX_DE.link


    Ik had me vooropgesteld om één marathon te lopen, maar wie weet wat de toekomst brengt ;-)))))  smaakt misschien naar meer?????

     

    15-04-2013 om 23:36 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 13 april 2013: Esneux

    Verslag rit zaterdag 13 april 2013: Esneux

    Eindelijk eens droog weer ! Sabine had zelfs aangename temperaturen voorspeld. Geen excuus meer: vandaag moest en zou er gefietst worden. Ik had zelfs voor een tweede vrouw in ’t peloton gezorgd: Eveline.

    Frisjes bij ’t vertrek, dus toch maar de lange broek aan, verschillende laagjes, dikke handschoenen, je kent het wel. Om kwart voor negen nog niemand aan ’t bushokje te zien, vreemd toch wel. Maar snel kwamen ze van her en der aangereden.






    David ging maar een stukje met ons meerijden, hij moest om 13u00 terug thuis zijn. Omer moest om 14u30 naar een feestje, dus sprak af om samen met David terug te draaien.



    Nu nog de bestemming bepalen, kopman Valère Ph zag Banneux wel zitten, maar dat vond ik nu wel een tikkeltje té optimistisch. Valère Ph gaat volgende week Luik-Bastenaken-Luik rijden, dus begrijp ik die keuze wel, maar ’t weer was nog niet dat geweest om zulke afstanden nu al te rijden. Banneux werd afgezwakt tot Esneux, zolang het maar Frans klinkt was ’t goed vandaag, in Nederlands Limburg moesten we vandaag absoluut niet gaan rondrijden, daar zaten er al genoeg voor de Amstel Goldrace voor wielertoeristen.

    Nog even wachten op Leon, en het startsein werd gegeven. Opvallend weinig kopmannen vandaag: Flor en Paul op hoogtestage op Mallorca, Peter had een nachtpost moeten kloppen, Yvan was een weekendje naar zee, … David nam z’n verantwoordelijkheid op en plaatste zich naast Valère.

    Ikzelf kroop samen met Eveline op de derde rij, volgens Leon de beste plaats.

    Oprijden deden we via Wintershoven, Guigoven, Gors-op-Leeuw. Dan langs ’t kasteel in Jesseren, in Haren de Tongerse Steenweg over, de mooie fruitstreek in. Wat we jammer genoeg door de lange winter moeten missen zijn de bloesems. Bommershoven, Vechmaal, de Romeinse kassei over. Gezellig wat keuvelen, maar ook merken dat er nogal een strakke tegenwind staat. Maar David houdt stand naast Valère, super hoor ! En dan zitten we opeens al op Waalse bodem: Otrange ( Wouteringen ), Thys, Crisnée. In Fize-Le-Marsal moeten we omrijden, volgens Eveline omwille van “Defensie”, maar er stond gewoon op een bord dat het verboden ( defense ) was door te rijden omwille van paddenoversteek.

    Dan maar een andere weg nemen, maar hier was ’t ook her en der slalommen tussen de kikkerbillekes. We houden even een plas- en eetpauze en beseffen stilaan dat we seffens zonder tweede kopman gaan vallen.








    Onder de E40 door “joehoe”, nog steeds in stijgende lijn door Fexhe-Le-Haut Clocher. En dan heerlijk bergaf tot aan de Maas, tot in Engis waar David en Omer terugdraaien.

    Didi Duvel neemt ( op z’n oud ijzer ) de plaats van David in. Rue des 36-tournants komt er aan. Da’s toch op eigen tempo peddelen. Valère en Didi zien we al snel niet meer. Nummers drie en vier zijn Eveline en Joske JoeJoe. Schoon om te zien, maar ik geraak er samen met Leon, Valère B, Roger en Marcel ook wel. Marcel vraagt hoe het met m’n benen is. Ik antwoord hem dat ze nog altijd even schoon zijn, maar dat het daar ook bij blijft. Beetje bijbabbelend met Leon ben ik snel de tel van het aantal bochten kwijt. Valère B zegt plots dat het er al 38 zijn J. We zijn dus boven, waar de anderen vier staan de wachten. Even had ik getwijfeld om in Engis ook mee terug te draaien maar als je dan zo’n mooie klim naar boven kan peddelen ben je toch blij dat je doorgezet hebt. Da’s de enige manier om sterker te worden !

    Even wegdraaien van de wind in Rotheux-Rimière, en als bonus nog eens bergaf tot aan de Ourthe: keerpunt Esneux is bereikt. Didi en Roger gaan taart halen ( Eveline heeft nu wel door dat het daar om te doen is bij de 3x20: lekkere rijsttaart ! ). We installeren ons aan de andere kant van het water in een bruin café. Gezellig een tasje koffie ( en toch wel nep-cecemel ) met een dik stuk rijsttaart.










    En dan …. Zitten we zonder kopman. “Wie gaat de kop doen” vraagt Eveline aan Valère terwijl ze al naast hem rijdt. “ Gij zeker ? “ zegt Valère ( denkend dat een kop-vrouw een mooi alternatief is ). En zo geschiedde ook. De Dolembreux op naar Beaufays, met dezelfde klimmers als eersten weg. Leon blijft bij me, toch wel een geruststellend gevoel. Warm dat ik het heb, niet normaal. Samen met de klim is ook de buitentemperatuur door de doorkomende zon de hoogte in gegaan.

    Dan bergaf tot Chaudfontaine, langs Remi zijne wc door. Herinneringen worden opgehaald, dat ie d’er maar snel terug bij is, onze Remi. Mooie plaatjes langs de Vesder. Eveline nog steeds naast Valère op kop. Maar wie dacht dat we aan een straffe wind mee terug naar Diepenbeek zou rijden had het jammer genoeg mis. Niet te doen gewoon, en dan hing ik nog maar op de tweede rij naast Didi. Bergaf dreigde ik zelfs door de wind omgeblazen te worden pfff.

    We verlaten al klimmend het Vesderdal door Rue de la Romseé door het mooie Bois de la Rochette. Dat ken ik hier wel, doseren dus. Eveline, Valère en Didi tjiep tjiep omhoog. De rest van de groep blijft bij me, Roger, Marcel, Jos en Valère B zetten Leon en mij uit de wind. Ik heb vooral last van de warmte en vraag boven in Beyne-Heusay even strip-pauze. M’n dikke handschoenen uit, m’n wintermuts wordt vervangen door m’n buffke. Vestje uit, mouwkes terug aan. Wel een grappig gezicht met dat opvulsel in m’n zakken, maar vanaf dat moment gaat het al een heel stuk beter met me.

    Heerlijk bergaf tot aan de Maas waar Jos B last krijgt van opkomende krampen. We houden bevoorradingspauze aan een tankstation, dat doet deugd ! Pontisse, Milmort, aan de op- en afritten van de E40-E313, hier moet het ergens geweest zijn waar Flor enkele jaren geleden aangereden werd.  Villers-Saint-Siméon, Fexhe Slins, Glons. Didi neemt af en toe de kop van Eveline over zodat zij wat kan bekomen. De momenten dat Eveline terug de kop op gaat volgen elkaar steeds sneller op, mede door die hardnekkige wind. Oef, Limburgs grondgebied ( Sluizen ), we stoempen verder met tegenwind door Millen, Genoelselderen, Membruggen.

    Jos B krijgt steeds meer last van opkomende krampen en neemt in Rijkhoven de beslissing rechtstreeks naar Genk te rijden, dat scheelt hem toch een heel stuk in afstand. Hij bedankt ons lachend voor het hem-laten-afzien, en verdwijnt uit het zicht.

    In Alt-Hoeselt worden we een stukje uit de wind gezet door een Old-Timer Tractor. Maar die rijdt volgens Valère niet snel genoeg, dus steken we hem voorbij. Natuurlijk duurt dat niet lang: in de klim naar de metser heeft ie ons weer snel ingehaald, door de chauffeur teken doend dat we beter achter hem hadden blijven rijden. Natuurlijk had de man gelijk, maar nadien sloeg ie toch af zodat we verder geen gebruik konden maken van zijn diensten.

    Weer even Didi, dan weer Eveline. En dan duikt er plots een nieuwe kopman op: Roger ! We genieten van de laatste kilometers en bereiken snel het Paenhuys. Ongetwijfeld zal Miet getrakteerd hebben op wafels, waarvoor dank, maar dat stukje heb ik vandaag overgeslaan. Dinsdag zal ik zeker wel ene blijven drinken, tot dan !

     


    Chapeau voor Eveline ( volgens Didi “ Eveline ... the mean machine “), maar ook voor David, Didi en Roger die allemaal aan den lijve ondervonden hebben hoe moe de wind je op kop kan maken. And last but not least: een dikke pluim voor Valère Ph die het beste uit ons naar boven weet te halen. Succes op jouw Luik-Bastenaken-Luik Valère !

    In naam van de groep wensen we Marc T voor morgen heel veel succes op z’n eerste Marathon ( die van Rotterdam ). Vergeet vooral niet te genieten van deze grens die je weer gaat verleggen !

    Ritgegevens: 138 kms, 1376 hms, mijn gemiddelde 26,9  km/u, snelheid van de wind: 14 km/u

    Gereden door: Valère Ph, Eveline, Didi, David, Omer, Marcel, Jos B, Roger, Valère B, Leon, Vanessa

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/297192634

    13-04-2013 om 21:43 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 6 april 2013: Henri Chapelle
    met dank aan Florke voor 't verslag en JP voor de foto's !

    Verslag zaterdag 6 april 2013: Henri Chapelle

    Met twaalf waren we,de afwezigen,Vanessa ( te koud) , Jos B (schrik dat zijn haar nat werd),
    Marc nachtpost, Didi vermist, Edgard ingreep aan de ribben.
    Yvan nog niet hersteld van zijn ziekte was er wel bij en toont zijn karakter.
    We vertrokken onder een donkere hemel richting Aubel,voor een keer geen Valere Ph op kop deze keer bekommerde hij zich over de achterhoede.

    In de Voer was het het mistig maar droog, we maakten een ommetje langs Henri-Chapelle en het was toch om even stil van te worden die duizenden soldaten die hun leven gegeven hebben voor onze vrijheid.
    We arriveerden aan onze stam cafe in Aubel.
    Nog even de route vermelden: Schoonbeek,Munster,Eigenbilzen, Mopertingen, Hees,Vroenhoven, Kanne, Lixhe, Moelingen, St-Maartens-Voeren, Ulver, Plombieres, Henri-Chapelle en Aubel.



    Bakker Yvan haalde weer lekkere rijsttaart en met de nodige koffie en choco werden de batterijen weer opgeladen.
    Bij de aanvang van de terug rit begon het een beetje te druppelen maar na een tijdje was de bui over.





    De wind was toch in ons nadeel maar met sterke kopmannen is dat geen probleem.
    Zo belanden we zonder problemen in het Paenhuys.

    De terug weg liep langs Warsage, Berneau, Vise, Houtain, Bassenge, Valmeer, Herderen, Kleine-Spouwen, Bilzen, Spurk, Schoonbeek en Djoppenbeek, Yvan had geen droog plekje meer aan zijn klak.

    Miet trakteerde met pepersosies- en kaasblokjes en of die smaakten,bedankt Miet. Jos B kwam zijn zieke-
    briefje afgeven aan wegkapitein Leon en er werd nagebabbeld over de fijne rit die
    we gereden hadden.

    Een dikke proficiat voor de kopmannen voor hun voorbeeldig  kopwerk, J-P die de ganse rit op kop reed, Paul en Peter.

    Nog een spoedig herstel voor Edgard.      

    Ritgegevens: 120km   27,7gem  850hm
    De krakken van dienst: Valere Ph,Valere B,Leon,Paul,Omer,Marcel,Roger,Peter, J-P,Rudi,Yvan en Flor.


    link naar de foto's: https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=112717240601475049173&target=ALBUM&id=5863727900440128321&authkey=Gv1sRgCMKSmMbl8PP9Xw&feat=email

    07-04-2013 om 07:55 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dindag 02 april 2013 : Amay

    Wie dacht om de maartse buien over te slaan en onmiddellijk over te schakelen op de aprilse grillen, die was eraan voor de moeite.  Het blijft koud deze periode van het jaar.  Maar bij 3x20 laten ze hun daar niet door afschrikken.  Met z’n achten stonden we goed ingeduffeld (sommigen tot 4 laagjes kleding) aan het bushokje.

    Vandaag zouden we nog eens naar Amay rijden.  Voor zover ik me kan herinneren, was dat toch al een tijdje geleden.

    Helaas was Valere Ph, onze vaste kopman en GPS, op verlof maar Omer nam het zonder problemen van hem over.  Samen met Paul loodsten ze ons zuidwaarts langs Borgloon, Crisnée, Donceel, Verlaine en zo naar Amay.  Onze heenrit (met het nodige gelach en gezever ) ging vrij vlot omdat Mr. windmolders ons een duwtje in de rug gaf.  Straks zou het andere koek wezen.  Maar eerst genieten van onze stop in Amay.

    Omer en Marc gingen ditmaal bij een andere bakker als gewoonlijk op zoek naar rijsttaart.  Achteraf vond ik het persoonlijk nog zeer lekkere taart.  Voor mijn part wordt dit onze nieuwe hofleverancier van de 3x20-fietsers.  En daarbij een lekkere tas koffie/choco -> mmmmmmmmmmmmmm


    De suikers en koolhydraten die we verorberd hadden, zouden we al direkt kunnen gebruiken.  De schrale noord-oosten wind werkte ons danig tegen.  Het zou afzien worden tot in Diepenbeek.  Maar ook nu reden Omer en Paul op de eerste rij.  Chapeau mannen !!!! Jullie kregen bij deze dus een eervolle vermelding want de prestatie die jullie daar neergezet hebben, is zeker niet niks !!!!

    In grote lijnen reden we via Engis, Fexhe-le-haut-Clocher, Tongeren en zo terug naar Diepenbeek.  Netjes om 14 u konden we ons koerfietske al tegen de muur van het Paenhuy parkeren.  Nu Miet “ de macht heeft overgenomen” worden we nog net zo goed verzorgd als altijd.  Naast de wafels werden  er zelfs extra gekookte eitjes op tafel getoverd.


    Edgard kwam ook effe langs maar had eigenlijk niet zo goed nieuws te vertellen.  Hij kwam net van het ziekenhuis nadat hij van zijn rollen getuimeld was, met als resultaat wat gekneusde ribben.  Bij deze wensen we hem een spoedig herstel zodat hij terug snel op de fiets zit.  Ik vermoed dat Yvan ook nog is langs geweest (hij had deze morgen afgebeld owv ziekte) daar ik al richting huiswaarts was.

    Tot binnenkort !!!! en zeker nu het weerbericht er wat beter begint uit te zien.

    Aanwezigen : Flor, Omer, Paul, Marcel, Leon, Roger, Jos B, Marc

    Ritgegevens : 150 km ; 26.5 km/h gemiddeld ; 550 hm

    03-04-2013 om 22:24 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 30 maart 2013: Epen
    met dank aan Didi voor 't verslag en Jean Pierre voor de foto's !

    3x20: Epen

    Met 12 dik ingedoevelde mannen aan de start.

    Maar zo geraakt iedereen volhardt.

    Een wintertempo staat eigenlijk niet in het 3x20-woordenboek.

    Enkel de km’s verschillen en staan dan in de (uit)hoek.

    Te Epen wat schuimpies en choco of koffie ter opwarming,

    Zo leek dat fietsen in de koude geen afstraffing.

    Nog een paar warme fietsdagen nodig,

    Dan voelen we ons pas goed, maar toch blijven we saamhorig.

    Mooie ritjes naar Eupen, Gemmenich, Namen, … staan op ons te wachten.

    Meer eerst zonnestralen, anders zullen we versmachten.


    Aanwezigen:

    Herders: Valère Ph. &c Jean-Pierre

    Peloton-vulsel: Marcel, Yvan, Omer, Paul, Leon, Rudi, Roger, Jos B., Flor & rode lantaarn Didi  

    Gegevens: 130km avg 26.5km 1000hm

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/290670574

    Mooie diavoorstelling: https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=112717240601475049173&target=ALBUM&id=5861144855242638369&authkey=Gv1sRgCLSr-pOCje6RZA&feat=email&mode=SLIDESHOW

    30-03-2013 om 21:03 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail Crêtes de Spa: zaterdag 30 maart 2013

    Verslag Trail Crêtes de Spa: zaterdag 30 maart 2013

    Vandaag kon ik m’n eerste UTMB puntje verdienen door het uitlopen van de Crêtes de Spa. Als alles goed mee zit wil ik voor m’n 45e de CCC ( 100 kms en 5950 hms ) of de TDS ( 119 kms en 7250 hms ) op de Mont Blanc lopen. Serieuze doelstellingen waar hard voor getraind moet worden. De mooiste trainingen zijn de ultra-lopen die ik regelmatig met Jacques loop. Niet voor een goede tijd, maar wel hem uitlopen op een verantwoorde manier.

    Afspraak om 6u45 op de carpoolparking. Patrick V rijdt, Dietrich, Jacques en ik krijgen een lift. In de auto is het natuurlijk aan de lippen van Jacques hangen, wat heeft die man al wat meegemaakt op loopgebied. Dietrich heeft gelijk dat ie hem “ een fenomeen” noemt. En dat merk je ook meteen in Spa waar ie her en der door verschillende mensen wordt aangesproken. Iedereen kent Jacques, alleen heeft hij ( door z’n gezegende leeftijd van 61 jaar ) wat meer problemen met het onthouden van de namen.



    Startnummers ( met chip ) afhalen loopt bijzonder vlot. Tijd zat om nog wat te babbelen met de vele bekende gezichten. Groepsfoto maken met de andere Run & Funners Elsi en Micha.



    Rond 9u00 verzamelen we op de atletiekpiste van sportcentrum La Fraineuse. Het startschot wordt gegeven. Dietrich zoekt zich een plaatsje meer naar voren, hij kan dat hogere tempo aan. Volgens Jacques is het onheilspellend dat er zovele lopers met stokken ( poles ) lopen.

    Jacques, Patrick en ik blijven samen lopen. De eerste kilometers zijn voor mij altijd een ramp, zeker als ze bergop zijn. Doseren, wandelen, wachten tot die spieren eindelijk opgewarmd zijn. Goed ingeduffeld bewegen we ons voort in de sneeuw. Laat de snelleren maar passeren, hebben we absoluut geen probleem mee. We klimmen door de bossen van Spa naar La sauvenière, kort bij het vliegveld van Spa.

    Dan wat dalen langs de watervallen, een mooi zicht om de gekleurde sliert lopers aan de andere kant van het riviertje verder te zien lopen.




    Na een dikke 5 kms worden onze benen ( en onze hartslag ) serieus op de proef gesteld: de eerste skipiste moet beklommen worden: Thier des Rexhons, over een lengte van 600 vermoeiende meters. Bovenaan staan mensen van de organisatie je naam te scanderen, zodat je je nog even kan geven voor een foto. De sfeer is toch wel super hoor  !




    Jacques rekent uit dat we ruim binnen het schema lopen.



    Op iedere bevoorrading zijn er tijdslimieten die gerespecteerd moeten worden. Kom je niet op tijd op deze punten aan, dan word je uit de wedstrijd gehaald omdat je veiligheid dan niet meer gegarandeerd kan worden ( en je wellicht in ’t donker zou finishen ).

    Na de skipiste komt er een afdaling van welliefst 6 kms, zeer vermoeiend in de sneeuw die op sommige plaatsen zelfs ijs geworden is. De eerste bevoorrading komt na 15 kms. Een heel uitgebreide bevoorrading, begin al maar te watertanden: banaan, appelsien, droge abrikozen, suikerwafel, peperkoek, Isostar repen, Isostar gellekes, tuc-koekjes, Thee, Isostar, Water en Cola. We nemen uitgebreid tijd om voldoende te eten en te drinken. Een man van de organisatie zegt dat nu het mooiste ( maar ook het zwaarste ) stuk komt.



    We overbruggen een hoogteverschil van 220 m tot 485 m, door het mooie beboste gebied: Montée de Roanne-Coo. Dalen tot km 20 waar we een onfortuinelijke trailer met een nooddekentje zien zitten, wachtend op hulp. Wellicht is ie uitgeschoven op een ijsplek en heeft ie z'n enkel gebroken.



    En dan mogen we weer eens klimmen: Egbomont. Nauwelijks hiervan bekomen krijgen we een tweede skipiste met een totale lengte van 850 meter, Mont des Brumes ( de mistheuvel), dit jaar doet ie z’n naam gelukkig geen eer aan. Het zonnetje probeert af en toe door te komen, maar we krijgen ook wel te kampen met wat stofsneeuw. Mont des Brumes wordt als de moeilijkste skipiste van België beschouwd, en dat was bergop niet anders. Naar boven kijken hoe ver het nog was motiveerde absoluut niet, dan maar met het hoofd naar beneden, stap voor stap hopend om de top snel te bereiken.



    Na de afdaling een tweede bevoorrading, wat worden we hier verwend ! Ik laat hier ook m’n waterzak bijvullen die intussen al bijna leeg is. Goed drinken, zelfs al heb je geen dorst.



    En dan inderdaad weer eens omhoog, dit keer Le Rosier op via Andrimont, off road welteverstaan. Op alle kruisingen met openbare wegen staan seingevers om het verkeer tegen te houden zodat we niet moeten stoppen, een echte luxe.

    De route loopt een stukje door de oude Hoge Venen, een heerlijke geur van heide. Laatste noemenswaardige helling is Malchamps. Stevig doorstappend haal ik hier met gemak zeker 15 lopers in. Ben ik blij dat ik dankzij m’n scouts-verleden een goede wandelaar ben.


    Nog een bevoorrading op km 40, waar we twee onderkoelde lopers in de wagen zien zitten. Nu is het allemaal bergaf, op een knikje na. Maar die knikjes worden op ’t einde ook wel best vermoeiend. Niet opjagen, gewoon stap voor stap blijven gaan. Ik krijg het wat koud door de afdalingen en doe een windbreakertje extra aan. Concentreren moeten we ons ook blijven doen, want een val is snel gebeurd. Door het besneeuwde parcours gaan er volgens mij zeker 30% van de lopers een keer gevallen zijn.

    Zelfs lekkere rijsttaart op de laatste bevoorrading, op km 48. Nog even op de tanden bijten. En wat mij betreft nog even wat vrouwen inhalen, een tandje moeten bijsteken maar ’t heeft m’n positie toch wel met 3 plaatsen verbeterd. Aankomen doen we op de atletiekpiste, de vreugde is groot.

    Dietrich staat ons al gedoucht aan de finish op te wachten, na een tijd van 6u06. Wij deden er een uurtje langer over, maar ons geluk is even groot hoor.  



    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/player/290785812

    http://sport.be.msn.com/nl/video/lightbox/?site=cretesdespa&Article_ID=637183&destination=4638

    Ik eindig als 8e vrouw in m’n categorie ( 14e vrouw algemeen), Jacques wordt 3e in z’n categorie. Maar ’t belangrijkste is dat we dit met een goed gevoel hebben uitgelopen, dat we nog overschot hadden op ’t einde en … dat ons UTMB-puntje binnen is J

    Volgende ultra-trail is de 60 zwaarste van Limburg op 20 april, waar een tweede puntje verdiend kan worden. CU !


    30-03-2013 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs