Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Sint PietersbergTrail 29 sept 2012

    Verslag zaterdag 29 sept 2012: Sint Pietersbergtrail

    Sinds La Roche m’n trailschoenen niet meer aangedaan. Maar vandaag was het weer zo ver. Trails genoeg dit weekend: Xhoffraix, Eco-Trail en de Sint Pietersbergtrail. Deze laatste ging het worden: dichtbij ( Maastricht ) en een mooie afstand ( 30 kms ).

    Voor ’t eerst zou ik alleen een trail lopen. Gislain heeft het trailen voorgoed vaarwel gezegd. Marc is geblesseerd en Tina had andere prioriteiten. Vladka kwam wel opdagen, maar samen lopen zou er niet inzitten, ze heeft jaren meer loopervaring en dat uit zich ook in haar sterkere snelheid.




    Uit de briefing bleek vooral dat we het noodnummer moesten bij hebben en dat we de gele pijlen moesten volgen. De rode pijlen waren bestemd voor het fietsgedeelte van de off road duatlon, later op de dag.




    De start vond plaats in de ENCI-cement groeve die normaal niet toegankelijk is voor “onbevoegden”. Het rondje door de groeve was toch wel bijzonder: de steile mergelwanden deden ons denken aan de kliffen aan de Engelse kust. Het natte cement trok onze trailschoenen, in een mum van tijd had niemand nog propere benen.








    Eens uit de groeve bood de eerste helling zich aan: een lange klim naar de top van de observant. De observant is een kunstmatige heuvel, ontstaan in de jaren 1939-1967 door het afschrapen van de deklaag om aan mergel te kunnen.

    Regelmatig herken ik stukken die ik al eerder met Marc liep, wel in de andere richting. In de afdaling krijgen we een glimp van de Maas te zien.  Op en neer, we passeren de duivelsgrot. Foto trekken en hup, weer vooruit.



    Intussen ben ik het al gewend om bergop vooral flink door te stappen, maar vandaag heb ik ook redelijk wat bergop gelopen, telkens met in m’n achterhoofd de gedachte dat ik me niet in de verzuring mocht lopen. Ik zie een tweede loper die opgeeft, met pijn doorlopen heeft hier, na amper 12 km, echt geen zin.

    Door de Jekervallei dalen we richting Chateau van Neerkanne, een prachtig zicht, de Limburgse wijngaarden. We lopen omhoog door het Kannerbos. Boven worden we getrakteerd op een bevoorrading.








    Een mooie singeltrack naar beneden, hier is het toch wel even oppassen om de gele bordjes niet uit het oog te verliezen. Joggers en wandelaars alom.




    En dan weer een bekend beeld: de muizenberg op, maar ter hoogte van het fietspad duiken we een koeienwei in. Maar maak je maar geen zorgen: Muizenberg of niet, er moet toch geklommen worden.



    Ik wen intussen aan het alleen lopen, kilometers aan een stuk kom ik geen andere trailers tegen, de muziek van vandaag is niet StuBru maar het fluiten van de vogels en het waaien van de wind. Gelukkig is het droog, zelfs warm, ben ik blij dat ik met korte mouwen loop.

    Een heel stuk oerwoud moet doorkuist worden: bramen, netels, ongelijke ondergrond, oppassen geblazen.



    We komen uit aan het Albertkanaal. Steken de brug in Kanne over: de slingerberg moet overwonnen worden. Wandelen is voor mij de beste manier.






    En dan passeer je snel het fort van Eben Emael dat vele dagjestoeristen lokt. De gele pijlen doen ons klimmen, en klimmen tot boven op het oninneembare fort. Her en der zien we koepels waarlangs de vijand destijds binnen gedrongen moet zijn. Ook dit terrein was me niet onbekend.






    Weer een stukje oerwoud, om dan uit te komen aan de brug van Lanaye: tweede bevoorrading.



    Ik vul m’n waterzak die bijna leeg is. Nog acht kilometer te gaan. Deze beginnen gemakkelijk, gewoon langs het kanaal op,  de sluis van Lanaye over, waar ik opeens door de wegwerkzaamheden even de bordjes niet meer zie. Ik geraak toch uit de wirwar en loop langs de Maas richting finish. De zware klim naar Caestert brengt ons terug de landgrens over. Ik probeer tussendoor ook af en toe wat te eten, later blijkt dat ik het nodig zal hebben.

    Net als ik aan ’t denken ben dat dit de eerste trail is waar ik propere handen aan over hou zie ik opeens een stuk mergel voor me opdoemen. De pijl wijst inderdaad omhoog. Een medeloper ziet het niet zitten en laat mij voor. Op handen en voeten ( ben dat intussen al wel gewend ) kruip ik omhoog, me vasthoudend aan de wortels van de bomen. Loodzwaar maar gelukkig niet gevaarlijk. Telkens ik zo’n stuk klim ( er komen 5 van die wanden ) recupereer ik even door te wandelen en raap ik de moed bijeen terug te lopen. De laatste kilometers zijn bergaf en doen de zware inspanning snel vergeten.

    Ik eindig na 3u40 m’n 30 kms en 834 hms, een voldaan gevoel !




    Ik kijk nog naar de start van de duatlon waar Niko en Eric aan meedoen. Als ik samen met Vladka naar m’n auto wandel merk ik dat ik m’n autosleutel ergens verloren ben. Het thuisfront dan maar bellen om de reservesleutel te brengen .. en intussentijd supporteren voor de duatlon. Ja, ook vandaag weer toffe mensen leren kennen.

    Een mooie trail, voor mij veeleer het maken van een puzzel, doordat ik al vele stukjes al eerder doorkruist heb. Deze stukjes zijn vandaag één geheel geworden. Een puike organisatie, mooi weer, een pracht van een landschap ! Op naar de volgende uitdaging !

    http://connect.garmin.com/player/228011726#

    29-09-2012 om 20:52 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    26-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 25 september 2012: Scherpenheuvel Zichem
    Een verslagje binnen gestuurd door Yvan, waarvoor m'n oprechte dank !

    Verslag rit dinsdag 25 september 2012 : Scherpenheuvel/Zichem

     

     

    Omdat de weersvoorspelling niet te geweldig was slecht 6 moedigen aan de start : Sabine, Marcel, Leon, Martin, Omer en Yvan.  Volgens buienradar situeerde het slechte weer zich vooral beneden de taalgrens en dus werd besloten om onze geplande rit naar Amay te vervangen door een rit naar Scherpenheuvel.

     

     

    Onder commando van Omer en ouderdomsdeken Leon ging de rit via Rapertingen – Wimmertingen – Sint-Lambrechts-Herk – Stevoort – Herk-de-Stad – Donk – Halen – Loksbergen – Waanrode – Wersbeek – Bekkevoort – Scherpenheuvel. Hier werd even rondgekeken voor een gepaste lokatie, doch we besloten verder te rijden tot in Zichem waar we in “ De Heren van Zichem” slappe koffie en frisdrank nuttigden bij een lekker stuk taart.

     

    Jammer genoeg werd de lucht steeds dreigender en vielen bij aanvang van onze terugtocht reeds enkele regendruppels.  Vol goede moed reden we via Diest – Schaffen – Meldert – Lummen. Hier moesten we halt houden en extra regenkledij aandoen. We vervolgden onze weg langs Tiewinkel – Stokrooie (waar Martin lek reed) - Godsheide  - LUC om in het Paenhuys te arriveren waar we door Miet getrakteerd werden op lekkere koekjes en wafels, waarvoor onze dank.

     

    Terwijl we ons “ijzerniveau” bijwerkten verscheen intussen een schuchter zonnetje wat bij het naar huisrijden wel aangenaam voelde zodat we toch weer allen tevreden waren na onze rit.

     

    Ritgegevens : aanwezigen : Sabine, Martin, Omer, Leon, Marcel en Yvan

     

                           Afstand : 105 km, gemidd 27,70 km                   

     

    26-09-2012 om 07:01 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 22 september 2012: Andenne

    3x20: 22/09/2012 Andenne

     

    Met 11 stonden we aan de 3x20-buskotstart,

    Maar wie was er nu eigenlijk van wacht.

    Was het Flor?

    Of iemand anders in zijn plaats die het ook moch(‘t).

    Met de ketting goed gespannen, trokken we richting Wellen.

    Maar daar begon Omer zijne band wel serieus te zwellen.

    Bang en een cartouche was nodig,

    ook al leek het bij Omer overbodig.

    Iets verder hield ons Florke het voor bekeken.

    Hij ging met z’n slechte benen naar Moeke voor ‘n Chocomel of was hij op ons uitgekeken?

    Via groene wegen arriveerden we in Andenne,

    De Brocante was overal vertelde de GPS z’n schotelantenne.

    Maar helaas was de tarte de riz OP,

    Dus was onze noen ’n dikke flop.

    Brioche is ook wel  goed,

    Maar ’n rijsttaartje geeft je toch wat meer levensmoed.

    Nog steeds de ketting gespannen,

    Leken we wel ‘n Noorvrouw en -mannen .

    Ik had nog 2 flesjes Duvel op mijn rug,

    Maar die cartouchen hield ik tot aan de brug.

    Welke, vraagt men zich af.

    ’t Moet rijmen anders sta je niet paf.

    ’n Rijsttaartje niet in de buik,

    begint ge toch te merken na ’n tijdje in de kuit.

    Gelukkig waren we net op tijd in ’t Paenhuys voor wat vocht.

    Anders werd het misschien nog een kruistocht.

    Voldaan & tevree.

    Zeg ik dan toch maar weer  “Sjamayee”.

    ……..

     

     

    Gegevens v/d dag:

    140km – 840hm – avg 30.4km/u

     

    3x20’s v/d dag:

    Valère Ph. ; ook eens moegestreden voor ’n keer.

    Omer ;pechvogel v/dag, maar mag volgende keer zeker weer mee als hij mag.

    Peter zijne motor happert nooit en rijdt steeds met de glimlach.

    David;zijne 39 is overbodig, ’n echte coureur lijkt het wel.

    Martin; met zijn 15.000km. Was dit losrijden?

    Marcel zijne mond gaat sneller dan zijn knieën kraken.

    Olivier voor ‘n 1ste keer en moegestreden, kan en “mag” hij volgende keer zeker weer mee.

    Leon blijft ne krak in zijn vak.

    Flor drinkt misschien ook chocomel  on de rocks

    Sabine trapt gezwin mee en zegt Sjamayee voor ons twee.

    DidiDuvel: Het ondeugende zit in z’n bolleke of toch de kuiten, maar met zijn oud ijzer smaakte en ging de DuvEL na ons tochtje erin gelijk niks of beter gezegd razendsnEL.

     

     

    Bij Leven & Welzijn en mooi en droog weer, tot volgende keer:

    Dinsdag 25 september 2012: 3x20: 9u00: Amay

     

    Didi, uw 3x20-poëet.









    23-09-2012 om 12:32 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 18 september: Aubel
    Met dank aan Yvan voor het verslag en Peter voor de foto's !

    Verslag rit dinsdag 18 september 2012 : Blegny / Aubel

     

     

    Ondanks de frisse temperatuur en niet zo prettige weersvoorspellingen deze morgen toch 8 fietsers aan de start : Sabine, Peter, Paul, Omer, Jos B, Leon, Marcel en Yvan.

     

    Onder leiding van Paul en Omer werd het startschot gegeven. Onder een schuchter zonnetje ging de tocht over Hoeselt – Rijkhoven – Membruggen – Genoelselderen – Millen – Bassenge – Houtain-Saint-Siméon -  Heure-le-Romain – Oupeye – Hermalle-sous-Argenteau – Richelle – Saint-Rémy – Blegny – Mortier – Julémont – Wadeleux om onder een druilerige regenbui te arriveren in Aubel.

     

    Hier werd de inwendige mens voorzien van koffie, warme choco en taart.

    Eens te meer moesten we vaststellen dat ons Sabine haar korstjes niet opat ondanks alle goeie raad van de mannen.

     

                                                                     


    Doet ze het of doet ze het niet ?





    Nadat het opgehouden was met regenen en Jos B zijn nieuw carbon gerief op foto was vastgelegd, werd de terugweg aangevat met nu Peter en een onvermoeibare Omer op kop.

                  


    Ondanks de harde tegenwind zat het tempo er goed in en reden we via Veurs – Sint-Martens-Voeren – ’s Gravenvoeren – Moelingen – Lixhe – Kanne – Vroenhoven – Lafelt – Vlijtingen – Rosmeer – Mopertingen – Eigenbilzen – Munsterbilzen – Schoonbeek om in ons vertrouwde Paenhuys te arriveren waar we door Miet getrakteerd werden op lekkere koekjes, waarvoor onze dank.

     

    Terwijl we aan het nodige “ijzer” waren begonnen, kwam Edgard ook binnen na zijn ritje naar Jodoigne.

     

    Een dikke proficiat aan onze kopmannen vandaag die ondanks de wind een goed tempo hebben aangehouden zodat iedereen kon genieten van een aangename rit.

     

    Ritgegevens : aanwezigen : Sabine, Peter, Paul, Omer, Jos B, Leon, Marcel en Yvan

     

                           Afstand : 118 km, gemidd 27,75 km, hoogtemeters 1000m      

    19-09-2012 om 06:46 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    15-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit zaterdag 15 september 2012 : Esneux

    Het was geleden van 7 augustus dat ik voor het laatst had meegereden met de 3x20 groep.  Dus vanmorgen keek ik zeker uit om nog eens mee te kunnen fietsen.  Met z’n 10’en stonden we om negen uur aan het bushokje.  Flor had afgezegd omdat hij voor “ene” keer moest werken.  Wat doet hij anders ? hahahahaha grapje hé Flor

    Tegenwoordig is het maar magertjes gesteld met onze vrouwenafdeling.  Helaas geen girlpower aan de startstreep. Snik snik :’-(

                                     

    We zouden vandaag naar Esneux rijden, maar waarom altijd hetzelfde doen.  Afwisseling maakt het des te leuker.  Dus werd er gekozen om het gebruikelijk traject eens andersom te rijden.  Het is dezelfde weg maar lijkt toch heel anders.

                                        

    Daarom werd er koers gezet Romershoven, St Huibrechts Hern, Membruggen en Genoelselderen.  Het wijnkasteel aldaar doet gouden zaken want ’s morgens vroeg  stond er al een bus met bezoekers.  Zouden die ’s ochtends al aan de wijn zitten ????

    Na Millen draaiden we rechtsaf richting Glons.  Door de rit in deze richting af te werken, zouden we toch wel menig wat hellingen voor de wielen krijgen.  De één maakt er een krachttraining van door met een zwaar verzet omhoog te stoempen terwijl anderen licht peddelend (al dan niet met de bus mee) zich een weg naar boven banen.  Maar boven geraken we allemaal op ons eigen tempo.





    Jos Bollen had vandaag niet veel tijd voorhanden en verliet van hieruit de groep om eerder huiswaarts te rijden.

    Pech komt altijd ongelegen.  Omer had achteraan ne leegloper.  Hij is nog niet zo snel als in de formule 1 maar een pitstop bij Omer duurt nooit lang.

    Om het drukke stuk van Herstal en Jupille sur meuse te ontwijken werd er eens gekozen om richting Wandre te rijden.  Voor mij nog een onbekend stukje.

    Daarna rij je dan een kilometer parallel aan de drukke A25 autostrade.  Niet echt een rustige fietsweg maar al snel draai je linksaf op “Rue de la Forêt”.  Wielertoeristen weten dat het hier steil omhoog loopt.

              gelukkig was het niet zo steil

    De volgende 9,5 km konden hier weer een 200 hoogtemeters gesprokkeld worden.  Zo kom je dus in Fléron terecht.  Je zou denken dat we wat masochistisch zijn.  Eerst naar boven rijden en dan vervolgens weer naar beneden.  Tja wees gerust het doet echt geen pijn om een beetje gek te zijn.

    Hup, lekke band nummer 2 voor vandaag kwam er voor Yvan !!

    Volgende doortocht was Chaudfontaine, door de meesten wel gekend voor zijn bron van drinkbaar water en thermen.   Maar goed dat iedereen over wat klimmersbenen beschikt want het gaat van hieruit terug omhoog via Beaufays naar Dolembreux.

    80 kilometer later (vanuit Diepenbeek gerekend) sta je dan in Esneux.  3 rijstvlaaien werden gehaald bij de bakker en werden aangesneden op het terras in het naburige cafeeke.  De cafébazin verschoot een beetje omdat er eens gene warme choco werd besteld !!!!!  




                                hier doen we het allemaal voor

    Na het stilzitten op het terras waren onze spieren toch aardig wat afgekoeld maar lang zou het niet duren of het warme bloed raasde weer door elke spiervezel.  Het was “weeral” klimmen geblazen voor de volgende 9 km tot in Neupré.

    De anders zo zware 36 bochten-klim was, omwille van de averechtse rijrichting, eens de 36 bochten afdaling.  Klak klak, de ketting op de grootste versnelling en tegen strak tempo naar beneden zoevend.

    De laatste klim ging dan vanuit Engis naar Fexhe le haut clocher.  Omer werd echt niet gespaard door Murphy.  Weeral ne leegloper voor hem achteraan.  Djuu toch hé.

    Het vlaams landsgedeelde werd binnengereden via Vechmaal.  Volgens mij konden ze van hieruit al het Paenhuys rieken want met stijve ketting en gespannen kuitspieren werd er aardig doorgereden naar Jesseren, Kortessem en thuishaven Diepenbeek.  David wees gerust.  Ge waart echt niet de enige die de bodem van zijn benzinetank gezien heeft.  Ik heb er nog een paar zien sterven waaronder ikzelf.

                                                     

    Bij Jan werd er terug bijgetankt.  Nee niet met super 95 of 98 maar met nog straffer spul.  Met een lekker pintje achteraf loopt ons motorke zeker zo goed.

    Merci aan de kopmannen !!! (en zeker Valère Ph die zich vandaag weer heel de dag heeft uitgesloofd voor ons en regelmatig eens een blik naar achter wierp om zich over ons te ontfermen)



    Ritgegevens : 173 km (157 km Dpbk-Dpbk) ; 28,2 km/h avg ; 1400 hm

    Aanwezigen : Valere Ph, Marcel, Omer, Leon, Edgard, Quinten, David, Jos B, Yvan en Marc

     

     

    15-09-2012 om 22:04 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    12-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 11 september: Hannut
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een verslag dat door stand kwam dankzij Yvan en Peter, bedankt mannen !

    Verslag rit dinsdag 11 september 2012 : Hannuit

     

    Ondanks de minder gunstige weersvoorspellingen en het grijze weer vanmorgen toch 8 dapperen aan de start : Peter, Quinten, Edgard, Omer, Leon, Paul, Marcel en Yvan.

     

    De rit verliep onder de leiding van Peter en Quinten over Romershoven – Gors-op-Leeuw – Haren – Vechmaal – Otrange waar we de bordjes volgden van de Blé’s d’or route. Spijtig dat Edgard in Otrange moest afhaken wegens slechte benen. Zo reden we verder via Fize-le-Marsal – Momalle ­- Jeneffe – Haneffe – Viemme – Les Waleffes om halt te houden in Hannuit.

     

    Hier werd koffie en taart (traktatie van Quinten) genuttigd zodat we er weer tegenaan konden voor de terugweg. Intussen was het beginnen regenen zodat we na een korte pauze vol goede moed aan de terugweg konden beginnen.

     

    Nog steeds onder het sterke kopwerk van Peter en Quinten reden we via Poucet – Trognéé –

    Cras-Avernas  - Kortijs – Vorsen – Jeuk – Aalst (waar we ons regenkledij moesten bijhalen) – Brustem – Ordingen – Zepperen –  Wellen – Wimmertingen – Rapertingen – Diepenbeek.

     

     

    Goed doorweekt arriveerden we ruim op tijd in het Paenhuys waar we koeken en wafels,door het huis aangeboden, nuttigden samen met andere ijzerhoudende dranken.

     

     

    Ritgegevens : aanwezigen : Peter, Quinten, Edgard, Omer, Leon, Paul, Marcel en Yvan

                                                

                           Afstand : 121 km, gemidd 30,8 km

     

    12-09-2012 om 15:15 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Mergellandmarathon 9 sept 2012

    Verslag Mergellandmarathon 9/9/2012

    M’n eerste marathon na m’n knieblessure. Met een bang hartje vertrok ik richting Dilsen, van waaruit Jacques zou rijden naar Meerssen.



    In Meerssen halen we ons startnummer in de sporthal op en vullen we op de achterzijde onze medische gegevens in. We helpen Els ( onze looppartner ) wat flyeren voor de Maasrun en we socializen een beetje met andere lopers. Ghislain D ( kennis van Els en Jacques ) komt al lopend van bij z’n thuis, en heeft er voor de start van de marathon al 12 kms opzitten, het plan is dat ie na de marathon ook nog eens naar huis loopt … een ultraloper die op 29 sept de Spartathlon ( 246 kms ) loopt moet immers kilometers vreten.

    Nog anderhalve kilometer van de sporthal naar de markt in Meerssen wandelen, nog snel in één van de talrijke cafeetjes een sanitaire stop, en dan haasten naar de start. We vertrekken samen met de lopers van de halve marathon. Zij lopen het parcours één keer, wij twee keer. Ook de atleten van de aflossingsmarathon vertrekken samen met ons. Gewoontegetrouw vertrekken we helemaal achteraan, dan heb je minder met geduw en geexcuseer te maken.

    Onder een verschroeiende hitte komt de marathon om 11u30 in gang. Ik ben een langzame starter, m’n eerste kms verlopen altijd moeizaam. Door de hitte heb ik vooraf veel ( te veel ? ) gedronken en krijg al meteen af te rekenen met steken in m’n zij. Maar daar geraak ik wel door. Voor we aan km 5 komen krijgen de Kruisberg voor de voeten geschoven, het enige schaduwrijke plekje van de hele lus. Lopen heeft op dit steile stuk geen zin, aan een stevige wandelpas bereiken Jacques en ik de top, en frisser dan Els die ( zoals de meeste andere lopers ) hardnekkig blijft lopen. Aan de afdaling komen de “wandelaars” en de lopers elkaar weer tegen.

    Een loper die uit de streek komt weet ons te zeggen dat we een stuk naast de autobaan moeten lopen, en dat het dan weer bergop is. De twee ergste hellingen van het parcours zouden we dan gehad hebben. Weer wat wandelen dus. Ik heb de indruk dat we hier zeker niet voor een goeie tijd kunnen gaan, binnen de limiet van 4u45 binnen komen zal op zich al een hele uitdaging zijn in die hitte.

    De waterposten zijn gelukkig op ’t laatste moment nog van iedere 5 km op iedere 2,5 kilometer gebracht. Water, dat lauw is, af en toe wat sportdrank. En sponsen, veel sponsen.

    Na een kilometer of 7 begint het me te gaan, de pijn is weggetrokken. We babbelen veel, en hebben besloten om gezond te finishen. Op kilometer 10 zien we een eerste slachtoffer van de warmte in een ambulance instappen.

    Positief is dat er regelmatig motards rondrijden die alle lopers controleren op hun uiterlijke kenmerken van “fitheid”. Alle kruispunten zijn afgesloten, en daardoor is het hele traject bijna verkeersvrij.

    Het mooie mergelland … wat snakte ik vandaag naar de afkoeling die ik op de fiets wel heb. Zon, zon, zon … Els ziet het op km 12 niet meer zitten om aan ons tempo verder te lopen en kiest er voor om op eigen tempo de lijdensweg voor te zetten.

    Het heetste stuk dat we tegenkomen is langs de luchthaven van Maastricht waar we langs betonnen panelen lopen die de warmte nog eens extra weerkaatsen.

    Als de wind een beetje komt opzetten, zijn we zo blij. ’t Is wind, wel wind tegen, maar zelfs dat is beter dan die verschroeiende hitte. Als we door woonwijken passeren worden we aangemoedigd door mensen die in hun tuintje staan. Verschillende bewoners staan ons op te wachten met de tuinslang, wat een verfrissing !

    De sfeer is geweldig, zeker tijdens de eerste ronde. Doordat we nog tussen de lopers van de halve marathon lopen zien we gelukkig nog wat mensen afzien.

    In de verte horen we de speakers, de eerste ronde zit er bijna op. Als we de overvolle terrassen in Meerssen passeren, worden we door de luidkeelse aanmoedigingen weer mentaal geruggesteund. Zeker het moment dat ik m’n ouders zie staan, doet het me toch enorm deugd !

    Ronde twee verloopt heel eenzaam. We beginnen meer en meer af te zien en beseffen jammer genoeg wat nog allemaal gaat komen. Mentaal gezien was één grote ronde lopen wellicht minder zwaar geweest. Maar we blijven verstandig lopen, niets overhaasten. Jacques is er van overtuigd dat we de limiet niet halen. Dat zou jammer zijn, maar toch zouden we sowieso de afstand uitlopen. Maar onze naam zou niet voorkomen in de uitslagen, alsof we hem nooit gelopen zouden hebben.

    Bergop weer wandelend, de landschappen ogen minder mooi maar zijn in feite nog altijd hetzelfde. Je weet gewoon wat gaat komen, dezelfde gelverpakking op de weg, hetzelfde ezeltje, dezelfde geparkeerde wagens, dezelfde supporters, en een nog hetere zon.

    Jacques drinkt nooit tijdens het lopen, omdat ie daarvan maagproblemen krijgt. Toch grijpt ie op een gegeven moment op een bevoorrading  naar een bekertje ( warm ) water. Wat volgt is onbeschrijfelijk. Maagproblemen, naar het overgeven toe ( willen maar niet kunnen ). Ik mag van geluk spreken dat ik wel gewend ben te eten en te drinken tijdens een looptraining.

    We houden vol, de ene pept de andere op en stilaan beginnen we hier en daar zelfs lopers in te halen. In de verte horen we weer een ambulance en beseffen we maar al te goed dat heelhuids binnen geraken het enige doel van vandaag mag zijn. Spreken tegen elkaar doen we amper, als je afziet heb je hier geen nood aan.

    We kunnen stilaan de kilometers beginnen af te tellen. Een marathon begint normaal pas op kilometer 30-35. Deze marathon begon aan kilometer 1 en is nooit gemakkelijk geweest. Wat snakt een mens op zo’n momenten naar regen !

    Op kilometer 36 beginnen we te cijferen en lijkt het binnen komen voor de limiet nipt haalbaar. Hier putten we energie uit, we versnellen onze looppas ( of dat denken we in ieder geval ). Op kilometer 40 roept Jacques naar me dat ik moet doorlopen, dat ik het dan wel haal. Onder luid applaus kom ik door de finish, waar ze al aan ’t opruimen zijn. Ik wacht Jacques op, die net op de valreep binnen komt. Bij aankomst gaat ie over een nadar hangen, doodop. Op zoek naar drank en gratis Limburgse vlaai. En naar m’n fiere ouders.

    Na een koffie en een alcoholvrij biertje zijn onze reserves al een beetje aangevuld.

    We strompelen terug naar de sporthal, Els ( die na rillingen heeft moeten opgeven na km 33 ) pikt ons met haar wagen op en brengt ons naar de sporthal waar we samen nog wat nakaarten over de onmenselijke omstandigheden waarin we gelopen hebben.

    Was dit m’n eerste marathon geweest had ik er wellicht nooit geen meer durven lopen.

    Er waren 75 starters, waarvan er slechts 55 binnen de tijdslimiet aangekomen zijn, waaronder 6 vrouwen

     Hoogtemeters: 363

    Mijn tijd: 4:42:10, die van Jacques: 4:42:29

    http://connect.garmin.com/activity/220718233

    http://www.racetimer.eu/uitslagen.php?v=%25252Fnl%25252Frace%25252Fshow%25252F972%25253Flayout%25253Dracetimer_eu

    impressie van het parcours: http://www.youtube.com/watch?v=FW3Gi7iJ7pI

    Met dank aan Jacques !

    11-09-2012 om 14:15 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 8 september 2012: Gemmenich
     

    3x20: 8 september 2012 Gemmenich

    Met 9 om 9 voor een Gemmen-9,

    Wie houdt ons tegen?

    Jos B. met zijn nieuw karton ros,

    reed ons bijna allemaal los.

    Gewicht had hij niet bij,

    Dat zat in het rugzakske van mij.

    Ook ’n extra cartouche,

    Want ne leegloper was er in de terugweg pardoes.

    Prachtig fietsweer alom,

    Met een extra lusje langs Henri-Kapel slalom.

    Het was weer leuk met de groep op zoek naar de muis.

    Dankzij Valère, Omer, Flor & Didi waren op tijd thuis.

    Nog wat vocht in de keel,

    En het verhaaltje is er geheel.

    Voldaan & tevree,

    Zeg ik dan weer “Sjamayee”.

     

    Gegevens:

    138km – 28.3km/u avg – 1164hm

    3x20’s v/d dag: Leon, Jos B., Valère Ph., Yvan, Omer, Flor, Edgard, Marcel & Didi

    09-09-2012 om 07:12 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    05-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 4 september 2012: Eupen
    Van jullie correspondent ter plaatse: Florke ( bedankt ), ook ne dikke merci aan Peter die zorgde voor de mooie plaatjes en Didi z'n Germaine die alles netjes bijgehouden heeft

    We waren met acht aan de start,Peter en Quinten namen het hele kopwerk voor hun rekening.  

    Het was nog mistig bij het vertrek maar nu en dan zagen we de zon wel al piepen. Peter en Quinten hielden er een stevig tempo op na en in Bilzen kregen we de Leteberg al voor de wielen: niemand had nog kou toen we boven kwamen.

    Nadat we de Voer gepasseerd waren scheen volop de zon en we genoten van de mooie plaatjes.

    In Eupen aangekomen ging Edgard vla halen en we namen plaats op een zonnig terras.

    De taart ging er met de nodige koffie en choco smakelijk naar binnen.



    Marcel genoot van de schone madammen die passeerden.

    De terug rit werd aangevat met Peter en Quinten gewoon weer op kop niet te filmen.
     



    En met het prachtig weer, goede wegen en het gekwebbel van oud ijzer Marcel hadden we een fijne terug rit.





    Er waren er toch een paar blij toen we het plaatje "Diepenbeek" zagen en blij dat we ons op het zonnig terras van het Paenhuys konden nestelen.

    Miet rukte aan met het ijzerhoudend vocht en Marcel was even stil. Jan zette een lekkere cake op tafel die
    lekker smaakte, bedankt Jan.

    Er werd nog nagekaart over de fijne rit die weer gereden hadden en de sterke prestatie van Peter en Quinten nog vermelden.







    Deelnemers waren: Leon,Quinten,Peter,Marcel,Edgard,Paul,Didi en Flor.
                                  
    165km  28,3gem   1525hm
                                  
    Link naar de rit:
    http://connect.garmin.com/activity/218848267

    05-09-2012 om 07:28 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 1 september 2012: Amay

        Hier een verslagje dat Flor me doorstuurde van de rit naar Amay. Bedankt Florke ! 

       Het was rillen aan het buskotje slechts 7 graden en dat was ook aan de opkomst te zien.
       Maar de meesten hadden een geldig excuus:Valere B was met fietsvakantie in Frankrijk en Italie, Roger op hoogtestage
       in Spanje, Omer was ocharme ziek, Yvan was uitwaaien aan zee,Valere Ph had een dagje congé gevraagd.
       We waren slechts met 4 en er werd afgesproken om niet naar Namen te rijden maar naar Amay via Engis.



       De beenstukken en de mouwen deden deugd met z'n fris weer, maar na een uur kwam de zon erdoor.
       In Amay aangekomen zorgde Edgard voor de vla en op het zonnig terras van onze stam cafe smaakte die goed    met de nodige koffie en choco.



      Dan werd de terugrit aan gevat: via Jehay, Herstappe, Tongeren, Hoeselt, Beverst en tevreden arriveer-
      den we in het Paenhuys. Daar zaten Paul, Peter en Quinten op het terras, zij hadden de Karsten
      Kroon klassieker gereden met verschillende hellingen van de Amstel Gold Race.

      Jan trakteerde met lekkere wafels,bedankt Jan ! Met het nodige ijzerhoudend vocht genoten we van de straffe
      verhalen.
                                          
      119km  27gem   725hm
      deelnemers: Leon, Marcel, Edgard & Flor

    03-09-2012 om 20:31 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 28 augustus 2012: Kelmis
    3x20 Kelmis 28/08/2012
     
    Met 8 stonden we aan de start,
    Wel geen enkel meisjeshart.
    Kwam dit door de paar truppen v/d wolk die ons een tijdje volgden,
    Maar ja we waren met 8 die voor elkaar zorgden.
    De patissier in Gemmenich was ’n weekje op congé,
    Zo reden we dan maar via de stoep naar Kelmis holadiejee.
    Brioche en rijst jam jam,
    Dan terug op de fiets van sim sam.
     Mooie plaatsjes, mooie wegen langs  Welkenraedt ,Henri-Chappelle.
    Maar gelijk altijd tjiep-tjiep geraken we er wel.
    Te Diepenbeek reed ik direct naar huis,
    Tot mijn dorstige spijt van de kleine muis.
    Voldaan & tevree,
    Zeg ik weer “Sjamayee”.
     
    Herders v/d dag: Omer, Yvan & Roger
    Schaapjes: Leon, Valère B., Edgard, Marcel & Didi
     
    Gegevens: 152km – 1100hm
     
     
    Uw 3x20-poëet DidiDuvel


     

    29-08-2012 om 13:26 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    26-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 25 augustus 2012: Poulseur

    3x20: 25 augustus 2012: Poulseur (Willy Vannitsen Classic 135km)

     

    Met 7 stonden we om 8u aan ‘t kotteke,

    En dat was alles voor vandaag zotteke.

    Het leek wel bijna Sinterklaas,

    Neen er was dit maal geen Didi/Els-speculaas.

    Wel zie de wind waait door de bomen,

    Zie de 3x20’rs maar eens aangestoempd komen.

    Omer, Didi & Roger probeerde onze kopman-kampioen wat in te tomen,

    Maar straks is er tijd genoeg voor te bekomen.

    Rijst en druip-suiker-vlaai te Poulseur was erbij,

    En helaas in een mum van tij was het voorbij.

    Leon viel nog dubbel plat,

    En dit was zeker geen grap.

    Een paar druppelkes vielen op ons hoofd,

    Maar ze waren snel uitgedroogd.

    Alhoewel het vocht in de keel,

    viel vandaag zeker mee.

    Een extra lus in de terugweg naar huis,

    Want er was toch niemand thuis.

    De Kwaakvos had Westmalle voor Marcel en Duvel & Vedett voor Didi,

    Het is en blijft een hobby.

    Voldaan & tevree ,

    Zeg ik weer “Sjamayee”.

     

    3x20’rs v/d dag: Roger, Leon, Yvan, Valére Ph., Omer, Marcel & Didi

     

    Ritgegevens: 155km – 1616hm – 27.5km/u avg

    Met dank aan Didi Duvel !

    26-08-2012 om 09:43 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 21 augustus 2012: Hélecine-Hannut
    Met dank aan Yvan voor het binnensturen van dit verslag !

    Verslag rit dinsdag 21 augustus 2012 : Hélecine – Hannuit

     

     

    Deze morgen kregen we ondanks het misverstand ivm het startuur 7 fietsers aan de start : Leon, Roger, Marcel, Edgard, Valère B, Yvan en Sabine.

     

    Besloten werd om een rustig ritje richting Hélecine te doen.

     

    Onder leiding van Edgard en Yvan vertrokken we richting Rapertingen – Sint-Lambrechts-Herk – Terkoest – Stevoort – Wijer – Kozen – Nieuwerkerken – Binderveld – Ossenweg – Zoutleeuw – Linter – Helen – Orsmaal – Overhespen – Eliksem – Ezemaal – Neerheylissem of Hélecine .

     

    Hier nuttigden we een niet zo lekkere koffie terwijl Sabine even naar het toilet ging waar ze zich blijkbaar had opgesloten want ze had zelfs Vanessa even gebeld, maar uiteindelijk kwam ze weer boven water. Omdat de bakker gesloten was werd besloten om verder te fietsen tot in Hannuit.

     

    Op ons vertrouwde plek werd dan ook taart, koffie en frisdrank genuttigd zodat we er weer tegenaan konden voor de terugweg. 

     

    Die verliep via Lens-Saint-Servais – Geer – Rosoux – Jeuk – Bettincourt – Oleye – Opheers – Heers – Veulen – Klein-Gelmen – Groot-Gelmen  - Rijkel – Berlingen – Wellen – Kortessem – Diepenbeek .

     

     

    Hier namen we plaats op het terras van het Paenhuys om een welverdiend drankje te nuttigen samen met de door Miet aangeboden wafels en koekjes waarvoor dank.

     

     

    Ritgegevens : aanwezigen : Leon, Roger, Marcel, Edgard, Valère B, Yvan en Sabine

                           Afstand : 130 km , gemidd 28,6 km

    22-08-2012 om 09:48 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag Trail des Fantomes: 19 augustus 2012

    Verslag Trail des Fantomes 19 augustus 2012

    ’t Was al van in Bouillon ( april ) geleden dat we nog eens een officiële trail gelopen hadden. Oorspronkelijk had ik me voor deze ingeschreven voor de 50 kms, maar een blessure ten gevolge van een val tijdens het lopen besliste daar anders over. En misschien maar niet slecht: net op de warmste dag van het jaar zouden we een zwaar parcours onder de voeten geschoven krijgen, in het mooie La Roche En Ardenne.  




    De deelnemers van de 50 kms ( waaronder collega’s Eddy en Jacques ) vertrokken al om 7u00 ’s morgens, wij om 10u00. Drinken en het hoofd koel houden ( letterlijk en figuurlijk ) was het enige waaraan we moesten denken, zeker als ik me de woorden van weerman Frank herinner “ zware inspanningen  vermijden “. Een extra ingelaste drankpost was voorzien.

    Met 1,5 liter ( intussen al warm ) water vertrok ik op pad. Van de natuurmarathon in juni herinnerde ik me nog dat de eerste kilometers bergop waren, en dat hier al gedoseerd moest worden. Zeker als je bedenkt dat m’n rusthartslag minstens 20 slagen per minuut hoger lag dan anders.


    Natte pet, vochtige buff in de nek konden in het eerste stuk zeker al helpen: knal in de zon. Maar naarmate we richting Borzée klommen kregen we meer en meer bomen en schaduw. Degenen die het meest haast hadden, lieten we wijselijk voorgaan. Stilaan vormt zich dan een groepje trailers die zo ongeveer even snel ( of langzaam ) lopen. In ons groepje ook de Nederlandse Ellie die ik vanmorgen nog tijdens het ontbijt gesproken had in ons hotel. Dat is nu juist het toffe van trailen: je maakt tijd om te babbelen met mensen, en te genieten van de mooie landschappen.



    Zoals altijd worden de heel steile stukken opgewandeld. Maar de zware klim in Maboge loont : wat een prachtig zicht ! Even tijd nemen om een foto te maken en dan verder. Blijkbaar zijn we nog niet op het hoogste punt, want we moeten nog serieus wat klauteren eer we de afdaling in kunnen zetten.  









    En na dalen komt, juist ja, klimmen.




    Tot aan de bevoorrading aan de uitkijktoren le Hérou. Ik vul m’n waterzak die intussen al bijna leeg is, neem een paar cola’s, een stuk banaan en energiereep en vooral veel zoutchips om uitdroging te voorkomen.  Beetje babbelen en weer vooruit.



    Dalend naar de Ourthe, de wortels, stenen en bomen voortdurend in ’t oog houdend.




    En dan een mooi stukje langs het water, waar we ( relatief ) wat vaart kunnen maken. Een volgend technisch stukje is een klimmen met behulp van vaste ( goed opgewarmde ) kettingen, leuk om te doen ! De kettingen maken deel uit van de vaste wandelpaden, waaronder de GR57.



    Dalen werd ( natuurlijk niet ) via een bestaand pad gedaan maar gewoon naar beneden.

    Het eerste stukje probeerde ik achterwaarts te dalen, maar ik zag niet waar ik m’n voeten het beste kon neerzetten. Dan maar de schuif-af manier. Als je laag bij de grond zit kan je niet hoog vallen, want dat wilde ik ten alle tijden vermijden. Af en toe bracht een boom wat redding. Misschien toch maar goed, die hete temperaturen, want in het natte weer van Bouillon zou dit écht onverantwoord geweest zijn.



    Onderaan de afdaling kregen we de splitsing van de 25 en de 50 kms.

    Een beetje opfrissen aan de Ourthe. 




    Sinds de afdaling had Marc last van z’n knie, dus minderden we wat vaart en besloten zelfs het resterende traject uit te wandelen.

    De “rivercrossing” waar iedereen wel naar hunkerde kwam in zicht, een heerlijk moment. Sommige lopers leken geen afscheid te kunnen nemen van het koele water.




    De verfrissing was wel echt nodig om in het Bois de Saint Jean op een afstand van 2 km een hoogte van 120 meter te overbruggen. Her en der zagen we medelopers uithijgen aan een boom, anderen waren er al bij gaan zitten. Bezorgd vroegen we of het ging, of ze nog drinken hadden, of ze een druivensuikertje wilden. De meest verstandigen stopten hun trail als ze zich onwel voelden.

    In Maboge was er ( gelukkig )  terug een bevoorrading. Het einde kwam in zicht, maar blijkbaar zat in deze trail het venijn hem in de staart: 170 hoogtemeters klimmen op een afstand van nauwelijks  één kilometer. Het traject liep intussen al terug samen met de deelnemers van de 50 km waarvoor ik meer en meer bewondering kreeg. Op handen en voeten in de volle zon klauteren, oppassend voor de stenen die je voorganger deed afglijden.






    Alle lopers spreken elkaar moed in: Belg, Nederlander, Fransman, Duitser, Tsjech … allemaal beleefden we hetzelfde. Boven rusten en verplicht toch even omdraaien om te genieten van het adembenemende uitzicht, al zagen sommigen door uitputting hier al lang het mooie niet meer van.

    Eens boven nog een heel stukje lopen op een oververhit plateau, wij bleven ( zoals afgesproken ) stevig verder wandelen in plaats van lopen. En eigenlijk was dat nog niet de slechtste keuze. Een trailer van de 50 kms liep tientallen meters, maar moest dan weer verder strompelen aan een veel lagere snelheid. Toch bleven wij gelijk, dus lopen in die hitte was echt af te raden.




    Het laatste stukje was een afdaling, die toch niet te onderschatten was, en Marc’s pijn alleen maar deed toenemen. Aan de Ourthe gekomen mochten we deze nog eens doorwaden ( joepie ! ), zigzaggend tussen de kajaks door en via de camping terug naar de Floreal.

    Tijdsregistratie, drinken, eten, T-Shirt afhalen en collega Jacques opwachten aan de Ourthe. Jacques was murw gelopen, en maakte nog eens duik in de Ourthe na het verliezen van z’n evenwicht. Paniek doordat ie niet kan zwemmen, maar we snelden hem te hulp en liepen met hem mee naar de finish !


    Jacques werd Belgisch kampioen op de 50 kms bij de 60 plussers en Eddy bij de 40 plussers. Proficiat heren, ik ben toch wel trots jullie te kennen !

    http://www.youtube.com/watch?v=lLF3v_jD9Oc&feature=youtu.be

    Twee tournées voor het behaalde resultaat, de kriek steeg me toch wat naar ’t hoofd zunne, al had dat weinig met de warmte te maken.

    Hopelijk sta ik hier volgend jaar voor de lange afstand. Een pracht van een trail, wat is België toch mooi !

    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/player/213183045

    Link naar de videobeelden die Marc gemaakt heeft, een dikke merci hiervoor !!!!! 
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=iRDHx-z3i3o


    Gegevens: 25,3 kms, 5 uur, 1002 hms

    Groetjes,

    Vanessa

    21-08-2012 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit zaterdag 18 augustus 2012 - Aubel

    Deze morgen daagden 7 moedigen op om op deze heetste dag van het jaar een tochtje te maken : Leon, Edgard, Valère B, Marcel, Roger, Omer en Yvan.

     Omdat de weervrouwen en -mannen te hoge temperaturen voorzagen werd er beslist om de voorziene “Willy Vannitsen rit” te vervangen door een iets kortere tocht en werd gekozen om naar Aubel te fietsen zodat we op tijd terug zouden zijn voor de grote hitte in de namiddag.

                                                                      


     Zo vertrokken we onder commando van Omer en Yvan richting Schoonbeek – Spurk – Munsterbilzen – Eigenbilzen – Mopertingen – Hees -  Kesselt - Vroenhoven waar we in de schaduw langs het kanaal fietsten richting Kanne. Vervolgens ging het via de nieuwe sluiswerken in Lixhe – Moelingen (waar Stephan en enkele vrienden op weg waren naar Nederlands Limburg) – ’s Gravenvoeren – Schophem – Sint-Martens-Voeren – Veurs – Hagelstein. Omdat de temperatuur nog draaglijk was, werd besloten een lus te maken via Henri-Chapelle  - Clermont – Froidthier om zo in ons vertrouwde Aubel te arriveren.

     Hier werd als gebruikelijk taart, koffie en iets fris genuttigd alvorens onze drinkbussen weer bij te vullen voor onze terugweg.

                                                                                  

     Onder leiding van Omer en Yvan ging het via Val-Dieu (waar Willy Thoelen tegenkwamen), Mortroux, Dalhem, Richelle, Hermalle-sous-Argenteau, Heure-le-Romain, Houtain-Saint-Siméon, Bassenge, Valmeer, Herderen, Grote-Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Spurk, Schoonbeek en werd op tijd het Paenhuys bereikt zodat we nog wat konden genieten van een fris drankje want bij een temperatuur van 34° moeten we voor het nodige vocht zorgen.

                                                                                  

     Hopelijk kunnen we de voorziene “Willy Vannitsen rit” volgende week bij minder warm weer fietsen.

                                                                     


    Aanwezigen : Leon, Edgard, Valère B, Marcel, Roger, Omer en Yvan

    Ritgegevens :  125 km ;  28,0 km/h AVG

    18-08-2012 om 21:40 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit Lutselus dinsdag 14 augustus: Oteppe

    Verslag rit Lutselus dinsdag 14 augustus 2012: Oteppe

    Een stralende zon, congé net begonnen, én opvang voor Jarno gevonden. Dé kans dus om nog eens met de Lutselusgroep af te zakken naar Oteppe, onder leiding van Jos P.

    Loopmaatje Tina ging ook mee, en de voorzitter ( Joeri ) van de Genkse joggingclub Run & Fun waar we ons bij gaan aansluiten had ik ook maar meteen uitgenodigd toen ik hoorde dat ie ook een koersfiets had, hij heeft hem amper twee maanden, maar met zijn conditie moest dat zeker lukken.

    Vele bekende gezichten aan ’t vertrek, met de nadruk op vele, want we trapten af met welliefst 17 man.

    De heenweg ging over de kasseien in Vliermaal, Wintershoven, Guigoven. We steken de weg Hasselt-Tongeren over. Gors-op-leeuw, we duiken de Sint Anna vallei in waar ik met grote verbazing vast stel dat daar eindelijk de gaten in het wegdek weg zijn. Een mooie zaak !

    Langs  ’t kasteel van Jesseren. Bommershoven, Vechmaal, Horpmaal, Heers. Hier moet het ergens geweest zijn dat Karel eventjes z'n bidonhouder moest aanschroeven.











    Het tempo is al redelijk stevig vanaf de start, en als diesel beslis ik met de wind in ons nadeel m’n kopwerk af te staan. Genoeg jonge sterke mannen die dat van me willen over nemen. Ook Tina adviseer ik hetzelfde te doen. Af en toe duwde Remi haar bij, niet dat haar conditie het af liet weten, maar de blessure die ze twee weken geleden opliep  in de rit naar Retie speelde haar parten. Rechtstaan tijdens het klimmen was onmogelijk.

    Oley, de E40 over ( ’t kan ook onderdoor zijn ). We rijden nog steeds in stijgende lijn. Maar geen enkel moment verveelt het, de 4 kilometer-wissels zijn te kort om bij te babbelen. Ook een nieuw gezicht, Rudy, schoonzoon van Johnny, die de fietstrainingen onlangs hervatte na een enkel-blessure opgedaan tijdens het lopen. Maar ook deze loper moest niets vrezen.

    Joeri, die voor ’t eerst in groep reed, hield wijselijk afstand, de wind tegen nam ie er dan maar bij. Tina, ocharme, werd nu al bijna contstant door Remi geduwd. Bovenister, Borlez, Les Waleffes met z’n mooie kasteel. De vergezichten waren werkelijk adembenemend. Boeren waren overal ijverig in de weer om hun gedroogde hooi en stro binnen te halen. De grote ronde stro-balen gaven de rit als het ware een Frans tintje.





    Nadeel was wel dat we af en toe op de veldwegen tractors als tegenliggers kregen. Ook deze keer deed Jos ons verbazen: over een geheel ander parcours werd er opgereden naar Oteppe, echt de moeite waard.

    Ik amuseerde me met het luisteren naar de vakantieverhalen die anderen al konden vertellen. Latinne, Vissoul, Oteppe. Tina was maar wat blij toen ze arriveerde, met een dikke merci voor Remi die hier volgens Tina alleen maar sterker van wordt.

    In Oteppe, aan de visvijver, werd de dorst gelest. Dat ze daar nog geen rijstvlaai verkopen, fietsers genoeg die hier over de vloer krijgen. Tina neem een wijze beslissing: ze belt iemand om haar met de auto te komen halen, liever dat dan de hele terugweg ook nog eens geduwd worden.










    De terugrit hadden we de wind mee ( en bergaf ! ). Avenne, Lens-Saint-Remy en in Vorsen Limburg terug binnen.  Een mooi tempo, de groep goed bijeen houdend.




    In Jeuk rijdt (Ray)Mon(d) tot twee maal toe lek, maar dankzij Fernand verliezen we niet al te veel tijd tijdens de bandjeswissel.  Remi krijgt het nog voor elkaar om door de toeschouwers z’n bidon te laten vullen.





    Mielen-boven-Aalst, Engelmanshoven, Gelmen , Hoepertingen waar in het oversteken van de St Truidersteenweg nog eens flink gezwaaid wordt naar de vitrines.  



    Herten, Wellen. Het tempo wordt lichtjes opgedreven … de stal komt in zicht. Kortessem en nog een stevige sprint op het fietspad langs de N76.

    Een mooie rit, met niet al te veel verkeer, een plezant gezelschap, mijn dag was geslaagd !

    Van dienst: Tina, Jos P, Remi, Ludo B, Jean J, Wim, Kristof V, Joeri, Rudy, Mon, Johnny, Rik R, Alex, Fernand, Karel, Roger, Vanessa

    Ritgegevens: 120 kms, 780 hms, 27,8 gem

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/210538288

    14-08-2012 om 22:57 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit 3x20 dinsdag 14 augustus: Banneux

    3x20: 14/08/2012 Esneux/Banneux

     

    De titel begint al met een rijm,

    Maar wat is dan het 3x20-geheim.

    Met 12 wachtend op de bus,

    ging het terug naar Djopenbeek in een heel grote lus.

    150km – 1500hm en 28km/u gemiddeld zegt genoeg,

    In ’t Paenhuys stond iedereen paf toen men dit gadesloeg.

    Eerst was er Omer die Valère aan zijn zadel trok,

    Maar had het na verloop van tijd met een ander mannetje aan de stok.

    Toen probeerde Didi hetzelfde eens te doen,

    maar onze Valère Ph. is toch “De” kopman-kampioen.

    Het mooi weer bracht ons overal heen,

    Al had Jos B. bij aankomst wat last van kramp in z’n “(f)linker”been.

    Kom maar wat meer mee met de bus,

    En sla niet te snel af naar thu’s.

    Davina zoefde nog eventjes langs,

    En dacht: die mannen zijn zeker niet tweederangs.

    Het was weer weer tof,

    Al lig ik zeker niet onder de slof.

    Voldaan en tevree,

    Zeg ik dan weer met volle borst “Sjamayee”.

     

    3x20’rs v/d dag:        Omer, Martin, Rudi, Yvan, Marcel, Roger, Etgard, Valère B., Valère Ph., Leon, Jos B. & Didi

     

    Gegevens:                150km – 1500hm - 28km/u avg

    bedankt voor je bijdrage aan de blog Didi !!!

    14-08-2012 om 22:52 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 11 augustus: Mergelland
    Met dank aan Didi-dichter !

    3x20: 11/08/2012:Didi’s Gemmenich-Mergellandritje

     

    Een dag na mijn verjaardag,

    Stond ik er met de glimlach om ach(‘t).

    Niet teveel gedronken,

    dus niet beschonken.

    Op tijd in bed,

    Is 's morgens geen fiets-verlet.

    Met de jarigen Vàlère Ph. & Didi aan kop,

    trokken we tot Moelingen zonder enig sop.

    Hier was  Jos B. het moe,

    Of kreeg hij anders van moeder de vrouw de roe?

    De rest tjiepte verder via de Camerig omhoog,

    We zagen zelfs in Gemmenich een pijl en boog.

    3 rijstvlaaien+drank betaald door onze Valère (Ph.),

    Of waren de kussen van Marie-Josée zo spectaculair?

    We kregen zelfs 2 tegoedbonnetjes voor onze jubilée.

    Cafe Kerff is hodeladiejee.

    Dan terug op weg,

    Een stijve ketting was zeker nie slech’.

    Nog even Lemiersberg (D), Gulpenerberg, Boschweg, tralalala

    Toen dachten helemaal niet meer aan de vla.

    Alles eindelijk goed verteerd, ging het naar onder.

    Niet de snelheid, maar het hoogte-%-wonder.

    Van tijd tot tijd trekken aan de koord

    Anders gooide Valère iedereen en zeker mijzelf over boord.

    Na 155km, 1249hm en een gemiddelde van 27.5km/u

    Stonden we in aan ’t Paenhuys zijne muur.

    Was Jan moe?

    Of waar was hij weer naartoe?

    Dan maar naar den Alver,

    Drank is net gelijk ’n salamander.

    Voldaan en tevree,

    Zeg ik nu tot iedereen Sjamayee!!!

     

     

    Trappers van de dag: Leon, Marcel, Rudi, Flor, Valère Ph., Valère B., Jos B., Roger, Yvan en

    uw reislei/ij)der DidiDuvel

     

    Gegevens: 155km - 1249hm – 27.5km/u avg

    http://bikeroutetoaster.com/Course.aspx?course=444294

    12-08-2012 om 19:16 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 07 augustus : Andenne

    Ochtenstond heeft goud in de mond.  Daarmee is het mogelijk om een wat langere rit op een dag te doen.  Doch vandaag werd er afgesproken om 9 u aan het bushokje.  Voor een rit naar Namen zou dit toch wel redelijk krap worden.

    Dus werd de route afgevoerd en werd er gebrainstormd over onze nieuwe bestemming.  Het ging dezelfde richting uit maar een stukje korter bij.  Andenne dus.

    Ik ben eigenlijk wel fier dat mensen ,zonder enig clubverband,  elkaar zo frequent opzoeken op  zowel dinsdag als zaterdag.  Vandaag was ons peloton(netje) weer 12 man “sterk” !!!   Schitterend mannen !!!!

    Van Diepenbeek ging het richting Kortessem.   Psssssssssst.  De pret werd al direkt verstoord door een lekke band.  De vele rommel en steentjes op de steenweg zullen daar vast wel voor iets tussen zitten.  Maar banden vervangen doe je nooit alleen bij 3x20, dus het oponthoud duurde daarom ook niet lang.


                                                               


    Verder dus naar Guigoven, Jesseren, Bommershoven en Vechmaal.  Jos Bollen was ondertussen naarstig op zoek naar een brede en hoge rug om zich lekker uit de wind te nestelen.  Want waaien deed het vandaag wel.  Omer en Flor verdienen bij deze dus ook een eervolle vernoeming als koptrekkers.


                             

                              Flor zei dat zijn benen aanvoelden als soepbenen.  Ik wist niet dat hij zo scherp stond hahaha


    Zo sleurden ze ons verder via Oreye, Remicourt, Limont, Haneffe.

    In Chapon-Seraing was er even wat twijfel.  Door de aanleg van enkele nieuwe asfaltwegen waren de oude gymna-pijltjes verdwenen.  En ik die dacht dat jullie al die wegen zo vanbuiten kenden hahahaha  Stiekem pijltjes volgen dus :-p

    We passeerden de alom gekende visvijver in Oteppe, via Héron tot in Andenne.  Bij het binnenrijden van Andenne leek alles me nieuw en kon niets thuisbrengen.  Blijkbaar was het voor mij de eerste keer dat ik Andenne passeerde.

    Bij de bakker op de hoek werden alle kartonnen en oud-ijzeren rossen tegen de muur gestald.  De waar in de vitrine zag er toch al lekker uit.  Mag ook gezegd worden van de serveerster die ons kwam bedienen hahahaha

    Wij houden van tradities.  Die gooi je niet zomaar overboord hé.  Dus ook nu werden de hongerige maagjes gevuld met rijstvlaai en doorgespoeld met koffie en “ijs”koude cola.  Flor schrok zich een hoedje want we hadden een zaak gevonden die geen warme noch koude choco hadden.


                                          

                                          

                                           

                                           

                                            

                                                                         

    “Salut, de kost en de wind vanachter” !!!!  Dit keer klopte het helemaal.  Om 13u werden de tweewielers weer onder ons gat geschoven en met de wind in de rug bolde het vlotjes langsheen de maas via Huy, Amay en Engis.

    Engis ligt dan wel maar 30 meter hoger tov Diepenbeek maar toch moet je eerst 100 meter klimmen om uit de maasvallei te raken.  Bergaf tot Diepenbeek beloven ze ons elke keer !!!!  Man man afzien nondedoeme

    Gleixhe, Roloux passeerden.  Na Fexhe-Le-Haut-Clocher werd er vanachter in het peloton geroepen voor de tussensprint bovenop de spoorwegbrug.  “60 km/h hé !!!! “ Van ‘naast elkaar’ vormde de groep zich om naar ‘achter elkaar’.  Grote bladen vanvoor, kleine tandjes vanachter, gespannen spieren, handen beneden in het stuur, gat omhoog en kin op het kader, …………… volle gaaaaaaaaaaaaaaaas !!!!

    Via Herstappe werd ons “bronsgroen eikenhouten limburg” weer binnengereden.

    Martin werd bijna voor de deur afgezet in Borgloon en ook even verder in Kerniel draaiden Didi en Marc linksaf.  Zij moesten zich naar huis reppen om de kinderen op te passen.

    De negen andere dappere pedaalridders roken het paenhuys en haasten zich om daar de vochtbalans te gaan herstellen.  Waarschijnlijk met ijzerhoudend brouwerij”water” ????  Tja wie zal het ooit weten hé.

     

    Ritgegevens : 174 km ; 26,5 km/u gemiddeld ; 1050 hoogtemeters

    Aanwezigen : Flor, Omer, Yvan, Leon, Martin, Roger, Didi, Edgard, Marcel, Jos B, Valere B, Marc

    08-08-2012 om 19:25 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 4 augustus 2012: Eupen
    Flor kreeg de moeilijke opdracht om Sporza Didi Duvel te vervangen, ne dikke merci hiervoor Flor !

    Aan het bushokje stond vandaag een bruin verbrande Omer Chavanel die drie weken hoogte stage gedaan had in de Sierra Nevada. Aan zijn fietsen te zien heeft hij er resultaat van, amaai!!!! Remi stond, terecht, te pronken met zijn nieuwe koers schoenen die hij van Mieke gekregen had. De schoenen mochten zeker niet nat worden, we vertrokken onder een bewolkte hemel die snel open trok en plaats maakte voor 't zonnetje.

    We vertrokken met acht richting Eupen, de wind in ons nadeel, maar daar worden we sterk van hé. De heenrit ging via Munster, Eigenbilzen, Mopertingen, Hees waar het fietspad berijdbaar was net nu Valere Ph met pensioen is.

    Dan Kesselt,Vroenhoven, Kanne, Lixhe, Moelingen, Voer, Aubel. We genoten van de prachtige vergezichten,mooie plaatjes zou Valere Ph zeggen. Dan Henri-Chapelle, Plombières,Welkenraed, Baelen, Membach en we arriveerden
    in Eupen waar eindelijk de weg door het centrum vernieuwd was. 

    We nestelden ons op het zonnig terras en de vla, koffie en choco smaakten heerlijk. Een Duitse meneer kon niet goed passeren achter de stoel van Remi en had een opmerking voor Remi en die antwoorde "op uw gemak want gij hebt mijn opa nog dood geschoten in de oorlog". Of de man het begrepen heeft laten we in het midden.

    Dan werd het tijd voor de terug rit via Walhorn,Montzen,Plombieres,Remersdaal, Aubel,Val Dieu, Mortroux, Richelle, Argenteau, Heure-le-Romain, Opeye, Bassenge, Herderen. Op de muur van Herderen liet Leon zien dat hij goede benen had, dan Spouwen, Martenslinde, Bilzen, en hier werden we tegen gehouden omdat er koers was in het peleton werd Erwin Bollen opgemerkt en die zou de koers ook winnen,wat Leon voorspelde,voorzichtig vervolgden we onze
    weg en namen een andere weg via Schoonbeek om vlug van het parcours te zijn en via Lutselus kwamen aan de eindmeet aan het Paenhuys waar we weer op een zonnig terras konden plaats nemen.

    Een dikke proficiat voor Omer Chavanel die de ganse rit het kopwerk op zich nam.

    De koeken van het (Paen)huis smaakten weer lekker, bedankt.

    Remi kreeg op het terras nog een opmerking over zijn nieuwe schoenen waar hij zo mee pronkte een mevrouw zei "dat zijn schoenen van kabouter Plop" amaai!!
       
    Er werd nog nagekaart over de fijne rit die we weer gereden hadden mooi weer,goede wegen en een fijne vriendschap.
       
    De krakken van dienst waren:Marcel,Remi,Leon,Roger,Valere B,Omer,Yvan en Flor.
                                                  156km   27,5gem   1270hm

    04-08-2012 om 21:49 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs