Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  20-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 19 november 2011: Gemmenich

  3x20: Herfst/Winterritje

  Gemmenich 19 november 2011

  Bij mooi ochtendgloren, vertrok ik om 8u alleen richting Diepenbeek.  Niet echt fris aan de vis, dus de lange vingers vlogen al vrij snel uit.  Te Diepenbeek was ik eens een keer niet van de eerste en was het al goed gevuld in het kotteke.

  Met 13 trappers vertrokken we “misschien” wel voor de laatste keer dit jaar richting Gemmenich.  Valère Ph & JP namen ons op sleeptouw via de FN-schietbarak van Zutendaal tot in Stein.  Dan verder via Valkenburg tot in Schin op Geul.  Hier draaide Jean af direction Djopenbeek, daar hij op tijd thuis moest zijn.  Wij uiteraard, gezwind verder trappend richting Wijlre. 

  De Keutenberg lieten we rechts (en niet links) liggen, want het is winter hé xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /> .

  Mechelen, Vijlen, Holset en zo waren de laatste hm’s naar Gemmenich een feit.  JP reed direct huiswaarts om op tijd aan de stoof te zitten. 

  De rest plofte zich neer  in de stoelen van ons ondertussen Gemmenich’s stamcafeeke.

  Mijn bestelde/gereserveerde drie rijstvlaaien kwamen mooi gesneden aan tafel.  Allez mijn?

  Ik was loopjongen.  Cafébazin Marie-Josée trakteerde ons op vlaai, omdat we dit jaar heel braaf waren geweest en eigenlijk heel trouwe klanten zijn geworden. 

  Wie braaf is krijgt lekkers, wie stout is de roe.  Als da geen commerce-vrouw is.  Chapeau en merci.

  Gelijk vorige dinsdag beloofd had Didi ’n Specialleke meegenomen.  Ja,ja, hij had de ganse heenweg een gevuld rugzakske mee.  Met wat? 

  De aap kwam in Gemmenich uit de mouw/zak.  DidiPiet opende het zakje en er kwamen toch zeker niet zelfgemaakte Speculaaskes uit.  Allez zelfgemaakt… Els (van Didi) had deze gemaakt.  Hij had zijn voorzorgen genomen qua hoeveelheid met als gevolg dat er nog een paar over waren om  Marie-Josée’ke (?) te overhandigen als blijk van appreciatie .  Zeker tot volgende keer. 

  Maagjes goed gevuld trokken Valère Ph.  en Peter de karavaan weer op gang richting Paenhuys van Djopenbeek. 

  De zweep werd er serieus opgelegd wat te merken viel aan het wintertempo-snelheidsgemiddelde van de dag .  Uiteraard via de welgekende weg: Hombourg – Aubel - Val Dieu – Mortroux – Dalhem –Richelle -Hermalle-Haccourt - Heure-le-Romain – Houtain-St-Siméon.  Hier verliet Martin ons om via Tongeren naar zijn thuisbasis Borgloon te fietsen.  Wij weer gezwind verder trappend direction Djopenbeek.  Val-Meer – Herderen – Grote en Kleine Spouwmuur – Martenslinde – Bilzen tot in Schoonbeek, waar eventuele liefhebbers aan de tweede ronde konden beginnen.  In ‘t Paenhuys werden we door Jan weer mooi getrakteerd op lekkers en dit bij een welverdiend drankje.  Ons Vanessa’ke kwam ons ook nog goedendag zeggen en wist ons te vertellen dat ze vandaag

  de Roche-aux-Fauçons was “op”gelopen ipv gelijk wij opgefietst.  Respect!  Maar wij willen….

  foto’s zien, wij willen foto’s zien.

  Voldaan & Tevree.  Tot dinsdag voor weer 3x20-fietsplezier.

  Kiekjes met de nodige commentaar v/d dag:

  https://picasaweb.google.com/101051041367179904571/Gemmenich20111119

  Gereden km’s v/d dag: 137km vanuit Dpb – gemid. 30km/u (wintertempo dus ) – 1003hm http://connect.garmin.com/activity/129593908

   

  3x20’s v/d dag: Jean, Martin, Valère Ph., Jean-Pierre, Valère B., Leon, Yvan, Marcel, Willy, Peter, Roger, Edgard & vandaag DidiSpeculaas of Gele Piet.

   

  DidiDuvel/DidiSpeculaas/Gele DidiPiet

  20-11-2011 om 08:47 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  19-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag trail training zaterdag 19 nov 2011

  Verslag Trail-training 19 november 2011: Angleur-Esneux

  ’t Is niet dat ik niet graag fiets, en ik ben zeker graag bij de compagnie van de 3x20 maar de drukke loop-voorjaarsplanning deed me beslissen het lopen terug op te bouwen, en het fietsen een beetje af te bouwen. Geen lange ritten meer, maar wel langere looptrainingen. Liefst dan nog trail-trainingen omdat we er volgend jaar toch een aantal op het programma hebben staan:

   5/2: Les 10 miles de Beaufayard ( in de buurt van Les Forges ),

  3/3 Le Trail de l’Ourte 30 kms (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=nfLBDMh8I0c )

  21/4: La Bouillonnante: 25 kms (http://www.youtube.com/watch?v=AugR0dDCb10 )

  Na het zien van de beelden merk je dat een goede voorbereiding noodzakelijk is. Ideale trail-trainingen is het volgen van de GR-paden, de wandelaars onder jullie wel bekend. De meest populaire is de GR 57 ( van Barchon tot Diekirch ), omdat deze vele treinstations aan doet.

  Gislain, Marc T en ik parkeerden de auto aan het station van Esneux en namen de trein tot in Angleur.


  Even zoeken naar de rood-witte tekens, en weg zijn we. Na 1,5 km merken Gislain en Marc op dat we richting Luik aan ’t lopen zijn. Blijkbaar is de GR langs twee kanten gepijld, hoewel ik nergens verslagen ben tegen gekomen van mensen die noordwaarts gewandeld hebben. Niks aan te doen, da’s gewoon drie km extra op de teller. Ergens presteer ik het blijkbaar om iedere loop wat meer kilometers te doen dan initieel gepland.
  Sorry Gislain, dat zijn dan 3 kms extra


  Ik lees m’n tekst, Marc checkt z’n ingeladen traject op z’n garmin: tweede start, goede start.

  We lopen naast het kasteel Nagelmackers ( 1720 ), en de kapel Notre-Dame de Bonsecours. Een steil klimmend pad brengt ons op het domein van Sart-Tilman. Vanaf hier loopt het GR pad samen met de schelpjes van de weg naar Compostella.
  We lopen door de  heide van Streupas, bereiken het Bois de St Jacques  en de universiteit van Luik. Die universiteit ligt sinds 1959 in de laatste groene long in de Luikse agglomeratie. Heel wat sportende mensen ( lopers, wandelaars en ruiters ) komen ons tegemoet.
  Ter hoogte van de studentenkoten kunnen we genieten van beeldende kunst in open lucht. Even wat foto’ s schieten. En even een sanitaire stop. Het openluchtmuseum van beeldende kunst telt meer dan 100 beelden vind ik op internet.


  Het bos is volledig bedekt met een bladertapijt: boomwortels en stenen zijn nauwelijks te zien en het duurt dan ook niet lang voor we met een valpartij te maken krijgen: slachtoffer is Gislain, die z’n pijn verbijt en verder loopt.

  Een beetje verder gaat de GR57 door een arboretum, waar Noord-Amerikaanse bomen te bewonderen zijn. Onze ogen staan meer gericht op de moeilijk te belopen stukken, terwijl we ook nog eens de GR-tekens moeten ontdekken.

  De groene zone loopt tussen het universitair ziekenhuis van Luik en het golfterrein Royal Golf Club du Sart Tilman. Na het golfterrein kunnen we ( enkel in noodgevallen ! ) een verbinding nemen naar het station van Tilff. De knie van Gislain houdt stand, we moeten hem niet op de trein zetten .

  We voelen de hoogtemeters stilletjes aan bijtikken op de teller. We nemen een kampad dat hoog boven de Ourthe uitsteekt. De Roche Aux  Faucons  die we enkele weken geleden met de fiets opreden, wordt nu in detail bekeken. Veiligheidshalve worden sommige stukken hier gewandeld omdat lopen hier té gevaarlijk is. Vallen over een steen kan je in de afgrond doen belanden. De beloning boven is groot: we bereiken één van de mooiste uitzichtpunten over de Ourthe. Niet voor niets is deze Valkenrots door het Waals gewest geklasseerd als buitengewoon erfgoed. Een adembenemend zicht op de lus van Fêchereux, waar de Ourthe enkele honderden meters lager meandert.  We laten de universiteit van Luik achter ons  Oppassen voor de stenen !


  Op deze Roche aux faucons hebben we zojuist nog gelopen.

  We zien van hier zelfs Esneux liggen en bedenken dat we heel wat meters moeten dalen. Het dalen over de stenen is nog gevaarlijker dan het stijgen maar toch bereiken we zonder kleerscheuren de Ourthe die we een aantal kilometers volgen vooraleer we Esneux bereiken.

  Missie geslaagd, meer van dat !

  Vandaag heb ik geleerd dat Luik veel meer is dan een verloederde industriële stad !

  Sfeerbeelden: http://www.youtube.com/watch?v=EXLsLfzKHU8

  Link naar onze trail: http://connect.garmin.com/activity/129593727

  We liepen ongeveer 20 kms, 383 hms, aan een gemiddelde van 8,1 km/uur

   

  19-11-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  15-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 15 november 2011: Aubel  Aubel, niet alleen bekend voor z'n rijstvlaai,
  maar ook voor z'n fijne vleeswaren

  3 x 20: Aubel Reveresed 15 november 2011xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />

  Vandaag werd de 1ste winterrit ingezet, dus werd er pas vertrokken om 9u30. 

  Zo kon ik Cisse nog op mijn gemakske naar de Ikea van Schimpen, euh neen het schoolke van Schimpen brengen en nog een ommetje maken om zeker niet te vroeg in Diepenbeek te arriveren.  Stilstaan was niet het moment, dus in beweging blijven bij deze frisse/koude temperatuur in de ochtendstond die goud of beter gezegd mist in de mond had.

  Met twee ganse rijstvlaaien (8 man dus) vertrokken we richting Aubel. 

  Yvan (de voorzitter) en Flor hadden de teugels strak in de hand zodat er zeker aan een wintertempo richting de Saucisse d’Aubel werd gereden.


  Fris aan de Saucisse werd er vandaag eigenlijk in tegenovergestelde richting gereden gelijk we anders gewoon zijn.   Alles werd knus en gezamenlijk omhoog en omlaag gereden aan een gemoedelijk tempo.  Houton geen probleem.  Ter hoogte van Heure le Romain begon het terug een graadje frisser te worden (van 3°C naar 2°C) vanwege de dikke mist die er nog hing.  Dit was heel goed te merken toen we de brug juist voor de Richelle overstaken.  Als je naar links keek zag je enkel een dikke wolk/laag mist over het water hangen. 

  Eigenlijk wel mooi om te zien.  Ik had echter geen tijd om te stoppen om een kiekje te maken, want de beruchte Richelle werd ons nog onder de wielen geschoven en dan kon ik misschien niet meer in het peloton geraken!? (graptsche)

  Van de Richelle ging het direction Val Dieu tot in Aubel.  Hier werd er asap opgewarmd om de terugweg in te zetten via de Voerstreek met Quinten nog steeds Flor aan het roer.  T.h.v. St-Martens-Voeren (aan de Rijkswacht) konden we merken dat er zich reeds rijmplekken op het fietspad bevonden.  Juist de plaatsen waar er schaduw was kon je deze vinden en was het dus extra opgelet geblazen.  Voor de rest v/d rit waren de wegen vrij goed.  Waarom ze al zoveel gestrooid hadden, weet ik nog niet.  Binnenkort is hunne zoutberg  weer al op als het “echt” begint te vriezen.  Dan moeten ze de hopen suikerbieten maar gebruiken die we onderweg zijn tegengekomen.  Wel één biet overlaten voor Marcel zijne Westmalle aub!

  Tegen een mooi winters uur kwamen in ’t Paenhuys aangestoten.  Lampkes, nog juist nie nodig… !?

  Leon kwam ons als echte godfather een hart onder de riem steken na het fris ritje van de dag.

   

  Koekskes, Duvel, Westmalle, koffie, choco, koffie-Strorum, … Miet had het allemaal.

  Marcel heeft nu zeker niets tekort dankzij zijne Westmalle. Ijzer, zink,… het zit er allemaal in.  Van doping gesproken.  We zullen hem toch maar eens een bloedtest moeten laten afnemen.

  Allez,  genoeg gezeverd.  Het was weer plezant vandaag.  

  Komende zaterdag weer  op de zwier tijdens wat fietsplezier.

   

  Kiekjes v/d dag:

  https://picasaweb.google.com/101051041367179904571/Aubel20111115

   

  Km’s v/d dag:

  +/- 110km * +/- avg 27km/u

  http://connect.garmin.com/activity/128884316

   

  Uur vertrek: 9u30

  Uur aankomst: op tijd (dus voor het donker thuis)

   

  3x20’s v/d dag: Yvan, Flor, Quinten, Edgard, Roger, Marcel, Jos P. & DidiDuvel

   

  Sjamayee,

  DidiDuvel

   

   

  15-11-2011 om 22:21 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  12-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 12 november 2011: Banneux

  Verslag rit zaterdag 12 november 2011 : Banneux

   

  Omdat het weer een prachtige dag zou worden, troffen we deze morgen 12 dappere fietsers aan ons vertrouwde vertrekplaats : Peter, Valère P, Roger, Leon, Quinten, Valère B, Edgard,

  Omer, Jean-Pierre, Marcel, Jos Bollen en Yvan.

  Beslist werd om naar Banneux te rijden in tegengestelde richting als onze clubrit.

   

  Onze tocht ging over Schalkhoven, Rijkhoven, Membruggen, Genoelselderen, Millen waar de weg naar Sluizen werd genomen. Na de beklimming van Slins waar onze Jos terug ging want hij moest om 12 uur thuis zijn , ging het verder naar Milmort en Herstal waar Albertkanaal en de Maas werden overgestoken.

  Van dan was het verder klimmen richting Beyne-Heusay , Romsée om via Trooz aan de voet van de Forges uit te komen. Daarna reden we richting Louveigné waar we onze welverdiende taart en koffie lieten aanrukken.

   


  Onze terugweg verliep via Banneux (waar we een kaarsje hebben aangestoken voor onze Remi! ), Nessonvaux, Olne , Soumagne, Herve, Bolland, Feneur, Dalhem, Visé.

   


  Omdat we al genoeg klimwerk verteerd hadden ging het in gestrekte draf via het kanaal tot Vroenhoven . Daarna de vertrouwde route via Kesselt, Hees, Mopertingen, Eigenbilzen, Munsterbilzen, Schoonbeek om in het Paenhuys te arriveren.

   

  Bij aankomst troffen we Vanessa, Jos en Willy samen met enkele maten die vandaag verkozen hadden om een kortere rit te doen naar Aubel. Het deed ook deugd om onze Remi aan te treffen in het Paenhuys ; nogmaals een spoedig herstel gewenst van ons allen !

   


  http://connect.garmin.com/activity/128147982

   

  Ritgegevens: aanwezigen: Peter, Valère P, Roger, Leon, Quinten, Valère B, Edgard,

                                             Omer, Jean-Pierre, Marcel, Jos Bollen en Yvan

                        Afstand : 145 km , 1265 Hms, gemiddelde 28,0 km

  Nvdr: verslag werd ingezonden door Yvan, de foto's door Peter, de garmin-link door Jean-Pierre. Bedankt mannen !

  Het (herstel)ritje naar Aubel: http://connect.garmin.com/activity/128110984 , gereden door Willy Jos, Tina, Stefan, Paul ( de kameel ), Vanessa

  Afstand: 119 kms, 810 hms, 26,1 gemidd

  Enkele foto's van de rit naar Aubel:

  Het rode bos ... what's in a name ....  Mmmm, die van Aubel ... één van beteren in ons land  12-11-2011 om 22:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  08-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 8 november 2011: Huy
  met dank aan DidiDuvel

  3x20: Hoei (zonder Muur) 8 november 2011

  Om 8u15 vertrok ik na wat wachten op mijne maat Marc dan toch maar alleen vanuit SS richting Diepenbeek daar hij helaas gene congé kreeg van zijne (werk-)Baas.  Marcel en Didi (ik) kwamen ongeveer tezelfdertijd aan t.h.v. het 3x20-buskotje.

  Al snel stonden we daar weer te dringen met 11 man op een toch nog vrij frisse morgen om richting Hoei te vertrekken.  Ze blijven komen die mooie herfstdagen, dus profiteren geblazen. De teugels werden rustig maar goed vastgehouden door Omer & Flor om de karavaan  via Kotshoven (griep is in het land hé), euh neen het was Kortessem, Guigoven, Gors-Opleeuw,  Jesseren, Haren, Bommershoven tot in Vechmaal te leiden.  Hier werd de taalgrens overgestoken via Crisnée. 

  Passages daarna waren Fize-le-Masal en Momalle tot iets gek werd besloten.  We gingen de N614 expressbaan op om snel via Dommartin en  Jehay-Bodegnée in Hoei te geraken.  Allen achter elkaar met Omer aan het stuur ging het als een trein tot in… .

  Ik vond het toch maar gevaarlijk zo een tweebaansvak met daar 11 fietsers nog eens op.  Dan nog eens oud ijzer dat vrij kort langs je doorsnorde; brrrr. 

  Geef mij maar de groene en ja soms steilere wegen.

  Na wat wikken en wegen belandden we dan toch in een Hoei’s  cafeeke waar er een Tessenderlose  uitbaatster achter het koffie (en choco-)zetapparaat stond .  Facilement, in een Waals stadje hé.
  Iets na 12u; Pi(t)sstopje gedaan, maagjes gevuld kon er terug koers gezet worden richting Diepenbeek.  Ditmaal met nog steeds papabeer Omer en nu babybeer Quinten in het voorste legioen.

  We waren nog maar net vertrokken toen Martin platte tube kreeg. 

  Vervangen, en dan kssjsss… Met de zweep er op.  Juu, ik heb het geweten hoor met mij zwaar getuig. Ik heb de 40, 41, 42, 43km/u,**  zien voorbij draaien op mijn tellerke, waardoor ik al wat gaatjes kreeg in mijn vaatje.

  Gelukkig voor mij, riep Leon op zeker moment “links af” waar er terug een kleinere en rustigere baan werd genomen waar de asfalt niet zo in goede staat was als de vorige. Zo ging de snelheid dan ook (iets) terug naar beneden  zodat ik wat terug kon bekomen van die GB-cartouche.  Nog een kleine valpartij tussen Valère en Flor overviel ons nog toen er te Vechmaal wat getwijfeld werd om de Grote Baan over te steken ja of neen.  Gelukkig zonder veel ergs.

  De heen en terugweg was bijna identiek en voor we het wisten zaten we “al” om +/- 14u in ’t Paenhuys.  Ja, 2u op 60km is nie slecht met daar nog ne platte band bij.  

   

  Kiekjes v/d dag: https://picasaweb.google.com/101051041367179904571/Huy20111108

  Km’s van de dag vanuit Dpb:

  120km – avg 29km/u – 745hm

  http://connect.garmin.com/activity/127362064

  Zo een korte en snelle weg, heb ik nog nooit naar Hoei genomen. 

  Het leek van tijd tot tijd wel een autostrade.

   

  Karavaan van vandaag:

  Omer, Flor, Quinten, ValèreB., Roger, Marcel, Yvan, Martin, Leon, Edgard & Didi  

  Wist je dat Snoepie eigenlijk een werkneemster van mij is/was: http://www.youtube.com/watch?v=2GoV8lGo3mQ

   Zaterdag 12 november 2011 Banneux: http://www.youtube.com/watch?v=VO5YQsJ8aHk&feature=related

   Misschien tot zaterdag, want ze geven weer mooi herfstweer.

   Mvg,

  Handtekening:

  08-11-2011 om 22:15 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  05-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 5 november 2011: Gemmenich

  Herfstritje 3x20: Gemmenich 5 november 2011

   Bij dit droge en toch wel vrij mooi herfstweer stonden we met welgeteld 15 man en 1 vrouw aan het 3x20-buskotje voor een tripke naar (voor de verandering) Gemmenich.

  Deze locatie is eigenlijk perfect voor een 3x20-ritje, want het is zo zwaar te maken als men zelf wilt.  Op de koop toe, is de vlaai en de koffie er goed en niet te duur.

  Wat moet men dan nog meer hebben? Gezelschap en Km’s in de benen samen met fietsmaten (en matinnen) van 3x20.

   

  We gingen van start met David en een krak van wel 70 jaar aan kop Leon.  Deze laatste loodste ons naar Vroenhoven via wegen die we normaal niet snel nemen.  Te Vroenhoven ging het dan gelijk meestal langs het kanaal op naar Lixhe om daar het water over te steken richting Voerenland.  Van Moelingen, ’s Gravensvoeren naar St-Martens-Voeren. 

  Hierna werden we op een extraatje getrakteerd.  Jawel, De Planck werd onze oud ijzer of karton geschoven. 

  Tijdens het trappen naar Teuven zei ik nog tegen Leon dat hij ’s morgens ‘n ferm cartouche had afgeschoten en ik had het nog maar net gezegd en pardoes hij had er ‘n ander nodig. Nu voor zijn achterband.

  Valère Ph. fikste dit met nog wat vochtige handen in een wip en we zaten weer op de fiets voor dat we ‘t wisten. Zo toerden we dan verder via Sippenaeken tot in Gemmenich waar er vandaag (jawel) 4 vlaaien moesten besteld worden met al dat volk.  Gelukkig was de rijstvlaai nog niet uitverkocht.  Twee bakkies Troost en we konden terug huiswaarts keren, want ik moest voor Het Donker thuis zijn van La Mama. Uiteraard had ik vandaag mijn voorzorgen genomen door lampjes mee te nemen als mijn Duvelkes te goed zouden smaken in ’t Paenhuys.

  Een voorzorgsmaatregel is nooit niet slechter hé.  Hijs de zeilen met Quinten & Flor aan kop,

  Anders schoot er misschien nog wel een band kapot

  Via Aubel, Val-Dieu naar Dalhem

  Anders kreeg je op de Richelle nog een snottebel

  Het uur van Romain was nog maar net geslagen

  Of Petit-Lourdes wilden ons behagen

  Val-Meer, Herderen, Grote en Kleine  Spouwen

  We zullen het ons niet berouwen.

  Dan via de wegen van Bilzen en Schoonbeek

  en voor we het wisten, zaten we in’t Paenhuys van Djopenbeek

   

   Hier werd nog wat nagekaart over het toch weer mooie ritje met een natje en een hapje van onze Jan.  Merci’kes.  Niet enkel aan Jan, maar aan iedereen die is meegeweest.  Het was weer fijn om al trappend in Gemmenich geweest te zijn.          

   P.S.: En ja, ik was voor het Donker thuis.

  +/- 135km – avg 27.5km/u (wintertempo dus ?!) 

  http://connect.garmin.com/activity/126609896

   Kiekjes met de nodige commentaar:

  https://picasaweb.google.com/101051041367179904571/3X20Gemmenich20111105

  Wat doe ik nog in mijn vrije tijd?:

  http://www.youtube.com/watch?v=U-3NjNNCmjw&feature=related

   Van de partij: Sabine as First en only lady and off course 15 gentelmans: Omer, Edgard, Valére B., Valère Ph., Leon, Roger, Yvan, Marcel, Flor, Stephane, Quinten, Frans, David,  Marc & Didi

   Mvg,

  Didi


  05-11-2011 om 21:32 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  03-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit woensdag 3 november 2011: Hannut
  Ikzelf moest werken en kreeg van Flor een verslag binnen over de rit, waarvoor ne dikke merci !

  Weer een vreemd gezicht aan het bushokje: met liefst 14 stonden we aan de start.

  De mensen keken raar zoveel renners die op 2 november nog gaan fietsen. Onze
  Spanjaard Roger was ook terug van de partij, mooi gebruind!!! We vertrokken met 
  Peter en Quinten op kop richting Hannut,het was een beetje frisjes bij het vertrek
  maar na enkele kilometers kregen we het een beetje warm,we reden via Guigoven,
  Borgloon,Vechmaal,Otrage en dan werden de bordjes van de Bles 'Dor gevolgd.

  Het tweede bord reed Peter al verkeerd,bijna met zekerheid heeft hij gisteren weer aan de Duvel gezeten,
  maar het is hem vergeven een jongen die zo zijn best doet. Peter en Quinten hadden een stevige wind op kop
  maar afgeven staat niet in hun woordenboek.

  En zo ging het verder via de Bles'Dor tot Hannutwaar onze Leon ging vla halen.
  Met koffie en choco ging die smakelijk naar binnen.

  Dan werd de terugweg aangevat met Omer en Flor op kop die het beulenwerk van Peter en Quinten overnamen. 
  Leon maakte er nog een plaatselijke ronde van en toen we terug op de juiste weg waren ging het via
  Avennes, Geer, Lens, St-Remy en onderweg werd er genoten van de prachtige herfstkleuren en ging het verder langs Jeuk, Boekhout, Engelmanshoven en hier verliet Martin ons richting thuis.
   
  Dan Hoepertingen,Wellen en Diepenbeek aan het Klein Cafeke reed Stefan naar huis en
  aan de Nanofstraat reed ook Quinten naar huis die moest zijn gras nog afrijden.

  Onze Jos B heeft de rit volledig uitgereden proficiat Jos je hebt klasse te koop.

  Het record van Peter en Quinten 52,5 km werd door Omer en Flor verbeterd en zij reden
  56,5 km met een beetje rug wind, eerlijk is eerlijk.

  In Den Alver aangekomen werd het nodige vocht besteld wat uiteraard goed in de smaak viel.
  Er speelde hoem papa muziek en onze Marcel voelde zich super. Nog even de fantastische
  groepsgeest onderstrepen waar de opkomst een bewijs van is.

  Reden mee: Omer, Jos B,Edgard,Valere B,Roger,Leon,Yvan,Marcel,Flor,Peter,Martin,Stefan,Quinten en
  Franske. 

  Ritgegevens: 141 km  29,7 gem   803 hm.          

  Met vriendelijke groeten. Flor.


  03-11-2011 om 21:42 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  29-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 29 oktober 2011: Comblain-au-Pont

  Verslag zaterdag 29 oktober 2011: Comblain-au-pont

  Vanmorgen bleef het volk toestromen aan ’t bushokje aan de 3x20. Niet alleen voor de mooie ritten, maar zeker voor de toffe sfeer in de groep. Marc T, Peter en David stelden hun slaap na een (halve) nachtpost zelfs uit om mee te kunnen rijden. Ik doe het hen niet na zunne. Welliefst 18 sportievelingen, een aantal waarvan menige wielerclubs rond deze tijd van het jaar van dromen.

  Terug van weggeweest: ons Sabine, en nog op een goed moment: ze kwam trakteren voor hare verjaardag.  Nog terug van weggeweest: Willy die in zijn club ’t fietsseizoen heeft afgesloten.


  Marc: toch wel klein oogskes vandaag


  Wivine had Valère al losgereden

  "Aangenaam, ik ben Sabine en ik ben jarig "


  Innig weerzien na Santiago


  Gelukkige verjaardag Marcel !


  Maar goed dat hier niemand de bus neemt ...

  Waarheen wisten we nog niet, maar snel hoorde ik Esneux en Comblain vallen. Willy riep nog “ Peer”, maar daar werd ( gelukkig ) geen gehoor aan gegeven.

  Aan kop, gewoontegetrouw, Valère Ph. David naast hem op. De werken op de Dooi zijn nog niet voltooid, dus sjezen we over St Rochuswijk richting Vliermaalroot, Wintershoven, Gors-op-Leeuw. In Jesseren over het brugje van het Oud Station. Haren, Bommershoven en Vechmaal. Voor één keer rij ik niet in tweede of derde positie, maar op de zesde rij. Voor me allemaal goed ingeduffelde renners, nochtans is het helemaal niet zo koud. Alleen Willy heeft het gedurfd in z’n korte broek te komen.

  In Crisnée moeten we allemaal plots te remmen toeknijpen: een hoge berg zwarte grond over de hele breedte van de weg. We vinden een smalle strook om er langs door te rijden en zetten onze tocht verder, de E40 over: Momalle, Fexhe, Hozémont. Pi(t)sstop.

  Over de kale velden kunnen we ver kijken, her en der zijn boeren bieten aan ’t rooien. Boer Willy had z’n velden al netjes geharkt. Het dalende stuk naar de Maas kan beginnen. Engis, waar ’t begint te druppelen, we hopen dat dit met druppels blijft, ik denk dat er vandaag maar enkele regenjasjes mee zijn.

  De Maas over, en dan klimmen ( peddelen ) via de 36 bochten. Valère, intussen op de kop afgelost door Omer, houdt de groep bijeen. Maar als Omer en David de man van Sporza zien worden ze als het ware meegesleurd in het zog van zijn camera. ’t Blijft een mooie helling, maar het mooist is ie in de herfst, een straaltje zon zou het mooie plaatje afgemaakt hebben, helaas.

  Sfeerbeelden van de Rue des 36 Tournants:  http://www.youtube.com/watch?v=7vk1v1WMVac

  Neupré, Esneux waar het kasteeltje een echt Halloween-gehalte gekregen heeft, door de kleurenpracht van de bomen waar het boven uit toornt. We rijden, langs de Ourthe, naast een stukje Ravel van Esneux tot Poulseur.

  Chanxhe, Rivage en snel zijn we aan de koffie in Comblain-au-pont. De ( nog warme ) taart wordt getrakteerd door de jarigen: Sabine, Marcel en David. In ’t café zingen we “Happy Birthday”, maar ’t filmpke daarvan is jammer genoeg mislukt.
  De terugweg wordt ingezet door een steile klim van Martinrive tot F(l)orzé, ben ik blij dat ik m’n mouwkes heb uitgedaan ! Kopwerk door Flor en Valère Ph, de groep werd mooi samen gehouden. Sprimont, Horn(a)y, Beaufays. Dalend naar Chaudfontaine om via de gebruikelijke weg te klimmen van Trooz naar Romsée. Ik weet dat het ergste nu wel achter de rug is.  Marc nog fris na de nachtpost

  Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=z3-9GpxnNMA

  Bergaf richting Maas in Jupille ( wat een stank ! ), de Maas over, de autostrade over. Fexhe-Slins, Glons, een kreet van David als we Limburg bereiken ter hoogte van Sluizen. Omer lost Flor vooraan af. Millen, Genoelselderen … vandaag ruiken ze de stal wel heel vroeg. Membruggen, Alt Hoeselt, Werm. Jos B is jaloers op m’n korte mouwkes, de temperatuur is al opgeklommen tot 17°.

  Rommershoven, een moordend tempo, maar ik bijt me vast in ’t wiel van Omer. Waar het ietsje omhoog gaat voel ik m’n kuiten branden. Pa roept “ ketting stijf blijven houden “. Maar het beste is er af en ik moet lossen. Het tempo wordt verlaagd. De gebruikelijke eindsprint aan de autostradebrug blijft uit. De eindsprint wordt een heel late: op de kogelstraat, Peter gaat met de bloemen naar huis.

  In ’t Paenhuys wordt nagekaart over de mooie rit. Jan trakteert ons op cake, waarvoor dank ! 

  Ik wil iedereen bedanken voor: de mooie opkomst, de toffe sfeer, de mooie rit, de duwtjes waar ik het even moeilijk had. Ook bedankt voor het beeldmateriaal (Peter) en de jpg's van onze rit ( Marc !) !

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/124979963#

  Ritgegevens: 163 kms, 1564 hms, 27,3 gemidd

  Gereden door: Valère Ph, Omer, Flor, David, Peter, Quinten, Marc T, Jos B, Willy T, Jos P, Valère B, Edgard B, Sabine, Leon, Marcel, Stephane, Yvan, Vanessa
  29-10-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (6)
  22-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 22 oktober 2011: Gemmenich

  Verslag rit zaterdag 22 oktober 2011: Gemmenich

  Koud ( vriestemperaturen ), maar ook zonnig weer zorgde ervoor dat het vanmorgen drummen was aan ’t bushokje. De bestemming zou worden afgesproken “in functie van het weer”, stond op de blog. Ik hoorde Epen en Gemmenich vallen, dus werden die twee aan elkaar gekoppeld. In afbouwen hebben ze bij de 3x20 duidelijk geen zin. Als ’t weer slechter wordt zullen we wel vanzelf afbouwen.  Dik ingepakt vertrokken we onder kopwerk van Valère Ph en Peter over Schoonbeek en Eik naar Zutendaal. Opgrimbie, Kotem, langs de E314 ( oppassend voor de tegenliggers ), de grens over.

  We rijden deze keer niet de kasseien-maasberg af, eerlijk gezegd ben ik daar niet kwaad om. Elsloo, Beek. Valère leidt ons kris kras overal door. Geverik, Schimmert, Arensgenhout, steeds in klimmende lijn. Dalen naar de A79 om weer verder te klimmen. Achter me hoor ik roepen “ denk aan het gemiddelde “, maar ik grap “ ik ben vandaag het gemiddelde “, Valère laat zich niet vangen en blijft op een doenbaar tempo de kop trekken. We laten Valkenburg rechts liggen, passeren stoeterij Ravensbos en zetten onze tocht richting Gemmenich voort.

  Genietend van de mooie vergezichten rijden we door Strucht, Etenaken waar de Keutenberg netjes blijft liggen. De zon is intussen ook goed doorgebroken, maar door de tegenwind blijft het toch wat aan de frisse kant.

  Iets bekender klinkend in de oren, al was het maar door de Amstel Gold Race: Partij, Mechelen, Vijlen.  In de verte zien we de toren van Vaals liggen. Verder klimmend naar Gemmenich waar papa en ik de groep moeten lossen, maar we weten dat we bijna aan de koffie zijn, geen erg dus. Na 70 kms mocht dat ook wel.

  Yvan en Marcel, beide jarig, trakteren op taart. Proficiat mannen ! Tafels worden tegen elkaar geschoven om onze grote groep samen te kunnen zetten. Koffie, een gezellige babbel in een toffe sfeer. Valère Ph wordt herkend door een wielertoerist die jaren geleden op dezelfde vakantie-plek vertoefde: geen haar veranderd dus !

  Van al dat klimmen had ik het toch wat warm gekregen, en warmte daar kan ik niet zo goed tegen: de beanie wordt ingewisseld tegen een tot muts geplooid bufke. Het onderlijf met lange mouwen gaat uit. Even bibberen bij vertrek, zeker in het bergaf rijden. Maar na de klim van Plombières naar Hombourg hoor ik daar niemand nog over klagen. Peter wordt aan de kop afgelost door Quinten, zodat Peter de kans krijgt wat mooie plaatjes te schieten.

  Aubel, en dan, heerlijk, de wind in de rug, de zon in ’t gezicht, in dalende lijn: Saint Jean Sart, Mortroux, Dalhem. De achterkant van de Richelle op, waar we in de afdaling welliefst vier lijkenwagens onder politiebegeleiding tegemoet komen. Het doet me nog maar eens beseffen dat ik NU moet genieten, niet morgen. En genieten doe ik, met vrienden op pad, de neus in de wind, wat moet een mens meer  ?


  Haccourt, Heur-le-Romain, een stuk van de Hautain. Bassenge, langs de grot van Petit-lourdes omhoog, richting Val-Meer. http://www.youtube.com/watch?v=k9ia1RE6VYM

  Aan de lichten in Herderen schuift Leon naar rechts, hier springt ie gewoontegetrouw het voetpad op, gevolgd door Valère B. Een mens zou voor minder: die stomme stukken blauwe steen, ik wen er maar niet aan.  Maar ik weet ook dat dit het laatste stukje echt bergop zal zijn … de stal nadert.

  Grote Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Schoonbeek, waar de cirkel rond is.

  In ’t Paenhuys, waar we door Jan getrakteerd op suikerwafels, wordt nagekaart over de mooie rit, merci Valère ! Eigenlijk zouden we best wel eens meer aan die kanten mogen rijden.

  Edgard B, herstellende van z’n valpartij, en David, in z’n tweede week rust, komen ons nog even vergezellen.

  Ook een dikke merci aan de kopmannen, de man van Sporza en iedereen die mee geweest is. Het is fantastisch om in zulke temperaturen toch 14 mensen aan de start te zien !

  Gereden door: Valère Ph, Quinten, Peter, Jos P, Jos B, Omer, Yvan, Marcel, Leon, Martin, Didi, Stephane, Valère B, Vanessa

  Ritgegevens: 139 kms, 28,1 gemidd, 1119 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/123401112


  22-10-2011 om 19:55 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  18-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 18 oktober : Waremme

  De buienradar had deze morgen aardige kuren !  Enkel beelden van de voorbije nacht maar geen actuele wolkenbeelden zichtbaar.  Een andere site (www.weeronline.nl)  voorspelde enkel in de voormiddag wat kans op lichte regen.

                               

   Toch maar een gokje wagen om naar 3x20 af te zakken.


  Veel opkomst was er vandaag niet.  Marcel, Flor en Marc zakten af naar ons bus-/wachthokje.  Er werd nog een 5-tal minuutjes langer gewacht om zeker te zijn dat er niemand zich op het laatste moment nog had bedacht.

  Op de blog stond vermeld dat de rit vandaag naar Hannut zou gaan.  Dat was voor ons 3’tjes best OK.

                                                                       

                                                                                    Hannut

  Tja met zo een klein peloton heb je niet veel keuze in kopmannen hé.  Marc en Marcel op kop.  Flor deed zijn best om het vacuumgat achteraan het peloton op te vullen.

  De wind trok ook stevig van leer vandaag.  Eigenlijk hadden we vandaag geen kaart nodig om tot Hannut te navigeren.  We moesten gewoon ons neusje in de wind steken (en helaas ook stevig op de pedaaltjes stampen).

                      

  Omdat de dooistraat nog steeds herleid is tot een werf, vertrokken we langs de Jaga richting Vliermaalroot, Wintershoven en Guigoven.  In Kerniel zaten Marcel zijn knieën er al door en kwam Flor in zijn plaats wat wind klieven.  Het centrum van Borgloon werd omzeild door langs Kuttekoven en Mettekoven te rijden.

  Ter hoogte van Bovenlingen begon het een beetje te miezeren.  Maar de kleine drupjes zwelden snel aan en als we ter hoogte van Waremme waren, viel het water al aardig uit de lucht.  Marcel en Marc hadden zich voorzien van een regenjasje maar Flor was vertrokken zonder !  Dit weer was echt niet te doen om het laatste stukje tot Hannut af te werken.  Dus werd het voorwiel richting Waremme-centrum gedraaid en in allerijl werd er een café gezocht.

  Ditmaal moesten we het stellen zonder vlaai maar de koffie en warme choco waren zeker welkom.  Van de 14°C deze morgen schoot niet meer veel over.  Door de regen was het aardig wat frisser geworden.

                                            

                                                                       De koffie lachte ons toe !!!!

  Marc keek eens op zijne GPS en er werd koers gezet richting Jeuk, Mielen-boven-Aalst, Brustem en Zepperen.  De regen was van het hardnekkige soort.  Het zou gebakken zijn tot aan het thuisfront.  Daarom zouden we Flor richting Alken loodsen zodat hij verder naar Diepenbeek kon.  Marcel en Flor zouden van daaruit de andere richting uitdraaien om naar huis te rijden.

                                                  

  Als je doornat bent, kan je best maar direkt onder de douche duiken ipv nog ene te gaan drinken in het Paenhuys.

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij thuiskomst een super-voldaan gevoel had.  Rijden in de regen heeft wel iets.  Hierbij wil ik mijn mede-flandriens van vandaag ook bedanken.  Chapeau kerels !!!

                                          

  Op naar zaterdag ! (geniet ervan want ze voorspellen beter weer)

  Ritgegevens: 93 km, gemid. 26,5 km/u, 490 hms

   Gereden door: Marcel, Flor en Marc

   

   

  18-10-2011 om 20:14 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  15-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 15 oktober 2011: Huy

  Verslag rit zaterdag 15 oktober 2011: Huy

  Geschreven door For waarvoor ne dikke merci !

  We stonden met 10 aan de start,er werd afgesproken om na drie mislukte pogingen naar Hoei te rijden.Bij het vertrek was het 1graad maar we waren goed gekleed tegen de koude. Valere Ph en Flor namen het kopwerk op zich tot Hoei. Er werd afgesproken om aan een wintertempo te rijden, maar de groep kennende ...... ( ons inhouden staat niet in ons woordenboek )

  De zon was van de partij en dus was het aangenaam fietsen. We reden op via Vliermaal, Jesseren, Bommershoven, Heks, Heers, Oleye, Bovenister. Onderweg werd genoten van de mooie plaatjes met het open weer. In Hoei aangekomen gingen Leon en Omer de taart halen en na de koffie en choco vertrokken we terug richting Diepenbeek.

  Flor werd afgelost door Omer en sterke Valere Ph bleef natuurlijk op kop rijden.

  Peter,Quinten en Flor reden hun vriend de muur van Hoei op waar Peter nog eens een demonstratie weg gaf. Peter hebben we vandaag niet veel gezien wegens te veel Duvelkes gisteren,want die moesten nog verbrand worden en Peter heeft de ganse rit Duvel geproefd.  De terugweg ging via Outrelouxhe, terug richting Maas. Op de cote d'Amay ( Amai ! ) kreeg Flor krampen maar de groep wachte hem op,wat onze prachtige groepssfeer bevestigt. Jehay, Bodegnée, Verlaine, Seraing le Chateau, Remicourt, Oreye, Lauw, Widooie.

  Onze goede gids Jos P bedanken we voor de prachtige rit en iedereen voor de geweldige sfeer. We kwamen tevreden aan in het Paenhuys waar Miet ons trakteerde op lekkere wafels, bedankt Miet !
     
  Het peleton bestond uit:Jos P,Valere Ph,Peter,Quinten,Leon,Marcel,Omer, Jos B,Flor en Valere B.
     
  Ritgegevens: 136km  28gem  1100hm.

  Link naar de rit ( in 't begin ontbreekt er wel een stukje ): http://connect.garmin.com/player/121740369  15-10-2011 om 21:38 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  11-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 9 oktober 2011 dwars door hasselt 15 km

  Verslag geschreven door Marc (kwestie van de ik-vorm te begrijpen)

  Met een paar collega’s van mijn werk hadden we het idee om de “The (Nike) Classic” in Tessenderlo te gaan lopen.  Ook omdat mijn werkgever sponsor is van dit evenement.  Dus begon ik vorig jaar (2010) in oktober al te trainen.  Kwestie van stilaan op te bouwen en geen kwetsures op te lopen.  Daarom had ik ook mijn voeten laten uitmeten en mij schoenen aangeschaft naargelang mijn voeten.  Alles zoals het hoorde dus.

  Met trajectjes van 1 en 3 km vatte ik mijn loop”carriere” aan.  In december 2010 zat ik nog steeds maar aan 5 km.  Maar in januari kon ik er al een kruis over maken.  De knieën wilden niet mee en ik had verschrikkelijke pijn onder mijn knieschijf.  Zelfs tijdens het fietsen had ik vreselijk last van mijn knieën.  Dus gingen de loopschoenen aan de haak.  "Over and out" qua lopen dus.

  Juli passeerde en mijn collega liep de 10 km vlotjes uit.  Ik stond helaas aan de kant en keek toe.  Ik had mijn hoop ondertussen terug volledig op het fietsen gezet.

  Vanessa was ondertussen als getransformeerd naar een bijna-halve marathonloopster.  Op 29 mei 2011 had ze de 20 km van Brussel al achter de rug in 2 uurtjes tijd!!!  Knap resultaat !

  Op haar advies begon ik met medicatie voor mijn kraakbeen,  nl.  glucosamine in combinatie met chondroïtine.  Het ene is voor de opbouw  van kraakbeen en het andere bestanddeel is voor het behoud en versteviging van het kraakbeen.

  Omdat “the classic” niet gelukt was, had ik mijn zinnen gezet op de “dwars door hasselt”.  Omdat ik mezelf niet wou overschatten ging ik dus voor de 10 km en liet de 15 km over aan de getrainde lopers.

  Dus de loopschoenen gingen in juli terug van de haak en de trainingen voelden allemaal al direkt goed aan.  De conditie van het fietsen kwam me goed uit in het lopen.  Enkel in het begin was het wat aanpassen omdat je totaal andere spier/spiergroepen gebruikt.  Maar de progressie die ik nu maakte ging vlot en mijn trainingen gingen dus richting 10 km.

  Dus “dwars door hasselt” was een haalbaar doel.  Samen met nog 2 collega’s van mijn werk zouden we de 10 km gaan doen.  Maar als puntje bij paaltje moest komen, kwam het erop neer dat ik alleen ging meedoen.

  Vanessa en Gislain Recko zouden de 15 km lopen.  Nu begon het toch een beetje te kriebelen om de 10 km te laten schieten en ook de 15 km mee te doen met hen.  Lopen in groep is altijd wat fijner dan helemaal in je eentje in die massa.

  9 oktober 2011 !!!!! D-day !  Mijn oudste dochter (Britt) deed de 1 km chiquitarun mee.

                                      Mijn dochter (met nummer 7386) samen met mijn vrouwtje Nadia

  Voor mij was het nog wat wachten.  Dus had ik nog tijd om bij de troubledesk mijn nummer van de 10 km in te wisselen voor een nummer voor de 15 km.

                       Samen met Elodie Ouedraogo op de foto !

  Het weer was ondertussen verandert van grijs/bewolkt tot miezerige motregen.  De wind deed ondertussen ook aardig zijn best.  Dus de 15 minuten wachten aan de startstreep waren niet al te aangenaam.

  Knal !!!! 2500 mensen ongeveer zetten zich in beweging.  In grote lijnen gaat het via de kleine ring, achterkant versuz (dockside), gebouw belang van limburg, kuringen (met doortocht door downtown kuringen), terug via kanaal, demerstraat, grote markt en zo terug naar het kol. Dusartplein.


  Het begin is een beetje hectisch.  Niet iedereen loopt op hetzelfde tempo.  Het is dus een kwestie van uitkijken naar mensen die je inhalen en zien dat je niet op tragere mensen hun hielen trapt.  Na één kilometer zien we al iemand tegen de grond liggen met medische assistentie er rond.  Toch opletten geblazen hier !!!  Op bepaalde momenten kan je echt over de hoofden kijken en dan besef je pas tussen welke mensenzee je aan het lopen bent.  Je wordt opgeslokt in het geheel en dat geeft je vleugels.  In het centrum van de stad staan er hopen supporters langs de kant.  De ene met spandoeken, de anderen al roepend en tierend , ……  Na een anderhalve kilometer blijft Vanessa aan haar snelle tempo verder gaan.  Gislain en ik houden ons wat in en spelen op zeker om de eindmeet zeker te kunnen halen.

  Ter hoogte van het kanaalkom merk je dat het wat minder druk wordt qua toeschouwers langs de kant.  Maar genieten doen we tegen 200 %.  De regen verandert van kil naar lekker fris, de temperatuur van koud naar lekker aangenaam, ………

  Om ons wat in het ritme te houden stond er een muziekgroep thv het belang met afrikaans slagwerk te trommelen.   Ook het lopen door de hallen van het gebouw aldaar heeft wel iets speciaals.

  Terug de parallelweg van de grote ring op en al dadelijk was het de eerste bevoorrading.  Flesjes water werden kwistig uitgedeeld wat ook resulteerde in een grote afvalhoop in het midden op de weg een paar honderd meter verder.  Dus uitkijken om niet te vallen over dopjes en (half)lege flesjes.

  Via de crutzenstraat ging het dan richting Kuringen.  Ook hier weer applaudiserende mensen en aanmoedigingen langs alle kanten.  Ik denk dat heel Kuringen op straat stond !!!  Zelfs wat jonge kerels hadden hun drumstel, gitaar en dito versterkers onder een party-tent gezet.  En lekker jammen dat ze deden !!!

  Na de 2e bevoorrading ging het van het centrum terug richting kanaal.  Het gedrum van in het begin was zo goed als weg.  Iedereen had zowat zijn tempo gevonden.  Hier en daar werd er nog wat voorbijgestoken maar nu was het een kwestie van uitlopen.  Ter hoogte van de Versuz stonden onze trouwe supporters (man/vrouw, mama/papa, broers, …..) ons de laatste keer aan te moedigen.  Geen paniek, we zaten nog fris.

  Nu was het nog een tochtje langs de winkelstraat en de grote markt.  Het gaf me wel een speciaal gevoel om nu eens door de straten te kunnen lopen waar je anders al eens doorheen slentert tijdens het winkelen.

  De eindmeet in zicht !!! YES !!! GEHAALD !!!! wat een voldoenig zeg.  Vanessa met een mooie tijd van 1h18m29s en Gislain en Marc met 1h27m47s.

  Wat een pracht van een ervaring ! Dit smaakt zeker naar meer.

  Mag ik ook de supporters van ons 3x20 groepje hartelijk bedanken om ons ook wat morele steun te komen geven (Valere Ph en Wivine, Omer en Irma, ... sorry als er nog iemand was die ik niet gezien heb).

  uitslagen : http://www.chronorace.be/web2/Classements/Classement.aspx?eventId=6369436499979&lng=NL&master=runningtour&mode=large&IdClassement=7532


  11-10-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  04-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 4 oktober : Gemmenich

  De laatste week zijn we serieus met ons gat in de boter gevallen.  Verwend met een overvloed aan zonneschijn, aangename temperaturen en dat voor de maand oktober !!!  Vandaag was het al heel anders gesteld.  Deze morgen was het nog aardig warm (16°) maar de zon had zich verstopt achter een grijze lucht.  Dit kon ons niet tegenhouden om naar Diepenbeek te trekken.

  Waar de meeste fietsclubs al gestopt of aan het afbouwen zijn, wordt er bij 3x20 nog aardig op los gefietst.  Een ritje Gemmenich stond op het programma.

  Voor een dinsdag kwam er aardig wat volk opdagen vandaag aan het bushokje.  In totaal stonden we er  met z’n 13 !!! klaar om erop uit te trekken.  Marcel, Yvan, Valère B, Jean, Jos B, Jos P, Jean-Pierre, Edgard, Flor, Sabine, Leon en Marc.  Martin (kennis van Sabine) was een nieuwkomer in het Diepenbeeks peloton.   Wees welgekome !

  Met Flor en Leon als locomotieven en met in hun spoor de rest van de manschappen (tja onze enige vrouw niet vergeten)  werd er koers gezet naar Hoeselt, Membruggen, Rijkhoven, Genoelselderen, Millen en Bassenge.

  Een rustig stukje fietsen dus.  De beentjes bij iedereen nog lekker fris en er werd gezellig wat gekeuveld onder elkaar.

  De beklimming van de Houtain werd eens overgeslagen en aan de voet ervan werd linksaf geslagen richting Wonck.  Zo wat later op het jaar is de honger naar hoogtemeters precies wat getemperd.  Dus werd de halembaye langs de slappe kant bedwongen.  Waande Leon zich een echte prof in de afdaling of was het per ongeluk dat zijne bidon de zijkant werd ingeslingerd? Vanaf daar schoof Leon een rijtje naar achter en kwam Yvan in zijn plaats op kop rijden.

  De maas werd overgestoken en vlak daarna draaiden we met z’n allen “den hollander” op.  Wie dacht dat Nederland zo vlak is als een biljart komt toch bedrogen uit in het limburgse Holland.  Mariadorp, Mheer, Noorbeek, Hoogcruts.  Mooie namen voor dito dorpjes.

  Als fietser weet je dat er tussen Slenaken en Heijenrath de befaamde Loorberg ligt.  Jean Pierre liet alle pk’s los op zijn pedalen en reed vlotjes naar boven met daarachter Marc in zijn zog.  In het peloton zag Jos Bollen ook zijn kans en verschoot een cartouche.  Niet figuurlijk deze keer maar wel een echt CO2 bommeke.  Lek gereden in de beklimming dus.  Tja Jos, anders had je het verschil kunnen maken in de klim hé.

  Ondertussen waren de enkele druppeltjes die we zo nu en dan al eens hadden opgemerkt  al aangezwollen tot een vettige miezerregen.  De wegen begonnen er wat vochtig bij te liggen en dus was het opletten geblazen in de afdalingen.

  “Home sweet home” is een spreekwoord.  Genoeg in Holland vertoeft, terug naar België dus.  Via Sippenaken richting Gemmenich.  De vlaai zou ons zeker gaan smaken.  Djuu alle bakkers gesloten !!!!  Dat ze bij 3x20 terugkeren zonder vlaai te eten, dat bestaat niet.  Dus werd Aubel gekozen als tussenstop.  Slecht een tiental kilometer verder maar zeker zo goed om te stoppen.

  Marc was afgelopen week een jaartje ouder geworden en trakteerde op “tarte aux riz aubeloise”.  Doorspoelen deden we met koffie, cola en chocomelk.  Hoewel, er ook 2 rochefort-kes werden aangevoerd.  Neenee, Sabine heeft er gene uitgedronken maar enkel eens aan genipt en zo te horen vond ze het wel lekker precies.

  Omdat het weer niet al te best was, ging het via de korste weg terug richting Diepenbeek met deze keer ook Jean-Pierre op kop.  Via St Pieters-, St Martens- , ’s Gravenvoeren en Moelingen terug richting Maas.

  “Psssssssssssssssst, daar loopt iemand zijne band af” werd er geroepen.  “Straf, mijne loopt ook juust af” zei Jos Bollen.    2e latex binnenbandje erin (merk Durex volgens Marcel) en 2e cartouche verschoten voor Jos (zou hij nog een 3e hebben voor de finale ???? )

  Aan het kanaal in Lanaye staan grote werken gepland.  In de toekomst zou daar een nieuwe sluis worden bijgebouwd.  Dus de komende maanden en jaren zullen we hier moeilijker en moeilijker door kunnen fietsen.  Daarom zullen we wat vaker over Lanaye-berg naar huis moeten gaan rijden.  Zonder enige twijfel mag gezegd worden dat Jean-Pierre vandaag het bergklassement

  gewonnen heeft.  Met ne vlotte coup de pédale vloog hij naar boven.  Sterk !

  Via Eben-Emael, Kanne (muizenberg werd mooi “en groupe” naar boven gereden), Vroenhoven, Vlijtingen naar Rosmeer.

  Fietsen in het verkeer vraagt de nodige oplettendheid.  Bij het opdraaien van de drukke “rode kruislaan” na Rosmeer kwam Edgard in aanraking met het achterwiel van Marc.  Edgard verloor zijn evenwicht en viel (tegen lage snelheid weliswaar) tegen de grond.  Gelukkig zonder materiele en lichamelijke schade.

  Met nog enkele zonnestralen op ons bolleke passeerden we nog effe langs Eigenbilzen, Munsterbilzen en Schoonbeek richting Paenhuys.  Merci Miet voor spijs (lekkere cake) en drank.

  Voila, weer wat kilometers gesprokkeld.  Op naar de volgende rit  …………..

                                                  Ook Valere en Wivine kwamen nog even langs

  Ritgegevens: 170 km ( 136 km diepenbeek-diepenbeek), 27.4 km/u gemiddeld, 1225 hm

  Gereden door : Marcel, Yvan, Valère B, Jean, Jos B, Jos P, Jean-Pierre, Edgard, Flor, Sabine, Leon, Martin en Marc

   

  04-10-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  01-10-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

  Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

  Gisteren nog eens voor de zoveelste keer deze week gehoord dat het “ te warm voor de tijd van ’t jaar” was. Voor ons, wielertoeristen, kan het niet lang genoeg warm zijn, we hebben in de zomer al genoeg ritten moeten laten schieten of inkorten wegens “ te koud, te nat voor de tijd van ’t jaar”. Nadeel is wel dat we pas om 9u00 kunnen vertrekken, anders moet Marcel licht op z’n “aad ijzer” monteren. Tja, de lange ritten ( Monschau, Durbuy ) zullen we volgend jaar pas doen. We nemen vandaag genoegen met een rit naar Banneux, wellicht de laatste keer dit jaar.

  Jos zou ons een andere weg tonen ( hoeveel wegen kent ie naar Banneux ? hopelijk dit keer niet dalen tot op de markt in Verviers om nadien vast te stellen dat we daar helemaal niet moesten zijn en kretsen om uit dat gat te geraken ). Maar we hebben vertrouwen in onze “ chauffeur”, die ons al meer “ wauw” heeft doen zeggen, dan “ oei”.

  Voor ’t vertrek maak ik snel nog een foto van Quinten, die zich al aan ’t afvragen was hoeveel ritten ie wel moest meerijden om op de blog bij de hoofdpersonages te mogen staan.

  Even een check-up van ’t wiel van David. De aftrap wordt gegeven.


  Valère Ph op kop, David naast hem op.  Schoonbeek, in Munsterbilzen rechts langs ’t water op, de schaduwkant dus. David betrouwt z’n wiel toch niet en controleert nog eens ter hoogte van Veldwezelt.  Nog steeds Valère en David aan kop, Vroenhoven, de Calvarieberg af. Kanne, Lanaye, Lixhe, aan een strak tempo. Ik roep dat ik pas om 16u30 moet thuis zijn, niet om 15u00. De boodschap wordt begrepen, Valère matigt snelheid, David heeft het daar moeilijker mee, maar ’t is hem vergeven, hij is nog jong.

  Op de Richelle is het ieder op zijn tempo: papa, Leon, Marcel en Valère B peddelen met me mee. 

  Link naar de beklimming van de Richelle: http://www.youtube.com/watch?v=ey-MPs74mp8

  We houden een plaspauze ( allez, de mannen toch ), weer een controlemoment voor het “wiel van de fiets van David”. Degenen die nu nog mouwkes aanhebben doen deze uit, de t° is inmiddels tot 20° geklommen . Afdalen, we kiezen niet voor de helling naar Saint-André, maar die er langs ligt, richting Mortier. Toch goed voor 10 kilometer klimmen, en op een hoogte van 308 meter uit te komen. Aan onze rechterkant zien we de kerk en de mijn van Blegny liggen. Het land van Herve levert mooie vergezichten op.


  En het wordt nog mooier. Bergaf door Bryuère, Soiron, Cornesse: het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. Kasseien en oude gebouwen, een puur genot om naar de kijken. Al ben ik geen klimmer, van de helling naar het fort van Tancrémont heb ik echt kunnen genieten, op m’n eigen tempo weliswaar. Op het hoogste punt , 313 m, blijken we plots al in Banneux te zitten. Zonder overdrijven mag gesteld worden dat dit voor mij de mooiste weg naar Banneux is.


  In het bedevaartsoord lijkt het wel de mei-maand ( Maria-maand ), zelden heb ik er zoveel volk gezien. Maar ’t water was er ook voor niks vandaag, grapte Quinten. Bidons bijvullen, opfrissen, kaarsjes branden. Hier hebben ze tenminste nog echte kaarsjes en moeten we ons niet content stellen met LED-lichtjes zoals in Santiago de Compostella.  We rijden verder naar de bakker op ’t rond punt waar we ons in de zon neervleien. De rijsttaart betalen we zelf, was Marc T meegefietst had hij ze wellicht getrakteerd voor zijne verjaardag, maar dat houden we nog te goed. Proficiat Marc !  Jos stelt nog voor om terug naar huis te rijden over Esneux om de Roche Aux Faucons nog eens over te doen ( a ja, de foto’s waren dinsdag mislukt ). De klimgeiten onder ons zagen dat direct zitten, de anderen niet, dus werd er ( in functie van de groepsgeest ) gekozen om over Romsée naar huis te rijden. Eerst nog een stukje RAVEL, waar het natuurlijk, met het mooie weer, zigzaggen was tussen de vele wandelaars en voetgangers. ’t Kopwerk van David wordt afwisselend overgenomen door Quinten en Peter.

  Dalen tot in Trooz, om nadien door het Bois de la Rochette te klimmen naar Romsée. 27° hebben terwijl de bladeren verkleurd zijn en sommigen zelfs al neerdwarrelen: dit voelt onnatuurlijk aan, maar we klagen er helemaal niet over.

  Link naar de beklimming Romsée: http://www.youtube.com/watch?v=eIbKx-4kQEY
  Weer een afdaling, richting Maas, in Wandre. We passeren de plaats waar Flor bij een  vorige rit naar Banneux omvergereden werd, deze plaats zal ons altijd bijblijven. Dan volgt, volgens Jos,  de gemakkelijkste klim om uit Herstal te geraken. We zullen hem maar geloven zeker. Fexhe-Slins, vals plat van 5% ! Pa, ge zijt goed in form ! Ik peddel met Leon en Marcel naar boven.

  Het bord “ de limburgers heten u welkom “ , doet me meer “iever” krijgen. Sluizen, Millen, Genoelselderen. David weer naast Valère op kop. Alt Hoeselt, Rommershoven. De eindsprint ( tussen Quinten, Peter en David ) wordt vandaag wel heel vroeg ingezet. David, toch wat moe van ’t kopwerk haalt het niet, maar da’s helemaal geen schande. Wie de bloemen verdient heeft op Reitjes Brug heb ik niet kunnen zien, maar ze zullen dubbel en dik verdiend zijn.

  In ’t Paenhuys wachten Wivine, Mieke en Remi ons op. Nog een maandje, belooft Remi, dan zal ie terug mee kunnen rijden. We eten de lekkere cake op die Jan ons presenteert, bedankt ! En met een goed gevoel verlaat ik de groep(sgeest).

  David gaat nog wat losrijden, of “ z’n wiel recht rijden” lacht Marcel.
  Bedankt aan de kopmannen ! Bedankt aan de man van Sporza, bedankt aan degenen die met me meepeddelden ! And last but not least: bedankt aan Jos de GPS !

  Ritgegevens: 152 kms, mijn gemiddelde 26,9 km/u, 1339 mooie hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/118291445

  Gereden door: Valère Ph, Quinten, Peter, David , Jos P, Valère B, Leon, Marcel, Yvan, Vanessa

  01-10-2011 om 22:37 geschreven door eaglejos  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (5)
  28-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

  Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

  Deze week had ik nog een dagje verlof kunnen versieren, een prachtig najaarszonnetje, “te warm voor de tijd van het jaar” hoorde ik Frank de Boosere nog zeggen, maar daar hebben wij wielertoeristen helemaal geen probleem mee. Ondanks de zware benen na de trail van zaterdag ging ik, onder het motto “ afzien kan gene kwaad “ toch mee.

  Met z’n negen verzamelden we aan het bushokje. Korte broek, wel de armstukken aan. De rit zou vandaag naar Esneux, uitgestippeld door Jos die weer heel wat in petto had. Jos zei tegen Sabine “ ik heb vandaag speciaal aan jou gedacht “, waarop Marcel droog “ hebt ge dan korstjes bij ? “.

  Onder kopwerk van Yvan en Flor vertrokken we over Vliermaal, Wintershoven, Jesseren, Haren. De eerste mouwkes vlogen al uit, de t° was immers al geklommen naar 21°.  El Pistolero


  Bommershoven, Vechmaal, Oreye: alles in licht stijgend lijn. Het sprokkelen van hoogtemeters liep verder over Grandville, waar we de E40 kruisten. Lamine, Limont, Donceel, Haneffe: voor ons al lang geen onbekend terrein meer. In Verlaine de E42 over, in Amay dalend langs een heel slecht wegdek naar het Renaissance kasteel van Jehay.

  We dalen naar de Maas, rijden over de kasseien in Amay langs het spoor ( “ oud ijzer “  ) op. Klimmen uit het dal via de Côte de  Hermalle-sous-Huy: 2200 meter lang, 6,41% gemiddeld, max 9 %. We sturen ons berggeitje Sabine naar boven om foto's te schieten.
  Aux Houx, Nandrien, Tavier, en snel zijn de in Esneux. We werpen een blik op het mooie kasteel dat boven de bomen uitstijgt. De kopmannen halen taart, terwijl de rest een Café zoekt waar ze ons niet wegjagen. Bijna aan ’t spoor, zitten nog enkele wielertoeristen: we wagen onze kans. De taart en koffie/cola zijn meer dan welkom.


  Een zeldzaam moment .... wetende wat komen gaat ?

  Wie als eens mee heeft gereden met de  “3x20 “ weet  dat na de koffie onmiddellijk een beklimming volgt. Dit keer is ie niet van de minste “ la Roche aux Faucons “, de  ( kalken ) valkenrots die sinds 2008 opgenomen werd in Luik-Bastenaken-Luik. http://www.youtube.com/watch?v=J12mTfEe2rQ

  Alhoewel ik absoluut geen klimmer ben, is het toch wel ( tijdens het afzien ) genieten van deze mooie helling. Het prachtige zicht op de Ourthe doet me even het afzien vergeten. Eens bovengepeddeld hoor ik pa roepen “ dat ga ik m’n eigen toch niet meer aandoen “.

  De finish-foto’s zijn jammer genoeg mislukt waardoor we hem nog eens zullen moeten doen.
  Plainevaux, Neupré om zo te dalen via de 36 tournantes tot in Engis. Ik zie Willy hier nog op de linkervangrail afstevenen, dus ben ik hier voortaan wat voorzichtiger. Een ongeluk schuilt soms in een klein hoekje.

  We tanken onze bidons bij, ik heb er al twee leeggedronken.

  De Maas wordt voor een tweede keer overgestoken, en we moeten natuurlijk terug uit de maasvallei zien te geraken. Het tempo bergop wordt netjes getemporiseerd. De wind die we in het heengaan heel lichtjes mee hadden is, aangewakkerd en nu hebben we hem dus tegen.

  Les Cahottes slaan we over. Fexhe, Freloux, Odeur waar we de blauwe borden van het fietsroutenetwerk tegen komen. Limburg nadert ! Herstappe, Lauw waar Jos even de kop neemt en ons straatje in, straatje uit de wegwerkzaamheden doet vermijden. Patat, nog zo’n verraderlijk klimmetje war ik me niet aan verwacht had. Piringen, en dan via het fietspad dat er nogal vettig bij ligt op Jesseren.

  En voor we ’t weten hebben we Diepenbeek bereikt. De vrouwen gaan naar huis, die hebben nu wel andere dingen te doen. De mannen gaan nog ene drinken in ’t Paenhuys, ’t is hen gegund !

  Een dikke proficiat aan Jos voor het uitstippelen van het mooie parcours ! Een dankjewel aan de kopmannen die de groep goed samen gehouden hebben ! M’n benen hebben het overleefd.

  Ritgegevens: 153 kms, 26,6 km/u, 1506 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/117453198

  Gereden door: Jos, Flor, Yvan, Leon, Marcel, Sabine, Edgard, Valère B, Vanessa

  28-09-2011 om 07:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (4)
  25-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 24 september: Trail Xhoffraix

  Verslag Trail Xhoffraix: 24 sept 2011

  Wat vooraf ging

  Vorig jaar in november beginnen te lopen, omdat het weer té slecht was om te fietsen. Eerste gestelde doel was de 20 km van Brussel, een hele ervaring. Maar als we konden kiezen gingen we het liefst de natuur in, beter voor de gewrichten, en niet zo saai als rondjes lopen op een Finse piste. En zo belandden we regelmatig in de Voerstreek waar lopen nog zwaarder is als fietsen.

  Collega Eddy maakte ons warm voor “ trailrunning”: off-road lopen in het midden van de natuur, terwijl je de natuurlijke hindernissen ( heuvels, beekjes enz ) bedwingt. Tijd is hier niet belangrijk, genieten des te meer. Genieten van de mooie omgeving, genieten van de rust, even weg uit de dagelijkse drukte.

  Voor trailrunning moesten we ons een ander schoeisel aanschafen om meer grip te hebben op de (gladde en scherpe ) stenen, maar ook om meer steun rond de enkels te hebben. Het duurde even vooraleer we een winkel vonden waar deze schoenen te koop waren. Net grens over, in Valkenswaard, ligt een outdoor shop waar de eigenaar zelf trails loopt, een beter advies kan je niet krijgen. www.scarabee-sports.nl

  Intussen zijn we ook al gewend aan het gekke uitzicht van de schoenen van Gislain. http://www.youtube.com/watch?v=DGAodzxs9Rg

  Omdat je in de natuur niet zomaar een café of een winkel tegen komt, moet je al je drank zelf transporteren. Tina en ik drinken veel tijdens het sporten en hebben geoefend om te lopen met een rugzak met drankreservoir. http://www.youtube.com/watch?v=ZGOxXQGOkpw

  Trainen op klimmen in de Voerstreek staat regelmatig op het programma. ’t Zijn nog niet de hoge venen, maar toch kan je er aardig wat hoogtemeters sprokkelen.  http://connect.garmin.com/activity/107905812

  Trails zijn meestal lange lopen, minstens 30 km. In Xhoffraix  ( deelgemeente van Malmedy ) wordt jaarlijks een mini-trail ( 15 km ) georganiseerd, een unieke kans om te proeven van de sfeer en het terrein. We twijfelen niet, en schrijven ons in, kostprijs: 5 euro .

  24 september: onze eerste trail

  7u30: we ( Tina, Gislain en ik ) vertrekken ( vol spanning, want ik ben al wakker van 5u30 ) richting Xhoffraix. Patricia, de vrouw van Gislain, zal instaan voor de technische en morele support.

  We pikken ons startnummer op, tekenen dat we dit volledig op eigen risico doen en gaan een tas koffie drinken in de voetbalkantine. Daar lopen we Marc, de leverancier van onze schoenen, tegen het lijf. Een toffe babbel, hij wenst ons veel succes, maar vooral veel fun !
  Collega’s Eddy en Yves zijn ook van de partij. Een paar foto’s schieten, wat laatste tips. Nog een suggestie om de afstand te veranderen naar 37 kms, maar dat lachen we weg. Het valt op dat iedereen hier zo ontspannen is, ’t is toch een wedstrijd, niet ?  Dag en nacht verschil met de 20 km van Brussel.
  10u00: de lopers voor de 37 kms verzamelen zich. De speaker overloopt ( in twee talen ! ) het parcours: hij geeft aan waar de gevaarlijke stukken zich bevinden, hij legt de nadruk op het volgen van de verkeersregels en het respecteren van de mooie natuur. Geen startschot, gewoon een lint dat er aan mag. Een paar honderd vertrekkers, sommigen vergezeld van een hond die het zware parcours mee zal trotseren.

  Filmpje start 37 kms: http://www.youtube.com/watch?v=An3jGiwcTA4

  11u00: onze start. Ook wij krijgen enkele richtlijnen van de speaker mee. Wij zullen na 1 km de openbare weg verlaten om hem pas op het einde terug tegen te komen. Onze pijlen zijn wit gekalkt, de fluo pijlen zijn niet voor ons. Na de bevoorrading zal er een gevaarlijke afdaling komen, om gevolgd te worden door een zware klim. Start. We lopen allemaal ontspannen, en vol verwachting onze eerste kilometer, onder gesupporter van enkele toeschouwers.

  Na het verlaten van de weg zien we een gekleurde sliert zich een weg banen door wat veldwegjes. Lichtjes in dalende lijn, onder een aangename najaarszon. De weg zullen we niet kwijt raken, gewoon de menigte ( een paar honderd lopers ) volgen. Iedereen lacht, is vriendelijk tegen elkaar. Hier en daar ontstaan er zelfs korte gesprekjes, taal speelt geen barrière. Het valt ons trouwens op dat er zoveel Nederlandstaligen naar hier afgezakt zijn.

  Op geen enkel moment worden we aan de kant geduwd, er wordt niet geroepen. Degenen die voorbij willen steken wachten geduldig hun kans af. Een beetje klimmen, en terug dalen naar een of ander riviertje dat we over een houten brugje mogen oversteken. Hier is ’t aanschuiven geblazen. Tijd om even op adem te komen. Niemand drumt, we babbelen wat en spontaan vragen twee Waalse jongens of ze geen foto van ons drietjes moeten maken. Met veel plezier, merci !


  We zien waarom er plots file was. Hier is het niet meer lopen, zelfs niet meer wandelen maar wel naar boven kruipen, je vasthoudend aan de dikke dennenbomen. Stukken die minder steil zijn kunnen dan weer gelopen worden, oppassend voor de wortels van de bomen. En als wandelen even snel gaat als lopen, door de steilte van het parcours, wordt er weer gewandeld. Zo spaar je ook energie. Hier en daar zien we een enkeling met nordic-wandelstokken, die helpen bij het klimmen en later ook bij het dalen.  Gislain die geen 100% is, maar de trail niet wilde missen, krijgt het bij momenten zwaar. Na klimwerk wachten Tina en ik hem op. Na een kilometer of 6 komen we aan het middeleeuwse kasteel van Reinhardstein, gelegen op het grondgebied van Robertville. Even een fotootje laten nemen door een vriendelijke dame die dat weer zelf voorstelt. Nadien is het dalen, en echt oppassen voor rotsblokken. We bevinden ons op de GR 56, het Europese wandelroutenetwerk. Onder, ter hoogte van het riviertje staat een groep Vlaamse jongeren die net een klimactiviteit gaan aanvatten. We lopen over een erg wankele brugje, zo wankel dat we denken dat dit brugje volgend jaar niet meer in de trail opgenomen wordt.  Onderweg komt de EHBO-post ( een loper met een EHBO koffertje ) ons tegemoet gelopen. Wellicht is er iemand gestruikeld, wat echt niet te verwonderen is. Ikzelf heb één keer ook serieus m’n reflexen mogen aanspreken om niet tegen de grond te liggen.


  Gislain krijgt het moeilijker en moeilijker. Hij mistrapt zich en krijgt last aan z’n voet waaraan hij al geblesseerd was. Wetende dat de bevoorrading niet meer ver af is, geeft hem nieuwe moed. Hij verbijt de pijn. En inderdaad: in het midden van het groen zien we de bevoorrading. Nooit gezien: water, isostar drank, tuc-koekjes, cake, mueslirepen, sultana-koeken, stukken banaan, ¼ partjes appelsien, winegums, noten, rozijnen. Voor ieder wat wils dus. Later blijkt dat we het nodig zullen hebben.


  De gevaarlijke afdaling lonkt naar ons. Stenen die wegschuiven onder je voeten, voorzichtig zijn is de boodschap, van lopen en huppelen is helemaal geen sprake. Ik vraag me af hoe je zo’n afdaling bij slecht weer überhaupt kan nemen. De afdaling stopt aan rivier de Warche.  Dit keer is er geen brugje ( meer ? ) en moeten we er zo door. Een paar dames proberen, tevergeefs, de voeten droog  te houden door van steen tot steen de overkant te bereiken. Wij gaan er maar gewoon door, zoals “de echten” die ons voorbij steken. Met dit warme weer is het water zelfs een welgekomen verfrissing. Ik bedenk dat we inderdaad goed advies gekregen hebben van de outdoorshop: geen gore-tex schoenen nemen want als je door een beekje moet drogen je schoenen niet op.


  We lopen een stuk langs de rivier op, knikkend naar de wandelende tegenliggers. Na een kilometer jaagt iemand van de organisatie ons een zware helling op. Niks te lopen, afzien, klauteren. Af en toe kunnen we de tred versnellen, maar boven wachten we netjes op onze looppartner. Komaan Gislain, nog even op de tanden bijten. Hij zegt ons door te gaan, maar dat kunnen we echt niet over ons hart krijgen. En we zijn niet de enigen die wachten op hun looppartner. Velen lopen per twee, per drie.


  Eens boven zien we plots de parking, Gislain krijgt vleugels. Maar nadien ook weer een dipje als blijkt dat we nog helemaal rond het dorpje moeten vooraleer we helemaal gedaan hebben. Vlak voor de finish wachten we hem op en komen we samen, hand in hand, onder luid applaus, over de streep. Snel een aquarius en wat eten meegrabbelen van de rijk gevulde tafel.


  Trots op onszelf verlaten we Xhoffraix. Volgend jaar staan we hier zeker opnieuw, beter getraind en hopelijk voor de lange afstand.  Een puike organisatie !!!


  Link naar de loop: http://connect.garmin.com/dashboard?cid=619696

  Gegevens: 15,5 km, 479 hms

  Filmpje parcours 2010: http://www.youtube.com/watch?v=abUKJA09I3o

  Filmpje parcours 2011, lange afstand: http://www.youtube.com/watch?v=VOtLb9oRFlg

  De dag nadien

  Nog nooit zo’n pijn aan de bovenbenen gevoeld …. We zijn duidelijk niets gewend.

  25-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  >> Reageer (8)
  24-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 24 september 2011: Namen

  Verslag rit zaterdag 24 september 2011

  Om 7u30 was er al een mooie morgenstond heeft goud in de mond, maar het was wel nog fris aan de vis.  Zodus: mouwkes en kniestukskes aan bij het vertrek richting Djoppenbeek waar er om 9u zou vertrokken worden richting Namen.  Helaas moest ik alleen oprijden, want ons Marcske had de nacht gehad en lag nog in Dromenland. Vroeger kwam hij bijna altijd rechtstreeks door, maar je wordt ouder hé papa. Toch nog respect man.  Zeker na zijn puike prestatie van vorige week zondag tijdens de Tante Julia Classics http://www.stevoort.eu/fileadmin/upload_bestanden/ativiteiten/tante_julia_classics/juliaclassics_2011_a4_web.pdf  te Stevoort.  Klein (alhoewel) wedstrijdje van 25km op een MTB = 1u volledig in het knalrood (qua hartslag) fietsen.

  Nu terug over naar Namen.

  Daar ze nog een prachtige nazomerse dag voorspeld hadden, stonden we met welgeteld twaalf fietsers aan het buskotteke.  Naar goede gewoonte vertrokken als windbrekers Valère & Peter richting Namen.  Jos Put had een speciaal wegske uitgestippeld, dus we waren benieuwd wat het zou worden. Ik had ook nog gevraagd om niet te gek te vertrekken, want ik was ten eerste met mijne zware fiets daar: mijne koersfiets nog in zak en as.  Bovendien wist ik nog niet hoe het zou gaan daar ik terug voor de eerste keer echt buiten fietste na mijn valpartij.

  Tegen een aangenaam tempo bolden we via  Vliermaalroot, Wintershoven, Guigoven, Jesseren, Haren, Bommershoven.  In Bommershoven hadden we wat oponthoud door wat” oud ijzer” gelijk Marcel altijd zegt.  Daarna trapten we gezwind verder via Heks, Horpmaal, Opheers, Batsheers, (Neerheers of Kuitheers was er niet bij) tot in Rukkelingen-Loon.  Hier draaide Jos Bollen af daar hij de weg naar Namen niet zag zitten en een kortere rit verkoos. 

  Toen waren we nog met 11.  11 kleine trappers, die trapten richting Namen, …

  Via Jos P. zijn groene wegen waar Jezus nog nooit geweest was, om nog niet te sprekken over de Maagd Maria, vervolgden wij onze weg.  De bietenvelden van Berloz, Hollogne-sur-Geer, Darion, Ligney tot we een grote propere baan tegenkwamen: Chaussée D’Amour; euh neen Chaussée Romaine.

  Van daaruit ging het verder direction Avennes, Burdinne, Héron, Petit-Wâret, Vezin tot aan de Maas in Namèche.  Deze werd overgestokken en langs de Maas op richting Jambes gereden.  Ik dacht dat we niet langs het water gingen oprijden vandaag, maar dat was tegen mijn zjat.

  Terwijl de meerderheid al naar de Jambse Schone keken en voor de rest niets (buiten drinken en eten uiteraard), gingen Peter, Quinten en Didi nog op het gemakse de Citadel even doen. 

  Door ne paljas in het centrum zat ik weer bijna in de deur van zijne auto toen hij ze plots voor mijn neus open deed.  Ik moet in het vervolg in het midden van de baan gaan rijden met een grote flikkerlamp op mijne kop denk ik.

  Boven op de Citadel konden we zien dat er morgen motorcross was aan de hoopkes zand die er lagen.  Bij het afdalen werd er ook nog even gedacht aan het panoramisch gehalte en werd er gezorgd voor wat bewijsmateriaal voor het thuisfront.  Aan een  bewaaide(stoned) kerel werd er gevraagd om een foto van ons drieën te trekken en het lukte hem nog ook.

  Na een stukske rijstvlaai en twee bakkies troost werd de rekening gevraagd aan La Madame;  €8.50/man werd ons aangerekend, maar we gingen de zaak niet overnemen.  “Oei, ik heb mij vergist. Het is maar €6.50” zei ze. 
  Da’s al heel wat anders. €2 als kijkgeld is toch vrij veel.   Vol goede moed ging het Diepenbeek-waarts.  Ditmaal via Marche-les-Dames.  Gelukkig werd de steile helling vermeden en ging het via de gewone en veel betere weg richting Gelbressée.   Dan Franc-Wâret, Sart d’Avril (of beter gezegd Sart de Septembre), F(l)orville, Seron, Meeffe, Wasseiges, Ambresin, Thisnes, Hannut.  Hier was Jos P. of Germain (=Garmin) even verstrooid en hadden we een stuk van het parcours gemist.  Germain lost alles op en na wat spikkedenken zaten we in een wip terug op het juiste spoor naar Bertree en  Cras-Avernas.  Zo werd het  mooie Limburgse Haspengouw binnengereden via Montenaken.

  Mijne epo was uitgewerkt en mijn vaatje begon langzamerhand (alhoewel het snel leek te gaan) leeg te lopen met mijne zware fiets.  Gelukkig hadden Yvan, Stephane en Frans dit gezien en lieten mij mooi in hun wiel hangen en keken regelmatig om of ik nog volgde. (merci mannen)

  We tuften verder via Borlo, Mielen-bij-Aalst, Engelmanshoven, Groot-Gelmen, Rijkel, Hoepertingen, Berlingen tot in Wellen.  Hier deed de band van Frans’ voorwiel “pfist” en waren we verplicht even halt te houden voor een binnenbandwissel.  Toevallig was dit aan een dranketablissement waar er gratis suikerwafels te verkrijgen waren voor fietsers bij een bestelling van ? uiteraard.   Door deze rustpauze had ik toch nog terug wat water in het vaatje om tot in Diepenbeek te rijden en niet via Alken Schimpen-waarts te rijden. We vervolgden onze weg via Wellen en  Wimmertingen tot in het Diepenbeekse Paenhuys (+/- 16u aankomst).  Hier zat ons Vanessa’ke reeds voldaan van haar trail-loop(ke) te Xhoffraix op ons te wachten.  Wij waren allen ook meer als voldaan na de 175 gereden kms op een nazomerse dag, eind september. 

  Zelfs Peter was voldaan, maar deze had dan ook bijna een ganse dag samen met Valère (die niet kapot te krijgen is) op kop gereden.  Merci beren en chapeau.

  Een cola’ke voor de dorst en een Duvelke om door te drinken (of was het nu andersom), daarna nog een Cristalleke en een suikerwafel van Jan vulde mijn vaatje terug wat bij.  Uiteraard werd er nog wat nagekeuveld, maar helaas kon ik niet blijven zeveren, want om 17u30 stonden er (hopelijk warme/hete) mosselen op mij te wachten. 

  Marcel, ik hoop dat ge alleen zijt thuis geraakt, want ik heb u niet kunnen escorteren vandaag.

  Aanwezigen: Valère Ph., Peter, Quinten, Jos Put, Yvan, Leon, Marcel, Jos Bollen, Stephane, Frans, Flor & Didi. 

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/116654172

  Ritgegevens: 179 kms, 1262 hms, 29,6 gemiddeld

  Foto’s: https://picasaweb.google.com/113508260670084694629/Namen20110924?authkey=Gv1sRgCPStupXut8qn1QE#

  Vergeet niet de bijschriften te lezen!!!

  Didi: Freelance reporter. en niet te vergeten Peter: Freelance fotograaf


  24-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  20-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

  Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

  Miezerig weer voor ’t vertrek wat me even deed twijfelen om mee te gaan. Buienradar gaf geen regen dus riskeerde ik het maar.

  Aan ’t bushokje zat Marcel al te wachten, hij had al kennis gemaakt met Frans, die vandaag voor ’t eerst zou meerijden. Hij kende Sabine al van op wielertoerist. Nog present waren Marc, Yvan, Santiago Flor, Leon, Valère en Jos P die ons vandaag via een andere weg naar Eupen zou gidsen.

  Het startsein werd gegeven. Natuurlijk Valère aan kop, maar wie nog ? Voor ik ’t goed en wel besefte hing ik naast Valère op kop. Dat was niet de bedoeling dus riep ik Marc maar om m’n plaats in te nemen. Schoonbeek, Munsterbilzen, Gellik, waar Jos lek reed.


  De wind stond feller als gedacht, en tegen natuurlijk. Om m’n krachten te sparen verschoof ik van de tweede naar de derde rij, de beste plaats volgens Leon. Veldwezelt, Vroenhoven, om zo langs ’t water te rijden tot in Lixhe.

  Geen sprake meer van kuilen in de weg in Lixhe, een goede zaak dat ze daar eindelijk eens wat nieuwe asfalt gelegd hebben.  Moelingen, ’s Gravensvoeren, en dan niet de Plank op zoals gewoonlijk maar wel door het charmante Veurs. Klimmen geblazen, want in Veurs gaat de door de Duitse bezetter aangelegde spoorwegtunnel onder het Veursbos door, deze spoorwegtunnel is daarmee de langste in ons land.

  We rijden naast het rode bos, nu nog groen. Hier moeten we beslist binnen enkele weken opnieuw passeren om de herfstkleuren te aanschouwen.

  Ook in de Voerstreek waren de wegwerkzaamheden legio. Een eerste asfaltlaag was reeds gelegd, wat wilde zeggen dat we een hele strook kiezel onder de wielen geschoven kregen. Burgemeester Huub Broers himself legde ons uit waar we ons juist aan kiezel mochten verwachten, en omdat het vrijliggende fietspad niet meer zo ver af lag, reden we toch maar ( voorzichtig  ) door.

  Sabine en Frans verlieten ons na de helling in Obsinnich, ze moesten op tijd thuis zijn.

  Hombourg, waar we normaal over zouden steken om naar Henri-Chapelle zouden rijden. Een politiewagen hield ons tegen: we mochten er niet door omdat er een vrachtwagen gekanteld was. Dan maar over Montzen, Lontzen … de weg die we andersom wel al vaak gereden hebben.

  Waldhorn, Kettenis en dan zijn we snel in Eupen: waar er weer wegwerkzaamheden zijn ! We banen ons een weg over de kasseien die rond de kerk liggen, en komen uit aan onze bakker. Maar omdat die dicht is ( wegens ziekte ), gaan we ietsje verderop waar het aanbod aan patisserie nog uitgebreider is.
  Na koffie en taart rijden we terug over Membach, over de kasseien van Limbourg, Dolhain. Kopwerk wordt verzorgd door de twee paar Spaans gebruinde benen ( Valère en Flor ). Vanaf Timister-Clermont is het puur genieten: bergaf !!!! Froidthier, langs de abdij van Val-Dieu, Mortroux, Dalhem.

  Dan nog langs achterkant van de Richelle, waar ik verkeerd schakel en m’n ketting afvliegt . Marc helpt ze me opleggen, euvel hersteld !


  In Spanje gebruinde benen !
  Hermalle-sous-Argenteau, Haccourt om de helling in Oupey te omzeilen. Heure-le-Romain, zodat we bijna boven op de Houtain uitkomen. Bergaf richting Bassenge, waar een flikkerende tegenliggende camioneur ons aanmaant kalmer te rijden. Waarom blijkt even verder: de ziekenwagen en mug staan er naast de weg.

  Marc vervangt Flor z’n kopplaats. Aan een strak tempo rijden we over Valmeer, de stomme helling in Herderen , Grote Spouwen, Bilzen en voor we ’t weten zijn we aan ’t Paenhuys waar Miet trakteert op wafels, en blokjes kaas en salami. Bedankt Miet !

  Bedankt aan de kopmannen, en aan Jos voor het uitstippelen van deze route, meer van dat zou ik zeggen !

  Nog een dikke proficiat aan Flor, die na z’n bedevaart toch de energie gevonden heeft om terug aan te sluiten met de groep. Chapeau zunne !

  Ritgegevens: 149 kms, 1327 hms, 28,2 gemidd

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/115820584#

  Gereden door: Valère, Flor, Marc, Jos, Marcel, Leon, Yvan, Sabine, Frans, Vanessa


   

  20-09-2011 om 21:40 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  17-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 17 september 2011: Samsonvallei

  Verslag rit zaterdag 17 september 2011 : Samsonvallei


  Met dank aan Yvan voor het insturen van het verslag.  

   

  Met 9 fietsers werd er verzameld aan de start voor de tocht richting Andenne en omstreken.

   

  Ondanks zijn vakantiebenen trok onze Valère samen met Omer de kop richting Kortessem. Na het herstel van een zeldzame lekke band voor Valère, nog voor we in Kortessem waren, ging de rit verder richting Gors-op-Leeuw, Jesseren, Haren, Bommershoven, Heks , Horpmaal, Opheers, Batsheers, Mechelen-Bovelingen, Rukkelingen-Loon, Bettincourt, Berloz, Hollogne-sur-Geer, Omal, Tourinne, Latinne, Oteppe. Tegen de gebruiken in werd er niet gestopt aan de visvijver maar spreken we af om in Andenne halt te houden.

  Dus ging het bergop richting Lavoir, Heron, Couthuin waar Leon plat reed.  Het euvel werd hersteld met een te klein binnenbandje want nog geen 3 km verder ging de buitenband van de velg. Dit keer werd er een goede binnenband gestoken en konden we verder naar Andenne stad waar we op het marktplein onze koffie genoten.  We werden op taart getrakteerd door de deze week jarige David waarvoor een dikke proficiat en bedankt. Foei voor Sabine dat ze blijkbaar geen korstjes lust wat tot een paar leuke reacties leidde.  Bij de aanvang van de terugtocht lagen enkele fikse klimmetjes maar we konden genieten van mooie plaatjes onderweg en de al gekende klimcapaciteiten van Sabine die zich bergop eens goed kon uitleven. Onder impuls van de sterke kopmannen David, Omer en Valère werd er met rugwind deftig de pees opgelegd.

  Zo reden we langs Groynne, Haltinne, Ohey, Gesves, Faulx-les-Tombes, Thon, Namèche, Vezin, Petit-Waret, Heron, Burdinne, Ville-en Hesbaye, Avennes, Lens St Remy, Abolens, Boelhe, Vorsen, Crenwick, Jeuk, Mielen-boven-Aalst, Engelmanshoven, Gelmen, Hoepertingen, Wellen, Kortessem en Diepenbeek.

   

  In het Paenhuys trakteerde Miet op suikerwafels (waarvoor dank) en met wat gerstenat erbij een leuke afsluiter van een mooie fietsdag met dank ook aan Jos Put die als GPS fungeerde.

   

  Ritgegevens : 166 km, gemiddelde 29,3 km !!!!

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/114982913

   

  Deelnemers : Sabine, Jos P, Leon, Omer, David, Marcel, Valère, Yvan en Robby, een vriend van David die tot Waremme meereed

  17-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  15-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: het vervolg
  Het beloofde nieuws van The Santiago-Boys !!!!! Foto's volgen nog ... bedankt mannen voor het insturen van deze verslagen ... en een dikke dikke proficiat voor het halen van jullie doel ! Respect !

  Vrijdag 9 sept.

  Ontwaken, door het venster kijken: azuurblauwe hemel, een berg omgeving om van te snoepen. Zouden jullie niet in onze plaats willen zijn?

  Na subtiele navraag  van Marc aan de hotelbaas, een kenner van de streek, hebben we onze reisroute gewijzigd. Het aantal km bleef praktisch gelijk, 2 cols minder, en te volgen weg was ook nog eens de “Camino de Santiago”.

  Via het mooie stadje Saint-Jean-Pied-De-Port op naar de grens met Spanje, waar de eerste beklimming van de dag zou beginnen de  Alto Ibanéta 1057m hoog .Even een kleine afdaling en voorbij Roncevalles”Een oud pelgrims hospitaal” nu ’n modern hotel . Ondertussen was de temperatuur gestegen tot meer dan 35° Mijn medematen vonden dit een geweldig mooie beklimming: van alles gezien. Ik weet niet hoe zij er bij kwamen, ik  heb enkel afgezien. Met Edgard als gezelschap ben ik dan toch nog vlot boven geraakt. De mannen hadden intussen al menige wafels verorberd. Na ‘n 20 tal kms stond onze Marc met de bevoorrading. Hij had een mooi plaatsje gevonden in de schaduw. Daarna weer verder over mooie maar golvende  en rustige wegen aangekomen in ’t bekende pelgrimsdorpje “Puenta la Reina” welbekend bij wandelende pelgrims, even gestopt om op ’t eeuwenoude brugje enkele foto’s te nemen. Dan weer verder onder een loden zon 41,5° naar Estella. Gelukkig was hier  voldoende frisdrank te bekomen.

  Eten, slapen en morgen weer verder.

  Ritgegevens: 123 kms, 1776 hms

  Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127599

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag9?authkey=Gv1sRgCK-ggIn9mpeSqgE#
  Zaterdag  10 sep.

  Vertrek van uit het zeer goede hotel "tximista". Warm weer in opkomst, zeer warm zelfs, maar ook een zeer sterke tegenwind. In het begin van de rit reden we door een gevarieerd heuvellandschap met lange beklimmingen en lange en gemakkelijke afdalingen Het landschap varieerde naargelang we vorderden. Het ging over naar de graanschuren van Spanje, helaas geen graan alleen stoppels.
  Op 30km van het hotel de verrassing van de dag. De Spanjaarden waren toch wel vergeten een weg te asfalteren zeker. Terug naar waar we van gekomen waren, een omlegging van ongeveer 15km. het zal je dag maar wezen. In Briviesca toegekomen, zoeken naar het hotel. Niet gemakkelijk, weg voor het hotel opgebroken. Vriendelijke hotelbaas, oud wielrenner. Het avondmaal heeft in de stad plaats gevonden. Heel lekker hummmmm.
  Even onze dag indeling: opstaan om 6u00, bagage in de auto om 6u45, ontbijt om 7u00, poep insmeren en ka. om 7u30, dag bagage inladen, drinkbussen vullen en dan hopelijk vertrekken om 8u00. Tussenstop na 2u rijden. Middagmalen  tussen 12 en 13u, nog een tussenstop naargelang de warmte of de beschikbaarheid van een terras, niet gemakkelijk te vinden in dit eindeloos grote land. Hopelijk aankomst in het hotel om 19u00. Indien het ontbijt om 8u00 geserveerd wordt alles 1u verschuiven, uur van aankomst hopelijk hetzelfde, gaan dan wat sneller fietsen.

  Ritgegevens: 151 kms, 1782 hms

  Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548200


  Zondag 11 sep.

  Vertrek bij nogal wat men kan noemen wisselvallig weer. Fris en bewolkt.
  De hotelbaas heeft ons een binnenweg aanbevolen die we dan ook genomen hebben. In de voormiddag nogal wat bergjes te verteren gekregen. Tel daarbij een stevige tegenwind en we moeten er geen tekening meer bij maken. De snelheid lag dan ook aan de lage kant, de inspanning daarentegen aan de hoge kant. De  mannen op kop leverden prachtig werk. Over de natuur is weinig te vertellen. Links en rechts van ons stoppelvelden zo ver je maar kan kijken, voor ons een zwart lint afgeboord met witten lijnen die in de verte naar elkaar toe lopen. Wel steeds op en af. Via een omlegging geraken we aan ons hotel na een afstand van 203 km afgelegd te hebben. Jullie weten dat Flor een vegetariër is. Geen probleem, hij eet hier overal goed en zeer gevarieerd. Marc zorgt daar ook weer voor, als we die man niet mee hadden!!!!!!!!
  Een vraag: kennen jullie het verschil tussen een boot en een schip, tussen een brug en een viaduct,maar vooral tussen een bedevaarder en een pelgrim? Dit zijn dingen die ons na zo een rit nog bezig houden.
  Om alle misverstanden te vermijden, een bericht van Rik: gezondheid is prima, genezing van de val optimaal, benen in goede staat, kan na 180km nog vlot op kop rijden.

  Ritgegevens : 203 kms, 1544 hms

  Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548073
  Maandag 12 sep.

  Vertrek: azuurblauwe hemel, dus warm weer en tegenwind, we gaan boete doen vandaag.
  Het is nogal meegevallen, de warmte draaglijk, de wind, wel tegen maar niet zo hevig. Het eerste gedeelte van de rit gaat over een licht heuvelachtig parkoers dat vlot met het buitenblad kan overwonnen worden. Na "La Baneza en Astorga" komen we terug in het berglandschap en valt er tijdens de beklimmingen weeral wat natuurschoon te bewonderen. De beklimming van "fondcebadon" 1505 m hoog ging voor iedereen vrij vlot. Was wel 20km lang met een hoogteverschil van 700m. Op de top bevindt zich een hoge mast waartegen men een steen moet leggen. Door de jaren heen is dit een ferme heuvel geworden. De overlevering wil dat de pelgrim deze steen van bij het vertrek mee sleurt. Wij dus ook. Het op de heuvel neer werpen van de steen zou  het af werpen van de gedane zonden voorstellen. Er waren erbij die een heel dikke steen bij hadden. Ludo had zelfs stenen van familie en  vrienden bij. Als dat van tel is, daar twijfel ik toch aan hoor. De afdaling daarentegen was aan de steile kant, met een doortocht door het dorp Acebo. Goed dat we niet langs die kant naar boven moesten. Het hotel  "Temple" snel gevonden dank zij de goed geplaatste wegwijzers. We logeren in een oud kasteel met modern comfort.
  Morgen een korte rit, 102km, wel een beklimming van 50 km. Intussen weten we wel hoe moet hoor.

  Ritgegevens: 161 kms, 1336 hms

  Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547933

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag12?authkey=Gv1sRgCJSLwO_Zn4u8Ug#
  Dinsdag 13 sep.

  Vandaag een korte rit, dus wat langer slapen en later vertrekken. Toch nog weg om 9u30.
  We beginnen vlak, voor niet lang. Na een 10 tal km komen de eerste hellingen, een opwarmer voor hetgeen nog komen moet. Vanaf km 15 gaat het steeds in stijgende lijn. Vanaf km 20 tot km 60 is het klimmen geblazen over 3 cols waarvan "Alto de Polo" de hoogste is met 1335m hoogte. Niet echt steil maar toch 5% met stukken van 7 en 9%. En dan de afdaling: grandioos met adembenemende vergezichten, diepe valleien en schilderachtige dorpjes. Vele pelgrims, zowel te voet als met de fiets hebben we ontmoet. Je voelt je verbonden met deze mensen en hebben hen dan ook aangemoedigd. We maakten kennis met 2 Nederlanders en toen we verder reden was hun vraag: "zijn jullie de bagage niet vergeten" nou ja zeg!!!!
  Wanneer we in Sarria een foto wilden nemen stopte een pelgrim bij ons en presenteerde de foto te nemen zodat Willy er ook kon bij zijn. Bleek dit een Belg te zijn, afkomstig uit Turnhout, gepakt en gezakt vertrokken op 16 aug. In Sarria weeral de weg naar het hotel moeten vragen. Dat scherm op mijn gps is veel te klein voor grote steden.
  Morgen de laatste rit, niet lang maar wel pittig. Voor onze geweldige groep, die  gedurende deze reis naar elkaar is toegegroeid, kan dit geen probleem zijn.
  En nu slapen.

  Ritgegevens : 100 kms, 1442 hms

  Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547801

  Link naat het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag13?authkey=Gv1sRgCMLJja7iz9-mQQ#  Woensdag 14 sep.

  Een korte pittige rit op het programma vandaag. Vertrokken pas om 9u30 onder een stralende zon die wel warmte gaf,niet  in de schaduw rijke streken, daar bleef het gans de voormiddag fris.
  Het opeenvolgend klimwerk beperkte onze snelheid. De op sommige plaatsen gebrekkige wegaanduiding legde beslag op onze tijd. De overvloed aan pelgrims maak echter veel goed. Een gevoel van samenhorigheid maakt zich meester van ons. Je  ziet deze mensen gepakt en gezakt naar hun einddoel wandelen, de enen aan een hoog tempo, de anderen al strompelend, maar allen met maar een gedachte voor ogen: het eind doel "Santiago" bereiken. Zowel jonge als oude mensen, te voet of per fiets, allen gaan tot het uiterste. Het hoogste punt van de dag werd bereikt op  een 10 tal km van Santiago. Een vreselijk slecht stuk weg werd ons voor de wielen geschoven. Een hele opluchting toen we op 6km van het einde Santiago  zagen liggen. De basiliek toornt hoog boven de stad uit. We zijn dan ook doorgereden tot op het basiliekplein waar we elkaar feliciteren met de geslaagde 14 daagse. De aanblik van de kathedraal en zijn omgeving, het bereiken van het vooropgestelde doel was toch wel een emotioneel moment. De speciale sfeer is niet te omschrijven. Op het plein liggen uitgeputte pelgrims, hoor je vreugdekreten van hen die pas toekomen. Iedereen wil met iedereen op de foto. Een groep Columbianen wenste met ons op de foto, wij vereerd natuurlijk. Effenaf een uitgelaten en vreugdevolle sfeer. Marc, die met de bagage reeds naar het hotel was gereden, is te voet naar het plein gewandeld. Eerst nog een drankje op een terrasje en dan naar het hotel, wij met de fiets, Marc te voet. Wij de weg niet kennend, kwamen samen met Marc aan het hotel toe. Een 5 sterren hotel is ons laatste verblijf. Morgen een dagje rust, verkenning van de omgeving, offeren van de beloofde kaarsen (hier zijn het wel led lampjes), binnen kijken in de kathedraal, enz.
  Vrijdag naar huis.
  Wij danken de sponsors : rijwielen Bollen en 't Paenhuys voor de mooie kledij.

  Ritgegevens: 115 kms, 1801 hms

  Link naar de gereden rit:
  http://connect.garmin.com/activity/114547717

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag14?authkey=Gv1sRgCKesqrm3iozQHw#


  15-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 22/04-28/04 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!