Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 29 oktober 2011: Comblain-au-Pont

    Verslag zaterdag 29 oktober 2011: Comblain-au-pont

    Vanmorgen bleef het volk toestromen aan ’t bushokje aan de 3x20. Niet alleen voor de mooie ritten, maar zeker voor de toffe sfeer in de groep. Marc T, Peter en David stelden hun slaap na een (halve) nachtpost zelfs uit om mee te kunnen rijden. Ik doe het hen niet na zunne. Welliefst 18 sportievelingen, een aantal waarvan menige wielerclubs rond deze tijd van het jaar van dromen.

    Terug van weggeweest: ons Sabine, en nog op een goed moment: ze kwam trakteren voor hare verjaardag.  Nog terug van weggeweest: Willy die in zijn club ’t fietsseizoen heeft afgesloten.


    Marc: toch wel klein oogskes vandaag


    Wivine had Valère al losgereden





    "Aangenaam, ik ben Sabine en ik ben jarig "


    Innig weerzien na Santiago


    Gelukkige verjaardag Marcel !


    Maar goed dat hier niemand de bus neemt ...

    Waarheen wisten we nog niet, maar snel hoorde ik Esneux en Comblain vallen. Willy riep nog “ Peer”, maar daar werd ( gelukkig ) geen gehoor aan gegeven.

    Aan kop, gewoontegetrouw, Valère Ph. David naast hem op. De werken op de Dooi zijn nog niet voltooid, dus sjezen we over St Rochuswijk richting Vliermaalroot, Wintershoven, Gors-op-Leeuw. In Jesseren over het brugje van het Oud Station. Haren, Bommershoven en Vechmaal. Voor één keer rij ik niet in tweede of derde positie, maar op de zesde rij. Voor me allemaal goed ingeduffelde renners, nochtans is het helemaal niet zo koud. Alleen Willy heeft het gedurfd in z’n korte broek te komen.

    In Crisnée moeten we allemaal plots te remmen toeknijpen: een hoge berg zwarte grond over de hele breedte van de weg. We vinden een smalle strook om er langs door te rijden en zetten onze tocht verder, de E40 over: Momalle, Fexhe, Hozémont. Pi(t)sstop.

    Over de kale velden kunnen we ver kijken, her en der zijn boeren bieten aan ’t rooien. Boer Willy had z’n velden al netjes geharkt. Het dalende stuk naar de Maas kan beginnen. Engis, waar ’t begint te druppelen, we hopen dat dit met druppels blijft, ik denk dat er vandaag maar enkele regenjasjes mee zijn.

    De Maas over, en dan klimmen ( peddelen ) via de 36 bochten. Valère, intussen op de kop afgelost door Omer, houdt de groep bijeen. Maar als Omer en David de man van Sporza zien worden ze als het ware meegesleurd in het zog van zijn camera. ’t Blijft een mooie helling, maar het mooist is ie in de herfst, een straaltje zon zou het mooie plaatje afgemaakt hebben, helaas.

    Sfeerbeelden van de Rue des 36 Tournants:  http://www.youtube.com/watch?v=7vk1v1WMVac

    Neupré, Esneux waar het kasteeltje een echt Halloween-gehalte gekregen heeft, door de kleurenpracht van de bomen waar het boven uit toornt. We rijden, langs de Ourthe, naast een stukje Ravel van Esneux tot Poulseur.

    Chanxhe, Rivage en snel zijn we aan de koffie in Comblain-au-pont. De ( nog warme ) taart wordt getrakteerd door de jarigen: Sabine, Marcel en David. In ’t café zingen we “Happy Birthday”, maar ’t filmpke daarvan is jammer genoeg mislukt.








    De terugweg wordt ingezet door een steile klim van Martinrive tot F(l)orzé, ben ik blij dat ik m’n mouwkes heb uitgedaan ! Kopwerk door Flor en Valère Ph, de groep werd mooi samen gehouden. Sprimont, Horn(a)y, Beaufays. Dalend naar Chaudfontaine om via de gebruikelijke weg te klimmen van Trooz naar Romsée. Ik weet dat het ergste nu wel achter de rug is.



    Marc nog fris na de nachtpost









    Filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=z3-9GpxnNMA

    Bergaf richting Maas in Jupille ( wat een stank ! ), de Maas over, de autostrade over. Fexhe-Slins, Glons, een kreet van David als we Limburg bereiken ter hoogte van Sluizen. Omer lost Flor vooraan af. Millen, Genoelselderen … vandaag ruiken ze de stal wel heel vroeg. Membruggen, Alt Hoeselt, Werm. Jos B is jaloers op m’n korte mouwkes, de temperatuur is al opgeklommen tot 17°.

    Rommershoven, een moordend tempo, maar ik bijt me vast in ’t wiel van Omer. Waar het ietsje omhoog gaat voel ik m’n kuiten branden. Pa roept “ ketting stijf blijven houden “. Maar het beste is er af en ik moet lossen. Het tempo wordt verlaagd. De gebruikelijke eindsprint aan de autostradebrug blijft uit. De eindsprint wordt een heel late: op de kogelstraat, Peter gaat met de bloemen naar huis.

    In ’t Paenhuys wordt nagekaart over de mooie rit. Jan trakteert ons op cake, waarvoor dank ! 

    Ik wil iedereen bedanken voor: de mooie opkomst, de toffe sfeer, de mooie rit, de duwtjes waar ik het even moeilijk had. Ook bedankt voor het beeldmateriaal (Peter) en de jpg's van onze rit ( Marc !) !

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/124979963#

    Ritgegevens: 163 kms, 1564 hms, 27,3 gemidd

    Gereden door: Valère Ph, Omer, Flor, David, Peter, Quinten, Marc T, Jos B, Willy T, Jos P, Valère B, Edgard B, Sabine, Leon, Marcel, Stephane, Yvan, Vanessa








    29-10-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 22 oktober 2011: Gemmenich

    Verslag rit zaterdag 22 oktober 2011: Gemmenich

    Koud ( vriestemperaturen ), maar ook zonnig weer zorgde ervoor dat het vanmorgen drummen was aan ’t bushokje. De bestemming zou worden afgesproken “in functie van het weer”, stond op de blog. Ik hoorde Epen en Gemmenich vallen, dus werden die twee aan elkaar gekoppeld. In afbouwen hebben ze bij de 3x20 duidelijk geen zin. Als ’t weer slechter wordt zullen we wel vanzelf afbouwen.







    Dik ingepakt vertrokken we onder kopwerk van Valère Ph en Peter over Schoonbeek en Eik naar Zutendaal. Opgrimbie, Kotem, langs de E314 ( oppassend voor de tegenliggers ), de grens over.

    We rijden deze keer niet de kasseien-maasberg af, eerlijk gezegd ben ik daar niet kwaad om. Elsloo, Beek. Valère leidt ons kris kras overal door. Geverik, Schimmert, Arensgenhout, steeds in klimmende lijn. Dalen naar de A79 om weer verder te klimmen. Achter me hoor ik roepen “ denk aan het gemiddelde “, maar ik grap “ ik ben vandaag het gemiddelde “, Valère laat zich niet vangen en blijft op een doenbaar tempo de kop trekken. We laten Valkenburg rechts liggen, passeren stoeterij Ravensbos en zetten onze tocht richting Gemmenich voort.

    Genietend van de mooie vergezichten rijden we door Strucht, Etenaken waar de Keutenberg netjes blijft liggen. De zon is intussen ook goed doorgebroken, maar door de tegenwind blijft het toch wat aan de frisse kant.

    Iets bekender klinkend in de oren, al was het maar door de Amstel Gold Race: Partij, Mechelen, Vijlen.  In de verte zien we de toren van Vaals liggen. Verder klimmend naar Gemmenich waar papa en ik de groep moeten lossen, maar we weten dat we bijna aan de koffie zijn, geen erg dus. Na 70 kms mocht dat ook wel.

    Yvan en Marcel, beide jarig, trakteren op taart. Proficiat mannen ! Tafels worden tegen elkaar geschoven om onze grote groep samen te kunnen zetten. Koffie, een gezellige babbel in een toffe sfeer. Valère Ph wordt herkend door een wielertoerist die jaren geleden op dezelfde vakantie-plek vertoefde: geen haar veranderd dus !









    Van al dat klimmen had ik het toch wat warm gekregen, en warmte daar kan ik niet zo goed tegen: de beanie wordt ingewisseld tegen een tot muts geplooid bufke. Het onderlijf met lange mouwen gaat uit. Even bibberen bij vertrek, zeker in het bergaf rijden. Maar na de klim van Plombières naar Hombourg hoor ik daar niemand nog over klagen. Peter wordt aan de kop afgelost door Quinten, zodat Peter de kans krijgt wat mooie plaatjes te schieten.

    Aubel, en dan, heerlijk, de wind in de rug, de zon in ’t gezicht, in dalende lijn: Saint Jean Sart, Mortroux, Dalhem. De achterkant van de Richelle op, waar we in de afdaling welliefst vier lijkenwagens onder politiebegeleiding tegemoet komen. Het doet me nog maar eens beseffen dat ik NU moet genieten, niet morgen. En genieten doe ik, met vrienden op pad, de neus in de wind, wat moet een mens meer  ?














    Haccourt, Heur-le-Romain, een stuk van de Hautain. Bassenge, langs de grot van Petit-lourdes omhoog, richting Val-Meer. http://www.youtube.com/watch?v=k9ia1RE6VYM

    Aan de lichten in Herderen schuift Leon naar rechts, hier springt ie gewoontegetrouw het voetpad op, gevolgd door Valère B. Een mens zou voor minder: die stomme stukken blauwe steen, ik wen er maar niet aan.  Maar ik weet ook dat dit het laatste stukje echt bergop zal zijn … de stal nadert.

    Grote Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Schoonbeek, waar de cirkel rond is.

    In ’t Paenhuys, waar we door Jan getrakteerd op suikerwafels, wordt nagekaart over de mooie rit, merci Valère ! Eigenlijk zouden we best wel eens meer aan die kanten mogen rijden.

    Edgard B, herstellende van z’n valpartij, en David, in z’n tweede week rust, komen ons nog even vergezellen.

    Ook een dikke merci aan de kopmannen, de man van Sporza en iedereen die mee geweest is. Het is fantastisch om in zulke temperaturen toch 14 mensen aan de start te zien !

    Gereden door: Valère Ph, Quinten, Peter, Jos P, Jos B, Omer, Yvan, Marcel, Leon, Martin, Didi, Stephane, Valère B, Vanessa

    Ritgegevens: 139 kms, 28,1 gemidd, 1119 hms

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/123401112






    22-10-2011 om 19:55 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 18 oktober : Waremme

    De buienradar had deze morgen aardige kuren !  Enkel beelden van de voorbije nacht maar geen actuele wolkenbeelden zichtbaar.  Een andere site (www.weeronline.nl)  voorspelde enkel in de voormiddag wat kans op lichte regen.

                                 

     Toch maar een gokje wagen om naar 3x20 af te zakken.


    Veel opkomst was er vandaag niet.  Marcel, Flor en Marc zakten af naar ons bus-/wachthokje.  Er werd nog een 5-tal minuutjes langer gewacht om zeker te zijn dat er niemand zich op het laatste moment nog had bedacht.

    Op de blog stond vermeld dat de rit vandaag naar Hannut zou gaan.  Dat was voor ons 3’tjes best OK.

                                                                         

                                                                                      Hannut

    Tja met zo een klein peloton heb je niet veel keuze in kopmannen hé.  Marc en Marcel op kop.  Flor deed zijn best om het vacuumgat achteraan het peloton op te vullen.

    De wind trok ook stevig van leer vandaag.  Eigenlijk hadden we vandaag geen kaart nodig om tot Hannut te navigeren.  We moesten gewoon ons neusje in de wind steken (en helaas ook stevig op de pedaaltjes stampen).

                        

    Omdat de dooistraat nog steeds herleid is tot een werf, vertrokken we langs de Jaga richting Vliermaalroot, Wintershoven en Guigoven.  In Kerniel zaten Marcel zijn knieën er al door en kwam Flor in zijn plaats wat wind klieven.  Het centrum van Borgloon werd omzeild door langs Kuttekoven en Mettekoven te rijden.

    Ter hoogte van Bovenlingen begon het een beetje te miezeren.  Maar de kleine drupjes zwelden snel aan en als we ter hoogte van Waremme waren, viel het water al aardig uit de lucht.  Marcel en Marc hadden zich voorzien van een regenjasje maar Flor was vertrokken zonder !  Dit weer was echt niet te doen om het laatste stukje tot Hannut af te werken.  Dus werd het voorwiel richting Waremme-centrum gedraaid en in allerijl werd er een café gezocht.

    Ditmaal moesten we het stellen zonder vlaai maar de koffie en warme choco waren zeker welkom.  Van de 14°C deze morgen schoot niet meer veel over.  Door de regen was het aardig wat frisser geworden.

                                              

                                                                         De koffie lachte ons toe !!!!

    Marc keek eens op zijne GPS en er werd koers gezet richting Jeuk, Mielen-boven-Aalst, Brustem en Zepperen.  De regen was van het hardnekkige soort.  Het zou gebakken zijn tot aan het thuisfront.  Daarom zouden we Flor richting Alken loodsen zodat hij verder naar Diepenbeek kon.  Marcel en Flor zouden van daaruit de andere richting uitdraaien om naar huis te rijden.

                                                    

    Als je doornat bent, kan je best maar direkt onder de douche duiken ipv nog ene te gaan drinken in het Paenhuys.

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik bij thuiskomst een super-voldaan gevoel had.  Rijden in de regen heeft wel iets.  Hierbij wil ik mijn mede-flandriens van vandaag ook bedanken.  Chapeau kerels !!!

                                            

    Op naar zaterdag ! (geniet ervan want ze voorspellen beter weer)

    Ritgegevens: 93 km, gemid. 26,5 km/u, 490 hms

     Gereden door: Marcel, Flor en Marc

     

     

    18-10-2011 om 20:14 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    15-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 15 oktober 2011: Huy

    Verslag rit zaterdag 15 oktober 2011: Huy

    Geschreven door For waarvoor ne dikke merci !

    We stonden met 10 aan de start,er werd afgesproken om na drie mislukte pogingen naar Hoei te rijden.Bij het vertrek was het 1graad maar we waren goed gekleed tegen de koude. Valere Ph en Flor namen het kopwerk op zich tot Hoei. Er werd afgesproken om aan een wintertempo te rijden, maar de groep kennende ...... ( ons inhouden staat niet in ons woordenboek )

    De zon was van de partij en dus was het aangenaam fietsen. We reden op via Vliermaal, Jesseren, Bommershoven, Heks, Heers, Oleye, Bovenister. Onderweg werd genoten van de mooie plaatjes met het open weer. In Hoei aangekomen gingen Leon en Omer de taart halen en na de koffie en choco vertrokken we terug richting Diepenbeek.





    Flor werd afgelost door Omer en sterke Valere Ph bleef natuurlijk op kop rijden.

    Peter,Quinten en Flor reden hun vriend de muur van Hoei op waar Peter nog eens een demonstratie weg gaf. Peter hebben we vandaag niet veel gezien wegens te veel Duvelkes gisteren,want die moesten nog verbrand worden en Peter heeft de ganse rit Duvel geproefd.







    De terugweg ging via Outrelouxhe, terug richting Maas. Op de cote d'Amay ( Amai ! ) kreeg Flor krampen maar de groep wachte hem op,wat onze prachtige groepssfeer bevestigt. Jehay, Bodegnée, Verlaine, Seraing le Chateau, Remicourt, Oreye, Lauw, Widooie.

    Onze goede gids Jos P bedanken we voor de prachtige rit en iedereen voor de geweldige sfeer. We kwamen tevreden aan in het Paenhuys waar Miet ons trakteerde op lekkere wafels, bedankt Miet !
       
    Het peleton bestond uit:Jos P,Valere Ph,Peter,Quinten,Leon,Marcel,Omer, Jos B,Flor en Valere B.
       
    Ritgegevens: 136km  28gem  1100hm.

    Link naar de rit ( in 't begin ontbreekt er wel een stukje ): http://connect.garmin.com/player/121740369







    15-10-2011 om 21:38 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag 9 oktober 2011 dwars door hasselt 15 km

    Verslag geschreven door Marc (kwestie van de ik-vorm te begrijpen)

    Met een paar collega’s van mijn werk hadden we het idee om de “The (Nike) Classic” in Tessenderlo te gaan lopen.  Ook omdat mijn werkgever sponsor is van dit evenement.  Dus begon ik vorig jaar (2010) in oktober al te trainen.  Kwestie van stilaan op te bouwen en geen kwetsures op te lopen.  Daarom had ik ook mijn voeten laten uitmeten en mij schoenen aangeschaft naargelang mijn voeten.  Alles zoals het hoorde dus.

    Met trajectjes van 1 en 3 km vatte ik mijn loop”carriere” aan.  In december 2010 zat ik nog steeds maar aan 5 km.  Maar in januari kon ik er al een kruis over maken.  De knieën wilden niet mee en ik had verschrikkelijke pijn onder mijn knieschijf.  Zelfs tijdens het fietsen had ik vreselijk last van mijn knieën.  Dus gingen de loopschoenen aan de haak.  "Over and out" qua lopen dus.

    Juli passeerde en mijn collega liep de 10 km vlotjes uit.  Ik stond helaas aan de kant en keek toe.  Ik had mijn hoop ondertussen terug volledig op het fietsen gezet.

    Vanessa was ondertussen als getransformeerd naar een bijna-halve marathonloopster.  Op 29 mei 2011 had ze de 20 km van Brussel al achter de rug in 2 uurtjes tijd!!!  Knap resultaat !

    Op haar advies begon ik met medicatie voor mijn kraakbeen,  nl.  glucosamine in combinatie met chondroïtine.  Het ene is voor de opbouw  van kraakbeen en het andere bestanddeel is voor het behoud en versteviging van het kraakbeen.

    Omdat “the classic” niet gelukt was, had ik mijn zinnen gezet op de “dwars door hasselt”.  Omdat ik mezelf niet wou overschatten ging ik dus voor de 10 km en liet de 15 km over aan de getrainde lopers.

    Dus de loopschoenen gingen in juli terug van de haak en de trainingen voelden allemaal al direkt goed aan.  De conditie van het fietsen kwam me goed uit in het lopen.  Enkel in het begin was het wat aanpassen omdat je totaal andere spier/spiergroepen gebruikt.  Maar de progressie die ik nu maakte ging vlot en mijn trainingen gingen dus richting 10 km.

    Dus “dwars door hasselt” was een haalbaar doel.  Samen met nog 2 collega’s van mijn werk zouden we de 10 km gaan doen.  Maar als puntje bij paaltje moest komen, kwam het erop neer dat ik alleen ging meedoen.

    Vanessa en Gislain Recko zouden de 15 km lopen.  Nu begon het toch een beetje te kriebelen om de 10 km te laten schieten en ook de 15 km mee te doen met hen.  Lopen in groep is altijd wat fijner dan helemaal in je eentje in die massa.

    9 oktober 2011 !!!!! D-day !  Mijn oudste dochter (Britt) deed de 1 km chiquitarun mee.

                                        Mijn dochter (met nummer 7386) samen met mijn vrouwtje Nadia

    Voor mij was het nog wat wachten.  Dus had ik nog tijd om bij de troubledesk mijn nummer van de 10 km in te wisselen voor een nummer voor de 15 km.

                         Samen met Elodie Ouedraogo op de foto !

    Het weer was ondertussen verandert van grijs/bewolkt tot miezerige motregen.  De wind deed ondertussen ook aardig zijn best.  Dus de 15 minuten wachten aan de startstreep waren niet al te aangenaam.

    Knal !!!! 2500 mensen ongeveer zetten zich in beweging.  In grote lijnen gaat het via de kleine ring, achterkant versuz (dockside), gebouw belang van limburg, kuringen (met doortocht door downtown kuringen), terug via kanaal, demerstraat, grote markt en zo terug naar het kol. Dusartplein.


    Het begin is een beetje hectisch.  Niet iedereen loopt op hetzelfde tempo.  Het is dus een kwestie van uitkijken naar mensen die je inhalen en zien dat je niet op tragere mensen hun hielen trapt.  Na één kilometer zien we al iemand tegen de grond liggen met medische assistentie er rond.  Toch opletten geblazen hier !!!  Op bepaalde momenten kan je echt over de hoofden kijken en dan besef je pas tussen welke mensenzee je aan het lopen bent.  Je wordt opgeslokt in het geheel en dat geeft je vleugels.  In het centrum van de stad staan er hopen supporters langs de kant.  De ene met spandoeken, de anderen al roepend en tierend , ……  Na een anderhalve kilometer blijft Vanessa aan haar snelle tempo verder gaan.  Gislain en ik houden ons wat in en spelen op zeker om de eindmeet zeker te kunnen halen.

    Ter hoogte van het kanaalkom merk je dat het wat minder druk wordt qua toeschouwers langs de kant.  Maar genieten doen we tegen 200 %.  De regen verandert van kil naar lekker fris, de temperatuur van koud naar lekker aangenaam, ………

    Om ons wat in het ritme te houden stond er een muziekgroep thv het belang met afrikaans slagwerk te trommelen.   Ook het lopen door de hallen van het gebouw aldaar heeft wel iets speciaals.

    Terug de parallelweg van de grote ring op en al dadelijk was het de eerste bevoorrading.  Flesjes water werden kwistig uitgedeeld wat ook resulteerde in een grote afvalhoop in het midden op de weg een paar honderd meter verder.  Dus uitkijken om niet te vallen over dopjes en (half)lege flesjes.

    Via de crutzenstraat ging het dan richting Kuringen.  Ook hier weer applaudiserende mensen en aanmoedigingen langs alle kanten.  Ik denk dat heel Kuringen op straat stond !!!  Zelfs wat jonge kerels hadden hun drumstel, gitaar en dito versterkers onder een party-tent gezet.  En lekker jammen dat ze deden !!!

    Na de 2e bevoorrading ging het van het centrum terug richting kanaal.  Het gedrum van in het begin was zo goed als weg.  Iedereen had zowat zijn tempo gevonden.  Hier en daar werd er nog wat voorbijgestoken maar nu was het een kwestie van uitlopen.  Ter hoogte van de Versuz stonden onze trouwe supporters (man/vrouw, mama/papa, broers, …..) ons de laatste keer aan te moedigen.  Geen paniek, we zaten nog fris.

    Nu was het nog een tochtje langs de winkelstraat en de grote markt.  Het gaf me wel een speciaal gevoel om nu eens door de straten te kunnen lopen waar je anders al eens doorheen slentert tijdens het winkelen.

    De eindmeet in zicht !!! YES !!! GEHAALD !!!! wat een voldoenig zeg.  Vanessa met een mooie tijd van 1h18m29s en Gislain en Marc met 1h27m47s.

    Wat een pracht van een ervaring ! Dit smaakt zeker naar meer.

    Mag ik ook de supporters van ons 3x20 groepje hartelijk bedanken om ons ook wat morele steun te komen geven (Valere Ph en Wivine, Omer en Irma, ... sorry als er nog iemand was die ik niet gezien heb).

    uitslagen : http://www.chronorace.be/web2/Classements/Classement.aspx?eventId=6369436499979&lng=NL&master=runningtour&mode=large&IdClassement=7532


    11-10-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 4 oktober : Gemmenich

    De laatste week zijn we serieus met ons gat in de boter gevallen.  Verwend met een overvloed aan zonneschijn, aangename temperaturen en dat voor de maand oktober !!!  Vandaag was het al heel anders gesteld.  Deze morgen was het nog aardig warm (16°) maar de zon had zich verstopt achter een grijze lucht.  Dit kon ons niet tegenhouden om naar Diepenbeek te trekken.

    Waar de meeste fietsclubs al gestopt of aan het afbouwen zijn, wordt er bij 3x20 nog aardig op los gefietst.  Een ritje Gemmenich stond op het programma.

    Voor een dinsdag kwam er aardig wat volk opdagen vandaag aan het bushokje.  In totaal stonden we er  met z’n 13 !!! klaar om erop uit te trekken.  Marcel, Yvan, Valère B, Jean, Jos B, Jos P, Jean-Pierre, Edgard, Flor, Sabine, Leon en Marc.  Martin (kennis van Sabine) was een nieuwkomer in het Diepenbeeks peloton.   Wees welgekome !

    Met Flor en Leon als locomotieven en met in hun spoor de rest van de manschappen (tja onze enige vrouw niet vergeten)  werd er koers gezet naar Hoeselt, Membruggen, Rijkhoven, Genoelselderen, Millen en Bassenge.

    Een rustig stukje fietsen dus.  De beentjes bij iedereen nog lekker fris en er werd gezellig wat gekeuveld onder elkaar.

    De beklimming van de Houtain werd eens overgeslagen en aan de voet ervan werd linksaf geslagen richting Wonck.  Zo wat later op het jaar is de honger naar hoogtemeters precies wat getemperd.  Dus werd de halembaye langs de slappe kant bedwongen.  Waande Leon zich een echte prof in de afdaling of was het per ongeluk dat zijne bidon de zijkant werd ingeslingerd? Vanaf daar schoof Leon een rijtje naar achter en kwam Yvan in zijn plaats op kop rijden.

    De maas werd overgestoken en vlak daarna draaiden we met z’n allen “den hollander” op.  Wie dacht dat Nederland zo vlak is als een biljart komt toch bedrogen uit in het limburgse Holland.  Mariadorp, Mheer, Noorbeek, Hoogcruts.  Mooie namen voor dito dorpjes.

    Als fietser weet je dat er tussen Slenaken en Heijenrath de befaamde Loorberg ligt.  Jean Pierre liet alle pk’s los op zijn pedalen en reed vlotjes naar boven met daarachter Marc in zijn zog.  In het peloton zag Jos Bollen ook zijn kans en verschoot een cartouche.  Niet figuurlijk deze keer maar wel een echt CO2 bommeke.  Lek gereden in de beklimming dus.  Tja Jos, anders had je het verschil kunnen maken in de klim hé.

    Ondertussen waren de enkele druppeltjes die we zo nu en dan al eens hadden opgemerkt  al aangezwollen tot een vettige miezerregen.  De wegen begonnen er wat vochtig bij te liggen en dus was het opletten geblazen in de afdalingen.

    “Home sweet home” is een spreekwoord.  Genoeg in Holland vertoeft, terug naar België dus.  Via Sippenaken richting Gemmenich.  De vlaai zou ons zeker gaan smaken.  Djuu alle bakkers gesloten !!!!  Dat ze bij 3x20 terugkeren zonder vlaai te eten, dat bestaat niet.  Dus werd Aubel gekozen als tussenstop.  Slecht een tiental kilometer verder maar zeker zo goed om te stoppen.

    Marc was afgelopen week een jaartje ouder geworden en trakteerde op “tarte aux riz aubeloise”.  Doorspoelen deden we met koffie, cola en chocomelk.  Hoewel, er ook 2 rochefort-kes werden aangevoerd.  Neenee, Sabine heeft er gene uitgedronken maar enkel eens aan genipt en zo te horen vond ze het wel lekker precies.

    Omdat het weer niet al te best was, ging het via de korste weg terug richting Diepenbeek met deze keer ook Jean-Pierre op kop.  Via St Pieters-, St Martens- , ’s Gravenvoeren en Moelingen terug richting Maas.

    “Psssssssssssssssst, daar loopt iemand zijne band af” werd er geroepen.  “Straf, mijne loopt ook juust af” zei Jos Bollen.    2e latex binnenbandje erin (merk Durex volgens Marcel) en 2e cartouche verschoten voor Jos (zou hij nog een 3e hebben voor de finale ???? )

    Aan het kanaal in Lanaye staan grote werken gepland.  In de toekomst zou daar een nieuwe sluis worden bijgebouwd.  Dus de komende maanden en jaren zullen we hier moeilijker en moeilijker door kunnen fietsen.  Daarom zullen we wat vaker over Lanaye-berg naar huis moeten gaan rijden.  Zonder enige twijfel mag gezegd worden dat Jean-Pierre vandaag het bergklassement

    gewonnen heeft.  Met ne vlotte coup de pédale vloog hij naar boven.  Sterk !

    Via Eben-Emael, Kanne (muizenberg werd mooi “en groupe” naar boven gereden), Vroenhoven, Vlijtingen naar Rosmeer.

    Fietsen in het verkeer vraagt de nodige oplettendheid.  Bij het opdraaien van de drukke “rode kruislaan” na Rosmeer kwam Edgard in aanraking met het achterwiel van Marc.  Edgard verloor zijn evenwicht en viel (tegen lage snelheid weliswaar) tegen de grond.  Gelukkig zonder materiele en lichamelijke schade.

    Met nog enkele zonnestralen op ons bolleke passeerden we nog effe langs Eigenbilzen, Munsterbilzen en Schoonbeek richting Paenhuys.  Merci Miet voor spijs (lekkere cake) en drank.

    Voila, weer wat kilometers gesprokkeld.  Op naar de volgende rit  …………..

                                                    Ook Valere en Wivine kwamen nog even langs

    Ritgegevens: 170 km ( 136 km diepenbeek-diepenbeek), 27.4 km/u gemiddeld, 1225 hm

    Gereden door : Marcel, Yvan, Valère B, Jean, Jos B, Jos P, Jean-Pierre, Edgard, Flor, Sabine, Leon, Martin en Marc

     

    04-10-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    01-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

    Verslag rit zaterdag 1 oktober 2011: Banneux

    Gisteren nog eens voor de zoveelste keer deze week gehoord dat het “ te warm voor de tijd van ’t jaar” was. Voor ons, wielertoeristen, kan het niet lang genoeg warm zijn, we hebben in de zomer al genoeg ritten moeten laten schieten of inkorten wegens “ te koud, te nat voor de tijd van ’t jaar”. Nadeel is wel dat we pas om 9u00 kunnen vertrekken, anders moet Marcel licht op z’n “aad ijzer” monteren. Tja, de lange ritten ( Monschau, Durbuy ) zullen we volgend jaar pas doen. We nemen vandaag genoegen met een rit naar Banneux, wellicht de laatste keer dit jaar.

    Jos zou ons een andere weg tonen ( hoeveel wegen kent ie naar Banneux ? hopelijk dit keer niet dalen tot op de markt in Verviers om nadien vast te stellen dat we daar helemaal niet moesten zijn en kretsen om uit dat gat te geraken ). Maar we hebben vertrouwen in onze “ chauffeur”, die ons al meer “ wauw” heeft doen zeggen, dan “ oei”.

    Voor ’t vertrek maak ik snel nog een foto van Quinten, die zich al aan ’t afvragen was hoeveel ritten ie wel moest meerijden om op de blog bij de hoofdpersonages te mogen staan.

    Even een check-up van ’t wiel van David. De aftrap wordt gegeven.






    Valère Ph op kop, David naast hem op.  Schoonbeek, in Munsterbilzen rechts langs ’t water op, de schaduwkant dus. David betrouwt z’n wiel toch niet en controleert nog eens ter hoogte van Veldwezelt.



    Nog steeds Valère en David aan kop, Vroenhoven, de Calvarieberg af. Kanne, Lanaye, Lixhe, aan een strak tempo. Ik roep dat ik pas om 16u30 moet thuis zijn, niet om 15u00. De boodschap wordt begrepen, Valère matigt snelheid, David heeft het daar moeilijker mee, maar ’t is hem vergeven, hij is nog jong.

    Op de Richelle is het ieder op zijn tempo: papa, Leon, Marcel en Valère B peddelen met me mee. 

    Link naar de beklimming van de Richelle: http://www.youtube.com/watch?v=ey-MPs74mp8

    We houden een plaspauze ( allez, de mannen toch ), weer een controlemoment voor het “wiel van de fiets van David”. Degenen die nu nog mouwkes aanhebben doen deze uit, de t° is inmiddels tot 20° geklommen . Afdalen, we kiezen niet voor de helling naar Saint-André, maar die er langs ligt, richting Mortier. Toch goed voor 10 kilometer klimmen, en op een hoogte van 308 meter uit te komen. Aan onze rechterkant zien we de kerk en de mijn van Blegny liggen. Het land van Herve levert mooie vergezichten op.






    En het wordt nog mooier. Bergaf door Bryuère, Soiron, Cornesse: het lijkt of de tijd hier stil heeft gestaan. Kasseien en oude gebouwen, een puur genot om naar de kijken. Al ben ik geen klimmer, van de helling naar het fort van Tancrémont heb ik echt kunnen genieten, op m’n eigen tempo weliswaar. Op het hoogste punt , 313 m, blijken we plots al in Banneux te zitten. Zonder overdrijven mag gesteld worden dat dit voor mij de mooiste weg naar Banneux is.






    In het bedevaartsoord lijkt het wel de mei-maand ( Maria-maand ), zelden heb ik er zoveel volk gezien. Maar ’t water was er ook voor niks vandaag, grapte Quinten. Bidons bijvullen, opfrissen, kaarsjes branden. Hier hebben ze tenminste nog echte kaarsjes en moeten we ons niet content stellen met LED-lichtjes zoals in Santiago de Compostella.







    We rijden verder naar de bakker op ’t rond punt waar we ons in de zon neervleien. De rijsttaart betalen we zelf, was Marc T meegefietst had hij ze wellicht getrakteerd voor zijne verjaardag, maar dat houden we nog te goed. Proficiat Marc !







    Jos stelt nog voor om terug naar huis te rijden over Esneux om de Roche Aux Faucons nog eens over te doen ( a ja, de foto’s waren dinsdag mislukt ). De klimgeiten onder ons zagen dat direct zitten, de anderen niet, dus werd er ( in functie van de groepsgeest ) gekozen om over Romsée naar huis te rijden. Eerst nog een stukje RAVEL, waar het natuurlijk, met het mooie weer, zigzaggen was tussen de vele wandelaars en voetgangers. ’t Kopwerk van David wordt afwisselend overgenomen door Quinten en Peter.

    Dalen tot in Trooz, om nadien door het Bois de la Rochette te klimmen naar Romsée. 27° hebben terwijl de bladeren verkleurd zijn en sommigen zelfs al neerdwarrelen: dit voelt onnatuurlijk aan, maar we klagen er helemaal niet over.

    Link naar de beklimming Romsée: http://www.youtube.com/watch?v=eIbKx-4kQEY








    Weer een afdaling, richting Maas, in Wandre. We passeren de plaats waar Flor bij een  vorige rit naar Banneux omvergereden werd, deze plaats zal ons altijd bijblijven. Dan volgt, volgens Jos,  de gemakkelijkste klim om uit Herstal te geraken. We zullen hem maar geloven zeker. Fexhe-Slins, vals plat van 5% ! Pa, ge zijt goed in form ! Ik peddel met Leon en Marcel naar boven.

    Het bord “ de limburgers heten u welkom “ , doet me meer “iever” krijgen. Sluizen, Millen, Genoelselderen. David weer naast Valère op kop. Alt Hoeselt, Rommershoven. De eindsprint ( tussen Quinten, Peter en David ) wordt vandaag wel heel vroeg ingezet. David, toch wat moe van ’t kopwerk haalt het niet, maar da’s helemaal geen schande. Wie de bloemen verdient heeft op Reitjes Brug heb ik niet kunnen zien, maar ze zullen dubbel en dik verdiend zijn.

    In ’t Paenhuys wachten Wivine, Mieke en Remi ons op. Nog een maandje, belooft Remi, dan zal ie terug mee kunnen rijden. We eten de lekkere cake op die Jan ons presenteert, bedankt ! En met een goed gevoel verlaat ik de groep(sgeest).

    David gaat nog wat losrijden, of “ z’n wiel recht rijden” lacht Marcel.








    Bedankt aan de kopmannen ! Bedankt aan de man van Sporza, bedankt aan degenen die met me meepeddelden ! And last but not least: bedankt aan Jos de GPS !

    Ritgegevens: 152 kms, mijn gemiddelde 26,9 km/u, 1339 mooie hms

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/118291445

    Gereden door: Valère Ph, Quinten, Peter, David , Jos P, Valère B, Leon, Marcel, Yvan, Vanessa

    01-10-2011 om 22:37 geschreven door eaglejos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

    Verslag rit dinsdag 27 september 2011: Esneux

    Deze week had ik nog een dagje verlof kunnen versieren, een prachtig najaarszonnetje, “te warm voor de tijd van het jaar” hoorde ik Frank de Boosere nog zeggen, maar daar hebben wij wielertoeristen helemaal geen probleem mee. Ondanks de zware benen na de trail van zaterdag ging ik, onder het motto “ afzien kan gene kwaad “ toch mee.

    Met z’n negen verzamelden we aan het bushokje. Korte broek, wel de armstukken aan. De rit zou vandaag naar Esneux, uitgestippeld door Jos die weer heel wat in petto had. Jos zei tegen Sabine “ ik heb vandaag speciaal aan jou gedacht “, waarop Marcel droog “ hebt ge dan korstjes bij ? “.









    Onder kopwerk van Yvan en Flor vertrokken we over Vliermaal, Wintershoven, Jesseren, Haren. De eerste mouwkes vlogen al uit, de t° was immers al geklommen naar 21°.



    El Pistolero


    Bommershoven, Vechmaal, Oreye: alles in licht stijgend lijn. Het sprokkelen van hoogtemeters liep verder over Grandville, waar we de E40 kruisten. Lamine, Limont, Donceel, Haneffe: voor ons al lang geen onbekend terrein meer. In Verlaine de E42 over, in Amay dalend langs een heel slecht wegdek naar het Renaissance kasteel van Jehay.

    We dalen naar de Maas, rijden over de kasseien in Amay langs het spoor ( “ oud ijzer “  ) op. Klimmen uit het dal via de Côte de  Hermalle-sous-Huy: 2200 meter lang, 6,41% gemiddeld, max 9 %. We sturen ons berggeitje Sabine naar boven om foto's te schieten.








    Aux Houx, Nandrien, Tavier, en snel zijn de in Esneux. We werpen een blik op het mooie kasteel dat boven de bomen uitstijgt. De kopmannen halen taart, terwijl de rest een Café zoekt waar ze ons niet wegjagen. Bijna aan ’t spoor, zitten nog enkele wielertoeristen: we wagen onze kans. De taart en koffie/cola zijn meer dan welkom.






    Een zeldzaam moment .... wetende wat komen gaat ?

    Wie als eens mee heeft gereden met de  “3x20 “ weet  dat na de koffie onmiddellijk een beklimming volgt. Dit keer is ie niet van de minste “ la Roche aux Faucons “, de  ( kalken ) valkenrots die sinds 2008 opgenomen werd in Luik-Bastenaken-Luik. http://www.youtube.com/watch?v=J12mTfEe2rQ

    Alhoewel ik absoluut geen klimmer ben, is het toch wel ( tijdens het afzien ) genieten van deze mooie helling. Het prachtige zicht op de Ourthe doet me even het afzien vergeten. Eens bovengepeddeld hoor ik pa roepen “ dat ga ik m’n eigen toch niet meer aandoen “.

    De finish-foto’s zijn jammer genoeg mislukt waardoor we hem nog eens zullen moeten doen.




    Plainevaux, Neupré om zo te dalen via de 36 tournantes tot in Engis. Ik zie Willy hier nog op de linkervangrail afstevenen, dus ben ik hier voortaan wat voorzichtiger. Een ongeluk schuilt soms in een klein hoekje.

    We tanken onze bidons bij, ik heb er al twee leeggedronken.





    De Maas wordt voor een tweede keer overgestoken, en we moeten natuurlijk terug uit de maasvallei zien te geraken. Het tempo bergop wordt netjes getemporiseerd. De wind die we in het heengaan heel lichtjes mee hadden is, aangewakkerd en nu hebben we hem dus tegen.

    Les Cahottes slaan we over. Fexhe, Freloux, Odeur waar we de blauwe borden van het fietsroutenetwerk tegen komen. Limburg nadert ! Herstappe, Lauw waar Jos even de kop neemt en ons straatje in, straatje uit de wegwerkzaamheden doet vermijden. Patat, nog zo’n verraderlijk klimmetje war ik me niet aan verwacht had. Piringen, en dan via het fietspad dat er nogal vettig bij ligt op Jesseren.

    En voor we ’t weten hebben we Diepenbeek bereikt. De vrouwen gaan naar huis, die hebben nu wel andere dingen te doen. De mannen gaan nog ene drinken in ’t Paenhuys, ’t is hen gegund !

    Een dikke proficiat aan Jos voor het uitstippelen van het mooie parcours ! Een dankjewel aan de kopmannen die de groep goed samen gehouden hebben ! M’n benen hebben het overleefd.

    Ritgegevens: 153 kms, 26,6 km/u, 1506 hms

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/117453198

    Gereden door: Jos, Flor, Yvan, Leon, Marcel, Sabine, Edgard, Valère B, Vanessa

    28-09-2011 om 07:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 24 september: Trail Xhoffraix

    Verslag Trail Xhoffraix: 24 sept 2011

    Wat vooraf ging

    Vorig jaar in november beginnen te lopen, omdat het weer té slecht was om te fietsen. Eerste gestelde doel was de 20 km van Brussel, een hele ervaring. Maar als we konden kiezen gingen we het liefst de natuur in, beter voor de gewrichten, en niet zo saai als rondjes lopen op een Finse piste. En zo belandden we regelmatig in de Voerstreek waar lopen nog zwaarder is als fietsen.

    Collega Eddy maakte ons warm voor “ trailrunning”: off-road lopen in het midden van de natuur, terwijl je de natuurlijke hindernissen ( heuvels, beekjes enz ) bedwingt. Tijd is hier niet belangrijk, genieten des te meer. Genieten van de mooie omgeving, genieten van de rust, even weg uit de dagelijkse drukte.

    Voor trailrunning moesten we ons een ander schoeisel aanschafen om meer grip te hebben op de (gladde en scherpe ) stenen, maar ook om meer steun rond de enkels te hebben. Het duurde even vooraleer we een winkel vonden waar deze schoenen te koop waren. Net grens over, in Valkenswaard, ligt een outdoor shop waar de eigenaar zelf trails loopt, een beter advies kan je niet krijgen. www.scarabee-sports.nl

    Intussen zijn we ook al gewend aan het gekke uitzicht van de schoenen van Gislain. http://www.youtube.com/watch?v=DGAodzxs9Rg

    Omdat je in de natuur niet zomaar een café of een winkel tegen komt, moet je al je drank zelf transporteren. Tina en ik drinken veel tijdens het sporten en hebben geoefend om te lopen met een rugzak met drankreservoir. http://www.youtube.com/watch?v=ZGOxXQGOkpw

    Trainen op klimmen in de Voerstreek staat regelmatig op het programma. ’t Zijn nog niet de hoge venen, maar toch kan je er aardig wat hoogtemeters sprokkelen.  http://connect.garmin.com/activity/107905812

    Trails zijn meestal lange lopen, minstens 30 km. In Xhoffraix  ( deelgemeente van Malmedy ) wordt jaarlijks een mini-trail ( 15 km ) georganiseerd, een unieke kans om te proeven van de sfeer en het terrein. We twijfelen niet, en schrijven ons in, kostprijs: 5 euro .

    24 september: onze eerste trail

    7u30: we ( Tina, Gislain en ik ) vertrekken ( vol spanning, want ik ben al wakker van 5u30 ) richting Xhoffraix. Patricia, de vrouw van Gislain, zal instaan voor de technische en morele support.

    We pikken ons startnummer op, tekenen dat we dit volledig op eigen risico doen en gaan een tas koffie drinken in de voetbalkantine. Daar lopen we Marc, de leverancier van onze schoenen, tegen het lijf. Een toffe babbel, hij wenst ons veel succes, maar vooral veel fun !




    Collega’s Eddy en Yves zijn ook van de partij. Een paar foto’s schieten, wat laatste tips. Nog een suggestie om de afstand te veranderen naar 37 kms, maar dat lachen we weg. Het valt op dat iedereen hier zo ontspannen is, ’t is toch een wedstrijd, niet ?  Dag en nacht verschil met de 20 km van Brussel.




    10u00: de lopers voor de 37 kms verzamelen zich. De speaker overloopt ( in twee talen ! ) het parcours: hij geeft aan waar de gevaarlijke stukken zich bevinden, hij legt de nadruk op het volgen van de verkeersregels en het respecteren van de mooie natuur. Geen startschot, gewoon een lint dat er aan mag. Een paar honderd vertrekkers, sommigen vergezeld van een hond die het zware parcours mee zal trotseren.

    Filmpje start 37 kms: http://www.youtube.com/watch?v=An3jGiwcTA4

    11u00: onze start. Ook wij krijgen enkele richtlijnen van de speaker mee. Wij zullen na 1 km de openbare weg verlaten om hem pas op het einde terug tegen te komen. Onze pijlen zijn wit gekalkt, de fluo pijlen zijn niet voor ons. Na de bevoorrading zal er een gevaarlijke afdaling komen, om gevolgd te worden door een zware klim. Start. We lopen allemaal ontspannen, en vol verwachting onze eerste kilometer, onder gesupporter van enkele toeschouwers.

    Na het verlaten van de weg zien we een gekleurde sliert zich een weg banen door wat veldwegjes. Lichtjes in dalende lijn, onder een aangename najaarszon. De weg zullen we niet kwijt raken, gewoon de menigte ( een paar honderd lopers ) volgen. Iedereen lacht, is vriendelijk tegen elkaar. Hier en daar ontstaan er zelfs korte gesprekjes, taal speelt geen barrière. Het valt ons trouwens op dat er zoveel Nederlandstaligen naar hier afgezakt zijn.





    Op geen enkel moment worden we aan de kant geduwd, er wordt niet geroepen. Degenen die voorbij willen steken wachten geduldig hun kans af. Een beetje klimmen, en terug dalen naar een of ander riviertje dat we over een houten brugje mogen oversteken. Hier is ’t aanschuiven geblazen. Tijd om even op adem te komen. Niemand drumt, we babbelen wat en spontaan vragen twee Waalse jongens of ze geen foto van ons drietjes moeten maken. Met veel plezier, merci !


    We zien waarom er plots file was. Hier is het niet meer lopen, zelfs niet meer wandelen maar wel naar boven kruipen, je vasthoudend aan de dikke dennenbomen. Stukken die minder steil zijn kunnen dan weer gelopen worden, oppassend voor de wortels van de bomen. En als wandelen even snel gaat als lopen, door de steilte van het parcours, wordt er weer gewandeld. Zo spaar je ook energie. Hier en daar zien we een enkeling met nordic-wandelstokken, die helpen bij het klimmen en later ook bij het dalen.











    Gislain die geen 100% is, maar de trail niet wilde missen, krijgt het bij momenten zwaar. Na klimwerk wachten Tina en ik hem op. Na een kilometer of 6 komen we aan het middeleeuwse kasteel van Reinhardstein, gelegen op het grondgebied van Robertville. Even een fotootje laten nemen door een vriendelijke dame die dat weer zelf voorstelt. Nadien is het dalen, en echt oppassen voor rotsblokken. We bevinden ons op de GR 56, het Europese wandelroutenetwerk. Onder, ter hoogte van het riviertje staat een groep Vlaamse jongeren die net een klimactiviteit gaan aanvatten. We lopen over een erg wankele brugje, zo wankel dat we denken dat dit brugje volgend jaar niet meer in de trail opgenomen wordt.



    Onderweg komt de EHBO-post ( een loper met een EHBO koffertje ) ons tegemoet gelopen. Wellicht is er iemand gestruikeld, wat echt niet te verwonderen is. Ikzelf heb één keer ook serieus m’n reflexen mogen aanspreken om niet tegen de grond te liggen.


    Gislain krijgt het moeilijker en moeilijker. Hij mistrapt zich en krijgt last aan z’n voet waaraan hij al geblesseerd was. Wetende dat de bevoorrading niet meer ver af is, geeft hem nieuwe moed. Hij verbijt de pijn. En inderdaad: in het midden van het groen zien we de bevoorrading. Nooit gezien: water, isostar drank, tuc-koekjes, cake, mueslirepen, sultana-koeken, stukken banaan, ¼ partjes appelsien, winegums, noten, rozijnen. Voor ieder wat wils dus. Later blijkt dat we het nodig zullen hebben.


    De gevaarlijke afdaling lonkt naar ons. Stenen die wegschuiven onder je voeten, voorzichtig zijn is de boodschap, van lopen en huppelen is helemaal geen sprake. Ik vraag me af hoe je zo’n afdaling bij slecht weer überhaupt kan nemen. De afdaling stopt aan rivier de Warche.



    Dit keer is er geen brugje ( meer ? ) en moeten we er zo door. Een paar dames proberen, tevergeefs, de voeten droog  te houden door van steen tot steen de overkant te bereiken. Wij gaan er maar gewoon door, zoals “de echten” die ons voorbij steken. Met dit warme weer is het water zelfs een welgekomen verfrissing. Ik bedenk dat we inderdaad goed advies gekregen hebben van de outdoorshop: geen gore-tex schoenen nemen want als je door een beekje moet drogen je schoenen niet op.


    We lopen een stuk langs de rivier op, knikkend naar de wandelende tegenliggers. Na een kilometer jaagt iemand van de organisatie ons een zware helling op. Niks te lopen, afzien, klauteren. Af en toe kunnen we de tred versnellen, maar boven wachten we netjes op onze looppartner. Komaan Gislain, nog even op de tanden bijten. Hij zegt ons door te gaan, maar dat kunnen we echt niet over ons hart krijgen. En we zijn niet de enigen die wachten op hun looppartner. Velen lopen per twee, per drie.






    Eens boven zien we plots de parking, Gislain krijgt vleugels. Maar nadien ook weer een dipje als blijkt dat we nog helemaal rond het dorpje moeten vooraleer we helemaal gedaan hebben. Vlak voor de finish wachten we hem op en komen we samen, hand in hand, onder luid applaus, over de streep. Snel een aquarius en wat eten meegrabbelen van de rijk gevulde tafel.


    Trots op onszelf verlaten we Xhoffraix. Volgend jaar staan we hier zeker opnieuw, beter getraind en hopelijk voor de lange afstand.  Een puike organisatie !!!






    Link naar de loop: http://connect.garmin.com/dashboard?cid=619696

    Gegevens: 15,5 km, 479 hms

    Filmpje parcours 2010: http://www.youtube.com/watch?v=abUKJA09I3o

    Filmpje parcours 2011, lange afstand: http://www.youtube.com/watch?v=VOtLb9oRFlg

    De dag nadien

    Nog nooit zo’n pijn aan de bovenbenen gevoeld …. We zijn duidelijk niets gewend.

    25-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 24 september 2011: Namen

    Verslag rit zaterdag 24 september 2011

    Om 7u30 was er al een mooie morgenstond heeft goud in de mond, maar het was wel nog fris aan de vis.  Zodus: mouwkes en kniestukskes aan bij het vertrek richting Djoppenbeek waar er om 9u zou vertrokken worden richting Namen.  Helaas moest ik alleen oprijden, want ons Marcske had de nacht gehad en lag nog in Dromenland. Vroeger kwam hij bijna altijd rechtstreeks door, maar je wordt ouder hé papa. Toch nog respect man.  Zeker na zijn puike prestatie van vorige week zondag tijdens de Tante Julia Classics http://www.stevoort.eu/fileadmin/upload_bestanden/ativiteiten/tante_julia_classics/juliaclassics_2011_a4_web.pdf  te Stevoort.  Klein (alhoewel) wedstrijdje van 25km op een MTB = 1u volledig in het knalrood (qua hartslag) fietsen.

    Nu terug over naar Namen.

    Daar ze nog een prachtige nazomerse dag voorspeld hadden, stonden we met welgeteld twaalf fietsers aan het buskotteke.  Naar goede gewoonte vertrokken als windbrekers Valère & Peter richting Namen.  Jos Put had een speciaal wegske uitgestippeld, dus we waren benieuwd wat het zou worden. Ik had ook nog gevraagd om niet te gek te vertrekken, want ik was ten eerste met mijne zware fiets daar: mijne koersfiets nog in zak en as.  Bovendien wist ik nog niet hoe het zou gaan daar ik terug voor de eerste keer echt buiten fietste na mijn valpartij.

    Tegen een aangenaam tempo bolden we via  Vliermaalroot, Wintershoven, Guigoven, Jesseren, Haren, Bommershoven.  In Bommershoven hadden we wat oponthoud door wat” oud ijzer” gelijk Marcel altijd zegt.  Daarna trapten we gezwind verder via Heks, Horpmaal, Opheers, Batsheers, (Neerheers of Kuitheers was er niet bij) tot in Rukkelingen-Loon.  Hier draaide Jos Bollen af daar hij de weg naar Namen niet zag zitten en een kortere rit verkoos. 

    Toen waren we nog met 11.  11 kleine trappers, die trapten richting Namen, …

    Via Jos P. zijn groene wegen waar Jezus nog nooit geweest was, om nog niet te sprekken over de Maagd Maria, vervolgden wij onze weg.  De bietenvelden van Berloz, Hollogne-sur-Geer, Darion, Ligney tot we een grote propere baan tegenkwamen: Chaussée D’Amour; euh neen Chaussée Romaine.

    Van daaruit ging het verder direction Avennes, Burdinne, Héron, Petit-Wâret, Vezin tot aan de Maas in Namèche.  Deze werd overgestokken en langs de Maas op richting Jambes gereden.  Ik dacht dat we niet langs het water gingen oprijden vandaag, maar dat was tegen mijn zjat.

    Terwijl de meerderheid al naar de Jambse Schone keken en voor de rest niets (buiten drinken en eten uiteraard), gingen Peter, Quinten en Didi nog op het gemakse de Citadel even doen. 





    Door ne paljas in het centrum zat ik weer bijna in de deur van zijne auto toen hij ze plots voor mijn neus open deed.  Ik moet in het vervolg in het midden van de baan gaan rijden met een grote flikkerlamp op mijne kop denk ik.

    Boven op de Citadel konden we zien dat er morgen motorcross was aan de hoopkes zand die er lagen.  Bij het afdalen werd er ook nog even gedacht aan het panoramisch gehalte en werd er gezorgd voor wat bewijsmateriaal voor het thuisfront.  Aan een  bewaaide(stoned) kerel werd er gevraagd om een foto van ons drieën te trekken en het lukte hem nog ook.

    Na een stukske rijstvlaai en twee bakkies troost werd de rekening gevraagd aan La Madame;  €8.50/man werd ons aangerekend, maar we gingen de zaak niet overnemen.  “Oei, ik heb mij vergist. Het is maar €6.50” zei ze. 
    Da’s al heel wat anders. €2 als kijkgeld is toch vrij veel. 



    Vol goede moed ging het Diepenbeek-waarts.  Ditmaal via Marche-les-Dames.  Gelukkig werd de steile helling vermeden en ging het via de gewone en veel betere weg richting Gelbressée. 



    Dan Franc-Wâret, Sart d’Avril (of beter gezegd Sart de Septembre), F(l)orville, Seron, Meeffe, Wasseiges, Ambresin, Thisnes, Hannut.  Hier was Jos P. of Germain (=Garmin) even verstrooid en hadden we een stuk van het parcours gemist.  Germain lost alles op en na wat spikkedenken zaten we in een wip terug op het juiste spoor naar Bertree en  Cras-Avernas.  Zo werd het  mooie Limburgse Haspengouw binnengereden via Montenaken.

    Mijne epo was uitgewerkt en mijn vaatje begon langzamerhand (alhoewel het snel leek te gaan) leeg te lopen met mijne zware fiets.  Gelukkig hadden Yvan, Stephane en Frans dit gezien en lieten mij mooi in hun wiel hangen en keken regelmatig om of ik nog volgde. (merci mannen)

    We tuften verder via Borlo, Mielen-bij-Aalst, Engelmanshoven, Groot-Gelmen, Rijkel, Hoepertingen, Berlingen tot in Wellen.  Hier deed de band van Frans’ voorwiel “pfist” en waren we verplicht even halt te houden voor een binnenbandwissel.  Toevallig was dit aan een dranketablissement waar er gratis suikerwafels te verkrijgen waren voor fietsers bij een bestelling van ? uiteraard. 



    Door deze rustpauze had ik toch nog terug wat water in het vaatje om tot in Diepenbeek te rijden en niet via Alken Schimpen-waarts te rijden. We vervolgden onze weg via Wellen en  Wimmertingen tot in het Diepenbeekse Paenhuys (+/- 16u aankomst).  Hier zat ons Vanessa’ke reeds voldaan van haar trail-loop(ke) te Xhoffraix op ons te wachten.  Wij waren allen ook meer als voldaan na de 175 gereden kms op een nazomerse dag, eind september. 

    Zelfs Peter was voldaan, maar deze had dan ook bijna een ganse dag samen met Valère (die niet kapot te krijgen is) op kop gereden.  Merci beren en chapeau.

    Een cola’ke voor de dorst en een Duvelke om door te drinken (of was het nu andersom), daarna nog een Cristalleke en een suikerwafel van Jan vulde mijn vaatje terug wat bij.  Uiteraard werd er nog wat nagekeuveld, maar helaas kon ik niet blijven zeveren, want om 17u30 stonden er (hopelijk warme/hete) mosselen op mij te wachten. 

    Marcel, ik hoop dat ge alleen zijt thuis geraakt, want ik heb u niet kunnen escorteren vandaag.

    Aanwezigen: Valère Ph., Peter, Quinten, Jos Put, Yvan, Leon, Marcel, Jos Bollen, Stephane, Frans, Flor & Didi. 

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/116654172

    Ritgegevens: 179 kms, 1262 hms, 29,6 gemiddeld

    Foto’s: https://picasaweb.google.com/113508260670084694629/Namen20110924?authkey=Gv1sRgCPStupXut8qn1QE#

    Vergeet niet de bijschriften te lezen!!!

    Didi: Freelance reporter. en niet te vergeten Peter: Freelance fotograaf


    24-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

    Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

    Miezerig weer voor ’t vertrek wat me even deed twijfelen om mee te gaan. Buienradar gaf geen regen dus riskeerde ik het maar.

    Aan ’t bushokje zat Marcel al te wachten, hij had al kennis gemaakt met Frans, die vandaag voor ’t eerst zou meerijden. Hij kende Sabine al van op wielertoerist. Nog present waren Marc, Yvan, Santiago Flor, Leon, Valère en Jos P die ons vandaag via een andere weg naar Eupen zou gidsen.









    Het startsein werd gegeven. Natuurlijk Valère aan kop, maar wie nog ? Voor ik ’t goed en wel besefte hing ik naast Valère op kop. Dat was niet de bedoeling dus riep ik Marc maar om m’n plaats in te nemen. Schoonbeek, Munsterbilzen, Gellik, waar Jos lek reed.






    De wind stond feller als gedacht, en tegen natuurlijk. Om m’n krachten te sparen verschoof ik van de tweede naar de derde rij, de beste plaats volgens Leon. Veldwezelt, Vroenhoven, om zo langs ’t water te rijden tot in Lixhe.

    Geen sprake meer van kuilen in de weg in Lixhe, een goede zaak dat ze daar eindelijk eens wat nieuwe asfalt gelegd hebben.  Moelingen, ’s Gravensvoeren, en dan niet de Plank op zoals gewoonlijk maar wel door het charmante Veurs. Klimmen geblazen, want in Veurs gaat de door de Duitse bezetter aangelegde spoorwegtunnel onder het Veursbos door, deze spoorwegtunnel is daarmee de langste in ons land.

    We rijden naast het rode bos, nu nog groen. Hier moeten we beslist binnen enkele weken opnieuw passeren om de herfstkleuren te aanschouwen.

    Ook in de Voerstreek waren de wegwerkzaamheden legio. Een eerste asfaltlaag was reeds gelegd, wat wilde zeggen dat we een hele strook kiezel onder de wielen geschoven kregen. Burgemeester Huub Broers himself legde ons uit waar we ons juist aan kiezel mochten verwachten, en omdat het vrijliggende fietspad niet meer zo ver af lag, reden we toch maar ( voorzichtig  ) door.

    Sabine en Frans verlieten ons na de helling in Obsinnich, ze moesten op tijd thuis zijn.

    Hombourg, waar we normaal over zouden steken om naar Henri-Chapelle zouden rijden. Een politiewagen hield ons tegen: we mochten er niet door omdat er een vrachtwagen gekanteld was. Dan maar over Montzen, Lontzen … de weg die we andersom wel al vaak gereden hebben.

    Waldhorn, Kettenis en dan zijn we snel in Eupen: waar er weer wegwerkzaamheden zijn ! We banen ons een weg over de kasseien die rond de kerk liggen, en komen uit aan onze bakker. Maar omdat die dicht is ( wegens ziekte ), gaan we ietsje verderop waar het aanbod aan patisserie nog uitgebreider is.








    Na koffie en taart rijden we terug over Membach, over de kasseien van Limbourg, Dolhain. Kopwerk wordt verzorgd door de twee paar Spaans gebruinde benen ( Valère en Flor ). Vanaf Timister-Clermont is het puur genieten: bergaf !!!! Froidthier, langs de abdij van Val-Dieu, Mortroux, Dalhem.

    Dan nog langs achterkant van de Richelle, waar ik verkeerd schakel en m’n ketting afvliegt . Marc helpt ze me opleggen, euvel hersteld !






    In Spanje gebruinde benen !




    Hermalle-sous-Argenteau, Haccourt om de helling in Oupey te omzeilen. Heure-le-Romain, zodat we bijna boven op de Houtain uitkomen. Bergaf richting Bassenge, waar een flikkerende tegenliggende camioneur ons aanmaant kalmer te rijden. Waarom blijkt even verder: de ziekenwagen en mug staan er naast de weg.

    Marc vervangt Flor z’n kopplaats. Aan een strak tempo rijden we over Valmeer, de stomme helling in Herderen , Grote Spouwen, Bilzen en voor we ’t weten zijn we aan ’t Paenhuys waar Miet trakteert op wafels, en blokjes kaas en salami. Bedankt Miet !

    Bedankt aan de kopmannen, en aan Jos voor het uitstippelen van deze route, meer van dat zou ik zeggen !

    Nog een dikke proficiat aan Flor, die na z’n bedevaart toch de energie gevonden heeft om terug aan te sluiten met de groep. Chapeau zunne !

    Ritgegevens: 149 kms, 1327 hms, 28,2 gemidd

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/115820584#

    Gereden door: Valère, Flor, Marc, Jos, Marcel, Leon, Yvan, Sabine, Frans, Vanessa


     

    20-09-2011 om 21:40 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 17 september 2011: Samsonvallei

    Verslag rit zaterdag 17 september 2011 : Samsonvallei


    Met dank aan Yvan voor het insturen van het verslag.  

     

    Met 9 fietsers werd er verzameld aan de start voor de tocht richting Andenne en omstreken.

     

    Ondanks zijn vakantiebenen trok onze Valère samen met Omer de kop richting Kortessem. Na het herstel van een zeldzame lekke band voor Valère, nog voor we in Kortessem waren, ging de rit verder richting Gors-op-Leeuw, Jesseren, Haren, Bommershoven, Heks , Horpmaal, Opheers, Batsheers, Mechelen-Bovelingen, Rukkelingen-Loon, Bettincourt, Berloz, Hollogne-sur-Geer, Omal, Tourinne, Latinne, Oteppe. Tegen de gebruiken in werd er niet gestopt aan de visvijver maar spreken we af om in Andenne halt te houden.

    Dus ging het bergop richting Lavoir, Heron, Couthuin waar Leon plat reed.



    Het euvel werd hersteld met een te klein binnenbandje want nog geen 3 km verder ging de buitenband van de velg. Dit keer werd er een goede binnenband gestoken en konden we verder naar Andenne stad waar we op het marktplein onze koffie genoten.



    We werden op taart getrakteerd door de deze week jarige David waarvoor een dikke proficiat en bedankt. Foei voor Sabine dat ze blijkbaar geen korstjes lust wat tot een paar leuke reacties leidde.



    Bij de aanvang van de terugtocht lagen enkele fikse klimmetjes maar we konden genieten van mooie plaatjes onderweg en de al gekende klimcapaciteiten van Sabine die zich bergop eens goed kon uitleven. Onder impuls van de sterke kopmannen David, Omer en Valère werd er met rugwind deftig de pees opgelegd.

    Zo reden we langs Groynne, Haltinne, Ohey, Gesves, Faulx-les-Tombes, Thon, Namèche, Vezin, Petit-Waret, Heron, Burdinne, Ville-en Hesbaye, Avennes, Lens St Remy, Abolens, Boelhe, Vorsen, Crenwick, Jeuk, Mielen-boven-Aalst, Engelmanshoven, Gelmen, Hoepertingen, Wellen, Kortessem en Diepenbeek.

     

    In het Paenhuys trakteerde Miet op suikerwafels (waarvoor dank) en met wat gerstenat erbij een leuke afsluiter van een mooie fietsdag met dank ook aan Jos Put die als GPS fungeerde.

     

    Ritgegevens : 166 km, gemiddelde 29,3 km !!!!

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/114982913

     

    Deelnemers : Sabine, Jos P, Leon, Omer, David, Marcel, Valère, Yvan en Robby, een vriend van David die tot Waremme meereed

    17-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: het vervolg
    Het beloofde nieuws van The Santiago-Boys !!!!! Foto's volgen nog ... bedankt mannen voor het insturen van deze verslagen ... en een dikke dikke proficiat voor het halen van jullie doel ! Respect !

    Vrijdag 9 sept.

    Ontwaken, door het venster kijken: azuurblauwe hemel, een berg omgeving om van te snoepen. Zouden jullie niet in onze plaats willen zijn?

    Na subtiele navraag  van Marc aan de hotelbaas, een kenner van de streek, hebben we onze reisroute gewijzigd. Het aantal km bleef praktisch gelijk, 2 cols minder, en te volgen weg was ook nog eens de “Camino de Santiago”.

    Via het mooie stadje Saint-Jean-Pied-De-Port op naar de grens met Spanje, waar de eerste beklimming van de dag zou beginnen de  Alto Ibanéta 1057m hoog .Even een kleine afdaling en voorbij Roncevalles”Een oud pelgrims hospitaal” nu ’n modern hotel . Ondertussen was de temperatuur gestegen tot meer dan 35° Mijn medematen vonden dit een geweldig mooie beklimming: van alles gezien. Ik weet niet hoe zij er bij kwamen, ik  heb enkel afgezien. Met Edgard als gezelschap ben ik dan toch nog vlot boven geraakt. De mannen hadden intussen al menige wafels verorberd. Na ‘n 20 tal kms stond onze Marc met de bevoorrading. Hij had een mooi plaatsje gevonden in de schaduw. Daarna weer verder over mooie maar golvende  en rustige wegen aangekomen in ’t bekende pelgrimsdorpje “Puenta la Reina” welbekend bij wandelende pelgrims, even gestopt om op ’t eeuwenoude brugje enkele foto’s te nemen. Dan weer verder onder een loden zon 41,5° naar Estella. Gelukkig was hier  voldoende frisdrank te bekomen.

    Eten, slapen en morgen weer verder.

    Ritgegevens: 123 kms, 1776 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127599

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag9?authkey=Gv1sRgCK-ggIn9mpeSqgE#




    Zaterdag  10 sep.

    Vertrek van uit het zeer goede hotel "tximista". Warm weer in opkomst, zeer warm zelfs, maar ook een zeer sterke tegenwind. In het begin van de rit reden we door een gevarieerd heuvellandschap met lange beklimmingen en lange en gemakkelijke afdalingen Het landschap varieerde naargelang we vorderden. Het ging over naar de graanschuren van Spanje, helaas geen graan alleen stoppels.
    Op 30km van het hotel de verrassing van de dag. De Spanjaarden waren toch wel vergeten een weg te asfalteren zeker. Terug naar waar we van gekomen waren, een omlegging van ongeveer 15km. het zal je dag maar wezen. In Briviesca toegekomen, zoeken naar het hotel. Niet gemakkelijk, weg voor het hotel opgebroken. Vriendelijke hotelbaas, oud wielrenner. Het avondmaal heeft in de stad plaats gevonden. Heel lekker hummmmm.
    Even onze dag indeling: opstaan om 6u00, bagage in de auto om 6u45, ontbijt om 7u00, poep insmeren en ka. om 7u30, dag bagage inladen, drinkbussen vullen en dan hopelijk vertrekken om 8u00. Tussenstop na 2u rijden. Middagmalen  tussen 12 en 13u, nog een tussenstop naargelang de warmte of de beschikbaarheid van een terras, niet gemakkelijk te vinden in dit eindeloos grote land. Hopelijk aankomst in het hotel om 19u00. Indien het ontbijt om 8u00 geserveerd wordt alles 1u verschuiven, uur van aankomst hopelijk hetzelfde, gaan dan wat sneller fietsen.

    Ritgegevens: 151 kms, 1782 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548200






    Zondag 11 sep.

    Vertrek bij nogal wat men kan noemen wisselvallig weer. Fris en bewolkt.
    De hotelbaas heeft ons een binnenweg aanbevolen die we dan ook genomen hebben. In de voormiddag nogal wat bergjes te verteren gekregen. Tel daarbij een stevige tegenwind en we moeten er geen tekening meer bij maken. De snelheid lag dan ook aan de lage kant, de inspanning daarentegen aan de hoge kant. De  mannen op kop leverden prachtig werk. Over de natuur is weinig te vertellen. Links en rechts van ons stoppelvelden zo ver je maar kan kijken, voor ons een zwart lint afgeboord met witten lijnen die in de verte naar elkaar toe lopen. Wel steeds op en af. Via een omlegging geraken we aan ons hotel na een afstand van 203 km afgelegd te hebben. Jullie weten dat Flor een vegetariër is. Geen probleem, hij eet hier overal goed en zeer gevarieerd. Marc zorgt daar ook weer voor, als we die man niet mee hadden!!!!!!!!
    Een vraag: kennen jullie het verschil tussen een boot en een schip, tussen een brug en een viaduct,maar vooral tussen een bedevaarder en een pelgrim? Dit zijn dingen die ons na zo een rit nog bezig houden.
    Om alle misverstanden te vermijden, een bericht van Rik: gezondheid is prima, genezing van de val optimaal, benen in goede staat, kan na 180km nog vlot op kop rijden.

    Ritgegevens : 203 kms, 1544 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548073




    Maandag 12 sep.

    Vertrek: azuurblauwe hemel, dus warm weer en tegenwind, we gaan boete doen vandaag.
    Het is nogal meegevallen, de warmte draaglijk, de wind, wel tegen maar niet zo hevig. Het eerste gedeelte van de rit gaat over een licht heuvelachtig parkoers dat vlot met het buitenblad kan overwonnen worden. Na "La Baneza en Astorga" komen we terug in het berglandschap en valt er tijdens de beklimmingen weeral wat natuurschoon te bewonderen. De beklimming van "fondcebadon" 1505 m hoog ging voor iedereen vrij vlot. Was wel 20km lang met een hoogteverschil van 700m. Op de top bevindt zich een hoge mast waartegen men een steen moet leggen. Door de jaren heen is dit een ferme heuvel geworden. De overlevering wil dat de pelgrim deze steen van bij het vertrek mee sleurt. Wij dus ook. Het op de heuvel neer werpen van de steen zou  het af werpen van de gedane zonden voorstellen. Er waren erbij die een heel dikke steen bij hadden. Ludo had zelfs stenen van familie en  vrienden bij. Als dat van tel is, daar twijfel ik toch aan hoor. De afdaling daarentegen was aan de steile kant, met een doortocht door het dorp Acebo. Goed dat we niet langs die kant naar boven moesten. Het hotel  "Temple" snel gevonden dank zij de goed geplaatste wegwijzers. We logeren in een oud kasteel met modern comfort.
    Morgen een korte rit, 102km, wel een beklimming van 50 km. Intussen weten we wel hoe moet hoor.

    Ritgegevens: 161 kms, 1336 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547933

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag12?authkey=Gv1sRgCJSLwO_Zn4u8Ug#




    Dinsdag 13 sep.

    Vandaag een korte rit, dus wat langer slapen en later vertrekken. Toch nog weg om 9u30.
    We beginnen vlak, voor niet lang. Na een 10 tal km komen de eerste hellingen, een opwarmer voor hetgeen nog komen moet. Vanaf km 15 gaat het steeds in stijgende lijn. Vanaf km 20 tot km 60 is het klimmen geblazen over 3 cols waarvan "Alto de Polo" de hoogste is met 1335m hoogte. Niet echt steil maar toch 5% met stukken van 7 en 9%. En dan de afdaling: grandioos met adembenemende vergezichten, diepe valleien en schilderachtige dorpjes. Vele pelgrims, zowel te voet als met de fiets hebben we ontmoet. Je voelt je verbonden met deze mensen en hebben hen dan ook aangemoedigd. We maakten kennis met 2 Nederlanders en toen we verder reden was hun vraag: "zijn jullie de bagage niet vergeten" nou ja zeg!!!!
    Wanneer we in Sarria een foto wilden nemen stopte een pelgrim bij ons en presenteerde de foto te nemen zodat Willy er ook kon bij zijn. Bleek dit een Belg te zijn, afkomstig uit Turnhout, gepakt en gezakt vertrokken op 16 aug. In Sarria weeral de weg naar het hotel moeten vragen. Dat scherm op mijn gps is veel te klein voor grote steden.
    Morgen de laatste rit, niet lang maar wel pittig. Voor onze geweldige groep, die  gedurende deze reis naar elkaar is toegegroeid, kan dit geen probleem zijn.
    En nu slapen.

    Ritgegevens : 100 kms, 1442 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547801

    Link naat het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag13?authkey=Gv1sRgCMLJja7iz9-mQQ#



    Woensdag 14 sep.

    Een korte pittige rit op het programma vandaag. Vertrokken pas om 9u30 onder een stralende zon die wel warmte gaf,niet  in de schaduw rijke streken, daar bleef het gans de voormiddag fris.
    Het opeenvolgend klimwerk beperkte onze snelheid. De op sommige plaatsen gebrekkige wegaanduiding legde beslag op onze tijd. De overvloed aan pelgrims maak echter veel goed. Een gevoel van samenhorigheid maakt zich meester van ons. Je  ziet deze mensen gepakt en gezakt naar hun einddoel wandelen, de enen aan een hoog tempo, de anderen al strompelend, maar allen met maar een gedachte voor ogen: het eind doel "Santiago" bereiken. Zowel jonge als oude mensen, te voet of per fiets, allen gaan tot het uiterste. Het hoogste punt van de dag werd bereikt op  een 10 tal km van Santiago. Een vreselijk slecht stuk weg werd ons voor de wielen geschoven. Een hele opluchting toen we op 6km van het einde Santiago  zagen liggen. De basiliek toornt hoog boven de stad uit. We zijn dan ook doorgereden tot op het basiliekplein waar we elkaar feliciteren met de geslaagde 14 daagse. De aanblik van de kathedraal en zijn omgeving, het bereiken van het vooropgestelde doel was toch wel een emotioneel moment. De speciale sfeer is niet te omschrijven. Op het plein liggen uitgeputte pelgrims, hoor je vreugdekreten van hen die pas toekomen. Iedereen wil met iedereen op de foto. Een groep Columbianen wenste met ons op de foto, wij vereerd natuurlijk. Effenaf een uitgelaten en vreugdevolle sfeer. Marc, die met de bagage reeds naar het hotel was gereden, is te voet naar het plein gewandeld. Eerst nog een drankje op een terrasje en dan naar het hotel, wij met de fiets, Marc te voet. Wij de weg niet kennend, kwamen samen met Marc aan het hotel toe. Een 5 sterren hotel is ons laatste verblijf. Morgen een dagje rust, verkenning van de omgeving, offeren van de beloofde kaarsen (hier zijn het wel led lampjes), binnen kijken in de kathedraal, enz.
    Vrijdag naar huis.
    Wij danken de sponsors : rijwielen Bollen en 't Paenhuys voor de mooie kledij.

    Ritgegevens: 115 kms, 1801 hms

    Link naar de gereden rit:
    http://connect.garmin.com/activity/114547717

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag14?authkey=Gv1sRgCKesqrm3iozQHw#


    15-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 13: 13 sept 2011




















    13-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 13 september 2011: Hoegaarden

    Verslag rit dinsdag 13 september 2011: Hoegaarden

    Na de grote vakantie en een weekje uitzieken zou ik vandaag terug aansluiten bij het peloton.

    Een blij weerzien aan ’t bushokje, waar we toch met 9 waren samen gekomen voor een ritje naar Hoegaarden.




    Marc T en Peter zetten zich op kop om te beuken tegen een straffe zuidwesterwind. Diepenbeek, Alken, Kortenbos, Nieuwerkerken. Wat een wind ! Ik hing op de tweede rij maar heb na een tijdje m’n plaats afgestaan aan papa.


    Pi(t)sstop

    Zoutleeuw, Linter waar Leon ons vorig jaar nog rondjes deed rijden. Overhespen, Ezemaal, Goetsenhoven, om eindelijk Hoegaarden te bereiken.



    Het café waar we stoppen op zaterdag, heeft op dinsdag z’n sluitingsdag waardoor we genoodzaakt zijn om ( met de intussen aangekochte taart ) verder af te zakken naar een bruin café. Van de vlaai moeten we ons maar niet te veel voorstellen, zegt Marcel, da’s den overschot van in ’t weekend. Dat ze niet vers was hebben we allemaal geproefd, maar als je honger hebt eet je zeker alles ? Marcel stelde vast dat ze in dit café geen Rochefort meer verkochten, en hield het bij een koffie.





    We zouden zeker wind mee hebben naar huis. Dus zette ik me terug op de tweede rij, ditmaal achter Omer en Peter. Ja wadde, de wind ( die inussen nog wat aangewakkerd was ) hadden we helemaal langs zij. Diepenbeek Hoegaarden Diepenbeek bleek ( onder het stralende zonnetje ) niet ver genoeg te zijn, waarom rijden we ( via een stukje Blés d’Or ) dan niet door tot Hannut ?

    We passeerden het mooie neoclassicistische kasteel van Hélécine. De weg op Tienen,  een mooie glooiende weg, met niet al te veel verkeer, maar ’t bolde door de wind langs geen kanten.



    Het was echt een verademing op een gegeven moment links af te mogen slaan, en de wind in de rug te voelen. Jos loodste ons zig zag door baantjes waar de meesten onder ons nog nooit geweest waren. Pas in Vorsen herkende Omer zich. Tussen appelgaarden en “piemelkruid” *** verlieten we Waals Brabant.






    Mielen-boven-Aalst, waar we ter hoogte van het intussen gerestaureerde café Bascule de steenweg op Waremme oversteken.

    Engelmanshoven, ik dreig zonder drinken te vallen. Peter reikt z’n bidon aan zodat ik kon drinken, maar ik gaf hem mijne lege in de plaats.

    Veulen, Horpmaal, Vechmaal. Bommershoven, Jesseren …. M’n cartouchen waren allemaal op. Af en toe een klein duwtje doet op zo’n moment wonderen, bedankt hiervoor ! Guigoven, Kortessem, waar we net aan een voorspelde lokale bui kunnen ontsnappen.

    In ’t Paenhuys trakteerde Miet ons op lekkere wafels waarvoor dank !!! Marcelleke zou u nog meer dankbaar zijn moest ge Rochefort indoen, maar dat heeft ie wel duidelijk gemaakt hé.

    Een mooie rit, een fijne babbel … wat wil een mens nog meer ? Vol bewondering kijken we uit naar de verhalen van de Santiago Boys die morgen hun bestemming bereiken. Chapeau !!!!!!

    Gereden door: Peter, Marc, Omer, Leon, Marcel, Yvan, Jos, Sabine, Vanessa

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/114060443

    Ritgegevens: 140 kms, 867 hms, 28,9 gem

    Met dank aan de kopmannen !!!








    *** Piemelkruid is het Marceliaans voor Maïs

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 9 september 2011: Gemmenich
    Met een beetje vertraging ... normaal ging Didi voor het verslag zorgen, maar hij werd 's zondags door een andere fietser omvergereden waardoor ie nu wel andere zorgen aan z'n hoofd heeft. We wensen je een spoedig herstel toe Didi, en hopen dat je snel terug van de partij kan zijn.

    Yvan stuurde volgend verslag binnen, waarvoor dank ! Ook dank aan Peter Sporza voor de foto's !

    Met 7 fietsers deze morgen aan de start werd de tocht naar Gemmenich aangevat.

     

    Didi en Omer op kop en de rest knus in het wiel en zo op weg naar Schoonbeek, Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt, Vroenhoven waar we langs het kanaal verder reden tot in Lixhe. In Moelingen reden we links richting het “Withoes” om vanaf Mesch een stukje Mergellandroute te volgen. Zo reden we via Libeek, Mheer, Noorbeek, Slenaken naar Epen.

    Omdat Quinten de beklimming van Camerig eens wou doen, reed Peter met hem mee richting Drielandenpunt terwijl de 5 anderen in Epen de afslag namen naar Sippenaeken en zo verder tot in Gemmenich.

     





    In ons vaste café werden we door Quinten op taart getrakteerd voor zijn verjaardag : nogmaals proficiat en bedankt !!!

     

    Na onze verdiende koffiepauze ging het met Quinten en Peter op kop terug via Völkerich, Plombières, Hombourg om in Aubel eventjes bij te tanken bij de toch wel mooie 28°.

    Verder ging de tocht langs Val-Dieu, Mortroux, Dalhem, Richelle, Argenteau, Oupeye, Heure-le-Romain, Bassenge, Valmeer, Herderen, Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Spurk, Schoonbeek en Diepenbeek.

     

    In het Paenhuys trakteerde Miet op suikerwafels (waarvoor dank) en met wat gerstenat erbij een leuke afsluiter van een mooie fietsdag.

     

    Ritgegevens: 135 km, gemiddelde 28 km

     

    Aanwezigen: Quinten, Didi, Peter, Omer, Marcel, Leon en Yvan

    ***************

    Toch nog een verslag binnen gekomen van Didi himself ... ik publiceer het integraal omdat ik weet dat zowel Yvan als Didi er hun tijd in gestoken hebben. Merci Didi !


     

    Zaterdag 10 september 2011 Gemmenich via het Mergeland maar zonder de Camerig/Vaalsberg voor de meesten

     

    De dag voor de beruchte 11 september van weleer.

    En wie weet weet wat de zondag brengen zou (zie P.S.)

    Ze voorspelden nog een mooie nazomerse dag, dus insmeren en genieten geblazen.

    Daar één der fervente koptrekkers Valère Ph. op vakantie was en heel wat  Compostelliaantjes  de Spaanse wegen nog onveilig maakten, was de opkomst niet zo dik.  Alhoewel, zeven man = 2 rijstvlaaien en 1 stukske extra voor mij.

    Pensbeest, zeg het maar.

    Om 9u werd het startschot geven en namen Omer en Didi het eerste kopwerk voor hun rekening.  Via Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt, Vroenhoven, Kanne, Lieze reden het Voerense Moelingen in.

    Leon wilde nog eens langs de NL-Limburgse mergellandzijde richting Gemmenich fietsen ipv langs de Voerense zijde.  Al waren ze de week ervoren al in het Mergelland geweest.  Als je deze zijde neemt dan weet je ook dat de heuvels ietsjes steiler en sneller na elkaar komen. Maar ja. Zo gevraagd, zo uitgevoerd. 

    Ik zit daar niks mee in, want in het Mergelland bloeit mijn klein hartje (en beentjes) open.

    Via Withuis werd eerst bobbel Mesch besprongen. Als volgende de Mheer, Noorbeek. Daarna werd er de GB overgestoken richting Slenaken.  Tijdens het afdalen was het wel even opletten daar op sommige plaatsen het wegdek nog aan de vochtige kant was.  Al fietsend passeerden we enkele minder mooie en mooie fiets(t)ers die de toertocht http://www.boogiesextreme.nl/ reden.  Neem nu tijdens beklimming van de Loorberg werd er unaniem beslist om en groupe naar boven te rijden daar er een mooi panoramisch gehalte voor ons reed. 

    Van éénsgezindheid gesproken.

    Te Heijenrath vervolgden we onze route richting Epen.  Hier sloegen Peter en Quinten links af om de Camerig en de Vaalsberg te beklimmen tegen een iets hoger tempo dan de meerderheid gewoon is.  Boven aan het drielandenpunt daalden zij dan af naar Gemmenich.

    De andere vijf resterende fietsers sloegen rechts af via Sippenaeken tot in Gemmenich. Niet minderwaardig, enkel iets korter en aan waarschijnlijk iets rustiger tempo.

    Bij aankomst van de twee eerstgenoemde toeristen was er wel te zien dat er een klein verschil was tussen beiden.  De ene zweette gelijk een paard en de andere was niets te zien.  Je mag één keer raden wie het droge paard was.      

    Na ’n goe stukske rijstvlaai getrakteerd door een jarige Quinten werd er terug vertrokken huiswaarts.  De twee werkpaarden Peter en Quinten namen nu het kopwerk voor hun rekening, want ze waren nog niet moe genoeg na de Camerig/Vaalsberg. Nu de wind ook nog van de partij was, konden ze hun dus nog wat uitleven. Via Homburg werd er tegen de straffere wind als voormiddag ingebeukt richting Aubel.  Hier werden de bidonnekes nog eens voor een laatste keer gevuld. Van hieruit werd het kopwerk wat verdeeld onder Yvan, Omer en Peter.   Zo ging het aan een strak tempo richting Val Dieu, Dalhem. Vooraleer we het goed beseften, stonden we al aan de voet van de Richelle.  Geen kanaal, maar Richelle zei Leon, dus OK linksaf.

    Maaske “over”, Haccourt, Oupeye, Heure-le-Romain, Houtain-Saint-Siméon, Bitsingen, Val-meer, Herderen, Grote en Kleine Spouw(mur)en, Bilzen en  Schoon-beek “onder”.

    Zonder het goed en wel te beseffen, zaten we al om +/- 14u30 met ons gat in de stoellekes op het zonnig terraske van ’t Paenhuys met ’n lekker Duvelke of ’n Westmalle’ke aan ons lippen en lieten het natuurlijk zachtjes binnenglippen.

    135km vanuit Djopenbeek * +/- avg 27.8km/u, volgens Marcel. http://connect.garmin.com/activity/113233092  Dat is nie zo belangrijk;  amusement en ogen goed de kost gegeven.  Dat wel.  Moet het nog meer zijn?

    3x20-kijk- en fietslustigen: Omer, Yvan, Leon, Marcel, Peter, Quinten & Didi

    P.S.: Zondag, 11 september de beruchte dag van 2011 ben ik helaas ondersteboven gereden in Halen door een rode lantaarn van een aankomend peloton fietsers.

    Kneuzingen aan ribben, schouder, … en ’n kapotte fiets.

    Ik ben niet in fout, maar daar ben ik vet mee.  Al bij al valt het nog mee en hopelijk heb ik terug snel ’n stuk oud ijzer of karton om terug mee te fietsen met 3x20. Als de pijn het uiteraard toelaat, want het is op dit moment nog kermen en kreunen met en zonder pijnstillers.

    Didi







    10-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 8: 8 sept 2011
    Het beeldmateriaal, het geschreven woord zal wellicht volgen.

    Link naar de gereden rit, in twee delen:

    http://connect.garmin.com/activity/113127614
    http://connect.garmin.com/activity/113127604

    193 kms, 2363 hms





















    link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag8?authkey=Gv1sRgCLHAlcG4qqHDoQE#

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 6 september Hannut

    Terwijl onze Compostella-pedaalridders zich verplaatsen van A naar B naar C, D, E .... moeten de thuisblijvers van het 3x20 groepje zich content stellen met een ritje van A naar B en terug naar A.

    Tja maar we zijn al tevreden dat we gezond onze kilometers kunnen afhaspelen en ondertussen nog kunnen genieten van wat er rond ons te zien is.  Dit doet me denken aan Vanessa die ziek thuis zit.  Van harte beterschap en hopelijk zien we je binnenkort nog eens met fietsschoenen ipv loopschoenen.

    Op het programma stond een ritje Blés d'Or.  Onze koffie/vlaai-stop (het belangrijkste item van de dag )  zouden we vandaag in Hannut houden.  Leon was nog fris in de benen en zette zich samen met Marc op kop met 5 man in hun wielen (Marcel, Jean, Sabine, Omer en Yvan).  Marc had er vandaag na zijn nachtshift zijn slaap weer voor gelaten om in Diepenbeek te komen rijden.

    Dat het vandaag een zwaar ritje zou worden, ondervonden we al direkt bij het buitenrijden van Diepenbeek.  De wind (alias windmolders) blies uit volle kracht vanuit het zuidwesten.

    Leon loodste ons eens via totaal andere wegen via Vliermaal, Kerniel, Boeshoven, Groot Loon tot in Bommershoven.  Hier was voor Leon het vet al een beetje van de soep en ging hij een rijtje naar achteren.  Nieuwe windkliever van dienst was Yvan.  Ons groepje van 7 vocht verder met windmolders richting Vechmaal, Heks, Horpmaal, Heers en Opheers.  Van de Blés d'Or route volgen werd al niet meer gesproken.  We zouden gewoon richting Hannut rijden want het was zwaar genoeg vandaag.

    De taalgrens (wat ons land in dezer dagen toch wel een beetje in tweeën snijdt) werd overgestoken en in het waalse stukje België reden we verder richting Waremme, Hollogne sur Geer (hier kwam Omer ipv Yvan aan kop), Omal.  Bij het kruisen van de Chaussé de Tirlemont in Tourinne, kwamen we eigenlijk tot de constatatie dat we eigenlijk beter wat vroeger richting Hannut hadden kunnen afdraaien.  Maar ach ja, dan maar een stukje grotere weg.  Hier was het wel opletten geblazen want de wind blies verraderlijk vanaf onze linkerkant.  Bij momenten was het letterlijk gaan hangen in de wind (Marc had zelfs nog meer last met zijn hoge velgen).

    Half twaalf.  Onze fietsen werden even aan de kant gezet om een tas koffie te gaan drinken.  Helaas waren alle bakkers van Hannut in collectief verlof !!!!  Als noodoplossing voldeden een koppel rijsttaarten van de lokale GB.

    de ideale combinatie !!!! koffie en rijstvlaai

    al ooit een lepel gezien waarmee je kan snijden ? Omer is ne straffe zunne

    Volledig aangesterkt ging het terug huiswaarts.  Om toch een stukje route de Blés d'Or te hebben gedaan, ging het langs grand- en petit-Hallet,

    Orp-le-Grand, Lincent en Waasmont.  Collegiaal zijn ze wel in ons groepje.  Omdat ze Marc toch nog wat slaap gunden, werd er beslist om hem thuis te brengen zodat hij niet langs Diepenbeek moest passeren.

    De wind die ons heel de voormiddag had tegengewerkt, gebruikten we nu in ons voordeel.  Leon, Yvan en Omer  hielden de ketting goed stijf vooraan in het peloton.  Met strak tempo scheurden we voorbij Landen, Attenhoven, Velm,  St- Truiden, Zepperen en Kortenbos.

    Ter hoogte van Alken splitsten de wegen.  Marc verliet de groep en zocht zijn bedje op.  De rest van groep reed verder richting Diepenbeek.  Heren (en Dame), ne dikke merci voor mij thuis te brengen.  Dat kon ik (Marc) echt appreciëren en dat meen ik oprecht !!!!

    Ik vermoed dat iedereen droog is thuisgeraakt want de zon van deze morgen had plaats gemaakt voor zware grijze wolken in de namiddag.

     

    Weer een geslaagde dag met vrienden samen en een mooi aantal kilometers.  Wat moet een mens nog meer hebben ????

    Tot de volgende rit !!!

    Aanwezigen : Yvan, Omer, Leon, Marcel, Jean, Sabine, Marc

    Ritgegevens : 131 km ; 27,6 km/h gem ; 780 hm


    07-09-2011 om 08:28 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 7: 7 sept 2011
    Ook voor deze dag volgt een toelichting wellicht later.

    http://connect.garmin.com/activity/113127631

    Afstand: 159 kms, 1548 hms





    07-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 6: 6 sept 2011
    Een korte toelichting over deze dag volgt wellicht later, beeldmateriaal is wel al toegekomen.

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127646 

    afstand: 163 kms, 2013 hms





























    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag6?authkey=Gv1sRgCIyirs2-8vS9Aw#

    06-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs