Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    20-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

    Verslag rit dinsdag 20 september 2011: Eupen

    Miezerig weer voor ’t vertrek wat me even deed twijfelen om mee te gaan. Buienradar gaf geen regen dus riskeerde ik het maar.

    Aan ’t bushokje zat Marcel al te wachten, hij had al kennis gemaakt met Frans, die vandaag voor ’t eerst zou meerijden. Hij kende Sabine al van op wielertoerist. Nog present waren Marc, Yvan, Santiago Flor, Leon, Valère en Jos P die ons vandaag via een andere weg naar Eupen zou gidsen.









    Het startsein werd gegeven. Natuurlijk Valère aan kop, maar wie nog ? Voor ik ’t goed en wel besefte hing ik naast Valère op kop. Dat was niet de bedoeling dus riep ik Marc maar om m’n plaats in te nemen. Schoonbeek, Munsterbilzen, Gellik, waar Jos lek reed.






    De wind stond feller als gedacht, en tegen natuurlijk. Om m’n krachten te sparen verschoof ik van de tweede naar de derde rij, de beste plaats volgens Leon. Veldwezelt, Vroenhoven, om zo langs ’t water te rijden tot in Lixhe.

    Geen sprake meer van kuilen in de weg in Lixhe, een goede zaak dat ze daar eindelijk eens wat nieuwe asfalt gelegd hebben.  Moelingen, ’s Gravensvoeren, en dan niet de Plank op zoals gewoonlijk maar wel door het charmante Veurs. Klimmen geblazen, want in Veurs gaat de door de Duitse bezetter aangelegde spoorwegtunnel onder het Veursbos door, deze spoorwegtunnel is daarmee de langste in ons land.

    We rijden naast het rode bos, nu nog groen. Hier moeten we beslist binnen enkele weken opnieuw passeren om de herfstkleuren te aanschouwen.

    Ook in de Voerstreek waren de wegwerkzaamheden legio. Een eerste asfaltlaag was reeds gelegd, wat wilde zeggen dat we een hele strook kiezel onder de wielen geschoven kregen. Burgemeester Huub Broers himself legde ons uit waar we ons juist aan kiezel mochten verwachten, en omdat het vrijliggende fietspad niet meer zo ver af lag, reden we toch maar ( voorzichtig  ) door.

    Sabine en Frans verlieten ons na de helling in Obsinnich, ze moesten op tijd thuis zijn.

    Hombourg, waar we normaal over zouden steken om naar Henri-Chapelle zouden rijden. Een politiewagen hield ons tegen: we mochten er niet door omdat er een vrachtwagen gekanteld was. Dan maar over Montzen, Lontzen … de weg die we andersom wel al vaak gereden hebben.

    Waldhorn, Kettenis en dan zijn we snel in Eupen: waar er weer wegwerkzaamheden zijn ! We banen ons een weg over de kasseien die rond de kerk liggen, en komen uit aan onze bakker. Maar omdat die dicht is ( wegens ziekte ), gaan we ietsje verderop waar het aanbod aan patisserie nog uitgebreider is.








    Na koffie en taart rijden we terug over Membach, over de kasseien van Limbourg, Dolhain. Kopwerk wordt verzorgd door de twee paar Spaans gebruinde benen ( Valère en Flor ). Vanaf Timister-Clermont is het puur genieten: bergaf !!!! Froidthier, langs de abdij van Val-Dieu, Mortroux, Dalhem.

    Dan nog langs achterkant van de Richelle, waar ik verkeerd schakel en m’n ketting afvliegt . Marc helpt ze me opleggen, euvel hersteld !






    In Spanje gebruinde benen !




    Hermalle-sous-Argenteau, Haccourt om de helling in Oupey te omzeilen. Heure-le-Romain, zodat we bijna boven op de Houtain uitkomen. Bergaf richting Bassenge, waar een flikkerende tegenliggende camioneur ons aanmaant kalmer te rijden. Waarom blijkt even verder: de ziekenwagen en mug staan er naast de weg.

    Marc vervangt Flor z’n kopplaats. Aan een strak tempo rijden we over Valmeer, de stomme helling in Herderen , Grote Spouwen, Bilzen en voor we ’t weten zijn we aan ’t Paenhuys waar Miet trakteert op wafels, en blokjes kaas en salami. Bedankt Miet !

    Bedankt aan de kopmannen, en aan Jos voor het uitstippelen van deze route, meer van dat zou ik zeggen !

    Nog een dikke proficiat aan Flor, die na z’n bedevaart toch de energie gevonden heeft om terug aan te sluiten met de groep. Chapeau zunne !

    Ritgegevens: 149 kms, 1327 hms, 28,2 gemidd

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/115820584#

    Gereden door: Valère, Flor, Marc, Jos, Marcel, Leon, Yvan, Sabine, Frans, Vanessa


     

    20-09-2011 om 21:40 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 17 september 2011: Samsonvallei

    Verslag rit zaterdag 17 september 2011 : Samsonvallei


    Met dank aan Yvan voor het insturen van het verslag.  

     

    Met 9 fietsers werd er verzameld aan de start voor de tocht richting Andenne en omstreken.

     

    Ondanks zijn vakantiebenen trok onze Valère samen met Omer de kop richting Kortessem. Na het herstel van een zeldzame lekke band voor Valère, nog voor we in Kortessem waren, ging de rit verder richting Gors-op-Leeuw, Jesseren, Haren, Bommershoven, Heks , Horpmaal, Opheers, Batsheers, Mechelen-Bovelingen, Rukkelingen-Loon, Bettincourt, Berloz, Hollogne-sur-Geer, Omal, Tourinne, Latinne, Oteppe. Tegen de gebruiken in werd er niet gestopt aan de visvijver maar spreken we af om in Andenne halt te houden.

    Dus ging het bergop richting Lavoir, Heron, Couthuin waar Leon plat reed.



    Het euvel werd hersteld met een te klein binnenbandje want nog geen 3 km verder ging de buitenband van de velg. Dit keer werd er een goede binnenband gestoken en konden we verder naar Andenne stad waar we op het marktplein onze koffie genoten.



    We werden op taart getrakteerd door de deze week jarige David waarvoor een dikke proficiat en bedankt. Foei voor Sabine dat ze blijkbaar geen korstjes lust wat tot een paar leuke reacties leidde.



    Bij de aanvang van de terugtocht lagen enkele fikse klimmetjes maar we konden genieten van mooie plaatjes onderweg en de al gekende klimcapaciteiten van Sabine die zich bergop eens goed kon uitleven. Onder impuls van de sterke kopmannen David, Omer en Valère werd er met rugwind deftig de pees opgelegd.

    Zo reden we langs Groynne, Haltinne, Ohey, Gesves, Faulx-les-Tombes, Thon, Namèche, Vezin, Petit-Waret, Heron, Burdinne, Ville-en Hesbaye, Avennes, Lens St Remy, Abolens, Boelhe, Vorsen, Crenwick, Jeuk, Mielen-boven-Aalst, Engelmanshoven, Gelmen, Hoepertingen, Wellen, Kortessem en Diepenbeek.

     

    In het Paenhuys trakteerde Miet op suikerwafels (waarvoor dank) en met wat gerstenat erbij een leuke afsluiter van een mooie fietsdag met dank ook aan Jos Put die als GPS fungeerde.

     

    Ritgegevens : 166 km, gemiddelde 29,3 km !!!!

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/114982913

     

    Deelnemers : Sabine, Jos P, Leon, Omer, David, Marcel, Valère, Yvan en Robby, een vriend van David die tot Waremme meereed

    17-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    15-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: het vervolg
    Het beloofde nieuws van The Santiago-Boys !!!!! Foto's volgen nog ... bedankt mannen voor het insturen van deze verslagen ... en een dikke dikke proficiat voor het halen van jullie doel ! Respect !

    Vrijdag 9 sept.

    Ontwaken, door het venster kijken: azuurblauwe hemel, een berg omgeving om van te snoepen. Zouden jullie niet in onze plaats willen zijn?

    Na subtiele navraag  van Marc aan de hotelbaas, een kenner van de streek, hebben we onze reisroute gewijzigd. Het aantal km bleef praktisch gelijk, 2 cols minder, en te volgen weg was ook nog eens de “Camino de Santiago”.

    Via het mooie stadje Saint-Jean-Pied-De-Port op naar de grens met Spanje, waar de eerste beklimming van de dag zou beginnen de  Alto Ibanéta 1057m hoog .Even een kleine afdaling en voorbij Roncevalles”Een oud pelgrims hospitaal” nu ’n modern hotel . Ondertussen was de temperatuur gestegen tot meer dan 35° Mijn medematen vonden dit een geweldig mooie beklimming: van alles gezien. Ik weet niet hoe zij er bij kwamen, ik  heb enkel afgezien. Met Edgard als gezelschap ben ik dan toch nog vlot boven geraakt. De mannen hadden intussen al menige wafels verorberd. Na ‘n 20 tal kms stond onze Marc met de bevoorrading. Hij had een mooi plaatsje gevonden in de schaduw. Daarna weer verder over mooie maar golvende  en rustige wegen aangekomen in ’t bekende pelgrimsdorpje “Puenta la Reina” welbekend bij wandelende pelgrims, even gestopt om op ’t eeuwenoude brugje enkele foto’s te nemen. Dan weer verder onder een loden zon 41,5° naar Estella. Gelukkig was hier  voldoende frisdrank te bekomen.

    Eten, slapen en morgen weer verder.

    Ritgegevens: 123 kms, 1776 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127599

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag9?authkey=Gv1sRgCK-ggIn9mpeSqgE#




    Zaterdag  10 sep.

    Vertrek van uit het zeer goede hotel "tximista". Warm weer in opkomst, zeer warm zelfs, maar ook een zeer sterke tegenwind. In het begin van de rit reden we door een gevarieerd heuvellandschap met lange beklimmingen en lange en gemakkelijke afdalingen Het landschap varieerde naargelang we vorderden. Het ging over naar de graanschuren van Spanje, helaas geen graan alleen stoppels.
    Op 30km van het hotel de verrassing van de dag. De Spanjaarden waren toch wel vergeten een weg te asfalteren zeker. Terug naar waar we van gekomen waren, een omlegging van ongeveer 15km. het zal je dag maar wezen. In Briviesca toegekomen, zoeken naar het hotel. Niet gemakkelijk, weg voor het hotel opgebroken. Vriendelijke hotelbaas, oud wielrenner. Het avondmaal heeft in de stad plaats gevonden. Heel lekker hummmmm.
    Even onze dag indeling: opstaan om 6u00, bagage in de auto om 6u45, ontbijt om 7u00, poep insmeren en ka. om 7u30, dag bagage inladen, drinkbussen vullen en dan hopelijk vertrekken om 8u00. Tussenstop na 2u rijden. Middagmalen  tussen 12 en 13u, nog een tussenstop naargelang de warmte of de beschikbaarheid van een terras, niet gemakkelijk te vinden in dit eindeloos grote land. Hopelijk aankomst in het hotel om 19u00. Indien het ontbijt om 8u00 geserveerd wordt alles 1u verschuiven, uur van aankomst hopelijk hetzelfde, gaan dan wat sneller fietsen.

    Ritgegevens: 151 kms, 1782 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548200






    Zondag 11 sep.

    Vertrek bij nogal wat men kan noemen wisselvallig weer. Fris en bewolkt.
    De hotelbaas heeft ons een binnenweg aanbevolen die we dan ook genomen hebben. In de voormiddag nogal wat bergjes te verteren gekregen. Tel daarbij een stevige tegenwind en we moeten er geen tekening meer bij maken. De snelheid lag dan ook aan de lage kant, de inspanning daarentegen aan de hoge kant. De  mannen op kop leverden prachtig werk. Over de natuur is weinig te vertellen. Links en rechts van ons stoppelvelden zo ver je maar kan kijken, voor ons een zwart lint afgeboord met witten lijnen die in de verte naar elkaar toe lopen. Wel steeds op en af. Via een omlegging geraken we aan ons hotel na een afstand van 203 km afgelegd te hebben. Jullie weten dat Flor een vegetariër is. Geen probleem, hij eet hier overal goed en zeer gevarieerd. Marc zorgt daar ook weer voor, als we die man niet mee hadden!!!!!!!!
    Een vraag: kennen jullie het verschil tussen een boot en een schip, tussen een brug en een viaduct,maar vooral tussen een bedevaarder en een pelgrim? Dit zijn dingen die ons na zo een rit nog bezig houden.
    Om alle misverstanden te vermijden, een bericht van Rik: gezondheid is prima, genezing van de val optimaal, benen in goede staat, kan na 180km nog vlot op kop rijden.

    Ritgegevens : 203 kms, 1544 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114548073




    Maandag 12 sep.

    Vertrek: azuurblauwe hemel, dus warm weer en tegenwind, we gaan boete doen vandaag.
    Het is nogal meegevallen, de warmte draaglijk, de wind, wel tegen maar niet zo hevig. Het eerste gedeelte van de rit gaat over een licht heuvelachtig parkoers dat vlot met het buitenblad kan overwonnen worden. Na "La Baneza en Astorga" komen we terug in het berglandschap en valt er tijdens de beklimmingen weeral wat natuurschoon te bewonderen. De beklimming van "fondcebadon" 1505 m hoog ging voor iedereen vrij vlot. Was wel 20km lang met een hoogteverschil van 700m. Op de top bevindt zich een hoge mast waartegen men een steen moet leggen. Door de jaren heen is dit een ferme heuvel geworden. De overlevering wil dat de pelgrim deze steen van bij het vertrek mee sleurt. Wij dus ook. Het op de heuvel neer werpen van de steen zou  het af werpen van de gedane zonden voorstellen. Er waren erbij die een heel dikke steen bij hadden. Ludo had zelfs stenen van familie en  vrienden bij. Als dat van tel is, daar twijfel ik toch aan hoor. De afdaling daarentegen was aan de steile kant, met een doortocht door het dorp Acebo. Goed dat we niet langs die kant naar boven moesten. Het hotel  "Temple" snel gevonden dank zij de goed geplaatste wegwijzers. We logeren in een oud kasteel met modern comfort.
    Morgen een korte rit, 102km, wel een beklimming van 50 km. Intussen weten we wel hoe moet hoor.

    Ritgegevens: 161 kms, 1336 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547933

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag12?authkey=Gv1sRgCJSLwO_Zn4u8Ug#




    Dinsdag 13 sep.

    Vandaag een korte rit, dus wat langer slapen en later vertrekken. Toch nog weg om 9u30.
    We beginnen vlak, voor niet lang. Na een 10 tal km komen de eerste hellingen, een opwarmer voor hetgeen nog komen moet. Vanaf km 15 gaat het steeds in stijgende lijn. Vanaf km 20 tot km 60 is het klimmen geblazen over 3 cols waarvan "Alto de Polo" de hoogste is met 1335m hoogte. Niet echt steil maar toch 5% met stukken van 7 en 9%. En dan de afdaling: grandioos met adembenemende vergezichten, diepe valleien en schilderachtige dorpjes. Vele pelgrims, zowel te voet als met de fiets hebben we ontmoet. Je voelt je verbonden met deze mensen en hebben hen dan ook aangemoedigd. We maakten kennis met 2 Nederlanders en toen we verder reden was hun vraag: "zijn jullie de bagage niet vergeten" nou ja zeg!!!!
    Wanneer we in Sarria een foto wilden nemen stopte een pelgrim bij ons en presenteerde de foto te nemen zodat Willy er ook kon bij zijn. Bleek dit een Belg te zijn, afkomstig uit Turnhout, gepakt en gezakt vertrokken op 16 aug. In Sarria weeral de weg naar het hotel moeten vragen. Dat scherm op mijn gps is veel te klein voor grote steden.
    Morgen de laatste rit, niet lang maar wel pittig. Voor onze geweldige groep, die  gedurende deze reis naar elkaar is toegegroeid, kan dit geen probleem zijn.
    En nu slapen.

    Ritgegevens : 100 kms, 1442 hms

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/114547801

    Link naat het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag13?authkey=Gv1sRgCMLJja7iz9-mQQ#



    Woensdag 14 sep.

    Een korte pittige rit op het programma vandaag. Vertrokken pas om 9u30 onder een stralende zon die wel warmte gaf,niet  in de schaduw rijke streken, daar bleef het gans de voormiddag fris.
    Het opeenvolgend klimwerk beperkte onze snelheid. De op sommige plaatsen gebrekkige wegaanduiding legde beslag op onze tijd. De overvloed aan pelgrims maak echter veel goed. Een gevoel van samenhorigheid maakt zich meester van ons. Je  ziet deze mensen gepakt en gezakt naar hun einddoel wandelen, de enen aan een hoog tempo, de anderen al strompelend, maar allen met maar een gedachte voor ogen: het eind doel "Santiago" bereiken. Zowel jonge als oude mensen, te voet of per fiets, allen gaan tot het uiterste. Het hoogste punt van de dag werd bereikt op  een 10 tal km van Santiago. Een vreselijk slecht stuk weg werd ons voor de wielen geschoven. Een hele opluchting toen we op 6km van het einde Santiago  zagen liggen. De basiliek toornt hoog boven de stad uit. We zijn dan ook doorgereden tot op het basiliekplein waar we elkaar feliciteren met de geslaagde 14 daagse. De aanblik van de kathedraal en zijn omgeving, het bereiken van het vooropgestelde doel was toch wel een emotioneel moment. De speciale sfeer is niet te omschrijven. Op het plein liggen uitgeputte pelgrims, hoor je vreugdekreten van hen die pas toekomen. Iedereen wil met iedereen op de foto. Een groep Columbianen wenste met ons op de foto, wij vereerd natuurlijk. Effenaf een uitgelaten en vreugdevolle sfeer. Marc, die met de bagage reeds naar het hotel was gereden, is te voet naar het plein gewandeld. Eerst nog een drankje op een terrasje en dan naar het hotel, wij met de fiets, Marc te voet. Wij de weg niet kennend, kwamen samen met Marc aan het hotel toe. Een 5 sterren hotel is ons laatste verblijf. Morgen een dagje rust, verkenning van de omgeving, offeren van de beloofde kaarsen (hier zijn het wel led lampjes), binnen kijken in de kathedraal, enz.
    Vrijdag naar huis.
    Wij danken de sponsors : rijwielen Bollen en 't Paenhuys voor de mooie kledij.

    Ritgegevens: 115 kms, 1801 hms

    Link naar de gereden rit:
    http://connect.garmin.com/activity/114547717

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag14?authkey=Gv1sRgCKesqrm3iozQHw#


    15-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 13: 13 sept 2011




















    13-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 13 september 2011: Hoegaarden

    Verslag rit dinsdag 13 september 2011: Hoegaarden

    Na de grote vakantie en een weekje uitzieken zou ik vandaag terug aansluiten bij het peloton.

    Een blij weerzien aan ’t bushokje, waar we toch met 9 waren samen gekomen voor een ritje naar Hoegaarden.




    Marc T en Peter zetten zich op kop om te beuken tegen een straffe zuidwesterwind. Diepenbeek, Alken, Kortenbos, Nieuwerkerken. Wat een wind ! Ik hing op de tweede rij maar heb na een tijdje m’n plaats afgestaan aan papa.


    Pi(t)sstop

    Zoutleeuw, Linter waar Leon ons vorig jaar nog rondjes deed rijden. Overhespen, Ezemaal, Goetsenhoven, om eindelijk Hoegaarden te bereiken.



    Het café waar we stoppen op zaterdag, heeft op dinsdag z’n sluitingsdag waardoor we genoodzaakt zijn om ( met de intussen aangekochte taart ) verder af te zakken naar een bruin café. Van de vlaai moeten we ons maar niet te veel voorstellen, zegt Marcel, da’s den overschot van in ’t weekend. Dat ze niet vers was hebben we allemaal geproefd, maar als je honger hebt eet je zeker alles ? Marcel stelde vast dat ze in dit café geen Rochefort meer verkochten, en hield het bij een koffie.





    We zouden zeker wind mee hebben naar huis. Dus zette ik me terug op de tweede rij, ditmaal achter Omer en Peter. Ja wadde, de wind ( die inussen nog wat aangewakkerd was ) hadden we helemaal langs zij. Diepenbeek Hoegaarden Diepenbeek bleek ( onder het stralende zonnetje ) niet ver genoeg te zijn, waarom rijden we ( via een stukje Blés d’Or ) dan niet door tot Hannut ?

    We passeerden het mooie neoclassicistische kasteel van Hélécine. De weg op Tienen,  een mooie glooiende weg, met niet al te veel verkeer, maar ’t bolde door de wind langs geen kanten.



    Het was echt een verademing op een gegeven moment links af te mogen slaan, en de wind in de rug te voelen. Jos loodste ons zig zag door baantjes waar de meesten onder ons nog nooit geweest waren. Pas in Vorsen herkende Omer zich. Tussen appelgaarden en “piemelkruid” *** verlieten we Waals Brabant.






    Mielen-boven-Aalst, waar we ter hoogte van het intussen gerestaureerde café Bascule de steenweg op Waremme oversteken.

    Engelmanshoven, ik dreig zonder drinken te vallen. Peter reikt z’n bidon aan zodat ik kon drinken, maar ik gaf hem mijne lege in de plaats.

    Veulen, Horpmaal, Vechmaal. Bommershoven, Jesseren …. M’n cartouchen waren allemaal op. Af en toe een klein duwtje doet op zo’n moment wonderen, bedankt hiervoor ! Guigoven, Kortessem, waar we net aan een voorspelde lokale bui kunnen ontsnappen.

    In ’t Paenhuys trakteerde Miet ons op lekkere wafels waarvoor dank !!! Marcelleke zou u nog meer dankbaar zijn moest ge Rochefort indoen, maar dat heeft ie wel duidelijk gemaakt hé.

    Een mooie rit, een fijne babbel … wat wil een mens nog meer ? Vol bewondering kijken we uit naar de verhalen van de Santiago Boys die morgen hun bestemming bereiken. Chapeau !!!!!!

    Gereden door: Peter, Marc, Omer, Leon, Marcel, Yvan, Jos, Sabine, Vanessa

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/114060443

    Ritgegevens: 140 kms, 867 hms, 28,9 gem

    Met dank aan de kopmannen !!!








    *** Piemelkruid is het Marceliaans voor Maïs

    13-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    10-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 9 september 2011: Gemmenich
    Met een beetje vertraging ... normaal ging Didi voor het verslag zorgen, maar hij werd 's zondags door een andere fietser omvergereden waardoor ie nu wel andere zorgen aan z'n hoofd heeft. We wensen je een spoedig herstel toe Didi, en hopen dat je snel terug van de partij kan zijn.

    Yvan stuurde volgend verslag binnen, waarvoor dank ! Ook dank aan Peter Sporza voor de foto's !

    Met 7 fietsers deze morgen aan de start werd de tocht naar Gemmenich aangevat.

     

    Didi en Omer op kop en de rest knus in het wiel en zo op weg naar Schoonbeek, Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt, Vroenhoven waar we langs het kanaal verder reden tot in Lixhe. In Moelingen reden we links richting het “Withoes” om vanaf Mesch een stukje Mergellandroute te volgen. Zo reden we via Libeek, Mheer, Noorbeek, Slenaken naar Epen.

    Omdat Quinten de beklimming van Camerig eens wou doen, reed Peter met hem mee richting Drielandenpunt terwijl de 5 anderen in Epen de afslag namen naar Sippenaeken en zo verder tot in Gemmenich.

     





    In ons vaste café werden we door Quinten op taart getrakteerd voor zijn verjaardag : nogmaals proficiat en bedankt !!!

     

    Na onze verdiende koffiepauze ging het met Quinten en Peter op kop terug via Völkerich, Plombières, Hombourg om in Aubel eventjes bij te tanken bij de toch wel mooie 28°.

    Verder ging de tocht langs Val-Dieu, Mortroux, Dalhem, Richelle, Argenteau, Oupeye, Heure-le-Romain, Bassenge, Valmeer, Herderen, Spouwen, Martenslinde, Bilzen, Spurk, Schoonbeek en Diepenbeek.

     

    In het Paenhuys trakteerde Miet op suikerwafels (waarvoor dank) en met wat gerstenat erbij een leuke afsluiter van een mooie fietsdag.

     

    Ritgegevens: 135 km, gemiddelde 28 km

     

    Aanwezigen: Quinten, Didi, Peter, Omer, Marcel, Leon en Yvan

    ***************

    Toch nog een verslag binnen gekomen van Didi himself ... ik publiceer het integraal omdat ik weet dat zowel Yvan als Didi er hun tijd in gestoken hebben. Merci Didi !


     

    Zaterdag 10 september 2011 Gemmenich via het Mergeland maar zonder de Camerig/Vaalsberg voor de meesten

     

    De dag voor de beruchte 11 september van weleer.

    En wie weet weet wat de zondag brengen zou (zie P.S.)

    Ze voorspelden nog een mooie nazomerse dag, dus insmeren en genieten geblazen.

    Daar één der fervente koptrekkers Valère Ph. op vakantie was en heel wat  Compostelliaantjes  de Spaanse wegen nog onveilig maakten, was de opkomst niet zo dik.  Alhoewel, zeven man = 2 rijstvlaaien en 1 stukske extra voor mij.

    Pensbeest, zeg het maar.

    Om 9u werd het startschot geven en namen Omer en Didi het eerste kopwerk voor hun rekening.  Via Munsterbilzen, Gellik, Veldwezelt, Vroenhoven, Kanne, Lieze reden het Voerense Moelingen in.

    Leon wilde nog eens langs de NL-Limburgse mergellandzijde richting Gemmenich fietsen ipv langs de Voerense zijde.  Al waren ze de week ervoren al in het Mergelland geweest.  Als je deze zijde neemt dan weet je ook dat de heuvels ietsjes steiler en sneller na elkaar komen. Maar ja. Zo gevraagd, zo uitgevoerd. 

    Ik zit daar niks mee in, want in het Mergelland bloeit mijn klein hartje (en beentjes) open.

    Via Withuis werd eerst bobbel Mesch besprongen. Als volgende de Mheer, Noorbeek. Daarna werd er de GB overgestoken richting Slenaken.  Tijdens het afdalen was het wel even opletten daar op sommige plaatsen het wegdek nog aan de vochtige kant was.  Al fietsend passeerden we enkele minder mooie en mooie fiets(t)ers die de toertocht http://www.boogiesextreme.nl/ reden.  Neem nu tijdens beklimming van de Loorberg werd er unaniem beslist om en groupe naar boven te rijden daar er een mooi panoramisch gehalte voor ons reed. 

    Van éénsgezindheid gesproken.

    Te Heijenrath vervolgden we onze route richting Epen.  Hier sloegen Peter en Quinten links af om de Camerig en de Vaalsberg te beklimmen tegen een iets hoger tempo dan de meerderheid gewoon is.  Boven aan het drielandenpunt daalden zij dan af naar Gemmenich.

    De andere vijf resterende fietsers sloegen rechts af via Sippenaeken tot in Gemmenich. Niet minderwaardig, enkel iets korter en aan waarschijnlijk iets rustiger tempo.

    Bij aankomst van de twee eerstgenoemde toeristen was er wel te zien dat er een klein verschil was tussen beiden.  De ene zweette gelijk een paard en de andere was niets te zien.  Je mag één keer raden wie het droge paard was.      

    Na ’n goe stukske rijstvlaai getrakteerd door een jarige Quinten werd er terug vertrokken huiswaarts.  De twee werkpaarden Peter en Quinten namen nu het kopwerk voor hun rekening, want ze waren nog niet moe genoeg na de Camerig/Vaalsberg. Nu de wind ook nog van de partij was, konden ze hun dus nog wat uitleven. Via Homburg werd er tegen de straffere wind als voormiddag ingebeukt richting Aubel.  Hier werden de bidonnekes nog eens voor een laatste keer gevuld. Van hieruit werd het kopwerk wat verdeeld onder Yvan, Omer en Peter.   Zo ging het aan een strak tempo richting Val Dieu, Dalhem. Vooraleer we het goed beseften, stonden we al aan de voet van de Richelle.  Geen kanaal, maar Richelle zei Leon, dus OK linksaf.

    Maaske “over”, Haccourt, Oupeye, Heure-le-Romain, Houtain-Saint-Siméon, Bitsingen, Val-meer, Herderen, Grote en Kleine Spouw(mur)en, Bilzen en  Schoon-beek “onder”.

    Zonder het goed en wel te beseffen, zaten we al om +/- 14u30 met ons gat in de stoellekes op het zonnig terraske van ’t Paenhuys met ’n lekker Duvelke of ’n Westmalle’ke aan ons lippen en lieten het natuurlijk zachtjes binnenglippen.

    135km vanuit Djopenbeek * +/- avg 27.8km/u, volgens Marcel. http://connect.garmin.com/activity/113233092  Dat is nie zo belangrijk;  amusement en ogen goed de kost gegeven.  Dat wel.  Moet het nog meer zijn?

    3x20-kijk- en fietslustigen: Omer, Yvan, Leon, Marcel, Peter, Quinten & Didi

    P.S.: Zondag, 11 september de beruchte dag van 2011 ben ik helaas ondersteboven gereden in Halen door een rode lantaarn van een aankomend peloton fietsers.

    Kneuzingen aan ribben, schouder, … en ’n kapotte fiets.

    Ik ben niet in fout, maar daar ben ik vet mee.  Al bij al valt het nog mee en hopelijk heb ik terug snel ’n stuk oud ijzer of karton om terug mee te fietsen met 3x20. Als de pijn het uiteraard toelaat, want het is op dit moment nog kermen en kreunen met en zonder pijnstillers.

    Didi







    10-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    08-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 8: 8 sept 2011
    Het beeldmateriaal, het geschreven woord zal wellicht volgen.

    Link naar de gereden rit, in twee delen:

    http://connect.garmin.com/activity/113127614
    http://connect.garmin.com/activity/113127604

    193 kms, 2363 hms





















    link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag8?authkey=Gv1sRgCLHAlcG4qqHDoQE#

    08-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 6 september Hannut

    Terwijl onze Compostella-pedaalridders zich verplaatsen van A naar B naar C, D, E .... moeten de thuisblijvers van het 3x20 groepje zich content stellen met een ritje van A naar B en terug naar A.

    Tja maar we zijn al tevreden dat we gezond onze kilometers kunnen afhaspelen en ondertussen nog kunnen genieten van wat er rond ons te zien is.  Dit doet me denken aan Vanessa die ziek thuis zit.  Van harte beterschap en hopelijk zien we je binnenkort nog eens met fietsschoenen ipv loopschoenen.

    Op het programma stond een ritje Blés d'Or.  Onze koffie/vlaai-stop (het belangrijkste item van de dag )  zouden we vandaag in Hannut houden.  Leon was nog fris in de benen en zette zich samen met Marc op kop met 5 man in hun wielen (Marcel, Jean, Sabine, Omer en Yvan).  Marc had er vandaag na zijn nachtshift zijn slaap weer voor gelaten om in Diepenbeek te komen rijden.

    Dat het vandaag een zwaar ritje zou worden, ondervonden we al direkt bij het buitenrijden van Diepenbeek.  De wind (alias windmolders) blies uit volle kracht vanuit het zuidwesten.

    Leon loodste ons eens via totaal andere wegen via Vliermaal, Kerniel, Boeshoven, Groot Loon tot in Bommershoven.  Hier was voor Leon het vet al een beetje van de soep en ging hij een rijtje naar achteren.  Nieuwe windkliever van dienst was Yvan.  Ons groepje van 7 vocht verder met windmolders richting Vechmaal, Heks, Horpmaal, Heers en Opheers.  Van de Blés d'Or route volgen werd al niet meer gesproken.  We zouden gewoon richting Hannut rijden want het was zwaar genoeg vandaag.

    De taalgrens (wat ons land in dezer dagen toch wel een beetje in tweeën snijdt) werd overgestoken en in het waalse stukje België reden we verder richting Waremme, Hollogne sur Geer (hier kwam Omer ipv Yvan aan kop), Omal.  Bij het kruisen van de Chaussé de Tirlemont in Tourinne, kwamen we eigenlijk tot de constatatie dat we eigenlijk beter wat vroeger richting Hannut hadden kunnen afdraaien.  Maar ach ja, dan maar een stukje grotere weg.  Hier was het wel opletten geblazen want de wind blies verraderlijk vanaf onze linkerkant.  Bij momenten was het letterlijk gaan hangen in de wind (Marc had zelfs nog meer last met zijn hoge velgen).

    Half twaalf.  Onze fietsen werden even aan de kant gezet om een tas koffie te gaan drinken.  Helaas waren alle bakkers van Hannut in collectief verlof !!!!  Als noodoplossing voldeden een koppel rijsttaarten van de lokale GB.

    de ideale combinatie !!!! koffie en rijstvlaai

    al ooit een lepel gezien waarmee je kan snijden ? Omer is ne straffe zunne

    Volledig aangesterkt ging het terug huiswaarts.  Om toch een stukje route de Blés d'Or te hebben gedaan, ging het langs grand- en petit-Hallet,

    Orp-le-Grand, Lincent en Waasmont.  Collegiaal zijn ze wel in ons groepje.  Omdat ze Marc toch nog wat slaap gunden, werd er beslist om hem thuis te brengen zodat hij niet langs Diepenbeek moest passeren.

    De wind die ons heel de voormiddag had tegengewerkt, gebruikten we nu in ons voordeel.  Leon, Yvan en Omer  hielden de ketting goed stijf vooraan in het peloton.  Met strak tempo scheurden we voorbij Landen, Attenhoven, Velm,  St- Truiden, Zepperen en Kortenbos.

    Ter hoogte van Alken splitsten de wegen.  Marc verliet de groep en zocht zijn bedje op.  De rest van groep reed verder richting Diepenbeek.  Heren (en Dame), ne dikke merci voor mij thuis te brengen.  Dat kon ik (Marc) echt appreciëren en dat meen ik oprecht !!!!

    Ik vermoed dat iedereen droog is thuisgeraakt want de zon van deze morgen had plaats gemaakt voor zware grijze wolken in de namiddag.

     

    Weer een geslaagde dag met vrienden samen en een mooi aantal kilometers.  Wat moet een mens nog meer hebben ????

    Tot de volgende rit !!!

    Aanwezigen : Yvan, Omer, Leon, Marcel, Jean, Sabine, Marc

    Ritgegevens : 131 km ; 27,6 km/h gem ; 780 hm


    07-09-2011 om 08:28 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 7: 7 sept 2011
    Ook voor deze dag volgt een toelichting wellicht later.

    http://connect.garmin.com/activity/113127631

    Afstand: 159 kms, 1548 hms





    07-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 6: 6 sept 2011
    Een korte toelichting over deze dag volgt wellicht later, beeldmateriaal is wel al toegekomen.

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127646 

    afstand: 163 kms, 2013 hms





























    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag6?authkey=Gv1sRgCIyirs2-8vS9Aw#

    06-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 5: 5 sept 2011

    Santiago De Compostella: dag 5: 5 sept 2011

    Vertrokken onder een grijze hemel met hoop op opklaringen later vertrokken .

    Geen regenkledij voorzien en het onvermijdelijke vond plaats : eerst wat miezerige druppels en dan evoluerend naar echte regen .

    Gelukkig had Marc die een 10-tal km voorop reed de bui al langer zien hangen en direct rechtsomkeer gemaakt om ons de gepaste kledij te bezorgen .

    Na regen komt zonneschijn en die vergezelde ons voor de rest van de dag , weliswaar vergezeld van een frisse wind wat de temperatuur beperkte tot een 20-tal graden .

    Vrij zwaar parcours naar het einde toe met een ultieme uitvalspoging van Rik , in de kiem gesmoord door de totaliteit van zijn collegas .

    Toch  nog genoten van natuurschoon rondom ons  en een fijne ontvangst in  ons 5de hotel  

    Ritgegevens: 181,5 kms, 2393 hms

    Gereden van Saint-Amand Montrond naar Limoges, gekend om z'n porselein http://nl.wikipedia.org/wiki/Limoges

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/112195604

























    link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag5?authkey=Gv1sRgCKP5orKf_LeTxwE#

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 4: 4 sept 2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 4 sep. 2011

    Korte rit vandaag met weinig hoogtemeters. Zijn langer blijven slapen, alhoewel, om 8u00 was het ontbijt gepland. Vertrokken zijn we om 9u15 onder een grauwe hemel maar met een droog wegdek.

    Regen hing in de lucht, gelukkig zijn we daar van gespaard gebleven. Beter zelfs het is nog mooi en zonnig geworden. (24°)

    De kennismaking met de Loire rivier bleef beperkt tot oversteken, geen kastelen te bewonderen, wel enkele bekende wijnvelden. We reden door de Sancerre streek, bekend om zijn witte wijn. Helaas geen tijd voor een degustatie.

    Toen we een dame al lopend de wijnberg zagen afdalen hebben we aan de voorbereiding voor het berglopen van Vanessa gedacht.

    Naargelang de rit vorderde werden de akkers groter, eigenlijk eindeloos. De wegen rechter volgens het principe van “de korste weg tussen 2 punten is de rechte”.

    Op deze plaatsen (over heel wat kms) was het stil in de groep. Voelde iedereen zich zo nietig in deze natuur, waren we met zijn allen bezig met hun eigen ik, met een terugblik op het leven en een vooruitzicht op de toekomst? Ik alleszins wel. Is dat de meerwaarde buiten het toeristische en sportieve van de rit naar Compostela ? Genoeg gemijmerd.

    Als Marc zo blijft verder gaan met ons te verwennen (weeral taart) gaan de kilo’s er zo bijkomen.

    Een zeer mooi hotel, goed gelegen, met zwembad en nodige voorzieningen. We gaan het hier goed hebben.

    Uitspraak van de dag : “iets wat niet in gebruik is , mag  niet geopend worden “ (Willy)

    Ritgegevens: http://connect.garmin.com/activity/111917898

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag4?authkey=Gv1sRgCP-5sI2zntO-Tg#5654532746708144626

    140 kms, met 566 hms

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 3 september 2011: Aubel
    Verslag zaterdag 3 sept: Aubel

    Verslag ingestuurd door Yvan, waarvoor dank !

    Ondanks het mooie weer slechts 4 dapperen aan de start deze morgen en omdat er een paar omwille van diverse redenen op tijd thuis wilden zijn werd de rit ingekort tot Aubel en niet de voorziene tocht tot Eupen gereden.

     

    De aanloop ging over Schalkhoven, Rijkhoven, Genoelselderen, Millen en  Bassenge.

     

    Na de Houtain ging het richting Argenteau waar we halfweg de Richelle rechts afsloegen richting Saint-Rémy, Blegny, Mortier, Julémont, Wadeleux en daarna koffiepauze in Aubel.

     

    Omdat Edgard gezegd had dat er iets moois te zien was , gingen we deze keer op een andere plaats koffie drinken maar dat "moois" kregen we jammer genoeg niet te zien.

     

    Na wat rondrijden om fris water bij te tanken konden we terug vertrekken. Onmiddellijk de côte de Hagelstein richting de Planck. Via Sint-Martens-Voeren, Schophem, Moelingen bereiken we het kanaal in Lixhe. Dit volgen we tot in Vroenhoven waar we de weg vervolgen langs Lafelt, Vlijtingen, Rosmeer, Waltwilder, Munsterbilzen, Schoonbeek en we eindigen ruim op tijd in het Paenhyus waar de nodige frisse dranken worden aangesproken.

     

    Ondanks de hitte was het toch een leuke fietsdag.

     

    Ritgegevens :  120 km, gemiddelde 28,5 km

     

    Deelnemers : Valère, Leon, Marcel en Yvan

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 3: 3 sept 2011

    Zat 3 sep

     

    Voor weekend begint stond er weeral een superlange rit voor de boeg , welgeteld 194 km

    over een parcours variërend van licht naar zwaargolvend .

    sommigen meenden zelfs een witte Eifeltoren te ontwaren  , fata morgana ????? 

    Passage van streken Seine , Marne en Yonne .  Met een veelvoud van totaal uitgebloeide

    en verslenste zonnebloemvelden onder een loodzware zon  tot 35 ° C.

    En tenslotte een ultiem regenbuitje net voor aankomst in hotel .

    Bijzondere mededeling : bij het middagoponthoud fruitvla als dessert , geschat gewicht ca 500 g /st .


    Route:

    Le Breuil – Corrobert -  Montmirail – Joiselle – Montceaux Les Provins – Villiers Saint Georges – Provins – Gouaix – Bray Sur Seine – Pont Sur Yvonne – Saint Sérotin – Saint Valérien – Domats – oversteken van de Route du Soleil – Ervauvile – Mérinville – La Selle Sur Le Pied – La Selle En Hermoy – Saint Firmin des Bois – La Chapelle sur Aveyron – Châtillon-Coligny – Ardon – La Bussière

    La Bussière ligt in het Franse department Loiret ( regio Centre )

    http://connect.garmin.com/activity/111579382




    Monkeyfood !!!!!






















    Nog lekkerder die dan uit Aubel .. maar jullie hebben d'er ook ver voor moeten rijden




    Is er nu internetverbinding ? Jawel hoor !!!!











    Speciaal voor Willy 't Ijsboerke

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag3?authkey=Gv1sRgCNDF75yspN7QPA#

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 2: 2 sept 2011

    Vrij 2 sep

     

    Nog mooier weer tot heet , 31 ° C . , zware onderschatte rit , verschillende beklimmingen van 10-12 percent  , geweldige begeleider Marc , vindt zelfs mooie en schaduwrijke plaatsjes voor middagmaal , vermoedelijk niet meer te evenaren .

    Verfrissingen rond 15 uur op enige schaduwplaats van de verblijvende kms . 

    De rit verliep voor een groot deel door de Champagnestreek , waar de druivenoogst reeds volop aan de gang was .

    Hotel werd uitgebaat door een ex-wielrenner  , die een excellente keuken te berde bracht .

    Route:

    Fumay – Rocroi – Eteignières – Auvillers-les-Forges – Champlin – Rumigny – Mont-Saint-Jean – Brunehamel – Rozoy-sur-Serre – Noircourt – Dizy-le-Gros – Nizy-le-Comte – La Malmaison – Amifontaine – Juvincourt-et-Damary –Pontavert – Roucy – Romain – Courville – Arcis-le-Ponsart – Vézilly – Châtillon sur Marne – Festigny – Igny Comblizy – Le Breuil

    Le Breuil ligt in het Franse Departement Marne ( regio Champagne Ardennes )

    http://connect.garmin.com/activity/111579407
























    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag2?authkey=Gv1sRgCO35lK3034jGVQ#

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 1: 1 sept 2011

    Op de tweede dag ontving ik al een sms-je dat er geen internetverbinding gemaakt kon worden. Een dagelijkse rapportering op de blog zou dus niet lukken… Vandaag stuurde Marc Dufour ( de sportdirecteur ) me foto’s met een kleine toelichting, geschreven door Rik. Bedankt Rik & Marc !

    De route die ze afleggen wordt later gepubliceerd.

     

    Do 1 sep

     

    Namen van begeleiders : Put Jos , Bollen Jos , Jacobs Roger tot aan km 70 .

    Met dank .

     

    Vertrek na afscheid van familie en vrienden in koud en mistig weer .

    Inlooprit 142 km : testen van TomTom , Garmin en Edgard met wisselend succes .

    Zonnige dag , terrasje in Givet .
    Hotel serveerde zeer smakelijk eten en overvloedige drank.

    Route:

    Diepenbeek – Kortessem – Borgloon – Heers – Waremme – Omal – Burdinne – Andenne – Maillen- Dumal – Dinant – Hastière – Heer – Givet – Fumay

    Fumay ligt aan de Belgisch-Franse grens, in het Franse Departement Ardennes ( Champagne-Ardennes streek )

    Ritgegevens en Route: http://connect.garmin.com/activity/111099318






    Afscheid van vrienden en familie .. enkele bevriende fietsers rijden een eind mee







    Pick-nick !

    Koffie ...












    Link naar het fotoalbum: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag1?authkey=Gv1sRgCKW138rE0a3LrAE#

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: geplande route

    Met dank aan Marc T voor het opzetten van de tcx-files naar jpg-bestanden.

    Ziehier de route die de Santiago-Boys per dag gaan afleggen

    Dag 1



    Dag 2



    Dag 3



    Dag 4



    Dag 5



    Dag 6



    Dag 7



    Dag 8



    Dag 9



    Dag 10



    Dag 11




    Dag 12



    Dag 13



    Dag 14

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago Voorbeschouwing

    Santiago De Compostella

    Vorig jaar, tijdens één van onze ritten, vertelde Willy T dat ie al 2x naar Santiago De Compostella gefietst was: in 1990 en in 2000. Deze pelgrimstocht bleek een droom te zijn voor Valère B, al meermaals op het punt gestaan om z’n droom te verwezenlijken, maar ’t is er nooit van gekomen. Anderen waren ook voor het idee gewonnen, Willy wilde wel opnieuw mee. Waar Valère gaat, gaat Edgard ook. En waar Edgard naar toe gaat, gaat Edwin ( uit het Gentse ) mee. Ook Ludo B en Rik R zagen deze meerdaagse uitstap zitten. En Flor wilde eigenlijk ook wel eens verder rijden dan naar Banneux om een kaarske te branden.

    Ik zocht eens op wat Santiago zo speciaal maakt.

    In Santiago, gelegen in het Noordwesten van Spanje, zou het graf van Jakobus, één van de leerlingen van Jezus liggen. Jakobus was in Palestina onthoofd, z’n lichaam werd door twee  van zijn discipelen naar Spanje gebracht, aan de berg Libredon. Over het graf van Jakobus verrees een machtige basiliek.

    Compostella werd een heus bedevaartsoord: vele pelgrims volgen de Camino de Santiago, aangegeven door een St Jakobs-Schelp ( what’s in a name ? ).

     

    De afstand bedraagt zo’n 2150 kms, die afgelegd zal worden op veertien dagen tijd. Vanmorgen zijn ze onder een stralende zon vertrokken.

    Het wel en wee van de pelgrims zal hier op de blog verschijnen, tenminste als ik de nodige info doorkrijg, als ze ’s avonds de energie nog hebben om een verslagje ineen te boksen.

    In naam van alle lezers van deze blog wens ik hen vele mooie, veilige en droge kilometers toe !





    31-08-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 30 juni : Amay

    Na mijn 10-daagse vakantie belde Didi me gisteren (maandag dus) op met de vraag om samen naar Esneux te fietsen.  Tja na mijn lange rustperiode zag ik dit ritje wel zitten om er terug in te komen.  Man man, wat heb ik daar afgezien.  Te lang niet fietsen is zeker niet goed voor de conditie.  Maar toch een mooie 155 km gefietst.

    Omdat ik me aardig het licht had uitgereden, had ik dus mijn twijfels of ik samen met het groepje van 3x20 zou gaan rijden.  Zou ik ze kunnen volgen, geen last van de knieën, ….  ????  Maar wie niet waagt, ……… Dus op een rustig tempo naar Diepenbeek.  Van zomerse temperaturen konden we vandaag weeral niet spreken.  Met een 11° op de thermometer was het toch behoorlijk fris (zeker als je zuiderse temperaturen gewoon bent van 40°C) maar er was wel een droge dag voorspeld (das tegenwoordig ook al iets hé).

    Ruim op tijd placeerde ik me op het bankje van de bushalte.  Ook Marcel komt niet graag te laat en zakt altijd ruim op tijd af naar Diepenbeek.  Wie nog afzakte tot aan het bushokje : Omer, Yvan, Roger, Jean.  Effe verschieten als Sabine ook haar rentree terug maakte.  We hebben ze lange tijd moeten missen.  Leon kon helaas niet om half negen aan de start komen.  Vandaar dat hij naar Yvan had gebeld of we eventueel op hem zouden kunnen wachten en dan zou hij wat later komen.  Met z’n allen gingen we Leon al tegemoet en zouden hem bij z’n thuis gaan uithalen.  Yvan reed een paar honderd meter verder want daar stond net Paul Lia met z’n MTB vertrekkensklaar.  Ipv in de buurt wat rond te fietsen sloot hij zich bij ons aan.  Dus met 9 aanwezigen en dat is zeker niet slecht voor een dinsdagrit.

    Na de (volgens sommigen loodzware) mergellandrit van afgelopen zaterdag werd er nu gekozen voor een wat kleinere en niet zo zware rit.  We zouden richting Amay rijden.

    Omer en Paul namen al direkt het voortouw en voerden de rest van het peloton richting Vliermaalroot, Guigoven, Jesseren, Bommershoven en Vechmaal.  Voorbij de taalgrens krijgen ook de dorpjes een franse naam.  Zo ging het verder  via Otrange en Momalle.  Omdat rijden met een MTB niet vanzelfsprekend is met z’n dikke banden en wat extra weerstand, ging Paul wat naar achter (sterk gereden zunne).  Zo kwam het sterke duo Omer en Yvan vooraan.  Zij loodsen ons verder naar Jeneffe, Haneffe, Verlain en Jehay.  Een engels spreekwoord zegt:  “what goes up, must come down.  Zo ook dus met de hoogtemeters.  Van thuis uit was het stilletjes omhoog gegaan en richting Amay duik je ineens de maasvallei in.  Niemand die daarover reclameert hé.  Afdalen doen ze allemaal graag hé.

    Yvan en Paul gingen langs bij de bakker om er de nodige vlaaien te halen.  Merci Paul voor de traktatie van de vlaai !!!!! Ze heeft gesmaakt zunne.

    Bij het verlaten van Amay (richting Ombret) steek je de maas over.  Het eiland van Tarzan en Jane lag er maar verlaten bij (voor uitleg hierover moet je bij Marcel zijn   )  Blijkbaar vond zelfs Tarzan het te koud om met z’n kleine lapje te blijven rondlopen in het koude België.  Niemand gezien dus !!!

    Wat een normale terugrit zou worden, werd ineens verhinderd door een technisch mankement bij Jean.  Hij kreeg zijn pedalen voor geen centimeter meer vooruit !!!  Raar !

    Bij nader onderzoek bleek de sluitring van de cassette tegen het achterpatje van het frame te slepen.  Tja hoe los je nu zoiets op hé?  Met een rondelle misschien?  Maar zoiets heb je niet standaard in je herstelkit zitten hé.  Net in de buurt zit er een verkoper van traktoren en hoogtewerkers.  Hier werd het beste Frans boven gehaald en gevraagd naar een rondelle.  Met resultaat !  Rondelle op de as van het wiel geschoven en het kon weer netjes rond draaien.

    Van Engis ging het naar Awirs.  Langs deze weg is het wat minder steil om terug uit de maasvallei te raken.  Verder naar Fexhe le haut clocher, Villers l’eveque, Herstappe, Lauw, Widooie, Neerrepen, Schalkhoven en Romershoven.

    Iedereen weer heelhuids en voldaan in Diepenbeek !  Sabine en Paul waren onderweg al afgeslagen om op tijd thuis te zijn maar de rest van de groep ging nog eerst de vochtbalans weer op peil brengen in het Paenhuys.  Deze keer geen wafels of koeken, maar wel een royale schotel kaas- en salamiblokjes !!!!  Merci Miet, ge zijt een supercafebazin !

    Ritgegevens:

    aanwezigen: Omer, Leon, Yvan, Paul, Jean, Sabine, Marcel, Roger en Marc

    Afstand : 145 km (diepenbeek-diepenbeek 115 km), gemiddelde 27,4 km, 880 hms



    30-08-2011 om 21:35 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 27 augustus 2011: Mergelland
    Een verslag ingestuurd door Yvan, waarvoor dank ! Ook dank aan Peter voor het insturen van de foto's !

    Ondanks de niet al te geweldige weersvoorspellingen waren er toch 5 dapperen aan de start om 8u30 : Valère P, Omer , Marcel , Peter  en Yvan .

     

    De tocht kende de gebruikelijke aanloop over Schoonbeek, Munsterbilzen, Eigenbilzen, Mopertingen, Hees, Vroenhoven, Lixhe om via Eysden naar Mesch te fietsen. Hier kwam de eerste helling voor de wielen : de Mescherberg. Via Mheer en Noorbeek met de Wolfsberg kwamen we in Slenaken met de Loorberg en Epen met de Camerig. Na de afdaling reden we richting Gemmenich om op onze vaste stek een stukje taart te kunnen eten.

     

    Na een verdiende rustpauze vervolgenden we onze tocht over een glooiend parcours richting Vijlen, Mechelen, Partij, Wittem met Wittemerberg, Eys ( de Eyserbosweg lieten we links liggen, dat is voor een volgende keer!), Simpelveld , Huls met Hulsberg . Na de beklimming van de Fromberg ging het richting Klimmen, Heek, Hulsberg, Oensel, Moorveld, Geverik, Beek en Stein waar we eventjes een omweg moesten maken om terug in België te geraken met de fiets.

     

    Eens terug in het land ging het traditiegetrouw in gestrekte draf via Kotem, Boorsem, Opgrimbie met Duivelsberg richting Zutendaal, Munsterbilzen en na een korte regenbui terug in Diepenbeek waar we getrakteerd werden op wafels door Jan.

     

    Eens te meer voor ons allen een leuke fietsdag.

     

    Ritgegevens : 155 km, gemiddelde 28,0 km , 1450 hoogtemeters

     

    Deelnemers : Valère, Peter, Omer, Marcel en Yvan







    28-08-2011 om 21:19 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs