Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    07-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 6 september Hannut

    Terwijl onze Compostella-pedaalridders zich verplaatsen van A naar B naar C, D, E .... moeten de thuisblijvers van het 3x20 groepje zich content stellen met een ritje van A naar B en terug naar A.

    Tja maar we zijn al tevreden dat we gezond onze kilometers kunnen afhaspelen en ondertussen nog kunnen genieten van wat er rond ons te zien is.  Dit doet me denken aan Vanessa die ziek thuis zit.  Van harte beterschap en hopelijk zien we je binnenkort nog eens met fietsschoenen ipv loopschoenen.

    Op het programma stond een ritje Blés d'Or.  Onze koffie/vlaai-stop (het belangrijkste item van de dag )  zouden we vandaag in Hannut houden.  Leon was nog fris in de benen en zette zich samen met Marc op kop met 5 man in hun wielen (Marcel, Jean, Sabine, Omer en Yvan).  Marc had er vandaag na zijn nachtshift zijn slaap weer voor gelaten om in Diepenbeek te komen rijden.

    Dat het vandaag een zwaar ritje zou worden, ondervonden we al direkt bij het buitenrijden van Diepenbeek.  De wind (alias windmolders) blies uit volle kracht vanuit het zuidwesten.

    Leon loodste ons eens via totaal andere wegen via Vliermaal, Kerniel, Boeshoven, Groot Loon tot in Bommershoven.  Hier was voor Leon het vet al een beetje van de soep en ging hij een rijtje naar achteren.  Nieuwe windkliever van dienst was Yvan.  Ons groepje van 7 vocht verder met windmolders richting Vechmaal, Heks, Horpmaal, Heers en Opheers.  Van de Blés d'Or route volgen werd al niet meer gesproken.  We zouden gewoon richting Hannut rijden want het was zwaar genoeg vandaag.

    De taalgrens (wat ons land in dezer dagen toch wel een beetje in tweeën snijdt) werd overgestoken en in het waalse stukje België reden we verder richting Waremme, Hollogne sur Geer (hier kwam Omer ipv Yvan aan kop), Omal.  Bij het kruisen van de Chaussé de Tirlemont in Tourinne, kwamen we eigenlijk tot de constatatie dat we eigenlijk beter wat vroeger richting Hannut hadden kunnen afdraaien.  Maar ach ja, dan maar een stukje grotere weg.  Hier was het wel opletten geblazen want de wind blies verraderlijk vanaf onze linkerkant.  Bij momenten was het letterlijk gaan hangen in de wind (Marc had zelfs nog meer last met zijn hoge velgen).

    Half twaalf.  Onze fietsen werden even aan de kant gezet om een tas koffie te gaan drinken.  Helaas waren alle bakkers van Hannut in collectief verlof !!!!  Als noodoplossing voldeden een koppel rijsttaarten van de lokale GB.

    de ideale combinatie !!!! koffie en rijstvlaai

    al ooit een lepel gezien waarmee je kan snijden ? Omer is ne straffe zunne

    Volledig aangesterkt ging het terug huiswaarts.  Om toch een stukje route de Blés d'Or te hebben gedaan, ging het langs grand- en petit-Hallet,

    Orp-le-Grand, Lincent en Waasmont.  Collegiaal zijn ze wel in ons groepje.  Omdat ze Marc toch nog wat slaap gunden, werd er beslist om hem thuis te brengen zodat hij niet langs Diepenbeek moest passeren.

    De wind die ons heel de voormiddag had tegengewerkt, gebruikten we nu in ons voordeel.  Leon, Yvan en Omer  hielden de ketting goed stijf vooraan in het peloton.  Met strak tempo scheurden we voorbij Landen, Attenhoven, Velm,  St- Truiden, Zepperen en Kortenbos.

    Ter hoogte van Alken splitsten de wegen.  Marc verliet de groep en zocht zijn bedje op.  De rest van groep reed verder richting Diepenbeek.  Heren (en Dame), ne dikke merci voor mij thuis te brengen.  Dat kon ik (Marc) echt appreciëren en dat meen ik oprecht !!!!

    Ik vermoed dat iedereen droog is thuisgeraakt want de zon van deze morgen had plaats gemaakt voor zware grijze wolken in de namiddag.

     

    Weer een geslaagde dag met vrienden samen en een mooi aantal kilometers.  Wat moet een mens nog meer hebben ????

    Tot de volgende rit !!!

    Aanwezigen : Yvan, Omer, Leon, Marcel, Jean, Sabine, Marc

    Ritgegevens : 131 km ; 27,6 km/h gem ; 780 hm


    07-09-2011 om 08:28 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 7: 7 sept 2011
    Ook voor deze dag volgt een toelichting wellicht later.

    http://connect.garmin.com/activity/113127631

    Afstand: 159 kms, 1548 hms





    07-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 6: 6 sept 2011
    Een korte toelichting over deze dag volgt wellicht later, beeldmateriaal is wel al toegekomen.

    Link naar de gereden rit: http://connect.garmin.com/activity/113127646 

    afstand: 163 kms, 2013 hms





























    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag6?authkey=Gv1sRgCIyirs2-8vS9Aw#

    06-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 5: 5 sept 2011

    Santiago De Compostella: dag 5: 5 sept 2011

    Vertrokken onder een grijze hemel met hoop op opklaringen later vertrokken .

    Geen regenkledij voorzien en het onvermijdelijke vond plaats : eerst wat miezerige druppels en dan evoluerend naar echte regen .

    Gelukkig had Marc die een 10-tal km voorop reed de bui al langer zien hangen en direct rechtsomkeer gemaakt om ons de gepaste kledij te bezorgen .

    Na regen komt zonneschijn en die vergezelde ons voor de rest van de dag , weliswaar vergezeld van een frisse wind wat de temperatuur beperkte tot een 20-tal graden .

    Vrij zwaar parcours naar het einde toe met een ultieme uitvalspoging van Rik , in de kiem gesmoord door de totaliteit van zijn collegas .

    Toch  nog genoten van natuurschoon rondom ons  en een fijne ontvangst in  ons 5de hotel  

    Ritgegevens: 181,5 kms, 2393 hms

    Gereden van Saint-Amand Montrond naar Limoges, gekend om z'n porselein http://nl.wikipedia.org/wiki/Limoges

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/112195604

























    link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag5?authkey=Gv1sRgCKP5orKf_LeTxwE#

    05-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    04-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 4: 4 sept 2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag 4 sep. 2011

    Korte rit vandaag met weinig hoogtemeters. Zijn langer blijven slapen, alhoewel, om 8u00 was het ontbijt gepland. Vertrokken zijn we om 9u15 onder een grauwe hemel maar met een droog wegdek.

    Regen hing in de lucht, gelukkig zijn we daar van gespaard gebleven. Beter zelfs het is nog mooi en zonnig geworden. (24°)

    De kennismaking met de Loire rivier bleef beperkt tot oversteken, geen kastelen te bewonderen, wel enkele bekende wijnvelden. We reden door de Sancerre streek, bekend om zijn witte wijn. Helaas geen tijd voor een degustatie.

    Toen we een dame al lopend de wijnberg zagen afdalen hebben we aan de voorbereiding voor het berglopen van Vanessa gedacht.

    Naargelang de rit vorderde werden de akkers groter, eigenlijk eindeloos. De wegen rechter volgens het principe van “de korste weg tussen 2 punten is de rechte”.

    Op deze plaatsen (over heel wat kms) was het stil in de groep. Voelde iedereen zich zo nietig in deze natuur, waren we met zijn allen bezig met hun eigen ik, met een terugblik op het leven en een vooruitzicht op de toekomst? Ik alleszins wel. Is dat de meerwaarde buiten het toeristische en sportieve van de rit naar Compostela ? Genoeg gemijmerd.

    Als Marc zo blijft verder gaan met ons te verwennen (weeral taart) gaan de kilo’s er zo bijkomen.

    Een zeer mooi hotel, goed gelegen, met zwembad en nodige voorzieningen. We gaan het hier goed hebben.

    Uitspraak van de dag : “iets wat niet in gebruik is , mag  niet geopend worden “ (Willy)

    Ritgegevens: http://connect.garmin.com/activity/111917898

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag4?authkey=Gv1sRgCP-5sI2zntO-Tg#5654532746708144626

    140 kms, met 566 hms

    04-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 3 september 2011: Aubel
    Verslag zaterdag 3 sept: Aubel

    Verslag ingestuurd door Yvan, waarvoor dank !

    Ondanks het mooie weer slechts 4 dapperen aan de start deze morgen en omdat er een paar omwille van diverse redenen op tijd thuis wilden zijn werd de rit ingekort tot Aubel en niet de voorziene tocht tot Eupen gereden.

     

    De aanloop ging over Schalkhoven, Rijkhoven, Genoelselderen, Millen en  Bassenge.

     

    Na de Houtain ging het richting Argenteau waar we halfweg de Richelle rechts afsloegen richting Saint-Rémy, Blegny, Mortier, Julémont, Wadeleux en daarna koffiepauze in Aubel.

     

    Omdat Edgard gezegd had dat er iets moois te zien was , gingen we deze keer op een andere plaats koffie drinken maar dat "moois" kregen we jammer genoeg niet te zien.

     

    Na wat rondrijden om fris water bij te tanken konden we terug vertrekken. Onmiddellijk de côte de Hagelstein richting de Planck. Via Sint-Martens-Voeren, Schophem, Moelingen bereiken we het kanaal in Lixhe. Dit volgen we tot in Vroenhoven waar we de weg vervolgen langs Lafelt, Vlijtingen, Rosmeer, Waltwilder, Munsterbilzen, Schoonbeek en we eindigen ruim op tijd in het Paenhyus waar de nodige frisse dranken worden aangesproken.

     

    Ondanks de hitte was het toch een leuke fietsdag.

     

    Ritgegevens :  120 km, gemiddelde 28,5 km

     

    Deelnemers : Valère, Leon, Marcel en Yvan

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 3: 3 sept 2011

    Zat 3 sep

     

    Voor weekend begint stond er weeral een superlange rit voor de boeg , welgeteld 194 km

    over een parcours variërend van licht naar zwaargolvend .

    sommigen meenden zelfs een witte Eifeltoren te ontwaren  , fata morgana ????? 

    Passage van streken Seine , Marne en Yonne .  Met een veelvoud van totaal uitgebloeide

    en verslenste zonnebloemvelden onder een loodzware zon  tot 35 ° C.

    En tenslotte een ultiem regenbuitje net voor aankomst in hotel .

    Bijzondere mededeling : bij het middagoponthoud fruitvla als dessert , geschat gewicht ca 500 g /st .


    Route:

    Le Breuil – Corrobert -  Montmirail – Joiselle – Montceaux Les Provins – Villiers Saint Georges – Provins – Gouaix – Bray Sur Seine – Pont Sur Yvonne – Saint Sérotin – Saint Valérien – Domats – oversteken van de Route du Soleil – Ervauvile – Mérinville – La Selle Sur Le Pied – La Selle En Hermoy – Saint Firmin des Bois – La Chapelle sur Aveyron – Châtillon-Coligny – Ardon – La Bussière

    La Bussière ligt in het Franse department Loiret ( regio Centre )

    http://connect.garmin.com/activity/111579382




    Monkeyfood !!!!!






















    Nog lekkerder die dan uit Aubel .. maar jullie hebben d'er ook ver voor moeten rijden




    Is er nu internetverbinding ? Jawel hoor !!!!











    Speciaal voor Willy 't Ijsboerke

    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag3?authkey=Gv1sRgCNDF75yspN7QPA#

    03-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    02-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 2: 2 sept 2011

    Vrij 2 sep

     

    Nog mooier weer tot heet , 31 ° C . , zware onderschatte rit , verschillende beklimmingen van 10-12 percent  , geweldige begeleider Marc , vindt zelfs mooie en schaduwrijke plaatsjes voor middagmaal , vermoedelijk niet meer te evenaren .

    Verfrissingen rond 15 uur op enige schaduwplaats van de verblijvende kms . 

    De rit verliep voor een groot deel door de Champagnestreek , waar de druivenoogst reeds volop aan de gang was .

    Hotel werd uitgebaat door een ex-wielrenner  , die een excellente keuken te berde bracht .

    Route:

    Fumay – Rocroi – Eteignières – Auvillers-les-Forges – Champlin – Rumigny – Mont-Saint-Jean – Brunehamel – Rozoy-sur-Serre – Noircourt – Dizy-le-Gros – Nizy-le-Comte – La Malmaison – Amifontaine – Juvincourt-et-Damary –Pontavert – Roucy – Romain – Courville – Arcis-le-Ponsart – Vézilly – Châtillon sur Marne – Festigny – Igny Comblizy – Le Breuil

    Le Breuil ligt in het Franse Departement Marne ( regio Champagne Ardennes )

    http://connect.garmin.com/activity/111579407
























    Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag2?authkey=Gv1sRgCO35lK3034jGVQ#

    02-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: dag 1: 1 sept 2011

    Op de tweede dag ontving ik al een sms-je dat er geen internetverbinding gemaakt kon worden. Een dagelijkse rapportering op de blog zou dus niet lukken… Vandaag stuurde Marc Dufour ( de sportdirecteur ) me foto’s met een kleine toelichting, geschreven door Rik. Bedankt Rik & Marc !

    De route die ze afleggen wordt later gepubliceerd.

     

    Do 1 sep

     

    Namen van begeleiders : Put Jos , Bollen Jos , Jacobs Roger tot aan km 70 .

    Met dank .

     

    Vertrek na afscheid van familie en vrienden in koud en mistig weer .

    Inlooprit 142 km : testen van TomTom , Garmin en Edgard met wisselend succes .

    Zonnige dag , terrasje in Givet .
    Hotel serveerde zeer smakelijk eten en overvloedige drank.

    Route:

    Diepenbeek – Kortessem – Borgloon – Heers – Waremme – Omal – Burdinne – Andenne – Maillen- Dumal – Dinant – Hastière – Heer – Givet – Fumay

    Fumay ligt aan de Belgisch-Franse grens, in het Franse Departement Ardennes ( Champagne-Ardennes streek )

    Ritgegevens en Route: http://connect.garmin.com/activity/111099318






    Afscheid van vrienden en familie .. enkele bevriende fietsers rijden een eind mee







    Pick-nick !

    Koffie ...












    Link naar het fotoalbum: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/SantiagoDag1?authkey=Gv1sRgCKW138rE0a3LrAE#

    01-09-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago De Compostella: geplande route

    Met dank aan Marc T voor het opzetten van de tcx-files naar jpg-bestanden.

    Ziehier de route die de Santiago-Boys per dag gaan afleggen

    Dag 1



    Dag 2



    Dag 3



    Dag 4



    Dag 5



    Dag 6



    Dag 7



    Dag 8



    Dag 9



    Dag 10



    Dag 11




    Dag 12



    Dag 13



    Dag 14

    31-08-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Santiago Voorbeschouwing

    Santiago De Compostella

    Vorig jaar, tijdens één van onze ritten, vertelde Willy T dat ie al 2x naar Santiago De Compostella gefietst was: in 1990 en in 2000. Deze pelgrimstocht bleek een droom te zijn voor Valère B, al meermaals op het punt gestaan om z’n droom te verwezenlijken, maar ’t is er nooit van gekomen. Anderen waren ook voor het idee gewonnen, Willy wilde wel opnieuw mee. Waar Valère gaat, gaat Edgard ook. En waar Edgard naar toe gaat, gaat Edwin ( uit het Gentse ) mee. Ook Ludo B en Rik R zagen deze meerdaagse uitstap zitten. En Flor wilde eigenlijk ook wel eens verder rijden dan naar Banneux om een kaarske te branden.

    Ik zocht eens op wat Santiago zo speciaal maakt.

    In Santiago, gelegen in het Noordwesten van Spanje, zou het graf van Jakobus, één van de leerlingen van Jezus liggen. Jakobus was in Palestina onthoofd, z’n lichaam werd door twee  van zijn discipelen naar Spanje gebracht, aan de berg Libredon. Over het graf van Jakobus verrees een machtige basiliek.

    Compostella werd een heus bedevaartsoord: vele pelgrims volgen de Camino de Santiago, aangegeven door een St Jakobs-Schelp ( what’s in a name ? ).

     

    De afstand bedraagt zo’n 2150 kms, die afgelegd zal worden op veertien dagen tijd. Vanmorgen zijn ze onder een stralende zon vertrokken.

    Het wel en wee van de pelgrims zal hier op de blog verschijnen, tenminste als ik de nodige info doorkrijg, als ze ’s avonds de energie nog hebben om een verslagje ineen te boksen.

    In naam van alle lezers van deze blog wens ik hen vele mooie, veilige en droge kilometers toe !





    31-08-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 30 juni : Amay

    Na mijn 10-daagse vakantie belde Didi me gisteren (maandag dus) op met de vraag om samen naar Esneux te fietsen.  Tja na mijn lange rustperiode zag ik dit ritje wel zitten om er terug in te komen.  Man man, wat heb ik daar afgezien.  Te lang niet fietsen is zeker niet goed voor de conditie.  Maar toch een mooie 155 km gefietst.

    Omdat ik me aardig het licht had uitgereden, had ik dus mijn twijfels of ik samen met het groepje van 3x20 zou gaan rijden.  Zou ik ze kunnen volgen, geen last van de knieën, ….  ????  Maar wie niet waagt, ……… Dus op een rustig tempo naar Diepenbeek.  Van zomerse temperaturen konden we vandaag weeral niet spreken.  Met een 11° op de thermometer was het toch behoorlijk fris (zeker als je zuiderse temperaturen gewoon bent van 40°C) maar er was wel een droge dag voorspeld (das tegenwoordig ook al iets hé).

    Ruim op tijd placeerde ik me op het bankje van de bushalte.  Ook Marcel komt niet graag te laat en zakt altijd ruim op tijd af naar Diepenbeek.  Wie nog afzakte tot aan het bushokje : Omer, Yvan, Roger, Jean.  Effe verschieten als Sabine ook haar rentree terug maakte.  We hebben ze lange tijd moeten missen.  Leon kon helaas niet om half negen aan de start komen.  Vandaar dat hij naar Yvan had gebeld of we eventueel op hem zouden kunnen wachten en dan zou hij wat later komen.  Met z’n allen gingen we Leon al tegemoet en zouden hem bij z’n thuis gaan uithalen.  Yvan reed een paar honderd meter verder want daar stond net Paul Lia met z’n MTB vertrekkensklaar.  Ipv in de buurt wat rond te fietsen sloot hij zich bij ons aan.  Dus met 9 aanwezigen en dat is zeker niet slecht voor een dinsdagrit.

    Na de (volgens sommigen loodzware) mergellandrit van afgelopen zaterdag werd er nu gekozen voor een wat kleinere en niet zo zware rit.  We zouden richting Amay rijden.

    Omer en Paul namen al direkt het voortouw en voerden de rest van het peloton richting Vliermaalroot, Guigoven, Jesseren, Bommershoven en Vechmaal.  Voorbij de taalgrens krijgen ook de dorpjes een franse naam.  Zo ging het verder  via Otrange en Momalle.  Omdat rijden met een MTB niet vanzelfsprekend is met z’n dikke banden en wat extra weerstand, ging Paul wat naar achter (sterk gereden zunne).  Zo kwam het sterke duo Omer en Yvan vooraan.  Zij loodsen ons verder naar Jeneffe, Haneffe, Verlain en Jehay.  Een engels spreekwoord zegt:  “what goes up, must come down.  Zo ook dus met de hoogtemeters.  Van thuis uit was het stilletjes omhoog gegaan en richting Amay duik je ineens de maasvallei in.  Niemand die daarover reclameert hé.  Afdalen doen ze allemaal graag hé.

    Yvan en Paul gingen langs bij de bakker om er de nodige vlaaien te halen.  Merci Paul voor de traktatie van de vlaai !!!!! Ze heeft gesmaakt zunne.

    Bij het verlaten van Amay (richting Ombret) steek je de maas over.  Het eiland van Tarzan en Jane lag er maar verlaten bij (voor uitleg hierover moet je bij Marcel zijn   )  Blijkbaar vond zelfs Tarzan het te koud om met z’n kleine lapje te blijven rondlopen in het koude België.  Niemand gezien dus !!!

    Wat een normale terugrit zou worden, werd ineens verhinderd door een technisch mankement bij Jean.  Hij kreeg zijn pedalen voor geen centimeter meer vooruit !!!  Raar !

    Bij nader onderzoek bleek de sluitring van de cassette tegen het achterpatje van het frame te slepen.  Tja hoe los je nu zoiets op hé?  Met een rondelle misschien?  Maar zoiets heb je niet standaard in je herstelkit zitten hé.  Net in de buurt zit er een verkoper van traktoren en hoogtewerkers.  Hier werd het beste Frans boven gehaald en gevraagd naar een rondelle.  Met resultaat !  Rondelle op de as van het wiel geschoven en het kon weer netjes rond draaien.

    Van Engis ging het naar Awirs.  Langs deze weg is het wat minder steil om terug uit de maasvallei te raken.  Verder naar Fexhe le haut clocher, Villers l’eveque, Herstappe, Lauw, Widooie, Neerrepen, Schalkhoven en Romershoven.

    Iedereen weer heelhuids en voldaan in Diepenbeek !  Sabine en Paul waren onderweg al afgeslagen om op tijd thuis te zijn maar de rest van de groep ging nog eerst de vochtbalans weer op peil brengen in het Paenhuys.  Deze keer geen wafels of koeken, maar wel een royale schotel kaas- en salamiblokjes !!!!  Merci Miet, ge zijt een supercafebazin !

    Ritgegevens:

    aanwezigen: Omer, Leon, Yvan, Paul, Jean, Sabine, Marcel, Roger en Marc

    Afstand : 145 km (diepenbeek-diepenbeek 115 km), gemiddelde 27,4 km, 880 hms



    30-08-2011 om 21:35 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    28-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 27 augustus 2011: Mergelland
    Een verslag ingestuurd door Yvan, waarvoor dank ! Ook dank aan Peter voor het insturen van de foto's !

    Ondanks de niet al te geweldige weersvoorspellingen waren er toch 5 dapperen aan de start om 8u30 : Valère P, Omer , Marcel , Peter  en Yvan .

     

    De tocht kende de gebruikelijke aanloop over Schoonbeek, Munsterbilzen, Eigenbilzen, Mopertingen, Hees, Vroenhoven, Lixhe om via Eysden naar Mesch te fietsen. Hier kwam de eerste helling voor de wielen : de Mescherberg. Via Mheer en Noorbeek met de Wolfsberg kwamen we in Slenaken met de Loorberg en Epen met de Camerig. Na de afdaling reden we richting Gemmenich om op onze vaste stek een stukje taart te kunnen eten.

     

    Na een verdiende rustpauze vervolgenden we onze tocht over een glooiend parcours richting Vijlen, Mechelen, Partij, Wittem met Wittemerberg, Eys ( de Eyserbosweg lieten we links liggen, dat is voor een volgende keer!), Simpelveld , Huls met Hulsberg . Na de beklimming van de Fromberg ging het richting Klimmen, Heek, Hulsberg, Oensel, Moorveld, Geverik, Beek en Stein waar we eventjes een omweg moesten maken om terug in België te geraken met de fiets.

     

    Eens terug in het land ging het traditiegetrouw in gestrekte draf via Kotem, Boorsem, Opgrimbie met Duivelsberg richting Zutendaal, Munsterbilzen en na een korte regenbui terug in Diepenbeek waar we getrakteerd werden op wafels door Jan.

     

    Eens te meer voor ons allen een leuke fietsdag.

     

    Ritgegevens : 155 km, gemiddelde 28,0 km , 1450 hoogtemeters

     

    Deelnemers : Valère, Peter, Omer, Marcel en Yvan







    28-08-2011 om 21:19 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 23 augustus 2011: Aubel

    Verslag rit dinsdag 23 augustus 2011 : Aubel

     

    Toch nog 6 dapperen vanmorgen aan de start ; besloten werd om een rustige rit naar Aubel te maken na de toch wel zware zaterdagrit.

     

    Onze rit verliep over Schalkhoven, Sint-Huibrechts-Hern, Rijkhoven, Membruggen, Genoelselderen, Millen, Bassenge, Houtain-Saint-Siméon, Heure-le-Romain, Haccourt, Hermalle-sous-Argenteau, Richelle, Dalhem, Val-Dieu, Aubel.

    Traditiegetrouw werd er lekkere rijsttaart bij de koffie voorzien.

     

     




    Omdat de lucht steeds dreigender werd, besloten we via de Voerstreek terug te fietsen.

    Vanuit Aubel ging het in strak tempo richting de Planck, Sint-Martens-Voeren, Moelingen, Lixhe , Lannaye berg , Eben-Emael, Kanne, Muizenberg, Vroenhoven, Veldwezelt, Briegden,

    Eigenbilzen, Munsterbilzen.  Op côte Eik kregen we een fikse regenbui te verwerken, maar na enkele minuten konden we onze tocht richting Diepenbeek verderzetten.

     

    Zo waren we ruim op tijd terug in onze vertrouwde Paenhuys waar we bij de vertrouwde drankjes wafeltjes aangeboden kregen van Miet, waarvoor onze dank.

     

    Ook een dankwoordje voor onze kopmannen Peter, Valère en Omer !!!

     

    Ritgegevens: aanwezigen: Peter, Valère P, Roger, Omer, Marcel en Yvan

    Afstand : 117 km , gemiddelde 29,3 km, 980 hms

     

    Nog even meegeven dat de fietsers van de middagpost ( Lutselusgroep ) hun rit ( ook naar Aubel ) droog hebben kunnen afwerken, en daardoor wat langzamer hebben kunnen rijden. Jos P, Jefke B, Bère G en Vanessa reden 115 km, 695 hms, 26,4 gemidd

     

    Link naar de rit van de Lutselusgroep:

     http://connect.garmin.com/activity/108830705

    23-08-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    21-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 20 augustus 2011: Willy Vannitsen Classic

    Verslag rit zaterdag 20 augustus 2011 : Willy Vannitsen Classic

     

    Een mooi verslag opgesteld door Yvan:  

    Om 8 uur verzamelden 9 dapperen aan de 3x20; we zouden vandaag de 160 km van de Willy Vannitsen Classic rijden ; er werd afgesproken om in Engis het goed gepijlde parcours te volgen.

     

    Onze rit vertrok via de Houbrichtsstraat (waar duidelijk nog restanten lagen van de donderdagse storm) naar Kortessem, Gors-op-Leeuw, Jesseren, Vechmaal, Otrange, Thys, Fize-le-Marsal, Momalle, Hozemont waar we de eerste deelnemers op het parcours zagen.

    Na de duik tot in Engis kwam de eerste klim : la route de 36 tournants. Via Rotheux-Rimière, Limont (côte de Limont), Poulseur, Chanxhe (côte de Lincé ) bereikten we Sprimont waar we halt hielden voor de gebruikelijke koffie en dikke rijsttaart.



    Na de start kregen we onmiddellijk côte de Florzé voor de wielen waarna de afdaling tot in Aywaille volgde.




    Hierna volgde de pittige côte de Niaster om dan steeds golvend te vervolgen naar Harzé, Xhoris, Comblain-Fairon, Tavier (côte d’Houchenée), Fraiture en Nandrin waar de drinkbussen werden bijgevuld want de hoge temperatuur had enkele slachtoffers met krampverschijnselen gemaakt. Daarom werd besloten om de terugweg via Engis te laten verlopen (zie hierboven), ook wel omdat de kilometers intussen aardig opliepen en ver boven de aangeduide 160 km uitkwamen.

     

    We waren dan ook allemaal dringend aan een verfrissend drankje toe in het vertrouwde Paenhuys waar Jan ons gewoontegetrouw trakteerde op wafels waarvoor dank.

     

    Hier zaten dan ook enkele bekende gezichten op het terras lekker in het zonnetje te genieten van rosé wijntjes en Hoegaarden Rosé.

     

    Ritgegevens :   190 km, gemiddelde 28,1 km, veeeeeel hoogtemeters

     

    Deelnemers : Valère P, Quinten K, Omer S, Leon L, Jean J, Marcel V, Roger D, Yvan C en Peter Nulens (die de 135 km gereden heeft)

     

    21-08-2011 om 10:28 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    17-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag dinsdag 16 augustus 2011: Banneux

    Verslag rit dinsdag 16 augustus 2011 : Banneux

     

    Dit verslag werd gemaakt door Yvan, waarvoor ne dikke merci !

     

    Na wat heen en weer getelefoneer ‘s morgens om het vertrekuur aan te passen omwille van de regen stonden er om 9 uur toch 7 dappere fietsers: Peter, Valère P, Roger, Leon, Marcel, Jean en Yvan. 

     

    Beslist werd om naar Banneux te rijden in tegengestelde richting als onze clubrit.

     

    Onze tocht ging over Schalkhoven, Rijkhoven, Membruggen, Genoelselderen, Millen waar de weg naar Sluizen werd genomen. Na de beklimming van Slins ging het verder naar Milmort en Herstal waar Albertkanaal en de Maas werden overgestoken. Na de herstelling van een lekke band voor Valère ging het bergop richting Barchon, Saive en Flèron waar we via de afdaling langs het cementfabriek eerst Trooz en uiteindelijk Louveigné bereikten waar we bij de bakker getrakteerd werden op taart door Valère voor zijn 6? verjaardag (proficiat van de hele bende).

     












    Onze terugweg verliep via Banneux (waar de nodige kaarsjes werden aangestoken), Nessonvaux, Olne , Soumagne, Herve, Bolland, Feneur, Dalhem, Visé.

     

    Omdat we al genoeg klimwerk verteerd hadden ging het in gestrekte draf via het kanaal tot Vroenhoven . Daarna de vertrouwde route via Kesselt, Hees, Mopertingen, Eigenbilzen, Munsterbilzen, Schoonbeek (waar plots een supporter voor Jean langs de weg stond) om in het Paenhuys te arriveren. Hier werden we door Miet weer getrakteerd op lekkere koeken waarvoor dank.

     



    Ook een heel dikke proficiat en merci voor Peter en Valère die eens te meer schitterend kopwerk afgeleverd hebben.

     

    Aanwezigen: Peter, Valère P, Roger, Leon, Marcel, Jean en Yvan

    Ritgegevens : 145 km , gemiddelde 28,3 km

     

    Nog een foto die we je niet willen onthouden: Valère boven op de Stockeu enkele weken geleden tijdens de Sean Kelly ( 150 kms, 2700 hms, gem 27 km/u, gereden door Valère, Peter en Quinten )


    17-08-2011 om 07:17 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    10-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 09 aug 2011 Aubel

    Half zeven,  wakker worden van de kletterende regen op je dak en je toch beginnen klaar maken om te gaan fietsen !!!!  Een gewone mens zou je voor zot verklaren, maar ach ja ……  Fietsen is fijn en ik kijk altijd uit om samen met de groep van 3x20 te kunnen rijden.

    Een uurtje voor tijd spreken Didi en Marc af en zakken ze samen af naar Diepenbeek.  Vandaag weer veel te vroeg natuurlijk en dus werden er hier en daar al omwegjes genomen .  Samen met onze trouwe 3x20-fietser Marcel staan ze meestal als eersten aan het bushokje.

    Nog 3 anderen, nl. Omer, Leon en Roger waagden zich ook voor een ritje.  Flor had deze keer verstek laten gaan omdat hij geen verlof had kunnen krijgen.  Yvan is ook een vaste fietser op dinsdag maar ook hij kwam niet opdagen.  Omer belde hem op maar Yvan zag het niet zo zitten (te koud , te nat ?)

    Met deze kwakkelzomer en dito kwakkelweer werd er toch zwaar getwijfeld of we naar Banneux zouden afzakken.  Er werd al gauw naar ons vast trainingsritje Blegny/Aubel gegrepen.  Moest het weer te slecht worden zouden we in Blegny stoppen en anders zouden we doorrijden tot Aubel.

    Met het wegdek nog goed nat was het toch opletten geblazen.  Omer en Marc hadden zich op kop gezet en de rest zocht zich een windstil plekje in het mini-peloton.

    Dit ritje kunnen we bijna met onze ogen toe rijden maar de lezers van de blog weten misschien ook graag waar we zaten.  Het ging dus via Hoeselt, Rijkhoven, Membruggen, Genoelselderen tot in Millen.  Anders wordt er in Millen nogal eens geredetwist of we nu links of rechtdoor gaan rijden.   Vandaag geen discussie en werd er eens rechts afgeslagen en zo richting Sluizen en Glons.  Dit is wel een beetje omweg maar gezien de weersomstandigheden van vandaag was dat zeker geen slechte keuze en zodoende kwamen we ook in Bassenge terecht.

    De ene al peddelend en de andere vlotjes trappend,  ging het omhoog op de Côte de Houtain.  Eens bovengekomen namen we de eerste afslag rechts.  En ja tradities gooi je niet zomaar overboord hé.  Dus zoals gewoonlijk werd hier onze eerste plaspauze gehouden.  Vlak voor Oupeye was er een chauffeur van een personenauto net iets te overmoedig geweest en had zijn auto netjes op z’n zijkant tussen de koeien in de wei geparkeerd.  Omer had het zelfs niet in de gaten !! Was die al aan de vlaai aan het denken misschien ????

    Côte de Richelle is niet echt het zware klimwerk hé.  Voor je het weet sta je boven en rij je richting Dalhem en Feneur.  Wist je dat Didi een schroef kwijt was????  Nee nee niet figuurlijk maar deze keer letterlijk.  Hierdoor hing zijn spatbord er halfstok bij en sleepte over zijn achterband.  Toevallig of niet maar in Feneur is er nog zo een klassiek ijzerwinkeltje.  We hielden halt en vroegen de verkoper om eens in zijn schroevenbak te grabbelen.  25 cent voor een moertje en boutje  en het probleem was opgelost.

    Tot nog toe was er geen enkele drup gevallen.  Dus dan maar door naar Blegny,  Mortier, Julemont en via de heuvelende binnenwegjes naar Aubel.

    In de Café Aubeloise  kijken ze al niet meer op van een bende wielertoeristen die er met een rijstvlaai binnen wandelen.  Volgens mijn persoonlijke mening hebben ze daar nog altijd de beste rijstvlaai die er te vinden is. Mmmmmmmmmmmmmm !!!

    Ondertussen werden de hemelsluizen verder en verder open gezet.  Zelfs zo ver dat het er met bakken uitviel.  Dus na de 2e consumptie kwam er ……  nog een 3e consumptie in afwachting van wat beter weer.  Geen cola’s en koffies deze keer voor Marcel, Leon en Omer maar ne goeie rochefort.

       

    Tja een mens mag soms al eens geluk hebben hé en dat overkwam ons nu ook weer.  Bij buitenkomst was het gestopt met regenen.

    Blijkbaar bevat rochefort ne hoop suikers en geeft je extra energie.  Zodoende kwamen Marcel en Leon op kop rijden.  En niet voor even maar het ging van Aubel, doorheen heel de voerstreek en zo tot Lixhe.  Eens langs het kanaal kwam het verval snel naar boven.  Was de Rochefort uitgewerkt of speelde de wind te fel in ons nadeel ????  Dus kwamen Omer en Marc terug op kop.

    Net voor de brug in Kanne begon het te regenen.  Tja en het onvermijdelijk bij dit natte weer gebeurde dan ook.  Door de nattigheid plakken vuiligheid en steentjes zich aan de banden.  De kans op lek rijden wordt dus alleen maar groter.  Roger had dus de pech om vandaag lek te rijden.

    Na Hees is het wel een beetje opletten geblazen.  Hier volgden we een stukje grote baan (Bilzen-Maastricht).  Hoewel  het putje in de wegdek vooraan werd gesignaleerd, reed Leon er pardoes doorheen.  Pssssssssssssssssst, 2e lekke band.

    Tussen Eigenbilzen en Munsterbilzen begon het nog wat harder te regenen.  Op zo een momenten wordt het stiller en gaat de snelheid omhoog.  Vandaag niet anders dus.  Tegen dat we in Diepenbeek waren, waren we toch aardig op dreef geraakt.  Van al dat rijden, krijgt ne mens aardig wat dorst.

    Tijd om in de remmen te knijpen en te stoppen bij het Paenhuys.  Hier kwam ook het bordje koeken weer op tafel (waarvoor dank weeral !!!) en het nodige vocht.

    Weer een fijne dag, mooie vergezichten/bestemming en goedlachse mensen om je heen.  Geslaagde dag dus.

    Aanwezigen waren Leon, Roger, Marcel, Didi en Marc
     
    Ritgegevens: 162km, 1100 hm en 26,6 gemiddeld

    10-08-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    07-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 6 augustus 2011: Gemmenich

    Verslag rit zaterdag 6 augustus 2011: Gemmenich

    Slechte weersvoorspellingen deden me meer grijpen naar m'n trail-schoenen dan naar m'n fiets. Omer was er wel bij en schreef volgend verslag, waarvoor dank !

    Na een paar weken vakantie te hebben vertoeft in spanje starte ik vanmorgen terug richting 3x20

    Na al die slechte voorspellingen stonden we er toch nog met 7.

    We reden richting Munsterbilzen, Mopertingen, Hees, Kesselt en Kanne waar we langs het kanaal de Voerstreek bereikten. Daar kregen we al de eerste regendruppels op ons. Maar het werd niet erger en we trapten dan maar gewoon door. In Voeren reden we richting Eisden, Mesch en vervolgens een stukje Mergellandroute waar Yvan vlak voor Slenaken lek reed. Dikke pech want hij reed nog maar drie dagen met nieuwe banden.

    In epen gekomen reden we richting Gemmenich waar ze ook lekkere rijstaart hebben.
    Daar opnieuw vertrokken stelden Leon voor om nog een ommetje te maken zodat we toch 150 km hadden vandaag.

    Dat ommetje deden we langs Homburg, Monzen, Aubel, Julemont, Blegny. Dan de R ichelle,Oupeye, Heur le Romain, Valmeer, Herderen en daar vielen alweer regendruppels.

    "Dan maar een tandje bijsteken" zei remy, waar hij voordurend demareerde maar ik zat hem telkens op het wiel met mijn Spaanse conditie in de benen. Het regenen werd niet erger en we kwamen toch nog tamelijk droog in het Paenhuis aan waar we weer werden getrakteerd op wafels. Merci hiervoor !
     
    Aanwezigen waren Remy,Leon, Roger, Yvan, Jean, Marcel en ik ( Omer )
     
    Ritgegevens: 145km en 27.7 gemiddeld

    Nvdr: Valère Ph, Peter en Quiten reden de Sean Kelly



     

    07-08-2011 om 13:26 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 2 augustus 2011: Eupen

    Verslag rit dinsdag 2 augustus 2011: Eupen

    Het doet me deugd dat jullie de blog hoog in het vaandel dragen ! Ik vond vanavond een mooi verslag, quotes en foto’s in m’n mailbox. Bedankt Didi, Peter en Flor.

    Ziehier het verslag dat Didi en Flor schreven

     

    Het was nog eens HOT vandaag, dus tijd voor een hot ritje naar Eupen City, met als slagroom op de rijstvlaai " een stukje van de Baraque Michel " ( +/- 11 km ).
    Al vrij vroeg in de morgen gingen de oogskes open om richting Eupen te vertrekken.  7u30 werd mijn stuk aluminium ( nvdr: volgens Marcel “ oud ijzer “ ) in de gang gestoten richting Djopenbeek. 

     

    Ik vond dat de beentjes nog niet echt wakker waren en deed het dan ook meer op mijn gemakske.  Aan het buskotteke kwam ik ongeveer gelijk aan met de andere kletskop van Curange Les Bains: Marcel. 

     

    Gedaan met het gekraak van Roger zijne vélo. Die laat er ook geen gras over groeien: direct ne nieuwe aangeschaft: een Pinarello Prince met amper 7 kms op den teller.

     

    Eén voor één dropen ze binnen.  8u30 werd er vertrokken langs de frigo (door de bos) gelijk Yvan met z’n “nief” Sidi’s zei. We mochten daar eigenlijk nog blij mee zijn, want we zouden gaan puffen vandaag 27-30C°. We waren content Leon ook aan de start te zien, toch aan de beterhand sinds z’n val van de zaterdag ( alleen nog wat lak af ).

     

    Via Munsterbilzen- kanaaldijk-Gellik - Veldwezelt - Vroenhoven – kanaal. ’t Was wel stil zonder tante kwebbel Vanessa. Dan naar Kanne en Lixhe.  Vanaf dit punt was het gedaan met plat/vlak rijden, want hier fietsen we de Voerstreek in via Moelingen- Sint-Gravensvoeren-Schoppen-Sint-Martens-Voeren.  Hier draaide Jos B. links af daar hij vond dat Eupen nog geen spek voor zijn bek was.

     

    Dus werd er verder getrapt onder ons 8,  richting Remersdaal - Hombourg - Henri Chapelle. De plaatjes werden alsmaar mooier. Welkenraedt - Balen, euh neen Baelen want het 1ste is ergens anders - Membach  tot in Eupen City. 

     

    Hier werd gelijk meestal ne koffie gedronken met een stukske rijstvlaai erbij.  Enkel vandaag was het zonnetje het koekske bij de koffie.  Helaas hadden de wespen dat ook door. Als ’t schoon weer is hebben de madammen minder textiel om het lijf: Marcel kreeg het allemaal niet gezien.

     






    Terug fris en monter werd er richting Baraque Michel getrapt.  Ik had deze nog nooit gefietst en keek de kat een beetje uit de boom.  Ik wou eerst met Peter meetrappen, maar die zat al snel aan mijn horizon. Op de splitsing naar de Gileppe heb ik dan maar op de Bus gewacht om "samen" naar boven te peddelen gelijk ze da zo schoon kunnen zeggen.  Volledig tot boven werd niet gereden anders waren we uiteraard "veel" te laat thuis. 








    Jalhay - Limbourg - Dolhain - Bilstain - Thimister-Clermont - Froidthier - Valdieu – Mortroux. Wat een hitte !   Dalhem - Richelle - Oupeye - Heure-le-Romain (waar er ook een drankstop werd gehouden) - Houtain-St-Siméon - Val-Meer - Herderen - Grote en Klein Spouwen (dikke en dunne muren niet gezien) - Bilzen - zo terug tot we in de terrasstoel van ’t Paenhuys waar Miet al met de wafels klaar stond. Merci Miet !

     

    Een lekker Duvelke ging er vlot in.  Da was juist alsof er een engelke op mijn tong piste.  Marcel was gepreceerd, dus moest hij het vandaag wat minder uitleggen en meer drinken om toch tijdig richting huiswaarts te vertrekken.  Uiteraard moest ik hier toezicht op houden en hij was heel braaf naar huis gegaan.

    Da hebben we "allen" weer ferm gelapt. Ik heb me weer goe geamuseerd.

    Merci aan de Beren van dienst Peter, Flor en Yvan die ons weer volledig uit de wind hebben gezet.

       

    Ritgegevens: 170 kms, 1650 hms, 27,7 gem

    Gereden door: Peter, Yvan, Flor, Roger, Jean J, Leon, Marcel, Jos B en Didi

    Link van ons ritje:
    http://connect.garmin.com/activity/103621240



    03-08-2011 om 07:05 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    30-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 30 juli 2011: Xhoris

    Verslag rit zaterdag 30 juli 2011: Xhoris

    Na lange tijd zocht ik vandaag terug aansluiting bij de groep. Een marathon voorbereiden vergt immers andere trainingen dan fietstrainingen, vandaar m’n langdurige afwezigheid.

    Het was een blij weerzien als “ verloren dochter “ zoals ze me noemden. Vandaag zouden we naar Xhoris rijden, niet de minste rit, maar ja, dan wist ik ook meteen wat ik nog waard was op de fiets.

    Ik moet wel zeggen dat ik blij was toen Remi aan Valère vroeg het ietsje kalmer aan te doen, dan andere zaterdagen. Lange broeken, armstukken, truikes met lange mouwen, allemaal gewapend met een regenjasje: ik had me de zomer toch wel anders voorgesteld.








    Toen Leon arriveerde werd de aftrap gegeven. We reden, onder het kopwerk van Valère en Flor op over Kortessem, Gors Op Leeuw, Jesseren, Bommershoven. Her en der werd er door Marcel “ oud ijzer “ geroepen, ik wist al niet wat ik gemist had.

    Vechmaal, Crisnée, de E40 over: Momalle en in stijgende lijn door naar Hozémont. Nadien lekker dalen naar de Maas in Engis. Ik stond ervan versteld dat we zo snel in Engis waren, maar dat was niet abnormaal met de wind in de rug.

    We moesten uit de Maasvallei geraken via de rue des 36 Tournants. Doordat een deel van ’t peloton onder aan de beklimming  een korte plaspauze hield konden we al een beetje voorsprong nemen, dat was mooi meegenomen.

    Rotheux, en dan weer dalen tot aan de Ourthe. In Esneux moesten we even de wegomleiding volgen die er was wegens een rommelmarkt. Boven op de berg in Esneux prijkte het kasteel van Fy. Flor merkte op dat ie vandaag al meer kastelen gezien had dan dinsdag op de route des chateaux.

    Snel zijn we aan de koffie, de taart wordt getrakteerd door Didi die volgende week jarig is. Alvast proficiat Didi. Na een kwartiertje besluiten we toch maar het terras toch maar in te wisselen tegen het café zelf. Als we naar toilet gaan zien we een ware versie van “ Benidorm Basterds “: een 80 jarige vrouw aan de bingo.











    We zetten de rit verder. Peter lost Flor af aan de kop. Xhoris, Aywaille, Florzée. We rapen een verloren Nederlander op die de bordjes van Luik Bastenaken Luik kwijt is geraakt. La Rédoute had ie gemist, maar misschien was dat voor hem zo slecht nog niet, hij zat er compleet door.





    En dan, in een fractie van een seconde, raakt Leon het wiel van Yvan, en valt Leon. We meten de schade op aan fiets en fietser, gelukkig valt het al bij al nog mee: er kan verder gefietst worden, weliswaar eerst wat op ’t gemak. Begrijpelijk dat men na een val even van de schrik moet bekomen.  Na de afdaling richting Chaudfontaine wachten we even op Leon.





    En na een afdaling volgt er logischerwijze een beklimming: dit maal naar Romsée zoals we ook wel eens terugkomen van Banneux.  Weer heerlijk dalen naar Herstal, we komen op Remi z’n terrein.

    Op mijn verzoek stoppen we even aan een tankstation: ik moet dringend aan drank zien te geraken. Ik heb al drie bidons leeggedronken, papa toch al een halve.

    We zien een wielrenner voor ons rijden, papa roept “ pak hem “, en Remi springt uit het peloton en rijdt het gat toe. Maar hij is wel alleen, de kopmannen hebben zich niet laten vangen. Als Remi na een tijdje terug het peloton wil vervoegen zet Valère hem op z’n plaats door hem kopwerk te laten doen ( wind tegen ! ).

    Fexhe-Slins, Glons, Millen …. Remi houdt stand. Genoelselderen ( weer een kasteel ! ), Membruggen … nog naar de Metser in Werm: hier is Remi z’n laatste cartouche kwijt en mag ie terug naar de buik van het peloton, Yvan komt op kop.




    Nog even wat motregen maar we komen droog aan in ’t Paenhuys waar we door Jan getrakteerd worden op lekkere cake en wafels, merci Jan !

    Een prachtige maar vooral plezante rit. Dankzij het geweldige kopwerk heb ik stand kunnen houden, merci mannen ! Volgende week sta ik er weer !

    Fimpjes:

    http://www.youtube.com/watch?v=VwBudjTwRYs

    http://www.youtube.com/watch?v=lvt3sSQKxRE

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/102773908

    Ritgegevens: 170 kms, 1704 hms, 27,6 gem

    Gereden door: Valère Ph, Peter J, Marc T, Jos P, Flor, Roger, Leon, Marcel, Didi, Yvan, Vanessa


    30-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 15/04-21/04 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs