Inhoud blog
 • Programma
 • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
 • Visé, 29 januari 2019
 • Etentje Bevershof
 • Hoei-Andenne
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Wielertoeristen uit Diepenbeek
  Fiets je mee ???
  07-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 6 augustus 2011: Gemmenich

  Verslag rit zaterdag 6 augustus 2011: Gemmenich

  Slechte weersvoorspellingen deden me meer grijpen naar m'n trail-schoenen dan naar m'n fiets. Omer was er wel bij en schreef volgend verslag, waarvoor dank !

  Na een paar weken vakantie te hebben vertoeft in spanje starte ik vanmorgen terug richting 3x20

  Na al die slechte voorspellingen stonden we er toch nog met 7.

  We reden richting Munsterbilzen, Mopertingen, Hees, Kesselt en Kanne waar we langs het kanaal de Voerstreek bereikten. Daar kregen we al de eerste regendruppels op ons. Maar het werd niet erger en we trapten dan maar gewoon door. In Voeren reden we richting Eisden, Mesch en vervolgens een stukje Mergellandroute waar Yvan vlak voor Slenaken lek reed. Dikke pech want hij reed nog maar drie dagen met nieuwe banden.

  In epen gekomen reden we richting Gemmenich waar ze ook lekkere rijstaart hebben.
  Daar opnieuw vertrokken stelden Leon voor om nog een ommetje te maken zodat we toch 150 km hadden vandaag.

  Dat ommetje deden we langs Homburg, Monzen, Aubel, Julemont, Blegny. Dan de R ichelle,Oupeye, Heur le Romain, Valmeer, Herderen en daar vielen alweer regendruppels.

  "Dan maar een tandje bijsteken" zei remy, waar hij voordurend demareerde maar ik zat hem telkens op het wiel met mijn Spaanse conditie in de benen. Het regenen werd niet erger en we kwamen toch nog tamelijk droog in het Paenhuis aan waar we weer werden getrakteerd op wafels. Merci hiervoor !
   
  Aanwezigen waren Remy,Leon, Roger, Yvan, Jean, Marcel en ik ( Omer )
   
  Ritgegevens: 145km en 27.7 gemiddeld

  Nvdr: Valère Ph, Peter en Quiten reden de Sean Kelly   

  07-08-2011 om 13:26 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  03-08-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 2 augustus 2011: Eupen

  Verslag rit dinsdag 2 augustus 2011: Eupen

  Het doet me deugd dat jullie de blog hoog in het vaandel dragen ! Ik vond vanavond een mooi verslag, quotes en foto’s in m’n mailbox. Bedankt Didi, Peter en Flor.

  Ziehier het verslag dat Didi en Flor schreven

   

  Het was nog eens HOT vandaag, dus tijd voor een hot ritje naar Eupen City, met als slagroom op de rijstvlaai " een stukje van de Baraque Michel " ( +/- 11 km ).
  Al vrij vroeg in de morgen gingen de oogskes open om richting Eupen te vertrekken.  7u30 werd mijn stuk aluminium ( nvdr: volgens Marcel “ oud ijzer “ ) in de gang gestoten richting Djopenbeek. 

   

  Ik vond dat de beentjes nog niet echt wakker waren en deed het dan ook meer op mijn gemakske.  Aan het buskotteke kwam ik ongeveer gelijk aan met de andere kletskop van Curange Les Bains: Marcel. 

   

  Gedaan met het gekraak van Roger zijne vélo. Die laat er ook geen gras over groeien: direct ne nieuwe aangeschaft: een Pinarello Prince met amper 7 kms op den teller.

   

  Eén voor één dropen ze binnen.  8u30 werd er vertrokken langs de frigo (door de bos) gelijk Yvan met z’n “nief” Sidi’s zei. We mochten daar eigenlijk nog blij mee zijn, want we zouden gaan puffen vandaag 27-30C°. We waren content Leon ook aan de start te zien, toch aan de beterhand sinds z’n val van de zaterdag ( alleen nog wat lak af ).

   

  Via Munsterbilzen- kanaaldijk-Gellik - Veldwezelt - Vroenhoven – kanaal. ’t Was wel stil zonder tante kwebbel Vanessa. Dan naar Kanne en Lixhe.  Vanaf dit punt was het gedaan met plat/vlak rijden, want hier fietsen we de Voerstreek in via Moelingen- Sint-Gravensvoeren-Schoppen-Sint-Martens-Voeren.  Hier draaide Jos B. links af daar hij vond dat Eupen nog geen spek voor zijn bek was.

   

  Dus werd er verder getrapt onder ons 8,  richting Remersdaal - Hombourg - Henri Chapelle. De plaatjes werden alsmaar mooier. Welkenraedt - Balen, euh neen Baelen want het 1ste is ergens anders - Membach  tot in Eupen City. 

   

  Hier werd gelijk meestal ne koffie gedronken met een stukske rijstvlaai erbij.  Enkel vandaag was het zonnetje het koekske bij de koffie.  Helaas hadden de wespen dat ook door. Als ’t schoon weer is hebben de madammen minder textiel om het lijf: Marcel kreeg het allemaal niet gezien.

   


  Terug fris en monter werd er richting Baraque Michel getrapt.  Ik had deze nog nooit gefietst en keek de kat een beetje uit de boom.  Ik wou eerst met Peter meetrappen, maar die zat al snel aan mijn horizon. Op de splitsing naar de Gileppe heb ik dan maar op de Bus gewacht om "samen" naar boven te peddelen gelijk ze da zo schoon kunnen zeggen.  Volledig tot boven werd niet gereden anders waren we uiteraard "veel" te laat thuis. 
  Jalhay - Limbourg - Dolhain - Bilstain - Thimister-Clermont - Froidthier - Valdieu – Mortroux. Wat een hitte !   Dalhem - Richelle - Oupeye - Heure-le-Romain (waar er ook een drankstop werd gehouden) - Houtain-St-Siméon - Val-Meer - Herderen - Grote en Klein Spouwen (dikke en dunne muren niet gezien) - Bilzen - zo terug tot we in de terrasstoel van ’t Paenhuys waar Miet al met de wafels klaar stond. Merci Miet !

   

  Een lekker Duvelke ging er vlot in.  Da was juist alsof er een engelke op mijn tong piste.  Marcel was gepreceerd, dus moest hij het vandaag wat minder uitleggen en meer drinken om toch tijdig richting huiswaarts te vertrekken.  Uiteraard moest ik hier toezicht op houden en hij was heel braaf naar huis gegaan.

  Da hebben we "allen" weer ferm gelapt. Ik heb me weer goe geamuseerd.

  Merci aan de Beren van dienst Peter, Flor en Yvan die ons weer volledig uit de wind hebben gezet.

     

  Ritgegevens: 170 kms, 1650 hms, 27,7 gem

  Gereden door: Peter, Yvan, Flor, Roger, Jean J, Leon, Marcel, Jos B en Didi

  Link van ons ritje:
  http://connect.garmin.com/activity/103621240  03-08-2011 om 07:05 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  30-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 30 juli 2011: Xhoris

  Verslag rit zaterdag 30 juli 2011: Xhoris

  Na lange tijd zocht ik vandaag terug aansluiting bij de groep. Een marathon voorbereiden vergt immers andere trainingen dan fietstrainingen, vandaar m’n langdurige afwezigheid.

  Het was een blij weerzien als “ verloren dochter “ zoals ze me noemden. Vandaag zouden we naar Xhoris rijden, niet de minste rit, maar ja, dan wist ik ook meteen wat ik nog waard was op de fiets.

  Ik moet wel zeggen dat ik blij was toen Remi aan Valère vroeg het ietsje kalmer aan te doen, dan andere zaterdagen. Lange broeken, armstukken, truikes met lange mouwen, allemaal gewapend met een regenjasje: ik had me de zomer toch wel anders voorgesteld.
  Toen Leon arriveerde werd de aftrap gegeven. We reden, onder het kopwerk van Valère en Flor op over Kortessem, Gors Op Leeuw, Jesseren, Bommershoven. Her en der werd er door Marcel “ oud ijzer “ geroepen, ik wist al niet wat ik gemist had.

  Vechmaal, Crisnée, de E40 over: Momalle en in stijgende lijn door naar Hozémont. Nadien lekker dalen naar de Maas in Engis. Ik stond ervan versteld dat we zo snel in Engis waren, maar dat was niet abnormaal met de wind in de rug.

  We moesten uit de Maasvallei geraken via de rue des 36 Tournants. Doordat een deel van ’t peloton onder aan de beklimming  een korte plaspauze hield konden we al een beetje voorsprong nemen, dat was mooi meegenomen.

  Rotheux, en dan weer dalen tot aan de Ourthe. In Esneux moesten we even de wegomleiding volgen die er was wegens een rommelmarkt. Boven op de berg in Esneux prijkte het kasteel van Fy. Flor merkte op dat ie vandaag al meer kastelen gezien had dan dinsdag op de route des chateaux.

  Snel zijn we aan de koffie, de taart wordt getrakteerd door Didi die volgende week jarig is. Alvast proficiat Didi. Na een kwartiertje besluiten we toch maar het terras toch maar in te wisselen tegen het café zelf. Als we naar toilet gaan zien we een ware versie van “ Benidorm Basterds “: een 80 jarige vrouw aan de bingo.  We zetten de rit verder. Peter lost Flor af aan de kop. Xhoris, Aywaille, Florzée. We rapen een verloren Nederlander op die de bordjes van Luik Bastenaken Luik kwijt is geraakt. La Rédoute had ie gemist, maar misschien was dat voor hem zo slecht nog niet, hij zat er compleet door.

  En dan, in een fractie van een seconde, raakt Leon het wiel van Yvan, en valt Leon. We meten de schade op aan fiets en fietser, gelukkig valt het al bij al nog mee: er kan verder gefietst worden, weliswaar eerst wat op ’t gemak. Begrijpelijk dat men na een val even van de schrik moet bekomen.  Na de afdaling richting Chaudfontaine wachten we even op Leon.

  En na een afdaling volgt er logischerwijze een beklimming: dit maal naar Romsée zoals we ook wel eens terugkomen van Banneux.  Weer heerlijk dalen naar Herstal, we komen op Remi z’n terrein.

  Op mijn verzoek stoppen we even aan een tankstation: ik moet dringend aan drank zien te geraken. Ik heb al drie bidons leeggedronken, papa toch al een halve.

  We zien een wielrenner voor ons rijden, papa roept “ pak hem “, en Remi springt uit het peloton en rijdt het gat toe. Maar hij is wel alleen, de kopmannen hebben zich niet laten vangen. Als Remi na een tijdje terug het peloton wil vervoegen zet Valère hem op z’n plaats door hem kopwerk te laten doen ( wind tegen ! ).

  Fexhe-Slins, Glons, Millen …. Remi houdt stand. Genoelselderen ( weer een kasteel ! ), Membruggen … nog naar de Metser in Werm: hier is Remi z’n laatste cartouche kwijt en mag ie terug naar de buik van het peloton, Yvan komt op kop.
  Nog even wat motregen maar we komen droog aan in ’t Paenhuys waar we door Jan getrakteerd worden op lekkere cake en wafels, merci Jan !

  Een prachtige maar vooral plezante rit. Dankzij het geweldige kopwerk heb ik stand kunnen houden, merci mannen ! Volgende week sta ik er weer !

  Fimpjes:

  http://www.youtube.com/watch?v=VwBudjTwRYs

  http://www.youtube.com/watch?v=lvt3sSQKxRE

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/102773908

  Ritgegevens: 170 kms, 1704 hms, 27,6 gem

  Gereden door: Valère Ph, Peter J, Marc T, Jos P, Flor, Roger, Leon, Marcel, Didi, Yvan, Vanessa


  30-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  26-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 26 juli 2011: Burgenroute

  Verslag rit dinsdag 26 juli 2011: Route des Chateaux

  Vakantie betekent voor de meeste mensen extra fietsen. Een werkende moeder kan juist dan minder fietsen , gelukkig heb ik tegenwoordig een mooi alternatief; geloof me: na 2 uurtjes ( 20 km ) lopen heb je ook heel wat calorieën verbruikt en heeft de motor ook nog eens goed gedraaid.

  Flor was er vandaag wel bij, hij mailde me een verslag. Peter zorgde voor de foto’s en Marc voor de route. Bedankt allemaal !

  We vertrokken vanuit Lutselus onder donkere wolken, maar het bleef droog tot in de Voer. Daar kregen we regen en werd er getwijfeld om terug te keren, maar na enkele kilometers hield het op met regenen en gingen we door met onze rit.
      

  De verbroedering tussen 3x20 en Lutselus verliep vlekkeloos, super! Onderweg werd er genoten van het prachtig landschap en er werd wat “afgetaterd”. In Kelmis haalden Edgard en Leon lekkere taart en koeken.
        Na choco en koffie blies onze gids Jos P verzameling en werd de terugweg aangevat. In Montzen nam Rik een kortere weg. Het was toch een  zware rit,we hadden een tempo dat iedereen aankon:  iedereen tevreden,toch super!!!

  Onze Willy uit het verre Houthalen was er ook nog eens bij, de sterke kopmannen Peter, Marc T en Yvan deden het het uitstekend. De sprint werd gewonnen door Peter Cavendish en tweede was Marc T Rojas.


   In ‘t Paenhuys werden we door Miet getrakteerd werden met wafels die smaakten mmmmm ! Bedankt Miet !

  Flor zei tegen Jos P “ we hebben vandaag de kasteel route gedaan en ik heb maar twee kastelen
  gezien”  waarop Jos  hem antwoordde “ dan was je toch naar de knoppen , want ik heb er acht gezien”
  (Nvdr: opzoekwerk leert ons dat jullie d’er eigenlijk 20 hadden moeten zien, zie beneden )

  Het peloton bestond uit: Peter J ,Jos P,Valere B,Ludo B,Edgard B,Marc T, Yvan,Leon,Roger,Rik,Marcel,Jean J,Willy,Peter N en Flor.

  Ritgegevens : 172 km,27,5 gem ,1660 hm  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/101902371

   

  Een beetje achtergrondinfo:

  De Kastelen die we hadden kunnen zien:  1)      Hergenrath: Kasteel Eyneburg: het kasteel bevindt zich achter een bosje

  2)      Eynatten: Kasteel  Herrenhaus – Amstenratherhaus: het kasteel bevindt zich achter de kerk

  3)      Eynatten:  Kasteeltoren van Raaf: slechts een ruïne van een oude waterburcht

  4)      Raeren: Burcht Raeren

  5)      Raeren: het huis Raeren, wellicht niet herkend als “kasteel”

  6)      Kettenis: kasteel Libermé

  7)      Kettenis: kasteel Waldenburg

  8)      Walhorn/Astenet: Kasteel van Thor

  9)      Lontzen: kasteel Lontzen: is in de verte te zien

  10)   Henri Chapelle: kasteel van Baelen

  11)   Henri Chapelle:  kasteel van Ruyff

  12)   Moresnet: Kasteel Bempt

  13)   Montzen: Kasteel van Strevenstrop

  14)   Montzen: Kasteel van  Broich

  15)   Hombourg: Kasteel van Vieljaeren

  16)   St Pieters Voeren: Kasteel Commanderie

  17)   Teuven: Kasteel Hof van Draek

  18)   Teuven: Kasteel van Sinnich

  19)   Remersdael: Kasteel van Obsinnich

  20)   Sippenaken: Kasteel van Beusdael
      


  26-07-2011 om 23:29 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  21-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit donderdag 21 juli 2011: Tocht Lage Landen

  Verslag rit donderdag 21 juli 2011: Tocht der lage landen

  Traditiegetrouw staat op de nationale feestdag de Tocht Der Lage Landen op het programma: een VWB tourtocht georganiseerd door KWtB Schoonbeek.

  Om 7u30 spraken we af aan ’t pleintje in Lutselus, amper 50 meter van ’t standbeeldje waar de Pettemesjudders ietsje later afgesproken hadden.  Stipt om 7u30 reden we naar Schoonbeek om ons in te schrijven, ik kreeg als vrouwelijke fietser een mooi sportzakje.  Ons peloton werd nog vervolledigd tot 12 man. Aan de fietsparking babbelden we een beetje met Harry, die al heel vroeg aan de Leffe zat !  controlebandjes aandoen


  8u00: het startsein werd gegeven. Kopwerk door verloren zoon Paul ( ’t deed deugd om je terug te zien ) en Noenke Flor.

  Munsterbilzen, Gellik, in licht stijgende lijn. Door de bossen langs het psychiatrisch ziekenhuis in Rekem. Opgrimbie, de ketting wordt goed stijf gehouden. Remi roept duidelijk wanneer ie “opliggers “ ( lees: tegenliggers ) ziet. Maar hij moet het voortaan een beetje stiller zeggen, ik heb toch wel een heel zuur gezicht gezien van een vrouw die hoorde wat Remi riep.

  In Boorsem steken we het kanaal over, Flor geniet er van te zien hoe rustig z’n werk er bij ligt. We rijden een stukje langs de Maas op, genietend van de mooie natuur. Dan volgden enkele Maasmechelse deelgemeenten: Vucht, Leut, Meeswijk. Aan het kasteel VillainXIIII maakt de maaskant zich op voor z’n zomerse zondagen. Zomers, tja … we mogen blij zijn als we ’t vandaag droog kunnen houden.

  In Stokkem passeren we fietsinrijpunt “ de wissen”. Hier kan je het maasland ontdekken per fluisterboot of per twike. http://www.dewissen.be/index.php

  In Elen passeren we de Beltmolen, waar Bère de Coiffeur in opgegroeid is.  Na 53 km krijgen we een eerste bevoorrading in Wurfeld. We zetten ons even neer in de kantine, en na een koekje en een drankje is iedereen klaar voor vertrek, allez, op Remi na want die is al op zijne fiets gesprongen zonder helm.
  Remi neemt het kopwerk van Flor over, maar wordt teruggefloten als ie een gat wilt dichtrijden. Even rekening houden met iedereen hé. Kinrooi, vlak langs de grens af. Dan nog even een misverstand bij ’t afdraaien maar Remi en Paul kunnen zich nog net rechthouden. Molenbeersel, Bree. Alles nog heel vlak.

  Richting Opoeteren, tweede bevoorrading, moeten we toch een beetje klimmen.  En dan volgt een heel mooi stuk door de bossen, bergaf, met wat bochtenwerk. Heerlijk stukje Limburg. Dan langs ’t stationnetje in As, één van de poorten van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar we door rijden richting Zutendaal. En dan ben je zo weer in Munsterbilzen en Schoonbeek.

  Alleen Remi gaat nog iets drinken op de startplaats, de anderen rijden naar ’t Paenhuys. Papa, Flor en ik rijden naar huis, we zijn net op tijd om aan te sluiten met de namiddaggroep van Lutselus. Maar we hebben genoeg kms in de benen hangen, welliefst 141 aan een gemiddelde van 29,5.

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/100676779

  Gereden door: Flor, Paul L, Remi, Jos P, Kristof, Rudy, Edgard B, Ludo B, Valère B, Rik R, Roger, Vanessa


  21-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  19-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 19 juli 2011: Blés d'Or

  Met vijf moedigen aan de start deze morgen : Leon, Marcel, Peter, Roger en Yvan.

   

  Na de start werden we door Leon door onze buurgemeenten Schalkhoven, Vliermaal, Gors-op-leeuw gestuurd.  Vanaf Bommershoven kwamen we op vertrouwd terrein en ging het richting Vechmaal , Otrange waar de plaatjes van de Blés d’or verschenen. Langs heel rustige wegen bereiken we Hannuit waar de taart en gebak niet ontbreken.


  Onder dreigende donkere wolken wordt de terugtocht aangevat. Onze terugweg gaat via Orp-le-Grand , Waasmont , Landen, Attenhoven, Velm, Kerkom en Aalst. In Brustem zit “schoon volk” achter de vitrines als we er passeren, maar we moeten ons haasten want er zit regen aan te komen. In Ulbeek moeten we even schuilen voor een hevige bui en na 20 minuten kunnen we op kletsnatte wegen onze rit naar Diepenbeek afronden.

  Gelukkig is de temperatuur nog goed zodat we toch enigszins fatsoenlijk toonbaar in “Het Paenhyus” arriveren waar we getrakteerd worden op suikerwafels door Miet waarvoor onze dank.

  Na een kwartiertje arriveert er nog een groepje : Edgard B., Ludo B., Rik R., Jos P.  zij hadden hun “rit des Vergers” ook ingekort omwille van het weer.

   

  Al met al een leuke fietsdag.

   

  Ritgegevens : 145 km, gemiddelde 29 km/uur

  ingezonden door Yvan, waarvoor dank !

  19-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  15-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 4-daagse Neuerburg: dag 4

  Verslag  4-daagse Neuerburg: Dag 4

  Alles ingepakt, in koerskledij ontbijten. Gisterenavond hadden we aan de uitbater van ’t hotelletje gevraagd het ontbijt een uur vroeger te serveren, om 7 ipv 8. Om 8 uur moest iedereen op de fiets zitten, wilden we op een deftig uur thuis komen.

  En ja hoor, ondanks de luidruchtige nacht van de andere hotelgasten stond alles netjes klaar. Zelfs de hardgekookte eieren waren vandaag niet in het water blijven liggen. We wensen Fernand proficiat, vandaag is ie 40 jaar getrouwd !
  Ochtendritueel: bandjes oppompen, bidons vullen, bananen in de achterzak. Klaar voor vertrek, onder kopwerk van Jean en Flor. Onder een open hemel werd de terugrit aangevat.

  We klimmen naar Bellscheid, dalen over  Merlscheid, Lunebach, Pronsfeld. Klimmen naar Brandscheid. Alex merkt terecht op dat alle dorpen met een “B” bergop waren. Schönberg waar papa vroeger eens per jaar een collega ging bezoeken die daar een sta-caravan had.  Schoppen, Outrewarche, Sourbroth en verder klimmen tot we Signal de Botrange bereiken op 694 meter hoogte. Rik had hier gereserveerd om te eten. Kristof wist dat de jagerslasagne echt een aanrader was, en wie waren wij om hem niet te geloven.


  Het dalen richting Jalhay was heerlijk, wel onder een felle wind op kop die de snelheid wat temperde.

  Pepinster, waar het toch wel even druk was. Bergop vertrekken na het rode licht was niet zo simpel. Nessonvaux, eindelijk op bekend terrein. Olne, Soumagne, Oupey waar we even halt houden om bij te tanken. Glons, Sluizen, Berg, Riksingen, Rommershoven en voor we ’t goed en wel beseften was dit het einde van een mooie vierdaagse.


  Ik wil m’n dank richten aan Rik, die alles zo goed georganiseerd heeft. Aan de kopmannen, aan Ivan ( de chauffeur )  die volgend jaar zeker opnieuw meegaat maar dan als fietser.  Edgard voor het ter beschikking stellen van z’n auto. En natuurlijk aan alle anderen, voor het fijne gezelschap.

  En het biggetje en de wolf ? Die leefden nog lang en gelukkig volgens Alex ;-)

  Ritgegevens: 174 kms, 2057 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/99356323

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/15Juli2011NeuerburgDiepenbeek?authkey=Gv1sRgCJqj9oP1r9zcoQE#

  Rest me nog het recept te geven van de “hekseprotten” die veel succes hadden. Krachtvoer op z’n best !

  Laat 300 g bakboter smelten in een grote kookpot. Doe er 500 gr havermoutvlokken bij. Laat 1 minuut op het vuur staan, flink roeren met een houten lepel. Neem de pot van het vuur.

  Mix 4 hele eieren met 300 gr suiker. Weeg 200 gr zelfrijzende bloem af. Roer het eiermengsel  onder de havermout. Voeg er de bloem bij. Doe er 2 soeplepels brandnetel, 2 soeplepels lijnzaad, 2 soeplepels zonnebloempitten en 2 soeplepels ongeroosterde sesamzaadjes bij. Meng alles.

  Vorm kleine koekjes, steek ze vol zonnebloempitten.

  15 minuten bakken op 180°C

  Smakelijk !  15-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  14-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 4-daagse Neuerburg: dag 3

  Verslag vierdaagse Neuerburg: dag 3

  De benen vielen nogal mee, maar m’n zitbeentjes ! Niet te doen gewoon, ik zag het echt niet zitten om vandaag terug op m’n zadel te kruipen. Bedankt mannen voor alle aangeboden zalfjes en massages, maar wat ik echt nodig had vandaag was een rustdag.

  Ik had in Neuerburg kunnen blijven, eens naar het kasteel wandelen, maar ik koos er voor om de rit vanuit de auto te volgen. Ivan vond dat niet erg, dan had ie onderweg ook wat babbel, want madam van de gps wist niet veel origineels te zeggen.

  Het gebruikelijke ochtendtafereel: eten, handbagages inladen, fietsen in orde brengen, bidonnekes vullen. Ludo had de gladste plek van de hele vierdaagse ontdekt: de garage van ’t hotel, waar ie nog voor ’t vertrek een smak neer ging.

  De temperatuur viel nogal tegen waardoor iedereen z’n mouwkes aan had gedaan. Maar daar had Noenke Flor een serieus probleem mee: Moeke had bij aankoop hiervan niet naar de maat gekeken, en de L-XL ‘s schoven hem van z’n forsbollen af. Hij kwam me raad vragen en ik zei “ draag ze dan ondersteboven “, zogezegd zo gedaan: de 70’s mouwkes zullen wellicht een nieuwe trend worden, nadeel is wel dat ze nogal wind vangen als je op kop rijdt.
  Dezelfde kopmannen als gisteren: Jean en Flor, die dat trouwens uitstekend gedaan hebben.

  De rit van vandaag zou naar Echternach ( Luxemburg ) gaan, liefst niet drie stappen vooruit en twee achteruit.

  De eerste drie kilometers moest er al serieus geklommen worden, richting Karlshausen. Amper 6 kilometers een vlak stuk, om vervolgens een duik te nemen naar de Our, op de grens van Duitsland en Luxemburg.

  Klimmen uit de Ourvallei was andere koek, Ivan riep naar Alex ( die gisteren uitzonderlijk goede benen had na het drinken van Rode Wijn ): “ Als ik rode wijn bij had kreeg je die, maar ze hebben me alleen maar water meegegeven “. Maar Alex beet door. Harry besliste toch maar “zijne kleine” op te gooien, maar door een schakelfout lag z’n ketting af. Ketting dan maar opleggen en terug vertrekken zeker ? Maar ’t was er zo steil dat ie een tuimeling maakte. Ik haaste me naar hem toe en duwde hem, al lopend, vooruit, zoals in de koers.

  De landschappen waren prachtig: groene grasvelden, koolzaadvelden, nieuwsgierige koeien die keken naar het bonte voorbijzoevende gezelschap, in de afdaling naar Hoscheid.
  Hier is ’t echt geen meter vlak: de volgende helling was die naar Bourscheid. In Warken werd, na een afdaling,  een plaspauze ingelast.

  Ettelbruck, Ermsdorf, hoog tijd om de innerlijke mens aan te sterken. In Larochette werd bij een bakker gestopt om te eten. Even omschakelen van ’t Duits naar ’t Frans: Kakao Ohne Zähne werd terug een doodnormale Chocolat Chaud.
  Vanuit Müllertal werd terug gedaald naar de Our, om vervolgens te klimmen naar Berdorf. Weer wat schakelproblemen: Ronny z’n ketting vloog af; Fernand snelde hem te hulp en ikzelf duwde hem aan.

  In diezelfde helling raakte Jeanke ( en danseuse ) Bère zodat Bère de grond op ging. De schade beperkte zich gelukkig tot wat schaafwondes en een krom wiel.

  Wat nu volgde was zo bijzonder mooi: het stukje Berdorf naar Echternach was om te snoepen, zelden heb ik zulke mooie plaatjes achtereen gezien. Ivan, die er meedere malen geweest is vertelde me over de mooie wandelpaden, de rots van de perekop en de preekstoel: hier kom ik zeker eens terug om te wandelen/lopen.
  Net voor we de grens terug oversteken wordt de auto nog bijgetankt. Kristof maakt van deze kans gebruik om er nog een extra helling bij te doen.  Van Bollendorf naar Nüsbaum moet er  weer eens geklommen worden, en op  10 km van het hotel begint het dan toch te regenen, schuilen wordt gedaan in een gracht.  ’s Avonds wordt bij pot en pint nagepraat over de rit. Maar we maken het niet te laat: morgen zal er om 7u00 al gegeten worden, om 8u00 hopen we op de fiets naar huis te kunnen zitten.

  Ritgegevens:  121 kms, 1855 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/99528617

  Link naar de foto’s: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/14Juli2011NeuerburgEchternach?authkey=Gv1sRgCIebj_u_q5CRsAE#  14-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  13-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 4-daagse Neuerburg: dag 2

  Verslag vierdaagse, dag 2: Neuerburg-Moesel-Neuerburg

  ’s Morgens werd al duidelijk dat het een wisselvalige dag zou worden. Redelijk goed geslapen, in een te mals bed. Om 6u00 waren pa en ik al wakker, maar we moesten nog tot 8u00 wachten vooraleer we konden ontbijten.

  Aan tafel werd beslist de rit naar de Moesel te rijden ipv naar Echternach. We hoopten te kunnen profiteren van het Moeselse Microklimaat.

  Valère en Edgard zagen het niet zitten om te vertrekken en kozen voor een rustdag. De fietsen werden vertrekkensklaar gemaakt; er waren er zelfs die hun fiets een poetsbeurt gaven, wetende dat het toch niet zou helpen.


  Jean en Flor op kop vertrokken we, we zouden bergaf hebben tot aan de Moesel maar na 7,5 km stuurde de Garmin ( of was het Jos ? ) ons bergop. Amper 9% maar die voelden als het dubbele aan. We beseften dat we vandaag op ’t gemak moesten rijden, wilden we de vierdaagse tot een goed einde brengen. Mijn Garmin gaf aan dat we “van koers “ waren dus maakten we (bergaf) rechtsomkeer. En sinds dat punt navigeerde de Garmin niet meer, hij was ocharme de kluts kwijt … de virtuele partner finishte na enkele kms.

  Het dalende gedeelte liep over Mettendorf, Peffingen, Holsthum om nadien in Helenenberg serieus te moeten klimmen ( what’s in a name ? ): we klommen welliefst 222 meter op een afstand van 5 km. Op de top deed ik m’n regenjasje uit wegens veel te warm.
  Waar windmolens staan is er .... WIND !


  Na de afdaling kwamen we aan de Moesel waar we in ’t vlakke stuk een beetje konden recupereren. Het mooie fietspad naast de Moesel konden we niet nemen omdat de volgauto dan niet bij ons kon blijven. En toen we uiteindelijk Ivan toch maar doorstuurden en ’t fietspad kozen reed Flor lek, maar dat was dan ook de enige lekke band tijdens de hele vierdaagse !

  Onze grootste bekommernis die dag bleek een eetgelegenheid te vinden die open was. Geen sinecure .. en dan begon het ook nog te druppelen. Bij een plaatselijke bakker in Klusserath murwden we ons binnen: de terrasstoelen en tafels werden door de bakkersvrouw naar binnen gehaald. In een mum van tijd was haar voorraad koffiekoeken uitverkocht !
  One Zähne

  De extra calorieën zouden we zeker nodig hebben om ( in de regen ) te klimmen.  Bekond-Naurath  om uit de diepe Moeselvallei te geraken. De afdalingen die volgden waren door het natte wegdek gevaarlijk. Voor ’t eerst in m’n fietscarrière reed ik liever bergop in plaats van bergaf. Tot twee maal toe heb ik in de afdalingen m’n fiets in de volgwagen willen zetten, maar heb toch doorgebeten.  Fernand die achter me bleef rijden gaf me een veilig gevoel, anders had die fiets wellicht in de volgwagen gestaan, de zijwind waarmee we te kampen kregen maakte het niet gemakkelijker.  Speicher, bergop naar Scharfbillig, Messernich.

  Bij deze rit bleek het venijn ( twee stukken van 17% ) hem in de staart te zitten. Weer een gevaarlijke afdaling om tegen 17u30 aan ’t hotel aan te komen. Eén uurtje de tijd om ons op te smukken voor ’t avondeten.

  Om Flor aan te sterken  zijn we naar de winkel geweest om wat veggie-stuff te halen. De kopman moet gesoigneerd worden hé.

  Na het avondeten werd het een gezellige avond waarbij Kloe Kloe Ivan geweldige moppen vertelde.

  Ritgegevens: 140 kms, 1604 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/99356349

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/13Juli2011NeuerburgMoesel?authkey=Gv1sRgCN3rjJaC7Oj1ugE#
  13-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  12-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 4-daagse Neuerburg: dag 1

  Verslag Vierdaagse Neuerburg: dag 1: Diepenbeek-Neuerburg

  Op maandagavond werden de “valiezen” bij Edgard verwacht. Bagage van 15 fietsers en één chauffeur in een Peugeot Partner zou geen simpele opdracht worden, ik was maar wat blij dat ik als vrouw niet de grootste sportzak afleverde. Weer een vooroordeel weggewerkt, dacht ik bij mezelf.

  Dinsdagmorgen 12 juli: de dag waar ik zo naar uitgekeken had. Om 7u30 werd verzameld aan ’t pleintje in Lutselus. Een gek gezicht was het: wielertoeristen geladen met handbagage.

  Degene die de meest opvallende verschijning maakte was Jos Cancellara; zeker toen z’n sportdirecteur ( Lisette ) te laat z’n handbagage kwam brengen.
  Met Jean J en Edgard op kop vertrokken we met droog ( weliswaar bewolkt ) weer naar Neuerburg, de volgwagen werd bestuurd door Ivan, schoonbroer van Fernand.

  Het eerste gedeelte van de rit zouden we over bekend terrein rijden: Bilzen, Riemst, Eben-Emael waar we de Hallembaye beklommen, peanuts in vergelijking met wat moest komen. Visé, Berneau waar we aan onze rechtzijde in het dal Aubel zien liggen. De lekkere rijsttaart slaan we vandaag over: we hebben nog heel wat werk voor de boeg. We verlaten het land van Herve en klimmen licht tot in Henri Chappelle: de glimp van de 8000 kruisjes zijn indrukwekkend om te zien.

   

  De garmin wijst ons de weg naar Eupen, waar het zware werk op ons wacht: de beklimming van de Baraque Michel, niet dat ie erg steil is maar 13,5 km klimmen lijkt eindeloos te duren. Flor wijkt niet van m’n zijde: genoeg tijd om te praten, maar ook om stil te zijn en te genieten van de natuur: het geruis van de bomen, de geur van de heide … de hoge venen

  Op het hoogste punt (674m) houden we halt om te eten, het is intussen ook al bijna middag. We vleien ons neer op het zonnige terras en doen ons te goed aan Ardeense specialiteiten.  

  Bidonnen bijvullen, en weer klaar voor het vertrek. Flor neemt gretig het kopwerk van Edgard over. Na de lange klim krijgen we een afdaling van 15 kms, daar doe je het toch voor ! We buigen af riching Malmedy en klimmen naar Belleveau: côte de Ligneuville http://www.climbbybike.com/nl/beklimming.asp?Col=Cote-de-Ligneuville&qryMountainID=413

  Recht, Nieder-Emmels: op naar Saint Vith. De wolken beginnen stilletjesaan donkerder te worden en in Lommersweiler gebeurt het onvermijdelijke: dikke regendruppels vallen naar beneden.

  We kunnen schuilen onder de brug van de autostrade. Rijstpap en door mezelf gebakken hekseprotten worden gretig naar binnen gewerkt. De regen stopt niet, maar als hij mindert rijden we verder, enkelen doen hun regenjasje aan.

  Klimmen ( Schlierbach Ost ) vanuit Lommersweiler : http://www.climbbybike.com/nl/beklimming.asp?Col=Schlierbach-Ost&qryMountainID=1037, Alex krijgt materiaalpech en wordt geholpen met een reservewiel.

  De afdaling naar Steffenhausen wordt omwille van het gladde wegdek heel voorzichtig genomen, Fernand schuift naar beneden,  Ronny ( pas hersteld van een valpartij ) stapt zelfs af. Ik bedenk dat ik beter wat remblokjes had meegebracht.

  Chauffeur Ivan maakt me er attent op dat ik voortaan m’n koersbroek beter nog een extra spoelbeurt geef, dan zou ik niet zoveel last hebben van ’t schuim op m’n kont.

  De helling naar Lützenkampen wordt een test tussen Kristof en schoonvader Fernand, maar boven wordt netjes gewacht tot iedereen bij is. Een pracht van een helling ( de Richelle in ’t kwadraat ), de geur van het natte hout paste helemaal in het plaatje. Jammer was wel dat er zoveel muggen waren, de behaarde mannen bleken hier geen last van gehad te hebben. Alex vertelde dat er een zwerm strontvliegen achter hem aan vlogen maar dat deze sneller bergop vlogen als hij bergop fietste !  Leidenborn, Wolperdorf …. Neuerburg. Omstreeks 17u30 komen we aan, we drinken iets in de bar en krijgen onze kamersleutels. Ik prijs me gelukkig dat ik met Cancellera de kamer mag delen.


  Na het avondeten maken we een stadswandeling, praten we wat na in de bar en vallen in slaap als rozen.  Fietsers 4-daagse: Edgard B, Ludo B, Flor, Jean J, Jean C, Fernand, Alex, Jos, Ronny, Rik, Kristof, Bère G, Valère B, Harry, Vanessa

  Chauffeur: Ivan

  Ritgegevens dag 1: 169 kms, 2091 hms

  Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/99356380

  Link naar het foto-album: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/12Juli2011DiepenbeekNeuerburg?authkey=Gv1sRgCIyIlbGNx6n4NA#

  Neuerburg, achtergrondinfo vind je op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Neuerburg  12-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (1)
  05-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 5 juli: Aubel

  Verslag rit dinsdag 5 juli 2011: Aubel


  Verslagje van Noenke Flor, merci !!

   

  Met het goede weer in het vooruitzicht stonden we vanmorgen met 8 goed geluimde fietsers aan ’t bushokje. Leon en Flor deden als eerst de kop, richting Aubel. Na 25 km werd het kopwerk afgelost door Yvan en Omer. Zij deden trouwens de rest van de rit het kopwerk, toch wel een straffe prestatie als je bedenkt dat we eigenlijk de hele rit wind tegen gehad hebben.

   

  Onderweg natuurlijk weer mooie plaatjes gezien, waarvan jammer genoeg geen foto’s.

   

  In Aubel haalde Yvan lekkere rijsttaart, daar doen we het voor hé: de lekkere rijsttaart van Aubel !

   

  Na de nodige koffie en choco werd de terugweg aangevat. Jos B wilde eerst alleen terug rijden omdat ie zich geen 100% voelde, maar samen uit is samen thuis ! Marcel reed lek, en niet veel later volgden Jean en Omer. Maar dat kon de pret niet bederven. We reden onder een prachtige blauwe hemel ,aar ’t Paenhuys waar de donkere biertjes heerlijk smaakten !

   

  Ritgegevens: 140 kms, 27,8 gemid

   

  Gereden door: Yvan, Omer, Leon, Marcel, Jos B, Roger, Jean, Flor

  05-07-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit zaterdag 2 juli : Durbuy

  Bij het opstaan deze morgen om 6u (tja het leven van een wielertoerist kan soms hard zijn) was de hemel nog vrij “wolkenloos”.

  Dus het voorspelde goede/droge weer zou dus wel kloppen.

  Bij de eerste stappen buiten kwamen de eerste rillingen al over mijn lijf !!! Djuu toch redelijk fris.  Dus toch maar een paar arm- en beenstukken aangetrokken en een aantal bladzijden van mijn krant van gisteren een tweede leven gegeven (ze gingen als windstopper achter mijn truitje in).

  Bij wonder was Marcel of Marc eens niet als eerste aan het bushokje.  Valere Ph. had zich vandaag als eerste al op het bankje geposteerd.

  Onze rit van vandaag zou richting Durbuy gaan.  Toch wel een lange rit maar toch 11 mannen gemotiveerd genoeg om eraan te beginnen.  (Yvan, Valere Ph, Valere B, Quinten, Remi, Marcel, Marc, Jos B, Leon, Roger en Stephane nieuwkomer)  Tja de vrouwendelegatie (Vanessa dus) had verstek laten gaan vandaag omdat ze andere plannen had.  Ze zou namelijk haar looppartners (Tina en Ghislain) introduceren in de fietswereld.  Ze hadden met hun trio een MTB-rit gepland naar Kanne http://connect.garmin.com/player/96214081)

  Jos Bollen zou een stukje meerijden en onderweg terugdraaien.  Hij twijfelde of hij heel de rit vlot zou kunnen afronden.

  Zo vertrokken we via Kortessem, Guigoven, Jesseren, Bommershoven tot in Vechmaal.  Van mooi weer was nog niet direkt sprake.  Integendeel.  Zware, donkere wolken hadden zich samengepakt en nog wel recht boven ons hoofd.  Dat beloofde dus niet veel goeds en het merendeel had het regenjasje thuis gelaten.

  Ter hoogte van Gors-op-Leeuw hadden we prijs.  De eerste kleine regendruppeltjes vielen al naar beneden.  Maar daar is het dan ook bij gebleven.  Wel opletten voor schuivers want hier en daar waren de wegen toch wat nat geworden .

  In Vechmaal zouden we straks nog eens passeren maar hier werd eerst richting gezet naar Oreye (in deze buurt keerde Jos Bollen zijn fiets om en keerde weer naar huis).

  De 10 anderen reden verder zuidwaarts via Remicourt, Haneffe, Verlaine en zo tot aan het kasteel van Jehay.  Hier waren grootste restauratiewerken bezig.

  Omdat het toch een lange rit zou worden en omdat het toch maar kil was deze voormiddag werd er beslist om in Amay effe een stop te maken.  We zouden een lekkere warme koffie binnen kieperen.  Tja sinds 1 juli zijn alle cafés rookvrij.  Heerlijk om als sporter nu binnen te komen in een rookvrije café.

  Van hieruit was het nog een 35 km tot in Durbuy.  Dus passeerden we in Ramelot (nee nee Marcel das gene Camelot hé), Terwange, Borlon.  Durbuy is fel gericht op toerisme.  Als wielertoerist zien ze je niet graag met vlaai binnenkomen in de cafés aldaar.  En ook de prijzen liggen niet echt democratisch.  Dus daarom rijdt 3x20 een stukje verder en wordt er gestopt in Barvaux sur Ourthe.

  Yvan en Marc zakten af naar de bakker voor een grote lading rijstvlaaien (3 stuks in totaal tja van fietsen krijg je honger hé).

  De rest had zich al op het terras neergevlijd.  De temperaturen waren ietwat gestegen en lieten het toe om buiten te gaan zitten.  Chapeau voor de cafébaas want als waal doet hij moeite om zijn nederlandstalige klanten in het nederlands te bedienen.

  Heel de heenweg hadden Valere Ph en Quinten ons uit de wind gezet en kop getrokken.  Sterk bezig mannen!  Maar ze geven niet op hé.  Dus ook op de terugweg werd hetzelfde locomotief-duo op kop gezet.

  We waren nog niet zo ver weg of mobiele rode lichten waarschuwden ons voor een stuk slecht wegdek.  Tja wat verder waren de rode lichten weg maar ook wegdek was weg !!!!!  Van grondige aanpak gesproken !!!  Het was toch voorzichtig rijden op de aangereden bedding.  Uitkijken voor putten en kuilen en voor stenen.  Quinten had helaas pech en krijg midden op de wegwerken een lekke achterband.

  Een nieuw binnenbandje werd gestoken en Quinten stak zijn eerste cartouche af !!!!! (CO2 cartouche welteverstaan).  Problemen met het ventiel was het 2e euvel.  Quinten trok zijn 2e CO2 cartouche al af.  Voila probleem opgelost !  Alé dat dachten we toch.  Niet veel verder stonden we alweer stil.  Quinten was weeral lek gereden.  Blijkbaar was een klever van een vorige herstelling losgekomen.  Spiksplinternieuwe binnenband erin en hup z’n 3e CO2 cartouche al erdoor gesjast.

  Onze terugweg ging via Tohogne, Hamoir, Comblain la Tour, Comblain au pont, Esneux, Neupré, Neuville au condroz, Engis.

  Net achter Esneux (thv col de bonsgnée) waren we getuigen van een heuse start van een junioren-wielerwedstrijd.  De koersdirecteur gaf teken met zijn vlag en zoef zoef zoef, weg waren die jongen gasten.  Direkt er volle bak invliegen.  Tja jong geweld hé.

  Quinten hield het kopwerk effe voor bekeken in Engis.  Yvan had overschot en nestelde zich op het eerste rijtje.  Tja Valere is niet kapot te krijgen hé.

  Gleixhe, Fexhe le haut clocher, Herstappe, Vechmaal en dezelfde weg als deze morgen terug naar Diepenbeek.  Had ik gezegd dat Quinten van kop was afgegaan?  Tja die kerel herstelt zelfs tijdens het rijden !!!! Dus zagen we hem weer naast Valere opduiken.  Chapeau kerel.  Maar ook voor de rest van het peloton een dikke duim.  Een ritje gelijk vandaag is niet van de poes en niet iedereen rijdt deze afstanden.  Dus je mag best trots zijn op jullie eigen prestatie.

  En het weer?  We hebben het droog kunnen houden vandaag ondanks alle dreigende wolken boven ons hoofd.  Oef.

  Recht naar huis rijden kunnen we toch niet maken hé.  Dus rap effe bijtanken in ’t Paenhuys.  Er wordt van alles gedronken : van sportduvel tot echte duvel !!!!  Smaken doet het voor ieder van ons.

  En Jan, nog eens merci van de koeken !!!!

  Voila en nu maar rusten en tot binnenkort

  Ritgegevens: 214 kms (vanuit diepenbeek : 180 km) , 28.6 gem, 1790 hms

  Gereden door: Yvan, Valere Ph, Valere B, Quinten, Remi, Marcel, Marc, Jos B, Leon, Roger en Stephane

  02-07-2011 om 00:00 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  29-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verslag rit dinsdag 28 juni 2011 : Eupen

  Na het slechte weer van afgelopen week, was het nu eigenlijk "te goed" fietsweer.  Maandag was het al extreem warm geweest en vandaag zou niet anders zijn.  Dus een laag zonnecrème was zeker geen overbodige luxe.  Het startuur was vervroegd maar iedereen was goed op de hoogte daarvan en zo was iedereen netjes op tijd aan het buskotje.
  Zo stonden we met z'n 10'en klaar om naar Eupen te vertrekken.  Marcel, Yvan, Omer, Valere Ph, Valere B, Leon, Flor, Marc, Jean J en Roger (iemand van vetteveel).  Ook Jean-Pierre kruiste ons op de wijkstraat maar hij sloot zich niet aan.  Waarschijnlijk was hij van plan om alleen een ritje te gaan doen.

  Omdat het vandaag al vroeg warm was en nog heter zou worden, werd het parcour niet te zwaar gemaakt.  Dus redelijk vlak ritje tot aan de Voerstreek.  (Diepenbeek, Munsterbilzen, Hees, Vroenhoven, langs het kanaal tot in Lixhe.)


                  Niet van toepassing vandaag


  Omdat we vandaag genoeg moesten drinken, werd er al dadelijk een eerste stop gemaakt in 's Gravenvoeren.  Nog maar net 10u en zodoende  was ons gebruikelijk cafeetje nog niet open en moesten we hoekje om bij een ander café stoppen.  Maar geen nood, hier hadden ze ook schone opdiensters en dat tot groot jolijt van iedereen.  Zo ging het verder door de voerstreek, Henri Chapelle, Welkenraedt, Membach en zo tot in Eupen.  Heel de trip ernaartoe hadden Valere Ph en Omer zich op kop gezet.  Die mannen doen dat prachtig hé.


                           Helaas stonden ze zo niet te supporteren

  Gebruikelijk bestellen we onze rijstvlaai in het frans maar nu werd er eens overgeschakeld naar het duits.  Eens iets anders hé.  Zweten was het vandaag !!! Dus de schaduwplekjes werden dadelijk opgezocht op het terras.  Veel cola's en ne warme choco.

  Marc zat na zijn hoogtestage in Italië goed in conditie en werd daarom naar voor geroepen om samen met Valere de kop te trekken voor de terugweg.  De baraque michel werd al zeker overgeslagen.  Nu geen gekke dingen doen met die extreem fietsweer hé.
  Zo vertrokken we via Limbourg, Clermont, St Jean Sart naar Dalhem.  Maar de hitte begon stilletjes aan zijn tol te eisen.
  Flor was nog herstellende van een longontsteking en had blijkbaar wat last om vlotjes mee te kunnen.  Dus hem op een rustige manier thuisbrengen was de boodschap.

  De Richelle werd aan de slappe kant opgereden en zo staken we de maas over richting Oupeye.  Tijd voor terug wat fris drinken in de bidonnen te kappen !!!!! Liters fris water werden er in ons gekend krantenwinkeltje in Heure le Romain gekocht.  In de zon blijven staan was echt onmogelijk.  De hitte sloeg je werklijk om de oren.  Dus de schaduw aan de overkant van de straat was zeker welgekomen.

  Zo ging het verder naar Bassenge, Herderen, Groot & Klein Spouwen en Bilzen.  Leon en Jean hadden zelfs nog wat overschot in de benen !!!!!  Knap heren dat jullie dat laatste stukje kopwerk hebben willen doen.

  Het eerste waar iedereen aan dacht bij het binnenrijden van Diepenbeek was alvast : "Drinken".  Zelfs Marcel had weer trek in water gekregen.  Maar enkel indien het eerste door een brouwerij had gestroomd !!!  Er werd goed geklonken in het Paenhuys !  Zo hoort het ook te zijn hé. Mooie afstand, mooi tempo, gezellige babbel onderweg, rijstvlaai, ne gezellige babbel achteraf, iedereen netjes thuisgebracht en een lekker pintje erbij !

  De ingredienten voor een geslaagde rit.

  Op naar de volgende !!!!!

  Gereden door: Marcel, Yvan, Omer, Valere Ph, Valere B, Leon, Flor, Marc, Jean J en Roger

  Ritgegevens : 150 km / 27,1 km/h gemiddeld / 1260 hoogtemeters  29-06-2011 om 13:39 geschreven door MarcT  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  27-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juni 2011 dolomieten - dag 7

  Zaterdag 25 juni.  Onze laatste fietsdag !

  Tja om toch in schoonheid af te sluiten, hebben we het gekende sella-rondje in gedachten.  Van Piccolino gaan we al fietsend tot Corvara.


                                             Vertrek vanuit Piccolino richting Corvara

  Daar kan je kiezen in welke richting je het lusje gaat rijden.  Wij draaien linksom en dus beginnen we met de Passo Campologno (goed voor 700 hm).  Het zou vandaag niets anders zijn dan klimmen, dalen en aan de volgende pas beginnen.

                        Corvara : hier kan je kiezen in welke richting je de sella ronde rijdt

  Bovenop Passo Campologno is niet zo veel te beleven dus wordt er ook geen stop gemaakt.  Lekker doorrijden.

  Deze morgen was het al maar 13° bij vertrek maar echt warm was het nog niet.  Het zonnetje stond wel al goed in de hemel maar het was een venijnige wind vandaag die door de dalen raasde.  Zo kom je na de afdaling in Arraba.  Dus direkt van groot voorblad naar klein voorblad.  Terug klimmen geblazen.  Passo Pordoi zou vandaag de zwaarste klim worden.  Terug goed voor 600 hm.

                                                Sella-gebergte op de achtergrond

  Man man moto’s ben ik nu wel moe gezien.  En die mensen menen echt dat ze de weg voor hun alleen hebben hé en dat ze een wereldprestatie neerzetten met hun machine zunne.  Maar ach ja.  De beklimming vanuit Arraba is wel de mooiste en telt 33 haarspeldbochten.

                            33 mooie bochten achter de rug en op weg naar de top van de pordoi

  De benen zitten goed en regelmatig steken Didi en Marc wat andere fietsers voorbij.  Toch progressie gemaakt op deze voorbije dagen?  Tja we zullen zien hé als we terug thuis komen.  Het is nog wat vroeg om al wat te eten maar een cola en mars kunnen er wel rap tussen door.  Tja een mens verzet toch wel wat energie op zo een beklimming, dus die extra suikers kunnen we wel gebruiken.

          Nee we hebben niet de bloemekes buitengezet (edelweiss), die stonden al buiten ;-)))))

                     mmmm suikers, mars en cola !!!!  Sebiet gaat Didi vlammen !!!

                                                                  Passo Pordoi

  Zoals ik al zei : boven en direkt terug naar beneden.  Het is te koud om lang boven te blijven staan.  Bodywarmer en beenstukken aan en voorzichtig afdalen.  Zakken tot 1800 meter en dan terug klimmen naar Passo Sella (net even hoog als de Pordoi : 2250 meter ongeveer).  Opnieuw wat fietsers opgeraapt en een “bongiorno” of “ciao” kan er altijd af hé voor de collega-fietsers hé.

  Bovenop de Passo Sella is het 12u45.

                                                                  Panorama-foto bovenop Passo di Sella

                                                             10 °C maar ne hoop wind !!!!

  Het maagje wordt terug gevuld.  Tja pasta is lekker en nog energievol ook.  Dus een bordje ravioli wordt door ons beiden besteld.

  Marc besteld een cola en de dame achter de toog vraagt “groot of klein”.  Bwa grote dorst hé.  Maar die vrouw komt met wel een héééél grote pint cola afgedragen.  Amai hier zal gedronken moeten worden.  Didi houd het dus maar bij een kleine spezi (mengeling cola-fanta).

                 rechtse glas is 40 cl ! links is "ietsjes" meer


  Binnen is het lekker warm maar eens buiten giert de wind rond je oren.  Rap wat foto’s schieten en vroooeeeeeaaaaaaamm naar beneden.  De laatste helling van vandaag en van deze vakantie komt eraan.  Passo gardena.  Een klein klimmetje in twee stukken.  Niet zo zwaar dus (enkel een 200 hm).

                                              rechtsaf dus !

  Alle vier de passen gedaan en zo daal je weer naar het Corvara (het punt waar we deze morgen linksaf draaiden).  Zo hebben we heel de dag rond  het Sella-gebergte gereden en hebben we de rots van al haar mooie kanten kunnen bewonderen.

  Omdat we gisteren al aan het uitkijken waren voor een gelato (italiaans voor ijscreme) voor Didi en geen gevonden hadden, zijn we vandaag de gelateria binnengestapt in Corvara.  Een coupke met 4 bollen gaat er altijd bij Didi in hé.  Tja het is geen fietsrace hé voor ons maar vakantie.  Dus genieten hoort er ook bij.

  Dan terug de fiets op voor 18 km terug naar het hotel en dat zelfs licht dalend.  Voila aangekomen en tijd voor douche, sauna, eten en wss weer dikke bokken hahahahaha (tja we genieten van ’s morgens tot  ’s avonds hé)

  Niet te laat maken want morgen is het weer een hele dag autorijden.  Doei doei

  27-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (3)
  26-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 juni 2011 Dolomieten - dag 6

  Het is al vrijdag 24 juni 2011.  Wat gaat de tijd snel als je vakantie hebt.  Het gerstennat van gisteren was vlot verteerd en had geen sporen nagelaten bij Didi en Marc.  Paulo wist dat het voormiddag nog wat wisselvallig kon zijn.  Toch maar al de fietskleren aangetrokken en zo zakten we af naar de refter voor ons uitgebreid ontbijt.


                                               Effe alles controleren voor vertrek !


                                                          Ons slaapstekje : Ostaria Posta


                                                    Ready, steady (voor de foto), Go !!!!

  De toppen hingen wel nog wat in de mist maar je zag dat het best fietsweer was.  Vandaag zouden we noordwaarts trekken.  De furkelpass stond op het programma en dan nog wat ongekende hellingen op en neer.

  Na de zware regenval van gisteren waren de beken goed aangezwollen en raasden ze langs onze weg zich een baan naar beneden.


              Snel stromende beekjes na de regenval van gisteren


                                Duidelijk genietend van de omgeving


                                                        Aanloop naar de Furkelpas

  Na een korte bergaf richting St Vigil/Enneberg draaide ons hellingsmetertje zich al om en ging het vlot bergop richting Furkelpass (passo farcio).


        Nu kan de echte klim pas beginnen ! hoewel het al stevig omhoog ging daarnet

  Bovenop de Furkelpass kan je nog linksomhoog en zo de kronplatz beklimmen.  Dit onverharde stukje weg was eens het decor bij een tijdrit in de Giro een paar jaar geleden.  Omdat het een onverharde weg is en slecht berijdbaar hebben we dit stukje maar links laten liggen (letterlijk en figuurlijk).


                                 Didi bovenop de Furkelpas (aan het mooie heldere meertje)


  Bergaf tot Valdaora en dan ging het via het dal rondom de top van de kronplatz.  We hebben wel de kleine baantjes door bossen en weiden genomen.  Niet supergoed van kwaliteit maar wel heel mooi.  Soms lijkt het vlakker dan het is.  Er werd vlot gewisseld tussen grote en kleine tandwielen.


                             The mean machine of slechte benen?  wie zal het zeggen hahahaha


                                                                    Rondom de kronplatz

  Bij Mantana draaide we weg uit het dal en hebben we de steile heuveltjes van Ellen beklommen (7 km lange klim met 530 hoogtemeters en constant 10 %).  Het moeten niet altijd de superbekende klimmetjes zijn hé.


                                                               De "heuveltjes" van Ellen


  Nadien hebben we constant door de almen (wegjes door bergweiden) gereden.  Maar dat kruipt ook in de kleren zunne.  Constant omhoog en omlaag maar wel mooi met wat je rond je ziet.


                        Grasmaaier van een lokale punker?  ;-) nee nee zo steil is het daar


                                                Alles kits !!! Maar nu effe eten zunne


               Als god in Frankrijk??? nee nee laat mij maar god in Italie zijn. Ook fijn ;-)


  Zo hadden we op het einde van de dag toch een 80 km met 2400 hoogtemeters.


  Tijd voor douche, sauna, en ……. Wonder  boven wonder een receptie die gehouden werd in het hotel voor een paar genodigden en de aanwezigen hotelgasten.  Reden was de opening van de nieuwe aanbouw/eetzaal.  Tja een mens moet af en toe al eens geluk hebben hé.  Dus het aperitief en de hapjes hebben bijzonder goed gesmaakt.


                                          Alle ingredienten voor een aperol spritz
    3 delen prosecco, 2 delen aperol en 1 deel spuitwater en appelsienschijfje) mmmmm
  Daarna nog een overheerlijke maaltijd.  Op de twee dagen dat we hier nu zitten, hebben we zo een beetje contact met een duits echtpaar.  Tis wel duits met serieus lange haren dat we spreken maar we kunnen toch aardig met elkaar praten.  Dus dat hebben we dus ook maar gedaan na het eten en dat ook in aanwezigheid van de “dikke bokken”

  Oeps 23u30 !!!! slaatijd !!!! zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ….. (snurk snurk op de achtergrond) ;-)

  26-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag 24 uren Zolder

  Mijn 24 uren van Zolder

  Een paar maanden geleden kreeg ik telefoon van m’n schoonbroer met de vraag of ik geen zin had om voor ’t ZOL ( Ziekenhuis Oost Limburg )  mee te doen aan de 24 uren van Zolder.

  Ik belde naar de contactpersoon: naast hun drie mannenteams zou er dit jaar ook een damesteam meedoen, maar daar hadden ze net geen volk genoeg voor. Ik hapte toe, niet wetende wat me te wachten stond. Ik had nog maar één keer op ’t circuit gereden, maar vond dat wel eens fijn om te doen. Snelheid schrikt me niet af, dus waarom zou ik niet meedoen, ’t zou in ieder geval een ervaring rijker zijn. Bovendien zou ik rijden voor een goed doel: het algemene goede doel van de Eneco zijnde “ Hart voor Limburg “, maar daarenboven reed het ZOL voor SOS kinderdorpen en een Afrikaans ziekenhuis.
  Tussen m’n looptrainingen voor de 20 km van Brussel door hoopte ik regelmatig op ’t circuit te kunnen gaan rijden. Eén keer is me dat gelukt, er kwam altijd wel iets tussen: wind, regen, geen opvang voor Jarno.

  Op die ene training maakte ik al kennis met twee van m’n ploegmaatjes: Els en Katrijn. Het klikte meteen.

  Lichte paniek toen we het bericht binnen kregen dat de 24 uren in omgekeerde richting gereden zou worden. Vooral voor degenen die wekelijks rondjes draaien op ’t circuit leek me dit inderdaad niet zo’n goed nieuws. Het waarom, daar hebben we tot nu toe nog geen antwoord op gekregen.

  Op de Cristal Alken Classic leerde ik een deel andere dames kennen, en ook verschillende renners uit de herenteams. Allemaal doodnormale wielertoeristen, zonder capsones, hoe ik het graag heb. Vooral de vaderfiguur Roger viel me meteen op.

  Intussen werd er veel via mail gecommuniceerd, vooral naar het opstellen van een rijtijdschema. Dit schema werd, na een gezellige vergadering in de Pits, door iedereen aanvaard, zonder problemen. Iedereen zou drie maal één uur rijden en daarnaast nog stand-by zijn. Niemand van de dames had ooit deelgenomen aan het evenement, we hadden dan ook niet echt een doel ( buiten plezier maken ) maar hoopten stiekem toch op een podiumplaats toen we hoorden dat er maar vier damesploegen zouden meedoen.

  Kristof, die de damesploeg onder z’n vleugels nam, zakte ook af naar Zolder.  We kregen uitleg over het reglement en het verloop van de 24 uren. Toen hij de faciliteiten opsomde besefte ik pas in welk luxe-team ik terecht gekomen was: mogelijkheid tot overnachten, eten en drinken à volonté, kinesist die dag en nacht beschikbaar was, wielertruitjes in bruikleen.

  25 juni: de hele voormiddag had het al geregend. Wat een pech. Bij het inpakken van m’n materiaal wilde dat zeggen dat ik drie series kledij en schoenen inpakte. Gepakt gelijk een muilezel zakte ik af naar Zolder.

  Al snel liep ik David en Peter tegen het lijf die ook gingen meerijden. David voor z’n werkgever Jaga, Peter voor W-Bikes Health City.

  Ik vond onze tent/trailer/mobilhome en maakte kennis met de mensen die ik nog niet gezien had. In de trailer was er voor iedereen een grote doos voorzien om de persoonlijke spullen in achter te laten; kwestie van een beetje orde op zaken te houden.

  Samen met Kristof zakte ik om 15u00 af om de start mee te volgen. Goele moest als eerste ( in de regen ) rijden. Na het vertrek van de best geklasseerden in de tijdrit, werd de rest van het peloton losgelaten.  Na haar uurtje rijden kwam ze terug in de tent: “gevaarlijk om te rijden omdat het zo glad was “ , verkleumd stond ze daar. Er was alleen nog tijd om haar om te kleden, want binnen een uurtje ( als Kristien gedaan had ) moest ze al terug op. En intussentijd was ze stand-by, de gsm in aanslag moest ze opgebeld worden.
  Tegen 18u00 hield ik me klaar: warming up op de benen, de fiets op de rollen in de paddock, om warm te rijden. Om 18u55 begeef ik me naar de tent waar de wissel zal plaatsvinden. Kristien komt binnen gelopen, snel hadden we door dat we best altijd achteraan in de tent gingen staan aan de rechterkant. De drinkbus met transponder wordt doorgegeven, en onder het gejuich van de afgezakte supporters start ik. De eerste ronde ging ik verkennen, kijken hoe glad de bochten er bij lagen, glad dus ( ’t was intussen wel gestopt met regenen ).  Een goeie groep vond ik niet, dus moest ik content zijn met het wiel van een andere eenzaat. En zo heb ik eigenlijk m’n hele eerste shift gereden, van ’t ene wiel naar ’t andere. Oppassend dat ik niet zou vallen. In m’n voorlaatste ronde zie ik een ambulance staan, de schrik slaat me om het lijf. Nadien bleek Tony van team Bollini gegrepen te zijn door een andere renner die net iets te laat besefte dat ie binnen moest rijden. Was dit al een eerste gevolg van het parcours andersom te rijden ?   Netjes op tijd werd ik afgelost door Sandra. Ik mocht terug de rollen op ( standby ), om tussen 21u00 en 22u00 nog eens te rijden. In deze ronde vond ik af en toe wel een goed groepje, weliswaar klein maar ja. Na de wissel stopte Peter Baert me al direct een micro onder m’n neus .. dju toch .. hoe noemde dat ziekenhuis in Afrika ook al weer ? Maar ik slaagde er toch in een deftig interview te laten afnemen.  
  Terug naar de tent: iedereen ontving me hartelijk, schouderklopje. Een fijn gevoel. Ik werd door Marc, de kine, onder handen genomen. Alleen daarvoor al zou een mens nog eens een uurtje gaan rijden ! Voor ik ging slapen legde ik Katrijn ( die ’s nachts zou rijden ) alles nog eens uit. M’n slaapzak in, oordoppen in, maar ik kon de slaap niet vatten. Niet alleen omdat ik vanalles hoorde, maar vooral omdat m’n lijf nog vol adrenaline zat.

  2u30: ik keerde het niet meer. Klaarwakker ( ik weet zelfs niet of ik überhaupt geslapen heb ). Dan maar ontbijten en supporteren voor Peter die van 3 tot 5 moest rijden. Stilte alom, de massa aan supporters had het circuit verlaten. Hier en daar zag je iemand wandelen naar de toiletten, of naar ’t circuit, of naar de tent. Maar onze kinesist en kokkin waren nog steeds paraat ! Toch knap dat zij zich volledig ten dienste gesteld hebben van ons !!

  4u30: ik zorg dat ik klaar sta ( standby ) als Kristien pech krijgt. In de tent zie ik diverse wissels, de ene al wat vlotter dan de andere. De uurtjes fietsen beginnen duidelijk door te wegen.

  5u15: eindelijk komt Kristien binnen gereden. Natuurlijk weer een eenzame wissel waardoor ik wellicht weer niet in een groep terecht kom. Maar niets is minder waar: na twee rondjes solo kan ik me in een groep nestelen: een hemelsbreed verschil. Ik draai m’n rondjes in een zetel terwijl de duisternis plaats maakt voor de dag. Jammer dat het opeens 6 uur was, tijd om plaats te maken voor Sandra.

  Op de schermen zie ik dat we nog altijd een voorsprong op het vierde team hebben van 13 rondes, team twee hangt op 8 rondes, onmogelijk om nog in te halen. We moeten onze podiumplaats veilig stellen.

  Samen met Peter ga ik ontbijten en evalueren we deze 24 uren. Voor mij alleszins een meevaller en zeker voor herhaling vatbaar. Rondkuiren, supporteren voor de anderen. Douchen, eten, al een beetje inpakken.

  13u30. Misschien al wat vroeg, maar in onze tent worden er bubbels uitgeschonken op de podiumplaats van de dames. Maar zeker op een geslaagde 24 uren voor alle teams van het ZOL. De andere ziekenhuizen werden verslaan en dat is toch ook al veel waard.

  Om 14u00 zakt ons hele team af naar de bocht op ’t circuit om onze ploegleden die ’t laatste uur rijden ( voor ons was dat Els ) een hart onder de riem te steken. De sfeer is geweldig, het tempo schiet de hoogte in, alsook de temperatuur !  15u00: Team Bollini dat zoveel pech gehad heeft is toch nog tweede kunnen eindigen, knap hoor ! Team Bellings wint deze editie.

  15u30: De damesploeg moet nog een loopsprintje inzetten om de prijsuitreiking niet te missen. Fier worden de trofeeën de lucht in gestoken.


  Dit evenement wasvoor mij een bijzondere ervaring. Ik heb veel toffe mensen leren kennen en hoop hen volgend jaar weer te mogen vergezellen.

  Ik dank al m’n teamgenotes als ook de mannen die reden voor ’t ZOL. Een dikke pluim voor onze kokkin en kinesist. Maar ook een grote dank-u-wel voor alle supporters die afgezakt zijn naar Zolder. U was een geweldig publiek !

  Foto-link: https://picasaweb.google.com/105467102095008769866/24UrenZolder2011?authkey=Gv1sRgCMrRxInKl5_TWA#

  Garmin-Link: http://connect.garmin.com/activity/95028213

  26-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  25-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23 juni 2011 dolomieten - dag 5

  Donderdag 23 juni.  Een dag dat er weinig zou gefietst worden.  Voor ons was het een dag om van Bormio naar Piccolino te verhuizen.  2 jaar geleden (20 tem 25 juni 2009) waren we hier ook al komen fietsen via “De zigeuner”.  André Jacobs was toen onze chauffeur en omdat we ons toen zo goed geamuseerd hadden, was voor ons de keuze rap gemaakt om terug naar het Ostaria Posta hotel in Piccolino te komen.  Ik kan dit hotel ten warmste aanbevelen !!!! Verzorgd hotel, uiterst vriendelijk personeel, lekker eten, mooi centraal gelegen tussen alle passen, ……http://www.ostariaposta.it

  De korste afstand tussen Bormio en Piccolino was ongeveer een 300 km.  Daarvoor moesten we terug de passo dello stelvio overrijden.  Met de auto ging het wel een stuk makkelijker als eergisteren ;-)))) en het weer was bewolkt met hier en daar zon.  De wegen lagen er nog vrij nat bij.

  We waren nog maar een kwartiertje onderweg of een paar wegenwerkers hielden ons staande voor een galerij omdat door de zware regenval van voorbije nacht een heel deel gruis en fijne steentjes naar beneden waren gespoeld en de galerij moest daarom wat opgekuist en geborsteld worden.

  Een tien minuutjes wachten en we konden verder klimmen naar de top van de Stelvio.  Boven op de top was het nog vrij rustig qua toeristen dus konden we op ons gemak aan de afdaling beginnen.

  top Passo dello Stelvio

  Afdaling Passo dello Stelvio : steil omhoog maar ook steil omlaag

  Nog een lange weg naar de vallei

  Een blik achter ons  Eindelijk beneden

  Veel op de motor remmen om je remmen niet al te fel te laten stinken onderweg hé.  Onderwege kwamen al een hele hoop wielertoeristen omhoog geklommen.  Mensen met koersfietsen, MTB’s, maar ook fietsen met zware fietszakken en zelfs eentje met een aanhangwagentje.  Veel respect voor deze mensen !!!!

  Eens beneden ging het richting Merano.  Het was nog steeds droog maar voor vandaag hadden ze veel regen voorspeld in de buurt van Piccolino.  Hopelijk bleef het droog en was de weersvoorspelling onjuist zodoende konden we namiddag nog rap een klein toerke fietsen.  Na Merano ging het via de autostrade naar Bolzano en via tol-autostrade naar Brixen (Bressanone).  Tja een hele omweg maar wel de snelste.  Bergen kan men niet zomaar verleggen hé.  Autostrades worden er daarom rond gelegd hé.

  Raindrops

  Ondertussen waren de toppen zich in wolken gaan hullen.  Het zag er niet goed uit en inderdaad, de eerste druppen vielen al als we de autostrade afreden.  Dus hadden we tijd om ’s middags te gaan eten.  Zuid-Tirol is een heel ander stukje Italië eigenlijk.  Het is er groener en ook de huizen zien er totaal anders uit.  Het is meer een stukje Oostenrijk dan Italie.

  Een lekker stuk vlees werd op ons bord getoverd.  Het smaakte des te beter omdat we lekker binnen zaten te schuilen terwijl het buiten nog slechter werd.  Fietsen zat er voor vandaag helemaal niet meer in.  Op ons gemak eten en dan naar ons hotel rijden, alles uitpakken en dan maar als tijdverdrijf onze fiets poetsen naar ons doorweekt ritje van gisteren.

  Onze kamernummer

  Hier gaat het gebeuren hé -> slapen welteverstaan

  Nice

  Eindelijk een grote douche !

  Do not disturb !!!!

  Didi voelde zich al dadelijk thuis! Uitpakken !!!!!

  Onze gastheer Paulo kent wat nederlands en vroeg ons of we “dikke bokken” kwamen drinken in de bar.  Mmmmmm ;-)

  In dit hotel wordt je tot over je oren verwend.  Mooie kamer, zeeeeeeeeeeeer lekker eten, gezellig, vriendelijk, sauna ………..

  Ons terraszicht

  Woont hier Heidi in de bergen?


  Brrrr niet echt aangenaam

  En na het eten?   Tja maar weer “dikke bokken” drinken hé.  Kracht opdoen voor morgen hé.  Wij hebben het toch wel verstandig gehouden hoor want ’s morgens gaat de wekker om 7u.

  Blogger @ Work

  Schol en tot morgen !!! ;-)

  25-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.22 juni 2011 dolomieten - dag 4

  Dag 4

  We zitten nog steeds in Bormio in hotel Valecetta.  Gisteren bij het slapen gaan, was het al goed aan het regenen en onweren.  Voor vandaag hadden ze ook niet al te best weer voorspeld.  Bij het optrekken van de rolluiken viel het wonderwel mee.  Hier en daar een wolk maar zonnig (maar gigantisch benauwd, 25°C).  Om toch maar niet te veel risico te nemen zouden we niet de allerhoogste toppen weer gaan beklimmen.  Omdat we de drie grootste kleppers al hadden gehad (mortirolo, gavia en stelvio) hadden we onze zinnen gezet op passo bernina.  Van bormio richting terano en dan zo naar miralago (lago di paschiavo).  In totaal zouden we uitkomen op een honderd kilometer.

  Van bij de start was het bijna hoofdzakelijk bergaf (40 km !!!).  Alleen tussenin lag ook nog passo Bartolomeo.  In vergelijking met wat we de voorbije dagen gedaan hadden, stelde deze pas niet zo veel voor.  Straks zouden we die 40 km ook terug omhoog moeten rijden.  Van een mooi vooruitzicht gesproken !!!!!

  Ter hoogte van Grosio sloten we aan met een 6-koppigtal groepje lokale wielertoeristen.  Hun benen stonden zeker niet stil maar hunne mond stond ook niet stil ;-) !  Ne hoop getetter op en neer in de groep.  Typisch italiaans maar zeker tof om eens te horen en mee te maken.  Ter hoogte van de “Madonna di Tirano” (basiliek welke beschermd is door de unesco) sloegen we rechtsaf richting Bernina-pas.  Na een kilometer of zo verscheen er weer een zwiterse douanepost.  De klim op zichzelf was constant maar niet zo zwaar.  Ongeveer een 8 km en voortdurend tussen de 7 à 8%.  De toppen rondom ons hingen ondertussen al goed in de wolken.  Het zou een kwestie zijn van naar boven rijden, omdraaien en terug naar Bormio fietsen.


  Ons plan om op de terugweg in Tirano ne spaghetti te gaan eten, werd afgevoerd.  Met onze 40 km klim in het vooruitzicht zouden we toch nog een tijdje onderweg zijn.

  De bewolking bleef zakken en zakken.  De voorspelde regen kwam in de buurt van Sontiolo langzaamaan uit de lucht vallen.  Droog thuis geraken zat er niet in.  Onder een balkon van een huis werden de regenjasjes bovengehaald en de rugzakken in regenhoezen gestoken.  De ergste regen hebben we toch laten passeren, maar het water liep met grote hoeveelheden toch de helling af.  Uitkijken geblazen ! Al bij al viel het nog redelijk mee.  Tot we terug aan de Passo Bartolomeo moesten beginnen.  Gietende regen en donder en bliksem rond onze oren !!!  De tunnel bovenaan de pas werd onze schuilplaats.  Al goed zeiknat, soppende schoenen en dan kou lijden.
  Wat is fietsen toch een fijne hobby ! ;-)  Nog een 10 km tot thuis.  Die zouden we dan maar afhaspelen in de regen maar toch lieten we eerst de donder en bliksem passeren.  Met net 100 km op de teller kwamen we om 13u45 terug aan in het hotel.  Wet to the bone !  Alles werd uitgetrokken en direkt gewassen en voor onszelf een lekkere warme douche ! mmmmmmmmmmmm

  Omdat we niet zo lang hadden gereden vandaag, schoot er nog een namiddag over om eens het centrum van Bormio in te trekken.

  Didi wou absoluut “gelato” gaan eten.  We Belgen kennen dat als “ne dikke crème”.  Tja naar de calorieën moeten we dezer dagen toch niet kijken.  Wij fietsen er meer op dan we opeten hé.
  De rest van de dag is het qua weer niet meer schitterend geworden (druilregen en goed bewolkt).  We hebben van deze dag toch een mooie fietsdag kunnen maken en kunnen met trots zeggen dat we alle passen in de buurt van Bormio hebben kunnen doen.

  Nu zit er niets anders meer op dan nog ons avondeten en een beetje beginnen inpakken voor morgen.  Morgen gaan we een statie verder en rijden we naar Piccolino (buurt van Bruneck).  Hopelijk kunnen we daar nog een paar passen (passo di sella, pordoi, …….) afhaspelen.

  Zo kunnen we ons italiaans palmares misschien nog een beetje aanspekken.

  Groetjes Didi en Marc.  Tot morgen.
   
   


  24-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni 2011 dolomieten - dag 3 vervolg

  Hoog tijd om ons naar beneden te gooien.  Kleine regendruppeltjes kwamen uit de lucht gevallen.   Morgen voorspelden ze sneeuw op de top van de stelvio (vandaag 12°C).  Dus wij gelukkig dat we hem vandaag hadden kunnen beklimmen.

  Voila na 143 km zat ons fietstochtje er weer op.  Douchen, was doen, eten en weer slapen.  Nee plezier maken en op stap gaan is er voor ons niet bij.  (Dus de vrouwen kunnen gerust zijn hahahahaha)

  Alé tot morgen maar weer.  Slaapwel


  23-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  22-06-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 juni 2011 dolomieten - dag 3

  Dag 3 !

  Slapen in je eigen bed is toch nog altijd beter.  Beetje stijf in de onderrug maar de benen waren al goed hersteld van onze eerste rit.  Vandaag zou Didi zijn droom in vervulling gaan.  Eens in zijn leven wou hij toch de passo dello stelvio gedaan hebben.  Marc heeft nooit lang moeten nadenken om zich voor deze fietsvakantie te moeten opofferen.  (tja de meningen van het thuisfront werden eigenlijk nooit in overweging genomen ;-) )

                                                       startplaats Bormio

  Omdat de mooiste beklimming vanuit het dorpje Trafoi begint, moest er eerst een route uitgestippeld worden die ons tot die plek zou brengen.  Vanuit Bormio, onze slaapplaats, is de beklimming van de Stelvio ook mogelijk maar dat staat toch niet zo mooi op je palmares hé.

  Daarom ging het eerst naar Premadio.  Hier kregen we al direkt een helling voor de voeten gesmeten van 3 km, zonder naam en zonder opwarming !!! pataaat direkt wakker worden.  Van daaruit ging het verder naar Livigno.  Maar om daar te geraken moet je, hoe kan het ook anders, weer een pas passeren, nl passo foscagno (hoogte 2291m).

  Het dorpje Trepalle was toch maar raar geval.  Dit is blijkbaar een stukje niemandsland midden in italie.  Blijkbaar is daar het walhalla voor drank- en benzineverkoop.  Alles huizen hebben een winkeltje waar je duty free je inkopen kan doen.  Daarna was Livigno aan de beurt.  Een vrij toeristisch uitgebouwd dorpje.  Zoiets valt direkt op.  Buiten het stadscentrum ging het rechtsaf langs het meer van livigno.

  Alé in het regenseizoen zal dit een gigantisch meer zijn maar nu stond het vrij droog.  Lange galerijen lopen langs het meer op zodat we ons effe konden ontrekken uit de blakende zon.  Het verschil tussen amateurs zoals wij en profmannen werd daar maar weer eens duidelijk in de verf gezet.  Davide Malacarne (gokken we)  uit de quickstep-ploeg passeerde ons met zijn duur Eddy Merckx EMX7 fietske.

  Het Meer van Livigno eindigt met een stuwdam.  Hier houdt ook de Italiaanse grens op en begint een stukje Zwitserland.  Met de fiets heb je hier een probleem !!!!  Je mag hier niet met de fiets over de stuwdam en door de Munt la Schera-tunnel.  Fietsers dienen hier een shuttlebus te nemen en de fiets wordt netjes achteraan aan een fietshaak op het busje gehangen.  Voor 5 euro per fiets wordt je door de tunnel gereden.  Het is zo een smal tunneltje dat er geen verkeer in twee richtingen mogelijk is.  Daarom wordt in het toeristisch seizoen om het kwartier van rijrichting gewisseld.

   


  Eens uit de tunnel ging het dwars door het Schweizeres National Park.  Een stukje ongerepte ruige natuur waar je geen huis in km’s tegenkomt.  Didi zag in zijn fantasieën al weerwolven door de bossen achter de bosnimfen aanlopen.


  Terwijl we door het park reden werd ook de Ofenpass beklommen of pass dal fuorn (2149 m hoogte).

  Van daaruit zouden we ons in de diepte storten.  Het eerste stukje ging vrij goed maar halverwege kregen we serieuze tegenwind vanuit het dal op het snuitje.  Zo werd het toch nog een beetje afzien in de afdaling.  In Santa Maria werd er gestopt om de buikjes vol te proppen.  Een hele dag op koeken, bananen, gellekes, peperkoek en dergelijke overleven is ook niet dat.  Dus werd er gestopt aan een ristorante en werd er ……….. spaghetti gegeten.  Deze keer beter als de versie van gisteren.

  Maagje vol en beentjes terug wat uitgerust en verder naar beneden tot Sluderno.  Daar werd er rechtsaf geslagen en de bordjes melden ons al dat de passo dello stelvio geopend was.  48 haarspeldbochten zouden we moeten doorstaan.

  We zouden van 800 meter hoogte moeten klimmen naar 2758 m.  Dit is afzien van onder tot boven.  Hoe dikwijls heb ik niet tegen mijn versnelling geduwd in de hoop nog een groter tandwiel te vinden.  Terwijl je afziet kan je ondertussen honderduit genieten van de mooie natuur rond je.

  De motoren zoeven rond je oren dus wel een hoop kabaal in de bergen.  Dit is wel een beetje een domper.  Marc had boven op de topvan de stelvio blijkbaar toch wat last van de hoogte.  De lucht is er al wat ijler en daarom deed hij wat langer om te recupereren.  Fietsen met een camelbak kan soms zijn voordelen hebben.  Zo kan je de souvenirs-shops induiken op zoek naar geschenkjes voor de kinderen op het thuisfront.  Tja je moet de permissies voor volgende fietsvakanties zo een beetje afkopen hé.  Dus goede punten scoren en in de hoop daarvan hopen we volgend jaar te kunnen afzakken naar de alpen of iets dergelijk.


  22-06-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (1)


  Gastenboek
 • zggkeqhu52gf
 • dinsdagrit
 • 0xonzh
 • Zaterdagrit naar Aubel 31/10/15
 • cafe den engel tongeren

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Mijn favorieten
 • wielertoerist.be
 • buienradar
 • VWB
 • Climby Bike
 • weersvoorspelling volgende week
 • Waarnemingen Diepenbeek
 • Fiets en wetenschap
 • Trapfrequentie
 • http://www.fons-mtb.be/

 • Archief per week
 • 22/04-28/04 2019
 • 25/02-03/03 2019
 • 28/01-03/02 2019
 • 03/12-09/12 2018
 • 05/11-11/11 2018
 • 08/10-14/10 2018
 • 06/11-12/11 2017
 • 10/07-16/07 2017
 • 26/09-02/10 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 17/08-23/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 06/07-12/07 2015
 • 22/06-28/06 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 28/07-03/08 2014
 • 21/07-27/07 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 02/06-08/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 28/04-04/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 23/12-29/12 2013
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 03/06-09/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 13/05-19/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 06/08-12/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 02/07-08/07 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 11/06-17/06 2012
 • 04/06-10/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 23/04-29/04 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 26/12-01/01 2012
 • 12/12-18/12 2011
 • 05/12-11/12 2011
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 11/07-17/07 2011
 • 04/07-10/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 16/05-22/05 2011
 • 09/05-15/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 18/04-24/04 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 06/12-12/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 04/10-10/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 30/08-05/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 26/07-01/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 05/07-11/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!