Inhoud blog
  • Programma
  • Enkele recente foto's
  • Soumagne 29 augustus 2020
  • Etentje 3X20
  • 26 FEBRUARI 2019 Maaseik
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Wielertoeristen uit Diepenbeek
    Fiets je mee ???
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ritverslag amay engis 01 maart 2011

    Op de blog hadden 4 kandidaten zich aangemeld om dinsdag mee te rijden naar Engis (Marcel, Yvan, Marc T en in extremis Omer). Wss zou Leon ook nog langskomen omdat het zijne vaste fietsdag is. 5 man dus deze morgen aan de bushalte van de 3x20 !!! Met het zonnetje nog achter de wolken en een 3°C zag het er toch maar grijs en grauw uit deze morgen. Maar droog blijven was na de rit van zaterdag (ritje banneux) onze eerste zorg nu.

    ’s Morgens werd er toch nog wat “nagedacht” over de bestemming van vandaag. Op de blog stond Engis maar het mocht toch nog iets extra hebben vandaag. Tja de lat wordt nu al wat verder gelegd dan voorzien. Wat gaat dat in de zomer geven ????

    Dus werd er beslist om naar Amay te rijden en dan via Engis maar terug te komen. Marcel voelde zich deze morgen goed en zette zich naast Marc T op kop van ons mini-pelotonneke. De grote wegen werd al direkt vermeden en via de kleine baantjes werd er koers gezet naar Romershoven, Schalkhoven, Gors-op-leeuw, Jesseren , Bommershoven. Met de wind in de rug (en ondertussen al een klein zonneke) was het kopwerk licht om dragen maar Marcel en Marc werden na Oreye toch afgelost door het sterke duo Omer en Yvan. Leon vulde achteraan het peloton netjes aan. Dus alsmaar verder zuidwaarts ging het via Remicourt, Donceel, Hanneffe, Verlaine, langs het kasteel van Jehay en zo tot in Amay.

    In ons vast bruin en rokerig caféke aan het station van Amay werd er bijgetankt met zowel koffie, boterhammen en jawel een rijstvlaai. Simpel maar toch lekker !!!!!

    Het fietske werd terug onder de poep geschoven en we zouden een stukje aan de andere kant van de Maas gaan rijden om zo in Engis uit te komen. Bij het oversteken van de Maas zag Marcel het eiland van Tarzan en Jane liggen !!! Had hij toch geen speciale koffie gedronken ipv gewone ????

    Na de industriezone van Hermalle- en Clermont sous Huy werd de Maas terug overgestoken in Engis. Als ge uit de maasvallei wilt geraken, dan zit er niets anders op dan te klimmen. En zo geschiedde richting Awirs en Gleixhe. Op het gekende 6-armige kruispunt werd er een stukje ingepikt op de toertocht van Willy Vannitsen. Sinds de terugweg was de wind venijnig uit het oosten blijven waaien. Dus werd er regelmatig op kop wat afgelost. De ene al wat langer dan de andere maar dat had naar het schijnt te maken met de staat waarin de knieën zich bevonden. Het moet gezegd dat Yvan vandaag ijzersterk met zijn groot blad weerwerk bood tegen de wind.

    We kwamen via via toch weer op dezelfde weg die we deze morgen hadden gereden. Om niet heel hetzelfde traject naar huis te moeten rijden, werd er in Bommershoven linksaf geslagen om zo via Borgloon, Kerniel, Kortessem naar Diepenbeek af te zakken. Het verschil tussen profmensen en wielertoeristen werd ons net na Kortessem weer duidelijk. Ben Hermans (Radioshack) werd herkend op een tijdritfiets en zoefde ons in volle snelheid voorbij. (precies of die kerel gene last had van de wind).

    Omdat we toch aardig wat caloriekes verbrand hadden vandaag werd het tekort toch maar wijselijk aangevuld met de nodige trappistenvochten in ’t paenhuys. Effe later kwam onze Paul Lia ook effe binnenwippen. Wij missen hem in het peloton maar hij ons blijkbaar ook.

    Al bij al toch weer een geslaagd ritje!!!!






    Ritgegevens : 120 km (alé voor de thuisrijders van Diepenbeek), 925 hm, 26.3 km/u gemiddeld

    Gereden door Marcel, Yvan, Omer, Leon, Marc T

    01-03-2011 om 21:40 geschreven door MarcT  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag zaterdag 26 februari 2011: Banneux

    Verslag rit zaterdag 26 februari 2011: Banneux

    De eerste keer dit jaar naar Banneux, een rit die voor menige wielerclub dé uitstap van het jaar is. Maar de ambities zijn hoog, we zouden dit jaar nog naar Coo gaan, en daar moet voor getrained worden.

    De weersvoorspellingen waren niet zo denderend, maar dat was vorige week ook niet en toen hebben we geen enkel druppel regen gehad. Dus ’t was het riskeren waard, dacht ik vanmorgen. Ik vond om 9u00 aan ’t bushokje 7 andere gegadigden. ’t Was dus wat minder dan vorige week, maar met 8 is ook nog mooi.

    Onverwacht afwezig waren Remi en Flor; Remi betrouwde het weer zo niet, en Flor had de bus naar Banneux gemist omdat ie dacht dat we om 9u30 vertrokken.

    Toen Leon en Valère aangereden kwamen, werd het startschot gegeven.









    Valère ( en Omer ) terug op kop. We reden, wind tegen en zijdelings,  op over ’t Huibrechts Hern ( Hoeselt ) , waar we diverse wandelaars tegen kwamen die de “Rommelarentocht “ aan ’t wandelen waren. ’t Moet hier ergens geweest zijn waar Leon lek reed. Ik maakte van de gelegenheid gebruik m’n craftje met lange mouwen en m’n mutske uit te doen, ik had me weer veel te warm aangedaan. Maar ’t blijft moeilijk om ’s morgens in te schatten welke kleren je wel of niet moet aandoen om de rit comfortabel uit te rijden.  



     plaspauze

    en bijdrinken

    Berg, Sluizen: hier raakt Didi van de weg en komt hij ( samen met Yvan ) ten val. Ze besluiten dat de schade niet zo erg is en er  verder geklommen mag worden naar Fexhe-Slins. Dalend richting Maas via Herstal, waar ik m’n collega-fietsers wijs op “het sprekend verkeerslicht “ . Plots zien we “ deviaton E25 “ staan, dat kon toch niet waar zijn. De helling richting Saive die we op wilden rijden, was nog altijd niet gemaakt. Maar er kwam een auto naar beneden, dus moesten wij ook naar boven kunnen. Ja, een stuk wel, toen stonden we voor een afgesloten stuk weg waar we alleen langs konden door onze fiets te dragen. Het zij dan zo maar, gelukkig wegen koersfietsen niet veel.





    Na het peddelwerk, waar Valère niet van m’n zijde wijkt, komen we uit in Fléron. En dan volgt er een heerlijke afdaling, waar Marc bij me blijft, merci Marc ! Da’s zeker typisch vrouwelijk, niet voluit durven gaan in afdalingen ? Maar ’t is toch wel echt oppassen, de wegen liggen er zo erbarmelijk bij, je moet constant geconcentreerd zijn op putten, gleuven, diepliggende riooldeksels.


    In het wiel van Valère, pfff ... klimmen zal nooit m'n ding worden
     









    Onder de vleugels Valère peddelend naar boven, bedankt !

    In de volgende klim, van Trooz naar Banneux zien we het prachtige Chateau Blue liggen. En dan is er ( eindelijk ) vlaai, bij de bakker aan ’t rond punt.








    Het kaarsje branden laten we vandaag voor wat het is, we mogen blij zijn droog thuis te geraken. We dalen naar Goffontaine, en klimmen naar Nessonvaux, ik voel dat het beste uit m’n benen aan ’t geraken is en ben blij hier en daar een duwtje te krijgen. Dan volgt er weer een “deviation”, die we nemen, ’t was even denken waar we uitkwamen en welk riviertje we overgestoken waren: Olne en de Vesder bleken de correcte antwoorden te zijn. 

    Soumagne, Bolland, langs de mijn in Blegny, Dalhem, Visé. We zouden ( om mij te sparen ) terugrijden via de gemakkelijkste weg, en maar goed ook, want de eerste regendruppels zijn een feit. De regenjasjes worden aangetrokken en aan een heel strak tempo, met de wind in de rug rijden langs ’t kanaal terug naar huis. Verstand op nul, regen komend uit de hemel, opspattende regen en opspattend water van je voorligger. Menig wielertoerist herkent zich hier wellicht in, zwijgzaam de grote molen ronddraaiend. Maar toch terug thuis komen met een “wauw” gevoel. Ondanks de regen was het toch weer een plezante rit, een rit die me weer een beetje sterker gemaakt heeft.

    Ik dank iedereen voor de aanmoedigingen, want zo op m’n eentje zou ik die dingen nooit doen ! Valère, bedankt voor je puike kopwerk ! Marc, bedankt voor de actiefoto’s !

    Ritgegevens: 149 kms, 1215 hms, gemidd 26,1

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/70167353

    Gereden door Valère, Omer, Yvan, Marc T, Marcel, Didi, Leon, Vanessa

    26-02-2011 om 18:59 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 22 februari 2011: Scherpenheuvel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Verslag rit dinsdag 22 februari 2011: Scherpenheuvel

    Ikzelf had vandaag werkverplichtingen en was blij verrast toen ik een mailtje van Omer in m’n inbox vond met dit verslag. Bedankt Omer !

    9u15, ’t was 3° onder nul. We stonden met amper drie man aan ’t bushokje waar ’t zaterdag nog drummen was. Yvan, Marcel en ik ( lees Omer ). Wat had je gedacht met die temperatuur ?

    De rit zou, zoals aangekondigd op de blog, naar Scherpenheuvel gaan. We reden op langs Rapertingen, St Lambrechts Herk, Stevoort, Halen en Loksbergen. In Waanrode deden we een extra klimmeke om het toch maar warm te krijgen.

    Toen we in Scherpenheuvel aankwamen besloten we in Zichem koffie te gaan drinken, Yvan zorgde voor de nodige koffiekoeken.

    Na genoeg opgewarmd te zijn vertrokken we huiswaarts via Diest, Zelem, Lumme, waar we richting Kermt afdraaiden op vraag van Marcel. Marcel wilde nog niet naar Kuringen Hei, want dan zou ie z’n Trappist in ’t Paenhuys moeten missen.

    In ’t Paenhuys aangekomen kregen we nog bezoek van Pauleke die het voorlopig nog niet ziet zitten om de komende weken al mee te komen.

    Nvdr: @Paul, ge moogt al gerust terug mee komen, we verwachten echt niet dat je al kopwerk gaat doen

    Ritgegevens: 105 kms, 26,2 gemiddeld

    Ijsberen van dienst: Yvan, Marcel en Omer

    22-02-2011 om 19:38 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 19 februari 2011: Epen

    Verslag rit zaterdag 19 februari 2011: Epen

    Ondanks de voorspelde regen was ‘t vanmorgen drummen geblazen aan ’t bushokje. Welliefst 15 gegadigden waren goed ingepakt  ( ’t was 3° bij vertrek ) om naar Epen te rijden. Marcel had 5 laagjes aan, die zou zeker gene kou krijgen.

    Na de technische chek-up van Flor z’n ros, konden we vertrekken.















    Op kop Leon en Valère Ph, de rest van de meute d’er achter aan. Met vijftien gegroepeerde fietsers stelt het verkeersreglement je vrij van het fietspad te gebruiken. Maar dat hebben weinig automobilisten meegekregen, dus werden we in Munsterbilzen al claxonerend voorbij gestoken, teken doend dat er links van de rijweg een fietspad ligt. Inderdaad, daar ligt een mooi breed fietspad, maar ’t is wel bezaaid met steentjes, de boosdoeners van de lekke banden.

    In Vroenhoven duiken we tot langs ’t kanaal, waar het kopwerk verzorgd wordt door Omer en Peter. Heel wat volk  op de been vandaag, en da’s dan letterlijk bedoeld: verschillende groepjes “start-to-runners “ krijgen we als tegenliggers. In Lixhe rijden we over de Maasstuw.  Hier verlaten we Belgisch Limburg, het klimwerk door het mergelland kan beginnen. Eijsden, Moerslag, Slenaken. We krijgen de mooie Loorberg voor de wielen geschoven, Willy zegt “ dju toch, waarom is m’n hobby fietsen en niet postzegels verzamelen “. Marcel blijft kwetteren, Jos P vraagt zich af waar Marcel “dien iever” nog haalt. Maar ’t uitzicht is adembenemend mooi … het golvende mergelland lacht ons toe. “ Bergop tot boven “, en na de afdaling volgt de intussen bekende Remidiustaart: rijsttaart met bessen, gegarneerd met slagroom en meringue. Peter kiest voor erwtensoep, pas als die geserveerd wordt begrijp ik waarom het mes en de vork dienen. Volgende keer ga ik ook voor de snert !














    Na de bestelling van de tweede drank is iedereen plots gehaast om thuis te zijn. Waarom is me nu nog een raadsel. Maar soit, net toen we wilden vertrekken merkt David op dat ie lek staat. Het vervangen van een bandje op zo’n hoge velgen duurt toch wat langer dan bij een gewone velg. En we wachten … en bedenken dat we gerust wat langer binnen hadden kunnen blijven zitten in plaats van ons zo te haasten.








    Gewoontegetrouw krijgen we na de koffie klimwerk. We klimmen ( onder kopwerk van Peter en Flor ) naar onze eigenste Voerstreek: Beusdael, Teuven waar het draadmonument op de top ligt. We herinneren Remi eraan dat ie hier vorig jaar in de afdaling gevallen is, en nemen voldoende afstand van elkaar. Dan is ’t weer klimmen geblazen tot in Remersdael, we dalen en laten de lekkere rijsttaart uit Aubel links liggen. Heerlijk, zoevend in dalende lijn: Val Dieu, Mortroux, Dalhem.  Dan omhoog via de achterkant van de Richelle, en dan komen we op Remi z’n terrein: Oupeye, Bassenge. Millen, Genoelselderen, Rijkhoven, Bilzen. Peter en Jos draaien af richting Genk. Ook Marc en André laten het nakaarten in ’t Paenhuys aan zich voorbijgaan.

    In ’t Paenhuys krijgen we lekkere cake getrakteerd, merci ! We spreken de ritten van volgende week af, en we klaren wat meningsverschillen uit waarover ik op de blog niet ga uitweiden.

    Voor mij ( en hopelijk voor alle anderen ) was dit een mooie rit, ik heb me geamuseerd, veel gelachen en genoten van het mooie landschap. We moeten blij zijn dat we dit ALS GROEP kunnen verwezenlijken !

    Ritgegevens: 132 kms, 1259 hms, 26,3 gemidd

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/69009984

    Gereden door: Leon, Valère Ph, Peter J, Jos P, Jos B, Marc T, Omer, Yvan, Flor, Remi, Willy, André, Marcel, David, Vanessa



    19-02-2011 om 20:02 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 15 februari 2011: Aubel
     Verslag rit dinsdag 15 februari 2011: Aubel

    Flor zorgde voor een verslag van de rit, merci hiervoor Flor !


    We stonden met zes aan de start. Er werd afgesproken om naar Aubel ( en niet naar Blegny )
    te rijden omdat daar de beste rijsttaart is. Leon stelde voor er vandaag een recuperatierit van te maken. Met goed weer voor de boeg vertrokken we richting Aubel.

    We reden via Beverst, Hoeselt, Membruggen en Millen. Sterke Omer zou de ganse rit op kop rijden  ( sterke prestatie Omer) ! met afwisselend Yvan en Flor langs z’n zijde.
     

    In Millen moesten we een stuk te voet gaan wegens werken en toen we terug wilden vertrekken had Sabine problemen met haar klikpedalen: er zat zand tussen. Dan ging het verder naar Valmeer, Bassenge en daar had Flor een technisch probleempje met zijn versnelling. Dan reden we naar Houtain, Argenteaux en Blegny.


    Juist voor Aubel reed Leon vanachter lek, tijdens de herstelling ging Marcel de taart halen. Nadat de taart met choco en koffie opgegeten was vertrokken we, maar niet voor lang want nu had Leon van voor plat. Na de herstelling vertrokken opnieuw en nu was het de goede keer.

    Naar Aubel hadden we redelijk wind op kop maar het mooie weer maakte alles goed. De rit terug ging nu langs Teuven, Remersdaal, De Planck, Moelingen, Lixhe, Kanne, Vroenhoven en op de côte de Vroenhoven demarreerde Leon en kwam als eerste boven, super Leon ! Dan naar Vlijtingen, Eigenbilzen, Munsterbilzen, Beverst en het Paenhuys. Tijdens de terugrit hebben de wind
    in de rug gehad, we hadden goede wegen en een prachtige groepssfeer. In het Paenhuys werd de moeheid door gespoeld met het nodige vocht.
     

    Het peloton bestond uit Leon, Yvan, Omer, Sabine, Marcel en Flor.
    Ritgegevens: 130 kms, gem 26,2
     























    15-02-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 12 februari 2011: Valkenburg

    Verslag rit zaterdag 12 februari 2011: Valkenburg

    De weersvoorspellingen voor vandaag waren niet zo gunstig, op de terugweg zouden we zeker regen krijgen. Maar toch stond het bushokje vanmorgen weer vol gemotiveerde en enthousiaste sportievelingen.

    Remi waarschuwde degenen die vandaag achter hem zouden rijden: z’n minestrone ( of was het minebonesoep ? ) zou wel eens kunnen werken.   Grote afwezige vandaag was wingman Valère Ph , ’t is te hopen dat we samen de weg wisten naar Valkenburg, maar met Yvan en Leon zou dat wel goed komen.






    Vandaag hadden we een gastrijder bij, Peter N uit Bilzen, die ik leerde kennen via wielertoerist.be waar menig renner onder ons z’n logboek in bijhoudt.

    We vertrokken, Leon en Remi op kop. Ter hoogte van Schoonbeek kreeg Remi telefoon: André had ons net gemist. We spraken af dat we op hem zouden wachten aan de kerk van Munsterbilzen. Dus in Munsterbilzen wachtten en wachtten we … tot André uiteindelijk opdook, natuurlijk had ie nog voor ’t spoor moeten wachten. Hij had Paul H, de buurman van Remi meegebracht. Een geblesseerde loper die noodgedwongen moest fietsen om de conditie op peil te houden, een niet te onderschatten gast.

    Zutendaal, Opgrimbie, de eerste lekke band was een feit, maar dat kan ook moeilijk anders met zoveel vuiligheid op de weg. Nauwelijks 2 km verder reed Peter N opnieuw lek: Jos B controleerde met z’n arendsogen de buitenband en stak een “ lapke “ waar de buitenband versleten was. Op weg naar Boorsem waar we het Belgisch grondgebied verlieten. Flor verschijnt met Yvan aan de kop.















    Nabij Stein reden we de geweldige kasseien naar beneden, de Maasberg ( en niet de Scharberg zoals ik dacht, zie reactie op dit verslag van een Limburgse supporter van over de grens ).  Dan de Slingerberg op, waarvan ik dacht dat deze alleen in Kanne lag. Nadien reden we rond Maastricht Airport, Oensel, Arensgenhout en Hulsberg. Zigzaggend van de ene kant van de weg naar de andere, om de voorgeschreven fietspaden toch maar te nemen. Fietsvriendelijk kan je dit alles behalve noemen.

    Na het lek rijden van Yvan rijden we door het stadje Valkenburg, dat vorig weekend nog centraal stond voor de Red Bull Crashed Ice World Championship, een downhill ice cross race. En laat nu die “ hill “ net de Cauberg zijn die wij ( na onze koffiepauze ) beklommen. Marcel en ik waren blij dat we een “ laagje “ hadden uitgetrokken, want de zonnestralen kwamen er hier en daar goed door.















    We klimmen verder naar Sibbe en Margraten om nadien te dalen naar St Geertruid, Moerslag en Withuis. In één van die Nederlandse dorpen rijdt Marcel lek, een record aantal lekrijders vandaag. We komen België terug binnen In Lixhe, waar we aan de vuiligheid die in de bomen hangt kunnen zien hoe verschrikkelijk hoog de Maas gestaan heeft.

    Dan wordt het tempo opgedreven omdat we kunnen doorrijden langs ’t kanaal. In Vroenhoven krijgen we dat kuitenbijtertje nog voorgeschoteld.

    Het kopwerk wordt regelmatig afgewisseld, maar vooral Flor heeft vandaag veel voor z’n rekening genomen. En dat weegt natuurlijk door … maar daar wordt ie alleen maar sterker van ! Lafelt, Vlijtingen, Rosmeer, Mopertingen, Eigenbilzen, Munsterbilzen waar Peter N ons verlaat.

    De voorspelde regen bleef uit, we kwamen droog in ’t Paenhuys aan waar ik een rondje geef omwille van m’n komende verjaardag, nu maandag. Ook kregen we bananen en suikerwafels van ‘t (Paen)huys, bedankt Jan !

    Een mooie rit, waar op bepaalde momenten goed doorgereden werd. En ja, we hebben, onze kopman Valère gemist, al was het maar om het tempo te regelen !

    Maar anderzijds werd er ook veel gelachen en gezeverd. Rest er me nog één vraag aan Remi te stellen ? “ Waar was dat feestje ook al weer ? “

    Ritgegevens: 126 kms, 732 hms, 26,7 gemiddeld

    Gereden door: Flor, Leon, Remi, Marcel, Peter N, Jos B, Paul H, André, Yvan, Vanessa

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/player/67844169

    12-02-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit dinsdag 8 februari 2011: Hannut

    Verslag dinsdag 8 februari 2011: Hannut

    Onder een stralende ( maar nog frisse ) zon verzamelden we vanmorgen aan de 3x20. Maar goed dat Flor, Marc T en ikzelf verlof hadden genomen, anders was het gene vette geweest. Omer, Marcel en Jos waren ook van de partij. Voor alle zekerheid werd Leon ook nog opgebeld, maar die paste vandaag. http://www.youtube.com/watch?v=v5d38GTyVDk











    Jos had in het najaar een rit uitgestippeld naar Hannut, deze zouden we vandaag  in omgekeerde richting rijden. We reden onder kopwerk van Marc en Jos naar Kortessem, Wellen, Hoepertingen. Vanaf hier namen Omer en Flor de kop over, en dat bleef zo de ganse rit.

    In geuren en kleuren werd verteld hoe zwaar het afgelopen zaterdag geweest was om te fietsen. Altijd de wind opzij, dan hadden we het vandaag toch getroffen !

    Groot Gelmen, waar we her en der soldaten tegemoet fietsten. Mielen-boven-Aalst, Buvingen, om na Borlo Vlaanderen te verlaten. Kortijs, Poucet. Hannut bleef op 7 km afstand liggen volgens de blauwe wegwijzers.

    Nog voor 12u aten we de lekkere koffiekoeken op die Omer trakteerde omwille van z’n nieuwe voordeur. Proficiat Omer, nu hoor je echt bij de 3x20ers !








    De terugweg ging over Lens-Saint-Remy, Lens-Saint-Servais en Geer.  De tractors  akkerden de velden zodat die er mooi bij zullen liggen als we in de maand juni de Blés d’Or zullen rijden. Zou de lente z’n intrede gedaan hebben ?

    Hollogne Sur Geer, Grand Axhe, om in Rukkelingen Limburg binnen te rijden. Gelmen, Hoepertingen, Ulbeek, … In Rapertingen kwamen de  mannen van Lutselus ons al tegemoet gereden voor hun rit door Haspengouw, Jos Bollen aan kop.  En voor je ’t weet zit je al in ’t Paenhuys voor een Westmalle met of zonder, een Hoegaarden Rosé, een koffie of een warme choco. Straffe verhalen, yoga-demonstraties ( neen, niet van Flor ), alles d’er op en d’er aan maar dat maakt het juist zo plezant !

    Paul kwam ook nog even binnen gesprongen. Samen met hem hopen we dat ie morgen een gunstige uitslag krijgt bij de dokter zodat ie ons snel kan vergezellen op onze volgende ritten !





    Ritgegevens: 100 kms, 623 hms, 26,8 gem

    Link naar de rit: http://connect.garmin.com/activity/67259880

    Voor het live-sporza verslag met beelden -> http://www.youtube.com/watch?v=h8MdVT7iw7U

    Met dank aan Marc voor de filmfragmenten.

    08-02-2011 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    06-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag rit zaterdag 5 februari: Aubel

    Verslag rit zaterdag 5 februari 2011: Aubel

    Rukwinden tot 85 km/uur, omgewaaide bomen en verlichtingspalen: ik vond het vandaag té gevaarlijk om ( in groep ) te fietsen. Toen ik aan m’n looptraining ( van 19 kms ) begon kwam een gemotiveerde Flor me al voorbijgestoken, “succes “ hoorde ik hem nog roepen.

    Flor maakte me dit verslagje over, waarvoor dank !

    Zes moedige renners verzamelden aan de 3x20, klaar om de strijd aan te gaan tegen de krachtige wind. Wind tegen ( natuurlijk ! ) reden we via Beverst, Rijkhoven, Visé. We beklommen de Hautain en de Richelle. Eens Blegny bereikt besloten we door te rijden naar Aubel ( want daar is de taart lekkerder ). De maakte de rit heel zwaar, en met wind opzij zelfs gevaarlijk, vooral als we na een huizenrij door een open veld fietsten. In Aubel haalde Leon lekkere rijsttaart die met koffie en choco werd opgegeten.

    De terugweg bleef Valère Ph aan kop, een echte windbreker !!! We besloten de kortste weg te nemen omdat er toch al een aantal van ons door hun beste krachten zaten. We reden langs de Voerstreek, Visé, Vroenhoven, Vlijtingen, Munsterbilzen, Beverst. Aangekomen in het Paenhuys had Valère bijna een stijve nek van om te kijken of hij z’n schaapjes nog bij zich had.

    In naam van iedereen die vandaag is meegeweest: bedankt Valère om ons uit de wind te zetten !

    Ritgegevens: 114 kms, 26,5 gemid

    Strijders: Valère Ph, Marcel, Flor, Remi, Sabinneke, Leon

    06-02-2011 om 12:31 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overzicht fietsjaar 2010
    Beste fietsvrienden,

    Met trots presenteer ik een dia show over ons fietsjaar 2010. Trots over m'n eigen eerste volle fietsjaar, maar vooral trots over de mooie groep die we vormen. Een groep ( ik gebruik opzettelijk het woord " club " niet ) waarin vriendschap centraal staat. Zonder dwaze regels, zonder verplichtingen .... in ons dagelijks leven zijn we maar al te vaak een speelbal van reglementen en daar hebben we in onze vrije tijd absoluut geen behoefte aan. En juist daarom is iedereen zo gedreven om zoveel mogelijk samen te fietsen: omdat er geen wedijver is, het enige na te streven doel is immers " samen fietsen, rekening houdend met elkaar, in een gemoedelijke sfeer "

    Ik wens ook via deze weg alle zaterdagfietsers te bedanken voor de mooie bloemen en woorden die ik gisteren tijdens ons etentje in ontvangst mocht nemen. En het is graag gedaan zunne, mijn inzet naar deze groep toe. Per slot van rekening vormt ieder van jullie een schakel in de ketting die wekelijks stijf gehouden wordt. Dus ook van mijnentwege aan iedereen: bedankt dat jullie er bij zijn !

    Ziehier de link naar de dia-show, die tot stand kwam dankzij de fotografen van dienst: Peter, Flor, Marc T en JP.

    Veel kijkplezier !

    http://www.kizoa.com/slideshow/a2028470k5211462o1/fiets-3x20-2010

    foto's van 't feestje: http://picasaweb.google.com/105467102095008769866/FeestZaterdagfietsers2010?feat=directlink

    28-11-2010 om 00:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    23-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 22 augustus 2010: pensioenfeest
    In naam van de groep bedank ik via deze weg Yvan en Godelieve voor het mooie feest.





















    23-08-2010 om 19:00 geschreven door eaglevanessa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste wielertoerist,

    Welkom op deze blog. Wij zijn geen wielerclub maar een bont gezelschap uit en rond het Diepenbeekse die twee maal per week samen fietsen. Ons geliefkoosd fietsterrein is het Waalse grondgebied en de parel van Limburg: de voerstreek. We maken dus absoluut geen vlakke ritten maar houden ervan hoogtemeters bijeen te sprokkelen, liefst aan een stevig tempo.

    De bedoeling van deze blog is vooraf onze ritten aan te kondigen. Wie mee gaat reageert zodat we weten wie er zal zijn.
    Ook een klein verslagje met de ritgegevens zullen we op deze blog plaatsen, meer moet dat niet zijn ! Suggesties zijn altijd welkom !

    Groetjes,

    Vanessa

    PS: enkele foto's van ons gezellig samenzijn van gisteren, zeker voor herhaling vatbaar

















    29-11-2009 om 00:00 geschreven door eaglejos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom
    Welkom op onze blog.
    Mijn dochter Vanessa stelde mij vanmorgen de vraag om een blog te ontwerpen waar wij ons wedervaren en details van onze wekelijkse ritten als wielertoerist met anderen zouden kunnen delen.
    Na ff het internet afschuimen ben ik op Bloggen.be terecht gekomen en heb er dan ook maar dadelijk werk van gemaakt.
    Wat mag u op deze blog verwachten ?????

      Natuurlijk onze met de Garmin geregistreerde fietstochten en tevens een relaas over het wel en wee van de gemaakte rit.
      Ook een planning en oproep naar andere geinterresseerde wielertoeristen om aan de volgende rit deel te nemen.


    Wij hopen dan ook dat u regelmatig eens een kijkje neemt op deze blog.

    Sportieve groetjes
    Jos




    27-11-2009 om 00:00 geschreven door eaglejos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (2)


    Gastenboek
  • pg accomodation in gurgaon sector 49
  • Movers and packers in Mohali
  • Child custody lawyer
  • aloe vera uses
  • movers and packers thane

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • wielertoerist.be
  • buienradar
  • VWB
  • Climby Bike
  • weersvoorspelling volgende week
  • Waarnemingen Diepenbeek
  • Fiets en wetenschap
  • Trapfrequentie
  • http://www.fons-mtb.be/

  • Archief per week
  • 25/03-31/03 2024
  • 16/08-22/08 2021
  • 24/08-30/08 2020
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 03/12-09/12 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 06/11-12/11 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 26/09-02/10 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 17/08-23/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 06/07-12/07 2015
  • 22/06-28/06 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 28/07-03/08 2014
  • 21/07-27/07 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 23/12-29/12 2013
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 03/06-09/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 13/05-19/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 31/12-06/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 06/08-12/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 02/07-08/07 2012
  • 25/06-01/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 11/06-17/06 2012
  • 04/06-10/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 11/07-17/07 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 22/11-28/11 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 23/11-29/11 2009


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs