wandeldingen
Inhoud blog
 • Maandag 20 mei, etappe 7: Mas de Vert - Cahors, 18 km
 • Zondag 19 mei: Etappe 6: Limogne en Quercy- Mas de vert(Lalbenque)
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  beschrijvingen
  20-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  20-05-2019, 21:01 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag 20 mei, etappe 7: Mas de Vert - Cahors, 18 km
  Maandag dus en zoals gemeld fantastisch geslapen en met volle moed vertrokken richting Cahors, ons welbekend van op reis met de vrienden enkele jaren geleden. Een korte etappe dus en B zag het zitten: de wegen waren beter en zonder die vervelende stenen steeds maar weer.
  We merkten het aan de wegwijzers van de Camino dat we zeer goed opschoten grotendeels door de mindere pijn die B had aan de tenen. Toen we plots Cahors zagen stond er ons een zeer lange en lastige afdaling  te wachten.
  Net over de brug passeerden we het gebouwtje van de Compostellagenootschap waar ik enkele jaren geleden, bij het zien van de vele pelgrims, de wens geopperd had om eens ook hier te mogen passeren met de rugzak en dat moment was er dus nu.
  We hadden gisteren het besluit genomen dat B de afstanden boven de 20 km niet meer zou meestappen want het is altijd die laatste kilometers dat haar blessures door de vermoeidheid nog meer opspeelden. Nu hebben we bij aankomst op onze slaapplaats via de gastvrouw een taxi georganiseerd voor morgen want er staat een 22,5 km lange en zware tocht te wachten, de dagen nadien 24 en 27 km en dat kan ik haar in deze omstandigheden zeker niet aandoen. Het is dus zoals verleden jaar en ze kan nu haar blaren een paar dagen laten rusten om dan de 3 laatste, minder lange etappes terug mee te stappen.

  20-05-2019, 16:35 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  20-05-2019, 16:13 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag 19 mei: Etappe 6: Limogne en Quercy- Mas de vert(Lalbenque)
  Gisteren had ik reeds een hele tekst geschreven maar de wifi was zeer slecht en ik heb moeten stoppen. Het was zondag maar hier zijn alle dagen dezelfde. Onze gite du Poudally lag 2,6 km van het centrum en vandaag moesten we deze er natuurlijk bijdoen.
  We vertrokken rond 8.45 u en kwamen weldra in Limogne waar de plaatselijke markt aan de gang was. Op aanraden van onze lieve gastvrouw kochten we in een plaatselijke delicatessenzaak verse foie gras voor bij ons brood die middag. De wandeling was opnieuw behoorlijk saai, steeds van die veldwegen met eeuwenoude muurtjes aan de kant en een hoop stenen op de weg zelf, niet goed voor de reeds zo getergde tenen van B. We kwamen ook nergens iets tegen waar we een koffie konden drinken en zetten ons rond de middag dan maar op een muurtje om te genieten van ons culinair broodje. De foie gras was ongelooflijk lekker en eventjes probeerden we niet aan het dierenleed te denken...
  Om 16 u kwamen we ter bestemming, een gite om nooit te vergeten: uitgebaat door een koppel enthousiaste dertigers en fantastisch georganiseerd, alles verliep er vlekkeloos en we kregen een prachtige tweepersoonskamer. Ik had de dag voordien een beet gehad van ik denk een daas en mijn kuit zat helemaal gezwollen. Tijdens de dag had ik al een pilletje anti-histamine genomen en ik werd plots ongelooflijk moe. Na het lekkere avondeten, lasagne met kip- waar halen ze het- vertrokken we naar onze persoonlijke kamer, al de anderen sliepen in kamers voor meerdere personen. Op aanraden van B nam ik nog zo een pilletje. Het gevolg was dat ik mij in mijn bed legde, en zonder de gewone routine van eerst nog een hele tijd te lezen, pardoes in slaap viel en dít onophoudelijk tot 's morgens 7 uur, een record denk ik" want normaal hou ik het een 5 à 6tal uren uit.

  20-05-2019, 16:03 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  18-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  18-05-2019, 17:47 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (2)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 18 mei: Etappe 5: Saint Chelsea - Limogne en Quercy 22 km
  Tot hiertoe was de B&B die we nu hadden, de Moulin, de beste. Eerst hadden we de indruk dat de uitbaatster ietwat hautain was maar het bleek een allerliefste dame te zijn, ze verwende ons op alle vlakken en deed zelfs een gratis wasbeurt voor onze kleren. Onze natte schoenen werden vóór de gezellig brandende haard gelegd. We hadden heel de dag in de regen gelopen en de warme douche deed deugd.
  Vandaag moesten we normaal 24 km afleggen maar ons verblijf, 'la hulotte ' bleek 2,5 km vóór  het centrum te liggen. We moesten 5 km wandelen tot Cajarc, dat we bereikten via een zeer steile afdaling op een pad vol met stenen. We hadden enkele zaken nodig bij een apotheek en we belandden in een groot café, dat ondanks het vroege uur reeds druk bezocht werd. We dronken er een koffie en konden vertrekken.
  De wandeling liep eerst langs de Lot maar eens we de oevers verlaten hadden was het steeds in stijgende lijn; de hellingen waren niet zeer scherp maar kilometerslang op zeer oneffen paden. Op heel het traject geen enkel cafe  of restaurant tegengekomen, dat viel geweldig tegen, het was dus wandelen 'pur  sang ' en dat werkte wel op ons gemoed, mede doordat het af en toe begon te regenen.
  We kwamen om 4 uur in ons verblijf voor de komende nacht.

  18-05-2019, 17:45 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  17-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  17-05-2019, 21:23 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijdag 17 mei: etappe 4: Figeac - Saint Chels 26 km
  Gisteren heel lekker gegeten in het restaurant dat de uitbater van hotel les Bains ons aanraadde. We kregen een koude crème van witte asperges met een bolletje ijs als voorgerecht, ongebruikelijk maar heel lekker.
  De weergoden hadden niks goeds met ons voor want het regende onophoudelijk bij het opstaan. We had en een lange tocht van 26 voor de boeg en niemand had er echt zin in. Toch moesten we erdoor en met een klein hartje en veel regenkleren vatten we de tocht aan. De wandelstokken werden ingeruild voor de paraplu en dat bleek een goede keuze. Onze 'battons' gaven we mee met onze bagage, die door de Male Postale telkens netjes op onze volgende bestemming werd afgezet. Brigitte had 3 blaren en die had ik zo goed mogelijk verzorgd met 'compeed'  en nog eens een beschermende tape er rond. Ik vreesde dat ze het moeilijk zou hebben maar het viel mee. Na een negental km belandden we in het dorpje Faycelles waar een acceuil was voor pelgrims, we deden er ons te goed aan koffie en lekkere notentaart en de plaats zat vol met wandelaars die er even konden drogen. Brigitte bleek nu op de andere voet ook een blaar te hebben, die ik vakkundig doorprikte, droogde en voorzag van een nieuwe compeed.
  Op het einde van de wandeling zou dít de enige pleisterplaats blijken van het hele traject, onze boterhammen hebben we moeten opeten op een eeuwenoud stenen muurtje waar het hier in de streek vol van staat. Er staat een foto van Brigitte bij waar ze dít bewijst. Het regenen verminderde even rond de middag om daarna zijn tempo van 's morgens weer aan te nemen. De rest van de tocht verliep op eerder saaie wegen met veel losliggende stenen die B haar voeten geen deugd deden. Het was voor haar dan ook een grote opluchting toen we om 17 u, een uurtje later dan verwacht bij onze slaapplaats, le Moulin in Pêche Granat arriveerden.

  17-05-2019, 18:38 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  16-05-2019
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  16-05-2019, 18:18 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (1)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donderdag 16 mei: Etappe 3: Montredon - Figeac 22 km
  Eerst melden dat gite Mariotte geweldig meeviel, de uitbater was een alleenstaande Fransman die na zijn pensionering de camino stapte en besloot zijn leven in Montpellier om te gooien en hier iets uit de grond te stampen om de bedevaarders te dienen. We betaalden slechts 4o euro per persoon en daar was een zelf bereide 4 gangenmenu inbegrepen om u tegen te zeggen. Het gezelschap bestond o.a.uit 3 guitige broers en een vriend en de avond verliep prachtig en vrolijk.
  De wandeling deze morgen verliep perfect, het landschap in de Lot is eerder zwaar glooiend en de klimpartijen waren niet zo lastig als de vorige dagen.
  Om 13.30 reeds kwamen we aan in Figeac, een prachtig middeleeuws stadje met mooie terrassen waar we dan ook dankbaar gebruik van hebben gemaakt.
  Minder interessant is het feit dat Brigitte al 3 blaren heeft, die we zo goed mogelijk aan het verzorgen zijn .Hopelijk valt het mee want morgen wacht ons een tocht van 26 km.

  16-05-2019, 18:13 Geschreven door dirkvanbelleghem  
  Reageren (0)

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Archief per week
 • 20/05-26/05 2019
 • 13/05-19/05 2019
 • 06/05-12/05 2019
 • 25/03-31/03 2019
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 15/01-21/01 2018

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Zoeken in blog


  Zoeken met Google  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  frankloopt
  www.bloggen.be/franklo

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!