Wandelblog van Lionel
De startpagina van een wandelaar
Wandelherinneringen
Over mijzelf
Ik ben Lionel Vandooren
Ik ben een man en woon in Zonnebeke (Belgie) en mijn beroep is Gepensioeneerd metaalarbeider.
Ik ben geboren op 01/07/1947 en ben nu dus 71 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen en Fietsen.
Ik ben gehuwd met Lucrese Keirsebilck en heb een dochter, "Donna" en 2 kleinkinderen "Wannes","Wietse" en +"Warre".
Foto
Foto
Dropbox

Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.

Foto
Zoeken in blog

Foto
05-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR 5A De Panne-Roesbrugge

Het graafschap Vlaanderen

De GR 5A "Wandelronde van Vlaanderen" is geen ronde van het Vlaamse gewest, maar van het oude graafschap Vlaanderen. Antwerpenaars, Brabanders en Limburgers noemen zichzelf nu Vlamingen. Dit is niet altijd zo geweest.

Het graafschap Vlaanderen omvatte ongeveer de huidige Belgische provincies Oost- en West-Vlaanderen, het noordelijke deel van het Franse departement du Nord en het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen (het stukje Nederland op de linkeroever van de Schelde).

Het was een leen van de Franse koning en dus vormde de Schelde oorspronkelijk de oostgrens. Later verkregen de graven enkele plaatsen over de Schelde als leen van de keizer, o.m. de streek van Ninove en van Aalst. In de loop van tijd gingen ook stukken van het gebied verloren.

De grote bloei begon vanaf de 12de eeuw toen de graven een modern bestuur en rechtspraak organiseerden en daarnaast rechten toekenden aan de rijke steden, die zeer onafhankelijk konden optreden.

Ondanks de woelige geschiedenis van de 13de en 14de eeuw werden Gent en Ieper belangrijke centra voor de lakenhandel en Brugge werd een internationale metropool. Later werd Vlaanderen een onderdeel van de Bourgondische staat en nog later een van de Nederlandse bezittingen van de Spaanse koning, daarna van de keizer. Met de Franse Revolutie verdween het graafschap als bestuurseenheid.

Het oude graafschap was niet eentalig ! In het zuidwesten ervan werd bv. in de streek van Rijsel algemeen Frans gesproken.

Al in de late middeleeuwen noemde men in Italië alle mensen uit de Nederlanden en wijde omgeving "Flaminghi",Vlamingen. Bij ons werd de naam Vlaming voor een Nederlandssprekende Belg echter pas gebruikt vanaf de 19de eeuw. Hendrik Consciences historische roman "De Leeuw van Vlaanderen" uit 1838 heeft daar waarschijnlijk het zijne toe bijgedragen. De Panne is de meest westelijke badplaats aan de Belgische kust. Oorspronkelijk was het een gehucht van het landbouwersdorp Adinkerke, maar vanaf de 19de eeuw bloeide de haringvangst en begon het vissersdorp te groeien. Ook de eerste toeristen kwamen toen hierheen. Vanaf het begin van de 20ste eeuw ging de visserij teloor bij gebrek aan schuilhaven. In 1911 werd De Panne een zelfstandige gemeente en in 1976 slorpte het de moedergemeente op... Het was in De Panne dat Leopold 1, komende uit Engeland, voor het eerst voet zette op de Belgische bodem. In 1914-18 was het dorp de verblijfplaats van de koninklijke familie.Adinkerke. De grensarbeider (frontalier) en de smokkelaar (blauwer) waren eeuwen lang vertrouwde figuren in dit grensdorp.

Het groot MoerhofGroot Moerhof, het hoofdgebouw is van 1762. Voor de hoofdingang staan twee kapelletjes. Tentoonstellingszaaltje. De rijksgrens loopt door de binnenkoer. We zijn nu in de Moeren en dit was een van de grote boerderijen in het gebiedCafé Saint-Antoine in La Distillerie (gem. Les Moëres)

Houtem (stad Veurne), het meest opvallende is de massieve toren van de gotische hallenkerk (15de - 17de eeuw). Kerk en kerkhof vormen met de bomen errond een zeer harmonisch geheel. Vlak erbij is de gedeeltelijk verbouwde pastorie van 1617, die oorspronkelijk het refugium (schuilplaats) van de abdij van Veurne was. Het gebouw diende van 1915 tot 1918 als hoofdkwartier van het Belgische leger. Droom even over het rustige dorpje waar drie jaar lang de koning en de generaals in auto's, officieren te paard, estafettes op fietsen en motors voor een permanente drukte zorgden.

Veldkapelletje


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
05-08-2008, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
06-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR 5A Roesbrugge - Kemmel

Roesbrugge ziet er met zijn hoge huizen uit als een noord-Frans provinciestadje. Het voormalige gemeentehuis heeft overigens nog steeds "stadhuis" op zijn gevel staan! Het was lange tijd een onbelangrijk dorpje, maar in de Franse tijd werd het een kantonhoofdplaats met vredegerecht, rijkswachtbrigade enz.. Het werd in 1857 samengevoegd met Haringe tot de gemeente Roesbrugge-Haringe. Roesbrugge kende zijn hoogtepunt in het begin van de 20ste eeuw, toen er een drukke economische activiteit was. Na de Eerste Wereldoorlog kwam de terugval en de rechtbank enz... werden afgeschaft. De scheepvaart op de IJzer viel helemaal stil na de Tweede Wereldoorlog en nu zal je alleen nog plezierboten op de IJzer ontmoeten.

Bij de grote gemeentefusies van 1976 werd Roesbrugge een onderdeel van de stad Poperinge. De wijk op de rechteroever van de rivier behoorde altijd al tot Beveren-aan-de-IJzer en ligt nu dus ook nog in de gemeente Alveringem

De kerk van Haringe is grotendeels uit de 16de eeuw en geraakte internationaal bekend om haar 18de-eeuws Van Peteghemorgel, één van de beste orgels van Vlaanderen. Zeer mooi laat-barok meubilair uit de 18de eeuw. Interessant beeldhouwwerk en schilderijen.

Standbeeld van Karel de Blauwer, de typische smokkelaar van dit grensdorp.  De kerk van Haringe

Standbeeld van Karel de BlauwerHoppevelden in Proven

Huisje ergens bij Sint-Jan-ter-Biezen

Op weg richting Abele

Op weg naar Westouter

Westouter is een zeer oud dorp, maar het werd tijdens de Eerste Wereloorlog volledig verwoest. Alleen de romaanse kerktoren bleef daarbij gespaard. Het dorp kwam nooit in Duitse handen.


De kerk van Westouter
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
06-08-2008, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
30-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR 129 Dwars door België

Het deel Brugge-Ronse

Na een verkenning van de prachtige binnenstad van Brugge, kun je eindelijk van start gaan.

De agglomeratie ligt vlug achter je en de Assebroekse Meersen gaan nagenoeg ongemerkt over in het Beverhoutsveld: knotwilgen en populierenrijen langs sloten en kanalen bepalen je gezichtsveld.

Beernem had en heeft vele kastelen en één ervan, Bulskampveld, ligt midden een prachtig provinciaal domein. De wit-rode bakens leiden ons door indrukwekkende beuken- en eikendreven. Geruime tijd flirt het pad nu met de grens tussen West- en Oost-Vlaanderen.

Het hoogveld is het tweede bos op dit traject en het waterkasteel van Poeke getuigt van vergane glorie. Al vlug lokken de eerste wieken van het Molenland ons steeds meer in zuidelijke richting en - alhoewel relatief laag - genieten we op het plateau van prachtige vergezichten over de Leiestreek.

Aan de andere kant van de brede vallei doemen reeds de Vlaamse Ardennen op... een streek waar natuur de cultuur met kunstenaars als Valerius de Saedeleer en Herman Teirlinck inspireerde.

Maar eerst lopen we nog in een ruime boog rond Kruishoutem: Lozer, Huise, Wannegem... Prachtig uitzicht op de Scheldevallei... en het ommetje langs het idyllische kerkje van Moregem is een waardig aperitief wanneer Oudenaarde de hoofdschotel van je dagetappe is. Economisch belangrijk, maar vooral ook een kunststad met het gotische stadhuis als de mooiste parel op de kroon.

Nu volgt een héél pittoresk traject: heuvel op en heuvel af. Over Etikhove en Louise-Marie gaat het naar het Muziekbos, boven op de Muziekberg.

In zuidelijke richting lonkt reeds de volgende heuvelrij...het Pays des Collines is een natuurlijke voortzetting van de Vlaamse Ardennen.

We dwarsen de taal- en provinciegrens en dan is het niet ver meer naar de Moulin du Cat Sauvage... in Henegouwen. Op amper 200 m van de grens met Ronse en Vlaanderen, voelen we ons reeds volop thuis in Walenland.

En de GR 129... die loopt resoluut verder zuidwaarts en nodigt uit tot nieuwe ontdekkingen.0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
30-05-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR 129 van Brugge naar Kruiskerke

Brugge "die Scone" bewaarde de structuur en het uitzicht van de oude stad. Vooral de tweede stadsomwalling bepaalde het huidige stadsgezicht. Van de negen poorten bleven er vier bewaard: Smedenpoort, Kruispoort, Gentpoort en Ezelpoort.

De Katelijnepoort, waar onze GR 129 vertrekt, lag aan de weg naar Kortrijk. Tot einde vorige eeuw bleef het ommuurde stadsgebied groot genoeg voor de traag groeiende bevolking. De talrijke kanaaltjes of "reien" maken van Brugge het "Venetië van het Noorden". Enkele namen uit het unieke stadspatrimonium: Grote Markt met Halle en het 83 m hoge (366 treden) Belfort met beiaard (47 klokken waarvan de zegeklok alleen al 6,2 ton weegt), Burg en Stadhuis (1376-1420), Heilig Bloedkapel (1149), Dyver, Rozenkaai, Minnewater en Begijnhof (1245), Wijngaartplaats en Sint-Janshospitaal. Talrijke kerken, standbeelden en rijke musea zoals het Groeningemuseum (met belangrijke collectie Vlaamse Primitieven zoals o.a. Jan Van Eyck, Hugo van der Goes, Hans Memlinc en Rogier van der Weyden) en het Gruuthusemuseum. Ontelbare mooie Vlaamse trapgevels.

Brugge is een voorbeeld van stadskernhernieuwing en in de "groene long" rond de stad kan je prachtige wandelingen maken o.a. in het Provinciaal Domein Tillegembos en in de stadsparken Tudor en Beisbroek.De start bij de Katlijnepoort aan de ringvaart

Mooie natuur in de Assebroekse Meersen

Op weg naar OedelemBeernem werd reeds vermeld in een akte van 847 als Bernehem en op het grondgebied van de gemeente bevonden zich ooit negen grote en kleine kastelen waarvan het kasteel Bulskampveld het meest bekend is. Van op de brug hebben we links een uitzicht op het verbrede kanaal, dat naar links afbuigt. De rechterarm is een afgesloten stuk van het oude kanaal. Het gebied tussen de twee waterwegen is het B.N.V.R.-natuurreservaat "De Miseriebocht" geworden. Net voor de splitsing bemerken we de aanlegsteiger en het paviljoen van de Beernemse Watersport Vereniging.

Al in de 17de eeuw werd het "Bulskampveld" de meeste heyde tussen "Ghendt" ende "Brugghe" genoemd Even rusten op het terras van het mooie restaurant daar

Mooie dreven met machtige bomen
Frans bij een wandelboom, splitsing van GR-routes


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
30-05-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GR 129 van Kruiskerks naar Kruishoutem
Het woondorp Kruiskerke is sinds 1947 een zelfstandige parochie.De romaanse Heilige Kruiskerk in Lotenhulle (einde 12de eeuw) werd in de 16de eeuw vergroot tot een driebeukige kerk, maar tijdens de godsdienstoorlogen zwaar beschadigd. Na diverse herstellingen in de 17de eeuw en de 18de eeuw, werden in 1870 tamelijk ingrijpende verbouwingswerken uitgevoerd. Mooi houten plafond.

Het kasteel van Poeke vertoonde al in 1641 een zeshoekig grondplan. Een kwarteeuw later werd het in Franse stijl grondig verbouwd en kreeg het door toevoeging van een linker- en een rechter vleugel een U-vorm. Halfweg de 18de eeuw waren er weer belangrijke verbouwingswerken. 1750 prijkt er op de voorgevel. In 1875 werd de achtergevel vernieuwd. Het 56 ha. domein (eigendom van de gemeente Aalter) is vrij toegankelijkDe stenen windmolen van het bovenkruiertype werd in 1810 gebouwd op een molenberg, vakkundig gerestaureerd in 1975 en beschermd in 1966

De Sint-Martinuskerk van Aarsele is vooral bekend voor de beschermde vroeggotische vieringtoren, het laatste restant van de oorspronkelijke 13de eeuwse kerk.

GR-wandelbomen waar wegen elkaar kruisen


Pittoresk gelegen aan een oude Leiebocht staat de monumentale Vlaamse hallenkerk van de HH Michiel Cornelius en Ghislenus. De vroegste delen dateren uit de 13de- en 14de eeuw. Vanaf 1642 werd de kerk in verschillende fasen verbouwd. In 1861 werd de torenspits door een onweer verwoest en hersteld. De kerk en de omgeving met o.a. de pastorie zijn sinds 1979 beschermd.0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
20-06-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
30-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PELGRIMSTOCHT VAN POPERINGE VIA LOURDES NAAR SANTIAGO DE COMPOSTELA

Morgen is het de dag van ons vertrek vanuit Poperinge, via Lourdes naar Santiago de Compostela. Na twee jaar praten en voorbereiding is het moment eindelijk gekomen om te vertrekken. We zijn met drie personen die aan de tocht deelnemen, namelijk "Roland Cleenewerck, Jozef Dael en Lionel Vandooren". Het is een tocht van een grote 2000 km. Vanuit Poperinge zijn we vlug Frankrijk binnen, richting Caestre, Haezebrouck enz..... We dwarsen Frankrijk tot in Lourdes, van daaruit volgen we de Pyreneeën tot in Saint-Jean-Pied-de-Port. We steken dan de Pyreneeën over tot in Galicië "Santiago de Compostela".

Ons verslag kunt u dag per dag lezen, plus enkele foto's die we genomen hebben langs ons parcours.

Volgens de legende is het lichaam van de apostel Jakobus naar Galicië overgebracht. In 813 zou zijn gebeente zijn ontdekt in Santiago de Compostella, waar een kathedraal voor hem werd gebouwd. In de Middeleeuwen kwam daar een half miljoen pelgrims bijeen uit heel Europa, die de Pyreneeën overstaken bij Roncesvalles of via de Somport-pas, velen in de traditionele dracht van cape, staf en vilthoed, versierd met Sint-Jakobsschelpen. De verschillende routes, gemarkeerd door kathedralen, kerken en ziekenhuizen, worden nog steeds door reizigers gebruikt. 0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
30-06-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
01-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Poperinge naar Morbecq (Moerbeke)

De verrassing was groot toen we aan de Sint-Janskerk aankwamen in Poperinge. Na twee jaar voorbereiding was eindelijk de start van onze trektocht gekomen. Veel vrienden en kennissen waren aanwezig om ons uit te wuiven en de korte dienst en pelgrimszegen die we ontvangen hebben bij te wonen. Iedereen begroette ons en sommigen wandelden nog een heel eind mee. We vertrokken richting Abele, verder naar Godewaertsvelde waar Jantje, Jean-Pierre en Willy ons vaarwel en een goede reis wensten. Daarna ging het richting Caëstre. Toen liep het een beetje mis: Caëstre was plotseling Flétre geworden. Dan maar van Flétre naar Caëstre waar we het middagmaal namen in het "Café Tabac", en nog een verjaardagspintje dronken van Lionel. Vrouw Nelly en vriendin Denise volgden ons moedig mee met de wagen. Daar verlieten wij Raymonde, Dirk, Roland en Lucrese in Caëstre die ons ook een goede reis wensten. Dan gingen we verder richting Hazebrouck, en daar wachtten Nelly en Denise ons al weer op. Van Hazebrouck ging het vervolgens naar Morbecque, en daar stond Gilbert en zijn vriend ons op te wachten met de fiets.

Na iets met hen gedronken te hebben zijn Nelly en Denise gaan kijken waar "Camping Paradiso" was die Gilbert ons aangewezen had. Na ons tentje opgezet te hebben, trakteerde Nelly nog met koffie, en ze zijn dan samen naar huis gereden.

ZO, dat was een beetje het relaas van onze eerste dag, hopelijk slapen we goed in ons tentje.Onze Lieve Vrouwbeeld in de Sint-Janskerk in Poperinge

Een kleine dienst en de pelgrimszegen voor we vertrekken naar Santiago de Compostela

Onze rugzakken die we de ganse tocht gaan meedragen

De pelgrimszegen van pastoor Luc Fresnay

We zijn gestart voor een tocht van 2000 km

Een traktaat van Lionel Vandooren voor zijn verjaardag

Nelly

Het stadhuis van Hazebroek

De kerk van Moerbeke

De weg naar onze eerste slaapplaats

Tentje opgezetNog wat eten

Onze eerste dag zit erop


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
01-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
02-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morbecque naar Pernes

Vanmorgen om 6:00 u opgestaan. Toen we buiten keken was het nogal mistig, maar de zon was er veel vroeger bij dan gisteren. Om 7:00 u waren we vertrokken richting Haverbecque tot in Saint-Venant, waar we onze voorraad eten kochtten en waar we een "Café-Tabac" binnen gingen.

De zon gaf goed van jetje en aan "Canal Aire" had Jozef plots een appelflauwte en dacht hij ermee te stoppen. Maar na wat praten ging het al wat beter. Dan zijn we verder getrokken naar Busnes waar we terug een "Café tabac" zijn binnen gegaan om wat te eten met een goeie koffie en ons lauw water dat we bij ons hadden te verversen.

Na het verlaten van Busnes moest Jozef even stoppen en hij legde hem neer in het gras. Roland heeft hem dan wat ademhalingsoefeningen aangeleerd en na een half uurtje ging het al wat beter, de zon was onverbiddelijk !! In Lillers zijn we niet gestopt, en zijn we direct doorgetrokken naar Burbure. Daar aangekomen lestten we onze dorst, want de thermometer sprak daar van 31° C Pfff.... warm, warm, Warm... In Cauchy stelde Roland voor om nog iets te eten met een goeie tas koffie, en zo kwamen we terug op krachten. Vanaf Lillers bleef de baan maar stijgen tot in Pernes. Daar aangekomen, besloten we om een slaapplaats te zoeken. We hadden geluk!! bij de tweede vraag bood iemand zijn tuin aan waar we ons tentje konden plaatsen. Deze dag in 1 woord samengevat: Warm!!!!!!

Om 22:30 u tot rond 02:30 u werden we in ons tentje nog op vuurwerk getrakteerd, felle windstoten, massa's regen, donder en bliksem. een korte nacht dus!!!We zijn vertrokken voor de 2de dag

Even rusten, de zon straalt onverbiddelijk hard in Busnes

Onze slaapplaats in Pernes langs iemand zijn huis die we toevallig aangesproken hebben

Het juiste plekje gevonden om het tentje op te zetten

Deze nacht was een nacht va veel wind, donder en bliksem


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
02-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
03-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Pernes naar Buire-au-Bois

Na een helse nacht hebben we toch nog enkele uurtjes kunnen slapen, van ongeveer 02:30 u tot 05:30u in ons bibberend tentje. Om 7:00 u kochten we in Pernes en Artois een broodje en wat paté. Via Pressy trokken we naar Tangry, een hele klim daar naartoe!! en van daaruit stapten we door naar Hestrus. Daar besloten we om verder naar Saint-Pol-sur-Ternoise te gaan, omdat het een mooi parcours is, en om zo geen grote stad aan te doen. Verder naar Pierremont, allemaal heel kleine dorpjes en gehuchtjes, waar geen winkeltje of drankgelegenheid te zien was, gelukkig hadden we nog water genoeg bij ons!!

In Beauvois besloten we ergens aan te kloppen om een kopje koffie te vragen voor bij ons eten. De derde poging was het raak, en hoe ? Het boertje bood ons brood aan, en verplichtte ons om sla met nieuwe aardappeltjes in de schil te eten, met rode wijn erbij. En praten dat die man kom!! en vragen stellen, ongelooflijk!! Opeens zei hij je moet nu nog hebben waarvoor je eigenlijk gekomen bent (De koffie), en we kregen elk nog een tas oploskoffie. Met heel veel bla bla namen we afscheid van dit aardig vriendelijk boertje !

In Linzeux, 5 km verderop , tankten we onze waterflesjes vol bij een hele lieve dame. Daarna gingen we verder naar Blangermont, voortdurend op en af tot we in Monchel-sur-Canche aankwamen. Daar vonden we om 16:00 u ons eerste cafeetje van de dag, eindelijk eens iets anders om te drinken dan water die alweer lauw was door die felle zon. Vandaar gingen we verder langs een forellenkwekerij tot in Rougefay. Richting Buire-au-Bois begonnen we een slaapplaats te zoeken, en bij het gemeentehuis was het van de eerste maal raak. We mochten ons tentje opslaan aan de overkant van de kerk.

Hier zitten we nog op 7 km van Auxi-le-Chateau waar we morgen onze voorraad eten zullen opslaan. Nu kruipen we moe, maar tevreden in ons tentje na een lange wandeldag ! Terug gestart na een korte nacht vol donder bliksem

Nu is het nog wat mistig, straks is het weer volle zon

Toch hebben we al dorstEven poseren om een hapje te eten

uitgestrekte vlakten in Frankrijk

In Beauvois hebben we even aangebeld voor een koffie, maar we kregen een volledige maaltijd van dit boertje

Na de man bedankt te hebben, hebben we nog een foto genomen voor zijn huis

Lange eenzame baantjes naar Buire-au-Bois

Aangekomen in Buire-au-Bois

Jozef is even zijn voeten aan het controleren

Wat uitrusten voor de kerk

Jozef en Roland

Tentjes opgezet, hopelijk is het vannacht rustiger dan de vorige


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
03-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
04-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Buire-au-Bois naar l' Etoile

Vanmorgen om 05:30 u ging het alarm af van de GSM. De zon was er weer vroeg bij. En het was nog steeds een golvend parcours. In Auxi-le-Chateaux vonden we ons eten voor de dag en dronken we een grote koffie. Daarna wandelden we tussen marktkraampjes waar Roland een worst kocht, en Jozef twee nectarines. Vervolgens wachtte ons een flinke klim van enkele kilometers. Jozef vloekte voor de eerste keer, hij had zijn hoedje laten liggen in de café-tabac waar we onze koffie gedronken hadden

Roland gidste ons langs allerlei kleine weggetjes tot we uitkwamen in een dreef. Op het einde van de dreef stonden we voor de départementspaal "Pas-de-Calais" en de Somme. Richting Maricourt gingen we verder tot in Domléger, we hadden dorst maar was geen enkele café-tabac te vinden. We moesten uitwijken naar Cramont, daar was het enige café in een straal van 10 km wist de baas ons te vertellen.

In Domqueur had Jozef een steentje in zijn schoen. Tijdens het wachten zakten Lionel en Roland in het asfalt dat aan het smelten was: warm!!! Bij Gorenflos, iets verderop, stonden er grote bomen en hielden we een repos van een half uur in de schaduw. Verder gingen we naar Brucamps en na kleine gehuchtjes aangedaan te hebben kwamen we aan in Bouchon, waar nog altijd geen café-tabac te zien was, en ons water was ondertussen warm geworden. Dan maar verder gestapt naar l' Etoile. Daar vonden we uiteindelijk een cafeetje waar ze ons ook tegelijkertijd een slaapplaats toonden. Het was een straatje omhoog voor het café, in een wei bij het kerkhof. Daar konden we ons tentje neerplanten. De dag was goed geweest, en vooral zeer warm!!!!!!

 In Auxi-le-Chateaux hebben we onze voorraad eten gevonden

Alles mooi in onze rugzak geborgen

Hier is het een glooiend parcours

Hier had Roland nog wat onverharde weg gevonden

"Departement de la Somme".

"Pas de Calais"Door de grote hitte staat onze voetafdruk in het asfalt

Ja, we gaan naar LourdesDe zon is weer onverbiddelijkAangekomen in i' Etoile, Roland is een foto van Jakobus de Meerdere aan het nemen in dit venstertje

Hier in l' Etoile is de kerk afgebrand (akelig zicht)!!Al wat er nog overblijft van de kerk

En hier zullen we de nacht doorbrengen!!


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
04-07-2009, 00:00 geschreven door Lionel  
Reacties (0)
Inhoud blog
 • Wandelen aan de Moezel (dag 5)
 • Wandelen over de grootste hangbrug van Duitsland (dag 4)
 • Wandelingen aan de Moezel (dag 3)
 • Met de boot naar Cochem
 • Uitstap met de bus aan de Moezel
 • Wandelingen aan de Moezel (dag 2)
 • Wandelingen aan de Moezel (dag 1)
 • Fietsen langs de vaart naar Drie-Grachten
 • De Bakelandroute 64 km
 • De Tabaksroute 50 km
 • Wandeling in Ladeuze (Henegouwen) 21 km
 • Wandeling in Dadizele 18 km
 • Week-end in Houffalize
 • 100 km van Ieper dag 3
 • 100 km van Ieper dag 2
 • Wandeling in Beitem-Roeselare 18 km
 • Wandeling in Heestert 13 km
 • Wandeling in Woumen (Diksmuide) 17 km
 • Wandeling in het kasteelpark in Zonnebeke
 • Toer van de vestingen in Ieper 5 km
 • Wandeling in Marke 18 km
 • Wandeling in Sint-Jozef-De Geite in Hooglede 17 km
 • Wandeling in Moorslede 10 km
 • Kerstwandeling in Ieper 6 km
 • Wandeling in Gits
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Archief per week
 • 10/09-16/09 2018
 • 03/09-09/09 2018
 • 06/08-12/08 2018
 • 30/07-05/08 2018
 • 23/07-29/07 2018
 • 11/06-17/06 2018
 • 04/06-10/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 04/07-10/07 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 18/08-24/08 2014
 • 14/06-20/06 2010
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 03/08-09/08 2009
 • 27/07-02/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 13/07-19/07 2009
 • 06/07-12/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 04/08-10/08 2008
  Welkom op mijn blog!
  Foto
  Foto

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!