Bezoek Wieter's World groep  ook op Facebook !!!

En volg het laatste nieuws over onze programma's .

Klik op het logo
Foto
Mijn favorieten
 • Karl Wauters
 • Internet radio Utopia
 • Rockparty Grootlo
 • Hangarhead
 • Foto
  Foto
  Een interessant adres?
  Foto
  Wieter's World Groep ( Dj Wieter and the crazy Crew)
  Retro - Rock - Metal radioshows
  De muziekprogramma's van Wieter's World groep zijn te beluisteren op internet radio Utopia.
  24-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (4)

  Rose Tattoo
  De groep is ontstaan uit de ruïnes van de band Buster Brown uit Sindney. Zanger Angry Anderson stapte uit de groep en richtte Rose Tattoo op. We schrijven dan 1976. De producers van de groep zijn Harry Wanda en George Young. Jawel de broer van Malcom en Angus van ... inderdaad. De heren worden mee de grondleggers genoemd van de Australische rock muziek.

  Sabaton
  Dit is een Zweedse power metalband die jaar na jaar bekender en groter wordt. De groep is ontstaan in 1999. De teksten van de groep gaan over veldslagen en andere mijlpalen in de krijgsgeschiedenis. De groepsnaam is een Engels woord voor het deel van een harnas dat de voeten van de krijger beschermt. Sabaton is dus oorlog maar leuke oorlog.

  Skid Row
  Hard rock band uit New Jersey opgericht in 1986 door gitarist Dave Sabo en bassist Rachel Bolan. Hun debuut album met zanger Sebastian Bach werd een zeer groot succes en ze mochten op pad met Bon Jovi en Guns and Roses. Hun 2de album komt binnen op 1 in de billboard lp lijst. Na 2 albums is de groep super bekend. Halverwege de jaren negentig verliet Bach de groep en werd vervangen door Johnny Solinger. De groep bracht net een nieuwe EP uit met als titel United World Rebellion.

  Spinal Tap
  Engelse rockband opgericht in 1964. Ze experimenteerde met andere muziekstijlen de eerste jaren van hun bestaan tot ze zich uiteindelijk gingen focussen op heavy metal. Onlangs is de Amerikaanse rock documentaire uit 1984 "This is Spinal Tap" terug uitgebracht.

  Pat Travers
  Canadese stergitarist die in zijn jonge jaren beïnvloed werd door gitaarvirtuozen als Jimi Hendrix, Jef Beck, Eric Clapton en Jimmy Page. Richtte half jaren 70 zijn eigen band op. In de loop der jaren ontwikkelde Travers zijn eigen gitaarstijl, met sterke klassieke bluesinvloeden.

  24-06-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  16-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The story of Iron Maiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iron Maiden (Maiden voor de kenners), werd opgericht op 1e kerstdag 1975 in Londen, Engeland, en kan aanzien worden als het geesteskind van Steve Harris (bas). Steve was een lid van de groep Smiler, maar het was altijd een droom van hem geweest om een eigen band op te richten. De metalscene van de late jaren ‘70 zat wat vast en het was tijd voor iets nieuw. Het was in die periode dat een hoop nieuwe en jonge Britse bands een poging waagden om iets te betekenen op metalgebied. Deze beweging, die doorbraak had in 1979 en 1980 noemde men de New Wave Of British Heavy Metal, of kortweg NWOBHM. De NWOBHM onderscheidde zich door snellere, hardere en meer gemene songs. Iron Maiden (genoemd naar een middeleeuws foltertuig) werd aanzien als het beste voorbeeld hiervan. Opvallend is het aantal bezettingswisselingen die er geweest zijn, voordat Steve Harris de juiste mensen gevonden had voor Iron Maiden. Sommigen zaten soms slecht enkele dagen in de groep, of ze mochten niet van hun vriendin in de groep blijven. De eerste echte line-up van betekenis bestond uit Steve Harris (bas), Dave Murray (gitaar), Paul Di’Anno (zang) en Doug Sampson (drum).

  Het live debuut van de groep was in de Cart & Horses pub in Stratford, oost-Londen in 1977. De volgende 2 jaar speelt de groep verschillende optredens en krijgt reeds een aanhang in oost-Londen. Toch krijgt de band nog geen aandacht van platenmaatschappijen en ze besluiten dan maar om een tape met daarop de nummers Iron Maiden, Prowler en Strange World te sturen naar Neal Kay, heavy metal DJ in the Kingsbury Bandwagon Soundhouse. Het nummer Prowler komt meteen bovenaan de requests van de luisteraars van het programma van Neal en dit zet de band aan om The Soundhouse Tapes op te nemen, de eerste demo van de groep en nu een zeer zeldzaam collectors item. In november 1979 voegt Tony Parsons zich als tweede gitarist bij de groep maar al snel wordt deze vervangen door Dennis Stratton, met het oog op het eerste voltallige album van de groep. De plaats achter de drumkit wordt ook gewijzigd. Clive Burr komt in de plaats van Doug Sampson. Het debuut komt er in 1980, en al is het niet zo goed geproduceerd, het levert toch het nodige succes en de groep mag met Running Free zelfs aantreden in het bekende programma Top Of The Pops op de BBC. De groep weigert hier resoluut om the playbacken en het is dan ook de eerste band sinds The Who in 1973 die er live spelen. De groep heeft ondertussen een platencontract vastgekregen met EMI, waar manager Rod Smallwood natuurlijk een belangrijke rol in speelde. Het was niet makkelijk, want in een periode dat punk zeer populair was, weigerde de groep om deze muziek te gaan spelen en om zich te schikken naar de wensen van de platenmaatschappijen.

  Het tweede album van de groep Killers verschijnt in 1981 en is een stuk beter qua geluid dan de eerste LP. Dennis Stratton is vervangen door Adrian Smith (gitaar), een schoolvriend van Dave Murray die met zijn eigen bandje Urchin al bewezen had een plaatselijk talent te zijn (zowel als gitarist als zanger). The Number of the beast, het volgende album uitgekomen in 1982, heeft zeker een zeer belangrijke rol gespeeld in de carrière van de groep. Niet enkel muzikaal gezien was het een ijzersterk album met songs zolals Hallowed be thy name, Run to the hills of het titelnummer, maar de komst van Bruce Dickinson (om Paul Di’anno te vervangen als zanger) heeft zeker ook zijn rol gespeeld. Bruce werd opgemerkt bij Samson, een andere groep afkomstig uit de NWOBHM, waar hij trouwens Bruce Bruce heette. Paul Di’Anno had het niet gemakkelijk tijdens de lange tournees en verliet de band omdat hij ‘te rock n roll’ was. Met Bruce Dickinson, die een uitstekend frontman bleek te zijn, nam het succes alleen maar toe en de groep ontpopte zich stilaan tot één van de succesvolste bands binnen het genre.

  De jaren ‘80 werden de hoogdagen van de groep en albums zoals Piece of Mind (83) (waarop drummer Clive Burr vervangen werd door Nicko McBrain) en Powerslave (84) brachten de groep wereldwijd aan de top. De hits stapelden zich op en tijdens de World Slavery Tour (ter promotie van het album powerslave) werd in Long Beach Arena, Californië, USA het legendarische album Live after death opgenomen (1985). Dit album wordt nu nog steeds door de kenners aanzien als één van de beste liveplaten ooit.

  Op de volgende platen (Somewhere in time en Seventh son of a seventh son) begint de groep wat te experimenteren met keyboards e.d. en de kritiek is niet weg te denken. Onterecht, want het zijn stuk voor stuk sterke songs die op de platen staan, en het succes wordt er zeker niet minder om. De stageshows met Eddie (de mascotte van de groep die op de cover van elk album en elke single staat en zich tijdens de concerten ook steeds laat zien) worden steeds gigantischer en de groep is ook topact tijdens het Monsters of rock festival in Donington, UK in 1988.

  In 1990 brengt Bruce Dickinson zijn eerst solo-plaat getiteld ‘Tattooed millionaire’ uit. Janick Gers speelt de gitaarpartijen in voor deze plaat en gaat ook met Bruce’s solo-band mee op tour. Janick is dus de logische opvolger van Adrian Smith die het na de Seventh tour of a seventh tour voor bekeken hield met Maiden. Het eerste wapenfeit van de groep met Janick Gers op gitaar wordt No prayer for the dying. De groep kiest bij dit album voor een simpelere aanpak en de muziek staat terug meer centraal, wat zeker opvalt tijdens de concerten. Voor vele fans het minst goede album van de groep, maar met songs als Bring your daughter… to the slaughter…, Tailgunner of Public enema number one kent het album toch enkele uitschieters.

  In 1992 keert de groep sterk terug met Fear of the dark. Het titelnummer is ondertussen een klassieker die op geen enkel optreden van de groep mag ontbreken en een nummer als Afraid to shoot strangers werd door Steve Harris zelf aanzien als zijn beste nummer ooit. Het succes van Iron Maiden is terug groot en voor de tweede keer in hun carrière is de band afsluiter op het monsters of rock-festival in Donington UK. Toch komt niet veel later spijtig nieuws uit het Maidenkamp. Bruce Dickinson heeft besloten om de groep te verlaten en zich volledig op zijn solo-carrière te storten. De fans zijn triestig en de groep doet nog een laatste afscheidstournee in 1993 waar de live-albums A real live one en A real dead one worden opgenomen.

  Het wordt een tijd stil rond Iron Maiden, maar in 1995 komt de band terug met een nieuwe zanger Blaze Bayley (afkomstig uit de groep Wolfsbane). Met Blaze maakt Maiden 2 albums (The X Factor en Virtual XI) maar de groep kent toch niet meer het succes als in de periode met Bruce Dickinson. Bruce zelf heeft ondertussen een mooie solo-carrière opgebouwd en enkele sterke albums uitgebracht zoals Accidenth Of Birht of The Chemical Wedding (waarop Adrian Smith gitaar speelde).

  Wat veel fans hopen gebeurt later ook in 1999. Bruce Dickinson voegt zich terug bij Iron Maiden en brengt tot verbazing van velen ook Adrian Smith terug mee. De bezetting bestaat nu uit Bruce Dickinson (zang), Steve Harris (bas), Dave Murray (gitaar), Janick Gers (gitaar), Adrian Smith (gitaar) en Nicko McBrain (drum). De groep doet een come back-tournee en al snel blijkt dat de energie en magie van de eighties terug is. Dit wordt later ook bevestigd met sterke albums als Brave New World (2000) en Dance Of Death (2003). De tournees zijn terug enorm spectaculair en de prestaties op het podium zijn enorm hoog. Dit leid tot het grootste concert van de groep ooit op het Rock in Rio festival in januari 2001, waar ze voor niet minder dan 250 000 mensen spelen.

  Het album "Dance Of Death" dat in 2003 uitgebracht werd is de opvolger van "Brave New World" en volgt de positieve trend die ingezet is. Deze cd bevat het nu reeds klassieke liedje "Paschendale", een lied over de veldslag om Passendale tijdens de eerste wereldoorlog.
  De tour die daarop volgt krijgt de naam "Death On The Road" mee en in 2005 verscijnt het nieuwe live-album "Death On The Road", opgenomen tijdens deze tournee in de Westfalenhalle Arena, in Dortmund, Duitsland in december 2003.

  Na de "Dance On The Road" tour wordt in 2005 het startschot gegeven voor de nieuwe tour ter promotie van de dvd "The Early Days". De toepasselijke naam van deze tour is dan ook "The Early Days Tour", tijdens deze tour worden enkel nummers gespeeld van de eerste vier albums.


  Eind augustus 2006 komt het 14e album van Iron Maiden uit met de titel "A Matteer Of Live And Death". Het album bestaat uit nummers met een gemiddelde lengte van ruim 7 minuten en is tekstueel duisterder dan zijn voorgangers. Ook de invloeden van uit de jaren 70 progrock vallen meer op dan voorheen, doch wordt het album door vele fans en media heel enthousiast onthaald, en door de media hun beste album sinds "Piece Of Mind" genoemd.

  Tijdens de tour gaat Iron Maiden weer een uitdaging aan, om zoals meestal maar enkele nummers uit het nieuwe album te spelen wordt het volledige album gespeeld. Dit om tegemoet te komen aan de vele nieuwe fans volgens Bruce Dickinson. Blijkbaar slaagt deze formule aan want de tour "A Matter Of Live And Death Tour" verkoopt meer kaartjes dan ooit tevoren.

  In maart 2007 start Iron Maiden met een nieuwe tour door Griekenland, Servië en India. Deze werden een groot succes. De tour werd in verband met het 25-jarig jubileum van "The Number Of The Beast", "A Matter Of The Beast Summertour '07" genoemd. Met deze tour doen ze nog verschillende festifals in Europa aan overal met heel veel succes. Iron Maiden speelt op deze tour 15 nummers, waarvan normaal gezien 5 nummers uit het album van 1982, 5 nummers uit het nieuwe album en enkele andere klassiekers. Toch wordt het vijfde nummer uit het album van 1982 niet gespeeld, dit bleek achteraf een marketing stunt te zijn van Rod Smallwood.

  In het begin van 2008 bracht Iron Maiden Live After Death uit op dvd, het legendarische optreden van de World Slavery Tour uit 1985 in de Long Beach Arena wordt op de dvd vergezeld door het tweede deel van de 'History of Iron Maiden' en extra beelden van andere optredens uit die periode. Deze dvd werd uitgebracht om de eropvolgende Somewhere Back in Time world tour te vergezellen, de grootste toer die Iron Maiden ooit heeft ondernomen. Op het eerste deel van de tour, dat onder meer India, Australië en Japan aandeed, maakte de band gebruik van hun eigen omgebouwde vliegtuig, Ed Force One genaamd. Op deze historische tournee speelt Maiden vooral muziek van de albums Powerslave, Somewhere in Time en Seventh Son of a Seventh Son, maar ook klassiekers zoals Hallowed be thy Name en Fear of the Dark passeren de revue. Tijdens deze tournee kondigde zanger Bruce Dickinson aan dat Iron Maiden er binnenkort weer zal staan met een nieuw album. Iron Maiden speelde op zondag 29 juni 2008 voor de zesde maal in 13 jaar op het Graspop festival en sloot het festival af met een ruim twee uur durend concert voor meer dan 50.000 fans. Op 16 augustus 2008 heeft de groep in Assen op het podium gestaan. Het bijzondere aan dit concert was de volledige maansverduistering in combinatie met een zeer heldere avondhemel. Het nummer 'Fear of the Dark' kreeg een aangepaste intro: "Lunar eclipse in the park? Or just a Fear of the Dark!".

  Op 4 maart 2010 kondigde de band hun 15e studioalbum aan, dat de titel The Final Frontier zou dragen. Het nieuwe album is inmiddels op 16 augustus verschenen. In afwachting ervan en als vooruitzicht op de tournee, is het nummer "El Dorado" gratis te downloaden op de officiële website van Iron Maiden. Enkele dagen daarna is de eerste videoclip, The Final Frontier, van het nieuwe album op de officiële website uitgebracht. In deze clip een zinderende achtervolging in de ruimte met in de hoofdrol de mascotte van Iron Maiden (Eddie). De muziek in de video is een verkorte versie van het titelnummer "The Final Frontier".

  De groep was in 2010 in de Benelux enkel te zien in België op het pukkelpopfestival te Kiewit (Hasselt).

  Op 8 juni 2011 was Iron Maiden te zien in het Gelredome in Arnhem, waar zij een optreden verzorgden dat deel uitmaakte van de "The Final Frontier Tour." Op 3 juli 2011 speelde Iron Maiden op Rock Werchter.

  Op 15 februari 2012 kondigde Iron Maiden aan dat ze opnieuw op wereldtournee gaan. De tournee, Maiden England geheten (naar de gelijknamige concertvideo uit 1988), begon op 21 juni in Charlotte, North Carolina.

  Binnen enkele weken staan ze op Graspop. We kijken er al vast naar uit.

  16-06-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:The story of
  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 jaar DJ (deel 2)
  Op 26 maart 1981 ging mijn jeugdhuis "Het Kot" dat ik samen met een goede vriend opendeed dicht. Het was een droevige zaak maar beter zo. In de zomer van 1981 begon voor mij een nieuw hoofdstuk als DJ. Plaatjes draaien in "Het Fleske" te Tremelo.

  Dancings met muziek uit de hitparade had je genoeg in onze streek begin jaren 80 maar plaatsen waar men Deep Purple, Black Sabbath en vele andere goede groepen kon horen waren er maar weinig te vinden. Er waren er natuurlijk en één daarvan was te Tremelo. Recht over de kerk in de kerkstraat. Daar was "Het Fleske". Vooraan had je café en achteraan een rockdancing of hoe noem je zoiets. Het was er heel donker als je binnen kwam en de muziek stond er heel luid. Je zat onmiddelijk in de goede sfeer. Er stonden vele bankjes en dus ideaal om met je lief bezig te zijn en te genieten van goede muziek. Of genieten met vrienden in het gezelschap van een goede pint. Rock,Vrouwen en Drank. De 3 woorden van "Het Fleske". Er viel altijd wel wat te beleven in die donkere kroeg. De details bespaar ik jullie. Het moet plezant blijven.

  Nadat ik er enkele avonden had gedraaid en iedereen was tevreden mocht ik er blijven en werd zo een vaste Dj te Tremelo. Na enkele maanden kwamen er nieuwe eigenaars. Het interieur werd veranderd. Het zag er allemaal wat mooier uit en vooral lichter. De tijd van het donkere fleske was voorbij. Gelukkig bleef de muziek overeind. Elke woensdag reed ik mee met de eigenaar naar de winkels om nieuw materiaal te kopen. Elke week draaide ik de nieuwste albums. Die woensdagen waren niet alleen om nieuw materiaal te kopen maar ook om cafés te bezoeken. En als ik er nu aan terug denk, de pinten kwamen vrij snel met zeer regelmatig een kater als gevolg. Het was een tijd lang zeer leuk in "Het Fleske" maar op een zekere dag vroeg de eigenaar om ook wat andere muziek te draaien. Meer commercieel en dat zag ik natuurlijk niet zitten en bedankte. Een tijd later ging "Het Fleske" voorgoed dicht. Vele jaren later is het café terug open gegaan onder de naam "Het Kroegske". Nauwelijks enkele weken nadat ik weg was te Tremelo werd ik gevraagd om Dj te worden in een van de bekenste hard rock tempels van het land. Bonaparte te Heist op den Berg.

  (word vervolgd)

  03-06-2013 om 12:57 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)


  Retro - Rock - Metal
  op
  Internet radio Utopia
  WIETER'S WORLD GROEP

  Radio Utopia
  (Luister live)

  Herhalingen

  http://162.244.80.118:5442 

  (Luisteren)

  (klik op een van de links hierboven en luister)  Foto

  De Mail voor Wieter

  Voor al jullie verzoekplaten en/of aankondigingen in WIETER'S WORLD druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Categorieën
 • 33 Jaar DJ (4)
 • allerlei (44)
 • De 50 van Wieter (4)
 • De Rock Collectie (6)
 • The story of (5)
 • welkom (0)

 • Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 12-2018
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 07-2017
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 08-2015
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 05-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!