Bezoek Wieter's World groep  ook op Facebook !!!

En volg het laatste nieuws over onze programma's .

Klik op het logo
Foto
Mijn favorieten
 • Karl Wauters
 • Internet radio Utopia
 • Rockparty Grootlo
 • Hangarhead
 • Foto
  Foto
  Een interessant adres?
  Foto
  Wieter's World Groep ( Dj Wieter and the crazy Crew)
  Retro - Rock - Metal radioshows
  De muziekprogramma's van Wieter's World groep zijn te beluisteren op internet radio Utopia.
  23-12-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 Jaar dj (deel 4)
  In de jaren 80 waren de kermissen in Grootlo een feest. Vele drankgelegenheden en ook vele kramen. Wat een verschil met nu. Het hoogtepunt elk jaar waren de fuiven in de tent gelegen op de weide rechtover de kleuterschool.
  Op zondag speelde er de gekende discobar Full Power en op dinsdag was het mijn beurt om Grootlo op zijn kop te zetten.
  In het begin was dit met Discobar Spitfire en later met de installatie van Stars and Stripes.
  Telkens was er een massa volk op onze rock kermisfuiven.
  In 1994 werd ik gevraagd om eenmalig een dj te vervangen te Heist Goor voor de Bokkenrijdersfuif.
  Van een maal kwam twee en nu ben ik er nog steeds.
  Volgend jaar ben ik dus 20 jaar dj op de Bokkenrijdersfuif.
  In 2006 vroeg een goede vriend me of ik zin had om na zovele jaren nog eens een rockfuif te spelen te Grootlo.
  Dat kon ik natuurlijk niet weigeren. Ik had wel wat heinwee naar de succesvolle rockfuiven uit de gouden jaren 80.
  Begin december ging de eerste editie van de rockparty van start. Het werd een zeer groot succes.
  Enkele weken geleden vond de 7de party plaats. Het leven gaat toch snel.
  Dancings en fuiven. Overal heb ik gespeeld maar toch had ik nog een stille droom.
  Rock nummers draaien op een radio.
  Onverwachts is die droom afgelopen zomer werkelijkheid geworden.
  Met internet radio Utopia heb ik een zender gevonden waar ik mijn muziek mag spelen. Eindelijk.
  Op vele andere radio's word er geen rock gedraaid.
  Iedere week geniet ik nu van mijn programma Wieter's World en hopelijk ook mijn luisteraars.
  Volgend jaar komt er zellfs nog een programma bij. Spotlight.

  Beste lezer, hier eindigt mijn verhaal over 33 jaar Dj.
  Ik hoop nog lang mijn muziek met jullie te kunnen delen op fuiven of via de radio.
  Let there be sound
  Let there be guitar
  Let there be drums
  Let there be rock

  23-12-2013 om 11:16 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  30-09-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 jaar DJ (deel 3)
  DJ worden in een van de bekendste rock tempels van het land. Welke jonge dj droomt daar niet van? Voor mij is die droom werkelijkheid geworden. We schijven 1982 of 1983. Het is al zo lang geleden dat ik het zelf niet meer weet.
  Ik werd dj in Dancing Bonaparte te Heist op den Berg.  Mijn eerste avond zal ik ook niet vlug vergeten. De gemetselde toog van de discobar was zo hoog dat de mensen mij niet zagen staan, maar toch wist iedereen dat ik er was. De muziek was naar het schijnt dag en nacht verschillend met de periode ervoor. Vele kwamen eens kijken naar dat kleine mannetje achter de discobar.
  Vanaf de 2de week was er een verhoog gemaakt en toen kon het echt beginnen. Ik praatte de platen vanaf dan ook aan elkaar en zorgde voor de sfeer. Na enkele maanden zat de Bonaparte elke week goed vol. De muziek van Iron Maiden, Metalica, Saxon en vele andere grote groepen kwamen elke week uit de boxen.
  Hard Rock en Heavy Metal was troef te Heist. Van alle uithoeken van het land en ook uit Nderland kwamen ze luisteren naar DJ Wieter. Meer dan eens sprong ik een gat in mijn verhoog. De sfeer van toen zal ik nooit meer vergeten.
  Een jaar nadat ik te Heist speelde werd ik ook gevraagd als dj in Dancing El Toro te Baal. Het genre was iets anders dan te Heist. Flower power, blues, rock, hard rock waren hier de blikvangers.
  Een mooie grappige herinnering was die keer dat er iemand zijn valse tanden kwijt was. De man kwam vragen of ik de grote lichten wou aandoen. Het was een zeer grappig gezicht. Een volle dancing op zoek naar valse tanden.
  Tot 1987 speelde ik in de Bonaparte en El Toro. Vrijdagavond en Zondagavond te Baal en Zaterdagavond , Zondagnamiddag en Maandagvoormiddag (schoolvakanties) te Heist. En dat elke week.
  Ik wou wat meer zelf uitgaan en daarom stopte ik in de dancings.
  Daarna kwamen de fuiven. Eerst discobar Spitfire met als hoogtepunt de jaarlijkse kermisfuif te Grootlo.
  Vanaf 1994 De Bokkenrijdersfuif en de laatste jaren ook de rockparty's.

  (Wordt vervolgd)

  30-09-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 jaar DJ (deel 2)
  Op 26 maart 1981 ging mijn jeugdhuis "Het Kot" dat ik samen met een goede vriend opendeed dicht. Het was een droevige zaak maar beter zo. In de zomer van 1981 begon voor mij een nieuw hoofdstuk als DJ. Plaatjes draaien in "Het Fleske" te Tremelo.

  Dancings met muziek uit de hitparade had je genoeg in onze streek begin jaren 80 maar plaatsen waar men Deep Purple, Black Sabbath en vele andere goede groepen kon horen waren er maar weinig te vinden. Er waren er natuurlijk en één daarvan was te Tremelo. Recht over de kerk in de kerkstraat. Daar was "Het Fleske". Vooraan had je café en achteraan een rockdancing of hoe noem je zoiets. Het was er heel donker als je binnen kwam en de muziek stond er heel luid. Je zat onmiddelijk in de goede sfeer. Er stonden vele bankjes en dus ideaal om met je lief bezig te zijn en te genieten van goede muziek. Of genieten met vrienden in het gezelschap van een goede pint. Rock,Vrouwen en Drank. De 3 woorden van "Het Fleske". Er viel altijd wel wat te beleven in die donkere kroeg. De details bespaar ik jullie. Het moet plezant blijven.

  Nadat ik er enkele avonden had gedraaid en iedereen was tevreden mocht ik er blijven en werd zo een vaste Dj te Tremelo. Na enkele maanden kwamen er nieuwe eigenaars. Het interieur werd veranderd. Het zag er allemaal wat mooier uit en vooral lichter. De tijd van het donkere fleske was voorbij. Gelukkig bleef de muziek overeind. Elke woensdag reed ik mee met de eigenaar naar de winkels om nieuw materiaal te kopen. Elke week draaide ik de nieuwste albums. Die woensdagen waren niet alleen om nieuw materiaal te kopen maar ook om cafés te bezoeken. En als ik er nu aan terug denk, de pinten kwamen vrij snel met zeer regelmatig een kater als gevolg. Het was een tijd lang zeer leuk in "Het Fleske" maar op een zekere dag vroeg de eigenaar om ook wat andere muziek te draaien. Meer commercieel en dat zag ik natuurlijk niet zitten en bedankte. Een tijd later ging "Het Fleske" voorgoed dicht. Vele jaren later is het café terug open gegaan onder de naam "Het Kroegske". Nauwelijks enkele weken nadat ik weg was te Tremelo werd ik gevraagd om Dj te worden in een van de bekenste hard rock tempels van het land. Bonaparte te Heist op den Berg.

  (word vervolgd)

  03-06-2013 om 12:57 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 Jaar DJ (Deel 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  33 Jaar DJ. Het is toch al een beetje. In de loop der jaren heb ik dan ook al veel meegemaakt. In enkele verhalen ga ik jullie  daar iets van vertellen. Vandaag vertel ik jullie hoe het allemaal begon.

  Als jonge gast hoorde ik al graag die goede harde muziek. AC DC, Meatloaf, Kiss en Cheap Trick waren zoal de eerste groepen die mijn bijzondere aandacht kregen. Dankzij mijn vele vrienden kwam ik er al snel achter dat er nog vele andere goede groepen waren. De platenkast werd al snel uitgebreid. Mijn ouders vonden het na een tijdje niet zo leuk meer dat ik in de woonkamer zo’n luide muziek speelde en met al dat volk in huis. “Zoek maar een andre plaats “ waren hun woorden. Ik zocht en vond een andere plaats. Onze eigen garage. Samen met een vriend maakte ik er een jeugdhuis van en “Het Kot” te Grootlo was geboren. We schrijven dan 1 Oktober 1980. Muziek speelde we zelf en bijna iedereen koos een DJ naam. Ik noemde me zelf DJ Wieter. Iemand in het dorp noemde me zo. Had ik toen geweten dat ik mijn hele leven die bijnaam zou dragen dan had ik misschien iets anders gekozen. Maar ja, je raakt alles gewend.

  In een mum van tijd groeide HET KOT uit tot een van de beste kroegen uit de streek. Vooral op zondagnamiddag was het er zeer druk. In de dancings in de regio zagen ze hun bezoekers met de week slinken en bij ons werd het drukker en drukker. In de garage was er plaats voor 20 personen en op zondag telde we gemakkelijk 50 tot 100 bezoekers. De plaatselijke brouwer was dan ook onze beste vriend geworden. Als DJ maakte ik ook snel naam wat mij later nog goed zou uitkomen.

  Als HET KOT gesloten was op zaterdagavond gingen we met een hele bende uit naar kroegen en fuiven in de streek. We werden al snel de Bende van het kot van Grootlo genoemd.

  Mooie liedjes duren niet lang. Door omstandigheden moesten we al na een half jaar het kot definitief sluiten. Iedereen had er spijt van maar het was beter zo. Het succes was tot over ons hoofd gegroeid. Het kot ging dicht op 26 maart 1981.

  Het kot was dicht maar als DJ was ik springlevend. Enkele maanden later kon ik aan de slag in “Het Fleske” te Tremelo. 

  (word vervolgd) 

  15-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)


  Retro - Rock - Metal
  op
  Internet radio Utopia
  WIETER'S WORLD GROEP

  Radio Utopia
  (Luister live)

  Herhalingen

  http://162.244.80.118:5442 

  (Luisteren)

  (klik op een van de links hierboven en luister)  Foto

  De Mail voor Wieter

  Voor al jullie verzoekplaten en/of aankondigingen in WIETER'S WORLD druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Categorieën
 • 33 Jaar DJ (4)
 • allerlei (48)
 • De 50 van Wieter (4)
 • De Rock Collectie (6)
 • The story of (5)
 • welkom (0)

 • Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 12-2018
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 07-2017
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 08-2015
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 05-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!