Bezoek Wieter's World groep  ook op Facebook !!!

En volg het laatste nieuws over onze programma's .

Klik op het logo
Foto
Mijn favorieten
 • Karl Wauters
 • Internet radio Utopia
 • Rockparty Grootlo
 • Hangarhead
 • Foto
  Foto
  Een interessant adres?
  Foto
  Wieter's World Groep ( Dj Wieter and the crazy Crew)
  Retro - Rock - Metal radioshows
  De muziekprogramma's van Wieter's World groep zijn te beluisteren op internet radio Utopia.
  16-07-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (5)
  Virgin Steele:
  Amerikaanse metalband opgericht in 1981 door gitarist Jack Starr. Opmerkelijk is dat na een ruzie in 1984 oprichter Starr zelf uit de groep wordt gezet. Hij verliest zelfs de rechtzaak om de naam van de groep. De groep maakte vooral bekendheid door op te treden in voor programma's met Manowar en Black Sabbath.

  White Lion:
  Deze Deense Amerikaanse band was vooral actief in de jaren 80 en begin van de jaren 90. Na enkele muzikale ruzies werd de groep ontbonden in 1992. Mike Tramp de bezieler van de groep speelde daarna bij enkele andere groepen maar in 1999 besloot hij met een nieuwe groep muzikanten de draad van White Lion weer op te nemen maar zonder veel succes. In 2005 probeerde hij het nog eens met weeral andere muzikanten en in die bezetting bestaat de groep nog steeds.

  Angelwitch:
  Soms moet je als groep maar 1 plaat maken om voor altijd bekend te worden en te blijven. Dit overkwam Kevin Heybourne met zijn groep Angelwitch. In 1980 kwam hun titelloos debuut album uit met daarop het nummer Angelwitch. Tot op de dag van vandaag is dit het handelsmerk van de groep.

  Black Label Society:
  Dit is de groep van supergitarist en zanger Zakk Wylde. Die is vooral bekend als gitarist en songschrijver van Ozzy Osbourne. (Toen die nog optrad met de band die zijn naam droeg) De band onstond in 1998. Voor Wylde, Black Label Society oprichte had hij begin jaren 90 ook al de groep Pride and Glory.

  Dead Angel:
  Dit is een Trash metal band uit de jaren 80. De groep werd opgericht door 4 neven uit San Francisco. In 1986 produceerde Kirk Hammet van Metallica de demo "Kill as One". Ondertussen is Dead Angel uitgegroeid tot een zeer grote Trash band met vele wereld tournees.

  16-07-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  24-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (4)

  Rose Tattoo
  De groep is ontstaan uit de ruïnes van de band Buster Brown uit Sindney. Zanger Angry Anderson stapte uit de groep en richtte Rose Tattoo op. We schrijven dan 1976. De producers van de groep zijn Harry Wanda en George Young. Jawel de broer van Malcom en Angus van ... inderdaad. De heren worden mee de grondleggers genoemd van de Australische rock muziek.

  Sabaton
  Dit is een Zweedse power metalband die jaar na jaar bekender en groter wordt. De groep is ontstaan in 1999. De teksten van de groep gaan over veldslagen en andere mijlpalen in de krijgsgeschiedenis. De groepsnaam is een Engels woord voor het deel van een harnas dat de voeten van de krijger beschermt. Sabaton is dus oorlog maar leuke oorlog.

  Skid Row
  Hard rock band uit New Jersey opgericht in 1986 door gitarist Dave Sabo en bassist Rachel Bolan. Hun debuut album met zanger Sebastian Bach werd een zeer groot succes en ze mochten op pad met Bon Jovi en Guns and Roses. Hun 2de album komt binnen op 1 in de billboard lp lijst. Na 2 albums is de groep super bekend. Halverwege de jaren negentig verliet Bach de groep en werd vervangen door Johnny Solinger. De groep bracht net een nieuwe EP uit met als titel United World Rebellion.

  Spinal Tap
  Engelse rockband opgericht in 1964. Ze experimenteerde met andere muziekstijlen de eerste jaren van hun bestaan tot ze zich uiteindelijk gingen focussen op heavy metal. Onlangs is de Amerikaanse rock documentaire uit 1984 "This is Spinal Tap" terug uitgebracht.

  Pat Travers
  Canadese stergitarist die in zijn jonge jaren beïnvloed werd door gitaarvirtuozen als Jimi Hendrix, Jef Beck, Eric Clapton en Jimmy Page. Richtte half jaren 70 zijn eigen band op. In de loop der jaren ontwikkelde Travers zijn eigen gitaarstijl, met sterke klassieke bluesinvloeden.

  24-06-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  16-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The story of Iron Maiden
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Iron Maiden (Maiden voor de kenners), werd opgericht op 1e kerstdag 1975 in Londen, Engeland, en kan aanzien worden als het geesteskind van Steve Harris (bas). Steve was een lid van de groep Smiler, maar het was altijd een droom van hem geweest om een eigen band op te richten. De metalscene van de late jaren ‘70 zat wat vast en het was tijd voor iets nieuw. Het was in die periode dat een hoop nieuwe en jonge Britse bands een poging waagden om iets te betekenen op metalgebied. Deze beweging, die doorbraak had in 1979 en 1980 noemde men de New Wave Of British Heavy Metal, of kortweg NWOBHM. De NWOBHM onderscheidde zich door snellere, hardere en meer gemene songs. Iron Maiden (genoemd naar een middeleeuws foltertuig) werd aanzien als het beste voorbeeld hiervan. Opvallend is het aantal bezettingswisselingen die er geweest zijn, voordat Steve Harris de juiste mensen gevonden had voor Iron Maiden. Sommigen zaten soms slecht enkele dagen in de groep, of ze mochten niet van hun vriendin in de groep blijven. De eerste echte line-up van betekenis bestond uit Steve Harris (bas), Dave Murray (gitaar), Paul Di’Anno (zang) en Doug Sampson (drum).

  Het live debuut van de groep was in de Cart & Horses pub in Stratford, oost-Londen in 1977. De volgende 2 jaar speelt de groep verschillende optredens en krijgt reeds een aanhang in oost-Londen. Toch krijgt de band nog geen aandacht van platenmaatschappijen en ze besluiten dan maar om een tape met daarop de nummers Iron Maiden, Prowler en Strange World te sturen naar Neal Kay, heavy metal DJ in the Kingsbury Bandwagon Soundhouse. Het nummer Prowler komt meteen bovenaan de requests van de luisteraars van het programma van Neal en dit zet de band aan om The Soundhouse Tapes op te nemen, de eerste demo van de groep en nu een zeer zeldzaam collectors item. In november 1979 voegt Tony Parsons zich als tweede gitarist bij de groep maar al snel wordt deze vervangen door Dennis Stratton, met het oog op het eerste voltallige album van de groep. De plaats achter de drumkit wordt ook gewijzigd. Clive Burr komt in de plaats van Doug Sampson. Het debuut komt er in 1980, en al is het niet zo goed geproduceerd, het levert toch het nodige succes en de groep mag met Running Free zelfs aantreden in het bekende programma Top Of The Pops op de BBC. De groep weigert hier resoluut om the playbacken en het is dan ook de eerste band sinds The Who in 1973 die er live spelen. De groep heeft ondertussen een platencontract vastgekregen met EMI, waar manager Rod Smallwood natuurlijk een belangrijke rol in speelde. Het was niet makkelijk, want in een periode dat punk zeer populair was, weigerde de groep om deze muziek te gaan spelen en om zich te schikken naar de wensen van de platenmaatschappijen.

  Het tweede album van de groep Killers verschijnt in 1981 en is een stuk beter qua geluid dan de eerste LP. Dennis Stratton is vervangen door Adrian Smith (gitaar), een schoolvriend van Dave Murray die met zijn eigen bandje Urchin al bewezen had een plaatselijk talent te zijn (zowel als gitarist als zanger). The Number of the beast, het volgende album uitgekomen in 1982, heeft zeker een zeer belangrijke rol gespeeld in de carrière van de groep. Niet enkel muzikaal gezien was het een ijzersterk album met songs zolals Hallowed be thy name, Run to the hills of het titelnummer, maar de komst van Bruce Dickinson (om Paul Di’anno te vervangen als zanger) heeft zeker ook zijn rol gespeeld. Bruce werd opgemerkt bij Samson, een andere groep afkomstig uit de NWOBHM, waar hij trouwens Bruce Bruce heette. Paul Di’Anno had het niet gemakkelijk tijdens de lange tournees en verliet de band omdat hij ‘te rock n roll’ was. Met Bruce Dickinson, die een uitstekend frontman bleek te zijn, nam het succes alleen maar toe en de groep ontpopte zich stilaan tot één van de succesvolste bands binnen het genre.

  De jaren ‘80 werden de hoogdagen van de groep en albums zoals Piece of Mind (83) (waarop drummer Clive Burr vervangen werd door Nicko McBrain) en Powerslave (84) brachten de groep wereldwijd aan de top. De hits stapelden zich op en tijdens de World Slavery Tour (ter promotie van het album powerslave) werd in Long Beach Arena, Californië, USA het legendarische album Live after death opgenomen (1985). Dit album wordt nu nog steeds door de kenners aanzien als één van de beste liveplaten ooit.

  Op de volgende platen (Somewhere in time en Seventh son of a seventh son) begint de groep wat te experimenteren met keyboards e.d. en de kritiek is niet weg te denken. Onterecht, want het zijn stuk voor stuk sterke songs die op de platen staan, en het succes wordt er zeker niet minder om. De stageshows met Eddie (de mascotte van de groep die op de cover van elk album en elke single staat en zich tijdens de concerten ook steeds laat zien) worden steeds gigantischer en de groep is ook topact tijdens het Monsters of rock festival in Donington, UK in 1988.

  In 1990 brengt Bruce Dickinson zijn eerst solo-plaat getiteld ‘Tattooed millionaire’ uit. Janick Gers speelt de gitaarpartijen in voor deze plaat en gaat ook met Bruce’s solo-band mee op tour. Janick is dus de logische opvolger van Adrian Smith die het na de Seventh tour of a seventh tour voor bekeken hield met Maiden. Het eerste wapenfeit van de groep met Janick Gers op gitaar wordt No prayer for the dying. De groep kiest bij dit album voor een simpelere aanpak en de muziek staat terug meer centraal, wat zeker opvalt tijdens de concerten. Voor vele fans het minst goede album van de groep, maar met songs als Bring your daughter… to the slaughter…, Tailgunner of Public enema number one kent het album toch enkele uitschieters.

  In 1992 keert de groep sterk terug met Fear of the dark. Het titelnummer is ondertussen een klassieker die op geen enkel optreden van de groep mag ontbreken en een nummer als Afraid to shoot strangers werd door Steve Harris zelf aanzien als zijn beste nummer ooit. Het succes van Iron Maiden is terug groot en voor de tweede keer in hun carrière is de band afsluiter op het monsters of rock-festival in Donington UK. Toch komt niet veel later spijtig nieuws uit het Maidenkamp. Bruce Dickinson heeft besloten om de groep te verlaten en zich volledig op zijn solo-carrière te storten. De fans zijn triestig en de groep doet nog een laatste afscheidstournee in 1993 waar de live-albums A real live one en A real dead one worden opgenomen.

  Het wordt een tijd stil rond Iron Maiden, maar in 1995 komt de band terug met een nieuwe zanger Blaze Bayley (afkomstig uit de groep Wolfsbane). Met Blaze maakt Maiden 2 albums (The X Factor en Virtual XI) maar de groep kent toch niet meer het succes als in de periode met Bruce Dickinson. Bruce zelf heeft ondertussen een mooie solo-carrière opgebouwd en enkele sterke albums uitgebracht zoals Accidenth Of Birht of The Chemical Wedding (waarop Adrian Smith gitaar speelde).

  Wat veel fans hopen gebeurt later ook in 1999. Bruce Dickinson voegt zich terug bij Iron Maiden en brengt tot verbazing van velen ook Adrian Smith terug mee. De bezetting bestaat nu uit Bruce Dickinson (zang), Steve Harris (bas), Dave Murray (gitaar), Janick Gers (gitaar), Adrian Smith (gitaar) en Nicko McBrain (drum). De groep doet een come back-tournee en al snel blijkt dat de energie en magie van de eighties terug is. Dit wordt later ook bevestigd met sterke albums als Brave New World (2000) en Dance Of Death (2003). De tournees zijn terug enorm spectaculair en de prestaties op het podium zijn enorm hoog. Dit leid tot het grootste concert van de groep ooit op het Rock in Rio festival in januari 2001, waar ze voor niet minder dan 250 000 mensen spelen.

  Het album "Dance Of Death" dat in 2003 uitgebracht werd is de opvolger van "Brave New World" en volgt de positieve trend die ingezet is. Deze cd bevat het nu reeds klassieke liedje "Paschendale", een lied over de veldslag om Passendale tijdens de eerste wereldoorlog.
  De tour die daarop volgt krijgt de naam "Death On The Road" mee en in 2005 verscijnt het nieuwe live-album "Death On The Road", opgenomen tijdens deze tournee in de Westfalenhalle Arena, in Dortmund, Duitsland in december 2003.

  Na de "Dance On The Road" tour wordt in 2005 het startschot gegeven voor de nieuwe tour ter promotie van de dvd "The Early Days". De toepasselijke naam van deze tour is dan ook "The Early Days Tour", tijdens deze tour worden enkel nummers gespeeld van de eerste vier albums.


  Eind augustus 2006 komt het 14e album van Iron Maiden uit met de titel "A Matteer Of Live And Death". Het album bestaat uit nummers met een gemiddelde lengte van ruim 7 minuten en is tekstueel duisterder dan zijn voorgangers. Ook de invloeden van uit de jaren 70 progrock vallen meer op dan voorheen, doch wordt het album door vele fans en media heel enthousiast onthaald, en door de media hun beste album sinds "Piece Of Mind" genoemd.

  Tijdens de tour gaat Iron Maiden weer een uitdaging aan, om zoals meestal maar enkele nummers uit het nieuwe album te spelen wordt het volledige album gespeeld. Dit om tegemoet te komen aan de vele nieuwe fans volgens Bruce Dickinson. Blijkbaar slaagt deze formule aan want de tour "A Matter Of Live And Death Tour" verkoopt meer kaartjes dan ooit tevoren.

  In maart 2007 start Iron Maiden met een nieuwe tour door Griekenland, Servië en India. Deze werden een groot succes. De tour werd in verband met het 25-jarig jubileum van "The Number Of The Beast", "A Matter Of The Beast Summertour '07" genoemd. Met deze tour doen ze nog verschillende festifals in Europa aan overal met heel veel succes. Iron Maiden speelt op deze tour 15 nummers, waarvan normaal gezien 5 nummers uit het album van 1982, 5 nummers uit het nieuwe album en enkele andere klassiekers. Toch wordt het vijfde nummer uit het album van 1982 niet gespeeld, dit bleek achteraf een marketing stunt te zijn van Rod Smallwood.

  In het begin van 2008 bracht Iron Maiden Live After Death uit op dvd, het legendarische optreden van de World Slavery Tour uit 1985 in de Long Beach Arena wordt op de dvd vergezeld door het tweede deel van de 'History of Iron Maiden' en extra beelden van andere optredens uit die periode. Deze dvd werd uitgebracht om de eropvolgende Somewhere Back in Time world tour te vergezellen, de grootste toer die Iron Maiden ooit heeft ondernomen. Op het eerste deel van de tour, dat onder meer India, Australië en Japan aandeed, maakte de band gebruik van hun eigen omgebouwde vliegtuig, Ed Force One genaamd. Op deze historische tournee speelt Maiden vooral muziek van de albums Powerslave, Somewhere in Time en Seventh Son of a Seventh Son, maar ook klassiekers zoals Hallowed be thy Name en Fear of the Dark passeren de revue. Tijdens deze tournee kondigde zanger Bruce Dickinson aan dat Iron Maiden er binnenkort weer zal staan met een nieuw album. Iron Maiden speelde op zondag 29 juni 2008 voor de zesde maal in 13 jaar op het Graspop festival en sloot het festival af met een ruim twee uur durend concert voor meer dan 50.000 fans. Op 16 augustus 2008 heeft de groep in Assen op het podium gestaan. Het bijzondere aan dit concert was de volledige maansverduistering in combinatie met een zeer heldere avondhemel. Het nummer 'Fear of the Dark' kreeg een aangepaste intro: "Lunar eclipse in the park? Or just a Fear of the Dark!".

  Op 4 maart 2010 kondigde de band hun 15e studioalbum aan, dat de titel The Final Frontier zou dragen. Het nieuwe album is inmiddels op 16 augustus verschenen. In afwachting ervan en als vooruitzicht op de tournee, is het nummer "El Dorado" gratis te downloaden op de officiële website van Iron Maiden. Enkele dagen daarna is de eerste videoclip, The Final Frontier, van het nieuwe album op de officiële website uitgebracht. In deze clip een zinderende achtervolging in de ruimte met in de hoofdrol de mascotte van Iron Maiden (Eddie). De muziek in de video is een verkorte versie van het titelnummer "The Final Frontier".

  De groep was in 2010 in de Benelux enkel te zien in België op het pukkelpopfestival te Kiewit (Hasselt).

  Op 8 juni 2011 was Iron Maiden te zien in het Gelredome in Arnhem, waar zij een optreden verzorgden dat deel uitmaakte van de "The Final Frontier Tour." Op 3 juli 2011 speelde Iron Maiden op Rock Werchter.

  Op 15 februari 2012 kondigde Iron Maiden aan dat ze opnieuw op wereldtournee gaan. De tournee, Maiden England geheten (naar de gelijknamige concertvideo uit 1988), begon op 21 juni in Charlotte, North Carolina.

  Binnen enkele weken staan ze op Graspop. We kijken er al vast naar uit.

  16-06-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:The story of
  >> Reageer (0)
  03-06-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 jaar DJ (deel 2)
  Op 26 maart 1981 ging mijn jeugdhuis "Het Kot" dat ik samen met een goede vriend opendeed dicht. Het was een droevige zaak maar beter zo. In de zomer van 1981 begon voor mij een nieuw hoofdstuk als DJ. Plaatjes draaien in "Het Fleske" te Tremelo.

  Dancings met muziek uit de hitparade had je genoeg in onze streek begin jaren 80 maar plaatsen waar men Deep Purple, Black Sabbath en vele andere goede groepen kon horen waren er maar weinig te vinden. Er waren er natuurlijk en één daarvan was te Tremelo. Recht over de kerk in de kerkstraat. Daar was "Het Fleske". Vooraan had je café en achteraan een rockdancing of hoe noem je zoiets. Het was er heel donker als je binnen kwam en de muziek stond er heel luid. Je zat onmiddelijk in de goede sfeer. Er stonden vele bankjes en dus ideaal om met je lief bezig te zijn en te genieten van goede muziek. Of genieten met vrienden in het gezelschap van een goede pint. Rock,Vrouwen en Drank. De 3 woorden van "Het Fleske". Er viel altijd wel wat te beleven in die donkere kroeg. De details bespaar ik jullie. Het moet plezant blijven.

  Nadat ik er enkele avonden had gedraaid en iedereen was tevreden mocht ik er blijven en werd zo een vaste Dj te Tremelo. Na enkele maanden kwamen er nieuwe eigenaars. Het interieur werd veranderd. Het zag er allemaal wat mooier uit en vooral lichter. De tijd van het donkere fleske was voorbij. Gelukkig bleef de muziek overeind. Elke woensdag reed ik mee met de eigenaar naar de winkels om nieuw materiaal te kopen. Elke week draaide ik de nieuwste albums. Die woensdagen waren niet alleen om nieuw materiaal te kopen maar ook om cafés te bezoeken. En als ik er nu aan terug denk, de pinten kwamen vrij snel met zeer regelmatig een kater als gevolg. Het was een tijd lang zeer leuk in "Het Fleske" maar op een zekere dag vroeg de eigenaar om ook wat andere muziek te draaien. Meer commercieel en dat zag ik natuurlijk niet zitten en bedankte. Een tijd later ging "Het Fleske" voorgoed dicht. Vele jaren later is het café terug open gegaan onder de naam "Het Kroegske". Nauwelijks enkele weken nadat ik weg was te Tremelo werd ik gevraagd om Dj te worden in een van de bekenste hard rock tempels van het land. Bonaparte te Heist op den Berg.

  (word vervolgd)

  03-06-2013 om 12:57 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  17-05-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (3)
  Beste bezoekers,

  We zijn al aan onze 3de aflevering van de rockcollectie.
  Hier volgen weer 5 groepen of artiesten uit mijn rijkgevulde collectie.
  Loudness
  Muziek uit het land van de rijzende zon. Japanse groep opgericht in 1981 met invloeden van Rush, Deep Purple en Van Halen.

  Mama's Boys
  Pat (gitaar), John (bas, zang) en Tommy (drums) McManus vormen samen de band Mama's Boys.
  Deze 3 Ierse broers richten hund band op in 1978.
  In het begin speelde ze covers van UFO, Ac/Dc en Thin Lizzy. In 19981 brachten ze hun eerste lp op de markt.
  De groep stopte in 1993 toen Tommy overleed.

  Aldo Nova
  De uit Italiaanse ouders geboren Aldo Caparucio richt begin jaren 80 de groep Aldo Nova.
  2 jaar na de oprichting hebben ze in Amerika een grote hit met het nummer "Fantasy".
  Na deze hit volgde er nog andere leuke nummers.
  Aldo werkte ook mee met het soloalbum van Jon Bon Jovi.

  Poison
  Een groep uit het hart van de Glamrock en dat is natuurlijk Los Angeles.
  Poison zag het levenslicht in 19984 onder de naam "Paris".
  Een jaar later noemde ze hun band "Poison" na het zien van het T-shirt dat drummer Mick Shrimpton droeg in een film.
  Hun grootste hit is ongetwijfeld "Every rose has it's thorn.

  Rage
  Groep uit Engeland opgericht eind jaren 70 door dave Lloyd en Mick Devonport.
  ze maken goede poprocknummers. In 1994 gaat de groep alweer uit elkaar.
  Oprichter Dave begint daarna de groep 2AM.

  17-05-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  05-04-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The story of Rush
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste rocker,

  Wie kent niet nummers als:

  Spirit of Radio – Tom Sawyer – Closer to the heart – Fly be night en The Temples of syrinx. Allemaal nummers van een van de betere hard rock groepen uit de geschiedenis. Dit is the story of Rush.

   Rush is een Canadese progressieve rockband, bestaande uit Geddy Lee (zang, bas en toetsen), Alex Lifeson (gitaar) en Neil Peart (drums).

  Rush werd opgericht in 1968 door Alex Lifeson (gitaar), John Rutsey (14 mei 1953 – 11 mei 2008) (drums) en bassist Jeff Jones. Na verloop van tijd wordt Jeff Jones vervangen door bassist/zanger Geddy Lee (eigenlijk Gary Weinrib). Thuisbasis is Toronto, Canada. Ze coveren dan alleen werk van bijvoorbeeld Cream, Jimi Hendrix en The Who. Totdat hun eerste album verschijnt treedt er eerst nog een toetsenist toe, die weer verdwijnt; Geddy stapt uit en dan weer in de band en Rush is voor een tijdje zelfs opgeheven. In 1971 wordt het de groep toch menens. Toen in 1974 het titelloze debuutalbum verscheen bestond de band uit zanger/bassist Lee, gitarist Lifeson en drummer John Rutsey. Op dit eerste album liet Rush een sterke invloed van Led Zeppelin horen. Nadat Rutsey nog hetzelfde jaar de groep verlaat wordt Neil Peart aangenomen als vervanger. Hij wordt de belangrijkste tekstschrijver en zorgt voor meer diepgaande teksten dan daarvoor. Bij “Caress of Steel” gaat Rush al langzaam meer richting progressieve rock, met kant 2 (toen nog op lp met 2 kanten) als goed voorbeeld daarvan, gezien de opbouw. Met “2112″ maakt Rush definitief de stap richting progressieve (hard)rock met wederom een nummer op het album dat een hele lp-kant beslaat. Na hun live-album (het afwisselen van 4 studio-albums met een live-album wordt daarna gemeengoed voor Rush) doen er bij “A Farewell to Kings” voor het eerst toetsen hun intrede, gespeeld door Geddy Lee. De muziek wordt ook complexer dan op voorgaande albums. De toetsen worden tot en met “Exit … Stage Left” vooral ter opvulling gebruikt. Bij “Signals” tot en met “Hold your fire” worden de toetsen veel dominanter en is er van de hardrock die Rush in het prille begin maakte niet veel meer over. Met het album Roll The Bones betreedt Rush de jaren negentig. Op dit album staan bekende nummers als Dreamline, Bravado en de titelsong Roll The Bones. In 1993 volgt Counterparts en wordt over het algemeen goed ontvangen. Na het uitbrengen van het album Vapor Trails in 2002, toert Rush door Brazilië, en geeft de band een spectaculair optreden in Rio de Janeiro. Ter ere van hun dertigjarig bestaan toert Rush over de hele wereld. De band speelt dan vooral bekende nummers als Xanadu, 2112, The Spirit Of Radio, Tom Sawyer en Subdivisions. Op 1 oktober 2004 sloten Lifeson, Lee en Peart de tournee af met een ruim drie uur durend concert in Ahoy Rotterdam.

  Op 22 november 2005 verscheen van deze tour de dvd: Rush R30. Hierop staat het concert dat in Frankfurt werd opgenomen. In 2006 verscheen “Replay X3″. Voor het eerst verschijnen de (niet meer te verkrijgen) live-videos “Exit Stage Left”, “Grace Under Pressure” en “A Show of Hands” op dvd.

  Rush startte in juni 2007 wederom met een wereldtournee. De band besloot vanwege de vele fans in Nederland en West-Europa ditmaal twee optredens te verzorgen in het kader van de “Snakes & Arrows Tour”. Op 16 en 17 oktober 2007 was Rush terug in Nederland voor opnieuw een aantal concerten. Tijdens deze concerten in Ahoy Rotterdam werden opnamen gemaakt voor de nieuwe live-dvd van Rush, Snakes & Arrows Live. De shows duurden 3 uur.

  In 2008 werkten de band en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika samen aan het album Songs for Tibet, een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. Songs for Tibet verscheen tijdens de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China die werden geopend op 8 augustus: het album werd op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de Invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met – volgens critici – een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.

  In de zomer van 2010 ging de documentaire “Beyond The Lighted Stage” in première. Het betrof hier een overzicht van het veertigjarige bestaan van de band aan de hand van niet eerder getoond archief materiaal en interviews met de bandleden. In Noord-Amerika startte in die zomer de “Time Machine Tour” waar onder andere het complete album “Moving Pictures” uit 1981 ten gehore werd gebracht. In juni 2010 kreeg Rush een ster op de beroemde Hollywood Walk of Fame. Diezelfde maand verscheen een nieuwe single met de naam “Caravan”. De twee nummers daarop, Caravan en BU2B, verschijnen op het volgende studioalbum “Clockwork Angels” dat gepland staat voor release in 2012. Op 27 mei 2011 werd in het kader van de Time Machine Tour ook Nederland (Ahoy, Rotterdam) aangedaan.

  05-04-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:The story of
  >> Reageer (0)
  29-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (2)

  Beste bezoekers,

  In deze rubriek schenken we telkens aandacht aan 5 groepen of artiesten uit mijn rijkgevulde collectie.

  Lita Ford
  Lita Ford ofwel de wandelende natte droom van de jaren 80. In 1979 verlaat ze de Runaways en begint een solocarrière. In een mum van tijd groeit ze uit tot de beste vrouwelijke gitarist ter wereld.

  The Godz
  Band afkomstig uit Ohio en opgericht eind jaren 70. Hun debuut elpee “The Godz” wordt door kenners een klassiekers genoemd.


  Helloween
  Helloween is een Duitse speed-, heavy- en powermetalband, opgericht begin jaren 80 door leden van de bands Ironfist en Powerfool.


  In Flames
  Binnenkort staan deze zweden weer op Graspop. Ze worden de grondleggers van de melodische death metal genoemd. De band werd eind jaren 80 opgericht door Jesper Strömblad, die de band Ceremonial Oath had verlaten omdat hij muziek in een andere richting wilde maken.

  Killer
  Heavy Metal band uit de eigen streek. Opgericht begin jaren 80 door Paul Van Camp ofwel Shorty. Killer wordt beschouwd als de eerste Metal band uit Belgie.

  29-03-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (1)

  Beste bezoekers,

  In deze rubriek schenken we telkens aandacht aan 5 groepen of artiesten uit mijn rijkgevulde collectie.
  ANGEL
  Dit is een Amerikaanse band opgericht in1970 door Edwin Lionel "Punky" Meadows. De groep noemde tot in 1976 Bux. Pas daarna werd de naam omgevormd tot Angel. Dankzij Gene Simmons van Kiss werd de groep bekend. Angel staat bekend om zijn hoog gillende vocalen, gierende toetsenpartijen en scheurend gitaarwerk.

  BUDGIE
  Budgie is een van de oudste en invloedrijkste hardrock band uit Wales. Opgericht in 1971 door Burke Shelley en Steve Williams. De muziek die ze spelen is knallende heavy metal.

  CLOVEN HOOF
  Engels kwartet dat door Kiss achtige verkleed en schminkpartijen de aandacht op zich vestigt. Na enkele andere groepsnamen wordt in 1979 de definitieve groepsnaam gekozen. Bandleider is Lee Payne. De band speelt typische Engelse heavy metal nummers.

  DEMON
  Britse metalband opgericht door oa zanger Dave Hill. De groep valt op door zijn mystieke image en de buitenissige kostuums waarin de zanger rondloopt. De groep heeft een licht symfonische karakter.

  EPICA
  Nederlandse band, die een mengeling van gothic en symfonische metalbrengt, is gevormd rond Mark Jansen(ex After Forever). De groep komt dit jaar naar Graspop waar ze hun 10 jaar bestaan vieren.

  02-02-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 Jaar DJ (Deel 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  33 Jaar DJ. Het is toch al een beetje. In de loop der jaren heb ik dan ook al veel meegemaakt. In enkele verhalen ga ik jullie  daar iets van vertellen. Vandaag vertel ik jullie hoe het allemaal begon.

  Als jonge gast hoorde ik al graag die goede harde muziek. AC DC, Meatloaf, Kiss en Cheap Trick waren zoal de eerste groepen die mijn bijzondere aandacht kregen. Dankzij mijn vele vrienden kwam ik er al snel achter dat er nog vele andere goede groepen waren. De platenkast werd al snel uitgebreid. Mijn ouders vonden het na een tijdje niet zo leuk meer dat ik in de woonkamer zo’n luide muziek speelde en met al dat volk in huis. “Zoek maar een andre plaats “ waren hun woorden. Ik zocht en vond een andere plaats. Onze eigen garage. Samen met een vriend maakte ik er een jeugdhuis van en “Het Kot” te Grootlo was geboren. We schrijven dan 1 Oktober 1980. Muziek speelde we zelf en bijna iedereen koos een DJ naam. Ik noemde me zelf DJ Wieter. Iemand in het dorp noemde me zo. Had ik toen geweten dat ik mijn hele leven die bijnaam zou dragen dan had ik misschien iets anders gekozen. Maar ja, je raakt alles gewend.

  In een mum van tijd groeide HET KOT uit tot een van de beste kroegen uit de streek. Vooral op zondagnamiddag was het er zeer druk. In de dancings in de regio zagen ze hun bezoekers met de week slinken en bij ons werd het drukker en drukker. In de garage was er plaats voor 20 personen en op zondag telde we gemakkelijk 50 tot 100 bezoekers. De plaatselijke brouwer was dan ook onze beste vriend geworden. Als DJ maakte ik ook snel naam wat mij later nog goed zou uitkomen.

  Als HET KOT gesloten was op zaterdagavond gingen we met een hele bende uit naar kroegen en fuiven in de streek. We werden al snel de Bende van het kot van Grootlo genoemd.

  Mooie liedjes duren niet lang. Door omstandigheden moesten we al na een half jaar het kot definitief sluiten. Iedereen had er spijt van maar het was beter zo. Het succes was tot over ons hoofd gegroeid. Het kot ging dicht op 26 maart 1981.

  Het kot was dicht maar als DJ was ik springlevend. Enkele maanden later kon ik aan de slag in “Het Fleske” te Tremelo. 

  (word vervolgd) 

  15-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  05-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The story of AC / DC
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Rockers,
  Er zijn verschillende groepen die de metal muziek gemaakt hebben tot wat ze vandaag zijn. Een van die groepen is ongetwijfeld AC/DC. Wie is er niet gebeten door hun muziek. Iedereen die van dit genre houd. Mijn eerste story of gaat over deze heren uit Australie. Dit is de story of AC/DC !!!
  De groep werd in 1973 opgericht door Malcolm Young. Deze gitarist, afkomstig uit een Schotsemuzikale emigrantenfamilie, wilde een nieuwe rockbandbeginnen na in enkele bandjes gespeeld te hebben. Hij vond na een advertentie enkele muzikanten: Larry van Kriedt op bas, Colin Burgess op drums en zanger Dave Evans. Zijn jongere broerAngus vroeghij om gitaar te spelen.
  De naam "AC/DC", wat staat voor gelijkstroom/wisselstroom enis bedacht door de zus van Angus en Malcolm, Margaret, die het gelezen had op een elektrisch toestel. Het eerste concert werd gegeven op 31 december 1973 Sydney. De groep speelde veel covers maar ook eigen songs, waaronder Can I Sit Next to You Girl en Rockin' in the Parlour. Deze songs werden in februari 1974 in de studio op plaat gezet. Op het moment van die opname waren er al enkele band wijzigingen door gevoerd. De band wisselde eigenlijk in die periode zo vaak van bezetting dat Malcolm noodgedwongen soms bas speelde. Ook zangerEvans werd ontslagen. Een van de producers George Young (de broer van...) Kende iemand die goed kon zingen. Het was de chauffeur van de groep The Easybeats. Zijn naam was Bon Scott.
  Na een auditie werd hij aangenomen. Hoewel hij bijna tien jaar ouder was dan de rest van de band pasten zijn uitstraling en zang goed bij de groep. Het eerste album werd in het najaar van 1974 opgenomen maar op dat moment bestond de band nog maar uit Bon, Angus en Malcolm. Daarom werd sessiedrummer Tony Kerrante ingehuurd en verzorgde George Young het baswerk op het debuutalbum High Voltage.Begin 1975 had de band pas een vaste bezetting. Met Phil Ruddop drums en Mark Evansop bas werden de zalen in Australië platgespeeld en dankzij Angus' maniakale podiumact (gestoken in kostschooluniform, headbangend, over de grond rollend en zelfs op de nek van Bon het publiek doorkruisend) kregen ze een enorme aanhang en geduchte reputatie.
  Omdat Australië inmiddels aan hun voeten lag toerde de band in 1976 onder andere door Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. In 1977 werd het album Let There Be Rockopgenomen, dat net als High Voltage eerst in Australië werd uitgebracht. Deze plaat is duidelijk harder en rauwer dan hun eerste albums; voor het eerst werd namelijk getracht het live-geluid van de groep op vinyl vast te leggen. Het gerucht gaat dat tijdens het opnemen van het titelnummer Angus' versterker in brand vloog en hij gewoon verderspeelde. In datzelfde jaar werd behalve in Europa ook in de VS getoerd.In de zomer van 1977 werd Evans na een meningsverschil met Angus ontslagen en vervangen door de Brit Cliff Williams. De eerste grote hits kwamen er in 1978 met Whole Lotta Rosie en Rock And Roll Damnation. Vooral het eerstenummer is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een klassieker en nog altijd staat het elk jaar hoog in de top 100 aller tijden.Na het constante toeren en albums maken werd er besloten een live-album te maken. Dit album,If You Want Blood You've Got It geheten, biedt ook een overzicht van vroege klassiekers alsLet There Be Rock en High Voltage. In 1979 kwam het album Highway To Hell uit en dit zorgde voor de definitieve doorbraak in de hele wereld.Het ging zeer goed met AC DC maar op 19 februari 1980 sloeg het noodlot toe. Na een flinke partij alcohol genuttigd te hebben valt Bon Scott in een geparkeerde auto in slaap en stikt in zijn eigen braaksel. Heel de rockwereld is in rouw en de band is diep geschokt door het verlies van hun zanger. Bon Scott werd slechts 33 jaar. Malcolm en Angus willen de band stop zetten maar de naastefamilie van Scott kunnen hen overhalen om dit niet te doen. In april van 1980 kwam BrianJohnson bij de groep na eenauditie. Hij was de zanger van de groep Geordie die eind jaren 70 stopte. In Juli 1980 verscheen Back In Black met de nieuwe zanger.De titel verwees postuum naar Scott. Het album zou het bestverkochte album van de band worden: alleen al in de Verenigde Staten werden er tot op heden 21 miljoen stuks van verkocht, en wereldwijd meer dan 42 miljoen stuks, wat dit tot het op twee na bestverkochte album aller tijden maakt. Op dat album staat het nummer Hells Bells met het geluid van de klokken Hetdaaropvolgende album For Those AboutTo Rock We Salute You staat dan weer bekend van het geluid van kanonnen. In de jaren 80 en 90wisselde de band weerdiverse keren van bezetting. Oadoordat Phil Rudd een vechtpartij had met Malcolm Young. Toch bleef AC/DC onverminderd populair al viel het succes van de volgende albums een beetje tegen.Begin 1988 stapte bandleider Malcolm Young een tijd uit de groep om van een alcoholverslaving af te raken. Zijn neef Stevie Young werd tijdelijk zijn vervanger. Na 2 jaar was Malcolm terug en hoe!! Dat Jaar verscheen The Razors Edge met daarop het enorme succesvolle nummer Thunderstruck.Dit zorgde na bijna 11 jaar weer voor succes in de hitlijsten. Het succes van deze plaat bracht de platenmaatschappij ertoe in 1992 een dubbel live cd uit te brengen.
  In de jaren 90 verschenen er slechts 2 albums van de groep: Ballbreaker en Volts. In 2000 was er Stiff Upper Lip. De Laatste Studio album tot nu toe verscheen in 2OO8. Toe kwam Black Ice uit met daarop het nummer: Rock and Roll Train.
  Op dit ogenblik bestaat de groep uit: Malcolm Young - Angus Young - Brian Johnson - Cliff Williams en Phill Rudd. (terug in 1994) De heren wonen tegenwoordig een flink eind uit elkaar. Johnson woont in de VS, Angus in Australië en Nederland, Malcolm in het Verenigd Koninkrijk en Australië, Rudd in Nieuw-Zeeland en Williams in de VS. Tot slot vermeld ik nog even dat er een film in de maak is over het leven van Bon Scott.

  05-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:The story of
  >> Reageer (0)
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom rockliefhebbers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Rockliefhebber,

  Het moest er ooit eens van komen: Een website en een radioprogramma van DJ Wieter.

  Wat mogen jullie hier verwachten?
  Muziek van en informatie over het beste muziek genre dat er bestaat:
  Hard Rock en Heavy Metal

  Het radioprogramma WIETER'S WORLD   bestaat uit 2 delen.
  van 20h tot 21h is er Classics
  De beste songs uit de platenkast van Wieter. Van flower power tot de klassiekers van de hard rock.
  van 21h tot 22h is er Beton
  Oude en nieuwe hard rock en heavy metal.
  De programma's worden uitgezonden vanuit de radiostudio van internet RADIO UTOPIA
  http://www.radioutopia.be/luisteren.html

  Op de website plaats ik artikels over groepen of artiesten die ik in mijn lange carrière als dj draai.
  Dat doe ik in de reeksen The Story of en De Rock Collectie.

  Ook vertel ik jullie het leven van DJ Wieter.

  Hebben jullie iets leuks of interessant te melden laat me dit dan ook weten en ik vermeld dit in mijn blog.


  Mijn website wordt ook een stukje jullie website.

  Deel mijn blog met al jullie rockvrienden.

  01-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  Categorie:allerlei
  >> Reageer (0)


  Retro - Rock - Metal
  op
  Internet radio Utopia
  WIETER'S WORLD GROEP

  Radio Utopia
  (Luister live)

  Herhalingen

  http://162.244.80.118:5442 

  (Luisteren)

  (klik op een van de links hierboven en luister)  Foto

  De Mail voor Wieter

  Voor al jullie verzoekplaten en/of aankondigingen in WIETER'S WORLD druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Categorieën
 • 33 Jaar DJ (4)
 • allerlei (48)
 • De 50 van Wieter (4)
 • De Rock Collectie (6)
 • The story of (5)
 • welkom (0)

 • Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 02-2019
 • 12-2018
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 07-2017
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 08-2015
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 05-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!