Bezoek Wieter's World groep  ook op Facebook !!!

En volg het laatste nieuws over onze programma's .

Klik op het logo
Foto
Mijn favorieten
 • Karl Wauters
 • Internet radio Utopia
 • Rockparty Grootlo
 • Hangarhead
 • Foto
  Foto
  Een interessant adres?
  Foto
  Wieter's World Groep ( Dj Wieter and the crazy Crew)
  Retro - Rock - Metal radioshows
  De muziekprogramma's van Wieter's World groep zijn te beluisteren op internet radio Utopia.
  29-03-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (2)

  Beste bezoekers,

  In deze rubriek schenken we telkens aandacht aan 5 groepen of artiesten uit mijn rijkgevulde collectie.

  Lita Ford
  Lita Ford ofwel de wandelende natte droom van de jaren 80. In 1979 verlaat ze de Runaways en begint een solocarrière. In een mum van tijd groeit ze uit tot de beste vrouwelijke gitarist ter wereld.

  The Godz
  Band afkomstig uit Ohio en opgericht eind jaren 70. Hun debuut elpee “The Godz” wordt door kenners een klassiekers genoemd.


  Helloween
  Helloween is een Duitse speed-, heavy- en powermetalband, opgericht begin jaren 80 door leden van de bands Ironfist en Powerfool.


  In Flames
  Binnenkort staan deze zweden weer op Graspop. Ze worden de grondleggers van de melodische death metal genoemd. De band werd eind jaren 80 opgericht door Jesper Strömblad, die de band Ceremonial Oath had verlaten omdat hij muziek in een andere richting wilde maken.

  Killer
  Heavy Metal band uit de eigen streek. Opgericht begin jaren 80 door Paul Van Camp ofwel Shorty. Killer wordt beschouwd als de eerste Metal band uit Belgie.

  29-03-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  02-02-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rock Collectie (1)

  Beste bezoekers,

  In deze rubriek schenken we telkens aandacht aan 5 groepen of artiesten uit mijn rijkgevulde collectie.
  ANGEL
  Dit is een Amerikaanse band opgericht in1970 door Edwin Lionel "Punky" Meadows. De groep noemde tot in 1976 Bux. Pas daarna werd de naam omgevormd tot Angel. Dankzij Gene Simmons van Kiss werd de groep bekend. Angel staat bekend om zijn hoog gillende vocalen, gierende toetsenpartijen en scheurend gitaarwerk.

  BUDGIE
  Budgie is een van de oudste en invloedrijkste hardrock band uit Wales. Opgericht in 1971 door Burke Shelley en Steve Williams. De muziek die ze spelen is knallende heavy metal.

  CLOVEN HOOF
  Engels kwartet dat door Kiss achtige verkleed en schminkpartijen de aandacht op zich vestigt. Na enkele andere groepsnamen wordt in 1979 de definitieve groepsnaam gekozen. Bandleider is Lee Payne. De band speelt typische Engelse heavy metal nummers.

  DEMON
  Britse metalband opgericht door oa zanger Dave Hill. De groep valt op door zijn mystieke image en de buitenissige kostuums waarin de zanger rondloopt. De groep heeft een licht symfonische karakter.

  EPICA
  Nederlandse band, die een mengeling van gothic en symfonische metalbrengt, is gevormd rond Mark Jansen(ex After Forever). De groep komt dit jaar naar Graspop waar ze hun 10 jaar bestaan vieren.

  02-02-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:De Rock Collectie
  >> Reageer (0)
  15-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.33 Jaar DJ (Deel 1)
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  33 Jaar DJ. Het is toch al een beetje. In de loop der jaren heb ik dan ook al veel meegemaakt. In enkele verhalen ga ik jullie  daar iets van vertellen. Vandaag vertel ik jullie hoe het allemaal begon.

  Als jonge gast hoorde ik al graag die goede harde muziek. AC DC, Meatloaf, Kiss en Cheap Trick waren zoal de eerste groepen die mijn bijzondere aandacht kregen. Dankzij mijn vele vrienden kwam ik er al snel achter dat er nog vele andere goede groepen waren. De platenkast werd al snel uitgebreid. Mijn ouders vonden het na een tijdje niet zo leuk meer dat ik in de woonkamer zo’n luide muziek speelde en met al dat volk in huis. “Zoek maar een andre plaats “ waren hun woorden. Ik zocht en vond een andere plaats. Onze eigen garage. Samen met een vriend maakte ik er een jeugdhuis van en “Het Kot” te Grootlo was geboren. We schrijven dan 1 Oktober 1980. Muziek speelde we zelf en bijna iedereen koos een DJ naam. Ik noemde me zelf DJ Wieter. Iemand in het dorp noemde me zo. Had ik toen geweten dat ik mijn hele leven die bijnaam zou dragen dan had ik misschien iets anders gekozen. Maar ja, je raakt alles gewend.

  In een mum van tijd groeide HET KOT uit tot een van de beste kroegen uit de streek. Vooral op zondagnamiddag was het er zeer druk. In de dancings in de regio zagen ze hun bezoekers met de week slinken en bij ons werd het drukker en drukker. In de garage was er plaats voor 20 personen en op zondag telde we gemakkelijk 50 tot 100 bezoekers. De plaatselijke brouwer was dan ook onze beste vriend geworden. Als DJ maakte ik ook snel naam wat mij later nog goed zou uitkomen.

  Als HET KOT gesloten was op zaterdagavond gingen we met een hele bende uit naar kroegen en fuiven in de streek. We werden al snel de Bende van het kot van Grootlo genoemd.

  Mooie liedjes duren niet lang. Door omstandigheden moesten we al na een half jaar het kot definitief sluiten. Iedereen had er spijt van maar het was beter zo. Het succes was tot over ons hoofd gegroeid. Het kot ging dicht op 26 maart 1981.

  Het kot was dicht maar als DJ was ik springlevend. Enkele maanden later kon ik aan de slag in “Het Fleske” te Tremelo. 

  (word vervolgd) 

  15-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
  Categorie:33 Jaar DJ
  >> Reageer (0)
  05-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The story of AC / DC
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Rockers,
  Er zijn verschillende groepen die de metal muziek gemaakt hebben tot wat ze vandaag zijn. Een van die groepen is ongetwijfeld AC/DC. Wie is er niet gebeten door hun muziek. Iedereen die van dit genre houd. Mijn eerste story of gaat over deze heren uit Australie. Dit is de story of AC/DC !!!
  De groep werd in 1973 opgericht door Malcolm Young. Deze gitarist, afkomstig uit een Schotsemuzikale emigrantenfamilie, wilde een nieuwe rockbandbeginnen na in enkele bandjes gespeeld te hebben. Hij vond na een advertentie enkele muzikanten: Larry van Kriedt op bas, Colin Burgess op drums en zanger Dave Evans. Zijn jongere broerAngus vroeghij om gitaar te spelen.
  De naam "AC/DC", wat staat voor gelijkstroom/wisselstroom enis bedacht door de zus van Angus en Malcolm, Margaret, die het gelezen had op een elektrisch toestel. Het eerste concert werd gegeven op 31 december 1973 Sydney. De groep speelde veel covers maar ook eigen songs, waaronder Can I Sit Next to You Girl en Rockin' in the Parlour. Deze songs werden in februari 1974 in de studio op plaat gezet. Op het moment van die opname waren er al enkele band wijzigingen door gevoerd. De band wisselde eigenlijk in die periode zo vaak van bezetting dat Malcolm noodgedwongen soms bas speelde. Ook zangerEvans werd ontslagen. Een van de producers George Young (de broer van...) Kende iemand die goed kon zingen. Het was de chauffeur van de groep The Easybeats. Zijn naam was Bon Scott.
  Na een auditie werd hij aangenomen. Hoewel hij bijna tien jaar ouder was dan de rest van de band pasten zijn uitstraling en zang goed bij de groep. Het eerste album werd in het najaar van 1974 opgenomen maar op dat moment bestond de band nog maar uit Bon, Angus en Malcolm. Daarom werd sessiedrummer Tony Kerrante ingehuurd en verzorgde George Young het baswerk op het debuutalbum High Voltage.Begin 1975 had de band pas een vaste bezetting. Met Phil Ruddop drums en Mark Evansop bas werden de zalen in Australië platgespeeld en dankzij Angus' maniakale podiumact (gestoken in kostschooluniform, headbangend, over de grond rollend en zelfs op de nek van Bon het publiek doorkruisend) kregen ze een enorme aanhang en geduchte reputatie.
  Omdat Australië inmiddels aan hun voeten lag toerde de band in 1976 onder andere door Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. In 1977 werd het album Let There Be Rockopgenomen, dat net als High Voltage eerst in Australië werd uitgebracht. Deze plaat is duidelijk harder en rauwer dan hun eerste albums; voor het eerst werd namelijk getracht het live-geluid van de groep op vinyl vast te leggen. Het gerucht gaat dat tijdens het opnemen van het titelnummer Angus' versterker in brand vloog en hij gewoon verderspeelde. In datzelfde jaar werd behalve in Europa ook in de VS getoerd.In de zomer van 1977 werd Evans na een meningsverschil met Angus ontslagen en vervangen door de Brit Cliff Williams. De eerste grote hits kwamen er in 1978 met Whole Lotta Rosie en Rock And Roll Damnation. Vooral het eerstenummer is in de loop van de tijd uitgegroeid tot een klassieker en nog altijd staat het elk jaar hoog in de top 100 aller tijden.Na het constante toeren en albums maken werd er besloten een live-album te maken. Dit album,If You Want Blood You've Got It geheten, biedt ook een overzicht van vroege klassiekers alsLet There Be Rock en High Voltage. In 1979 kwam het album Highway To Hell uit en dit zorgde voor de definitieve doorbraak in de hele wereld.Het ging zeer goed met AC DC maar op 19 februari 1980 sloeg het noodlot toe. Na een flinke partij alcohol genuttigd te hebben valt Bon Scott in een geparkeerde auto in slaap en stikt in zijn eigen braaksel. Heel de rockwereld is in rouw en de band is diep geschokt door het verlies van hun zanger. Bon Scott werd slechts 33 jaar. Malcolm en Angus willen de band stop zetten maar de naastefamilie van Scott kunnen hen overhalen om dit niet te doen. In april van 1980 kwam BrianJohnson bij de groep na eenauditie. Hij was de zanger van de groep Geordie die eind jaren 70 stopte. In Juli 1980 verscheen Back In Black met de nieuwe zanger.De titel verwees postuum naar Scott. Het album zou het bestverkochte album van de band worden: alleen al in de Verenigde Staten werden er tot op heden 21 miljoen stuks van verkocht, en wereldwijd meer dan 42 miljoen stuks, wat dit tot het op twee na bestverkochte album aller tijden maakt. Op dat album staat het nummer Hells Bells met het geluid van de klokken Hetdaaropvolgende album For Those AboutTo Rock We Salute You staat dan weer bekend van het geluid van kanonnen. In de jaren 80 en 90wisselde de band weerdiverse keren van bezetting. Oadoordat Phil Rudd een vechtpartij had met Malcolm Young. Toch bleef AC/DC onverminderd populair al viel het succes van de volgende albums een beetje tegen.Begin 1988 stapte bandleider Malcolm Young een tijd uit de groep om van een alcoholverslaving af te raken. Zijn neef Stevie Young werd tijdelijk zijn vervanger. Na 2 jaar was Malcolm terug en hoe!! Dat Jaar verscheen The Razors Edge met daarop het enorme succesvolle nummer Thunderstruck.Dit zorgde na bijna 11 jaar weer voor succes in de hitlijsten. Het succes van deze plaat bracht de platenmaatschappij ertoe in 1992 een dubbel live cd uit te brengen.
  In de jaren 90 verschenen er slechts 2 albums van de groep: Ballbreaker en Volts. In 2000 was er Stiff Upper Lip. De Laatste Studio album tot nu toe verscheen in 2OO8. Toe kwam Black Ice uit met daarop het nummer: Rock and Roll Train.
  Op dit ogenblik bestaat de groep uit: Malcolm Young - Angus Young - Brian Johnson - Cliff Williams en Phill Rudd. (terug in 1994) De heren wonen tegenwoordig een flink eind uit elkaar. Johnson woont in de VS, Angus in Australië en Nederland, Malcolm in het Verenigd Koninkrijk en Australië, Rudd in Nieuw-Zeeland en Williams in de VS. Tot slot vermeld ik nog even dat er een film in de maak is over het leven van Bon Scott.

  05-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  Categorie:The story of
  >> Reageer (0)
  01-01-2013
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom rockliefhebbers
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Beste Rockliefhebber,

  Het moest er ooit eens van komen: Een website en een radioprogramma van DJ Wieter.

  Wat mogen jullie hier verwachten?
  Muziek van en informatie over het beste muziek genre dat er bestaat:
  Hard Rock en Heavy Metal

  Het radioprogramma WIETER'S WORLD   bestaat uit 2 delen.
  van 20h tot 21h is er Classics
  De beste songs uit de platenkast van Wieter. Van flower power tot de klassiekers van de hard rock.
  van 21h tot 22h is er Beton
  Oude en nieuwe hard rock en heavy metal.
  De programma's worden uitgezonden vanuit de radiostudio van internet RADIO UTOPIA
  http://www.radioutopia.be/luisteren.html

  Op de website plaats ik artikels over groepen of artiesten die ik in mijn lange carrière als dj draai.
  Dat doe ik in de reeksen The Story of en De Rock Collectie.

  Ook vertel ik jullie het leven van DJ Wieter.

  Hebben jullie iets leuks of interessant te melden laat me dit dan ook weten en ik vermeld dit in mijn blog.


  Mijn website wordt ook een stukje jullie website.

  Deel mijn blog met al jullie rockvrienden.

  01-01-2013 om 00:00 geschreven door wieter  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  Categorie:allerlei
  >> Reageer (0)


  Retro - Rock - Metal
  op
  Internet radio Utopia
  WIETER'S WORLD GROEP

  Radio Utopia
  (Luister live)

  Herhalingen

  http://162.244.80.118:5442 

  (Luisteren)

  (klik op een van de links hierboven en luister)  Foto

  De Mail voor Wieter

  Voor al jullie verzoekplaten en/of aankondigingen in WIETER'S WORLD druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.  Foto

  Categorieën
 • 33 Jaar DJ (4)
 • allerlei (47)
 • De 50 van Wieter (4)
 • De Rock Collectie (6)
 • The story of (5)
 • welkom (0)

 • Foto

  Foto

  Archief per maand
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 12-2018
 • 08-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 07-2017
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 08-2015
 • 11-2014
 • 08-2014
 • 05-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!