Alle teksten van deze blog mogen gecopieerd worden en zijn beschikbaar onder CC-BY-SA/GFDL
Omdat de rijen met blogs die ik regelmatig bezoek helemaal onoverzichtelijk werden, zijn deze nu in een apart 'hoekje' ondergebracht, samen met de websites van mijn persoonlijke interesses. Gewoon hieronder aanklikken.
Foto's van al de wandelingen in ons "Fotoboek Wandelingen"
Ik loop met Asics Gel Kayano
We fotograferen met de Nikon D80
Mijn mountainbike
Loopkilometers 2009 Januari: 80,7 km (9x) Februari: 30 km (4x) Maart : 26,8 km (3x) April: 6 km (1x) Mei: 74,5 km (8x) Juni: 42,9 km (10x) Juli: 52,8 km (7x) Augustus: 98,7 km (8x) September: 110,2 km (9x) Oktober: 44,8 km (6x) November: 7 km (2x) December: 8 km (2x)
Loopkilometers 2010 Januari: 8 km (2x) Februari: 13 km (3x) Maart : 41,3 km (7x) April: 69,2 km (8x) Mei: 4 km (1x) Juni: 34,7 km (7x) Juli: 55 km (8x) Augustus: 24,8 km (3x) September: 32,6 km (5x) Oktober: 70,9 km (8x) November: 98,3 km (11x) December: 30,6 km (3x)
Loopkilometers 2011 Januari: 53,1 km (8x) Februari: 76 km (9x) Maart : 88,1 km (9x) April: 48,4 km (6x) Mei: 66,6 km (6x) Juni: 47 km (5x) Juli: 0 km (x) Augustus: 27,5 km (5x) September: 0 km (x) Oktober: 13,2 km (3x) November: 0 km (x) December: 41,1 km (9x)
Loopkilometers 2012 Januari: 87,9 km (11x) Februari: x km (x) Maart : x km (x) April: x km (x) Mei: x km (x) Juni: x km (x) Juli: x km (x) Augustus: x km (x) September: x km (x) Oktober: x km (x) November: x km (x) December: x km (x)
Aantal loopkm's 2005: 1082 km Aantal loopkm's 2006: 1571,9 km Aantal loopkm's 2007: 1085,8 km Aantal loopkm's 2008: 1007,7 km Aantal loopkm's 2009: 578,2 km Aantal loopkm's 2010: 482,4 km Aantal loopkm's 2011: 461 km Aantal loopkm's 2012: ?? km
Over wandelen, hardlopen, fotografie en Belgische bieren Van 0 naar 42,2 km! September 2004 beginnen lopen, om overgewicht kwijt te geraken. Inmiddels 2 marathons uitgelopen (Brussel 2006, Cheverny 2007). Hier vertel ik over mijn loopvorderingen, verslagjes over mijn wandeltochten en mijn ontdekkingsreis door de Belgische biercultuur. Maar ook mijn andere hobby's zoals natuur en fotografie, muziek en onze perikelen als lesgever en ongevalssimulanten bij het Rode Kruis komen hier aan bod. Op 28 april 2006 traden Fleur en ik in het huwelijk en gingen daaropvolgend schapenhoeden in Zuid-Frankrijk. Op 23 juni 2007 werd onze dochter Ariadne geboren.
05-09-2008
Bier rukt op in de restaurants
Steeds meer restaurants schenken bier in plaats van wijn bij de maaltijd. Om op die trend in te spelen, organiseert Syntra, de vroegere middenstandsopleiding, nu een cursus 'zytholoog'. Dat is de sommelier van het bier.
Bij garnalen drinken we al tientallen jaren rodenbach, en bij onze mosselen lusten we een pintje. Maar voor de rest blijft bier wat weg van de restauranttafel. De jongste jaren komt daar geleidelijk verandering in. 'Bier bevat minder alcohol dan wijn, en past zo beter in de hedendaagse eetgewoontes, waarin men slechts een beperkte hoeveelheid alcohol wil nuttigen, om niet slaperig te zijn na een zakenlunch of geen problemen wil hebben bij alcoholcontroles', zegt directeur Philip Buisseret van de Belgische Brouwers. 'We hebben zo'n rijke biercultuur, en veel bieren passen uitstekend bij bepaalde gerechten', zegt Yannick Boes van het Hoger Instituut voor Bier en Gastronomie. 'Bij asperges is witbier veel lekkerder dan de meeste wijnen. Ook bij vis of wit vlees smaakt het prima. Trappisten en abdijbieren gaan perfect met wild samen. En zuurzoete bieren bij kreeft en garnalen. Het is allemaal een kwestie van de juiste smaken samen te brengen.' Boes was vroeger directeur bij Alken-Maes, en is ook erevoorzitter van de Confederatie van Belgische Brouwers. 'Wij zien steeds meer restaurants die bier serveren bij de maaltijd, en nemen daar initiatieven rond.' Zo heeft zijn instituut sinds kort een jaarlijkse 'Beer and Gastronomy Award'. Die is al uitgereikt aan restaurant De Dijver in Brugge en De Kleine Zavel in Antwerpen. Syntra merkt hiervoor binnen de horeca een toenemende interesse, en start daarom vanaf november met cursussen in Roeselare en Hasselt. 'We richten ons in de eerste plaats tot professionelen met echte ambities op dit gebied, maar eventueel zijn ook andere mensen met een uitgesproken interesse welkom', zegt Wout Van Lishout van Syntra-Limburg. De avondcursus omvat 50 sessies van vier uur. Wie hem gevolgd heeft, weet alles over bier. Je leert er ook welke bieren best met welke gerechten gecombineerd worden, hoe ze uit te schenken enzovoort. Opmerkelijk is dat de restaurants aanbevolen wordt om het bier niet in de glazen van de brouwerij uit te schenken, maar in wijnglazen, omdat dit chiquer zou ogen. (bron: Het Nieuwsblad)
Reacties op bericht (1)
07-09-2008
ook de wittekes niet vergeten
DAG DIRK EN FLEUR; wij proeven ook bieren met karakter (ipv de meer industriële producten), zij het deze keer specifiek tarwebieren. Hoewel je ze mss niet allemaal in dit hokje mag stoppen, qua smaak . . . Iedereen welkom op vrijdag 19 september
Have fun translating my webpage into your favorite language. Not always 100% correct, but fun guaranteed!
Ik ben Dirk, 58 jaar oud, en getrouwd met Fleur. Kinderen: Pieter en Cédric (beiden 19 jaar) en Ariadne (69jaar). Onze interesses: wandelen, lopen, fotografie, natuur, reizen, lezen (vnl. SF & Fantasy), spellen, motorrijden, Rode Kruis, muziek, koken (en lekker eten) en Belgische biercultuur. Hoe het allemaal begon: Wandelen: de voorgeschiedenis Hardlopen: de voorgeschiedenis