Foto
The wind instrument of the Indigenous Australians

Keep on Didging!!
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgjam in Stekene door Steve!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey mensen,

Het is eindelijk zover .. nog eens een didgejam !!!!!

Wanneer : zondag 27 september 2009 vanaf 13:00
Waar : De Druide, Donkerhofstede(straat) 3, 9180 Stekene

Wegbeschrijving : http://www.relaxatieconcert.be/weg.htm


Praktisch : Kan zijn dat ik een bakje bier of wat wijn voorzie, maar breng
zelf zeker ook iets om te drinken mee (water, frisdrank,...)

Er is een frituur in de buurt, maar ik moet de openingsuren nog checken (zondag zijnde...). Ik laat nog iets weten..

Voor diegenen die komen, en mijn gsm nummer nog niet hebben, stuur mij een mail of PM zodat ik mijn nummer kan doorgeven.
De locatie is in het bos van Stekene. Daar geraken, kan soms verwarrend zijn voor mensen die er nog niet geweest zijn :) dus bel gerust :)

Er is plaats genoeg, dus geen beperking op het aantal mensen.. hopelijk komen jullie dan ook talrijk opdagen..

Laat hier een reply na als je komt (of niet), dan kan ik zowat inschatten met hoeveel we zijn.

groetjes

Steve

Meer info + inschrijven: http://www.didgeclub.com/frm/viewtopic.php?f=2&t=125&sid=59ad7409fd98b25004e9745d39ecc1a5

13-09-2009 om 15:29 geschreven door Vara  


09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Today Beatles-Day!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-09-2009 om 18:49 geschreven door Vara  


06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemp didgeridoo te koop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

TE KOOP:

Hennep didgeridoo, in mijn bezit van 15 augustus 2009.

Eigenschappen van de didgeridoo:

·         Key: C

·         Toots: 1ste F# - 2de D# - 3de G#

·         Lengte: 150cm

·         Mondstuk: 3,5cm diameter binnenkant. (Geen was nodig!)

·         Belly bottom: 8,0cm binnenkant

·         Gewicht: 2,3kg

<= Klik op de foto voor meer foto's en info!!!!


Hennep didgeridoos zijn een waardig alternatief voor de traditionele eucalyptus didgeridoos. Niet alleen zijn ze goed voor de leefomgeving (er moet geen boom voor sneuvelen), ze zijn ook volledig biologisch gemaakt en terug afbreekbaar. Een milieuvriendelijke didgeridoo door de Aboriginals zelf goedgekeurd. (Een deel van de aankoopprijs is naar de Aboriginals gegaan.)

Gemaakt door Hempstone wereldwijd bekent voor hun hennep didgeridoos. Deze worden dan ook bespeeld door tal van bekende didg-artiesten. (Zie foto in bijlage voor meer details) De productie van nieuwe hennep didgeridoos ligt momenteel stil, deze is één van de twee laatste die ik kunnen vinden heb. Si Mullumby had er nog een paar, maar reken ondertussen op € 800…

Deze hennep didgeridoo ziet er niet alleen erg mooi uit, hij speelt ook erg lekker… Perfecte tegendruk, perfect uitgebalanceerd voor zowel traditioneel als Westerse speelstijl. Speelt lekker vlot en snel, maar is ook ideaal om lekker meditatief op te spelen.

Het geluid van de didg is vrij Yidaki-achtig, geen powerdidg met mega bassen maar een didg met meer scherpe in zijn sound. En dat is ook meteen de reden waarom hij niet geschikt is voor mij en ik hem verkoop... Mijn persoonlijke zoektocht naar de ideale didgeridoo gaat voort…

·         Vraagprijs: € 280,00

Ik ga geen deftige soundfile kunnen posten aangezien ik niet over opnameapparatuur beschik. 

Hier kan je een klein filmpje zien maar het geluid doet de didg geen eer aan...



Aarzel niet om me te contacteren als je interesse hebt!




06-09-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


11-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taste Australië
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Optreden 'Taste Australië' Zonhoven (B)

Zaterdag 5 september 2009 - 20u00 tot 23u00

 

Australische wijndegustatie met aangepaste hapjes en muziek.

 

Meer info:

Gemeente Zonhoven

Belgium didgeridoo blog

Facebookgroep didgeridoo

11-08-2009 om 11:27 geschreven door Vara  


09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeridoo en Slaapapneu
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik krijg veel de vraag of didgeridoospelen helpt bij een slaapapneu en snurken… Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken zou het effect van didgeridoospelen op deze aandoeningen wel degelijk een effect hebben. Dit is het artikel dat verschenen is in ‘Reuters news service’:

Regular didgeridoo playing reduces snoring and daytime sleepiness, finds a study published by the British Medical Journal. Snoring and obstructive sleep apnea syndrome are common sleep disorders caused by the collapse of the upper airways.


Reports of didgeridoo players experiencing reduced daytime sleepiness and snoring after practicing, led experts in Switzerland to test the theory that training of the upper airways by didgeridoo playing can improve these disorders. They identified 25 patients with moderate obstructive sleep apnea syndrome and who complained about snoring. Patients were randomly allocated to an intervention group (didgeridoo lessons and daily practice at home for four months) or a control group (remained on a waiting list for lessons). Compared with the control group, daytime sleepiness and apnea scores improved significantly in the didgeridoo group. Partners of patients in the didgeridoo group also reported much less sleep disturbance.

The authors conclude that regular training of the upper airways by didgeridoo playing reduces daytime sleepiness and snoring in people with moderate obstructive sleep apnea syndrome and also improves the sleep quality of partners.

 

Vrije vertaling:

Regelmatig didgeridoospelen verminderd snurken en slaperigheid overdag, dat heeft een studie uitgewezen welke verschenen is in het British Medical Journal. Snurken en slaapapneu zijn veelvoorkomende slaapstoornissen veroorzaakt door het inzakken van de bovenste luchtwegen.

Volgens een Zwitsers onderzoek zouden didgeridoospelers minder last hebben van deze aandoeningen na het spelen. Het trainen van de bovenste luchtwegen door didgeridoo te spelen zou een positief effect hebben op deze aandoeningen. Zo hebben ze 25 patiënten met slaapstoornissen in twee groepen opgedeeld; een groep die dagelijks didgeridoolessen kreeg en thuis oefenden gedurende 4 maanden en een tweede groep die niets speciaals moest doen en enkel diende als controle op de eerste groep. Na een vergelijkende studie tussen die twee groepen bleek dat de groep die didgeridoo speelde veel minder last had van zijn slaapstoornis. Ook de partners van deze groep hadden minder last van het gesnurk.

Conclusie: Regelmatig de bovenste luchtwegen trainen door didgeridoo te spelen zou slaperigheid en snurken, bij mensen met een slaapapneu, verminderen. Het zou ook de slaapkwaliteit van de partners ten goede komen.

 

Ook verschenen in: British Medical Journal, PubMed, Science Daily, ABC News, Discovery en Men's Health magazines, en ook in het Apnea Support Forum

09-07-2009 om 09:12 geschreven door Vara  


08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeridoo TV
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Andrea Ferroni, een heel getalenteerde speler, is een verzameling van de beste didgeridoo filmpjes aan het samenstellen. Heel leuk om even door te klikken en te genieten van 's werelds beste didgeridoo-spelers... (Nee, ik sta er niet tussen ;-) )

DidgeridooTV

 


Voor mensen die meer te weten willen komen van deze Italiaanse speler, je kan zijn cd ‘Windproject’  *gratis* downloaden op zijn site:

Windproject

08-07-2009 om 11:11 geschreven door Vara  


12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worldwide Didgeridoo Network

Visit WDN - Worldwide Didgeridoo Network

12-06-2009 om 10:28 geschreven door Vara  


01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lessenreeksen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoi,

Via deze weg wil ik u laten kennismaken met de nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo.

Deze gaan door te Kester (Vlaams-Brabant), in huishoudelijke kring (repetitiezolder).


=> Lessenreeks beginners:

Elke dinsdagavond vanaf 08/09/2009 tot en met 27/10/2009 van 19u30 tot 20u30.
Dit zijn in totaal 8 lessen om dit wonderlijke instrument te leren bespelen!

Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.

·         De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

·         In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.

·       Ook het groepsgebeuren wordt niet verwaarloosd. In de groepritmes leren we communiceren met elkaar door dierengeluiden (calls). Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

·         Besef tenslotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. ‘Heal’ jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op VIJF (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden! Bij de vorige lessenreeks was de cursus volzet na amper 1 dag...

Voor de volledige 8 lessenreeks betaal je slechts 65 € p.p.

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrument (pvc) gebruiken tijdens de lessen. (Je kan ze ook aankopen voor 10€).


=> Lessenreeks gevorderden:

Voor de meer gevorderden onder jullie (personen die de basislessen al gekregen hebben) heb ik ook goed nieuws: In het najaar (vanaf oktober/november) zal er een 4 lessenreeks ritmevorming en meer gevorderde technieken, van start gaan.

De definitieve datums hiervoor zullen later bepaald worden, telkens op zondagen van 9u30 tot 11u30; 2u intensief blazen dus!

Voor deze reeks betaal je 45€ p.p. (Ook weer een erg kleine groep, 3 tot maximum 5 deelnemers! Circulair kunnen ademhalen is aangeraden!)



Snel reageren is ook weer bij deze lessenreeksen de boodschap!


Twijfel niet om me te bellen/contacteren als je interesse of vragen hebt.

Met vriendelijke groeten,

Bart

01-06-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axl - 06/05/2009 - 02u30 - 52cm - 3,330kg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is zover! Een nieuwe ‘master’ didgeridoospeler is geboren ;-D=====<  

Groetjes van de fiere papa!! 

14-05-2009 om 17:48 geschreven door Vara  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Ansgar Stein
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gio is weer bezig met de organisatie van een workshop! Deze keer zou de Oostenrijker Ansgar Stein zijn visie willen overbrengen naar de gevorderde didgeridoospeler.

Gio en Frans hebben van zijn kunnen geproefd en willen mééér! Een bekwame lesgever en een fantastische artiest! Hij weet het goed uit te leggen en is dynamisch met betrekking tot het groepsgebeuren. Je kan hem checken op myspace. Hij ambieert meer pop en trance vs didge, maar in zijn workshops zelf gaat het ook over traditionele technieken, alg. weetjes en bv. zijn wobble. Heel divers dus. Een aanrader!

De workshop kan doorgaan in het muziekhuis van Frans te Nijlen, ergens in november…

Graag snel een seintje als je interesse hebt!


http://www.myspace.com/ansgarstein
http://www.youtube.com/watch?v=cC1JheSn_v0
http://www.youtube.com/watch?v=jlTzBxCTqQM

14-05-2009 om 17:43 geschreven door Vara  


06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djalu naar België???
Klik op de afbeelding om de link te volgen NIET TE MISSEN!!!!!!

Nieuws van Gio:


Hallo allemaal,

Ik zou jullie idd nieuw bezorgen uit yidaki-land. Het zit zo: Djalu is normaal in Europa rond oktober dit jaar. Ik & Mahir willen weten hoeveel interesse er zou zijn voor een workshop (+ evt. concert) van Djalu in Belgie. Djalu gaat al zkr naar UK en mss nog naar andere buurlanden. Dit zal wss zijn laatste bezoek aan Europa zijn en de contacten om naar Belgie te komen zijn gelegd. Hij kan dus écht naar Belgie afzakken. Er zijn hieraan echter wat voorwaarde verbonden:

1) genoeg interesse/draagvlak (dus maw vooral genoeg inkomen voor de Gurruwiwi familie)
2) een goede locatie (voostellen?)
3) ontvangst, overnachting, ... voor Djalu en co (regelen wij)
4) effectieve deelname (= als er mensen niet afkomen moeten 'de organisatoren' het geld uit eigen zak betalen, vandaar de optie om vooraf het geld over te schrijven (maar NIKS staat nog vast)

Mahir is eigenlijk 'de organisator', maar hij heeft geen connecties met de didge-scene of -spelers (wel met Arnhemland). Je kan hem mailen (in het engels) op mahirsinan@gmail.com indien je concrete vragen, voorstellen of bedenkingen hebt. Je mag natuurlijk mij ook altijd mailen.

Groetjes,

Gio


06-04-2009 om 18:28 geschreven door Vara  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubravko Lapaine
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dudo (Dubravko Lapaine) komt dinsdag 14 April lesgeven in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Jan Tooropstraat 164

1061 AE Amsterdam

 

Van 19.30 tot 23 uur.

Voor 45 euro

 

check hem op http://www.youtube.com/watch?v=JXzQwddP3p0

 

Ik ben een fan van deze orginele muzikale jonge Kroaat. Duidelijk beinvloed door Ondrej Smeykal speelt Dudo in mijn visie muzikaler en interessanter.


Zijn les programma luidt als volgt, hier is wat hij schrijft:


Het idee is de leerlingen kiezen een onderwerpen en ik kies een van deze onderwerpen...



1. Parallel spelen - Dit is de meest gestelde vraag die ik krijgt - dit gaat over gelijktijdig meerdere geluiden, ritmes en melodien te spelen...het is de illusie van een orkest - voor dit onderwerp heb ik recentelijk een methodiek ontwikkeld, en dit zou ik graag behandelen omdat ik het handig en in allerlei stijlen toe te passen valt - een groot onderwerp.


2. Balkan en andere (nog) complexere ritmes - Dit maakt nummers bewegelijk in een fijne manier, en wat is de groove in de ritmes... het is het verschil in ritmes als 7/8ste en hoe de essentie  te pakken van grooves zoals 9/8ste en 11/8ste, hoe het mogelijkheid is om het ene ritme over het andere ritme te spelen (dit kan ook versimpeld uitgelegd worden in 4/4de) of met erg nabije interacties. Ook zal ik mijn theorie uitleggen over ritmes tellen met oefeningen hiervoor - een groot onderwerp.

3. Lange pijpen spelen - zegt genoeg, maar het accent ligt op het vrij spelen zoals op normale lengte pijpen, langzaam, snel, maakt niet uit hoe, en wat is het voordeel van deze lengte - dit is een kleiner onderwerp, omdat het moeilijk is om direct resultaat te boeken - dus meer alleen theorie, maar er zijn  ook oefeningen.


4. Zingen in didgeridoo nummers - is een belangrijk aspect in mijn spel, dit is voor mij het maken van een echt nummer - ik zal niet praten over compositie van melodieen maar  over hoe te zingen en op het ritme zingen, hoe herkenbare en echte melodien te zingen - dit kan een klein of groot onderwerp zijn, maar er zijn oefeningen met piano of melodica, en veel plezier zal het geven.


5. Compositie - het meest complexe van allemaal, zeer etherisch maar in mijn visie, ook een heel handig onderwerp, het is een onderwerp wat alle voorgaande onderwerpen verbindt... als er genoeg tijd is zou het leuk zijn om er individueel  aandacht aan te besteden, het zijn goede voorbeelden om te leren.

 


Bij voldoende interesse (datum nog af te spreken) kunnen we Dudo vragen om even naar het zuiden te komen ipv allemaal naar het noorden te gaan.

 

06-04-2009 om 18:27 geschreven door Vara  


02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kleedje!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey,

Vandaag even een update gedaan van mijn blog!! Nieuwe zomerse kleuren, een link naar de FACEBOOK- groep (zeker joinen!!) en een heus forum waar je met al je vragen en discussies terecht kan!

Geniet ervan!

02-03-2009 om 09:18 geschreven door Vara  


23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*UPDATE* Workshop Markus Meurer 21.02.09 te Leuven!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De details zijn geweten:

Het gaat door in Leuven 21/02/2009 om 11u00! De workshop duurt 4u en kost 45,00€

Even het mailtje van Markus:

Hallo Frans,

greetings and thanx a lot...

 

 

In diesem workshop lernt ihr auf einfache Weise Euer Didgeridoospiel musikalisch zu verbessern. Kennt Ihr das Problem, daß ihr immer das Gleiche spielt und Euch wollen keine neuen Rhythmen einfallen? In dem 4-stündigen workshop lernt Ihr verschiedene Atemarten, verschiedene Zungenakzente und verschiedene Effekte (wie z.B Stimmeinsatz und 3 verschiedene Trompetentöne), die ihr beliebig kombinieren könnt, um variantenreicher im Spiel zu werden und Eure ganz eigenen Rhythmen ganz einfach kreieren zu können. Außerdem werde ich Euch dabei helfen Präzision in Euer Spiel zu bringen, damit ihr problemlos mit anderen Musikern zusammen spielen könnt. Wir versuchen dann anhand von Stakkatospiel und temporeichem, percussiven Didgeridoospiel aus Eurem Didge ein echtes Musikinstrument zu machen, das nicht immer gleich klingt. Dann gebe ich Euch noch eine Einführung in das traditionelle yidaki-spiel, welches ich bei meinem mehrmonatigen Aufenthalt in Yirrkala (Nord-Ost Arnhemland) von Lehrern wie Djalu Gurruwiwi, M**ka* Munungurr und Jeremy Cloake und bei meiner Arbeit im Yirrkala-Art-Centre "buku larrnggay mulka" gelernt habe. Kurz noch über mich: Ich bin in den letzten Jahren in verschiedenen Formationen und als Solokünstler in ganz Europa, Israel, Indien und Australien aufgetreten ( www.myspace.com/markusmeurer <http://www.myspace.com/markusmeurer> )oder habe Didgeridoo-advanced classes unterrichtet. Momentan bin ich vor allem mit meiner Formation AIRtist ( www.myspace.com/airtistmusic <http://www.myspace.com/airtistmusic> / www.airtist-music.com <http://www.airtist-music.com> ) unterwegs.

 

Markus

 



Frans is weer druk bezig om het een en ander op poten te zetten! Zoals steeds is het erg de moeite om aan mee te doen!

Ik post dus ook zijn berichtje even op mijn blog:

  

Beste,

 

Het nieuwe seizoen komt eraan !

Bij deze alvast weer een topper als het over ritme gaat... Kijk en luister eens naar onderstaande. Voor degenen die het nog niet weten, Markus is ook lid van de band "Airtist" (zie elders op You Tube). 


http://www.youtube.com/watch?v=a1pUqM8zMLs


Wil je graag meedoen ? Laat dan bericht op frans.hombroux@skynet.be

We zoeken een zaal in Leuven of in Nijlen (tegen Lier).


Beste groeten en tot binnenkort,


Frans.

23-01-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


26-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessenreeks didgeridoo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Wat?

10 lessenreeks met de focus vooral op het spirituele, het rustgevende en het genieten gericht! Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.

     De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

    In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.

    Op weg naar zelfhealing komen wat later de aardse ritmes aan bod. Wordt één met de aarde. Tast je eigen pijngrens af en verzet ze. Voel de aarde écht! Ervaar ‘dreamtime’, een roes tussen slapen, dromen en wakker zijn!

 

    Ook het groepsgebeuren wordt niet verwaarloosd. In de groepritmes leren we communiceren met elkaar door dierengeluiden (calls). Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

 

Besef tenslotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. Heal jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


   Waar?

De keuze voor het relaxatiecentrum ‘Straal en Geniet’ is niet toevallig. Deze organisatie zorgt ervoor dat de mens op alle vlakken tot rust kan komen. Je kan er terecht voor meditatie, yoga, therapie, dans… Ze hebben een prachtige, gloednieuwe infrastructuur ter beschikking met alle modern comfort. De goede akoestiek en de warme houten vloer maken het geheel af. Ideaal dus!

Het zaaltje is gelegen in Meerbeke op 2min van Ninove richting Brussel.

Wanneer?

De lessen gaan van start vanaf op 3 februari, elke week dinsdagavond van 19u30 tot 20u30. De laatste les is gepland op 28 april. (Geen les in de schoolvakanties).

Met hoeveel?

Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op zes. (Kwaliteit boven kwantiteit!) Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

De prijs:

Voor de volledige 10 lessenreeks betaal je 80€ per persoon...

Betaald = definitief ingeschreven. Zie het als een extra motivatie om door te zetten wat ook meteen de enige manier om te kunnen blijven volgen met de lessen.

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrumenten (pvc) gebruiken tijdens de lessen. (Je kan ze ook aankopen aan 10€). Zelf zorg je voor een kussen en drank.


Inschrijvingen en informatie:

Aarzel niet om me te contacteren!

Bart De Pever

0486/40 35 68
bdepever@gmail.com
www.bloggen.be/didgeridoo


26-12-2008 om 15:21 geschreven door Vara  


01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Big Ask!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We hebben een sterke klimaatwet nodig, België is één van de slechtste leerlingen van de klas, en het blijft bij loze beloften en halfbakken maatregelen. In het Verenigd Koninkrijk is er ondertussen een klimaatwet gestemd. Help ons om dat ook hier voor elkaar te krijgen.

Op 10 augustus namen in Oostende meer dan 6.000 mensen deel aan de opname van de Big Ask-videoclip, een unieke prestatie die geheel door vrijwilligers werd neergezet (Nic Balthazar als regisseur, hele filmploeg, productiehuizen, de componisten Alex Callier en Cédric Murrath van Hooverphonic, voorbereiding, figuranten, …). Nu is het moment gekomen om het resultaat de wereld in te sturen en te delen met iedereen!

Bekijk dus de videoclip op www.thebigask.be En na het bekijken van de clip: doe iets, ACT NOW! Druk onze politici met de neus op de feiten, stuur de clip door naar je vrienden, familie, kennissen en collega’s. Teken de video-petitie en vraag hen om hetzelfde te doen. Roep zo luid je maar kan, schreeuw het uit op de trein, op het werk en midden in ‘t straat:

ACT THE F*CK NOW!!!

Deze campagne loopt ondertussen in niet minder dan 17 landen. En de sneeuwbal rolt, met uw hulp, door … de tijd voor praten is voorbij, het is tijd voor verandering!

Meer info op: www.thebigask.be

01-12-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige Aboriginal site!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Af en toe duikt er ergens op het internet écht een pareltje van een site op! Deze ken ik al wat langer, maar hij is eigenlijk zo prachtig dat ik hem met jullie wil (lees: moét) delen!

Geniet van echte schoonheid, geniet van 12canoes.com.au

Als je een beetje op deze site rondkijkt, zul je begrijpen waarom ik zo 'gebeten' ben van het echte Australië!


ps: Vergeet je geluid niet aan te zetten!

 

24-11-2008 om 08:53 geschreven door Vara  


21-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEIN nieuws!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

Het is weer is veel te lang geleden dat ik het 'internet'- gebeuren nog is bijgewerkt heb! Ik heb niet stilgezeten hoor, maar gewoon niet veel tijd gehad. (En ook niet veel goesting om eerlijk te zijn).

Het didg-gebeuren zelf kent ook steeds ups en downs in ons kleine apenlandje. Ik denk dat we op dit moment kunnen spreken van een downtje ;)
Zowel op didgeclub.com als op andere sites (zoals deze hier) is de laatste maanden niet veel gebeurd. 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zelf stil heb gezeten... Nee, in tegendeel er gebeurt in een mensenleven veel te veel om stil te kunnen blijven zitten! Momenteel ben ik veel bezig met het leren bespelen van mijn nieuwe prachtige djembé, mijn vorige had de geest gegeven en de kosten waren te groot voor een reparatie. Dankzij mijn vrouwtje en de familie kreeg ik op mijn verjaardag een prachtige nieuwe djembé!!! Uitgekozen door mijn goede vriend Ams Jatta! Respect man!!
Mijn broer heeft, sinds de workshop @JH GUUK, ook het djembé-virus te pakken en samen kloppen we gans de straat bij elkaar!

Ook mijn HAPI-drum kan ik niet loslaten.. Zooo verslavend en relaxerend om op te spelen...

En natuurlijk blijven ook de didgeridoos niet in een hoekje liggen, vooral meer en meer mensen contacteren me voor privélessen. Mijn weekends zitten dus redelijk volgepakt! Hier zie je aan dat het toch nog ergens leeft in België. Goed zo én houden zo!!

Er is nog een andere reden waarom internet een beetje achteruit geschoven is, en dat is natuurlijk de belangrijkste reden van allemaal!! Last but not least => er is een klein didg-spelertje onderweg!!!

21-11-2008 om 09:49 geschreven door Vara  


22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog plaats in de workshops nu zondag!!
Er is nog steeds plaats voor zowel de workshops didgeridoo als de workshops djembé nu zondag 26/10!!

Inschrijven kan ook per plekke gebeuren!

Gewoon iets komen drinken en wat sfeer opsnuiven kan natuurlijk ook!


Greetz,

Bart

22-10-2008 om 12:45 geschreven door Vara  


23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele namiddag!
Workshops
 26 oktober 2008

Didgeridoo
Bart De Pever

13u30 - 14u30

16u00 - 17u00


Djembe

Ams Jatta

14u45 – 15u45

17u15 – 18u15

 

 

Doorlopend traditioneel Afrikaanse maaltijd

Workshops @ 10,00€ per sessie

Afrikaanse maaltijd @ 5,00€

 

@ JH GUUK Dorpstraat 26B - 1755 Gooik

Achter café “De Vrede”


Snel inschrijven om zeker een plaatsje te hebben!

Betaald = ingeschreven

Info/inschrijvingen op bdepever@gmail.com

Of bel: 0486/40 35 68 (na 17u)

23-09-2008 om 00:00 geschreven door Vara  




Nieuwe site......... www.balanda.be
Foto

E-mail mij

Vragen, sugesties, feedback, inschrijvingen, ...


Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Ook leuk om eens naar toe te surfen:
  • Adhara - Relaxatie- en meditatieconcerten (Eigen project)
  • Didgeridoo forum - Dé plaats voor alle didge-cussies
  • Marko Jhonson's leather didges!
  • 12 Canoes - Prachtige site van de gelijknamige film

    Inhoud blog
  • Nieuwe lessenreeks didgeridoo 2014
  • Nieuwe site!!!
  • 'Didge-Picknick' - #1 - @Moerbeke-Waas - 31/08/2013
  • Workshop Yidaki met Jeremy Cloake
  • Workshop met Michiel Teijgeler Zaterdag 22 juni 2013
  • Op zoek naar....?
  • आधार
  • Workshop Lies Beijerinck!
  • Nieuwe lessenreeksen najaar 2012
  • Opgietingen met klankschalen en didgeridoo groot succes!!
  • Nieuw project: Adhara
  • Workshop en optreden Mark Atkins
  • Didgeridoo + Sauna
  • Nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo!!!
  • Geluidsfragment van 'Slagroom Tegen Verzuring'
  • Newsflash!!
  • Nieuw didgeridoo forum!!
  • Nieuwe Marko Jhonson Leather didgeridoo!
  • Impressie workshop in de Lilse Bergen
  • Mijn didge-ruimte!
  • Nieuwe lessenreeksen januari 2010
  • Didgeclub.be wordt didgeridoo.bbforum.be
  • Beste didgeridooplayer volgens mij ;-) Keep on didging!!!
  • Didgjam in Stekene door Steve!
  • Today Beatles-Day!!
  • Hemp didgeridoo te koop
  • Taste Australië
  • Didgeridoo en Slaapapneu
  • Didgeridoo TV
  • Worldwide Didgeridoo Network
  • Nieuwe lessenreeksen
  • Axl - 06/05/2009 - 02u30 - 52cm - 3,330kg
  • Workshop Ansgar Stein
  • Djalu naar België???
  • Dubravko Lapaine
  • Nieuw kleedje!
  • *UPDATE* Workshop Markus Meurer 21.02.09 te Leuven!
  • Lessenreeks didgeridoo
  • The Big Ask!
  • Prachtige Aboriginal site!
  • KLEIN nieuws!!
  • Nog plaats in de workshops nu zondag!!
  • Multiculturele namiddag!
  • HAPI time!!
  • Meeting te Stekene; de foto's!
  • Nieuw filmpje 'Trottoir Fanfaar'
  • Didgejam te Stekene op 27-07-2008
  • Nog meer eigen werk!
  • Het 'betere?' werk...
  • Get HAPI!
  • Workshop Si! * UPDATE *
  • Jeremy Cloake toe(te)rt in Europa
  • Nog wat plaats voor beginnersworkshop!
  • Trottoir Fanfaar, de beelden!
  • Gooikoorts 2008
  • Trottoir Fanfaar!
  • Nieuwe site Muziekmozaiëk!
  • Nieuwe didgeridoo!
  • RIP Alan...
  • Alan Dargin getroffen door herseninfarct!!!
  • Meeting 17 februari @ jh Guuk
  • Datum Micro Marché Midi
  • Mensen gezocht voor een performance te Brussel!
  • Origineel of toch niet?
  • Trancedidg forum weer offline...
  • Locatie voor meeting 17 februari staat vast!
  • Nog een workshop in samenwerking met de Muziekmozaiëk!
  • Startevent 'Feest van de Folk'
  • Nieuwe datum workshop/jam in Gooik…
  • Nieuwe meeting in januari! *UPDATE: Uitgesteld naar februari*
  • Feest van de Folk 2008 !UPDATE!
  • Eindejaar!
  • Techniek voor gevorderden: dubbele kaakslag!
  • Didgeclub.be online als ook dreamtime.yourbb.be!
  • Didgclub nog steeds offline...
  • Volgende workshop/jam?
  • Slide didgeridoos
  • Leuke ritmes voor de gevorderden
  • Veel talent aanwezig!
  • Fris achter de oren...
  • Tunen
  • Eindelijk!!!
  • Westerlingen = parasieten?
  • Lokatie staat vast!!!
  • Inschrijvingen lopen goed!
  • Eerste datum voor de eerste workshop!!!
  • Cultuurschuur 'De Cam' ter beschikking vanaf januari!
  • Gratis didgeridoo-workshops!
  • Marko Johnson's Leather didgeridoos
  • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
  • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
  • Didgeridoo initiaties @ Gooikoorts!
  • Goedkope alternatieven om aan de slag te gaan met de didgeridoo.
  • Steeds op zoek....
  • Welkom


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs