Foto
The wind instrument of the Indigenous Australians

Keep on Didging!!
08-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe meeting in januari! *UPDATE: Uitgesteld naar februari*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey didg-liefhebbers!

Het wachten heeft lang genoeg geduurd, jullie hebben allemaal tijd genoeg gehad om véél te oefenen! In januari moeten jullie mij maar eens laten zien waar jullie staan met het didgspelen!

Bij deze zijn jullie allemaal uitgenodigd voor de nieuwe meeting. Tips, trucs, samenspel, verder oefenen, ... het zal weer allemaal aan bod komen...

Zondag 20 januari 2008 vanaf 14u00

Ik ga deze keer geen onderscheid meer maken tussen gevorderden en minder gevorderden, iedereen is welkom van in het begin. Ook het concept workshop laat ik (deze keer) achterwege, ik zie het meer als een algemene meeting waar we meer van elkaar kunnen leren door het samenspel. (Natuurlijk zijn absolute beginners ook van harte welkom!)

Heb je zin gekregen om ook af te komen, twijfel geen seconde en laat me iets weten!

Zoals steeds is het de bedoeling dat je een eigen instrument meebrengt. De kostprijs is ook nog steeds erg democratisch, namelijk € 0.00

Ik heb nog geen locatie vastgelegd, deze zal waarschijnlijk terug in JH Guuk (Gooik) zijn, maar ik sluit een andere zeker niet uit. (Voorstellen zijn ook steeds welkom.)

Ik hoop spoedig een massa inschrijvingen binnen te krijgen!

Groeten en Keep On Didging!


* UPDATE: *

 Deze meeting wordt uitgesteld naar ergens in februari...  De datum zal later nog bepaald worden!

 Groeten,

Dusty
 

08-01-2008 om 10:45 geschreven door Vara  


03-01-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest van de Folk 2008 !UPDATE!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De Muziekmozaïek vzw, Impulscentrum voor Folk en Jazz, organiseert voor de 7de maal op rij het 'Feest van de Folk'! Dit jaar willen ze het iets anders aanpakken en gooien de boel in een nieuw kleedje. Onder het motto: 'Vreemdgaan toegestaan', willen ze deze keer een ruimer genre 'folk' aan bod laten komen.

Het evenement is opgedeeld in 2 grote delen, een groot startevenement in de straten van Gent en het Feest van de Folk verspreid over verschillende dagen (19 april t.e.m. 1 mei).

Alle info kan je HIER nalezen.

Persoonlijk voel ik me sterk aangetrokken om het startevenement in het Gentse mee te beleven! Ik schrijf me dus alvast in om als straatmuzikant mijn ding te gaan doen...
Natuurlijk zou het leuk zijn om er met enkele andere personen een lap op te gaan geven, dus even een kleine oproep:

Speel je een akoestisch instrument dat volgens jou goed bij de didgeridoo zou passen? Speel je zelf didgeridoo en wil je samen met mij de straten van Gent onveilig maken? Twijfel niet en laat het me weten!

Welkom aan Djémbe, akoestische gitaar, Khoomei (keelzang), mondharp, doedelzak, trekzak, ... Alles moet kunnen!


!UPDATE!

Ik ben nog steeds op zoek naar wat mensen die samen met mezelf in Gent willen gaan spelen op die dag! Laat snel iets weten aub!


03-01-2008 om 10:29 geschreven door Vara  


26-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindejaar!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aan iedereen een prettig nieuw didgeridoo-jaar toegewenst!

26-12-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


14-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Techniek voor gevorderden: dubbele kaakslag!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er wordt enorm veel over gesproken in het didge-jargon: 'de dubbele kaakslag'... Maar wat is dat nu eigenlijk?

Bij het inademen kan je de wang zodanig in een positie zetten dat je deze een soort van terugslag kan meegeven en daarmee een extra effect toevoegt aan het spelen. Dit lijkt alsof je enorm snel, bovenmenselijk snel, kan ademen...

Je trekt de wang als het ware terug naar binnen toe net na het inademen. Een fractie na de bas (waarop je inademt), waardoor je een soort dubbele bas krijgt. Het lijkt erg moeilijk maar dat is het niet.
Zoals zoveel technieken bij het didgeridoospelen, denk je er best niet teveel over na want dan lukt het helemaal niet meer...

Een makkelijk ritme om dit onder de knie te krijgen en je wang in de juiste positie te plaatsen is 'YO-de_la_i'
Het staat lager (bij leuke ritmes) al eens beschreven hoe dit juist werkt, maar vandaag wil ik er nog eens dieper op ingaan naar aanleiding van een forumpost @ Jerry's forum.

Eigenlijk moet je het ritme anders gaan noemen: 'Yo-ho_de_la_i' met  de kaakslag op de 'ho'. De kaakslag zit net na de bas, bijna onhoorbaar maar toch is hij er en geeft hij een extra dimensie aan het spelen.

Je kan natuurlijk die terugslag een stuk later gaan plaatsen, maar dan is het effect helemaal anders. Beide speelwijzen zijn erg leuk!!

Jerry heeft een soundfile online staan waar de kaakslag later valt dan de bas:
KLIK HIER

Ik heb een soundfile online gezet waar hij bijna gelijk valt met de bas:
KLIK HIER

(Sorry voor de slechte kwaliteit van geluid, ik moet het doen met een pc micro...) 

Veel succes!

14-12-2007 om 12:33 geschreven door Vara  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeclub.be online als ook dreamtime.yourbb.be!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijn woorden zijn nog niet koud en ik heb alweer didgitaal nieuws!!!

Didgeclub.com bestaat inderdaad niet langer, maar er zijn Belgische alternatieven opgestart!



Trantee heeft didgeclub overgenomen op het domein www.didgeclub.be met de bedoeling daar opnieuw te starten. Fantastisch nieuws dus hé!!! Bedankt Trantee!

Ook Dingo heeft een forum opgestart op http://dreamtime.yourbb.be/

Alle twee veel succes toegewenst!

Keuze genoeg momenteel, ik weet weer wat te doen...

14-12-2007 om 11:07 geschreven door Vara  


13-12-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgclub nog steeds offline...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tot mijn grote treurnis is de didgeclub.com nog steeds offline... Dit was dé plaats waar de Belgische spelers hun mening konden delen over zowat alles wat maar te maken had met didgeridoo en Australië.

Ook via mail krijg ik geen antwoord wat er verder moet gebeuren met het fantastische forum. ik probeer zoveel mogelijk in contact te blijven met die mensen van dat forum, maar zonder uitlaatklep is het een hopeloze zaak.

Gelukkig is er een klein lichtje in de duisternis. Jerry heeft terug een forum opgestart al is het niet zeker of dit zal blijven bestaan. (Jerry had ooit het best draaiende forum van België en Nederland!)

Allen daarheen dus om eindeloos te discuteren en ervoor te zorgen dat hij het forum niet offline plaatst!!

Transdidge Forums:
http://www.didjerrydoo.com/ddf/

13-12-2007 om 14:24 geschreven door Vara  


24-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende workshop/jam?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey iedereen,

Er komt zeker een nieuwe workshop aan, ik heb het momenteel wat druk met mijn werk en met de organisatie van het 10 jarig bestaan van JH Qw1i te Lennik...

Nog even geduld en ik prik een datum. Als jullie natuurlijk nog steeds interesse hebben... 

De locatie zal terug hetzelfde zijn; in het jh van Gooik (JH GUUK)

Tot binnenkort, hou de blog in de gaten!

Voorstellen voor een datum of een andere locatie kunnen natuurlijk ook, maar ik zit met erg drukke weekends tot het einde jaar.

24-11-2007 om 18:42 geschreven door Vara  


25-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slide didgeridoos
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een leuke alternatieve didgeridoo met méér mogelijkheden dan een gewone didgeridoo, is de slide-didg. Deze bestaat uit twee perfect in elkaar passende buizen die je heen en weer kan schuiven. Hierdoor kan je met de toonhoogte van je didg spelen en hem dan zo perfect aanpassen aan andere instrumenten of andere didgeridoos.

De meest bekende slide didgeridoo is ongetwijfeld de didjeribone van Charlie McMahon. Deze didg is (na een lange pauze in de productie) aan zijn tweede leven begonnen en blijft erg populair bij elke didgeridoospelers! Het voordeel aan dit model is dat hij heel snel heen en weer kan geschoven worden. Het is erg leuk om de toonverschillen in je ritmes toe te passen.



Een tweede soort slide-didg is 'The Slider Didgeridoo'. Deze is eveneens gemaakt uit twee plastic buizen die in elkaar geschoven worden. Doordat het plastic iets dikker is dan de didjeribone, heeft deze een iets warmere klank. Ook kan je deze vastzetten met een schroefje, zodat je de toonhoogte niet verliest bij het jammen. Het nadeel van deze slide-didg is dat hij niet zo vlot heen en weer te schuiven is als de didjeribone.


Er bestaan nog tal van modellen, onder andere een telescopische didgeridoo, maar deze twee zijn toch wel de toonaangevende onder de slide didgeridoos.

Een ideaal instrument om didgeridoo te leren spelen! Doordat je hem kan regelen in toonhoogte is het niet moeilijk om je basisdrone te 'vinden'. Ook gevorderde spelers en zelfs de 'supersterren' onder de didgeridoospelers kiezen meer en meer voor het gemak van een slide-didg.

Helaas zijn ze niet gemakkelijk te vinden en zijn ze ook niet goedkoop...

De didjeribone type 2 kan je bestellen via Charlie McMahon zijn site en kost ongeveer €95 (AUS$ 150) verzending inbegrepen.

De Slider didgeridoo is ook te bestellen via internet (site), maar de verzending is zo duur dat ik u aanraad hem via ebay te zoeken. Hetzelfde is ook op de didjeribone van toepassing... Zo kan je hem zeker iets goedkoper vinden.
! De Slider didgeridoo kon je dit jaar ook op het instrumentenmarktje van Gooikoorts kopen voor (ik dacht) €70.

Veel slide-plezier!

25-10-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


23-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke ritmes voor de gevorderden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor de mensen die ze zondag gemist hebben of voor andere spelers die er niet bij waren, zet ik even de ritmes online. Interpreteer ze hoe je zelf wil, of maak er een leuke variant op! Leef je volledig uit!!!



  1. Taka Tita: (snel)

Takati  (snel met de tong zoals hoefgetrappel)
Takata
Taka_DOM_DOM
TitaTaketa_DOM_DOM_ 
(halve tel terug naar begin)

 Dubbele adem op DOM_DOM

  1. Papawiu: (traag)

PapapaWIuuuw_DOM_da_DOM_Waauuw_DOM_
PapapaWIuuuw_DOM_da_DOM_Waauuw_DOM_ …

 3x adem op DOM

  1. Da Didgeridoo: (traag) 

Di­GeRi_DOOOOW_Da_ Diee­Gi_DOOOOW_*TUUT*_
Di­GeRi_DOOOOW_Da_ Diee­Gi_DOOOOW_*SPUW*_
Di­GeRi_DOOOOW_Da_ Diee­Gi_DOOOOW_*STEM*_ …    
                                                               

Ademen op DOOOOW

  1. Taka Digida: (snel) 
Di_*TUUT*_DOOW_Takataktam_Di_*STEM*_DOOW_Taa_Digida_

Ademen op DOOW

  1. Jodelaiti: (Zeer snel)

 JO_de_la_i

Dubbele wangklik op de JO gelijk met het inademen. Gemakkelijkste ritme om die dubbele wangklik te leren.
Ademhaling gebeurd zeer snel na elkaar. (puffen of hoppen genoemd)


23-10-2007 om 11:34 geschreven door Vara  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veel talent aanwezig!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voila! De eerste workshop zit er op!

Ik denk dat ik mag spreken van een succes. Een aangename, gezellige zondagnamiddag. De opkomst was goed, een kleine 15 tal, dat het wonderbaarlijk leuke instrument willen leren bespelen of willen spelen met andere mensen. En dit is nog maar de eerste keer, hopelijk zijn jullie net zo enthoujast als ik om nog andere keren af te spreken!?

Hopelijk hebben jullie enkele dingen kunnen opsteken en heeft het didgvirus onverbiddelijk toegeslagen! Nu juist volharden in het oefenen... Het hangt nu allemaal van jullie af! Ook of dit project van mij zal blijven doorgaan of niet, of er met andere woorden een volgende workshop/jam gepland zal worden. Als je nog zin hebt, laat het me dan weten!  Vragen, opmerkingen, tips en info => Graag feedback dus! Ook wat jullie vorderingen betreft blijf ik graag op de hoogte, zodat ik eventuele toekomstige lessen wat kan aanpassen en goed voorbereiden.

Ook het jeugdhuis was vertegenwoordigd en zag dat het goed zat (bedankt Fabian voor het fantastische onthaal!). Dus een locatie voor volgende keer zal geen hindernis meer vormen en de verwarming zal tegen de volgende keer ook wel hersteld zijn zeker?


Keep On Didging!!!


23-10-2007 om 11:17 geschreven door Vara  


20-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fris achter de oren...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een kleine tegenvaller...

Gisteren voor de laatste keer de locatie gaan checken, nu blijkt de verwarming het niet te doen...

Het is er niet superkoud maar toch genoeg om een frisse neus te hebben, vergeet je dus niet warm te kleden. Ik zal wat extra oefeningen voorzien om snel warm te krijgen!

20-10-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


18-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tunen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Elke didgeridoo heeft een basisnoot, de zuiverheid van die noot kan je gaan bepalen door stukjes van je didgeridoo te zagen. Het tunen is enkel van belang wanneer je met andere mensen gaat samenspelen en in het bijzonder wanneer je met andere instrumenten wil spelen.



Voor de workshop van nu zondag heb ik enkele voorbeelden gemaakt en geef ik u graag de maten mee:

F: 93cm

E: 100cm

D: 12,5cm

C: 129,5cm

Het gaat hier over grijze PVC buis met een diameter van 4cm. Al deze maten zijn zonder mondstuk.


Het tunen is natuurlijk persoonsgebonden, ik speel mijn drone (basistoon) ongetwijfeld op een ander manier dan jij! Er kunnen dus wat kleine verschillen opzitten... Het is maar om bij benadering een getunde didg te hebben.

Wil je zelf aan de slag kan je dit doen met een chromatische tuner. Heb er geen, dan kan je de gratis digitale versie van Audio Phonics Inc. tuner HIER downloaden. Met dank aan didgeweb.com voor het plaatsen op hun server! Alle info over hoe te gebruiken kan je trouwens op didgeweb.com terugvinden. (Onder didge info/didge tools/chromatic tuner)

Veel succes!

18-10-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


16-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Eindelijk!!! Zondag is het dan zo ver. Alles is geregeld, de lokatie is echt perfect en de inschrijvingen zijn goed verlopen.

Er zijn 12 beginners en 5 gevorderden, ideaal om de worshops en jam goed te kunnen laten gebeuren.

Nog even herhalen:

van 13u tot 15u30 workshop beginners

van 16u tot 18u30 workshop (jam) gevorderden

Alles gaat door in het jeugdhuis van Gooik, gelegen achter café 'De Vrede' pal in het centrum (recht over de post) . De ingang is via de brede doorgang links van het café en dan zie je onmiddellijk het bordje van het jeugdhuis. Trappen op en je bent er!

Het jeugdhuis heeft een houten vloer (perfect voor het geluid) en tal van zetels (perfect voor relax te zitten). Beter kan ik het niet dromen!

Drank kan je kopen in het jeugdhuis aan democratische prijzen. Wie honger heeft mag altijd zijn bokes meebrengen of naar de plaatselijke frituur hollen.

Zeker je didgeridoo niet vergeten!!!

Groetjes,

Dusty!

16-10-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


04-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerlingen = parasieten?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In gesprekken met mede didgeridoospelers komt steeds hetzelfde aan bod als we over de oorsprong van het instrument spreken... Iedereen is het er over eens dat je het mag bespelen, maar je moet respect hebben voor de cultuur van de Aboriginals. Met andere woorden vanwaar het instrument komt en wat het voor hen van betekenis heeft.

In Australië is het nog niet zo lang geleden dat de Aboriginals massaal verdreven werden, pure genocide. De Engelse kolonie heeft Australië gebouwd op de rug van de Aboriginals! Nu, enkele jaren later 'probeert' de Australische bevolking hun schulden terug te betalen voor het gedane leed. Helaas komen ze grandioos te laat natuurlijk...

Wanneer ik dan gelijkgezinde didgeridoospelers, die het er over eens waren respect te hebben voor de cultuur van de Aboriginals, vandaag de dag meer en meer geld zie vragen voor een workshop, optreden, demonstratie, ... stelt me dat toch wel teleur. Zie ze daar dan spelen, op hun authentieke door Aboriginals gemaakte didgeridoo. The 'real' thing?

Hoe 'echt' zijn we zelf dan? Verdienen we dan als westerlingen terug geld op hun rug?  Is dat dan niet een stap terug voor de Aboriginals? Ok, het is de ver van hún bed show, maar het gevoel is er toch bij mij.

Door dit gevoel te volgen kan ik enkel maar concluderen dat ik er goed aan doe voor mezelf geen geld te vragen om dit fantastische instrument door te geven! Als ik hiermee dan tegen enkele spelers hun schenen schop, is het maar zo en kan het maar pijn doen...

Keep on FREE didging!

04-10-2007 om 16:38 geschreven door Vara  


23-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokatie staat vast!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De lokatie van de eerste workshops staan vast! Het is erg leuk om te kunnen samenwerken met het jeugdhuis van Gooik! Zij bieden niet alleen een prachtlokatie aan, maar er zal ook iemand aanwezig zijn om de bar te bemannen! Dus dorst zullen we die dag al zeker niet hebben...

Niet alleen zorgen zij voor de prachtlokatie, maar de flyer zal ook nog eens naar al hun leden verzonden worden! Wie er wil bij zijn die eerste keer zal dus snel moeten reageren want een workshop voor 50 man zie ik echt niet zitten.

Voor alle duidelijkheid, je moet zelf voor een instrument zorgen! Wie er geen heeft, het is zéér eenvoudig er eentje in elkaar te knutselen uit pvc. Alle info klik HIER.



JH GUUK
Dorpsstraat 26
1755 Gooik (in het centrum)

23-09-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


09-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschrijvingen lopen goed!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Toch maar even laten weten dat de inschrijvingen voor de eerste workshop ondertussen goed op gang zijn gekomen, zowel voor de beginners al de gevorderden. Het doet me goed te weten dat jullie mijn project echt de moeite vinden!
Verschillende mensen vragen me of het mogelijk is om nadien nog wat te jammen, wel de bedoeling van de gevorderden workshop is eigenlijk al dat het een jam op zich wordt. Samenspel is in mijn ogen de beste oplossing om nieuwe dingen te leren!
Heb je nadien nog zin dan zou dit in principe geen probleem mogen zijn... het hangt natuurlijk wel af van de locatie waar het zou doorgaan.  Ik heb verschillende locaties op het oog, maar wacht nog steeds op bevestiging. (het komt zeker in orde!)

Deze week hoop ik de locatie te laten weten!

Groeten en begin alvast te oefenen!!!

09-09-2007 om 12:52 geschreven door Vara  


05-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste datum voor de eerste workshop!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Voila! De eerste datum voor de eerste workshop staat vast!!!

Deze zal doorgaan op zondag 21 oktober 2007

De workshop is opgedeeld in twee groepen:

van 13u tot 15u30 workshop beginners:

Voor de mensen die de basistechnieken (oa drone en circulair ademhalen) nog niet volledig onder de knie hebben en voor de volledig nieuwe starters.

We gaan wat dieper in op de soorten ademhaling, speelwijzen en mogelijkheden.
Met wat simpele oefeningen leren we de kaakspieren trainen, de basistechniek (drone) te spelen en uiteindelijk circulair adem te halen.

Mensen die graag een didgeridoo willen maken doen dit best op voorhand, voor een bondige beschrijving hoe je dit aanpakt kijk je best even onderaan deze blog. Eventueel kan ik je ter plaatse wat helpen indien je problemen hebt met het mondstuk of andere. (Graag wel een seintje op voorhand dan!)

van 16u tot 18u30 workshop gevorderden: 

Deze workshop is geschikt voor mensen die de basistechnieken onder de knie hebben en al vlot kunnen circulair ademhalen.

We gaan wat dieper in op de soorten ademhaling, speelwijzen en mogelijkheden.

In deze workshop is samenspel het belangrijkste! Eenvoudige ritmes om op te warmen en moeilijkere ritmes om uw kennis tot het uiterste te drijven! Zo kunnen we elkaar ongetwijfeld nieuwe dingen leren...

 
Natuurlijk is het niet verboden om als gevorderde de beginners mee te helpen en als beginner te blijven om gevorderde aan het werk te zien!

Heb je er zin in gekregen? Schrijf je dan snel in door een mailtje te sturen met je gegevens naar bdepever@hotmail.com  (vergeet ook niet te vermelden voor welke workshop het is)

Het maximum aantal inschrijvingen voor deze eerste workshop is afhankelijk van de locatie waar hij uiteindelijk zal doorgaan. (zeker ergens rond Gooik!)

Ik hou jullie op de hoogte!

05-09-2007 om 16:11 geschreven door Vara  


02-09-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurschuur 'De Cam' ter beschikking vanaf januari!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Goed nieuw voor mijn project, vanaf januari kan ik gebruik maken van de cultuurschuur van volkscafé 'De Cam'! 

De Cam is zowat het epische centrum van alle volkse dingen in het Pajottenland:
Folkmuseum, volkscafé-restaurant met oude volksspelen, brouwerij van streekbieren (geuze, kriekenlambiek, ...) en een heuse cultuurschuur!


In de Cam werden alle afleveringen van de rechtvaardige rechters opgenomen, misschien doet dat een belletje rinkelen!

Een probleem minder dus, wel nog even wachten tot januari, want pas vanaf dan wordt dit goedgekeurd door het schepencollege.
Ondertussen zal ik nog even een andere locatie gebruiken om de eerste workshops te laten doorgaan!

02-09-2007 om 00:00 geschreven door Vara  


23-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis didgeridoo-workshops!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf deze winter zou ik met een nieuw project van start willen gaan. Ik geef een woordje uitleg:

Veel activiteiten rondom didgeridoo hier in Vlaanderen zijn er niet de laatste maanden (of zelfs jaren). Heel jammer want het is een instrument dat echt heel wat te bieden heeft en niet moeilijk is om te leren. Ik beschouw het dan ook als een van mijn persoonlijke doelen om daar stilletjesaan wat verandering in te brengen, vandaar o.a. deze blog en mijn nieuwste project!

Veel mensen willen het prachtige instrument wel leren bespelen, maar de aangeboden workshops zijn meestal te duur. Je bent tegenwoordig al snel 10 tot 15€ kwijt voor een uurtje beginnerscursus! Voor anderen die de didgeridoo al kunnen bespelen is het lastig om andere mensen te vinden die ook spelen. En als ze andere mensen kunnen vinden moeten ze nog een plaats kunnen vinden om samen te spelen.

Ik ga trachten een oplossing voor al deze problemen te brengen! Met andere woorden: vanaf deze winter zou ik van start gaan met GRATIS lessen, een GRATIS repetitieplaats (bij mij thuis om te beginnen) en een GRATIS ontmoetingsplaats voor beginners én gevorderden! Ik wil meer mensen aanzetten tot spelen, en wil ook zelf met meer mensen gaan spelen!

Heb je nog geen didgeridoo (wat normaal is als je beginner bent) dan maak ik er samen met jou een uit pvc (of je kan zelf aan de slag, zie post over pvc-didgeridoo's)!

Heb je zin om mee te doen aan deze workshops, laat dan iets weten zodat ik het een en ander kan beginnen in vorm kneden! Alles zou doorgaan in Vlaams Brabant Kester (Gooik) meer info => bdepever@hotmail.com

23-08-2007 om 11:41 geschreven door Vara  


08-08-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marko Johnson's Leather didgeridoos
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Marko Johnson is geen groentje meer in het didgeridoo gebeuren. Al een hele poos maakt hij 'alternatieve' didgeridoos die goedkoper zijn dan de eucalyptus didgeridoos maar daarom zeker niet minder goed.

Marko is vooral bekend geraakt door de beruchte 'traveler didg'. Er werden tal van projecten gestart waar een traveler didg steeds van didgeridoo speler naar een andere didgeridoo speler verzonden werd, volledig de wereld rond. Ook heeft het ding niet de grote afmetingen van een gewone didgeridoo maar is het eigenlijk een klein vierkantig doosje...

Ondertussen heeft hij nog tal van leuk speelgoed waaronder een 'mindblower' en een 'didg flute'!

Kijk maar eens op volgende link: didjbox.com


Voor Marko begon met deze compacte didgeridoos maakte hij didgeridoos uit leder. De didgeridoos zijn dichtgenaaid aan de achterkant en hebben een badje van epoxyhars gekregen. Als verzamelaar van didgeridoos hebben tal van besprekingen over het internet hebben mij warm genoeg gekregen om een exemplaar van zijn lederen didgeridoos aan te schaffen. Normaal zou ik nooit een didgeridoo kopen via het internet, laat staan een didgeridoo dat ik nooit gezien of getest heb, maar er is iets aan die Marko waardoor ik er een goed gevoel over had. Na veel wikken en wegen, tal van emailverkeer met Marko zijn we er samen uitgekomen welke didg het beste bij mij zou passen. Een kleine 2 weken later mocht ik hem al gaan halen in Zaventem!

Niet alleen is het ding erg mooi (Marko heeft zo zijn technieken om leer te bewerken) maar ook de sound is subliem! Ik durf zelf zeggen dat het mijn mooist klinkende didgeridoo is in mijn bezit... (van de 8 dus, waaronder 5 eucalyptus, 2 houten (zelf gemaakt maar daar later meer over) en een didgeribone)
Door de warme volle klank van het leer, het erg lichte gewicht en het heel relax spelen, is dit een écht pareltje!!!

Marko Johnson bedankt!!!


Vanaf nu ben ik trotse bezitter deze didgeridoo.
D# didg met een F# toot en een gemakklijk te spelen tweede toot in D#.

Meer informatie over Marko's zijn didgeridoos: rounddoor.com

08-08-2007 om 00:00 geschreven door Vara  




Nieuwe site......... www.balanda.be
Foto

E-mail mij

Vragen, sugesties, feedback, inschrijvingen, ...


Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Ook leuk om eens naar toe te surfen:
  • Adhara - Relaxatie- en meditatieconcerten (Eigen project)
  • Didgeridoo forum - Dé plaats voor alle didge-cussies
  • Marko Jhonson's leather didges!
  • 12 Canoes - Prachtige site van de gelijknamige film

    Inhoud blog
  • Nieuwe lessenreeks didgeridoo 2014
  • Nieuwe site!!!
  • 'Didge-Picknick' - #1 - @Moerbeke-Waas - 31/08/2013
  • Workshop Yidaki met Jeremy Cloake
  • Workshop met Michiel Teijgeler Zaterdag 22 juni 2013
  • Op zoek naar....?
  • आधार
  • Workshop Lies Beijerinck!
  • Nieuwe lessenreeksen najaar 2012
  • Opgietingen met klankschalen en didgeridoo groot succes!!
  • Nieuw project: Adhara
  • Workshop en optreden Mark Atkins
  • Didgeridoo + Sauna
  • Nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo!!!
  • Geluidsfragment van 'Slagroom Tegen Verzuring'
  • Newsflash!!
  • Nieuw didgeridoo forum!!
  • Nieuwe Marko Jhonson Leather didgeridoo!
  • Impressie workshop in de Lilse Bergen
  • Mijn didge-ruimte!
  • Nieuwe lessenreeksen januari 2010
  • Didgeclub.be wordt didgeridoo.bbforum.be
  • Beste didgeridooplayer volgens mij ;-) Keep on didging!!!
  • Didgjam in Stekene door Steve!
  • Today Beatles-Day!!
  • Hemp didgeridoo te koop
  • Taste Australië
  • Didgeridoo en Slaapapneu
  • Didgeridoo TV
  • Worldwide Didgeridoo Network
  • Nieuwe lessenreeksen
  • Axl - 06/05/2009 - 02u30 - 52cm - 3,330kg
  • Workshop Ansgar Stein
  • Djalu naar België???
  • Dubravko Lapaine
  • Nieuw kleedje!
  • *UPDATE* Workshop Markus Meurer 21.02.09 te Leuven!
  • Lessenreeks didgeridoo
  • The Big Ask!
  • Prachtige Aboriginal site!
  • KLEIN nieuws!!
  • Nog plaats in de workshops nu zondag!!
  • Multiculturele namiddag!
  • HAPI time!!
  • Meeting te Stekene; de foto's!
  • Nieuw filmpje 'Trottoir Fanfaar'
  • Didgejam te Stekene op 27-07-2008
  • Nog meer eigen werk!
  • Het 'betere?' werk...
  • Get HAPI!
  • Workshop Si! * UPDATE *
  • Jeremy Cloake toe(te)rt in Europa
  • Nog wat plaats voor beginnersworkshop!
  • Trottoir Fanfaar, de beelden!
  • Gooikoorts 2008
  • Trottoir Fanfaar!
  • Nieuwe site Muziekmozaiëk!
  • Nieuwe didgeridoo!
  • RIP Alan...
  • Alan Dargin getroffen door herseninfarct!!!
  • Meeting 17 februari @ jh Guuk
  • Datum Micro Marché Midi
  • Mensen gezocht voor een performance te Brussel!
  • Origineel of toch niet?
  • Trancedidg forum weer offline...
  • Locatie voor meeting 17 februari staat vast!
  • Nog een workshop in samenwerking met de Muziekmozaiëk!
  • Startevent 'Feest van de Folk'
  • Nieuwe datum workshop/jam in Gooik…
  • Nieuwe meeting in januari! *UPDATE: Uitgesteld naar februari*
  • Feest van de Folk 2008 !UPDATE!
  • Eindejaar!
  • Techniek voor gevorderden: dubbele kaakslag!
  • Didgeclub.be online als ook dreamtime.yourbb.be!
  • Didgclub nog steeds offline...
  • Volgende workshop/jam?
  • Slide didgeridoos
  • Leuke ritmes voor de gevorderden
  • Veel talent aanwezig!
  • Fris achter de oren...
  • Tunen
  • Eindelijk!!!
  • Westerlingen = parasieten?
  • Lokatie staat vast!!!
  • Inschrijvingen lopen goed!
  • Eerste datum voor de eerste workshop!!!
  • Cultuurschuur 'De Cam' ter beschikking vanaf januari!
  • Gratis didgeridoo-workshops!
  • Marko Johnson's Leather didgeridoos
  • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
  • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
  • Didgeridoo initiaties @ Gooikoorts!
  • Goedkope alternatieven om aan de slag te gaan met de didgeridoo.
  • Steeds op zoek....
  • Welkom


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs