Foto
The wind instrument of the Indigenous Australians

Keep on Didging!!
03-12-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lessenreeks didgeridoo 2014
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Nieuwe lessenreeks didgeridoo 2014 

 

 Zowel voor beginners als gevorderden!!


Kijk op mijn site voor meer info!


03-12-2013 om 19:18 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
18-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe site!!!

Beste didge-liefhebber,

Bij deze mag ik u, toch met enige trots, mijn volledig nieuwe site voorstellen. :)

Ik zou het ten zeerste op prijs stellen moeten mensen die op een of andere manier met een van mijn projecten in aanraking geweest zijn, iets (klein) schrijven in mijn gastenboek. Alvast bedankt! ;)

Allen welkom en men zegge het voort… :pwww.balanda.beIn de toekomst zal deze blog enkel nog als naslagwerk blijven bestaan.Groetjes en tot getoeter!!!
18-08-2013 om 15:55 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
10-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Didge-Picknick' - #1 - @Moerbeke-Waas - 31/08/2013
Klik op de afbeelding om de link te volgen De eerste didge-picknick is een feit!

Het moet niet altijd les zijn! Deze dag is het vooral de bedoeling om gezellig samen te zijn. Samen spelen, delen en leren van elkaar.

De didge is het hoofdinstrument dat ons samenbrengt, maar deze dag is er absoluut ook plaats voor andere instrumenten. Breng dus zeker je andere instrumenten mee! Wie weet kan er wel iets mooi uitgroeien!?

Alle niveau's welkom!


De dag is gratis, we vragen enkel aan iedere deelnemer om iets mee te brengen voor de picknick. Iedereen kan dan een gevarieerd middagmaal nuttigen! 
Om ervoor te zorgen dat we niet allemaal hetzelfde meebrengen, wordt gevraagd om hier op de pagina te vermelden wat je gaat voorzien. ;)

Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind (zo niet kunnen we ook binnen terecht.)

De Picknick gaat door in 9180 Moerbeke-Waas tegen Gent. Terwesttrangel 3. 

Inschrijven kan door een berichtje op deze pagina, via mail, telefoon, ...

Tot getoeter!!!

10-08-2013 om 10:50 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
13-03-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Yidaki met Jeremy Cloake
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"The purpose of life is a life of purpose"

 

De in Nieuw-Zeeland geboren multi-instrumentalist Jeremy Cloake werkt als muzikant, componist, instrument maker en leraar. Hij is gespecialiseerd in de wereld van onder andere Yidaki, n'goni, taonga pūoro, djembe en cajón. In alles wat hij doet, waardeert hij het milieu, menselijk potentieel, communicatie, uniciteit, innovatie, leren en positieve verandering. 


De afgelopen 10 jaar hield hij zich bezig met het onderwijzen en het optreden op concerten, festivals, musea, etnomusicologische scholen en diverse andere evenementen. Hij werkt vaak samen met animatie- en video kunstenaars voor live optredens. Doorheen heel Europa, het Verenigd Koninkrijk, Ijsland, Japan, Australië en de Pacific gaf hij optredens en workshops. 


Muziek is een internationale taal die we allemaal delen en is een manier om zijn waarden over te brengen.

 

Jeremy Cloake heeft een interessante en niet-typische benadering van muziek. Zijn interesses liggen op het proces van het combineren van meervoudige wereldse muziekinstrumenten met specifieke intenties en samengestelde structuren congruent met zijn waarden. Alle instrumenten die hij kiest te bespelen, hebben wat hij noemt een integriteit binnen hun geluid: specifieke geluidskwaliteiten die uniek zijn in de manier waarop ze een positieve invloed hebben op de luisteraar.

 

Specifiek voor de kunst van de Yolngu Yidaki speeltechniek heeft hij 4 jaar gestudeerd met master Yidakispelers in Arnhemland. Hij wordt beschouwd als een van de meest ervaren hedendaagse Yidaki spelers in de wereld en is internationaal bekend als een performer en leraar van Yidaki.

 

Jeremy is vaak betrokken bij internationale projecten als muzikant, componist en geluidstechnicus. Hij heeft een uitgebreide ervaring in het opnemen, mixen en masteren van wereldse instrumenten en werkt vaak samen met andere muzikanten voor opnames. Een aantal van zijn eigen cd's zijn: Organic Dance didjeridu in 1999, Transformatie in 2004 en zijn laatste opname, Balanda Yidaki Dhukarr uitgebracht in juli 2008.

 

Wij zijn natuurlijk bijzonder blij deze ‘grote’ meneer te mogen verwelkomen in ons klein landje...


Ieder zichzelf respecterend didgeridoospeler zou ooit een workshop van deze meneer moeten volgen. Als een van de enige ter wereld kan én mag hij de traditionele technieken aanleren. Het is meteen ook de laatste keer dat hij plannen heeft om naar Europa te komen, nu of nooit dus!


Dit zijn zeer persoonlijke en intensieve workshops, een totaal andere manier van didgeridoo spelen. Vergeet wat je al kent en verruim je geest met de echte traditionele manier van spelen.Aangezien het de laatste keer is dat hij naar Europa komt, nemen we de optie om zowel zijn inleidende als zijn gevorderde workshop aan te bieden.

Inschrijven voor beide workshops is natuurlijk mogelijk en zelf aan te raden. • INLEIDENDE Yidaki CURSUS

Deze cursus is geschikt voor alle niveaus, hoewel het nuttig is om vlot overweg te kunnen met de circulaire ademhaling. De inhoud bestaat uit het beoefenen van de vele individuele geluiden die Jeremy gebruikt in zijn spel en meerdere manieren waarop het geluid kan worden samengesteld om verschillende soorten ritmes te maken. Nadien ga je aan de slag met verschillende oefenritmes. Deze cursus geeft mensen de middelen die nodig zijn om hun eigen Yidaki speelstijl te ontwikkelen. Mannen en vrouwen van alle niveaus zijn welkom. De totale duur is ongeveer 4 uur, afhankelijk van de grootte van de groep.
 • GEVORDERDE Yidaki CURSUS

Deze cursus is beperkt tot mensen die de inleidende Yidaki cursus reeds gevolgd hebben aangezien deze cursus de informatie uit de inleidende cursus gebruikt als basis om verder te werken. De inhoud gaat verder op uitdrukkingen, samenstelling en timing in ritmes. Ander ritme-structuren worden onderzocht, aangeleerd en ontwikkeld. Bruikbare compositie- en luisterprincipes worden onderwezen. Deze principes zijn zeer nuttig bij het verfijnen van speeltechnieken, stijl en ontwikkeling.  Beperkt tot 15 deelnemers. De totale duur is ongeveer 3 uur, afhankelijk van de grootte van de groep.
Enkele getuigenissen over zijn workshops kan u hier lezen:

http://www.jeremycloake.com/en/testimonials/


En natuurlijk zijn site met alle informatie:

http://www.jeremycloake.com/


Aangezien het blijkbaar crisis is in Europa laat Jeremy zijn prijs zakken. ;) 


De prijs voor één workshop (inleidende of gevorderde) kost normaal € 120,00 p.p. 


Nu, speciaal voor ons: € 90,00 p.p. voor één workshop.


Indien je beide workshops wil volgen kan dit voor € 150,00 p.p. 


Let op, de plaatsen beperkt...
Aanmelden kan via mail op kennyappelen@yahoo.com of per telefoon op 0496/51.58.11


De inschrijving is pas definitief nadat aan het inschrijvingsgeld is voldaan. Om deze unieke kans voor elke geïnteresseerde te kunnen benutten, vragen we om vooraf (ten laatste 14 juni) het inschrijvingsgeld van 90 euro (of 150 euro indien je beide workshops volgt) over te schrijven op IBAN : BE58 0012 6805 9879 BIC : GEBABEBB met als vermelding ‘workshop Didgeridoo Jeremy Cloake 14/07/2013 - Inleidende-/gevorderde-/beide workshops’. Vergeet zeker niet te vermelden voor welke workshop je inschrijft! 


13-03-2013 om 14:19 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
25-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop met Michiel Teijgeler Zaterdag 22 juni 2013
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Workshop met Michiel Teijgeler Zaterdag 22 juni 2013
In samenwerking met Kenny (http://www.reiki-centrum.be) gaan we er weer voor!! :)


Michiel begon met didgeridoo spelen in 1993. 


Sindsdien heeft hij een geheel eigen geluid ontwikkeld en staat hij bekend om zijn sterke ritmes en groovende manier van spelen. 


Zijn muzikale reis voert hem over de hele wereld. Hij reist, speelt en geeft workshops op festivals door heel Europa. Ook trad hij op in Moskou en Lomé, Togo, West Afrika. 


Sinds 2003 reist hij geregeld naar Arnhemland in Australië om zich nog verder te verdiepen in de traditionele stijl van spelen en in de cultuur om er daarnaast instrumenten voor zijn webshop te verzamelen. Momenteel treedt hij geregeld op met de formaties RAMM en WOOD. 


Tevens word hij gevraagd als special act bij een verscheidenheid aan bands, DJ's en als solo artiest. 


Als docent is hij reeds 12 jaar verbonden aan percussieschool Mi Dushi in Apeldoorn en geeft hij les bij Scholen in de Kunst in Amersfoort en in het AAMU, Museum voor Aboriginal Art, Utrecht. 


Zaterdag 22 juni 2013 


13u tot 16u 


Maximum 16 deelnemers, daarna reservelijst 


Locatie: yurt van Berkana 


Initiatief in samenwerking met Bart De Pever 


De lesgever presenteert aansluitend Yidaki en Mago Aanmelden kan via mail op kennyappelen@yahoo.com of per telefoon op 0496/51.58.11 


De inschrijving is pas definitief nadat aan het inschrijvingsgeld is voldaan. Om deze unieke kans voor elke geïnteresseerde te kunnen benutten, vragen we om vooraf (ten laatste 22 mei) het inschrijvingsgeld van 50 euro over te schrijven op IBAN : BE58 0012 6805 9879 BIC : GEBABEBB met als vermelding ‘workshop Didgeridoo 22 juni 2013’. 


Deelnemers dienen de circulaire ademhaling onder de knie te hebben (gevorderden workshop). 


Adres: Berkana, Gobbelsrode 68, 3220 Kortrijk-Dutsel (Holsbeek, nabij Leuven)

25-02-2013 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op zoek naar....?
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Je mag me steeds vrijblijvend contacteren voor: • Workshops/lessen voor groepen of individueel. 

Zowel beginners, gevorderden als vergevorderden.

Circulaire ademhaling (keel/wangen/kaak/buik), buikademhaling, basistechnieken, wobble, bounce-breathing, ritmevorming, snelheid in spelen, beatboxtechnieken, toots, …

Lessen aangepast aan persoonlijke voorkeur zeker ook mogelijk.


 • Optredens met didgeridoo en andere instrumenten van over heel de wereld. 

O.a. reis rond de wereld met een 10tal instrumenten.

 

 • Klankhealing sessies. 

Individueel of in kleine groepjes met didgeridoo en andere instrumenten.

 

 • Volledig meditatieconcert (Adhara). 

Zie www.adhara.be voor meer info.
19-02-2013 om 16:54 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.आधार
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met enige trots mag ik de nieuwe website van ‘Adhara’ aan jullie voorstellen!

We zijn dit project ongeveer een jaar geleden gestart en ondertussen is het echt tot iets heel mooi uitgegroeid!

Wil je ook eens een bijzonder concert meemaken, neem dan snel een kijkje op onze volledig nieuwe site!

 

www.adhara.be


आधार

19-02-2013 om 11:01 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
15-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Lies Beijerinck!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Door een samenwerking met Kenny en Berkana, kunnen we deze unieke kans laten plaatsvinden. 

Lies Beijerinck, beter bekend als 'the Didge Mother of Holland' speelt Didgeridoo sinds 1993. 

Sindsdien heeft zij een respectabele staat van dienst opgebouwd. Zo speelde zij onder andere met DJ Tiësto voor 25.000 mensen. Van alle bekende clubs in Amsterdam heeft ze het podium mogen betreden en ook op vele grote podia in de rest van Europa, zoals het hoofdpodium van 'Dance Valley' en de 'Roxy' te Praag. ‘s Zomers reist ze alle Europese Didgeridoo festivals af met het bekende didgeridoo duo '3ple-D'. 

Verder speelt zij met de wereld percussie band 'the Samson Brothers' en met een traditionele Indiase formatie. 

Als soliste staat ze bekend om haar krachtige percussieve stijl. Met haar super duidelijke boventonen en drie trompettonen verweven in haar spel hoort ze zonder meer bij de wereldtop. 

Ook als lerares heeft zij haar sporen ruimschoots verdiend en wordt zij in heel Europa gevraagd. 

De laatste jaren is zij drie maal in Australië geweest om masterclasses te volgen bij de grote meester Djalu Gurruwiwi, en heeft zo de weg opengemaakt voor Didgeridoo spelende vrouwen. 


Inschrijven kan enkel via mail naar kennyappelen@yahoo.com of per telefoon op 0496/51.58.11 

Om deze unieke kans voor elke geïnteresseerde te kunnen benutten, vragen we om vooraf het inschrijvingsgeld van 50 euro over te schrijven op IBAN : BE58 0012 6805 9879 BIC : GEBABEBB met als vermelding ‘workshop Didgeridoo 2 februari 2013’. 

De inschrijving dient ten laatste 2 weken vooraf (=19 januari 2013) voldaan te zijn. Kosteloos annuleren kan eveneens tot die datum. 

Deelnemers dienen de circulaire ademhaling onder de knie te hebben (gevorderden workshop). 

Naast de yurt bevindt zich eetcafé De Gelaarsde Kat waar na de workshop en jamsessie nog kan een hapje en een tapje kan volgen (niet in de prijs inbegrepen). 

15-11-2012 om 20:43 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
12-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lessenreeksen najaar 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Via deze weg wil ik u op de hoogte brengen van de nieuwe lessenreeksen voor beginners en gevorderden september/oktober 2012!

We vliegen er terug stevig in met 4 lessen van telkens 1,5u!

* Data:

4 zondagen telkens van 15u30 tot 17u00 voor de beginners en van 17u30 tot 19u00 voor de gevorderden!

16 september 2012 – 30 september 2012 – 14 oktober 2012 – 28 oktober 2012


Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op 6 (Kwaliteit boven kwantiteit!)


Inschrijven en meer info kan door op 'contacteer mij' te klikken rechts op de blog.

 

Tot getoeter!

 

12-08-2012 om 21:31 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgietingen met klankschalen en didgeridoo groot succes!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wat begon als een erg bijzonder experiment is ondertussen een groot succes geworden! Elke twee weken zit de sauna vol, om deze bijzondere opgieting te kunnen ervaren. We proberen er elke keer weer iets mooi van te maken, ook met de inbreng van andere instrumenten.

Reserveren is helaas niet mogelijk, de opgieting gaat stipt om 20u30 door op zondagavonden. 

 

Wat is een opgieting?

Tijdens een opgieting krijg je het extra warm want de saunameester giet een mix van etherische olie en water op de warme stenen. Gevolg: de vochtigheid gaat omhoog en de gevoelstemperatuur ook. Bovendien wappert de saunameester met een handdoek om de warmte in de sauna te verspreiden, de saunagangers zweten harder en door de geur van de etherische olie bereik je een dieper niveau van ontspanning.

De olie is bovendien geparfumeerd met geuren uit de Tibetaanse hoogvlakte, speciaal voor deze klank-opgietingen!

 

Wat maakt een opgieting met klankschalen en didgeridoo zo speciaal?

De boven- en ondertonen van de klankschalen en de didgeridoo werken in op het lichaam en de geest door hun resonerende vibraties die ervoor zorgen dat je in een soort droombewustzijn komt. Deze diepe ontspanning of mentale toestand wordt geassocieerd met de term healing. Ze bevordert de geestelijke en lichamelijke gemoedstoestand en stimuleert het zelfgenezend vermogen van diegene die de ervaring ondergaat. De combinatie van deze gemoedstoestand en de volledig lichamelijke ontspanning van het sauna effect zorgt voor een unieke ervaring! Volledig ontspannen en ontstressen in de prachtige Zoutsteen Sauna.

Het bespelen van de klankschalen en didgeridoo in de sauna is uniek in de wereld, enkel en alleen te ervaren in Thermae Boetfort te Melsbroek!

Meer info en data kan je HIER vinden.

12-08-2012 om 21:31 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw project: Adhara
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud, geniet van de wonderlijke klanken van 'Adhara' en laat je wegglijden in een diepe vorm van ontspanning…


In deze vluchtige tijden waar alles te snel aan ons voorbijgaat, wil Adhara met zijn meditatieve concerten, de mensen opnieuw de tijd geven om ruimte te creëren. Innerlijke ruimte is noodzakelijk voor ons allen, een ruimte waar we gewoon kunnen en mogen zijn. Dit is het recht van één ieder, maar het wordt ons zo vaak afgenomen door onze opgelegde levensstijl.


De bedoeling is dat Adhara de basis creëert van waaruit ieder zijn unieke ruimte met daarin zijn eigen krachtsbesef kan gaan ervaren. Wij hopen zo een subtiele en voor ieder unieke innerlijke stroom op gang te brengen die ons opnieuw in staat stelt om vanuit het hart in onze eigen scheppende kracht te gaan.


Op deze manier wensen wij bij te dragen aan een bewustwordingsproces dat momenteel zeker gaande is. Adhara

12-08-2012 om 19:22 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
16-02-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop en optreden Mark Atkins

Mark Atkins in concert op 21 maart om 20u30 bij het Espace Senghor

Geboren uit een Ierse countryzangeres vader en een Aboriginal moeder , Mark Atkins mengt Europese en inheemse culturen. Zijn eerste stappen waren in de rock muziek, hij is een van de eerste die de traditionele Aboriginal instrument heeft geintroduceerd: de didgeridoo. Naast de wens om te innoveren is de strijd tegen de segregatie tussen de blanken en de Australische aboriginals die leidde de muzikant te wagen op deze wegMark Atkins geïnteresseerd is in dit probleem omdat zijn familie leed het kwaad van het racisme was.

Zowel de multi-instrumentalist en didgeridoo virtuoos Mark Atkins heeft nu een internationale reputatie verworven, zoals blijkt uit zijn samenwerking met enkele van de meest populaire artiesten ter wereld, waaronder Led Zeppelin, Peter Gabriel, Sinead O'Connor, Ravi Shankar ... Onlangs heeft de aantrekkingskracht van Mark Atkins eclecticisme hem naar de meest uiteenlopende muzikale genres geleden, uitgaande van de folk (John Butler Trio) naar electro (Krak in Dub) door middel van film muziek (Philip Glass), jazz (Ornette Coleman), of een project dat is bijzonder dierbaar voor hem, Black Arm Band, een groep van Australische aboriginals grootste kunstenaars.

Met zijn nieuwe show "Grungada",komt Mark Atkins aan al zijn invloeden te synthetiseren door het mengen van de geluiden van folk gitaar en harmonica en beatbox met de moderne praktijk van de oude kunst van het didgeridoo ...


http://www.myspace.com/markyidakiatkins

bam: 12 (voorverkoop) / 13 (Jeugd Card, senior) / 14 euro

Dit evenement vindt plaats in de Espace Senghor 366, Chaussee de Wavre 1040 Brussel.

Informatie en reservatie: 02 230.31.40 / info@senghor.be website: www.senghor.be

16-02-2012 om 19:24 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
17-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeridoo + Sauna
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vanaf heden kan u om de twee weken genieten van een klank-opgiet-sessie in de sauna 'Thermae Boetfort' te Melsbroek.

Een mengsel van water en etherische oliën wordt op de warme stenen in de sauna gegoten. Hierdoor worden de temperatuur en vochtigheid in de sauna sterk opgedreven. De saunamedewerker die de opgieting doet, zal de warmte met een vochtige handdoek in de ruimte verspreiden. Hierdoor gaat u extra zweten en door de geuren zal u nog beter kunnen ontspannen.

Een tweewekelijkse speciale sessie, met klankmeditatie, garandeert diepgaande ontspanning op lichamelijk en geestelijk niveau, vanwege de rustgevende klanken die de Tibetaanse klankschalen en de didgeridoo verspreiden.

Een unieke ervaring, ook voor mezelf! Spelen bij 70°C...


Misschien tot op een van de sessies?


Elke 14 dagen op zondagavond 20:30
Thermae Boetfort
Sellaerstraat 42
B – 1820 Melsbroek

 

17-04-2011 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
21-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Deze gaan door te Sint-Ulriks-Kapelle, deelgemeente van Dilbeek, op 5 min rijden van afrit Ternat (E40) en 5 min rijden van afrit Groot-Bijgaarden (Ring Brussel) 
 

=> Lessenreeks beginners:

4 zondagen telkens van 17u00 tot 18u30.

20 maart 2011 - 3 april 2011 - 1 mei 2011 - 15 mei 2011

 
Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.
De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op 6 (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrument (pvc, berenklauw of andere) gebruiken tijdens de lessen.

 


=> Lessenreeks gevorderden:
 
Dit is voor de meer gevorderden onder jullie (personen die de circulaire ademhaling goed onder de knie hebben!)

4 zondagen telkens van 19u00 tot 20u30

20 maart 2011 - 3 april 2011 - 1 mei 2011 - 15 mei 2011

 

De bedoeling van deze lessenreeks is meer gedetailleerd ingaan op ritmes, zelf ritmes maken en complexe technieken. O.a. de wobble, keelademhaling en beatboxtechnieken staan al zeker op het programma. Ontdek de snelle Westerse speelstijl op de didgeridoo en de traditionele ritmes op de yidaki!! Hier wordt erg intensief geblazen!!!

Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op 6 (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!


 
Twijfel niet om me te bellen/contacteren als je interesse of vragen hebt.


Groetjes,

Bart

21-12-2010 om 11:51 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
01-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geluidsfragment van 'Slagroom Tegen Verzuring'
Klik op de afbeelding om de link te volgen Niet zo een beste kwaliteit, maar leuk om te horen. (Rechtermuistoets - opslaan als - afspelen met media player)Copyright 2010 Bart De Pever

Bijlagen:
Slagroom.amr (308.8 KB)   

01-10-2010 om 20:04 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
25-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsflash!!
Er staat weer heel wat te gebeuren de komende maanden! Hoog tijd voor een
update/nieuwsbrief!


* Optredens:

---> Zaterdag 28 augustus is er een optreden van 'Slagroom tegen de verzuring' met
Bart De Pever (en co) aan de didge en djembé! Allen van harte welkom op de Foensjke
feesten te Oetingen!
Optreden is van 19u tot 20u.

---> Zaterdag 16 oktober geeft Steve het beste van zichzelf met 'De Druïde'. Dit
klankconcert is volledig ten voordele van vzw "Hoop voor Gillian" Een unieke
ervaring! Niet te missen én voor het goede doel!* Workshops:

---> Zondag 17 oktober is er een workshop throat- & overtone singing in Ternat.
Raphael De Cock, grote meneer in het throatsinging (e.a.), geeft de les... Zeker de
moeite!

---> Vanaf zondag 3 start er opnieuw een lessenreeks voor beginners én gevorderden.
Deze keer in Dilbeek. (Lesgever Bart De Pever)

---> Ook Joeri (aka Goanna) start vanaf zaterdag 6 oktober met een nieuwe
lessenreeks voor beginners en half-gevorderden. Deze gaan door in Boutersem.* Jams:

We zijn nog steeds op zoek naar een gepaste datum voor een meeting! Maar ze komt er
zeker! Hou dus het forum goed in de gaten!!Meer informatie over al deze activiteiten kan je vinden in het forum!
Tot binnenkort?


Bart De Pever

25-08-2010 om 11:36 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
07-08-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste didge-liefhebber,

Via deze weg wil ik u laten kennismaken met de nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo.

Deze gaan door te Sint-Ulriks-Kapelle, deelgemeente van Dilbeek, op 5 min rijden van afrit Ternat (E40) en 5 min rijden van afrit Groot-Bijgaarden (Ring Brussel)


=> Lessenreeks beginners:


5 zondagen telkens van 14u00 tot 16u00.

3 oktober 2010  -  17 oktober 2010  -  24 oktober 2010  -  14 november 2010  -  21 november 2010

Dit zijn in totaal 5 lessen van 2u om dit wonderlijke instrument te leren bespelen!


Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.


·         De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

·         In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.

 

·         Ook het groepsgebeuren wordt niet verwaarloosd. In de groepritmes leren we communiceren met elkaar door dierengeluiden (calls). Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

 

·         Besef tenslotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. ‘Heal’ jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op 6 (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrument (pvc, berenklauw of andere) gebruiken tijdens de lessen.


Voor deze reeks betaal je 100€ p.p.=> Lessenreeks gevorderden:


Dit is voor de meer gevorderden onder jullie (personen die de circulaire ademhaling goed onder de knie hebben!)

 

5 zondagen telkens van 17u00 tot 19u00.

 

3 oktober 2010  -  17 oktober 2010  -  24 oktober 2010  -  14 november 2010  -  21 november 2010

Dit zijn in totaal 5 lessen van 2u!

De bedoeling van deze lessenreeks is meer gedetailleerd ingaan op ritmes, zelf ritmes maken en complexe technieken. O.a. de wobble, keelademhaling en beatboxtechnieken staan al zeker op het programma. Ontdek de snelle Westerse speelstijl op de didgeridoo en de traditionele ritmes op de yidaki!! Hier wordt erg veel geblazen!!!

Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op 6 (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

Voor deze reeks betaal je 100€ p.p.

 Snel reageren is ook weer bij deze lessenreeksen de boodschap! 

Twijfel niet om me te bellen/contacteren als je interesse of vragen hebt.

Met vriendelijke groeten,

Bart De Pever

Krekelendries 28

1700 Sint-Ulrikls-Kapelle

0486/40 35 68
bdepever@gmail.com

http://didgeridoo.bbforum.be/
 

 

07-08-2010 om 15:19 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
24-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw didgeridoo forum!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Welkom!!        

http://didgeridoo.bbforum.be/

24-11-2009 om 13:21 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Marko Jhonson Leather didgeridoo!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Opnieuw heeft Marko mij kunnen overtuigen! Wat een sublieme didgeridoo!!! Speelt erg vlot, is oerdegelijk gemaakt en oogt prachtig! Met zijn 1m95 iets moeilijker om overal mee naartoe te nemen, maar de kwaliteit maakt erg veel goed!

Aan zijn gewicht zal het ook niet liggen (ik schat 3,5kg).

De eerste toot valt perfect samen met de basistoon, zeer mooi en moeilijk te vinden. De toots zijn erg vlotjes te spelen (zeker de eerste twee).

Een perfect uitgebalanceerd muziekinstrument waarbij de diepe en luide bassen door merg en been gaan. De tegendruk is fantastisch, wat ook weer eerder uitzonderlijk is bij een instrument met deze key en lengte.

Dit is ongetwijfeld een TOP-instrument!

Bedankt Marko!

 

Key: C

Toots: C - G# - D# - G


Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen


24-11-2009 om 13:15 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Impressie workshop in de Lilse Bergen

Wat een prachtige locatie was dat! Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen!


24-11-2009 om 13:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn didge-ruimte!

Dit is de plaats waar alles gebeurt! Klik op de foto's voor grotere afbeeldingen!
24-11-2009 om 12:59 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
02-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lessenreeksen januari 2010
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste didge-liefhebber,


In januari starten er nieuwe lessenreeksen didgeridoo waarvan ik u graag op de hoogte wil brengen.

Deze keer gaan de lessen door op zondag, telkens van 10u00 tot 12u00 voor de beginners en van 13u00 tot 15u00 voor de gevorderden.

2u intensief blazen en dit gedurende 4 weken! (8u in totaal)


 Inhoud lessen:

·         Lessenreeks beginners:

Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.

De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.  

Besef ten slotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. ‘Heal’ jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


 ·         Lessenreeks gevorderden:

De eerste fase laat je kennis maken met het 'instrument' didgeridoo. Niet zozeer het meditatieve aspect (komt wel nog eens aan bod), maar meer gefocust op ritmes, ritmevorming en puur plezier in het spelen.

Een tweede fase zal zich focussen op het groepsgebeuren. In leuke groepritmes leren we communiceren met elkaar door middel van calls en toots! Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

In de derde fase zullen andere instrumenten hun intrede maken in het samenspel. Djembé, mondharp, boventoonfluit, …

In een laatste fase (afhankelijk van de vorderingen en niveau van de spelers) zullen we gedetailleerd ingaan op complexe ritmes en technieken. O.a. de wobble, keelademhaling en eenvoudige beatboxtechnieken.

Deze 4 fasen komen niet chronologisch aan bod, maar zijn verweven in elkaar gedurende de 4 weken.

Zoals je merkt is het een erg druk programma! Dit programma is dan ook NIET geschikt voor de beginnende speler. Om aan deze lessen te kunnen deelnemen moet je alle basistechnieken onder de knie hebben. (Basistoon (drone), calls, harmonics (tong) en vlot mét circulaire ademhaling kunnen spelen.)


Meer details:

Waar? Kester (Vlaams-Brabant tussen Halle en Ninove), in huiselijke kring (ingerichte repetitiezolder).

Wanneer? Zondag, telkens van 10u00 tot 12u00 voor de beginners en van 13u00 tot 15u00 voor de gevorderden.

Data: 10/01/2010 – 17/01/2010 – 24/01/2010 – 31/01/2010

Prijs? Voor de volledige 8u les betaal je 70 € p.p

Aangezien het hier om erg intensieve en persoonlijke workshops gaat wordt het maximum aantal deelnemers per groep beperkt op VIJF (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrument (pvc) gebruiken tijdens de lessen.

Ik hoop je spoedig te mogen begroeten!

 

Twijfel niet om me te contacteren indien je meer informatie wenst!

Bart De Pever
bdepever@gmail.com

www.bloggen.be/didgeridoo

Nieuw didgeridooforum BeNeLux, alles ivm didgeridoo: http://didgeridoo.bbforum.be/

02-11-2009 om 13:47 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeclub.be wordt didgeridoo.bbforum.be
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey Beste Didgers,

Op 25 november vervalt de domeinnaam www.didgeclub.be en zal helaas niet meer verlengd worden. Steve gaat stoppen met het beheer van de website & het forum, zodat hij zich beter kan focussen op andere projecten waarmee hij bezig is.

Het goede nieuws is dat ik een gloednieuw forum in het leven heb geblazen als vervanging voor didgeclub.be en dit kan je vinden op: http://didgeridoo.bbforum.be/

Tot 25 november zal het oude forum openblijven, maar het is aangeraden om je nu al in te schrijven op het nieuwe forum en alle nieuwe topics daar te posten !!

Deze nieuwe link zal ook op het oude forum te vinden zijn.

Dank u Steve om het didgeclubforum de voorbije jaren te hosten! Weinigen beseffen hoeveel tijd (en kosten) een mens in een deftige site moet investeren...

Ik neem nu de verantwoordelijkheid om een zo goed mogelijk overzicht te geven van wat er te doen is in de BeNeLux met betrekking tot het didg-gebeuren!

 

Deze blog zal meer mijn persoonlijke visie of ervaringen verwoorden, het algemene didgnews is voor op het forum in de toekomst!

Heb je zelf een nieuwtje laat het me weten of post het in het nieuwe forum!

 

Allen daarheen en Keep on Didging,

Bart

23-10-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
19-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste didgeridooplayer volgens mij ;-) Keep on didging!!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

19-09-2009 om 10:29 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
13-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgjam in Stekene door Steve!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hey mensen,

Het is eindelijk zover .. nog eens een didgejam !!!!!

Wanneer : zondag 27 september 2009 vanaf 13:00
Waar : De Druide, Donkerhofstede(straat) 3, 9180 Stekene

Wegbeschrijving : http://www.relaxatieconcert.be/weg.htm


Praktisch : Kan zijn dat ik een bakje bier of wat wijn voorzie, maar breng
zelf zeker ook iets om te drinken mee (water, frisdrank,...)

Er is een frituur in de buurt, maar ik moet de openingsuren nog checken (zondag zijnde...). Ik laat nog iets weten..

Voor diegenen die komen, en mijn gsm nummer nog niet hebben, stuur mij een mail of PM zodat ik mijn nummer kan doorgeven.
De locatie is in het bos van Stekene. Daar geraken, kan soms verwarrend zijn voor mensen die er nog niet geweest zijn :) dus bel gerust :)

Er is plaats genoeg, dus geen beperking op het aantal mensen.. hopelijk komen jullie dan ook talrijk opdagen..

Laat hier een reply na als je komt (of niet), dan kan ik zowat inschatten met hoeveel we zijn.

groetjes

Steve

Meer info + inschrijven: http://www.didgeclub.com/frm/viewtopic.php?f=2&t=125&sid=59ad7409fd98b25004e9745d39ecc1a5

13-09-2009 om 15:29 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Today Beatles-Day!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

09-09-2009 om 18:49 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hemp didgeridoo te koop
Klik op de afbeelding om de link te volgen

TE KOOP:

Hennep didgeridoo, in mijn bezit van 15 augustus 2009.

Eigenschappen van de didgeridoo:

·         Key: C

·         Toots: 1ste F# - 2de D# - 3de G#

·         Lengte: 150cm

·         Mondstuk: 3,5cm diameter binnenkant. (Geen was nodig!)

·         Belly bottom: 8,0cm binnenkant

·         Gewicht: 2,3kg

<= Klik op de foto voor meer foto's en info!!!!


Hennep didgeridoos zijn een waardig alternatief voor de traditionele eucalyptus didgeridoos. Niet alleen zijn ze goed voor de leefomgeving (er moet geen boom voor sneuvelen), ze zijn ook volledig biologisch gemaakt en terug afbreekbaar. Een milieuvriendelijke didgeridoo door de Aboriginals zelf goedgekeurd. (Een deel van de aankoopprijs is naar de Aboriginals gegaan.)

Gemaakt door Hempstone wereldwijd bekent voor hun hennep didgeridoos. Deze worden dan ook bespeeld door tal van bekende didg-artiesten. (Zie foto in bijlage voor meer details) De productie van nieuwe hennep didgeridoos ligt momenteel stil, deze is één van de twee laatste die ik kunnen vinden heb. Si Mullumby had er nog een paar, maar reken ondertussen op € 800

Deze hennep didgeridoo ziet er niet alleen erg mooi uit, hij speelt ook erg lekker… Perfecte tegendruk, perfect uitgebalanceerd voor zowel traditioneel als Westerse speelstijl. Speelt lekker vlot en snel, maar is ook ideaal om lekker meditatief op te spelen.

Het geluid van de didg is vrij Yidaki-achtig, geen powerdidg met mega bassen maar een didg met meer scherpe in zijn sound. En dat is ook meteen de reden waarom hij niet geschikt is voor mij en ik hem verkoop... Mijn persoonlijke zoektocht naar de ideale didgeridoo gaat voort…

·         Vraagprijs:280,00

Ik ga geen deftige soundfile kunnen posten aangezien ik niet over opnameapparatuur beschik. 

Hier kan je een klein filmpje zien maar het geluid doet de didg geen eer aan...Aarzel niet om me te contacteren als je interesse hebt!
06-09-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
11-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taste Australië
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Optreden 'Taste Australië' Zonhoven (B)

Zaterdag 5 september 2009 - 20u00 tot 23u00

 

Australische wijndegustatie met aangepaste hapjes en muziek.

 

Meer info:

Gemeente Zonhoven

Belgium didgeridoo blog

Facebookgroep didgeridoo

11-08-2009 om 11:27 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
09-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeridoo en Slaapapneu
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik krijg veel de vraag of didgeridoospelen helpt bij een slaapapneu en snurken… Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken zou het effect van didgeridoospelen op deze aandoeningen wel degelijk een effect hebben. Dit is het artikel dat verschenen is in ‘Reuters news service’:

Regular didgeridoo playing reduces snoring and daytime sleepiness, finds a study published by the British Medical Journal. Snoring and obstructive sleep apnea syndrome are common sleep disorders caused by the collapse of the upper airways.


Reports of didgeridoo players experiencing reduced daytime sleepiness and snoring after practicing, led experts in Switzerland to test the theory that training of the upper airways by didgeridoo playing can improve these disorders. They identified 25 patients with moderate obstructive sleep apnea syndrome and who complained about snoring. Patients were randomly allocated to an intervention group (didgeridoo lessons and daily practice at home for four months) or a control group (remained on a waiting list for lessons). Compared with the control group, daytime sleepiness and apnea scores improved significantly in the didgeridoo group. Partners of patients in the didgeridoo group also reported much less sleep disturbance.

The authors conclude that regular training of the upper airways by didgeridoo playing reduces daytime sleepiness and snoring in people with moderate obstructive sleep apnea syndrome and also improves the sleep quality of partners.

 

Vrije vertaling:

Regelmatig didgeridoospelen verminderd snurken en slaperigheid overdag, dat heeft een studie uitgewezen welke verschenen is in het British Medical Journal. Snurken en slaapapneu zijn veelvoorkomende slaapstoornissen veroorzaakt door het inzakken van de bovenste luchtwegen.

Volgens een Zwitsers onderzoek zouden didgeridoospelers minder last hebben van deze aandoeningen na het spelen. Het trainen van de bovenste luchtwegen door didgeridoo te spelen zou een positief effect hebben op deze aandoeningen. Zo hebben ze 25 patiënten met slaapstoornissen in twee groepen opgedeeld; een groep die dagelijks didgeridoolessen kreeg en thuis oefenden gedurende 4 maanden en een tweede groep die niets speciaals moest doen en enkel diende als controle op de eerste groep. Na een vergelijkende studie tussen die twee groepen bleek dat de groep die didgeridoo speelde veel minder last had van zijn slaapstoornis. Ook de partners van deze groep hadden minder last van het gesnurk.

Conclusie: Regelmatig de bovenste luchtwegen trainen door didgeridoo te spelen zou slaperigheid en snurken, bij mensen met een slaapapneu, verminderen. Het zou ook de slaapkwaliteit van de partners ten goede komen.

 

Ook verschenen in: British Medical Journal, PubMed, Science Daily, ABC News, Discovery en Men's Health magazines, en ook in het Apnea Support Forum

09-07-2009 om 09:12 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
08-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgeridoo TV
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Andrea Ferroni, een heel getalenteerde speler, is een verzameling van de beste didgeridoo filmpjes aan het samenstellen. Heel leuk om even door te klikken en te genieten van 's werelds beste didgeridoo-spelers... (Nee, ik sta er niet tussen ;-) )

DidgeridooTV

 


Voor mensen die meer te weten willen komen van deze Italiaanse speler, je kan zijn cd ‘Windproject’  *gratis* downloaden op zijn site:

Windproject

08-07-2009 om 11:11 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
12-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Worldwide Didgeridoo Network

Visit WDN - Worldwide Didgeridoo Network

12-06-2009 om 10:28 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
01-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe lessenreeksen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hoi,

Via deze weg wil ik u laten kennismaken met de nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo.

Deze gaan door te Kester (Vlaams-Brabant), in huishoudelijke kring (repetitiezolder).


=> Lessenreeks beginners:

Elke dinsdagavond vanaf 08/09/2009 tot en met 27/10/2009 van 19u30 tot 20u30.
Dit zijn in totaal 8 lessen om dit wonderlijke instrument te leren bespelen!

Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.

·         De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

·         In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.

·       Ook het groepsgebeuren wordt niet verwaarloosd. In de groepritmes leren we communiceren met elkaar door dierengeluiden (calls). Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

·         Besef tenslotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. ‘Heal’ jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op VIJF (Kwaliteit boven kwantiteit!). Snel inschrijven is dus zeker aangeraden! Bij de vorige lessenreeks was de cursus volzet na amper 1 dag...

Voor de volledige 8 lessenreeks betaal je slechts 65 € p.p.

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrument (pvc) gebruiken tijdens de lessen. (Je kan ze ook aankopen voor 10€).


=> Lessenreeks gevorderden:

Voor de meer gevorderden onder jullie (personen die de basislessen al gekregen hebben) heb ik ook goed nieuws: In het najaar (vanaf oktober/november) zal er een 4 lessenreeks ritmevorming en meer gevorderde technieken, van start gaan.

De definitieve datums hiervoor zullen later bepaald worden, telkens op zondagen van 9u30 tot 11u30; 2u intensief blazen dus!

Voor deze reeks betaal je 45€ p.p. (Ook weer een erg kleine groep, 3 tot maximum 5 deelnemers! Circulair kunnen ademhalen is aangeraden!)Snel reageren is ook weer bij deze lessenreeksen de boodschap!


Twijfel niet om me te bellen/contacteren als je interesse of vragen hebt.

Met vriendelijke groeten,

Bart

01-06-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
14-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Axl - 06/05/2009 - 02u30 - 52cm - 3,330kg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het is zover! Een nieuwe ‘master’ didgeridoospeler is geboren ;-D=====<  

Groetjes van de fiere papa!! 

14-05-2009 om 17:48 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Workshop Ansgar Stein
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gio is weer bezig met de organisatie van een workshop! Deze keer zou de Oostenrijker Ansgar Stein zijn visie willen overbrengen naar de gevorderde didgeridoospeler.

Gio en Frans hebben van zijn kunnen geproefd en willen mééér! Een bekwame lesgever en een fantastische artiest! Hij weet het goed uit te leggen en is dynamisch met betrekking tot het groepsgebeuren. Je kan hem checken op myspace. Hij ambieert meer pop en trance vs didge, maar in zijn workshops zelf gaat het ook over traditionele technieken, alg. weetjes en bv. zijn wobble. Heel divers dus. Een aanrader!

De workshop kan doorgaan in het muziekhuis van Frans te Nijlen, ergens in november…

Graag snel een seintje als je interesse hebt!


http://www.myspace.com/ansgarstein
http://www.youtube.com/watch?v=cC1JheSn_v0
http://www.youtube.com/watch?v=jlTzBxCTqQM

14-05-2009 om 17:43 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Djalu naar België???
Klik op de afbeelding om de link te volgen NIET TE MISSEN!!!!!!

Nieuws van Gio:


Hallo allemaal,

Ik zou jullie idd nieuw bezorgen uit yidaki-land. Het zit zo: Djalu is normaal in Europa rond oktober dit jaar. Ik & Mahir willen weten hoeveel interesse er zou zijn voor een workshop (+ evt. concert) van Djalu in Belgie. Djalu gaat al zkr naar UK en mss nog naar andere buurlanden. Dit zal wss zijn laatste bezoek aan Europa zijn en de contacten om naar Belgie te komen zijn gelegd. Hij kan dus écht naar Belgie afzakken. Er zijn hieraan echter wat voorwaarde verbonden:

1) genoeg interesse/draagvlak (dus maw vooral genoeg inkomen voor de Gurruwiwi familie)
2) een goede locatie (voostellen?)
3) ontvangst, overnachting, ... voor Djalu en co (regelen wij)
4) effectieve deelname (= als er mensen niet afkomen moeten 'de organisatoren' het geld uit eigen zak betalen, vandaar de optie om vooraf het geld over te schrijven (maar NIKS staat nog vast)

Mahir is eigenlijk 'de organisator', maar hij heeft geen connecties met de didge-scene of -spelers (wel met Arnhemland). Je kan hem mailen (in het engels) op mahirsinan@gmail.com indien je concrete vragen, voorstellen of bedenkingen hebt. Je mag natuurlijk mij ook altijd mailen.

Groetjes,

Gio


06-04-2009 om 18:28 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubravko Lapaine
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dudo (Dubravko Lapaine) komt dinsdag 14 April lesgeven in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis

Jan Tooropstraat 164

1061 AE Amsterdam

 

Van 19.30 tot 23 uur.

Voor 45 euro

 

check hem op http://www.youtube.com/watch?v=JXzQwddP3p0

 

Ik ben een fan van deze orginele muzikale jonge Kroaat. Duidelijk beinvloed door Ondrej Smeykal speelt Dudo in mijn visie muzikaler en interessanter.


Zijn les programma luidt als volgt, hier is wat hij schrijft:


Het idee is de leerlingen kiezen een onderwerpen en ik kies een van deze onderwerpen...1. Parallel spelen - Dit is de meest gestelde vraag die ik krijgt - dit gaat over gelijktijdig meerdere geluiden, ritmes en melodien te spelen...het is de illusie van een orkest - voor dit onderwerp heb ik recentelijk een methodiek ontwikkeld, en dit zou ik graag behandelen omdat ik het handig en in allerlei stijlen toe te passen valt - een groot onderwerp.


2. Balkan en andere (nog) complexere ritmes - Dit maakt nummers bewegelijk in een fijne manier, en wat is de groove in de ritmes... het is het verschil in ritmes als 7/8ste en hoe de essentie  te pakken van grooves zoals 9/8ste en 11/8ste, hoe het mogelijkheid is om het ene ritme over het andere ritme te spelen (dit kan ook versimpeld uitgelegd worden in 4/4de) of met erg nabije interacties. Ook zal ik mijn theorie uitleggen over ritmes tellen met oefeningen hiervoor - een groot onderwerp.

3. Lange pijpen spelen - zegt genoeg, maar het accent ligt op het vrij spelen zoals op normale lengte pijpen, langzaam, snel, maakt niet uit hoe, en wat is het voordeel van deze lengte - dit is een kleiner onderwerp, omdat het moeilijk is om direct resultaat te boeken - dus meer alleen theorie, maar er zijn  ook oefeningen.


4. Zingen in didgeridoo nummers - is een belangrijk aspect in mijn spel, dit is voor mij het maken van een echt nummer - ik zal niet praten over compositie van melodieen maar  over hoe te zingen en op het ritme zingen, hoe herkenbare en echte melodien te zingen - dit kan een klein of groot onderwerp zijn, maar er zijn oefeningen met piano of melodica, en veel plezier zal het geven.


5. Compositie - het meest complexe van allemaal, zeer etherisch maar in mijn visie, ook een heel handig onderwerp, het is een onderwerp wat alle voorgaande onderwerpen verbindt... als er genoeg tijd is zou het leuk zijn om er individueel  aandacht aan te besteden, het zijn goede voorbeelden om te leren.

 


Bij voldoende interesse (datum nog af te spreken) kunnen we Dudo vragen om even naar het zuiden te komen ipv allemaal naar het noorden te gaan.

 

06-04-2009 om 18:27 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
02-03-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw kleedje!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey,

Vandaag even een update gedaan van mijn blog!! Nieuwe zomerse kleuren, een link naar de FACEBOOK- groep (zeker joinen!!) en een heus forum waar je met al je vragen en discussies terecht kan!

Geniet ervan!

02-03-2009 om 09:18 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
23-01-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*UPDATE* Workshop Markus Meurer 21.02.09 te Leuven!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De details zijn geweten:

Het gaat door in Leuven 21/02/2009 om 11u00! De workshop duurt 4u en kost 45,00€

Even het mailtje van Markus:

Hallo Frans,

greetings and thanx a lot...

 

 

In diesem workshop lernt ihr auf einfache Weise Euer Didgeridoospiel musikalisch zu verbessern. Kennt Ihr das Problem, daß ihr immer das Gleiche spielt und Euch wollen keine neuen Rhythmen einfallen? In dem 4-stündigen workshop lernt Ihr verschiedene Atemarten, verschiedene Zungenakzente und verschiedene Effekte (wie z.B Stimmeinsatz und 3 verschiedene Trompetentöne), die ihr beliebig kombinieren könnt, um variantenreicher im Spiel zu werden und Eure ganz eigenen Rhythmen ganz einfach kreieren zu können. Außerdem werde ich Euch dabei helfen Präzision in Euer Spiel zu bringen, damit ihr problemlos mit anderen Musikern zusammen spielen könnt. Wir versuchen dann anhand von Stakkatospiel und temporeichem, percussiven Didgeridoospiel aus Eurem Didge ein echtes Musikinstrument zu machen, das nicht immer gleich klingt. Dann gebe ich Euch noch eine Einführung in das traditionelle yidaki-spiel, welches ich bei meinem mehrmonatigen Aufenthalt in Yirrkala (Nord-Ost Arnhemland) von Lehrern wie Djalu Gurruwiwi, M**ka* Munungurr und Jeremy Cloake und bei meiner Arbeit im Yirrkala-Art-Centre "buku larrnggay mulka" gelernt habe. Kurz noch über mich: Ich bin in den letzten Jahren in verschiedenen Formationen und als Solokünstler in ganz Europa, Israel, Indien und Australien aufgetreten ( www.myspace.com/markusmeurer <http://www.myspace.com/markusmeurer> )oder habe Didgeridoo-advanced classes unterrichtet. Momentan bin ich vor allem mit meiner Formation AIRtist ( www.myspace.com/airtistmusic <http://www.myspace.com/airtistmusic> / www.airtist-music.com <http://www.airtist-music.com> ) unterwegs.

 

Markus

 Frans is weer druk bezig om het een en ander op poten te zetten! Zoals steeds is het erg de moeite om aan mee te doen!

Ik post dus ook zijn berichtje even op mijn blog:

  

Beste,

 

Het nieuwe seizoen komt eraan !

Bij deze alvast weer een topper als het over ritme gaat... Kijk en luister eens naar onderstaande. Voor degenen die het nog niet weten, Markus is ook lid van de band "Airtist" (zie elders op You Tube). 


http://www.youtube.com/watch?v=a1pUqM8zMLs


Wil je graag meedoen ? Laat dan bericht op frans.hombroux@skynet.be

We zoeken een zaal in Leuven of in Nijlen (tegen Lier).


Beste groeten en tot binnenkort,


Frans.

23-01-2009 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
26-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lessenreeks didgeridoo
Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Wat?

10 lessenreeks met de focus vooral op het spirituele, het rustgevende en het genieten gericht! Ervaar de helende kracht van aardse trillingen, leer bewust ademhalen en blaas stress letterlijk uit je lijf! Geniet van muziek in zijn puurste vorm, geniet van rust, geniet van eenvoud.

     De lessen beginnen met het absolute begin: leren didgeridoo spelen! Van de drone tot de calls, van de ademhalingscirkel tot leuke ritmes, van rustig spelen tot hoppen, … Wees gerust, we leren dit stap per stap… Een goed humeur, gezonde adem en een beetje doorzettingsvermogen is genoeg om didgeridoo te leren spelen! Je hebt geen voorkennis nodig ook niet van notenleer!

    In de volgende fase van de lessenreeks zal het uitdiepen en perfectioneren van technieken aan bod komen. In deze fase zal je leren meditatief spelen. Laat je innerlijke tot rust komen, geniet écht van het spelen en adem bewust.

    Op weg naar zelfhealing komen wat later de aardse ritmes aan bod. Wordt één met de aarde. Tast je eigen pijngrens af en verzet ze. Voel de aarde écht! Ervaar ‘dreamtime’, een roes tussen slapen, dromen en wakker zijn!

 

    Ook het groepsgebeuren wordt niet verwaarloosd. In de groepritmes leren we communiceren met elkaar door dierengeluiden (calls). Prachtig en onmisbaar in het didgeridoo-gebeuren!

 

Besef tenslotte dat je instrument een stukje van jezelf geworden is, een uitlaatklep wanneer je het moeilijk hebt, een zegen om tot rust te komen. Heal jezelf door dagelijks te genieten en weg te dromen. Geniet van je eigen dreamtime…


   Waar?

De keuze voor het relaxatiecentrum ‘Straal en Geniet’ is niet toevallig. Deze organisatie zorgt ervoor dat de mens op alle vlakken tot rust kan komen. Je kan er terecht voor meditatie, yoga, therapie, dans… Ze hebben een prachtige, gloednieuwe infrastructuur ter beschikking met alle modern comfort. De goede akoestiek en de warme houten vloer maken het geheel af. Ideaal dus!

Het zaaltje is gelegen in Meerbeke op 2min van Ninove richting Brussel.

Wanneer?

De lessen gaan van start vanaf op 3 februari, elke week dinsdagavond van 19u30 tot 20u30. De laatste les is gepland op 28 april. (Geen les in de schoolvakanties).

Met hoeveel?

Aangezien het hier om een erg intensieve en persoonlijke workshop gaat wordt het maximum aantal deelnemers beperkt op zes. (Kwaliteit boven kwantiteit!) Snel inschrijven is dus zeker aangeraden!

De prijs:

Voor de volledige 10 lessenreeks betaal je 80€ per persoon...

Betaald = definitief ingeschreven. Zie het als een extra motivatie om door te zetten wat ook meteen de enige manier om te kunnen blijven volgen met de lessen.

Als je geen eigen didgeridoo hebt kan je gratis een oefeninstrumenten (pvc) gebruiken tijdens de lessen. (Je kan ze ook aankopen aan 10€). Zelf zorg je voor een kussen en drank.


Inschrijvingen en informatie:

Aarzel niet om me te contacteren!

Bart De Pever

0486/40 35 68
bdepever@gmail.com
www.bloggen.be/didgeridoo


26-12-2008 om 15:21 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Big Ask!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We hebben een sterke klimaatwet nodig, België is één van de slechtste leerlingen van de klas, en het blijft bij loze beloften en halfbakken maatregelen. In het Verenigd Koninkrijk is er ondertussen een klimaatwet gestemd. Help ons om dat ook hier voor elkaar te krijgen.

Op 10 augustus namen in Oostende meer dan 6.000 mensen deel aan de opname van de Big Ask-videoclip, een unieke prestatie die geheel door vrijwilligers werd neergezet (Nic Balthazar als regisseur, hele filmploeg, productiehuizen, de componisten Alex Callier en Cédric Murrath van Hooverphonic, voorbereiding, figuranten, …). Nu is het moment gekomen om het resultaat de wereld in te sturen en te delen met iedereen!

Bekijk dus de videoclip op www.thebigask.be En na het bekijken van de clip: doe iets, ACT NOW! Druk onze politici met de neus op de feiten, stuur de clip door naar je vrienden, familie, kennissen en collega’s. Teken de video-petitie en vraag hen om hetzelfde te doen. Roep zo luid je maar kan, schreeuw het uit op de trein, op het werk en midden in ‘t straat:

ACT THE F*CK NOW!!!

Deze campagne loopt ondertussen in niet minder dan 17 landen. En de sneeuwbal rolt, met uw hulp, door … de tijd voor praten is voorbij, het is tijd voor verandering!

Meer info op: www.thebigask.be

01-12-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
24-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtige Aboriginal site!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Af en toe duikt er ergens op het internet écht een pareltje van een site op! Deze ken ik al wat langer, maar hij is eigenlijk zo prachtig dat ik hem met jullie wil (lees: moét) delen!

Geniet van echte schoonheid, geniet van 12canoes.com.au

Als je een beetje op deze site rondkijkt, zul je begrijpen waarom ik zo 'gebeten' ben van het echte Australië!


ps: Vergeet je geluid niet aan te zetten!

 

24-11-2008 om 08:53 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
21-11-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KLEIN nieuws!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve kijkbuiskindertjes,

Het is weer is veel te lang geleden dat ik het 'internet'- gebeuren nog is bijgewerkt heb! Ik heb niet stilgezeten hoor, maar gewoon niet veel tijd gehad. (En ook niet veel goesting om eerlijk te zijn).

Het didg-gebeuren zelf kent ook steeds ups en downs in ons kleine apenlandje. Ik denk dat we op dit moment kunnen spreken van een downtje ;)
Zowel op didgeclub.com als op andere sites (zoals deze hier) is de laatste maanden niet veel gebeurd. 

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat ik zelf stil heb gezeten... Nee, in tegendeel er gebeurt in een mensenleven veel te veel om stil te kunnen blijven zitten! Momenteel ben ik veel bezig met het leren bespelen van mijn nieuwe prachtige djembé, mijn vorige had de geest gegeven en de kosten waren te groot voor een reparatie. Dankzij mijn vrouwtje en de familie kreeg ik op mijn verjaardag een prachtige nieuwe djembé!!! Uitgekozen door mijn goede vriend Ams Jatta! Respect man!!
Mijn broer heeft, sinds de workshop @JH GUUK, ook het djembé-virus te pakken en samen kloppen we gans de straat bij elkaar!

Ook mijn HAPI-drum kan ik niet loslaten.. Zooo verslavend en relaxerend om op te spelen...

En natuurlijk blijven ook de didgeridoos niet in een hoekje liggen, vooral meer en meer mensen contacteren me voor privélessen. Mijn weekends zitten dus redelijk volgepakt! Hier zie je aan dat het toch nog ergens leeft in België. Goed zo én houden zo!!

Er is nog een andere reden waarom internet een beetje achteruit geschoven is, en dat is natuurlijk de belangrijkste reden van allemaal!! Last but not least => er is een klein didg-spelertje onderweg!!!

21-11-2008 om 09:49 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog plaats in de workshops nu zondag!!
Er is nog steeds plaats voor zowel de workshops didgeridoo als de workshops djembé nu zondag 26/10!!

Inschrijven kan ook per plekke gebeuren!

Gewoon iets komen drinken en wat sfeer opsnuiven kan natuurlijk ook!


Greetz,

Bart

22-10-2008 om 12:45 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
23-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele namiddag!
Workshops
 26 oktober 2008

Didgeridoo
Bart De Pever

13u30 - 14u30

16u00 - 17u00


Djembe

Ams Jatta

14u45 – 15u45

17u15 – 18u15

 

 

Doorlopend traditioneel Afrikaanse maaltijd

Workshops @ 10,00€ per sessie

Afrikaanse maaltijd @ 5,00€

 

@ JH GUUK Dorpstraat 26B - 1755 Gooik

Achter café “De Vrede”


Snel inschrijven om zeker een plaatsje te hebben!

Betaald = ingeschreven

Info/inschrijvingen op bdepever@gmail.com

Of bel: 0486/40 35 68 (na 17u)

23-09-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
01-08-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HAPI time!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mensen hebben altijd al muziek gemaakt en zullen altijd muziek blijven maken. En af en toe vinden enkele van die muzikale mensen een ‘nieuw’ instrument uit. De ontdekking van die instrumenten is altijd leuk. Zo heb ik een hele poos geleden de ‘Hang Drum’ leren kennen. Kijk maar is in mijn vorige posts, daar kan je enkele indrukwekkende filmpjes zien. Maar de Hang Drum is echter zó moeilijk te krijgen (tenzij je 3.000€ teveel hebt… via ebay) dat je al snel de moed verliest. Gelukkig zijn er mensen die hun inspiratie halen bij deze melodic steel pan drum en er hun visie en versie van op de markt gooien! Nu enkel nog de rommel van de kwaliteit onderscheiden!


Bouw:

En over kwaliteit gesproken: De HAPI (Hand Activated Percussion Instrument) is werkelijk een stukje vakmanschap!

Op het eerste zicht zou je zeggen dat de HAPI een gewone bewerkte stalen propaantank is zoals er al zoveel aangeboden worden op het internet. Gelukkig is dit maar het eerste zicht. Akkoord, het heeft veel gemeenschappelijk met zo een bewerkte propaantank, laat ons zeggen dat de HAPI een professioneel gemaakt instrument is, gemaakt via het principe van zo een bewerkte propaantank. Dit principe kan je vergelijken met een xylofoon.  Niet alleen is het huis speciaal gemaakt voor het instrument (en niet voor gasopslag) maar er is ook op gestudeerd welke vorm, welke dikte, welke vorm en grote van het gat in de bodem, welke vorm van de tongen, … er allemaal nodig zijn om de perfecte klank te verkrijgen. Het resultaat mag er dus echt wel wezen! De HAPI is dus geen stom speelgoedje, maar een echt prachtig instrument, met een mooie afwerking en vooral een erg mooi geluid geworden! Alle tongen zijn perfect getuned en je hebt de keuze uit enkele basisnoten wanneer je overgaat tot een aankoop. Dit instrument valt onder de categorie: melodic steel tongue drum.


Techniek:

Prachtig aan dit instrument is dat de moeilijkheidsgraad voor het bespelen gelijk is aan nul. De noten van de tongen zijn zo gekozen dat ze mooi harmonieus samen passen en dat je dus daarom niets verkeerd kan doen. Je kan er dus niet vals op spelen. Natuurlijk is het ook geschikt voor de meer professionele percussiespelers onder ons, er zijn 5 akkoorden die  je kan spelen om alles nog nét dat tikkeltje meer te laten samen klinken.

De slagtechnieken zelf zijn oneindig; volle hand voor een Djembé-achtig spel, vingertoppen voor mooi diep weergalmende tonen, klikken met het plat van je vingers, … Er zitten ook twee zachte drumstokken bij die het maximum geluid en vibratie uit de tongen haalt.

Prijs:

 Als je de prijs van een Hang drum vergelijkt met een HAPI is mijn keuze ook dan weer snel gemaakt.  (Ik wil die twee ook niet echt  in één zin gebruiken, het zijn twee totaal verschillende instrumenten die toevallig in dezelfde categorie thuishoren, maar automatisch kom je vroeg of laat bij de HAPI uit als je intens op zoek bent naar een Hang ;) )

De HAPI kost: 350 US$ + 75 US$ verzending, komt dus op een 275 € … Helaas moeten er in dit achterlijk land verschillende diensten enorm kunnen profiteren (BTW, Taxipost, douane, …) en komt daar 100 € EXTRA kosten bij!  Daarmee zijn we meteen koploper van HEEL Europa, inclusief Zweden die op een mooie tweede plaats eindigt!

Maar al bij al toch nog steeds een mooie prijs voor dit professionele instrument. (375 €)

Besluit:

Ik moet zeggen, het is altijd een risico als je zo maar iets koopt via het internet, zeker een nieuw instrument dat je enkel nog maar via de luidsprekers van je pc gehoord hebt. Maar ook deze keer is het geen miskoop! (Zie ook mijn lederen dideridoos van Marko Johnson)

Het is een erg verslavend instrument, waar je al snel enkele uren non-stop op aan het spelen bent zonder dat je het zelf beseft. Ideaal ook om samen te gebruiken met andere instrumenten door zijn vaste basisnoot. Dit weekend nog geprobeerd met djembés, didgeridoos, mondharpen, keelzang, udu, … (zie meeting Stekene) Zaaaaalig…

Ook leuk om weten is dat dit instrument voor heel het gezin aantrekkelijk is. Door zijn erg robuuste bouw kan er niets mislopen, je kunt er niet te hard op kloppen tenzij je natuurlijk een hamer gebruikt in plaats van je handen ;) Ik zou hem toch ook niet laten vallen want met zijn dikke 5 kilo zouden uw tegels of parket er wel eens schoon kunnen uitzien! (Of uw tenen!)


Positief:

-          Professioneel muziekinstrument

-          Bespeelbaar door IEDEREEN

-          Robuust

-          Prachtige afwerking

-          Verslavend, maar gezond verslavend (je komt er van tot rust, de buren en de partner helaas niet vrees ik)

-          De prijs!!

Negatief:

-          Zwaar, 5 kilo (maar anders niet meer robuust)

-          Ondertussen ook een wachtlijst van enkele maanden wegens de grote vraag!

-          Verplicht import van Amerika

-          Extra import belasting van ongeveer 100€ te betalen bij ontvangst... leuk hé België


Meer info:

Meer info kan je vinden op de officiële site: http://www.hapitones.com/

Of stuur mij een mailtje, kijk naar mijn youtubefilmpjes, … 

Bij deze genoeg geschreven, als je me nu wil excuseren => HAPI-time!!Groeten van de éérste HAPI-speler in de BeNeLux!

01-08-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeting te Stekene; de foto's!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik denk dat het de eerste échte zomerdag was, prachtig weer, geen druppel regen en lekker warm! Ideaal dus om lekker te relaxen en muziek te maken in de vrije natuur! Djridoo zorgde voor een grote pot sangria en een Toplocatie in de bossen van Stekene! De goede akoestiek van een heus amfitheater op deze locatie zorgde er voor dat we al snel een echt goed geslaagde jam hadden! Op naar de volgende!

Djembé - Didgeridoo - HAPI - Mondharp - Keelzingen - Klapsticks - ... Het was een echt muziekaal intermezzo. Geniet nog even na van de foto's: (klik op de foto)


Ook op de didgeclub staan nog wat foto's!

01-08-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw filmpje 'Trottoir Fanfaar'
Het is al een tijdje geleden, maar toch nog een nieuw filmpje te pakken gekregen van ons optreden in Gent voor het 'Feest van de Folk' met de didgeclub.be.


14-07-2008 om 10:58 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
10-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Didgejam te Stekene op 27-07-2008
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hey gasten,

Djridoo steekt een jammeke in elkaar:Hey guys,

Het is eindelijk zover .. nog eens een didgejam !!!!!

Wanneer : zondag 27 juli 2008 vanaf 13:00
Waar : De Druide, Donkerhofstede(straat) 3, 9180 Stekene

mappy url : hier

Wegbeschrijving : http://www.relaxatieconcert.be/weg.htm

Praktisch : Kan zijn dat ik een bakje bier of wat wijn voorzie
(Hmmm of misschien wel sangria - zoals vorige keer Smile, maar breng
zelf zeker ook iets om te drinken mee (water, frisdrank,...)
Er is een frituur in de buurt, maar ik moet de openingsuren nog checken (zondag zijnde...). Ik laat nog iets weten..
Voor diegenen die komen, en mijn gsm nummer nog niet hebben, stuur mij een mail of PM zodat ik mijn nummer kan doorgeven.
De locatie is in het bos van Stekene. Daar geraken kan soms verwarrend zijn voor mensen die er nog niet geweest zijn Smiledus bel gerustSmile
Er is plaats genoeg, dus geen beperking op het aantal mensen.. hopelijk komen jullie dan ook talrijk opdagen..

Laat hier een reply na als je komt (of niet), dan kan ik zowat inschatten met hoeveel we zijn.

groetjes

Steve

Hopelijk zijn jullie ook van de partij!!!

Een berichtje kan je nalaten op het didgeclubforum.

Groeten en tot dan?

10-07-2008 om 14:51 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
08-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer eigen werk!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Als je na de onderstaande filmpjes nog geen degou van mij hebt gekregen, kan je me sinds kort met nog meer filmpjes vinden op mijn youtube kanaal. Ik probeer er af en toe wat nieuw werk op te plaatsen, zo kan je mijn stijl(en) van spelen leren kennen.

Enjoy!

Youtube.com/bdepever

08-07-2008 om 10:47 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)
26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het 'betere?' werk...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Its about bloody f*cking time dat ik mijn eigen kop is laat zien op mijn blog! Meer dan enkele foto's hebben jullie tot nu toe nog niet gezien van mij!
Daar komt meteen verandering in zenne! 3 filmpjes die mijn kunnen voor een stukje demonstreren! Sorry voor de mindere kwaliteit, maar ik moet het stellen met een digitaal fototoestelletje...

In het eerste filmpje demonstreer ik het meest bekende ritme in België; de Waketoo. mensen die ooit al eens met mij gespeeld hebben weten ondertussen dat dit een ritme is met véle interpretaties van héél makkelijk naar echt gevorderd! Deze zit er zowat tussenin:Voor het tweede ritme heb ik mijn inspiratie gaan zoeken bij de beatboxers! De laatste tijd ben ik daar trouwens meer en meer mee bezig om beatboxtechnieken deftig in de didg te krijgen. Verwacht niet te veel, maar het geeft al een aardig idee in welke richting ik verder wil groeien:Het laatste filmpje voor vandaag toont een eenvoudig trance-techno ritme. Eigenlijk zou bij dit ritme een paar andere instrumenten niet misstaan. Of zelfs een dj die er wat echte techno tussen mixt!Zoals bij alle filmpjes van muziekinstrumenten op youtube, klinkt het in het écht véél beter hé ;)

Greetz!

26-06-2008 om 00:00 geschreven door Vara  


>> Reageer (0)


Nieuwe site......... www.balanda.be
Foto

E-mail mij

Vragen, sugesties, feedback, inschrijvingen, ...


Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Ook leuk om eens naar toe te surfen:
 • Adhara - Relaxatie- en meditatieconcerten (Eigen project)
 • Didgeridoo forum - Dé plaats voor alle didge-cussies
 • Marko Jhonson's leather didges!
 • 12 Canoes - Prachtige site van de gelijknamige film

  Inhoud blog
 • Nieuwe lessenreeks didgeridoo 2014
 • Nieuwe site!!!
 • 'Didge-Picknick' - #1 - @Moerbeke-Waas - 31/08/2013
 • Workshop Yidaki met Jeremy Cloake
 • Workshop met Michiel Teijgeler Zaterdag 22 juni 2013
 • Op zoek naar....?
 • आधार
 • Workshop Lies Beijerinck!
 • Nieuwe lessenreeksen najaar 2012
 • Opgietingen met klankschalen en didgeridoo groot succes!!
 • Nieuw project: Adhara
 • Workshop en optreden Mark Atkins
 • Didgeridoo + Sauna
 • Nieuwe geplande lessenreeksen didgeridoo!!!
 • Geluidsfragment van 'Slagroom Tegen Verzuring'
 • Newsflash!!
 • Nieuw didgeridoo forum!!
 • Nieuwe Marko Jhonson Leather didgeridoo!
 • Impressie workshop in de Lilse Bergen
 • Mijn didge-ruimte!
 • Nieuwe lessenreeksen januari 2010
 • Didgeclub.be wordt didgeridoo.bbforum.be
 • Beste didgeridooplayer volgens mij ;-) Keep on didging!!!
 • Didgjam in Stekene door Steve!
 • Today Beatles-Day!!
 • Hemp didgeridoo te koop
 • Taste Australië
 • Didgeridoo en Slaapapneu
 • Didgeridoo TV
 • Worldwide Didgeridoo Network
 • Nieuwe lessenreeksen
 • Axl - 06/05/2009 - 02u30 - 52cm - 3,330kg
 • Workshop Ansgar Stein
 • Djalu naar België???
 • Dubravko Lapaine
 • Nieuw kleedje!
 • *UPDATE* Workshop Markus Meurer 21.02.09 te Leuven!
 • Lessenreeks didgeridoo
 • The Big Ask!
 • Prachtige Aboriginal site!
 • KLEIN nieuws!!
 • Nog plaats in de workshops nu zondag!!
 • Multiculturele namiddag!
 • HAPI time!!
 • Meeting te Stekene; de foto's!
 • Nieuw filmpje 'Trottoir Fanfaar'
 • Didgejam te Stekene op 27-07-2008
 • Nog meer eigen werk!
 • Het 'betere?' werk...
 • Get HAPI!
 • Workshop Si! * UPDATE *
 • Jeremy Cloake toe(te)rt in Europa
 • Nog wat plaats voor beginnersworkshop!
 • Trottoir Fanfaar, de beelden!
 • Gooikoorts 2008
 • Trottoir Fanfaar!
 • Nieuwe site Muziekmozaiëk!
 • Nieuwe didgeridoo!
 • RIP Alan...
 • Alan Dargin getroffen door herseninfarct!!!
 • Meeting 17 februari @ jh Guuk
 • Datum Micro Marché Midi
 • Mensen gezocht voor een performance te Brussel!
 • Origineel of toch niet?
 • Trancedidg forum weer offline...
 • Locatie voor meeting 17 februari staat vast!
 • Nog een workshop in samenwerking met de Muziekmozaiëk!
 • Startevent 'Feest van de Folk'
 • Nieuwe datum workshop/jam in Gooik…
 • Nieuwe meeting in januari! *UPDATE: Uitgesteld naar februari*
 • Feest van de Folk 2008 !UPDATE!
 • Eindejaar!
 • Techniek voor gevorderden: dubbele kaakslag!
 • Didgeclub.be online als ook dreamtime.yourbb.be!
 • Didgclub nog steeds offline...
 • Volgende workshop/jam?
 • Slide didgeridoos
 • Leuke ritmes voor de gevorderden
 • Veel talent aanwezig!
 • Fris achter de oren...
 • Tunen
 • Eindelijk!!!
 • Westerlingen = parasieten?
 • Lokatie staat vast!!!
 • Inschrijvingen lopen goed!
 • Eerste datum voor de eerste workshop!!!
 • Cultuurschuur 'De Cam' ter beschikking vanaf januari!
 • Gratis didgeridoo-workshops!
 • Marko Johnson's Leather didgeridoos
 • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
 • Alan Dargin in Vlaanderen !!!!
 • Didgeridoo initiaties @ Gooikoorts!
 • Goedkope alternatieven om aan de slag te gaan met de didgeridoo.
 • Steeds op zoek....
 • Welkom