Inhoud blog
  • Onze school en 'smileys'
  • Goed nieuws !!
  • ComingWorldRememberMe
  • 'Boy Lights fire' (David Lynch)
  • One day
  • eerste communie
  • Is mijn vader in de hemel?
  • Pijn, verdriet, leven ...
  • True religion
  • Welkom in de godsdienstklas !! Alle kids (van het eerste tot het zesde leerjaar) komen hier een uurtje per week ...
    Zoeken in blog

    Ga ook naar de website van onze school !!
  • De Zonnewijzer
  • Zwerfvuil hoort in de vuilbak!
  • Federatie Zonhoven
  • Godsdienstonderwijs
  • Godsdienstklas in school "De Zonnewijzer" in Zonhoven
    Stil worden, lachen, zingen, kaarsje aansteken, luisteren naar elkaar op de mat , kwissen (jongens tegen meisjes), iets bijleren, werkschrift verzorgen, samen zijn ...
    Schoolwebsite : www.dezonnewijzerzonhoven.be
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SAMEN op weg voor Broederlijk Delen



    Maandag 26 maart trokken we met een kleine 500 personen op weg, zwoegend en zwetend, ten voordele van Broederlijk Delen. We lieten ons sponsoren om de plaatselijke ngo's in het Zuiden te steunen in hun strijd tegen vervuiling, uitbuiting en armoede. Samen maakten we ongeveer 2500 km voor het Zuiden. Het juiste bedrag van de sponsoring houden we nog even voor ons ... tot het juiste bedrag geweten is. 


    Klik hier als je  foto's van het derde leerjaar wil zien tijdens de wandeling. 



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spion in de godsdienstklas!
    Twee witte duiven waren de voorbije dagen op bezoek in onze school. Lekker in het zonnetje maakten ze alle kinderen waterachtig die zaten te zwoegen in de klas. Toen de duiven ook nog parmantig op de vensterbank kwamen zitten en binnen keken in de godsdienstklas (om te kijken of de meester zijn job wel goed doet), was het natuurlijk lachen geblazen. 


    19-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."God was er niet met zijn gedachten bij."
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een jong meisje sprak in een reportage in het journaal op zondag 18 maart bovenstaande mooie woorden. Toen ik het journaal zag om 13.00 u dacht ik dat ze het had over de overleden buschauffeur in Zwitserland. Mijn vrouw dacht ze het had over God. In het journaal om 19.00 u kwam voor mij duidelijk tot uitdrukking dat ze het niet over de buschauffeur had maar over God. 
    Voor de jonge dame aan het woord kwam, hadden we eerst een priester horen vertellen dat het moeilijk te begrijpen is dat zo een vreselijk ongeluk kan gebeuren. De priester stelde ook de vraag hoe God zoiets kan toelaten, waar God was ... 
    Ik vind het antwoord van het jonge meisje adembenemend. God is niet te linken met zoveel verdriet. Dat Hij er niet met zijn gedachten bij was is natuurlijk fout ... maar ook een beetje menselijk. 

    03-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mano
    Hier staat een kunstwerkje van Mano. Mano zit in het eerste leerjaar bij juf Hilde D.
    Per toeval kwam ik er bij uit. Een tijdje geleden was haar konijntje dood gegaan. De tekening die ze voor haar konijntje maakt is om heel stil te worden. Bovenaan zie je een regenboog, het konijntje, de zon, wolken. Onderaan is haar konijntje begraven. Het hart van het diertje blijft over ...

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startmoment Broederlijk Delen/vasten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Samen aan één koord trekken om van onze wereld iets leefbaars te houden. Dat is in een paar woorden samengevat waar het startmoment over ging. 
    We hebben toneel gekeken, gezongen, geluisterd, palmtakjes verbrand, akelige foto's gekeken over vervuiling, lawaai gemaakt, een boze Jezus gezien, groene longen gezocht, mooie natuurfoto's gezien ...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood en water
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Dinsdag 28 februari is een dag die onze kinderen niet vlug zullen vergeten. Enkel droog brood en water stonden er deze dag op het menu. Op deze manier probeerden we als school ons een beetje in te leven in de armoede die veel mensen hebben. We betaalden voor deze maaltijd 1 euro. Dit geld gaat naar Broederlijk Delen.

    Enkele foto's!

    24-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouderavond eerste communie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kwaliteit troef !

    Ouders van eerste communicanten worden uitgedaagd op zoek te gaan naar God.

    Jurgen, kapelaan in Bree, verraste iedereen toen hij zijn “speech” begon door met een olielamp op zoek te gaan naar God. “God is dood” zei de bekende filosoof Nietzsche ooit honderd jaar geleden. Jurgen liet een ander geluid horen. Hij zag, voelde, hoorde God in zoveel kleine eenvoudige momenten: een vriendin van hem die elke zondag demente bejaarden ging eten geven, een kerk die volmondig (na een reeks minder leuke aankondigingen) begon te klappen voor iemand die jarig is, een twaalfjarige Egyptische jongen die via facebook een vredespagina aanmaakt waarop zelfs Obama persoonlijk reageert …

    Het woord “wederkerigheid” kwam ook vaak in zijn “optreden” naar voor. Het komt er op neer dat je krijgt en zo opnieuw gaat geven. In de hostie -die binnenkort onze kleine rakkers gaan ontvangen bij “hun” eerste communie- krijgen we Jezus’ liefde en mogen we deze ook weer doorgeven.

    De meeste ouders die  in de zaal aanwezig waren twijfelden niet om hun kind in te schrijven. Wie wil nu geen liefde krijgen en wie wil nu geen liefde doorgeven?

    Kwaliteit troef ! Meer van dat …


    13-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie koningen of waren het negentig koningen ... ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat is het mailadres van de paus?

    Vandaag trokken ruim negentig verklede jongens en meisjes uit lagere school “De Zonnewijzer” in de richting van het fratershuis om bij de fraters en de zusters “Driekoningen” te zingen.

    Theologisch waren er wel enkele problemen. Zo waren er ruim negentig koningen op weg i.p.v. de gebruikelijke drie koningen. Een tweede probleem waren het aantal vrouwelijke koningen. Ruim de helft van de kinderen uit het eerste leerjaar zijn dames. Voor zover geweten waren de Bijbelse koningen ‘echte mannen’. Het grootste probleem was de veelheid aan schitterende sterren waar mama’s, papa’, oma’s en opa’s heel hard en met veel zorg aan gewerkt hadden. Bijna alle koningen hadden zo een prachtexemplaar bij. In het Bijbelverhaal is er sprake van één ster. Misschien een geluk dat het maar één ster was die de koningen moesten volgen, met de veelheid aan gefonkel van de jonge koningen hadden ze zeer zeker de weg niet gevonden naar de kleine Jezus en zouden wij nooit het goede nieuws gehoord hebben. 

    Aan de andere kant: negentig koningen(innen), gigantisch veel sterren, prachtige kindergezichten onder een kroon … eigenlijk is dit veel beter en mooier en grootser als in het echte verhaal.

    Kunnen we niet gewoon het kerstverhaal aanpassen?

    Wat is het mailadres van de paus?

     Voor enkele foto's klik je hier. Ga ook eens kijken op de blog(s) van het eerste leerjaar voor meer mooie beelden. 



    05-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bekoringen in de woestijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jezus moet van God geen stuntman, tovenaar of baasspeler worden. Hier zie je een stukje uit een schitterende Jezusfilm over de bekoringen in de woestijn.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dalai Lama
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik hier voor meer uitleg over deze bijzondere man. 

    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.plastic
    Om stil van te worden ... Klik hier !!

    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speelgoed gezocht !!
    Kijk eens thuis wat je wil delen en waarmee je iemand gelukkig wil maken. Zorg er natuurlijk voor dat het nog mooi want niemand is blij met kapotte of vuile spullen.

    Op zondag 27 november mag je dit speelgoed naar de kerk brengen en  om 10.30 u zal er een aangepaste viering zijn. Dit is tevens de eerste zondag van de advent en het eerste kaarsje op de adventskrans zal aangestoken worden.

    Welkom






    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1D of juf Anneke haar rakkers in actie...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Puzzelen, zingen, dansen ... ongelooflijk. 
    Foto's !!

    20-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpje over de kleine Jezus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het zesde leerjaar kwam het doen en laten van de eerste christenen ter sprake in de godsdienstlessen. In onze handleiding lazen we dat zij "have en goed" verkochten, alles deelden met de armen, dagelijks naar de tempel gingen en het brood braken. In het filmpje over de kleine Jezus zien we hoe Hij zijn leerlingen vindt. Het einde is extra leuk: De kleine Jezus heeft geen zin om schooltje te spelen. Hij wil mensen gelukkig maken op bruiloften. 
    Klik hier als je de kleine Jezus in actie wil zien.

    17-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1E of juf Hilde Dekkers haar kinderen aan het woord ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zingen, fietsen, dansen, puzzelen ... Ik vraag me af wat de juf hen nog kan leren?
    Klik hier voor de foto's. 

    12-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misleidende reclamefilmpjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het vijfde leerjaar zijn we aan het werken rond zaken die ons gelukkig en ongelukkig maken. 
    De reclamewereld probeert ons absoluut gelukkig te maken want dan worden ook zij gelukkig en dan worden de winkels gelukkig ...
    Soms ... kan reclame wel een beetje misleidend en grappig zijn. 

    Hier kan je een  filmpje bekijken. En hierhier, hier, hier, hier, hier ...


    Bijlagen:
    JL-Windhead2s.jpg (32.2 KB)   


    07-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen van juf Hilde kunnen vreemde dingen ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Blay bleden (of zoiets), muurklimmen en ... pampers vernieuwen! Geef mij mijn autootjes van vroeger maar. 
    Klik hier als je nieuwsgierig bent. 



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rakkers van juf Lutgarde laten zien wat zij goed kunnen !!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Motorrijden, golven, dansen ... Klik hier om te kijken naar de foto's.

    04-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws uit het derde leerjaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het derde leerjaar hebben tot nog toe heel veel lawaai mogen en moeten maken. 
    We zijn in de godsdienstles bij meester Patrick aan het werken rond het thema "stilte en gebed". En ... voor je stilte kan kennen moet je eerst natuurlijk ook weten wat lawaai is. We speelden allerhande spelletjes waarbij het plafond bijna naar beneden kwam van het kabaal. We merkten dat lawaai heel tof is maar tegelijkertijd kan het storend zijn. 
    Vorige les zijn we dan letterlijk stil gevallen. We moesten op de mat gaan liggen, het heel stil maken en vertellen waar we stil van werden. Het liedje "moet je horen of hollen, hollen ..." was fijn om te zingen.
    Volgende lessen gaan we beginnen aan ons dagboekje. We mochten onze foto reeds tekenen ... alleen wilde de meester niet dat we onszelf mooier tekenden dan we waren. Die meester toch!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kinderen van juf Dominique in actie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Zwemmen, turnen, spelen, knutselen, voetballen ... Ongelooflijk!!

    Klik hier voor de foto's.



    Archief per jaar
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !





    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs