Recept : een fijne appelkoek Benodigdheden : 5 eieren 250 g zelfrijzend meel 250 g boter 250 g suiker 4 appels 1 snuifje zout 1 zakje vanillesuiker
Wat moet je doen? 1. Roer de boter tot room en voeg er suiker en vanillesuiker bij. 2. Voeg al roerend de eieren één voor één bij. 3. Voeg al roerend het meerl en het zout bij het beslag. 4. Doe de helft van het deeg in een beboterde vorm. 5. Schil de appels, verdeel ze in stukken en schik ze op het deeg. 6. Bedek de appels, verdeel ze in stukken en schik ze op het deeg. 7. Zet de appelkoek in een warme oven op 180° en bak ongeveer één uur.
SMAKELIJK!!!
05-10-2010
2 d naar de C * B
Leren over fruit: - welke soorten zijn er? - hoe ziet de vrucht er uit? - hoeveel weegt de vrucht? - hoeveel kost de vrucht? Veel vraagjes, lekker weer buiten, enthousiaste kindjes, ... En wij weg, op naar de C * B. Met opdrachtenbriefjes in aanslag. Met wat hulp van stagiaire Liesa. Waarvoor dank. En met een kleine attentie van de C * B. Waarvoor ook dank. http://picasaweb.google.be/leraarslokaal.juf/CB#