Inhoud blog
  • Dimitri Verhulst - De zomer hou je ook niet tegen
  • Het kopen van dit boek.
  • Video over het boek: de zomer hou je ook niet tegen
  • Bibliografie Dimitri Verhulst
  • Samenvatting
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De zomer hou je ook niet tegen

    17-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dimitri Verhulst - De zomer hou je ook niet tegen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dimitri Verhulst met zijn boek.

    17-05-2016 om 18:48 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het kopen van dit boek.
    Je kan dit boek voor 12,50 euro kopen op Bol.com.

    Bijlagen:
    http://www.bol.com/nl/p/de-zomer-hou-je-ook-niet-tegen/9200000038725383/?country=BE   

    17-05-2016 om 18:46 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Video over het boek: de zomer hou je ook niet tegen

    Boekenweekgeschenk 2015: Dimitri Verhulst

    Dinsdag 3 maart 2015


    Van 7 t/m 15 maart vindt de 80ste Boekenweek plaats. Voor deze week, met het motto ‘te gek voor woorden’, schreef Dimitri Verhulst het Boekenweekgeschenk ‘De zomer hou je ook niet tegen’. Het boek vertelt  het verhaal van een man die een gehandicapte jongen van vijftien ontvoert naar de Provence. Lezers die tijdens de Boekenweek voor 12,50 euro aan boeken kopen, krijgen dit boek cadeau in de boekhandel.


    DEWERELDDRAAITDOOR, boekenweekgeschenk 2015, internet, 17/05/2016, (http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/335362)

    Bijlagen:
    http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/media/335362   

    17-05-2016 om 18:44 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bibliografie Dimitri Verhulst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dimitri Verhulst (Aalst2 oktober 1972) is een Belgisch schrijver en dichter.

    De titel Assevrijdag uit 1992 is een eigen uitgave voor enkele vrienden en bekenden. Zijn officiële debuut was de verhalenbundel De kamer hiernaast die genomineerd werd voor de NRC-prijs. Hij publiceerde verhalen en gedichten in verschillende literaire tijdschriften, waaronder Nieuw WereldtijdschriftDe Brakke Hond en het tijdschrift Underground, waarvan hij redacteur is.

    In 2001 verscheen de roman Niets, niemand en redelijk stil, later dat jaar gevolgd door Liefde, tenzij anders vermeld. De roman De verveling van de keeper verscheen in 2002.

    In 2003 publiceerde hij Problemski Hotel, dat vertaald werd in het Duits, Deens, Engels, Frans, Hebreeuws, Sloveens, Italiaans, Pools en Hongaars.

    De helaasheid der dingen (2006) werd een succes. Verhulst won er de publieksprijs van de Gouden Uil mee, naast Humo's Gouden Bladwijzer, een nominatie voor de AKO Literatuurprijs, en De Inktaap2008. De autobiografische schets van een Vlaamse voorstadsgemeente werd zowel in Vlaamse als Nederlandse media enthousiast onthaald. De verfilming door de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen liet niet lang op zich wachten; in januari 2008 begonnen de opnames. Op het Filmfestival van Cannes 2009 werd De helaasheid der dingen geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs. De film kreeg in Cannes de Prix Art et Essai, een onderscheiding van de organisatie die 3.000 onafhankelijke bioscoopzalen wereldwijd groepeert.

    De literaire jongerenprijs De Inktaap nomineerde De helaasheid der dingen naast Arnon Grunbergs Tirza en Hans Münstermanns De bekoringvoor zijn editie 2008. De prijsuitreiking van De Inktaap vond plaats in deSingel te Antwerpen op 3 maart 2008. Verhulst veroverde de prijs als gedoodverfde winnaar.

    Hierna volgde de novelle Mevrouw Verona daalt de heuvel af (2006) die als enige Vlaamse werk genomineerd werd voor de AKO Literatuurprijs2007.

    Op 23 september 2008 stuntten zijn uitgever Contact en het weekblad Humo met de uitgave van zijn nieuwe roman Godverdomse dagen op een godverdomse bol. Het boek, met een oplage van 320.000 exemplaren, werd gratis bijgeleverd als bijlage bij Humo (€ 2,30); een nooit eerder geziene promocampagne voor een Vlaams literair werk.

    Verhulst verscheen in oktober 2008 (met de Nederlandse auteur Naema Tahir) in de eerste aflevering van het tv-programma Iets met boeken van Canvas en VPRO.

    Hij werd aangezocht als curator van het boekenfestival Zogezegd in Gent 2009 dat de Literaire Lente in Vlaanderen opent. In Humo's Pop Poll 2009 werd hij de winnaar in de categorie 'beste boek' met Godverdomse dagen op een godverdomse bol. Voor dit werk ontving de auteur de Libris Literatuur Prijs 2009. De vijfkoppige jury loofde het werk als een sardonische komedie, waarbij de mens zowel dader als lijdend voorwerp is; daarbij oordeelde men dat het boek niet onder de noemer klassieke roman valt maar elke genreomschrijving vakkundig omzeilt. De jury prees het boek als een vuurwerk van taal en een literaire prestatie van formaat van iemand die het métier tot in de puntjes beheerst. Het is een boek dat de lezer in een hoek dwingt, hem voor de keuze plaatst. De auteur reageerde overgelukkig op zijn prijs.[2]

    Godverdomse dagen op een godverdomse bol werd genomineerd voor De Inktaap 2010, naast de latere prijswinnaars Over de liefde van Doeschka Meijsing en Alleen maar nette mensen van Robert Vuijsje. In september 2009 verscheen het boek op de tiplijst of longlist van de AKO Literatuurprijs.

    In februari 2010 werd Verhulst ambassadeur van stichting Varkens in Nood. Beroemde Nederlandse schrijvers als J.J. Voskuil en Jan Terlouw zijn hem daarin voorgegaan. Zijn doel is om in België de praktijk om biggen te castreren ter voorkoming van berengeur te stoppen. Hij draagt daarmee het standpunt van Varkens in Nood uit, dat vlees met berengeur nauwelijks voorkomt, en via geurdetectie aan de slachtlijn uit de rekken van de supermarkten kan worden gehouden. In een opiniestuk in De Morgen noemde Verhulst zichzelf "klotenambassadeur".

    Verhulst schreef in december 2011 in Hoe durven ze?, de bestseller van Peter Mertens (voorzitter PVDA) een “Woord vooraf” waarvan de laatste zinnen luiden[3]:

    Intellectuele eerlijkheid begint daar waar men de moed heeft zijn opinies te toetsen aan die van anderen. De wind waait nu al lang genoeg van rechts. Dit boek, dat ik des te zeer zou willen bestickeren als "noodzakelijk", begroet ik als een warm en hernieuwd begin in de strijd tegen het asocialisme.

    Februari 2014: De laatkomer verschijnt op de longlist van De Gouden Boekenuil.


    WIKIPEDIA, Dimitri Verhulst, internet, 17/05/2016, (https://nl.wikipedia.org/wiki/Dimitri_Verhulst)

    17-05-2016 om 18:36 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenvatting

    Het verhaal kan heel kort worden samengevat.

    Pierre Vantoren (64 jaar) rijdt met een debiele potplant Sonny naar het zuiden van Frankrijk. Sonny verblijft normaal in een tehuis in Amsterdam. De geestelijk gehandicapte jongen zal de volgende dag zestien jaar worden en Pierre wil zijn "ersatzzoon" een passend geschenk geven: een vertelling hoe het in zijn leven is vergaan en hoe Pierre en de moeder van Sonny elkaar hebben gekend. In de tussentijd rookt hij zijn ware sigaretten en drinkt hij een goede wijn, waarvan hij ook Sonny enkele slokken laat nemen.


    Hij bezoekt dan de plaats Avignon waar hij ook met zijn geliefde gelukkig is geweest. Hij heeft sigaretten bij zich en goede wijn en is van plan het levensverhaal aan Sonny te vertellen. Pierre nam het niet zo nauw met de liefde.  Toen een vrouw zijn dochter liet geboren worden, liet hij haar in de steek en ook voor overspel deinsde hij niet terug. Dat veranderde allemaal toen hij op een colloquium in Amsterdam de  actrice ontmoette die doordat het na het stappen wat laat was geworden bij hem wilde blijven slapen. Vanaf dat moment was hij verliefd. Maar zijn geliefde was twaalf jaar jonger (32 tegenover 45) De onenightstand wordt echter een relatie, ook al omdat de jonge vrouw (wiens naam niet wordt genoemd) dat ook graag zelf wil. Ze gaan samenwonen  en leiden een avontuurlijk bestaan.

    Maar zijn jonge partner heeft een grote kinderwens en daaraan wil Pierre niet voldoen. Hij gooit het er een keer uit en dat betekent meteen een scheiding van de geliefden. Drie maanden later is  zijn ex-geliefde zwanger, maar ze heeft geen relatie. Pierre is bij de bevalling en zorgt ook goed voor Sonny. Na zeven jaar sterft zijn geliefde aan een kwaadaardig melanoom.  Hij neemt de zorg voor Sonny op zich, gaat vaak wandelen met zijn rolstoel en de omgeving denkt dat hij de biologische vader is.  Dit hele verhaal vertelt hij aan zijn "zoon" Sonny.  Dan is het zijn verjaardag en is het verhaal voorbij. Hij zoekt nog een zin voor zijn dagboek: elke dag besluit hij met één zin.


    SCHOLIEREN, de zomer hou je ook niet tegen, internet, 17/05/2016, (http://www.scholieren.com/boek/12985/de-zomer-hou-je-ook-niet-tegen/zekerwetengoed)

    17-05-2016 om 18:29 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cover boek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De zomer hou je ook niet tegen - Dimitri verhulst

    17-05-2016 om 18:19 geschreven door ShayenneAnglin  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 16/05-22/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs