Foto
WELKOM OP DE CLUBSITE VAN DE WINKELSE STAPPERS
Inhoud blog
  • Vanuit Huizingen langs lambiek, geuze en de Groene Gordel
  • IN PRIMEUR FOLDER VAN ONZE WANDEL MEE DAG
  • De Winkelse Stappers huldigen medewerkers en verdienstelijke leden
  • Paardenwandeling komt eraan
  • 17° LENTETOCHT - KW WANDELTROFEE
  • Winkelse stappers in het Nieuwsblad
  • Winkelse stappers gespot
  • WINKELSE STAPPERS GESPOT
  • WINKELSE STAPPERS GESPOT
  • Onverhoopt succes voor 17° Nieuwjaarstocht
    MIJN FAVORIETEN
  • AKTIVIA, de wandelsportfederatie
  • Waterhoekstappers Heestert
  • Wsv Moedige wandelaars
  • Nooit Moe Boezinge
  • Heuvellandstappers
  • Nacht van Vlaanderen Torhout
  • Drevetrotters Zonnebeke
  • W.S.V. Wervik
  • Brigandtrotters Ingelmunster
  • Westhoekstappers
  • DE WINKELSE STAPPERS
  • Foto
    Foto
    Foto
    DE WINKELSE STAPPERS
    LID 323 bij AKTIVIA, de wandelsportfederatie
    03-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverhoopt succes voor 17° Nieuwjaarstocht

    Nieuwjaarstocht Winkelse Stappers groot succes - 03/01/2011

    Ledegem - De Winkelse Stappers zijn erg opgetogen over het deelnemersaantal van hun Nieuwjaarstocht. Met 2271 wandelaars werd het vooropgestelde aantal van 1500 ruim overschreden.

    Wandelclub De Winkelse Stappers bond zondag 2 januari de stapschoenen aan. De zeventiende Nieuwjaarstocht is de openingsklassieker van het nieuwe wandelseizoen en groeide uit tot een onverwacht succes. Maar liefst 2271 wandelaars genoten van een rustige wandeling door het agrarische landschap van St-Eloois-Winkel en haar hinterland. 

    Burenclubs en Oost-Vlaamse deelnemers
    Eerder kon u
    hier al lezen dat het bestuur hoopte op 1500 wandelaars. Secretaris Stefaan Bailleur en voorzitter Gilbert Pieters zijn opgetogen. 'Dit resultaat overtreft onze stoutste verwachtingen. We rekenden op zo’n 1500 deelnemers, maar het werden er tenslotte bijna 800 meer. Op enkele punten na verliep alles vlekkeloos  en de commentaren van de deelnemers zijn lovend. We willen hierbij een dikke pluim geven aan onze medewerkers die reeds van ’s morgens vroeg klaarstonden om alles in goede banen te leiden. Naast de talrijke bevriende burenclubs mochten we ook opmerkelijk veel deelnemers uit Oost-Vlaanderen verwelkomen, ondermeer een grote delegatie uit Deinze , Oudenaarde en Ronse.'

    De Winkelse stappers kijken positief naar de toekomst. Op 24 april 2011 staat met de zeventiende Lentetocht – AKTIVIA Wisselbekertocht een nieuwe uitdaging op het programma.

    Met dank aan Jens Verdure en in het bijzonder


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2271 stappers wandelen vanuit St-Eloois-Winkel het nieuwe jaar in

    Na de drukke feestdagen, bourgondische feesttafels, teveel gegeten en voor sommigen nog met een kater-gevoel, terug in de frisse buitenlucht stappen. Dat deed deugd. Onthaasten, ontgiften, in het idyllische Sint-Eloois-Winkel bij de Winkelse stappers.

    019%20%282%29 002%20%282%29 

    Een dorp gelegen in West-Vlaanderen, een deelgemeente van Ledegem. Rustige wandelwegen, langs velden en prachtige hoeves. Een historische hoeve “’t Groot Schardauw” aan de Groenedreef was de moeite om even dichterbij (door het slijk) te gaan bekijken. Een omwalde hoeve, daterend uit de 18de eeuw. Rondom het erf is een poortgebouw uit 1772 en een schuur uit 1771. Het stalgebouw en boerenhuis zijn 19de eeuws. Uiteraard is deze hoeve sinds 2001 beschermd als monument.

    IMG_0522 IMG_0531

    Sint-Eloois-Winkel is een rustig agrarisch wandelgebied in het hinterland. Het was genieten. Af en toe een beetje regen, maar anders ideaal wandelweer. De controle was in het gehucht van Izegem “de Bosmolens”, namelijk in de basisschool H. Familie. Deze bestaat reeds 100 jaar.  Tegenover deze school staat de kerk (1964) met het kunstwerk “de Ontmoeting”. Dit gehucht heeft ook twee oude kastelen:  Wallemote en Wolvenhof. Ingepalmd in het gelijknamig provinciedomein , een heerlijke groene oase.

    IMG_0512  IMG_0532 IMG_0542

    Dan terug langs de velden en hoeves, met hier en daar een paard of schaap. Ja Sint-Eloois-Winkel is niet voor niks in de septembermaand , het mekka van de jaarlijkse Winkelse PaardeKoerse. Als dit niet onthaasten is, en van de kleine dingen genieten.

    IMG_0537  IMG_0563

    Een goede start, voor een nieuw wandeljaar. Proficiat aan de 2271 deelnemers…en uiteraard dank aan de vele vrijwilligers, na de drukke dagen, vandaag terug hard werken niet zo evident. Laat staan om voldoende medewerkers te vinden. Aan de “Winkelse Stappers”, dank voor de vlotte organisatie, en goede ontvangst. Jullie “rijspoepkesgemeente”, heeft de wandelaar weten te bekoren. Tot een volgende tocht.

    IMG_0581 IMG_0570

    Aan alle wandelaars, clubs en vrijwilligers: “ Beste gezonde wandel-wensen voor 2011”.

    Met dank aan www.wandelgazette.be  :  auteur Karin Moens


    30-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS GESPOT

    We hadden het reeds enige tijd terug gemeld, geen enkele Winkelse stapper is nog veilig op de Vlaamse wandelwegen. Ook tijdens de organisatie van Kortrijk Feeëriek wist onze paparazzi medewerker enkele leden te spotten.

    Walter Declercq , vrouwlief Magdalena en dochter Veronique dachten in alle gezelligheid en in familie verband van een gezellige kerstwandeling te gaan genieten.  Weliswaar zonder onze fotograaf gerekend.

    Ook Eddie Vanneste en zijn vrouwtje Rita konden niet ontsnappen. En zo te zien weten ze een lekker jenevertje best te appreciëren.




    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Winkelse stappers in het Nieuwsblad

    Winkelse Stappers wandelen het nieuwe jaar in - 16/12/2010

     
    Ledegem - Op zondag twee januari 2011 organiseren de Winkelse Stappers hun Nieuwjaarstocht. Voor de wandelclub is dit meteen de start van het nieuwe wandeljaar. De organisatoren hopen de kaap van 1500 deelnemers te overschrijden.

    Meer dan 1500 wandelaars
    Het is alweer de zeventiende editie van de Nieuwjaarstocht. Deze is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Vlaanderens grootste wandelsportfederatie AKTIVIA. Vorig jaar liepen meer dan 1500 wandelaars mee en de organisatie hoopt deze kaap dit jaar te overschrijden.
    Het is meteen de ideale gelegenheid om te onthaasten na de drukke feestdagen en alvast te klinken op een gezond 2011.

    6 tot 21 kilometer
    Er werd gezorgd voor verschillende omlopen, gaande van zes tot en met 21 kilometer. Het rustige, agrarische gebied in en rond Sint-Eloois-Winkel wordt hiermee in de kijker gezet. Zo wordt er ondermeer gewandeld langs het Groot en Klein Schardauw, de klare Gracht, de Bosmolens en het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof.

    Druk wandeljaar
    Met de Nieuwjaarswandeling wordt de aftrap gegeven van een druk wandeljaar. Op Paaszondag (24 april) is er een Lentewandeling en midden september vindt een Paardenwandeling plaats, uiteraard in het thema van Winkel Koerse. Op 11 november richten de Winkelse Stappers in samenwerking met de gemeente Ledegem en de sportdienst een Wandel Mee dag in.
    Naast de vele wandelingen zorgt de wandelvereniging ook voor tal van andere activiteiten.

    Voor iedere deelnemer wordt er een geschenkje voorzien.

    Wanneer: Zondag 2 januari 2011, start tussen 7u30 en 15u.
    Waar: vertrek in De L!nk, Sint-Eloois-Winkel
    Kostprijs: € 1,5 (€ 0,40 korting voor AKTIVIA-leden)

    Meer inlichtingen kunnen bekomen worden bij Gilbert Pieters, voorzitter van de Winkelse Stappers (056/50 13 72) of bij Stefaan Bailleur, secretaris (0478/32 86 75)

    Jens Verdure   Bron : Het Nieuwsblad

    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS GESPOT
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen enkele Winkelse stapper is nog veilig op de Vlaamse wandelwegen. Onze paparazzi spotters zijn overal te lande om hen op de gevoelige plaat te vereeuwigen.

    Hier onze kersvers bestuurslid Joris , tijdens de wandeling bij de Aviflorastappers.

    Druk op de foto om deze te vergroten.


    09-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in 2011 op stap met de Winkelse stappers
    Het jaareinde wenkt , hoopvol kijken de Winkelse stappers 2011 tegemoet. OOK in 2011 staat de wandelvereniging garant voor vijf uitgelezen organisaties in het hinterland van de Rijstpoepkesgemeente ...

    17° NIEUWJAARSTOCHT - ZONDAG 2 JANUARI 2O11
    Het nieuwe wandeljaar inzetten met een attractieve landelijke wandeling.
    Startplaats :  Zaal De Link , Dorpsplein 17 te St-Eloois Winkel 
    Afstanden :   6-12-20 km
    Starturen :    7.30 - 15.00 uur

    17° LENTETOCHT - ZONDAG 24 APRIL 2011
    Prachtige lentetocht met de Manorhoeve, Het Kleine Meer en recreatiedomein Ter Bergelen
    Startplaats :  Zaal De Link , Dorpsplein 17 te St-Eloois Winkel
    Afstanden : 6-12-19-25 km   Starturen :  7.00 tot 15.00 uur 

    11° PAARDENWANDELTOCHT – WOENSDAG 7 SEPTEMBER 2011

    Op verkenning van St-Eloois Winkel, de West-Vlaamse paardengemeente bij uitstek. Organisatie in het kader van de jaarlijkse Winkelse Koerse.

    Startplaats :  Zaal De Link, Dorpsplein 17 te St-Eloois-Winkel

    Afstanden : 7-14 km     Starturen : 9.00-17.00 uur

     

    WANDEL MEE DAG – VRIJDAG 11 NOVEMBER 2011

    In het kader van Vlaanderen Wandelt stappen we langs de oude spoorwegzate Menen-Roeselare

    Startplaats : Zaal Samenkomst , St Eloois Winkelstraat 84 te Ledegem

    Afstanden : 7-14 km     Starturen :  7.30-15.00 uur


    11-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WINKELSE STAPPERS ZET VERDIENSTELIJKE MEDEWERKERS IN DE BLOEMETJES

    Als afsluiter van zijn 16-jarig jubileum heeft wandelclub De Winkelse Stappers vrijdag 24  september ll. tijdens een gezellig samenzijn in het Kleine Meer haar ‘verdienstelijke medewerkers’ in de bloemetjes gezet.

    DSC_0039

    “Een vereniging zou niet kunnen bestaan zonder al zijn vrijwilligers en medewerkers.”, weet voorzitster Rachel Pype.  En dit is uiteraard niet anders bij de Winkelse stappers. Daarom wordt er een heus 'medewerkersfeestje' gegeven.

    “Hierbij willen we iedereen bedanken voor hun inzet en enthousiasme gedurende het voorbije jaar.”, vult manusje van alles en penningmeester Gilbert Pieters aan.  “ We kunnen terugblikken op een al bij al geslaagd wandeljaar, jammer genoeg kregen we dit jaar de weergoden niet met ons mee “.  “ Onze nieuwjaarstocht bleek nog maar eens het succes van de vereniging te zijn. Na de drukke eindejaarsperiode komen immers velen een frisse neus ophalen aan de hand van een gezellige wandeling.  Dit jaar speelde in de voormiddag gladde wegen alsnog roet in het eten, maar gelukkig zorgden tegen de middag de broodnodige opklaringen en een heerlijk winterzonnetje ervoor dat  menig wandelaar de weg vond naar Winkel St-Elooi “.

    DSC_0044 DSC_0042

     

    “ Steevast kunnen de wandelaars rekenen op een hartelijke ontvangst , mooie omlopen en een vriendelijke lach van onze medewerkers.  Pieterke, zorgt af en toe voor de muzikale noot … “ benadrukt Rachel al lachend.  “ Wandelaars komen dan ook heel graag naar onze organisaties. Jammer dat onze midweekse Paardenwandeling in september, letterlijk en figuurlijk in het water viel.  Dagen en uren van voorbereiding allemaal voor niks … En op onze leeftijd laten we het dan allemaal nog eens extra aan ons hart komen …  “.

     

    DSC_0048 DSC_0049


    “ We zeggen soms wel tegen elkaar dat we er beter zouden mee ophouden, dat het tijd is dat anderen de fakkel moeten overnemen. Maar iets dat men doorheen de jaren met plezier  en met succes opbouwde … geeft men zomaar niet uit handen zeker … “  aldus Gilbert Pieters.

     

    DSC_0045 DSC_0052

     

    “ Maar kom laten we tikken op een goeie gezondheid en de gezelligheid van onze kleine familiale maar bloeiende Winkelse stappers “, sluit voorzitster Rachel af. Onder de tonen van een dweilorkestje die de avond animeerde nemen we afscheid van het sympathieke wandelkoppel en haar schare medewerkers. Hopelijk mag het zonnetje nog lange schijnen daar bij de Winkelse stappers.


    08-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardjes kijken met Winkelse stappers

    Sint Eloois Winkel profileert zich reeds sinds mensenheugenis als de paardengemeente bij uitstek. Op de eerste dinsdag van oktober vind reeds voor de 153ste maal de “ paardenkoers aan de Stene Molen “ plaats of kortweg “ Winkel Koerse “.

    DSC_0046

    In dit kader organiseerde de Winkelse stappers woensdag  8 september ll. een heuse “ paardenwandeling “ .  Vanuit de Moorselestraat alwaar in de gezelligheid van het plaatselijke clublokaal de inschrijvingen verliepen trokken we meteen het licht glooiend agrarisch landschap van ’t Rijstpoepke in , gestuwd door de drukte en het lawaai van de nabij gelegen autosnelweg. Verwijzend naar de spotnaam van de Winkelse inwoners , zijnde rijstkakkers hadden we wel  onze bedenkingen.  Er waren in de verste verte geen rijstvelden te ontwaren , alleen wat volgestouwde groentevelden en groenrijke kouters. Doch rijstkakkers verwijst naar het feit dat destijds de tramhalte van Sint Eloois Winkel de laatste was op weg naar Kortrijk. De Tram zat natuurlijk altijd overvol , zodat de Winkelnaars moesten plaats nemen in het goederencompartiment tussen de rijstzakken.

      

    In tussentijd hadden we de industriezone van Moorsele-Gullegem bereikt alwaar een bekoorlijk goed onderhouden veldwegel geprangd tussen de gebouwen ons de richting uitstuurde van de Drie Masten en een eerste rust na een drietal kilometers. Hierna stuurde een riante veldweg tussen twee rijen bomen ons definitief naar de boerenbuiten. Vlakbij ‘ het kleine Meer ‘ kwamen we weer op de openbare weg en kabbelde de wandeling verder door het sluimerende landschap van de Tuileboom.  Een tijdlang volgden we nu gestaag de Kapellekesroute , prettig wandelen in ieder geval waarbij zich aan de horizon steevast op een hoogte een watertoren  protesteerde en in de verte de donkere contouren van het Steenbeekbos schril contrasteerden met enkele dreigende wolken.

    Tot het Steenbeekbos kwam het niet , we bleven rustig kuieren tussen de velden en weiden , hier en daar keurig gekleurd met enkele oogstrelende frêle merries en stoere hengsten.  Precies halfweg waren we toen we in manege ’t Wilgenhof een tweede rust troffen en een jonge amazone ons wat van haar rijkunstjes bracht. Waarna we langs de manege om eventjes een hobbelige veldweg aftastten die ons de richting uitstuurde van de geklasseerde hoeve ‘ Groot Schardauw “ .  Het was een eikendreef die ons   nu lijnrecht  op weg zette naar de Winkelse dorpskern , teneinde tussen de huizen door een einde te maken aan deze geslaagde paardenwandeling.

    In de aftandse bergplaats van de Winkelse stappers heerste in tussentijd een gezellige sfeer waarbij de komende en gaande wandelaars door manusje-doet-het-alles “ Pieterke “ werden geëntertaind  , terwijl vrouwlief Rachel en haar metgezellen zich ontfermden over de geurige pannenkoeken en een frisse pint.   ( Bron : www.wandelgazette.be   editie 2009 )


    Uitslag  10° PAARDEWANDELTOCHT

    Woensdag 08 September 2010

    Plaats

    Fed.

    Nr

    Club

    Aantal deelnemers

    1

    AKTIVIA

    245

    W.S.V.De Brigandtrotters Ingelmunster

    25

    2

    AKTIVIA

    61

    W.S.V.Wervik

    19

    3

    AKTIVIA

    323

    De winkelse Stappers

    16

    4

    AKTIVIA

    78

    Drevetrotters Zonnebeke

    13

    5

    AKTIVIA

    314

    Sterrebosstappers Roeselare

    13

    6

    AKTIVIA

    216

    Gitse Wandelclub”Voetje voor Voetje”

    8

    7

    AKTIVIA

    89

    Heuvelandstappers Ieper

    7

    8

    AKTIVIA

    233

    Hanske De Krijger Oudenaarde

    7

    9

    AKTIVIA

    12

    W.S.K.Marke v.z.w.

    6

    10

    AKTIVIA

    217

    De 12 uren van Lauwe

    6

    11

    AKTIVIA

    140

    A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

    5

    12

    AKTIVIA

    34

    Omloop Kluisbergen v.z.w.

    4

    13

    AKTIVIA

    332

    De Mirakelstappers Waregem v.z.w.

    4

    14

    AKTIVIA

    493

    Aviflorastappers Ingelmunster

    4

    15

    AKTIVIA

    207

    Gezinswandelclub”Nooit Moe Boezinge”

    3

    16

    AKTIVIA

    256

    Warden Oom Stappers

    3

    17

    AKTIVIA

    330

    W.S.V.De Molenstappers Ruiselede

    3

    18

    AKTIVIA

    391

    De Spartastappers Ardooie

    3

    19

    AKTIVIA

    422

    Wandelclub Herzele

    3

    20

    AKTIVIA

    137

    Vier op Een Rij-Zedelgem

    2

    21

    AKTIVIA

    180

    De Witsoone Stappers Krombeke

    2

    22

    AKTIVIA

    276

    Margrietestappers Lichtervelde

    2

    23

    AKTIVIA

    328

    W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden

    2

    24

    AKTIVIA

    412

    Kreketrekkers Kortemark

    2

    25

    AKTIVIA

    469

    Klinkerclub Kuurne

    2

    26

    AKTIVIA

    496

    Oostnieuwkerkse Stappers

    2

    27

    AKTIVIA

    A013

    De Kleitrappers

    2

    28

    AKTIVIA

    91

    PWC Merelbeke

    1

    29

    AKTIVIA

    100

    WSJV Nacht Van Vlaanderen

    1

    30

    AKTIVIA

    105

    Sceldestappers-Zingem

    1

    31

    AKTIVIA

    347

    Velodroomvrienden Moorslede

    1

    32

    AKTIVIA

    303

    WTC-Nieuwpoort

    1

    33

    AKTIVIA

    411

    De 7Mijl-Stappers Moorsele

    1

    34

    AKTIVIA

    429

    Brugse Metten Wandelclub

    1

    35

    AKTIVIA

    514

    Ons Erf Stappers Sint-Michiels

    1

    36

    Individuelen

    9

    Totaal

    185


    22-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met 670 stappers langsheen Gullegemse Vlassersgemeente

    Uitslag  16de ZOMERSERIE-11DE VLASWANDELROUTETOCHT

    Zondag 22 augustus 2010

    Plaats

    Fed.

    Nr

    Club

    Aantal deelnemers

    1

    AKTIVIA

    323

    De winkelse Stappers

    58

    2

    AKTIVIA

    217

    De 12 uren van Lauwe

    84

    3

    AKTIVIA

    61

    W.S.V.Wervik

    53

    4

    AKTIVIA

    411

    De 7Mijl-Stappers Moorsele

    45

    5

    AKTIVIA

    78

    Drevetrotters Zonnebeke

    43

    6

    AKTIVIA

    314

    Sterrebosstappers Roeselare

    31

    7

    AKTIVIA

    12

    W.S.K.Markev.z.w.

    28

    8

    AKTIVIA

    345

    De Waterhoekstappers Heestert

    23

    9

    AKTIVIA

    492

    De Spiegelstappers-Ieper

    20

    10

    AKTIVIA

    245

    W.S.V.De Brigandtrotters Ingelmunster

    18

    11

    AKTIVIA

    207

    Gezinswandelclub”Nooit Moe Boezinge”

    16

    12

    AKTIVIA

    361

    De Texstieltrekkers Vichte v.z.w.

    16

    13

    FFBMP.HT

    067

    Les Hurlos en Ballade Moeskroen

    15

    14

    AKTIVIA

    89

    Heuvelandstappers Ieper

    12

    15

    AKTIVIA

    499

    Guldenbergstappers-Wevelgem

    11

    16

    AKTIVIA

    180

    De Witsoone Stappers Krombeke

    10

    17

    AKTIVIA

    332

    De Mirakelstappers Waregem v.z.w.

    10

    18

    AKTIVIA

    100

    WSJV Nacht Van Vlaanderen

    8

    19

    AKTIVIA

    391

    De Spartastappers Ardooie

    7

    20

    AKTIVIA

    34

    Omloop Kluisbergen v.z.w.

    6

    21

    AKTIVIA

    59

    Godelievestappers Ruddervoorde v.z.w.

    6

    22

    AKTIVIA

    105

    Sceldestappers-Zingem

    6

    23

    AKTIVIA

    216

    Gitse Wandelclub”Voetje voor Voetje”

    6

    24

    AKTIVIA

    256

    Warden Oom Stappers

    6

    25

    AKTIVIA

    9

    W.S.V.De Moedige Wandelaars Beernem vzw

    5

    26

    AKTIVIA

    205

    Wandelclub”de Westhoekstappers”

    5

    27

    AKTIVIA

    140

    A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

    4

    28

    AKTIVIA

    328

    W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke-Staden

    3

    29

    AKTIVIA

    347

    Velodroomvrienden Moorslede

    3

    30

    AKTIVIA

    371

    De Moense Gordel v.z.w.

    3

    31

    AKTIVIA

    27

    Tornado boortmeerbeek v.z.w.

    2

    32

    AKTIVIA

    72

    WNZB Knokke –Heistv.z.w.

    2

    33

    AKTIVIA

    91

    PWC Merelbeke

    2

    34

    AKTIVIA

    128

    Gentbrugse Zwalmvrienden

    2

    35

    AKTIVIA

    139

    W.S.V.De Vossen-Buggenhout

    2

    36

    AKTIVIA

    226

    Denderklokjes-Lebbeke

    2

    37

    AKTIVIA

    271

    Road Runners-Torhout v.z.w.

    2

    38

    AKTIVIA

    276

    Margrietestappers Lichtervelde

    2

    39

    AKTIVIA

    370

    De Beitemse Voskens

    2

    40

    V.W.F.

    A050

    De Pompoenstappers-Geel

    2

    41

    FFBMP

    HT075

    Mont Marche Tournai

    2

    42

    ATB Lendelede

    2

    43

    Vaste Vuist-Lauwe

    2

    44

    AKTIVIA

    8

    De Duintrappers-Westende v.z.w.

    1

    45

    AKTIVIA

    43

    Diksmuidse Wandelclub

    1

    46

    AKTIVIA

    70

    W.S.V.De Stormvogels Oostende

    1

    47

    AKTIVIA

    233

    Hanske De Krijger Oudenaarde

    1

    48

    AKTIVIA

    304

    W.T.C.Nieuwpoort

    1

    49

    AKTIVIA

    364

    De Trompe-Deerlijk

    1

    50

    AKTIVIA

    412

    Kreketrekkers Kortemark

    1

    51

    452

    N.V.G.-Ieper

    1

    52

    Individuelen

    75

    Totaal

    670

     

    25-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurovergoten Lentetocht bij Winkelse stappers

    Op zondag 25 april gingen wij eventjes onze neus ophalen in het paardendorpje Sint Eloois Winkel een deelgemeente van Ledegem. Het dorp is vooral gekend voor zijn jaarlijkse paardenkoers , daar zouden de Winkelse Stappers op inspelen tijdens hun 16de lentetocht waarbij vanuit de jongensschool verschillende parcours aangeboden werden tussen de 6 en 25km . Hoefgetrappel en authentieke koetsen stonden garant voor een onvergetelijke wandeldag in een originele omgeving. Het zou wandelen worden door de groene long in de nabijheid van een natuureiland , Manor genoemd.


    Bij het verlaten van de dorpsschool liep het even over het dorpsplein en zo op weg naar een eerste natuurdoorsteek langs een zanderige boerenweg . Onder een stralende zon verscheen het koude ochtendzweet op het gras van de weilanden, alvast een voorbode van een heerlijke wandeldag. Rustige landelijke wegen stuurden ons langs de vele mooie boerderijen  waarbij men ons liet genieten van het agrarisch landschap en enkele mooie zichten in de ruime omgeving.  Menige kleine gehuchten werden doorlopen op onze weg naar Lendelede. Ter hoogte van de Sint Arnolduswijk werden we de Sint Anthoniusstraat op gestuurd, hier hadden ze werkelijk iets te maken met heiligen , maar werd de nadruk vooral gericht op landelijk wandelen. Na enige tijd liep het op de grondvesten van Heule met zijn  Sint Katharina wijk en de Groene Boomgaerd om via een kleine landelijke weg tussen de groene weilanden onze weg door te trekken naar stoeterij Manor, een natuurdomein die ieders verbeelding zou overtreffen , zo mooi .

    De Manorhoeve is gelegen midden een rustgevende natuur. Een sprookjesdomein met een landelijke tuin en vijver, laantjes en idyllische plekjes waar men zich in een zorgloze wereld waant. Langs de kleine paadjes liep het even rond het aanpalend bosje met kikkerpoel om zo uit te lopen op het prachtige koetsenhuis waar men  tussen de vele prachtige exemplaren van koetsen eventjes op rust konden komen.


    Na een natje en een droogje mocht men verder kennis maken met het domein, kleine paden stuurden ons om de vijver heen door de prachtige tuin,  badend in een oase van rust en groen, waar de fauna  en flora voor uitstraling zorgde, werkelijk een paradijs op aarde. Na dit aangrijpende spektakel verliet men het domein langs een mooie kasseiweg overgaand op een brede kiezelweg . Om te zien of we bekomen waren van al dit moois konden wij hier onze bloeddruk en hartslag laten meten alvorens we de Zuidhoek opstapten, hier kon men genieten van de vele landelijke huisjes en hun met groen geplaveide tuintjes.


    Opnieuw stuurde men ons een mooie zandige boerenweg op tussen de velden die uitliep op het Steenbeekpad, een wandelpad lopend door een groengebied in de dichte nabijheid van het recreatiedomein “ Het Kleine Meer”. Hier zorgde secretaris Gilbert Pieters andermaal voor een verrassing toen hij ons het “ Kleine Meer wandelpad “ opstuurde , een klein aarden weggetje die zich een weg slingerde door een prachtig natuurdecor, afgeboord met veel groen, struiken en bomen die ons heerlijke wandelmomenten lieten beleven . En nog was het niet gedaan, we vielen van de ene verrassing in de andere , in de nabijheid van een grote fruitkwekerij konden wij meegenieten van de fruitbomen waar Witte en Roze bloesems de takken bekleden van de bomen , warempel een mooi aanzicht. Verder liep het langs licht op en af lopende wegen gekruid met uitgestrekte vergezichten lopend tot aan een stukje industrie op het Lindeke om achtereenvolgens enkele woonwijken te doorlopen aangevuld met kleine wandelpadjes die ons wisten af te zetten aan het voetbalveld van Winkel sport en zo op weg naar het einde van deze heerlijke tocht.

    Voorzitter Gilbert Pieters en zijn volledig team hebben ons een wisselbeker vol verrassingen voorgeschoteld , een feestdag opgeluisterd door heerlijke muziekkale klanken . Deze tocht meetellende voor de trofee De Krant van West Vlaanderen mag beschouwd worden als een der mooiste die de Winkelse Stappers tot op heden op kaart gezet hebben, gekruid met veel natuur , alvast een dikke proficiat waardig .

    UITSLAG 16° LENTETOCHT - AKTIVIA WISSELBEKERTOCHT

    PLAATS

    FED.

    NR

    CLUB

    AANTAL

    deelnemers

    1

    AKTIVIA

    245

    W.S.V.Brigandtrotters Ingelmunster

    118

    2

    AKTIVIA

    217

    De 12 uren van Lauwe

    89

    3

    AKTIVIA

    61

    W.S.V.Wervik

    82

    4

    AKTIVIA

    78

    Drevetrotters Zonnebeke

    81

    5

    AKTIVIA

    323

    Winkelse Stappers

    80

    6

    AKTIVIA

    207

    Nooit Moe Boezinge

    74

    7

    AKTIVIA

    314

    Sterrebostappers Roeselare

    70

    8

    AKTIVIA

    216

    Gitse Wandelclub Voetje Voor Voetje

    58

    9

    AKTIVIA

    12

    W.S.K.Marke v.z.w.

    50

    10

    AKTIVIA

    345

    De Waterhoekstappers Heestert

    50

    11

    AKTIVIA

    411

    De 7mijl Stappers Moorsele

    41

    12

    AKTIVIA

    328

    w.s.v.De Colliemolen Oostnieuwkerke-staden

    40

    13

    AKTIVIA

    391

    De Spartastappers Ardooie

    39

    14

    AKTIVIA

    361

    De Texstieltrekkers Vichte

    39

    15

    AKTIVIA

    256

    Warden Oom Stappers

    35

    16

    AKTIVIA

    332

    Mirakelstappers Warregem v.z.w.

    35

    17

    AKTIVIA

    89

    Heuvelandstappers Ieper

    32

    18

    AKTIVIA

    423

    Wattewystappers Tielt

    30

    19

    AKTIVIA

    499

    Guldenbergstappers Wevelgm

    26

    20

    AKTIVIA

    330

    W.S.V.De Molenstappers Ruiselede

    26

    21

    AKTIVIA

    233

    Hanske De Krijger Oudenaarde

    25

    22

    AKTIVIA

    274

    Op En Rond Tiegemberg

    23

    23

    AKTIVIA

    412

    Kreketrekkers Kortemark

    23

    24

    AKTIVIA

    347

    Velodroomvrienden Moorsele

    22

    25

    AKTIVIA

    140

    A.T.B.De Natuurvrienden Deinze

    21

    26

    AKTIVIA

    100

    W.S.J.V.Nacht van Vlaanderen Torhout v.z.w.

    19

    27

    AKTIVIA

    376

    De Chatons Ronse

    18

    28

    AKTIVIA

    9

    W.S.V. De Moedige Wandelaars Beernem v.z.w

    17

    29

    AKTIVIA

    3

    W.S.V. Aalter

    17

    30

    FFBMP

    HT067

    Les Hurlos en Ballade Moescroen

    14

    31

    AKTIVIA

    276

    De Margrietestappers Lichtervelde

    14

    32

    AKTIVIA

    105

    Scheldestappers Zingem

    14

    33

    AKTIVIA

    34

    Omloop Kluisbergen v.z.w.

    12

    34

    AKTIVIA

    091

    Wandelclub Merelbeke

    12

    35

    AKTIVIA

    177

    W.J.S.V.De Brugsche Globetrotters

    11

    36

    AKTIVIA

    205

    Wandelclub “De Westhoekstappers”

    10

    37

    AKTIVIA

    328

    W.S.V.De Colliemolen Oostnieuwkerke Staden

    9

    38

    AKTIVIA

    364

    Wijkraad “De Trompe”

    8

    39

    AKTIVIA

    493

    Aviflorastappers-Ingelmunster

    8

    40

    AKTIVIA

    304

    W.A.K. Wandelclub al Kontent-Sleidinge

    8

    41

    AKTIVIA

    59

    Godelievestappers Ruddervoorde v.z.w.

    7

    42

    F.F.B.M.P.

    HT075

    Mont Marche Tournai

    7

    43

    AKTIVIA

    084

    Reigerstappers Eeklo

    7

    44

    AKTIVIA

    72

    WNZB Knokke-Heist v.z.w.

    7

    45

    AKTIVIA

    70

    WS.V.De Stormvogels Oostende v.z.w.

    6

    46

    AKTIVIA

    137

    Wandelclub Vier op een rij groot-zedelgem

    6

    47

    Vaste Vuist-Lauwe

    5

    48

    VL.A.M.

    007

    Ronse

    5

    49

    AKTIVIA

    294

    C.S.C.Lierde

    5

    50

    448

    Stap vooruit

    5

    51

    AKTIVIA

    143

    De Kwartels groot Assenede

    5

    52

    AKTIVIA

    302

    WK Maldegem

    5

    53

    AKTIVIA

    180

    De Witsoone Stappers Krombeke

    5

    54

    AKTIVIA

    127

    Wandelclub Koekelare v.z.w.

    4

    55

    AKTIVIA

    120

    Buitenbeentjes Landegem w.s.v.

    4

    56

    AKTIVIA

    282

    Everbeekse wandeltochten

    4

    57

    AKTIVIA

    423

    Staense Stappers

    4

    58

    AKTIVIA

    429

    Brugse Metten Wandelclub

    4

    59

    AKTIVIA

    142

    De Motestappers Koekelare

    4

    60

    AKTIVIA

    303

    W.T.C.Nieuwpoort

    4

    61

    AKTIVIA

    43

    Diksmuidse wandelclub

    3

    62

    AKTIVIA

    178

    De Rustige Bos-Stappers Jabeke

    3

    63

    AKTIVIA

    8

    Wandelclub De Duintrappers Westende v.z.w.

    3

    64

    AKTIVIA

    11

    W.S.V.De Keignaertttrippers-Oostende v.z.w.

    3

    65

    AKTIVIA

    447

    W.S.K.klavertje vier Oudenaarde

    3

    66

    AKTIVIA

    370

    De Beitemse Voskens

    3

    66

    V.W.F.

    A023

    W.V.K. Puurs

    3

    68

    AKTIVIA

    196

    W.S.V.Land van Rhode

    3

    69

    AKTIVIA

    300

    WSV Horizon Opwijk

    3

    70

    AKTIVIA

    103

    Florastappers Gent

    3

    71

    AKTIVIA

    414

    Comite 2000

    2

    72

    AKTIVIA

    395

    Terdijkestappers

    2

    73

    AKTIVIA

    447

    W.S.C.Klavertje vier

    2

    74

    AKTIVIA

    194

    100 km van Ieper

    2

    75

    AKTIVIA

    504

    Bavostappers bavikhove

    2

    76

    AKTIVIA

    443

    Sportraad Zuienkerke

    2

    77

    AKTIVIA

    163

    W.S.V. Eg Zottegem

    2

    78

    AKTIVIA

    135

    Padstappers Geeraardsbergen

    2

    79

    AKTIVIA

    371

    De Moense Gordel v.z.w.

    1

    80

    AKTIVIA

    477

    Het wandelend Paard-Waregem

    1

    81

    AKTIVIA

    349

    De Kadodders Sint katelijne waver v.z.w.

    1

    INDIVIDUELEN

    236

    TOTAAL

    1788


    03-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frivool winterzonnetje zorgde voor succesrijke Winkelse Nieuwjaarstocht

    Reeds 16 jaar na één staat Sint-Eloois-Winkel op de eerste zondag van het jaar in het teken van de wandelsport. Vanuit de rijstpoepkes gemeente houden de Winkelse stappers er immers traditioneel hun Nieuwjaarstocht over diverse afstanden gaande van 6 tem 20 kilometer. Een ideale gelegenheid om onze calorieën na de overdaad tussen kerst en nieuw terug op pijl te brengen, alleen gooien spekgladde wegen in de ochtend alsnog roet in het eten.


    Vooreerst nog kriskras langsheen de behuizing van de paardengemeente. Want jawel, ieder jaar begin oktober gaat  Sint-Eloois-Winkel immers steevast de geschiedenis in met haar befaamde straatpaardenkoersen. Doch het duurt niet lang vooraleer we via het ‘ Klein & Groot Schardauw’ met zijn imposante herenhoeve in een grillig mozaïek van uitgebreide landerijen zo effen als een biljarttafel terechtkomen.

    Het zonlicht schittert op de braakliggende winterse landelijkheid, terwijl als een baken twee windturbines sierlijk de maagdelijk blauwe hemel kleuren als we de richting van de ‘kleine gracht’ en de Izegemse deelgemeente ‘de Mol’ opdraven. We worden er opgenomen in de sprookjesachtige omgeving van het Provinciale Domein “Wallemote-Wolvenhof”, de jongste telg van de West-Vlaamse provinciedomeinen, alwaar heerlijk ondergesneeuwde boswegels ons meetronen langs het weelderige groen, de mooie onder gevroren dubbele vijver, diverse merkwaardige bomen en de feeërieke imposante kastelen eigendom van de gemeente Izegem.

    Best wel een verkwikkend en verrassend bosdoorsteekje, die ons bracht naar de Bosmolens en we halfweg onze benen mochten stilhouden voor een welverdiende rust nabij voorzitster ‘Rachel’ en haar equipe. Een warm vers tomatensoep gaat er best in, zodat eenmaal gesterkt we de wandeling heraanvatten langsheen een wel erg glibberig tussenstuk van een sociale woonwijk. Gelukkig slokte de gezonde boerenbuiten ons alras terug op, met een wijde kronkel langsheen winterse landelijke taferelen en enkele aftandse boerenhoven als zijn het Bosmolenhof en het Woestijnehof .

    We bevinden ons duidelijk ook in de gekende groentestreek van Vlaanderen, zodat de geurige winterprei, spruitjes en andere broccoliplanten fors onze neusgaatjes gaan kriebelen. De soep hebben we weliswaar reeds op, maar met dit oppeppertje wordt algauw terug de dorpskern van Sint-Eloois-Winkel bereikt, alwaar het silhouet van de Sint-Elooiskerk zich sierlijk boven de behuizing gedraagt en ons oog valt op een frivool figuurtje met ontblote bips en een eet- & soeplepel in de hand.  Het is het kunstwerk ‘ ’t Rijstpoepke’ verwijzend naar de spotnaam van de Winkelnaren.

    In de zaal gonst het ondertussen van de bedrijvigheid van komende en gaande wandelaars, Pieterke (zowat het boegbeeld van de Winkelse stappers) weet geen blijf met zijn geluk en het succes van deze 16de Nieuwjaarstocht. Op zijn gekende wijze sluit hij dan ook af met enkele Vlaamse schlagers à la Vader Abraham en Will Tura.  Ja : mooi, ’t leven is mooi … 
     


    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ONS BESTUUR
    Het bestuur

    Voorzitter
    Gilbert Pieters
    Moorseelsestraat 13
    8880 St.-Eloois-Winkel
    Tel.: 056/ 50 13 72

    Erevoorzitster
    Elvira Vuylsteke
    K.Boudewijnlaan 40
    8880 St.-Eloois-Winkel
    Tel.: 056/50 21 32

    Secretariaat
    Bailleur Stefaan
    Leiekaai 19 - Bus 304
    8940 Wervik
    Tel. : 0478/32.86.75

    Penningmeester
    Pype Rachel
    Moorseelsestraat 13
    8880 St.-Eloois-Winkel
    Tel.: 056/50 13 72

    Verantwoordelijke parcours
    Geert Opsomer
    Kwadestraat 203
    8560 Gullegem
    Tel.: 056/40 11 34

    Verantwoordelijke materiaal
    Baert Joris
    Vlasschaardlaan 33
    8880 St.-Eloois-Winkel
    Tel.: 056/50 19 90

    28-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lid worden
    Hoe lid worden?

    Lid worden bij de Winkelse stappers betekent dat je automatisch lid wordt
    van de wandelfederatie Aktivia.


    Wat bieden wij:

    * Gratis verzekering op alle wandeltochten.
    * Goedkopere deelname op alle wandeltochten
    * Gratis naamklevers.
    * Gratis badges voor gewandelde km
    * 3-jaarlijks clubtijdschrift "Stapke Deure.".
    * Waardebon ter waarde van 3.70€ bij binnenbrengen van volledig wandelboekje voor aanschaf clubkledij
    * Jaarlijks clubfeest
    * Bij het wandelen van 24 wisselbekers (24 stempels) gratis Polo
    * Tijdschrift "Gezond op stap" uitgegeven door Aktivia


    Heeft u intresse of wenst u meer inlichtingen,zij worden u graag verschaft door onze
    Voorzitster of Penningmeester.

                                                       Rachel Pype
                                                       Moorseelsestraat 13
                                                       8880 St.-Eloois-Winkel
                                                       Tel.: 056/ 50 13 72

                                                       Gilbert Pieters
                                                       Moorseelsestraat 13
                                                       8880 St.-Eloois-Winkel
                                                       Tel.: 056/ 50 13 72



    31-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nuttige tips
    Nuttige tips bij het wandelen.

    Hoe voorkom ik blaren.

    Blaren onstaan meestal door langdurige wrijving van de huid.

    * Goede keus kousen
    * Goede keus schoenen
    * Een dagelijkse voetverzorging
    * Zorg voor verse kousen tijdens de wandeling


    Wat doe ik indien ik toch blaren heb?

    We onderscheiden twee sorten blaren: De gesloten blaar en de open blaar.

    Bij een kleine gesloten blaar laat men dit best intact.
    Wilt u echter verder blijven wandelen, kan men best  
    de blaar afplakken met een 2de huidpleister.

    Blijft de blaar u echter hinderen dan kunt u ze open prikken.

    * Ontsmet blaar en omgeving
    * Doorprik met een ontsmette naald de blaar
    * Duw het vocht uit de blaar (steriel)
    * Leg een steriel verband aan

    Bij een open blaar

    * Eerst ontsmetten
    * Loshangende deeltjes wegknippen (steriel)
    * Een steriel  verband aanleggen




    Foto


    Blog als favoriet !



    Laatste commentaren

    Gastenboek
  • Top 10 WordPress Themes
  • hostgator web hosting coupon
  • www.office.com/setup - enter your key here
  • op zoek naar adres van 2 stappers
  • how much is 5 mg cialis

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in ons gastenboek


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    astralis
    www.bloggen.be/astrali


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs