Inhoud blog
  • Mons2015 van start
  • Een stukje Wallonië in Vlaanderen
  • Bergen culturele hoofdstad van Europa in 2015
  • Maak kennis met Le Chat
  • Rémi Gaillard: hilarisch !
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • Blog van francofiel Bart Van Loo
  • Le Vif/L'express
  • L'Equipe
  • Le Nouvel Observateur
  • Le Monde
  • {TITEL_VRIJE_ZONE}
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    fictiereeksen
    www.bloggen.be/fictier
    Rondvraag / Poll
    Wie zou u graag binnenkort eens aan bod zien komen op deze blog?
    Alain Bernard
    José Bové
    Ingrid Betancourt
    Djamel Debbouze
    Audrey Tautou
    Pierre Boulez
    Bernard Pivot
    Marchel Duchamp
    Cécile de France
    Bekijk resultaat

    Aspecten van de Franstalige wereld
    Een kennismaking met boeiende personen en feiten uit de wereld van de Franse taal
    08-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rémi Gaillard: hilarisch !
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De komiek Rémi Gaillard is al een fenomeen in Frankrijk, wat mij betreft mag de grappenmaker uit Montpellier ook meteen België veroveren.

    Zijn techniek bestaat erin om Trigger Happy-gewijs hilarische fratsen uit te halen met nietsvermoedende voorbijgangers. Ook mengt hij zich vaak tijdens sportwedstrijden in het feestgedruis om - anoniem – felicitaties in ontvangst te nemen. Zo ging Gaillard doodleuk tussen de Franse nationale volleybalploeg staan toen die de Marseillaise aan het zingen was voor een wedstrijd. De man heeft een eigen tv-show en zijn leuze luidt: “C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”

     

    Voor meer van zijn trucs, neem eens een kijkje op zijn website www.nimportequi.com. Amusez-vous!

    08-11-2008 om 00:00 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poelvoorde in wassenbeeldenmuseum Grévin
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Benoit Poelvoorde heeft op 13 oktober 2008 in het wassenbeeldenmuseum van Grévin een beeld ingehuldigd van zichzelf. De Belgische acteur die immens populair werd met het fantastische “C’est arrivé près de chez vous”, wordt vooral geprezen voor zijn groot talent en komische vertolkingen.

    Poelvoorde is de eerste Belgische acteur die te zien zal zijn in het wassenbeeldenmuseum van Grevin. Voorts hebben onze landgenoten Georges Simenon, Eddy Merckx en Amélie Nothomb al een wassen versie van zichzelf. Voor de moment is Poelvoorde bezig met het draaien van de film “Coco avant Chanel” over het leven en werk van Coco Chanel.

    Het Grévin museum staat bekend als de Franse tegenhanger van het Londense Madame Tussaud. In het Parijse museum staan meer dan 300 wassen beelden van personages uit de Franse en de internationale cultuur, gaande van Céline Dion en Generaal de Gaulle tot Charles Aznavour en Albert Einstein. Het museum opende in 1882 zijn deuren en werd volledig vernieuwd in 2001. Ook het unieke spiegelpaleis is zeker een bezoekje waard.

    01-11-2008 om 00:00 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Noord-Frankrijk bloeit dankzij les Ch'tis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Talloze bussen toeristen stroomden tijdens de voorbije zomervakantie toe in de Noord-Franse regio Nord-pas-de-Calais. Aanleiding voor de plotse interesse in deze streek is de Franse komedie van en met Danny Boon, “Bienvenue chez les Ch’tis”. In deze film wordt op een grappige manier een beeld geschetst van het leven in de wijken in het Noorden van Frankrijk, en van de culturele verschillen met de inwoners uit Zuid-Frankrijk.

     

    Even kort het verhaal van “Bienvenue chez les Ch’tis” schetsen: Philippe Abrams (Kad Merad) werkt bij de post in het Zuid-Franse plaatsje Salon-de-Provence. Om de depressieve buien van zijn vrouw (Zoé Félix) te doen verminderen, vraagt hij een overplaatsing naar de Côte d’Azur aan. Maar omdat er bij zo’n overplaatsing de voorkeur gegeven wordt aan gehandicapten, doet hij zich als zodanig voor. Zijn plannetje wordt doorzien en als straf plaatsen ze hem voor minstens twee jaar over naar het uiterste Noorden van Frankrijk. Alle clichés worden uit de kast getrokken om duidelijk te maken dat deze overplaatsing het slechtste is wat hem kan overkomen. Wanneer hij in Bergues aankomt, lijken alle vooroordelen eerst nog op waarheid te berusten, maar al snel merkt hij dat er niets van klopt… Genoeg materiaal dus voor een maffe komedie!

     

    “Bienvenue chez les Ch’tis” is uitgegroeid tot een ware hype in Frankrijk, ruim 20 miljoen bezoekers zagen de film al en daarmee versloeg het de Franse komedie “La grande vadrouille” (1966) en kwam het dicht in de buurt van het succes van ”Titanic”. Ook in Zwitserland en België (vooral dan in Wallonië) was de film enorm populair. In de Noord-Franse regio Nord-pas-de-Calais zorgde de film voor een massale toeloop aan toeristen, en dit ondanks het slechte weer. De bezettingsgraad in de hotels steeg er met 10% en de plaatselijke middenstand hoopt nu dat de film ook in andere Europese landen te bewonderen zal zijn. Het toerisme zal er alleen maar wel bij varen.

    22-10-2008 om 20:37 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    27-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch voetbaltalent Eden Hazard scoort in Ligue 1
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag 20 september was een grote dag voor Eden Hazard: in de thuiswedstrijd van zijn club Lille tegen Auxerre viel de jonge Belg in en scoorde hij even later de gelijkmaker (2-2). Lille duwde door en won uiteindelijk nog met 3-2. Frankrijk is ondertussen al helemaal wild van het 17-jarige Belgische supertalent.

    Hazard (° 07/01/91) begint zijn carrière bij Stade Brainois en als hij even later wordt opgemerkt door de talentscouts van Lille, verkast hij in 2006 naar de Noord-Franse club. De 17-jarige aanvallende middenvelder is afkomstig uit La Louvière en wordt een grote toekomst voorspeld. Op het EK -17 speelt hij de pannen van het dak en loodst hij de jonge Rode Duivels naar de halve finales. Onlangs was er nog interesse van diverse Europese topclubs zoals Barcelona maar Hazard verkoos om bij Lille te blijven. Hij debuteerde in de Franse hoogste klasse op de leeftijd van 16 jaar 10 maanden en 18 dagen. Verleden weekend scoorde hij zijn eerste doelpunt voor le LOSC. Hou hem in de gaten!

    27-09-2008 om 00:00 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse komiek Gad Elmaleh in Vorst Nationaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Grappig! Hilarisch! Onweerstaanbaar!” Op woensdag 24 en donderdag 25 september 2008 staat de grappigste komiek van Frankrijk in Vorst Nationaal, Gad Elmaleh. De Fransman met Marokkaanse roots is mega-populair en speelt de zalen plat, van Lille tot Marseille en van Los Angeles tot Jeruzalem. Zijn geheim? Een flinke portie humor, een sterke mimiek en veelvuldig interactie met het publiek. Maak kennis met de komiekste komiek van Frankrijk, Gad Elmaleh!

    Gad Elmaleh wordt in 1971 geboren in Marokko en op 16-jarige leeftijd trekt hij naar Canada om er verder te studeren. In 2001 belandt hij in Frankrijk voor een kunstopleiding in Parijs.

    Gad start zijn carrière als komiek in sketches en op televisie. In 1997 treedt hij voor het eerst op met zijn eigen show, “Décalages”. In “La vie normale” (2001) vertolkt hij verschillende personages zoals een GSM-verslaafde Marokkaanse opa, een roker die er in geslaagd is om te beginnen roken (!), een Algerijnse travestiet, enz. In 2005 trekt hij op wereldtournee met “L’autre, c’est moi”, een razend populaire zaalshow waarin hij rechtstreeks met het publiek converseert en onder andere ook vertelt over “le blond” die een pérfect leven leidt. Momenteel speelt Gad Elmaleh “Papa est en haut” waarin hij het heeft over zijn jeugd, zijn zoon en zijn vader. Het optreden van volgende week in Vorst Nationaal is al een jaar uitverkocht.

    Als acteur is Gad Elmaleh niet alleen in komische maar ook in dramatische rollen te bewonderen. Hij speelde onder andere mee in “La vérité si je mens! 2”, “L’homme est une femme comme les autres” en recent nog in “La doublure” van Francis Veber en “Hors de prix”.

    In 2006 werd Gad Elmaleh nog benoemd als “Chevalier des arts et lettres” door de Franse minister van Cultuur. Verder kreeg hij het diploma van doctor honoris causa in de sociale en menswetenschappen aan de universiteit van Ifrane in Marokko. In januari 2007 kozen de kijkers van TF1 Gad Elmaleh als de “grappigste man van het jaar”. Terecht!

    A voir absolument!

    20-09-2008 om 00:00 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wallonië lanceert zijn WAW-magazine nu ook in het Nederlands
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 10 september 2008 verscheen het tweede nummer van WAW. Dit Wallonië Magazine wil het zuiden van België positief in beeld brengen. Nieuw is dat voortaan WAW ook in het Nederlands zal verschijnen.

     

    Volgens Rudy Demotte, minister-president van het Waalse gewest, zet WAW de troeven van Wallonië in de kijker en kan het tijdschrift helpen om de vooroordelen tegen Wallonië weg te werken. In dit driemaandelijkse prestigieuze tijdschrift komen allerlei thema's aan bod, gaande van toerisme en gastronomie tot mode, muziek en architectuur.

    17-09-2008 om 20:32 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Dames en heren, uw gastheer voor vanavond, Michel Drucker!”
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren was het 12 september. De dag na 11/9, maar ook de verjaardag van Michel Drucker. Van wie zegt u? Michel Drucker, de man die de Franse radio en televisie mee groot maakte. De charismatische presentator stond aan de wieg van de grote variété-shows in Frankrijk in de jaren ’70 en ’80. Vandaag, op zijn 66e, is hij nog steeds populair op radio en tv.

     

    Michel Drucker start zijn media-carrière als sportjournalist, eerst op de radio, daarna ook op televisie. Jarenlang brengt hij verslag uit over de belangrijkste sportevenementen in de wereld. Drucker was ook het gezicht van de sportitems in het dagelijkse journaal. In 1974 richt hij zich op de wondere wereld van de showbusiness en de variété op televisie. Dankzij de presentatie van televisieprogramma’s als Les rendez-vous du dimanche, Champs-Elysées, Stars 90, Studio Gabriel, Faites la fête of Drucker en co verwerft hij een enorme bekendheid in Frankrijk. Voorts was hij ook al gastheer op prestigieuze evenementen als de verkiezing van de Césars (de Franse filmprijzen), la Nuit des Molières en de Victoires de la musique.

     

    Als televisielegende schreef hij ook verschillende boeken en romans. Recent nog verscheen er een boek waarin Drucker herinneringen ophaalt aan zijn eigen leven, hij vertelt er onder andere over zijn Joodse origine en zijn jeugdjaren. Drucker is ook een fervent wielerfan en doet er alles aan om in goede gezondheid te blijven. Hoewel hij de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt heeft, denkt hij er nog niet aan om te stoppen met werken. Hij doet lustig verder want voor hem is de media zijn leven.

     

    Op 20 mei 2006 gaf Drucker samen met Claudy Siar commentaar bij het 50e Eurovisiesongfestival in Athene. Het gebrul van de Finse hardrockgroep Lordi ergerde Drucker mateloos. Toen die groep ook nog eens met de overwinning ging lopen, was het commentaarhokje veel te klein. Samen met zijn collega-presentator barstte hij uit in een razende woede. Typisch.

     

    Momenteel presenteert Michel Drucker op France 2 “Vivement dimanche”, een talkshow waarin hij elke week boeiende en intrigerende persoonlijkheden ontvangt op zijn rode canapé.

    13-09-2008 om 10:46 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    27-08-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bienvenue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Welkom in le monde francophone. Op deze site zal u op regelmatige basis actuele artikels aantreffen over allerlei aspecten van de Franstalige wereld: bekende personen uit de Franstalige media worden belicht, evenals historische feiten, politieke gebeurtenissen, bekenden uit de sport of de culturele wereld, nieuwe tendensen of hippe trends, aanlokkelijke dorpjes of verleidelijke streken, … en dit vooral uit Frankrijk, maar ook uit Wallonië, Québec of andere Franssprekende regio’s.

     

    Deze korte stukjes tekst zijn vooral bestemd voor liefhebbers van de Franse taal en cultuur. De idee voor deze blog is gegroeid uit het feit dat er in de opleidingen Frans (op hogeschool of aan de universiteit) zo weinig aandacht besteed wordt aan de actualiteit in Frankrijk en op andere plaatsen waar Frans gesproken wordt. Vaak ligt het accent van zo’n opleiding op eindeloze grammaticale regeltjes, ellenlange lijsten boeken uit de Franse literatuur of een overzicht van de geschiedenis en de cultuur in Frankrijk van 732 tot 1870… Terecht ook dat daar de basis gelegd wordt, maar de actualiteit en de hedendaagse Franse trends mogen toch ook zeker niet uit het oog verloren worden. Want hoe kan je nu als leerkracht Frans voor de klas staan zonder ooit gehoord te hebben van de komiek Gad Elmaleh, de kaskraker Bienvenue chez les Ch’tis, de Belgische acteur Benoît Poelvoorde, de sportreus Alain Bernard of de controversiële José Bové? Vandaar dus deze blog.

     

    Geniet ervan en aarzel niet te reageren! Vragen, opmerkingen of suggesties zijn altijd welkom via zizouke5@hotmail.com !

     

    27-08-2008 om 00:00 geschreven door Micasa  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)


    Welkom aan alle francofielen!
    Contacteer mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Archief per week
  • 26/01-01/02 2015
  • 08/03-14/03 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 24/11-30/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 25/08-31/08 2008

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    brobbe
    www.bloggen.be/brobbe
    Zoeken met Google



    {TITEL_VRIJE_ZONE}

    Een interessant adres?


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs