Inhoud blog
 • Kinderboerderij Ter kerst
 • De boerderij
 • Witje ons klaskonijn!
 • Liefste papa!
 • het rolt en het rijdt ... 2
  Zoeken in blog

  De tweede kleuterklas van juf Katrien
  de tweede kleuterklas
  19-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom Sint en Piet
  Zoals vele kls heb ook ik de intrede van de Sint zaterdag op de televisie gevolgd. De kls waren deze morgen dan ook heel enthousiast toen ze de klas binnenstapten; een vlag van Sint en Piet, een slinger, pietenpakken, een staf, boeken, prenten, .... De kls hadden ogen tekort.
  Vanmorgen luisterden we naar de legende van Sinterklaas. Daarna gingen we aan de slag. De kls mochten allemaal schoenen kleuren. We leerden ook een leuk liedje over zwarte Pieten.
  Dinsdag is er een waarneming van rapen, bieten, wortels en suikerklontjes, voor wie zouden die bestemd zijn? We moeten ook de verstrooide keukenpiet helpen: hij vindt de vormen van zijn koekjes niet meer! We gaan ook een wortel schilderen. In de namiddag is er schrijfdans.
  Woensdag er is geen school voor de kls: pedagogische studiedag.
  Donderdag gaan we aan de slag met letterkoekjes: we gaan de koekjes tellen. We knutselen ook een Sinterklaasmasker.
  Vrijdag mogen we eerst naar meester Bart in de computerklas. Daarnawerken we in de klas de werkjes van de voorbije week af. In de namiddag is er Sherborne en spelen we een pietenspel.
  groetjes juf Katrien.
  O ja, donderdag is het comeniusdag. We gaan dan een boom planten, nog eens naar de dvd's van de scholen kijken, de hymnen beluisteren, hands up dansen, ... Ik zorg nog voor een leuk verslagje van deze dag later op de week
  Daaag!

  12-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoenen
  Deze week draait alles rond schoenen in de tweede kleuterklas, onze klas wordt een schoenenparadijs.
  Maar er wordt eerst gefeest in de klas. Marthe mocht vandaag 4 kaarsjes uitblazen. BRAVO!
  Dinsdag is er een waarneming soorten schoenen. De kls mogen ook experimenteren met de schoenen. We gaan ook een schoen uit papier maken deze week. We leren ook een nieuw liedje: schoenenparadijs. In de namiddag is er schrijfdans. We leren de liggende en staande acht tekenen.
  De kls krijgen 's avonds ook allemaal een ritsdiploma want ze kunnen nu allemaal helemaal alleen hun jas dichtritsen. PROFICIAT!
  Woensdag doen we een waarneming van de verschillende soorten sluitingen van schoenen. En in de poppenkast staat er een oude schoen, van wie zou die kunnen zijn?
  Donderdag rangschikken we de verschillende schoenen volgens kleur, groote, soort, ....
  We maken ook een logische volgorde rond schoenen.
  Vrijdag mogen we eerst naar meester Bart in de computerklas. Daarna gaan we schoenen tellen en ze ook eens leren poetsen. In de namiddag is er sherborne. Om 14.30u is er de officiŽle inzeging van de school. Dat wordt een feestelijke afsluiter van de week!
  Groetjes Juf Katrien

  05-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegenstellingen
  Hier zijn we terug na een weekje vakantie!
  Deze week werken we rond tegenstellingen. Elke dag komen er 1 of 2 tegenstellingen aan bod. In de loop van de week maken we een boekje vol tegenstellingen.
  Maandag werken we rond groot en klein. We maken eerst torens en zoeken grote en kleine spullen in de klas. Daarna maken we een blaadje voor in ons boekje.
  We leren ook een liedje: ' vlug en traag'. In de namiddag spelen we een spelletje: we verstoppen een dennenappel in de klas en dan zoeken: zijn we er dicht bij is het warm, zijn we veraf dan is het koud. We sluiten de dag af met een verhaaltje over de reus.
  Dinsdag gaan we schaduwen zoeken: licht en donker, ook binnen en buiten komt aan bod. We maken vandaag ook een blaadje voor in ons boekje. In de namiddag is er schrijfdans: er komt een nieuw thema aan bod: de achten. We sluiten de dag af met een verhaaltje over Thomas en zijn schaduw.
  Woensdag komt meer en minder aan bod. We spelen eerst met concreet materiaal uit de klas en daarna mogen de kls opnieuw een blaadje maken voor in hun boekje. In de poppenkast komen natuurlijk ook heel wat tegenstellingen aan bod. Net voor de middag kijken we nog naar een verhaaltje uit Noorwegen... de kls mogen er de tekst bij verzinnen.
  Donderdag dik en dun aan bod. Vandaag krijgen de kls ook een blaadje voor in hun boekje.
  Vrijdag krijgen de kls dan een mengelmoes van allerlei tegenstellingen.
  Deze week werken we tijdens de godsdienstmomentjes rond afscheid nemen. Aan de hand van enkele verhaaltjes komt ook 'dood' aan bod. Ik doe dit naar aanleiding van Allerzielen en Allerheiligen en ... het konijntje van Jonathan ( die enkele weken geleden op bezoek kwam in de klas) is gestorven. In dit kader gaan we ook vrijdagnamiddag een bezoekje brengen aan het kerkhof.
  Tot volgende week! Juf Katrien

  23-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als de blaadjes vallen ...
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag zijn we gestart met een waarneming van het herfstmateriaal dat we vrijdag hebben meegebracht van onze wandeling. We werken ook verder aan onze herfstlichtjes. De kls hebben heel wat werk om de blaadjes uit te prikken! We maken vandaag ook vliegende kabouters.
  Dinsdag gaan we rangschikken van klein naar groot. Daarna maken we ook een werkje hierover. Het wordt al moeilijk rangschikken met 6 prenten. In de namiddag is er schrijfdans voorzien. We gaan nog eens krongelidonglijnen tekenen.
  Woensdag beginnen we met een stukje poppenspel in het kader van SEO. Daarna gaan we een klein beetje werken in de hoekjes en na de speeltijd gaan we kijken naar het sprookje van Sneeuwwitje. In de godsdienstmomentjes werken we namelijk rond sprookjes.
  Donderdag gaan we tellen: de stippen op de paddenstoel: van 0 tot 5.
  Vrijdag is het feest in de klas! Ankie is jarig! Hiep Hiep Hoera!
  We kunnen dus feestelijk afsluiten vrijdag en daarna is het vakantie !!!
  Ik wens jullie allemaal een heel leuke, zonnige en gezellige vakanie.
  groetjes juf Katrien

  20-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.herfstwandeling
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vrijdag was het prachtig herfstweer. We hebben de relaxatie en gezelschapsspelen aan de kant geschoven voor een prachtige herfstwandeling.
  We trokken 's middags allemaal onze jas en fluojas aan en we gingen op stap.
  Via de Leegtestraat en Torhoutsestraat stapten we naar de Brouwerijstraat. In de dreef hebben we de herfstblaadjes waargenomen en de bomen geknuffeld. We hebben ook een boom gemeten: er konden wel 6 kls rond.
  We stapten door de K. Andriesstraat naar de St.- Elooistraat en via de Hillestraat kwamen we bij de dreef van Baron Peksteen. Daar konden we enkele prachtige paddenstoelen bewonderen. We hebben ook blaadjes geraapt voor in de klas. De kls hebben de bolsters en de beukenootjes ontdekt. Juf An zag zelfs een eekhoorntje lopen, dat was geschrokken van ons lawaai.
  De kls mochten ook een blaadjesregen maken, echt plezant!
  We zijn toen teruggestapt naar de klas via de Hillestraat, St.- Elooistraat, Koebroekdreef en Sportstaat.
  Toen we bij de klas kwamen waren de kls moe maar tevreden. Ze kregen ook allemaal een herfstwandeldiploma.
  Ze hebben het zeker verdiend!!!!
  Prettig weekend, juf Katrien

  15-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piep, wie zit er in het bos?
  Deze week starten we met het thema herfst. Maandag doen we een prentwaarneming en een waarneming van materiaal uit het bos die de kls hebben meegebracht. We maken vandaag ook een puzzel van de kabouterschool. De kls moeten zelf plakken, knippen en puzzelen.
  Ons liedje over de herfst heet: zoef, zoef, zoef! Ik sluit de dag af met een verhaaltje.
  Dinsdag zoeken we de juiste weg: de kls moeten op een prent alle dieren kleuren en zo helpen ze de weg zoeken met de kabouter.
  We maken deze week ook een herfstlichtje. In de namiddag is er een videomoment. De kls mogen verder kijken naar de dvd van Dora want we waren vorige week niet helemaal klaar. We sluiten deze dag ook af met een verhaaltje.
  Pas op! Woensdag is er pedagogische studiedag, de kls hebben een dagje vrij!
  Donderdag moeten de kls helpen met de kabouterklusjes: welke kabouter heeft er de meeste blaadjes in de wagen, wie de minste, ...
  We werken ook verder aan ons lichtje.Ook vandaag sluiten we af met een verhaaltje.
  Vrijdag werken we alles af van de voorbije week. In de namiddag genieten we van de relaxatie en spelen we nog een gezelfschapsspelletje.
  Daarna is het weekend!
  groetjes juf Katrien

  08-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenten ... lekker !
  Maandag zijn we gestart met een prentwaarneming van allerlei verschillende groenten. We werken vandaag ook de grondlaag af van onze fruitwinkels. De kls hebben hier nogal werk aan gehad hoor. We hebben ook een versje geleerd over fruit. Ja je hebt het al gezien, we zullen deze week nog wat doorwerken met fruit maar we nemen er ook wat groenten bij!
  Dinsdag kunnen we dan beginnen met het versieren van onze fruitwinkel. 's Morgens is er ook het startmoment van SEO. Ik ben benieuwd wat Lotje ons komt vertellen. Er volgt deze week nog een brief voor de ouders hieromtrent.
  Juf An komt ook voor de zorg en in de namiddag is er schrijfdans. We tekenen krongelidong lijnen met krijt en sponzen. Dat wordt plezant. We sluiten de dag af met een verhaaltje.
  Woensdag doet de poppenkast opnieuw haar gordijntjes open: kabouter Jasper eet te veel snoep, 'k ben benieuwd wat de dokter hiervan zal zeggen.
  Ik heb ook enkele raadseltjes voorbereid voor de kls over groenten en fruit. Zouden de kls het kunnen raden?
  Donderdag is het feest in de klas, deze keer is Julie het feestkonijn! Hiep hiep hoera voor Julie. We zullen tekenen, zingen, dansen, ...voor Julie.
  Vrijdag is er computerles. Meester Bart heeft weer enkele leuke spelletjes voorbereid. In de namiddag is er Sherborne en spelen we een gezelgschapsspelletje.
  Tot de volgende keer, juf Katrien

  04-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werelddierendag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag donderdag 04 oktober is het werelddierendag. Vandaag kwam Stamper op bezoek. Dit is het konijntje van Jonahtan uit onze klas.
  De kls vonden dit bezoekje fantastisch.
  We hebben Stamper eerst van wat dichterbij bekeken: zijn neus, zijn grote oren, zijn staart, zijn konijnensprongen, ...
  Daarna hebben we Stamper even losgelaten in de bouwhoek, toen ik hem weer wilde pakken speelde hij verstoppertje achter de verjaardagstroon.
  De kls mochten per 3 even bij mij komen om Stamper eens te strelen.
  Toen was het tijd om Stam terug in zijn kooi te stoppen. De kls mochten op bezoek gaan bij Stamper: even kijken, een klein streeltje, ... De kls hebben ervan genoten!

  01-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruit ... lekker en gezond !
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week werken we nog wat verder rond het thema fruit.
  Dinsdag gaan we naar de fruitafdeling van het grootwarenhuis. We maken samen in de klas een boodschappenlijstje en daarna gaan we samen op stap. In de namiddag verwerken we het fruit tot lekkere fruitbrochettes en na de speeltijd gaan we PROEVEN!
  We sluiten de dag af met een verhaaltje.
  Woensdag werken we nog wat verder aan onze fruitwinkel. We doen ook spelletjes met appels waarbij we de begrippen meer, minder en evenveel oefenen. In de poppenkast maken we appelmoes!
  Donderdag is Jarne Gyssels jarig. Hiep hiep hoera voor Jarne. Jarne staat donderdag de hele dag in de belangstelling: de verjaardagskoffer, tekenen, schminken, dansen, ... kortom een hele dag feest!
  Vrijdag mogen we eerst naar de computerklas. Meester Bart zal weer veel leuke spelletjes voor ons klaarzetten! We gaan vandaag ook appels tellen. In de namiddag gaan we naar de turnzaal voor de sherborne en daarna spelen we een gezelschapsspelletje: de boomgaard!
  Groetjes juf Katrien


  22-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mmm lekker fruit
  Klik op de afbeelding om de link te volgen We starten met het thema fruit. Ik zou hier graag een tweetal weken rond werken. De eerste week beperk ik me tot de appel en in de tweede week haal ik er ook andere fruitsoorten bij.
  Deze week is het programma wat anders dan andere weken. De kls gaan maandag twee uur turnen en dinsdag dan helemaal niet. Dit komt omdat er een verschuiving is in het lessenrooster van de lagere school. De kls mogen ook in de sporthal gaan turnen daar onze turnzaal verhuurd is voor de missiewerking.
  Maandagvoormiddag brengen we een bezoekje aan de boomgaard van onze school. In de namiddag gaan we dan appels boetseren.
  Dinsdag gaan we de woordstukjes van het fruit leren klappen bijv appel (2x klappen). Ik vroeg u ook om een schoendoos mee te brengen, wel daar gaan we een fruitkraampje mee maken. We beginnen met de doos te schilderen. We leren ook een liedje over appelen.
  In de namiddag is er schrijfdans. We starten met een nieuw thema 'krongelidong'. Deze week gaan we de bewegingen aanbrengen op muziek.
  We sluiten de dag af met een verhaaltje.
  Woensdag is er poppenkast: er komt een appel en een rups op bezoek. We werken ook nog wat aan de socio emotionele vorming: juf ben ik al aan de beurt?
  Donderdag doen we een auditief spelletje. Ik lees 2 zinnen en de kls moeten goed luisteren welk woord er 2x voorkomt. Daarna werken we verder aan ons fruitkraampje en gaan we ook eens appelen tekeken.We sluiten de dag af me een stukje video.
  Vrijdag mogen we eerst naar meester Bart. In de namiddag is er relaxatie. Daarna spelen we nog een leuk gezelschapsspelletje: de boomgaard.
  Groetjes juf Katrien

  19-09-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik versier mijn klas
  De kls beginnen de week sportief; het eerste uurtje turnen met juf Vivi. Deze week starten we ook met het takenbord. De kleuter krijgt om de 2 ŗ 3 weken een werkje.
  Vandaag gaan we logisch rangschikken: hoe knutselen we een appelboom? Ik breng vandaag ook een nieuw liedje aan: het is feest.
  In de namiddag spelen we naamrolbal. We sluiten de dag af met een verhaaltje.
  Dinsdag gaan we opnieuw turnen. Daarna mogen de kls kleuren aan de hand van een legende. In de namiddag gaan we schrijfdansen: de vulkaan. Nu gaan we tekenen op borden met krijt. ik werk hier volgende week ook aan verder zodat alle kleuters eens aan bod zijn gekomen. We sluiten vandaag ook af met een verhaaltje. Woensdag is er opnieuw poppenkast: tik tak met voorwerpen uit de klas.
  Donderdag tellen we kleurpotloden met Nellie en Cezar en we tekenen ook een kindje. Vanwege het mooie weer spelen we in de namiddag buiten: fietsen! De kls waren dolenthousiast!
  Vrijdag opnieuw computerles met meester Bart. Deze week kleuren we tekeningen in met de muis en spelen we ook een memoryspelletje op de computer. In de namidag spelen we op het speelplein.
  We sluiten af met een gezelschapsspelletje: hup Nijntje hop ( ik behou ook hetzelfde spelletje tot iedereen aan de beurt is geweest)
  groetjes Juf Katrien

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom!
  Welkom op de blog van de tweede kleuterklas.

  Elke week zal u op deze blog kunnen vinden wat wij allemaal doen in de klas.
  Ik zal proberen om de activiteiten en/of uitstappen met foto's te illusteren. Een kort verslagje van een speciale activiteit en/ of uitstap zal u hier ook terugvinden.
  Ik hoop dat u veel plezier zal beleven bij het lezen van deze blog!

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben jarig!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze week hebben we een eerste jarige kleuter in de klas: op vrijdag vieren we de verjaardag van Dries. Hiep hiep hoera voor Dries!
  Maandag maken we een grote verjaardagstaart ( een groepswerk).
  We leren ook een nieuw liedje: alweer een jaartje ouder.
  In de namiddag leren we een dansje rond de verjaardagstaart. Dit zal ook tot het verjaardagritueel behoren. We sluiten af met een verhaaltje.
  Dinsdag mogen de kleuters een werkje maken rond 'feest'. Ze moeten knippen, plakken en puzzelen in dit werkje.
  In de namiddag is er schrijfdans rond de vulkaan.
  Woensdag is de prins jarig in de poppenkast, de princes wil een mooie verjaardagstaart maken, de kls mogen haar daarbij helpen ...
  Donderdag stempelen we onze kroontjes en is er een kringgesprek rond feesten. We sluiten de dag af met een videomomentje.
  Vijdag is het Dries zijn verjaardag, die gaan we de hele dag vieren in de klas. 's morgen gaan we ook nog even naar de computerklas met meerster Bart en in de namiddag is er relaxatie.
  Feestelijke groeten van juf Katrien

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom in de tweede kleuterklas!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Maandag mochten alle kleuters een nieuw symbooltje kiezen. We hebben ook een nieuwe kleuter in ons klasje: Yarne!
  Welkom Yarne!

  Daarna hebben we onze schriftjes versierd en onze symbooltjes gekleurd.
  We leerden ook meteen een liedje: dag allemaal, gegroet helo!
  In de namiddag hebben we wat gedanst en gespeeld en na het verhaaltje was het tijd om naar huis te gaan.
  Dindsdag gingen de kleuter voor de eerste keer naar de turnzaal met juf Vivi. In de namiddag was er schrijfdans: we dansten rond de 'vulkaan'.
  Woensdag is er naar goede gewoontje poppenkast: ra, ra, ra wie ben ik (dit gaat over jezelf leren voorstellen, socio - emotionele vorming)
  We deden ook een waarneming van schooltassen.
  Donderdag maakten we een werkje: wat hoort er allemaal in mijn schooltas (een verwerking van de waarneming). In de namiddag mochten de kls mee naar de video met juf Gerda.
  Vrijdag gingen we voor de eerste keer naar de computerklas met meester Bart. We leerden er hoe we met de muis moeten werken, hebben jullie al gehoord van de klikvinger?
  Daarna deden we een rondleiding door de school, soms mogen de kls eens een boodschap doen voor mij, naar juf Carine (secretariaat) of naar directeur Nicole, ik toonde hen dus even de weg.
  In de namiddag was er Sherborne en we speelden een gezelschapsspelltje met Nijntje (Hup Nijntje hop).
  Zo de eerste week zit er alweer op!
  Groetjes juf Katrien


  Welkom op de blog van de tweede kleuterklas!

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per week
 • 16/06-22/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 19/05-25/05 2008
 • 12/05-18/05 2008
 • 05/05-11/05 2008
 • 28/04-04/05 2008
 • 21/04-27/04 2008
 • 14/04-20/04 2008
 • 07/04-13/04 2008
 • 17/03-23/03 2008
 • 10/03-16/03 2008
 • 03/03-09/03 2008
 • 25/02-02/03 2008
 • 18/02-24/02 2008
 • 11/02-17/02 2008
 • 28/01-03/02 2008
 • 21/01-27/01 2008
 • 14/01-20/01 2008
 • 07/01-13/01 2008
 • 17/12-23/12 2007
 • 10/12-16/12 2007
 • 03/12-09/12 2007
 • 26/11-02/12 2007
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
 • 15/10-21/10 2007
 • 08/10-14/10 2007
 • 01/10-07/10 2007
 • 17/09-23/09 2007

  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!