Inhoud blog
  • taart
  • marsepein
  • kokosrotsjes
  • wentelteefjes
  • kattentongen
  • muffins
  • mueslikoekjes
  • soezen
  • pudding met koekjes
  • rijstpap met bruine suiker
  • brownies
  • flan caramel
  • wafels
  • cake
  • appelbeignets
  • tiramisu
  • speculaas
  • chocomousse
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    We zijn de 17de week van 2024
    Piet In De Pot
    en het eten word nooit meer rot
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.taart

    Applecake

    Benodigdheden:

    2 appels
    250gr bloem
    250gr boter
    250 gr suiker
    4 eieren

    Werkwijze:

    Smelt boter op een zeer zacht vuurtje
    Verwarm de oven op 200 graden
    Meng eiren met suiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer
    Schil de appels
    Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim
    Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm
    Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten
    Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven


    ---------------------------------------------------------------------------


    Chocoladecake

    Benodigheden :

    7 eieren
    350gr suiker
    250gr bloem
    250gr boter
    1 zakje vanillesuiker
    1 dl melk
    250gr dessertchocolade

     Bereiding:

    Verwarm de oven op 220gr.
    Scheid de eieren.
    Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim.
    Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim.
    Smelt de chocolade met de melk.
    Smelt de boter en doe er de eigelen onder.
    Voeg de bloem toe en de eiwitten.
    Verdeel het deeg over 2 potten.
    Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade.
    Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje.
    Zet in de oven op 200 graden durende 10 minuten en op 180 graden durende 1 uur
    .


    ---------------------------------------------------------------------------




    Rijsttaart
    Benodigheden

    75gr rijst
    1/2 liter melk
    75gr suiker
    2 zakjes vanille suiker
    100gr crème patissière
    1 ei
    1 bladerdeeg
    1 lage vorm


    Werkwijze:

    Warm de oven voor op 200 graden.
    Doe rijst, melk en suiker in een kookpot en laat een   half uur koken.
    Je hebt nu rijstpap.
    Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed.
    Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en   doe de rijstpap in de vorm.
    Zet in de oven gedurende een half uur


    Voor de crème patissière:

    6 dl melk
    5 ei dooiers
    100gr suiker
    50gr maiszetmeel


    Werkwijze:

    Kook de melk
    Klop de eigelen met de suiker wit
    Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende   melk op het eiermengsel
    Zet het geheel terug op het vuur 
    laat al roerenopkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen


    ---------------------------------------------------------------------------


    Flantaart
    Benodigheden:

    1/2 liter melk
    3 eieren
    65gr bloem
    100gr suiker
    150gr crème patissière (banketbakkersroom)
    1 voorgerolde bladerdeeg



    Werkwijze:

    Scheid de eieren
    Start met het witkloppen van de eigelen met 50 gram   suiker
    De pasteibakkersroom hieraan toevoegen en goed   doorroeren
    De bloem toevoegen en goed doorroeren tot er geen   klonters meer zijn
    Het eiwit met 50 gram suiker opkloppen en door het   mengsel spatelen
    1/2 liter melk beetje bij beetje toevoegen
    Doe de bladerdeeg in een platte bakvorm en druk   goed aan
    Prik er met een vork een paar gaatjes in
    Giet het deeg in de vorm
    Plaats gedurende 30 min in een oven van 190gr

    --------------------------------------------------------------------------





    29-05-2006 om 00:00 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    28-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.marsepein
    Marsepein

    Benodigheden:

    400gr zuiver amandelpoeder
    300gr bloemsuiker
    2 eiwitten



    Werkwijze
    De amandelpoeder en de bloemsuiker samen in een kom doen en al eens goed doorroeren.
    Eiwitten bijdoen (één voor één)
    Het geheel goed met de handen kneden tot een bol.
    De marsepein 2 uur in de koelkast laten rusten

    28-05-2006 om 19:41 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokosrotsjes
    Kokosrotsjes

    Benodigheden:

    200gr kokos
    50gr honing
    100gr suiker
    60gr bloem
    2 eiwitten


    Werkwijze:
    Klop eiwit stijf met suiker
    Voeg er de bloem en de honing aan toe
    Mix zachtjes
    Voeg de kokos toe en meng goed
    Zet gedurende 12 minuten in de oven (180°)
    Hou de oven goed in het oog!

    28-05-2006 om 19:36 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wentelteefjes
    Wentelteefjes

    Benodigheden:

    Voor 4 dikke sneden, 1 ei per persoon
    Voor 4 dunne sneden, 1/2 ei per persoon

    2 eieren
    2 soeplepels suiker
    2dl melk
    Tefalpan
    Boter
    1 oud brood


    Werkwijze: 

    Snij dikke sneden van het brood
    Eiwit van eigeel scheiden
    Eigeel in een kommetje doen, daar ook de melk en   suiker bij
    Goed kloppen met een klopper
    Leg het brood in het mengsel en laat even liggen
    Niet te lang, want dan wordt het brood wak
    Boter in de pan, het vuur niet te hard zetten
    Wanneer de boter gesmolten is leg je het brood erin
    Dikke sneden 4 minuten aan elke kant
    Dunnen sneden 2 minuten aan elke kant

    28-05-2006 om 19:35 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kattentongen
    Kattentongen

    Benodigheden:
    100gr bloemsuiker
    100gr boter
    150gr bloem
    2 eieren
    1 zakje vanillesuiker



    Werkwijze:
    verwarm de oven op 200 graden
    Meng de bloemsuiker met de boter die op   kamertemperatuur is
    Doe er de eieren bij en roer goed
    voeg dan de bloem toe
    Doe het deeg in een spuitzak met een platte neus
    Spuit op een bakfolie en bak af gedurende 7 à 8   minuten

    28-05-2006 om 19:35 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    27-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muffins
    Chocolademuffin
    benodigheden:
    80gr bloemsuiker
    3 eieren
    200gr chocolade
    50gr boter
    80gr bloem

    Bereiding:
    Smelt de chocolade samen met de boter "au bain marie"
    Klop vervolgens de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa
    Meng het chocolade/botermengsel met de garde door het eierschuim
    Op het allerlaatste de bloem toevoegen en goed mengen
    Verdeel het muffindeeg over de muffinvormpjes
    Leg een klein stukje chocolade in het midden van elk mengsel
    (als je een klein beetje smeuïge chocolade in het midden wil)
    Bak in een oven van 220°C gedurende 10 minuten voor kleine vorme                                   
    en 15 à 20 minuten voor grotere
    vormpjes

    27-05-2006 om 19:50 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mueslikoekjes
    Mueslikoekjes

    Benodigheden:

     
    120gr boter
    200gr gewone suiker
    2 eetlepels kandijsiroop
    2 eetlepels water
    200gr muesli
    120gr zelfrijzende bloem
    Eventueel extra rozijnen



    Bereiding:
    Smelt de boter in een pannetjes en als ze gesmolten is,
    doe je de eetlepels water en de eetlepels kandijsiroop erbij
    Meng de bloem,de suiker en de muesli met een spatel 
    doe er dan het botermengsel bij
    Meng alles goed met een spatel
    Neem kleine porties en druk dit met de hand samen 
    maak op die manier bolletjes en leg ze op boterpapier
    Je kan ze eventueel nog een beetje platter drukken
    Bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 150 graden




    27-05-2006 om 19:22 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (14 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soezen

    Soezen

    Benodigdheden:

    2dl water
    100gr boter
    100gr zelfrijzende bloem
    5 à 6 eieren, afhankelijk van de grootte

    Werkwijze:

    Kook het water met de boter en haal van het vuur
    Verwarm de oven op 200 graden
    Doe er de bloem bij
    Meng er ei per ei bij met een houten lepel
    Goed roeren
    Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven
    Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een   bakpapier
    Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180  
    en daarna nog eens 10 minuten op 160 graden
    Snij soezen open en doe er een bolletje vanille-ijs in
    Giet er gesmolten chocolade over

    27-05-2006 om 19:03 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pudding met koekjes
    gele pudding met petits beurres

    Benodigheden:

    1/2 l melk
    4 eierdooiers
    100 gr suiker
    1 stokje vanille
    40 gr maïszetmeel
    munt
    20 petit beurres koekjes
    1 alpro soja cuisine
    van den moortele frituurolie


    Werkwijze:

    klop de eieren met de suiker wit en roer de maïszetmeel er door.
    kook de melk met de alpro soja cuisine en de vannilestok.
    giet deze berieding op de geklopte eierdooiers.
    laat het nog even "goed" doorkoken.
    schic de koekjes in schotels en voeg er de pudding bij.
    laat afkoelen.
    frituur de munt in de vandermoortele frituurolie.
    serveer .








    27-05-2006 om 17:30 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rijstpap met bruine suiker
    Rijstpap met bruine suiker

    Benodigheden:


    bruine suiker
    vanille molentje
    1 vannilestok
    200 gr dessertrijst
    150 gr suiker
    1 alpro soja drink natuur + calcium
    2 x 1/2 dl room


    werkwijze:

    zet de alpro soja drink + calcium op en voeg er gewassen rijst aan toe.
    doe er ook nog suiker en 1 doorgesneden vannilestokje.
    laat opkoken en roer voorzichtig de rijst van de bodem.
    laat verder koken op een licht vuurtje gedurende 25 a 30 min.
    laat eventjes afkoelen
    meng op het laatste die 2x 1/2 dl geklopte  room door het geheel .
    serveer met bruine suiker en overstrooi met het vannilemolentje

    27-05-2006 om 17:12 geschreven door chefkok  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.






    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs