Smelt boter op een zeer zacht vuurtje Verwarm de oven op 200 graden Meng eiren met suiker en klop ze gedurende 20 minuten tot schuim met de mixer Schil de appels Doe de gesmolten boter (op kamertemperatuur) bij het eierschuim Roer er voorzichtig de bloem onder met een spatel, voeg ook de appels toe en stort onmiddellijk in een beboterde en bebloemde vorm Zet de cake in oven en zet de oven op 180 graden gedurende 35 à 40 minuten Prik er voorzichtig in met een lange naald als de cake nog vochtig is moet hij nog 5 minuten in de oven
Verwarm de oven op 220gr. Scheid de eieren. Klop de eigelen en de helft van de suiker tot schuim. Klop de eiwitten en de andere helft van de suiker tot schuim. Smelt de chocolade met de melk. Smelt de boter en doe er de eigelen onder. Voeg de bloem toe en de eiwitten. Verdeel het deeg over 2 potten. Doe onder 1 deel de gesmolten chocolade. Doe het chocolademengsel terug bij het gewone deeg en roer een heel klein beetje. Zet in de oven op 200 graden durende 10 minuten en op 180 graden durende 1 uur.
75gr rijst 1/2 liter melk 75gr suiker 2 zakjes vanille suiker 100gr crème patissière 1 ei 1 bladerdeeg 1 lage vorm
Werkwijze:
Warm de oven voor op 200 graden. Doe rijst, melk en suiker in een kookpot en laat een half uur koken. Je hebt nu rijstpap. Voeg het ei en de crème patissière toe en roer goed. Leg het bladerdeeg in de vorm, snijd de randjes af en doe de rijstpap in de vorm. Zet in de oven gedurende een half uur
Voor de crème patissière:
6 dl melk 5 ei dooiers 100gr suiker 50gr maiszetmeel
Werkwijze:
Kook de melk Klop de eigelen met de suiker wit Meng er het maiszetmeel door en giet de kokende melk op het eiermengsel Zet het geheel terug op het vuur laat al roerenopkoken gedurende 1 minuut zodat de eieren garen
Scheid de eieren Start met het witkloppen van de eigelen met 50 gram suiker De pasteibakkersroom hieraan toevoegen en goed doorroeren De bloem toevoegen en goed doorroeren tot er geen klonters meer zijn Het eiwit met 50 gram suiker opkloppen en door het mengsel spatelen 1/2 liter melk beetje bij beetje toevoegen Doe de bladerdeeg in een platte bakvorm en druk goed aan Prik er met een vork een paar gaatjes in Giet het deeg in de vorm Plaats gedurende 30 min in een oven van 190gr
Werkwijze De amandelpoeder en de bloemsuiker samen in een kom doen en al eens goed doorroeren. Eiwitten bijdoen (één voor één) Het geheel goed met de handen kneden tot een bol. De marsepein 2 uur in de koelkast laten rusten
Werkwijze: Klop eiwit stijf met suiker Voeg er de bloem en de honing aan toe Mix zachtjes Voeg de kokos toe en meng goed Zet gedurende 12 minuten in de oven (180°) Hou de oven goed in het oog!
Snij dikke sneden van het brood Eiwit van eigeel scheiden Eigeel in een kommetje doen, daar ook de melk en suiker bij Goed kloppen met een klopper Leg het brood in het mengsel en laat even liggen Niet te lang, want dan wordt het brood wak Boter in de pan, het vuur niet te hard zetten Wanneer de boter gesmolten is leg je het brood erin Dikke sneden 4 minuten aan elke kant Dunnen sneden 2 minuten aan elke kant
Werkwijze: verwarm de oven op 200 graden Meng de bloemsuiker met de boter die op kamertemperatuur is Doe er de eieren bij en roer goed voeg dan de bloem toe Doe het deeg in een spuitzak met een platte neus Spuit op een bakfolie en bak af gedurende 7 à 8 minuten
Bereiding: Smelt de chocolade samen met de boter "au bain marie" Klop vervolgens de eieren samen met de suiker tot een schuimige massa Meng het chocolade/botermengsel met de garde door het eierschuim Op het allerlaatste de bloem toevoegen en goed mengen Verdeel het muffindeeg over de muffinvormpjes Leg een klein stukje chocolade in het midden van elk mengsel (als je een klein beetje smeuïge chocolade in het midden wil) Bak in een oven van 220°C gedurende 10 minuten voor kleine vorme en 15 à 20 minuten voor grotere vormpjes
120gr boter 200gr gewone suiker 2 eetlepels kandijsiroop 2 eetlepels water 200gr muesli 120gr zelfrijzende bloem Eventueel extra rozijnen
Bereiding: Smelt de boter in een pannetjes en als ze gesmolten is, doe je de eetlepels water en de eetlepels kandijsiroop erbij Meng de bloem,de suiker en de muesli met een spatel doe er dan het botermengsel bij Meng alles goed met een spatel Neem kleine porties en druk dit met de hand samen maak op die manier bolletjes en leg ze op boterpapier Je kan ze eventueel nog een beetje platter drukken Bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 150 graden
2dl water 100gr boter 100gr zelfrijzende bloem 5 à 6 eieren, afhankelijk van de grootte
Werkwijze:
Kook het water met de boter en haal van het vuur Verwarm de oven op 200 graden Doe er de bloem bij Meng er ei per ei bij met een houten lepel Goed roeren Kijk goed naar het deeg, het moet half lopend blijven Doe het deeg in een spuitzak en spuit lauw op een bakpapier Zet de soezen voor 20 minuten in een oven van 180 en daarna nog eens 10 minuten op 160 graden Snij soezen open en doe er een bolletje vanille-ijs in Giet er gesmolten chocolade over
1/2 l melk 4 eierdooiers 100 gr suiker 1 stokje vanille 40 gr maïszetmeel munt 20 petit beurres koekjes 1 alpro soja cuisine van den moortele frituurolie
Werkwijze:
klop de eieren met de suiker wit en roer de maïszetmeel er door. kook de melk met de alpro soja cuisine en de vannilestok. giet deze berieding op de geklopte eierdooiers. laat het nog even "goed" doorkoken. schic de koekjes in schotels en voeg er de pudding bij. laat afkoelen. frituur de munt in de vandermoortele frituurolie. serveer .
bruine suiker vanille molentje 1 vannilestok 200 gr dessertrijst 150 gr suiker 1 alpro soja drink natuur + calcium 2 x 1/2 dl room
werkwijze:
zet de alpro soja drink + calcium op en voeg er gewassen rijst aan toe. doe er ook nog suiker en 1 doorgesneden vannilestokje. laat opkoken en roer voorzichtig de rijst van de bodem. laat verder koken op een licht vuurtje gedurende 25 a 30 min. laat eventjes afkoelen meng op het laatste die 2x 1/2 dl geklopte room door het geheel . serveer met bruine suiker en overstrooi met het vannilemolentje